Я дякую наступним людям, що допомогли вашій праці та досвіду в написанні цієї книги.
Доктор Грег Зорман, завідуючий нейрохірургічним відділенням лікарні Лейкленд, Форт-Лодердейл, Флорида, якого я хотів би бачити на своїй стороні в кризовій ситуації.
Прекрасні й талановиті Ферн Гальперін, Мері Джордан, Барбара Грошевскі та Ірен Маркоцкі.
Пролог
ІНСПЕКТОР ЛИНДСИ БОКСЕР
ИЮЛЬСКАЯ НОЧЬ НЕОБЫЧНО ТЕПЛАЯ, но я сильно дрожу, коли стою на солідній серій кам'яній терасі перед своєю квартирою. Я дивлюся на чудовий Сан-Франциско, і мій службовий револьвер прижать до виску.
— Будь ты проклят, Боже! — шепчу я. Неплохое чувство, но уместное и справедливое, я думаю.
Я слышу хныканье Милой Марты. Я оборачиваюсь і вижу, що вона спостерігає за мною через скляні двері, ведучу на терасу. Вона знає, що що-то не так. — Все в порядке, — кричу я ей через дверь. "Я в порядку. Іди ложись, дівчинка.
Но Марта не уйдет, не відвернеться. Вона хороший, вірний друг, який останні шість років каждую ніч ласкає мене, бажана спокійної ночі.
Глядя в очі бордер-коллі, я думаю, що, може бути, мені варто зайти всередину і позвати дівчат. Клер, Сінді і Джилл будуть тут ще до того, як я положу трубку. Вони обнімали мене, обнімали, говорили все правильні речі. Ти особлива, Ліндсі. Всі люблять тебе, Ліндсі.
Тільки я майже впевнений, що вернусь сюда завтра ввечері або післязавтра. Я просто не вижу виходу з цього бардака. Я все обдумывал сто раз. Я можу бути чертовски логічним, але, очевидно, я також дуже емоційний. В цьому була моя сила як інспектора поліцейського управління Сан-Франциско. Це редкое поєднання, і я думаю, саме тому я був більш успішним, ніж будь-який із чоловіків у відділі вбивств. Звичайно, ніхто з них не готовий вишибти собі мозок із власного зброї.
Я слегка провожу дулом револьвера по щеке, а потім знову до виску. О Боже, о Боже, о Боже. Я вспоминаю м'які руки, Криса, і від цього плачу.
Багато зображень з'являються занадто швидко, щоб я міг з ними впоратися.
Страшні, незгладимі вбивства під час медового місяця, навівши жах на наше місто, разом з великими планами моєї мами і навіть кількома спалахами отца. Мої кращі дівчата — Клер, Сінді і Джилл — наш сумасшедший клуб. Я навіть можу бачити себе таким, яким я був раніше. Ніколи, ніколи не думав, що я схожа на інспектора, єдину жінку-інспектора з розслідування вбивств у всьому SFPD. Мої друзі завжди говорили, що я більше схожа на Хелен Хант, вийшла замуж за Пола Рейзера у фільмі «Без ума від тебе» . Я був женат один раз. Я не була Хелен Хант; він точно не був Полом Райзером.
Це так важко, так погано, так неправильно. Це так не схоже на мене. Я продовжую бачити Девіда і Мелані Брандт, першу пару, яка була вбита, в номері Mandarin Suite готелю Grand Hyatt. Я вижу той жахливий гостинний номер, де вони померли бездумно і напрасно.
Це було початок .
Книга первая
ДЕВІД І МЕЛАНИ
Глава 1
КРАСИВЫЕ КРАСНЫЕ РОЗЫ НА ДЛИННЫХ ХВОБЕЛЯХ заполнили гостиничный номер — на самом деле, это был идеальный подарок . Все було ідеально.
«Возможно, де-то на планеті є більш вдалий чоловік», — подумав Девід Брандт, згадуючи Мелані, свою нову невесту. Может быть, где-нибудь в Йемене — який-небудь фермер, восхваляющий Аллаха, со второй кожей. Но точно не во всем Сан-Франциско.
Пара виглянула з гостиної Mandarin Suite готелю Grand Hyatt. Вдалике виднелись вогні Беркли, Алькатраса, изящные очертания освещенного моста Золотые Ворота.
"Это невероятно." Мелані просіяла. «Я б нічого не змінив в сьогоднішньому дні».
— Я теж, — прошептал він. «Ну, може бути, я б не пригласив своїх батьків». Вони оба рассмеялись.
Усі кілька хвилин тому вони попрощалися з останніми з трьохсот гостей у бальному залі готелю. Свадьба нарешті закончилась. Тости, танці, болтовня, поцелуй на фотографіях над тортом. Тепер остались только они вдвоем. Ім було по двадцять дев'ять років, і впереди у них було все життя.
Девід потянувся за парою наповнених бокалів для шампанського, які поставив на лакований столик. «Тост, — об’явив він, — за другого счастливчика з нине живущих».
"Второй?" — сказала вона і вулибнулась у притворному шоці. — Хто перший?
Вони скрестили руки і зробили довгий розкішний глоток із хрустальних бокалів. «Етот фермер з двома козами. Я скажу тобі позже.
«У мене є що для тебе», — згадав вдруг Девід. Він уже подарував їй ідеальний п’ятикратний брилліант на її пальці, який, як він знал, носила тільки для того, щоб порадувати його рідних. Він підійшов до свого смокінгу, який був накинутий на стул з високою спинкою, і повернувся зі шкатулкою для драгоценностей від Bulgari.
— Все рівно відкрой, — сказав він ей. — Це тобі сподобається.
Вона підняла верх. У замшевому мішочку був набір серег, великі сріблясті кільця навколо пари причудливих лун, зроблених з діамантів.
— Це то, як я про тебе думаю, — сказав він.
Мелани прижала луны к мочкам ушей. Вони були ідеальними, і вона теж.
— Це ти держиш мене за приливи, — пробормотал Девід.
Вони поцеловались, і він розстегнув молнію на її платті, опустив декольте чути нижче плеча. Он поцеловал ее в шею. Потім вершини її груди.
В дверь люкса постучали.
— Шампанское, — роздався голос снаружи.
На момент відкриття Девід подумав про те, щоб просто закричати: «Оставь це тут!» Весь вечір він страстно хотів сняти плаття з м'якими білими плечами жінки.
— О, давай, возьми, — прошептала Мелані, розмахуючи серьгами перед його очима. — Я надену це.
Вона вивернулась з його об'єктів і попятилась до головної ванної Мандарина з улибкою в її жовтих карих очах. Боже, він любив ці очі.
Підходя до дверей, Девід думав, що не змінюється місцями ні з кем у світі.
Даже для второй козы.
Глава 2
ФІЛЛІП КЕМПБЕЛЛ тільки раз представляв себе в цей момент, на цій сцені. Він дізнався, що двері відкриває жених. Він крокнув в кімнату.
— Вітаю, — пробормотал Кемпбелл, передавая шампанское. Він вставився на чоловіка в розстегнутій рубашці під смокінгом, з болтами на шее чорним галстуком.
Девід Брандт майже не дивився на нього, коли переглядав яскраво прикрашену лентою коробку. Круг. Кло-дю-Мениль, 1989 год.
«Что самое худшее, що хто-небудь коли-небудь робив?» Кемпбелл пробормотал себе під нос. «Способен чи я це зробив? Є чи у мене то, що потрібно?»
— Любая карта? — сказал жених, роясь в кармане брюк в поисках чаевых.
— Тільки це, сер.
Кемпбелл ступив вперед і вонзил ніж глибоко в грудь жінки, між третім і четвертим ребром, найближчим шляхом до серця.
«Для людини, у якого є все, — сказав Кемпбелл. Він протиснувся в кімнаті і різким пінком захлопнув двері. Він розвернув Девіда Брандта, толкнув його спиною до дверей і глибше вогнал лезвіе.
Жених застил в конвульсіях від шока і болі. Із його груді вирували гортанні звуки — тихі, булькаючі, здавлені вздохи. Його очі недоверчиво вилізли з орбіти.
Це дивно, подумав Кемпбелл. Він дійсно відчував, як сили жінок утікають. Ця людина тільки що пережила один із найбільших моментів свого життя, і тепер, кілька хвилин спустя, він помер.
Кемпбелл поступив назад, і тіло жінки рухнуло на пол. Комната начала крениться, как лодка на крен. Потім все почнеться ускорятися і працювати разом. Ему казалось, що він дивиться мелькающую кінохроніку. Удивительно. Ничего подобного он не ожидал.
Кемпбелл услишав голос жінки і вирішив витащити лезвіе з грудей Девіда Брандта.
Він поспів перехопити її, коли вона вийшла зі спальні, все ще в своєму довгому кружевному платті.
"Дейвід?" — сказала вона з виживаючою улибкою, яка при вигляді Кемпбелла змінилася шоком. «Де Девід? Кто ти?"
Ее глаза блуждали по нему, охваченные жахом, останавливаясь на его лице, лезвии ножа, затем на теле ее мужа на полу.
"Боже мой! Дейвід!" вона закричала. «О, Девід, Девід!»
Кемпбелл хотел запам'ятати її такий. застывший, широко розкритий погляд. Обещание і надія, які всього кілька моментів тому сияли так яскраво, тепер були зруйновані.
Слова лились из его уст. "Ти хочешь знать чому? Ну и я тоже » .
"Что вы наделали?" Мелані знову закричала. Вона изо всех сил пыталась понять. Ее испуганные глаза метались позаду и вперед, осматривая комнату в поисках выхода.
Вона резко бросилась до дверей гостиной. Кемпбелл схопив її за зап'ястя і підніс окровавлений нож до її горлу.
— Будь ласка, — запитала вона, її очі застили. «Пожалуйста, не убивайте мене».
«Правда в тому, Мелані, що я тут, щоб спасти тебе», — сказав він, вулившись її дрожащему особі.
Кемпбелл опустив лезвие и нанес ей удар. Стройное тело вздрогнуло от внезапного крика. Ее глаза мерцали, как слабая электрическая лампочка. Ее пронзил смертельный хрип. Чому? молили її умоляючі очі. Чому?
Ему знадобилася ціла хвилина, щоб відновити дихання. Запах крові Мелані Брандт вдарив його в ноздри. Він майже не міг повірити в те, що зробив.
Он отнес тело невесты обратно в спальню и положил ее на кровать.
Вона була красивою. Нежные черты. И такой молодой. Він згадав, коли вперше побачив її і як він тоді був залучений ею. Ей казалось, що весь світ перед нею.
Він провів рукою по гладкій поверхні її щеки і взяв одну з її сережек — улибающуюся луну.
Що саме худшее, що хто-небудь коли-небудь робив? — знову запитав себе Філіпп Кемпбелл, серце його колотилося в груді.
Было чи це? Він тільки що це зробив?
«Еще нет», — відповів внутрішній голос. Еще не зовсім.
Медленно он поднял красивое белое свадебное платье невесты.
Глава 3
Це було чути раніше половини дев'ятого, июньское утро понедельника, одно из тех холодных серых летних утр, которыми славится Сан-Франциско. Неділю я почав погано, пролистуючи старі екземпляри The New Yorker і очікуючи, поки мій терапевт, доктор Рой Оренталер, звільниться.
Я спостерігав у доктора Роя, як я до цих пор іноді називав його, з тих пор, як я вивчав соціологію в Державному університеті Сан-Франциско, і я любезно приходив раз в рік на огляд. Це було в минулий вторник. До моєму удивленню, він подзвонив в кінці неділі і попросив зайти сьогодні перед роботою.
Впереди у мене був напружений день: два відкритих справи і показання в районному суді. Я надеялся, что смогу быть за своим столом к девяти.
"РС. Боксер, — нарешті позвала мене секретарша, — доктор вас зараз приміт.
Я послідував за нею в кабінеті лікаря.
Як правило, Оренталер привітував мене яким-то благонамереним випадом на адресу поліції, наприклад: «Так, якщо ви тут, хто слідує їх на вулиці ?» Мені було зараз тридцяти чотири роки, а останні два роки я був провідним інспектором з розслідування вбивств у Зале Правосуддя.
Але сьогодні він неловко встав і произнес торжественное «Ліндсі». Він вказав мені на стул напроти свого столу. О-о.
Це моя філософія у відношенні лікарів була простою: коли один із них бросал на вас такий глибокий, засмучений погляд і велел сесть, могли зробити три речі. Тільки один із них був поганий. Вони пригласили вас на свідоцтво, готові повідомити плохі новини або тільки те, що потратили цілий стан на перетяжку меблів.
— Я хочу показати вам що-то, — почав Оренталер. Він підняв слайд проти світу.
Він вказав на п'ятну крошечных призрачных сферу в потоці більш дрібних шариків. «Це збільшене зображення мазка крові, яке ми взяли у вас. Крупные глобулы - еритроцити. Красные кровяные клетки."
— Вони кажутся щасливими, — нервово пошутил я.
— Так, Ліндсі, — сказав доктор без тені улибки. «Проблема в тому, що у вас їх трохи».
Я подивилася йому в очі, сподіваючись, що вони розслабляться і ми перейдемо до чого-то тривіальному, наприклад: «Тобі краще начати скорочувати ці довгі годинники, Ліндсі».
— Є умова, Ліндсі, — продовжив Оренталер. «Апластична анемія Негли. Это редкость. По суті, тіло більше не виробляє еритроцити». Він підняв фотографію. «Вот як виглядає звичайний аналіз крові».
На цьому темний фон виглядав як перекресток Маркет і Пауэлл в 17:00 , віртуальна пробка зі сжатих, енергетичних сфер. Скоростные посыльные, все доставляющие кислород к частям чужого тела.
На противагу, мій виглядав так же сильно забитий, як політичний штаб через дві години після того, як кандидат вступив.
— Це лечиться, вірно? Я запитав його. Скорее я ему говорил.
— Це вилечимо, Ліндсі, — сказав Оренталер після паузи. — Але це серйозно.
Неділю назад я прийшов просто тому, що мої очі були слезящимися і в п'ятнах, і я виявив трохи крові в своїх трусиках, і кожен день до цього моменту я позаду відчував, що який-то гном з дефіцитом заліза всередині мене викачує мою енергію. Я, о регулярных двойных сменах и четыренадцатичасовом рабочем дне. Накопленный отпуск за шесть недель.
«Червоні кров'яні тільця життєво важливі для процесу насичення організму киснем, — почав пояснювати Оренталер. «Кроветворення, утворення клітин крові в кістковому мозку».
«Доктор. Рой, це не медична конференція. Насколько серйозно ми говорим?»
— Що ти хочеш услишать, Ліндсі? Діагноз або можливість?»
«Я хочу услышать правду».
Оренталер кивнул. Він встав, обошел стіл і взяв мене за руку. — Тоді ось правда, Ліндсі. То, що у вас є, небезпечно для життя».
«Угроза життя?» Моє серце остановилось. В горлі було сухо, як пергамент.