"ПРОБА ГОЛОСУ" - шостий збiрник художнiх творiв лiцеїстiв. П'ять попереднiх - "Провесiнь" (2002 р.), "На свiтанку" (2003), 'Здрастуй, юносте!' (2004), 'Вiдкриття почуттiв' (2005), 'Прорiст' (2006) представили рiзноплановi поетичнi та прозовi твори, багато з
яких друкувалося (районна газета "Прапор перемоги", колективнi
збiрки). Лiцеїсти неодноразово ставали переможцями та призерами обласного конкурсу учнiвської творчостi. Автори перших альманахiв уже закiнчили унiверситети, окремi пiдготували для видавництв свої поетичнi збiрники. Твори лiцеїстiв представленi в Iнтернетi, на сайтах Радивилiвського загальноосвiтнього лiцею (http://yashchuk1.narod.ru/licej.htm) та 'Лiтературний альманах 'Радивилiв').
Вiд дирекцiї лiцею
У 2006\07 н.р. у нашому лiцеї вже восьмий рiк дiє
лiтературна студiя "Провесiнь", до неї проявляють iнтерес усi, хто пробують сили в написаннi вiршiв, оповiдань, етюдiв, яким добре вдаються учнiвськi твори на тематику навчальної програми. .
Критичнi оцiнки керiвника студiї чи товаришiв привчають самокритично ставитися до написаного, наполегливо працювати над словом. Уроки лiтературної майстерностi допомагають старшокласникам зацiкавленiше вивчати твори письменникiв, передбаченi програмою, заохочують до роботи над словниками, енциклопедiями. Навчальними прикладами служать i поетичнi та прозовi доробки рiвненських лiтераторiв.
Помiтний вплив на формування iнтересу до творчостi справляють зустрiчi з письменниками, що їх органiзовують дирекцiя навчального закладу, вчителi української мови й лiтератури, лiтстудiйцi.
У лiтстудiйцiв, крiм щорiчного альманаху, є своя стiнгазета "Провесiнь".
Нинiшнi юнi лiтератори продовжують освоювати секрети поетичної вправностi, наполегливо працюють над пошуком колоритних метафор, порiвнянь, своєрiдних епiтетiв.
Творчiсть допомагає лiцеїстам утвердити себе в колективi, заявити про себе на районному та обласному рiвнях, викристалiзувати почуття, систематизувати хiд думок - це той багаж, який неодмiнно знадобиться в подальшому дорослому життi, незалежно вiд того, продовжать себе нинiшнi студiйцi в красному письменствi чи нi.
З творчiстю наших лiцеїстiв можна ознайомитися в бiблiотеках, в Iнтернетi