Аннотация: Kaŝsekvanto, tute ordinara viro, renkontas knabinoj, kiuj estas tre eksterordinaraj. Kaj ili havas superpotencojn kaj tiajn mirindajn strangaĵojn. Ĉi tiuj knabinoj estas nur bonegaj kaj superaj.
. STALKER-LUDO SEN REGULO
KONOTACIO
Kaŝsekvanto, tute ordinara viro, renkontas knabinoj, kiuj estas tre eksterordinaraj. Kaj ili havas superpotencojn kaj tiajn mirindajn strangaĵojn. Ĉi tiuj knabinoj estas nur bonegaj kaj superaj.
. ĈAPITRO #1
Nepre pasis ĉirkaŭ tridek sekundoj antaŭ ol ĉesis la zumado en miaj oreloj. Ĝi blovis tre forte. Li estis ĵetita kelkajn metrojn malantaŭen, pli proksime al la rando de la marĉo, kie li sentis, ke malbonodoro komencas penetri en liajn pulmojn.
Li levis la manon, tuŝis sian kapon, kontrolante ĉu en ĝi estas io malbonkora en formo de truo el kuglo aŭ blokita fragmento. Sed ĉio estis en ordo, se tia estis entute aplikebla al la ŝtato, kiam vi ne povas leviĝi, kaj ajna movo kaŭzas tian doloron, ke vi povas nevole morti pro doloro-ŝoko.
Rondoj naĝis antaŭ miaj okuloj, mia brusto pinĉiĝis kaj mia mano tuj atingis mian poŝon, kie estis unuahelpilo kun injektilo. Apenaŭ sufiĉe da forto povus esti sufiĉa por pli, sed en tiu momento ĝi estis almenaŭ io.
Trovinte la necesan drogon, la kaŝsekvanto enŝovis la kudrilon per sia tuta forto kaj elpremis la tutan enhavon, sentante kiel la likvaĵo kaj potenco disvastiĝas tra la vejnoj, purigante la menson kaj plenigante la muskolojn per energio.
Baldaŭ li jam povis normale vidi, la doloro en lia brusto iom post iom kvietiĝis, kaj li fine sukcesis leviĝi kaj vidi, ke dum ĉi tiu tuta tempo li kuŝis meze de kanoj, fetoro kaj malpuraĵo. La armilo estis reĵetita de la eksplodo iom plu. Ne estis videblaj vundoj sur la korpo, kaj ĉiuj liaj provoj trovi almenaŭ ion konfirmantan la doloron, kiun li sentis antaŭ la injekto, estis malsukcesaj. Li estis sendifekta, kvankam iom kaviĝinta.
La aero estis saturita de morto. Oni sentis ĝin kun ĉiu spiro kaj la aeroporcio, kiu eniris liajn pulmojn, kiam li rampis al sia armilo kaj vidis tra la muro de grizaj plantoj kaj marĉa herbo plurajn korpojn de kaŝsekvantoj kuŝantaj ĝuste antaŭ liaj okuloj. Proksime aŭdiĝis la hurlado de pseŭdo-hundoj kaj iuj aliaj estaĵoj, grumblante, sentitaj tre proksime al ĉi tiu loko. Flarante sangon kaj freŝan karnon, ili estis aperontaj ĉi tie.
La viro freneze kontrolis la revuon - devus esti sufiĉe da kartoĉoj dum kelkaj minutoj, sed nur se la estaĵoj ne amase svingus sur lin, tiam li havus malfacilan tempon.
"Grenato" - ekbrilis tra lia kapo. Ĉi tiu estis la lasta argumento en disputoj kun mutaciuloj, sed bedaŭrinde li havis nenion tian nun.
"Eble kontrolu la korpojn? Unu el ili certe havis almenaŭ unu."
Li stariĝis, demetis la aŭtomatan sekurecan kaptaĵon kaj singarde, kvazaŭ promenante tra minkampo, komencis antaŭeniri, pli kaj pli proksimiĝante al la loko, kie la eksplodo tondris kaj liaj kamaradoj estis mortigitaj.
Jen. preskaŭ ĉe la kratero, kie minejo estis klare metita, la fetoro de bruligita viando trafis mian nazon. Li atendis iomete, subpremante la senton de vomado, poste faris unu paŝon, falis sur unu genuon kaj turnis la difektitan korpon de la kaŝsekvanto sur sian dorson.
Malbonŝanco, li pensis, kontrolante siajn poŝojn por grenadoj.
Poste li iris al la dua, tria. Mi devis mem forigi plurajn rezervajn revuojn kaj movi al la malnova barako lasita ĉi tie ekde la unua elĵeto kaj barikado mi mem, lasante nur unu elirejon de kie eblis pafi sur la mutaciulojn, se ili sentis ĝin kaj tretis rekte al la domo.
"Diable," li fine diris el sia brusto.
La viro elprenis walkie-talkion, metis ĝin al sia orelo kaj komencis paroli longe lernitajn vortojn, esperante, ke li estos aŭdita antaŭ ol la mutaciuloj ronĝis la lastan pecon de lia viando.
- Bazo, jen la Falko, oni embuskis nin, nur mi pluvivis.
Li ripetis tion plurfoje, aŭskultante la malplenon de la etero. Poste li faris tion ankoraŭ unu fojon, esperante, ke la lastatempa liberigo estas kulpa kaj ĉi tiu enmiksiĝis en radiokomunikadojn, sed post kiam lia helpovoko ne estis respondita, li malŝaltis la radion, premante la maŝinpafilon al sia brusto.
Estis varme en la kazerno en tiu tempo. Ĉirkaŭ la naŭa vespere, kiam la skoltaj taĉmentoj kaj artefaktaj ĉasistoj revenis al siaj kutimaj loĝlokoj por la nokto, la ĉambro fariĝis troloĝata. La halo estis plenigita de homoj, tumulto, fabeloj kaj anekdotoj estis venenitaj.Tiuj, kiuj sukcesis el la kampanjoj elpreni ion pli multekostan ol disŝirita pantalono, tuj iris al la komercisto, kies hundejo troviĝis en la dua etaĝo tuj malantaŭ la oficejo de Borov.
La maljunulo ne volis fari kontakton. Li estis ĝenerale trankvila homo. Ĉi tiuj estas kutime evititaj, konsiderataj frenezaj aŭ ne de ĉi tiu mondo. Sed ĉar la avo (tiel nomis lin ĉiuj lokaj kaŝsekvantoj respektoplene pro sia aĝo kaj sperto) estis la estro de la sanatorio, la bezono almenaŭ foje turni sin al li por helpo devigis la kaŝsekvantojn kliniĝi antaŭ li.
Mi ne povas kredi, ke ni denove estas nul.
Viktoro lace eniris la halon, ĉirkaŭrigardante la plenplenan ĉambron, kie, kiel kutime, ĝi odoris je ŝvito, cigaredoj, alkoholo kaj malbonodoraj rakontoj. Poste li marŝis iom antaŭen, kie li ekvidis malgrandan tablon en la angulo mem kaj aliĝis al du pliaj kaŝsekvantoj, kiuj finis sian bieron post la vojaĝo.
-Nu, kiel? Kun kio vi revenis, Vitya? Juĝante laŭ via vizaĝo, ĝi estas malordo.
Li vere estis elĉerpita de longa kaj danĝera vojo. Polissyaj marĉoj neniam estis ĝentilaj al fremduloj, precipe se ili rapidis en ŝiajn havaĵojn por artefaktoj. De la tempo mem kiam la Zono moviĝis norden kaj kovris parton de la Brest- kaj Gomel-regionoj, multaj kaŝsekvantoj laŭdis tiujn lokojn, elprenante miriadon de swag kaj rarajn artefaktojn de tie. Tutaj karavanoj iris en la marĉajn kaŝsekvantojn, ĝis la fonto komencis sekiĝi. Multe da akvo fluis sub la ponto ekde tiuj tagoj. Khabar fariĝis multe malpli, kaj la risko multfoje pliiĝis. Iu alia sukcesis trovi kelkajn maloftajn specimenojn, por kiuj sciencistoj estis pretaj disŝiri la gorĝojn unu de la alia, sed unufoje tio ne okazis kaj estis dekduo absolute nulo por unu sukcesa vojaĝo. Kaj estas bone, se ne estus perdoj. Ja estis kazoj, kiam duono de la taĉmento revenis de tute ordinara atako, rakontante kiel pseŭdo-hundoj disŝiris la ceterajn survoje al la lokoj, aŭ eĉ pli malbone. Estis multaj rakontoj pri tiuj lokoj, sed tio ankoraŭ ne haltigis la kaŝsekvantojn. Soifo por profito estas tia afero. Estas malfacile konservi sin de granda risko kiam la kush povas provizi komfortan vivon ĝis maljunaĝo.
"Ĉio estas malbona," diris Viktoro, elprenante la lastan stufaĵon el la tornistro, kiu restis de la kampanjo. Li rapide malfermis ĝin, trapasante la pinton de tranĉilo super la kovrilon, post kio li manĝis la tutan enhavon en unu momento, englutante preskaŭ sen maĉi - la kaŝsekvanto havis tiel fortan malsaton.
Ni iris la tutan vojon al la Kratero mem.
- Ĉu vi estis tie? - demandis unu el la apudstarantaj kaŝsekvantoj.
Li mallaŭte ridis.
Vi eble ne kredas min, mi vin devigas al io ajn.
-Kaj kiel ĝi estas tie? Mi aŭdis, ke bandoj elektis tiujn partojn. Estas oportune kapti flavbuŝojn - la lokoj estas surdaj. Ne havas sencon serĉi iun, kiu malaperas, do ili amase forkuras tie.
Ambaŭ kaŝsekvantoj rigardis unu la alian. Viktoro rimarkis, ke ili sciis ĉi tion propraokule.
-Multaj ĉiaspecaj rubaĵoj tie kaj banditoj estas la malpli granda el la malbonoj kiujn mi renkontis tie.
Fininte la restaĵojn de sia modesta kaŝseksema manĝo, li levis sian dorsosakon sur la ŝultrojn, dankis la kamparanojn pro la kompanio kaj iris al la komercisto. Estis iomete malpli da homoj en la dua etaĝo, sed pro la malgranda areo de la ĉambro kaj la manko de fenestroj kaj bona ventolado, ĝi odoris kvazaŭ pseŭdo-giganto ĵus estis mortigita kaj senintestigita ĉi tie, kies restas nun malbonodora ĝuste sub liaj piedoj. Ili finis la flarsento de Viktoro kaj cigaredoj brulantaj sur la tablo ĉe la komercisto. De kelkaj jaroj li ne fumis kaj, male al siaj fumantaj kolegoj, li sentis la malnoblecon de tabako kun ĉiu spiro.
Estis vico. Pluraj soldatoj de deĵoro, ŝajne trairante ĉi tiujn lokojn al sia bazo kaj haltante por replenigi municion kaj provizojn, atente ekzamenis la varojn metitajn sur la tablo. Armilo. Municio. Ekipaĵo kaj uniformoj. Ĉio ĉi estis en pli-malpli ĝusta stato, kio foje kaŭzis ne malpli surprizon ol la burero en la ĉirkaŭaj regionoj, ĉar la sanatoria komplekso kaj la loĝdomaj kaj kromkonstruaĵoj apud ĝi estis tre malproksime de la ĉeftero, kaj ĝi montriĝis esti. ege malfacile akiri ĉi tion. Sed Vitold estis por tio vendisto, ĉar li sciis trovi ajnan produkton, kaj se bona mono estus alfiksita al tio, tiam oni ne povus zorgi pri la rezulto - ĉio estus liverita ĝustatempe kaj ĝustatempe. Kaj nun, kiam grupo da ŝuldantoj, fine aĉetinte kaj pleniginte la monujon de Vitoldo per monbiletoj, flankenpaŝis, rideto regis sur lia vizaĝo.
- Tago ne estas vane pasigita, kiam la kliento foriras kontenta, kaj mi profitas.
- Mi ĝojas, ke ĉio estas en ordo ĉe vi, - diris Viktoro, alproksimiĝante al la vendotablo.
- Nu, sinjoro, pri kio vi plendis? Vi ne estis delonge. Dum unu horo mi pensis, ke vi ĉiuj mortis, por tiel diri, la zono prenis vin kaj transformis vin en unu el tiuj frenezuloj ĉe la brulilo.
Sed mi estas ĉi tie kaj mia cerbo estas bona.
- Kaj plaĉas al mi, tio signifas, ke vi havas bonan produkton.
Viktoro silentis. Sincere parolante, li havis nenion por proponi al Vitold kaj li ne volis konfesi tion. El la lasta atako, la kaŝsekvanto eliris malplena kaj senforta, apenaŭ atingante la sanatorion. Tamen li ja havis ion, ion valoran, kion oni ne povis tuŝi aŭ vide taksi, ion, kion eĉ Borov sonĝis akiri.
- Mi havas informojn, Witold. Mi scias kien iris la giganta ĥimero. Mi povas montri.
La komercisto rigardis suspektinde sian klienton, poste rigardis la aliajn kaŝsekvantojn malantaŭ si, kiuj atendis sian vicon, post kio li iom kliniĝis antaŭen, pendigante la korpon super la lerneja skribotablo kiu servis kiel la skribotablo de Vitoldo.
- Vi prefere ne menciu ĉi tiun rustan estaĵon. La lastan fojon ŝi mortigis dek du homojn ĉe RUES. Ekde tiam, neniu vidis ŝin, kaj estus pli bone se ŝi falus rekte en inferon ol timigi miajn klientojn per sia ĉeesto.
Efektive, multaj homoj nomis ŝin rusta pro la koloro de kruda lano, kiu similis al rusta pikdrato vundita sur la sama malglata kaj daŭrema haŭto. Pli ol ĉiuj aliaj individuoj de ĉi tiu tipo, ŝi plenigis sin je kaŝsekvantoj ĝis iu nekredebla grandeco, tial lokaj grupoj eĉ suspendis malamikecon por kuniĝi kaj mortigi ŝin. Sed post la atako kontraŭ la RUES, la estaĵo malaperis sen spuro kaj ekde tiam neniu vidis ĝin.
-Do vi ne estas preta pagi por ĝi?
Witold revenis al sia antaŭa pozicio, kliniĝante malantaŭen en sia seĝo, krakante sub la pezo de ĝia posedanto. Klakante la fingrojn kaj frotante sian larĝan frunton, li montris per sia tuta aspekto, kiel avideco kaj scivolemo batalas en li.
"Diable," li diris, frapante la manplatojn sur la tablo. - Jam delonge mi ne konfuzis tiajn proponojn.
-Do la demando estas la prezo?
"Ne nur," li paŭzis momenton. -Kaj se vi mensogas? Kio se vi ricevas la monon kaj nenion prudentan diras. Tiam serĉu la venton sur la kampo. La zono estas granda, la diablo scias kien ĝi kondukos vin.
- Ĉu mi iam mensogis al vi?
Ne, sed estas unua fojo por ĉio.
"Principe, mi komprenas vian singardemon," diris Viktoro, ĵetante sian dorsosakon sur la ŝultrojn.
- Mi tre ĝojas, ke ni trovis interkompreniĝon. Pli bone iru al Borov. Li estas ĝuste tie nun. La maljunulo estas perspicacia, li tuj distingas mensogon, se vi povas konvinki lin, mi helpos vin per io en via ĉaso, sed alie - pardonu. Ĉi tie, ĉiu dua persono aŭ vidis fantomojn, aŭ komunikis kun dio, aŭ vidis strangajn mutaciulojn en la arbaro sur plenluno. Kaj ĉiuj bezonas monon, armilojn kaj ekipaĵon.
Viktoro foriris, ankoraŭ aŭdante la malnovajn grumblojn de la komercisto. Li haltis ĉe la pordo - iu malfermis plurajn subtegmentajn fenestrojn, kie paro de kaŝpafisto situas pli proksime al la nokto pro sekurecaj kialoj, kaj freŝa aero, puŝita de la pliigita vento, komencis penetri en la sanatorion.
Viktoro profunde enspiris. Estis al li agrable spiri, se ne tute pura, sed freŝan aeron, kiu diluis la sukeran miksaĵon de fetoro, kiu pendis dum ĉi tiu tempo sur la dua etaĝo. Paŝon post paŝo, li spiris pli ofte, kvazaŭ ĉi tiu aero enhavis lian tutan vivon kaj li ne povus saturi sian korpon per ĝi antaŭ ol renkonti la neeviteblan.
Li frapis la pordon en la malmoderna maniero: tri mallongaj fojoj, atentante la sindetentecon de sia avo, reflektitaj en preskaŭ ĉio. La kutima respondo al la frapado ne estis sekvita, sed ial Viktoro pensis, ke li jam povas eniri, post kio li iomete malfermis la pezan lignan pordon kaj paŝis en la bone lumigitan oficejon.
Borov sidis ĉe granda tablo, rigardante ion sur la monitora ekrano. La enirinto tute ne interesis lin, nur unu fojon li suprenrigardis por ekrigardi la gaston, post kio li denove dronis en la linioj de la teksta dokumento kurantaj malsupren.
Viktoro iris pli proksimen al la tablo, sidiĝis sur proksiman seĝon kaj atendis. Okazis al la maljunulo, kiam li ignoris tion, kio okazis ĉirkaŭ li, post kio li denove revenis al nia mondo kvazaŭ nenio estus okazinta. Kaj nun Viktoro devis atendi dek kvin minutojn, antaŭ ol Borov levis la okulojn el sia komputilo kaj finfine turnis sian atenton al la kaŝsekvanto.
"Parolu," la avo tondris per basa voĉo.
- Mi havas informojn pri la ĥimero, tiu, kiu antaŭ ses monatoj rimarkinde turmentis niajn nervojn. Mi vidis ŝin ĉe la limo de la Brest-regiono en la Zhadin-regiono. La lokuloj diris, ke la estaĵo pendas plu: Stolin, Rechitsa, Korvoj. Homoj pli kaj pli malaperas. Ŝajnas, ke ŝi ekloĝas en siajn novajn ĉasejojn.
Borov diris nenion. Sen leviĝi de sia seĝo, li turnis sin al la mapo pendanta sur la muro kaj rigardis la lokon, pri kiu parolis Viktoro.
- Malproksimen.
- Mi renkontis ŝin survoje al la kratero. Ŝi dormis en la malaltebenaĵo, ĝuste en la kanoj, atendante la tagmezan varmegon. Ĝenerale, mi estis bonŝanca, se mi estus kaptita de ŝi iom poste, kiam ĝi fariĝus pli malvarmeta, kiu scias kiel ĉio finiĝus.
La maljunulo silentis. Li ŝajnis pesi ĉiujn avantaĝojn kaj malavantaĝojn, kiel Witold, turmentita de duboj pri la informoj, li ne hastis decidon, kio precipe elprovis la paciencon de Viktoro. Li estis ronde turniĝi kaj foriri, kraĉante sur ĉiujn regulojn, por varbi homojn kaj solvi la eksterordinaran estaĵon memstare kaj pasigi por legenda ĉasisto, kiam subite la maljunulo ekviviĝis. Li revenis el la lando de pripensoj, en kiu li estis dum ĉi tiu tuta tempo. Li turnis sin por alfronti la kaŝsekvanton kaj lakone eldiris la samon.
-Kion vi volas?
-Mi bezonas la ĝustan armilon. Mi ĵus revenis de atako hodiaŭ kaj mi estas nuda kiel falko. Mi ne havas la monrimedojn por aĉeti ĉion, kion mi bezonas, sed se vi helpos min pri ĉi tiu komerco, kaj mi sukcesos plenigi la estaĵon, tiam kaŝsekvantoj amasoros ĉi tie kaj estos multe da ŝvelaĵo.
La avo silentis dum sekundo.
-Kaj se ne?
Ĉi tie Viktoro trovis nenion por diri. Verdire, la tuta Rusty-ĉasado estis pura frenezo kaj memmortigo. Ŝi mortigis forte armitajn homojn ĉe la RUES, ke ŝi faru la samon kun grupeto de kaŝsekvantoj, kaj eĉ sur sia propra teritorio.
-Mi provos funkcii.
Fine elpremis Viktoro. Sed Borov staris. La avo ripetis sian demandon.
-Kaj se vi ne povas fari ĝin?
Post kiam Viktoro lasis la demandon nerespondita, la avo silente turnis sin al la komputilo kaj daŭrigis sian legadon. Ĉi tio signifis, ke la konversacio finiĝis. La maljunulo akceptis la decidon kaj oni ne povis paroli pri iu ajn armilo.
Li eliris en la koridoron, kie ĝi ankoraŭ malbonodoradis kiel rubo, preteriris du aliajn kaŝsekvantojn, kiuj atendis sian aŭdiencon ĉe Borovp, kaj poste malsupreniris al la unua etaĝo. La homoj estis ĉiuj tie. Iam estis tiom da ili, ke estis neeble fari paŝon por ne bati iun per ŝultro.
Tamen li sukcesis trapremiĝi al la elirejo kaj eliri, kie Viktoro povis profunde enspiri. Tabaka fumo ne plu premis liajn pulmojn - spirado fariĝis multe pli facila, kaj la ŝvito kaj alkoholaĵo restis malantaŭ li. Rustigitaj sed ankoraŭ fortaj pordoj brue fermiĝis malantaŭ li kaj la Zono malfermiĝis antaŭ liaj okuloj.
Kiam li unue alvenis ĉi tien, estis malmulte, kio estis loĝata de homoj kaj ĉio en la distrikto similis al trankvila, morta kaoso, kiu okazas kiam nuklea fungo kreskas ĉe la horizonto kaj la ŝokondo blovas vin al la infero. Io simila okazis ankaŭ ĉi tie. Tamen, certa forto: la Sinjoro aŭ la naturo, kiel iu ajn interesiĝas, komencis restarigi ordon kaj baldaŭ ĉi tiuj lokoj pleniĝis de vivantaj estaĵoj, iel adaptitaj al radiado, kaj kiam ĉi tiu atako komencis forvelki, forportitaj de nekonataj fortoj pli malproksimen. norde, komencis aperi kaj homoj. La mutaciuloj venis post ili. La ĉasisto kaj la viktimo (depende de kiu flanko rigardi) subite troviĝis unu antaŭ la alia, kio devigis ĉiun el la grupoj strikte skizi siajn havaĵojn. Homoj ekloĝis en la sary-konstruaĵo de la sanatrio. La komplekso de la tempoj de la malfrua Sovetunio, ĝi estas diable bone konservita eĉ post ĉiuj kataklismoj kaj dekoj da erupcioj, iĝante sekura rifuĝejo por centoj da vaguloj kaj vagabondoj kiuj serĉis sian feliĉon en la Zono. Malgranda areo ĉirkaŭ la tri kampusoj de la sanatorio ankaŭ estis gardata de homoj, sed ĉio malantaŭ ĝi estis dezerto, ĉio apartenis al mutaciuloj. Estis aliaj leĝoj. Primivaj, bestoj, kiam la instinktoj dormantaj ene de la kaŝsekvantoj vekiĝis kaj ili fariĝis la samaj predantoj, forgesante pri sia homa ekzisto.
Kaj nun, rigardante antaŭ li, en la malproksiman malproksimon, kie la restaĵoj de la iam granda imperio estis dronitaj en altaj densejoj de kanoj, kie pluretaĝaj konstruaĵoj fariĝis varmegoj de mutaciuloj kaj estaĵoj nekonataj de la scienco, Viktoro sentis sian tutan korpon. starigis, kaj liaj manoj aŭtomate atingis armilojn.
La mondo vere ŝanĝiĝis. Ne tiel rapide kiel ŝajnis al multaj, sed dramece, ŝanĝante ne tiom la pejzaĝon de la tuta teritorio kiel la animojn de homoj, kiuj decidis dediĉi sian vivon al la Zono. Ŝi absorbis homojn, posedis la mensojn tiom multe kiom neniu drogo povis fari. Posedite de la mirakloj okazantaj en ĉi tiu loko, pelitaj de revoj riĉiĝi aŭ simple koni malsaman vivon, homoj verŝis en ĉi tiujn lokojn en todpas, sendepende de ajna danĝero.
Viktoro marŝis laŭ longa strato, etendita kiel boao en densejo, inter la iam loĝdomaj altkonstruaĵoj. Ili mortis. Antaŭ tre longa tempo, homoj forlasis siajn hejmojn, lasante la brikgigantojn vivi siajn vivojn en la nova mondo.
Metalo sonoris sub la piedoj - tramoj ĵus kuris en ĉi tiu loko. Vere, nun ili estis rustaj kaj similis al ŝvelintaj vejnoj, longe sen sango, sed ne malpli teruraj por tio.
Malpleno.
Viktoro subite vidis kelkajn strangajn piedsignojn. Ili estis kiel kunikloj, sed sufiĉe grandaj. Kion faras la ungegoj ĉi tie tigro kaj tre akra. Eĉ la metalo de la relo estis gratita.
Viktoro sulkigis la brovojn. Ne sufiĉis trafi mutaciulkuniklo. Tiu ĉi besto, grandeco de bona leono, povis kraĉi venenon malproksime. Kaj ne estas facile halti
eĉ eksplodema kuglo. Estas klare, ke renkontiĝo kun tia kuniklo kaj venena tigro samtempe ne aŭguris bone. Ĝi vere estas monstro.
Viktoro turniĝis en strateton kaj nevole kaŭris. Li ne serĉis nenecesajn aventurojn.
Li eltiris pistolon el sia zono. Mi aŭskultis. Tia granda besto ne povas ŝteliri nerimarkite. Subite, la kaŝsekvanto vidis skeleton de sia flanko. Li estis tiel...
Terure difektita kaj ronĝita. Kaj sur la ostoj pendis fragmentoj de la formo, kaj evidente ili estis mortigitaj kaj ronĝitaj lastatempe - la fluanta sango ne havis tempon frostiĝi.
Viktoro malbenis:
- Ĉi tio estas japana policisto!
Kaj frostiĝis... Li denove aŭskultis. Ĉio ŝajnis esti kvieta. Sed intuicio sugestis, ke plej bone estus reveni al la kompanio de aliaj kaŝsekvantoj, aŭ elekti domon
pli fidinda. Viktoro moviĝis kaŭrante... Kaj per mallongaj strekoj.
Kaj tiam oni vere aŭdis obtuzan grumblon, kaj la gratadon de ies potencaj piedoj. Viktoro akcelis, li kuris al la pordo. En la sama momento, flamoj ekflamis malantaŭ li.
Kaj la fajro trafis la malpuran kostumon. Viktoro rigardis malantaŭen. Monstro sekvis lin. La grandeco de virbovo estis miksaĵo de kuniklo kun oreloj kaj leono kun potencaj piedoj.
Kaj tamen ĉi tiu besto flamis per fajro.
Venkinto aŭdis ke mutaciantaj kunikloj povas kraĉi venenon, sed li ne opiniis ke tiu kapablo etendiĝis al spirado de fajro.
La viro preskaŭ mortis pro timo. Kaj la besto rapide reduktis la distancon. Nun li jam venkis Viktoron kaj batis la kaŝsekvanton per la piedo. La efiko defaligis la viron de liaj piedoj.
La kadavro paŝis sur Viktoron de supre kaj dispremis lin. Tiam karnovora buŝo klakis.
Alia momento kaj ĝi estas finita. En tiu momento, trabo fulmis, kaj iu nekonata forto forĵetis la mutaciulkuniklon. Kvazaŭ li estus trafita de fulmo.
La monstro provis kuntiri denove, sed denove estis batita al morto. Kaj la grandega kadavro karbiĝis, trankviliĝis.
Viktoro estis en granda ŝoko. Li neniam atendis ĉi tion. Kaj tiel ke ekzistis tia potenca armilo en la zono, ke ĝi pafu per radioj.
Samtempe timo kaptis la viron. Kaj subite li mem estos mortigita. Kiu bezonas lin - alia multnombra kaŝsekvanto ...
Duono de Belorusio jam estis kovrita de la anomalia zono, kaj aventuristoj el la tuta mondo venas ĉi tien por serĉi artefaktojn. Kaj iu specife serĉas kion
povas esti prirabita. Vi ankoraŭ povas trovi multajn valorajn aferojn en la domoj. Kaj la mafio ankaŭ havas siajn proprajn interesojn en la zono.
Viktoro provis rampi for. Kaj tiam, subite, figuro aperis antaŭ li. Viktoro palpebrumis. Li ŝajnis deliri.
La fronto estis knabino de fabela beleco. Ŝi surhavis striktan tutveston, kiu ne kaŝis ŝian figuron kun malfermita kapo, kaj oni povis vidi kiel ŝia ora,
abunda hararo. Kaj la vizaĝo estas kuraĝa kaj samtempe bela.
Viktoro provis leviĝi, ĉar la knabino subite prenis kaj kaptis lian nazon per la nudaj piedfingroj. Vere estis io por iri al la tegmento.
Fabele bela knabino promenas ĉirkaŭ la zono nudpiede. Kaj do mi kaptis ĝin.
Viktoro sentis intensan doloron. Liaj naztruoj estis pinĉitaj kiel pinĉilo. Kaj tiu ĉi bela knabino havis tiel fortajn fingrojn. Kaj tiam li sentis ion kapti
lin kaj malantaŭ la kolhararo.
Viktoro aŭdis la voĉon de alia knabino, ĝi estis tre agrabla, kaj samtempe sinistra:
- Nu, ĉu Gerda kaptis la infanon?
La blonda knabino respondis ridante:
Kiel vi vidas Charlotte? Vera malgranda kaj ne tro bela viro!
Viktoro estis konfuzita. Fakte, kio li estas: tritaga stoplo, longe ne lavita, ŝvita, malbonodora. Jes, kaj li ne brilas pro beleco, kaj li jam estas pli ol tridekjara.
Venkinto estas ĝenerale tiel tia viro... La plej ordinara. Alteco estas meza, nenio speciala ankaŭ en la lito. Pluraj dentoj jam mankas kaj estas nenio por enmeti.
La plej simpla persono, ne iu Holivudo-heroo. Kaj jen la knabinoj. Dua knabino aperis antaŭ li. Ŝi estis fajre ruĝa. Kaj ankaŭ en streĉa
supertutoj, kiuj ne kaŝas la figuron. Krome, estis klare, ke la knabinoj estas tre muskolaj kaj havas abs kun kaheloj. Ambaŭ estas tre belaj, kun kuraĝaj vizaĝoj,
kaj alta. Almenaŭ ili estas metroj okdek kvin kaj ĝi estas nudpieda. en altaj kalkanumoj, knabinoj entute estus altaj.
La ruĝharulino estis armita per iu ŝika maŝinpafilo, kaj sur ŝia zono pendis la diablo scias kio alia. Jes, kaj blondulino kun plena arsenalo.
Viktoro opiniis strange, ke la knabinoj estas nudpiedaj. Post ĉio, estas tiom da infekto en la zono, kaj la grundo mem estas venenita kaj plena de diversaj venenaj ŝimo, fungoj, urtikoj kaj
diversaj specoj de insektoj.
Fakte, ĉi tiuj knabinoj multe riskis per siaj nudaj plandoj, kiuj, strange, estas rozkoloraj kaj puraj, malpuraĵo kaj polvo ne gluiĝas en ili.
Ĝenerale, ĉi tiuj knabinoj estas tiel nekutimaj.
Estas multe malpli da virinoj en la areo ol viroj. Kaj estas facile akiri malfekundecon en ĝi, kaj la naskiĝon de mutaciulo. Kvankam estas maloftaj aventuristoj - sinjorinoj banditoj,
kaj prostituitinoj. Kvankam, kompreneble, tute degraditaj virinoj iras al prostituitinoj, multaj el kiuj estas teruraj kaj ebriaj. Ĝenerale, alkoholo estas populara en la zono.
Li kredas ke li neŭtraligas almenaŭ parte radiadon kaj multajn venenojn. Sed pro ebrieco, virinoj rapide maljuniĝas kaj perdas sian vendeblan aspekton. Ĉi tio estas malĝoja.
Kaj ĉi tiuj knabinoj, tiel junaj, freŝaj, sunbrunaj kaj sanaj - nur festeno por la okuloj.
Viktoro murmuris, kaptante per la manoj la nudan piedon de Gerda, kiu daŭre tenis la nazon:
- Lasu ĝin, ĉar ĝi doloras!
La knabino ridis, dirante:
- Jes, doloras... Sed kion vi diras patsuk. Mi ja savis vin!
Viktoro respondis ĝemante:
- Mi povus pagi al vi, sed mi havas preskaŭ nenion!
Gerda ridis kaj rimarkis:
- Kaj kion preni de tia kompatindulo kiel vi!
Ruĝa Charlotte diris:
- Eble li lekos nin?
Gerda malestime snufis:
- Li malbonodoras!
Kaj piedbatis Viktoron for. La viro tiris sur lian dorson... La knabinoj unuvoĉe ridis. Ili estis tiel seksecaj, ke Viktoro nevole ekscitiĝis.
Charlotte, dume, alproksimiĝis al la kadavro de la mutaciulo kuniklo kaj vangofrapis ĝian felon, notante:
- Nobla homo! Sed nur lia vosto estas valora!
Gerda kapjesis kaj demandis al Viktoro:
- Se vi ne volas, ke ni fortranĉu vian kapon, diru al ni, kie estas la bonŝanca ŝtono!
Viktoro murmuris konfuzite:
- Jes, mi... Ĉu mi estus tia, se mi havus ŝtonon de sorto!
Charlotte detranĉis la tufan voston de la kunikloleono. Ŝi metis ĝin en sian sakon kaj grumblis:
- Li mensogas! La maljunulo diris al li, kie estas la ŝtono! Ĉu ni detranĉu lian kapon?
Viktoro murmuris konfuzite:
Kial li dirus tion? Kiu mi estas por li? Krome, vi mem scius de li ...
Gerda grumblis:
- Ĝi ne funkcios... Sed mi sentas, ke ĝi ne estas tiel simpla kiel ŝajnas. Eble ni kondukos lin al la kelo kaj torturos lin laŭ la reguloj!
Charlotte kapjesis konsente.
- Certe ĝi estu farita! Prenu lin al la kelo kaj provu tie!
Gerda volis ion diri, kiam ŝi aŭdis blasfemojn kaj malpurajn obscenaĵojn.
La knabinoj turnis sin. Deko da malpuraj kaj ĉifonitaj viroj aperis sur la vojo. Ili moviĝis al la knabinoj. Kaj samtempe ili malbenis, kaj tute malpuraj.
Charlotte ridis.
- Jen pugnobando... Kiel plena de kritinoj la mondo estas!
Kaj ŝi eltiris pafilon.
Gerda konsente kapjesis.
- Ni mortigu ilin! Estas tro da malpuraĵo en la zono!
Kaj ambaŭ knabinoj prenis kaj nudigis siajn vizaĝojn. Viktoro tremis pro timo. Tiom da kolero ŝajnis en la okuloj de ĉi tiuj eksterordinaraj knabinoj. Mi scivolas, kiuj ili estas?
Kaj kian fenomenan potencon ili havas! Kion ili simple ne povas.
El la pistoloj de Charlotte kaj Gerda elflugis traboj. Ili trafis la virojn, kiuj moviĝis en ilia direkto, klare volante seksperforti la belulinojn.
Kaj tiam la infera varmego kaj... Pluraj homoj estis tuj tranĉitaj de la radioj. Ili kolapsis kun hurlado. La ceteraj levis siajn maŝinpafilojn kaj segitajn ĉaspafilojn.
Ambaŭ knabinoj: la ruĝharulo kaj la blondulo ruliĝis. Kaj tuj ili prenos kaj plantos. Tiuj estis mortpunatoj. Kaj jen ili denove falas, en
la maso de la viro. Sufiĉe aĉa homamaso...
Gerda pafis reen kaj knaris:
- Fa pupo!
Charlotte notis:
- Rapide ni estas kun ili!
Dek du viroj de la kulakbando estis mortigitaj. Ili estis batitaj per iu nekutima trabarmilo. Du el ili ankoraŭ tordiĝis kaj ektremis.
Gerda kriis:
- Nigra korvo antaŭ morto,
La viktimo atendas la noktomezan horon...
Charlotte konfirmis:
- Estos senmorteco por militistoj,
Se vi trafos kuraĝe en la okulon!
. ĈAPITRO #2
La knabinoj okupate traserĉis la kadavrojn. Ili forprenis la tutan monon el siaj poŝoj kaj zonoj, prenis kelkajn malgrandajn ŝtonetojn-artefaktojn.
Poste, prenu la armilojn. Kaj tiam Viktoro ne povis kredi siajn okulojn. Ĉiuj ĉi tiuj tranĉiloj, pistoloj, maŝinpafiloj, segitaj ĉaspafiloj, eniris en mansakojn.
militistoj kaj laŭvorte malaperis tie ...
Viktoro demandis surprizite:
- Kiel vi faras ĝin?
Gerda ridis kaj respondis:
Vi ne komprenas homon!
Charlotte logike deklaris:
Nu, estas tro longa por klarigi! Venu leviĝu kaj sekvu nin! Vi ankoraŭ utilos, se vi ne volas esti fortranĉita
kapo!
Gerda ridis kaj rimarkis:
- Jes, kaj tuj!
Kaj kaptis Viktoron je la kolo. Facile deŝiris ĝin de la tero, kaj portis ĝin.
La viro ŝvebis kaj draŝis senhelpe en la aero. Charlotte prenis la pafilon de Victor per siaj nudaj piedfingroj kaj ĵetis ĝin al li.
Li aŭtomate kaptis la armilon.
La ruĝharulo aprobe kapjesis.
- Ne malbona reago!
Viktoro respondis ĝemante:
-Alikaze ne pluvivu!
Gerda metis lin sur la piedojn kaj kapjesis.
- Venu kun ni! Kaj vi ne kuraĝu forkuri. Ni moviĝas pli rapide ol la plej rapida viro en la mondo.
Kaj ŝi puŝis Viktoron per maŝinpafilo.
Li kliniĝis kaj iris kune kun la knabinoj. Li aspektis kiel batita hundo.
La knabino vangofrapis siajn piedojn, lasante nudajn, graciajn spurojn en la polvo. Krome, Charlotte trempis siajn piedojn en sango.
Ŝajnas, ke ambaŭ ŝtelis neniun por timi. Kaj ili estas tiel seksecaj - nur spite.
Viktoro demandis la knabinojn:
- Kiu vi estas?
La ruĝhara militisto respondis ridetante:
- Kion vi pensas?
La viro levis la manojn.
- Mi ne scias! Sed vi estas tiel speciala!
Gerda kapjesis, elmontrante la dentojn.
- Ni estas tiuj, kiuj povas mortigi vin... Sed tiukaze ni kapablas doni rekompencon. ĝi jam dependas de vi!
Viktor ridis skeptike.
- Kiel mi povas esti utila al tiaj malvarmetaj virinoj kiel vi?
Responde, Gerda levis la kruron kaj denove kaptis la nazon de Viktoro per siaj nudaj fingroj kaj premis multe pli forte. Kaj ŝi kriis:
Ni ne estas viaj virinoj! Virinoj vendas semojn en la merkato!
Charlotte kapjesis.
- Prave! Sed vi scias multon! Ekzemple, tia artefakto kiel ŝtono de rejuniĝo!
Viktoro ektremis kaj rimarkis:
- Ĉi tio estas tre malofta ŝtono. Kaj ĝi havas kromefikojn. Vi eĉ povas fariĝi knabeto se vi tenas ĝin en viaj manoj dum longa tempo.
Krome, ekster la zono, tiuj, kiuj ricevis tian junecon, simple mortas. Kaj ene de la zono, iĝante infanoj, plenkreskuloj ankaŭ perdas
fortoj kaj kapabloj, kaj ofte plenkreska memoro.
Gerda konsente kapjesis.
- Jes, ni aŭdis, ke la ŝtono de juneco havas flankajn kaj ne tre agrablajn ecojn. Tamen, kiam kombinite kun bonŝanca ŝtono,
kaj kun iuj aliaj artefaktoj, li povas igi personon ekster la zono senmorta kaj eterne juna superhomo. Tiel ke...
Charlotte volonte konfirmis:
- Se vi volas vivi, helpu nin!
Viktoro ektremis kaj demandis:
- Kiu vi estas tamen?
Gerda rimarkis ridetante:
- Ekstra scio nur mallongigos vian vivon!
Charlotte konfirmis:
Ni nur havas pli da kialoj por mortigi vin!
Viktoro paŭzis... Ili preterpasis la fetigan rubejon. Iu vagulo, vidante la knabinojn, alkuris al ili kaj komencis petegi:
- Donu al la orfo... kruston da pano!
Charlotte prenis peceton da vitro per siaj nudaj piedfingroj kaj ĵetis ĝin. Vagulo kiu saltis tro proksime ricevis punkton ĝuste en la okulo. Kaj peco da vitro
trapikis la tigon kaj eniris la cerbon. La fripono kolapsis.
Viktor fajfis.
- Lovno! Tre lerte!
Gerda notis:
- Ni ne povas fari tion!
Charlotte grumblis.
- Jes, mi trempis la mikrobon!
Viktoro rimarkis:
- Ankaŭ ĉi tiu estas viro kaj mortigo estas tiel kruela!
Charlotte ridis kaj rimarkis:
- Aŭ eble inverse. Ol ĉi tie vegetadi en la alia mondo estos multe pli bone por senhejmuloj!
Gerda rimarkis ridetante:
- Prave! Kial fripono vivu... Por la homaro ĉi tio estas malgranda perdo!