Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Barefoot Pilots Ken Ninja -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Nalaing unay ti pannakidangadang dagiti babbalasitang a piloto. Di nakasapatosda iti aniaman a paniempo ken nakabikini laeng, ken naingpis ken maselda, ken addaanda kadagiti piskel a naibelleng a kas iti asero. Ket adda dagiti ninja girls. Ken aglalabanda met a di nakasapatos ken dandani lamolamo. Ket kaduada ti maysa a ninja boy, napigsa unay ken natangken a mannakigubat.

  BAREFOOT PILOTS KEN NINJA -4
  ANNOTATION
  Nalaing unay ti pannakidangadang dagiti babbalasitang a piloto. Di nakasapatosda iti aniaman a paniempo ken nakabikini laeng, ken naingpis ken maselda, ken addaanda kadagiti piskel a naibelleng a kas iti asero. Ket adda dagiti ninja girls. Ken aglalabanda met a di nakasapatos ken dandani lamolamo. Ket kaduada ti maysa a ninja boy, napigsa unay ken natangken a mannakigubat.
  . KAPITULO No. 1.
  Ti balasang a piloto, kas makitatayo, agkanta ken makilablaban. Ket masapul a sillaanna ti lalaki.
  Ngem iti sabali a bangir, napigsa met dagiti mannakigubat. Nangruna dagiti lima a ninja. Uppat a babbalasitang ken maysa a lalaki ti napigsa unay.
  Adtoyda nga agturong kadagiti yunit ti Soviet.
  Maysa a balasitang a ninja nga asul ti buokna ti nangala ken nangputed babaen kadagiti kampilanna, a nangputed iti ulo dagiti soldado ti Soviet ken nangikkat kadagiti barbas kadakuada. Kalpasanna, nangipuruak iti gisantes nga addaan kadagiti eksplosibo babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkullayaw:
  - Dakkel ti pigsatayo, .
  Ngamin, imortal ti Japan...
  Ket babaen ti danog ti dakulap - .
  Sigurado a patayenmi ti amin!
  Maysa a balasitang a ninja nga addaan iti duyaw a buok ti nangputed iti ulo dagiti soldado a Ruso ket nagkullayaw:
  - Iti ababa, iti ababa, iti ababa - banzai!
  Ket dagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruakto manen iti banag a nakaro a mammapatay ken makadadael.
  Maysa a balasitang a ninja a nalabaga ti buokna ti nangaramid iti teknik ti battle mill ket pinutedna ti ulo dagitoy met laeng a soldado ti Red Army. Ket nagtayabda a kasla pin manipud iti sirok dagiti tadem. A talaga a nalamiis ti langana. Adtoy ti naan-anay a pammapatay ken ipapatay.
  Innala ti balasang ti bumtak a dagum ket inwarasna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Nagdekket dayta iti bariles ti tangke ti T-34 ket nakaigapuan ti panagbettak ti combat kit. Kastoy ti panagbettakna.
  Ket sineknan ti mannakigubat:
  - Para iti Imperio ti Hapon!
  Talaga a napeggad nga tignay daytoy ti balasang a Terminator.
  Innala ti ninja girl nga addaan iti puraw a buok ti teknik ket pinaduna met ti impierno a rosas babaen kadagiti kampilan. Ket daytoy ti gapuna a matnag ti ulo dagiti Nalabaga a soldado.
  Ket kalpasanna ti lamolamo a muging mangipuruak iti maysa a pedaso ti antimatter, ket kalpasanna agtayab nga agpangato ken agbaliw ti tangke ti KV ti Soviet. Ket nagbalin daytoy a nalamiis unay ken makapapatay a mangimpluensia a puersa.
  Inkanta ti mannakigubat:
  - Ket kalpasanna, impukkawmi ni Banzai, .
  Parmekentayo ti rehiontayo iti igid ti baybay...
  Alaentayo ti intero a rehion ti Siberia, .
  Ket addanto tarakentayo!
  Ket adtoy ti ubing a lalaki a ni Saigo nga agtigtignay, agtaytayab kadagiti kampilan a kas kadagiti tadem ti molino ti angin ken mangputed kadagiti ulo a kas iti gisantes. Daytoy ti sumagmamano a mammapatay a panagbasa.
  Ket ita dagiti lamolamo a ramay ti saka dagiti annak ti ubing a lalaki ti mangipuruak iti disk, ket ti eroplano a mangraut ti Soviet, a nakaawat iti pannakadadael, agasuk babaen ti ipusna ket matnag.
  Talaga a nagbalin dagitoy a mammapatay a ninja. Uppat a babbalasitang ken maysa a lalaki - a simboliko.
  Bueno, kalpasan dayta, kasano a dikay alaen dayta ket paltogan dayta babaen kadagiti bomb launcher?
  Ngem mannakigubat dagitoy manipud Japan. Adda pagimbagan ken pagdaksan dagitoy, ket adu a posible a bangkay ti mabalin nga agbalin a kasta.
  Ngem saan met a nakapuy a mannakigubat ti dasig ti USSR. Ditoy, iti ruar ti Vladivostok, makilablaban dagiti payunir kadagiti Hapones, ket ipakpakitada ti klaseda a mannakigubat, a natangken unay.
  Dagiti lallaki a payunir, kas pagannurotan, makirangetda a kagudua a lamolamo a naka-shorts laeng. Ket makalapped laeng ti sapatosda.
  Ket nalamiis ti wagas ti panangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo, ubing a sakada.
  Adtoy ti pioneer a ni Petka a nakakurbata ken nagkur-it, rinugianna ti nagkanta;
  Maysaak nga adipen, simple laeng nga ubing, .
  Magmagnaak a di nakasapatos iti yelo no primavera...
  Narigat ti trabaho, nalabit narigat unay
  Ngem kanayon a mamati ni Jesus kaniak!
  
  Nayanakak iti kasta a pamilia a mannalon, .
  Maikatlo a tawenen nga agtartrabahoak iti tay-ak...
  Ket adda nagparang iti barukong ti naarian, .
  Ket iti sadinoman agsabsabong ti naraniag a rosas!
  
  Ket iti pudot ken lamiis kanayon a di nakasapatos ti ubing, .
  Iti lamiis, awan ti sombrero, iti snowdrift...
  Ti balasang a mannalon ket addaan kadagiti balitok a tirit, .
  Ket ti gatas ket nanam-ay unay iti dila!
  
  Bueno, saan a maupay ti ubing, .
  Ket para kenkuana daytoy a lubong ket saan a pannakatutuok...
  Agar-arab kadagiti baka, situtured nga agkanta, .
  Ket para kenkuana ni Cristo ket maysa a naindaklan nga idolo!
  
  Masansan a saplit dagiti haiduk ti ubing, .
  Ti intero a bagi ket naabbungotan kadagiti welts ken bruises...
  Ngem imbes nga agsangit adda dagiti uni, .
  Inar-arapaap ti ubing ti prinsesa kadagiti arapaapna idi ubing pay!
  
  Timmakder ti ubing a kasla falcon, .
  Agtayab a nangatngato ngem ti init kadagiti tagtagainep...
  Adtoy isuna ti maysa a soldado nga addaan iti granada iti napigsa a backpack, .
  Ditoy nga imulana ti buteng kadagiti nakababain a Kraut!
  
  Agparang nga agar-arapaap ti ubing iti riple, .
  Tapno mapan iti wild ride...
  Ket nalawag unay ti timek ti ubing.
  Bay-am a pungtot dagiti Turko!
  
  Bayat a tin-edyer pay laeng isut" nagtaray manipud kadagiti natan-ok, .
  Maysa a guapo nga ubing a lalaki a naibaon iti gubat...
  Nupay napno dayta iti naulpit a panangallilaw, .
  Ngem namati ti lalaki a narelihiosuan - I won"t die!
  
  Ditoy a situtured a nakiranget kadagiti kabusorna, .
  Impakitana ti bagina kas natured a kabalyero...
  Inyatak dagiti Turko ti daga babaen kadagiti botasda, .
  Ngem napigsa ti metal ti Russia, pudno dayta!
  
  Nagbalinak itan a sarhento kadagiti gubat, .
  Ket personal nga inyawat kaniak ti naimbag nga ari ti krus...
  Napudot unay kadagiti gubat, .
  Ngem salakniban ti naindaklan a kerubin!
  
  Awanen ti negosio ti militar, patiennak, .
  Ita, maysaak metten a boy officer...
  Buraktayo ti pannakaadipen, patiek a sititibker dagiti kawar, .
  Mangtedtayo iti pagwadan iti adu a kaputotan!
  
  Ti Russia ti bandera dagiti higante, .
  Tunggal mannakigubat ket adda iti dayta, uray manipud iti nursery...
  No agkaykaysa ti umili ken ti buyot, .
  Maabakto ti narungsot a kontrabida!
  Kasta ti situtured a panagkanta ni Petka ket aglalaban daytoy awan sapatosna a banda dagiti ubbing.
  Ngem napigsa dagiti Hapones, ken nabalinandan a putden ti Vladivostok manipud iti nabati a paset ti kontinente babaen ti daga.
  Wen, mobile ti tangke ti Chikha nga addaan iti makina a diesel ken narigat a maidungpar.
  Ngem agguyguyod met dagiti Hapones kadagiti howitzer kadagiti kabalio. Ken paltoganda met dagiti tropa ti Soviet.
  Dagiti Samurai ti pigsa. Dadduma ti agdardaras a mangraut babaen kadagiti kampilan. Ket pinutedda ti ulo dagiti soldado ti Red Army.
  Ket ita addan opensiba iti makindaya a sango. Nalikmuten dagiti Nazi ti Minsk, ket pimmanaw dagiti tropa ti Soviet iti siudad. Ngem ita, as-asideg metten ti laban iti Karayan Berezina. Ania dagiti laban para ken ni Borisovt.
  Adda met laban ditoy... Kadagiti gubat, dagiti Ingles a Matildas, a nagbalin a narigrigat nga amang a maitukkol. Ket nagparang met dagiti American Grands saanda met a nakapuy a tangke.
  Ket manipud ngato adda met pressure manipud iti aviation. Idi nakikadua dagiti Aleman a piloto kadagiti Ingles. Nakarkaro pay dayta para kadagiti piloto ti Soviet. Ket naipitda a kasla iti reinforced concrete.
  Ket kabilentayo dagiti kabusor iti dakkel a puersa.
  Ket iti sabali a bangir, nagdeploy ti maysa a batalyon dagiti babbalasitang a Komsomol. Adda ditoy ni Natasha a kaduada. Ti kangrunaan ket aglalaban dagiti babbalasitang a di nakasapatos ken mangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti awan sakana. Maigiddato iti dayta, panangipuruak kadakuada tapno literal a napigis amin nga uloda.
  Ngem dakkel a pangta manipud Britania ti barayuboy ti Matilda. Ket kasta met ti German Ju-87 ken English Dragons ket agpigpigerger pay laeng. Ken kasta met dagiti Yu-88 bombers, a mararaem unay.
  Ngem iti kasta napintas ken natangken unay dayta.
  Ngem nangrugin nga agkanta dagiti babbalasitang a Komsomol, a mangisilsilnag kadagiti lamolamo a mugingda ken mangipakpakita kadagiti abs-da;
  Napintaskami a babbalasitang a Soviet, .
  Pagay-ayatmi ti makiranget ken agkitikit kadagiti lallaki...
  Mangngeg ti naraniag, agringringgor a bassit a timek, .
  Ket adda awagtayo a mangpapatay ken ni Krauts!
  
  Dashing kami unay nga Komsomol girls, .
  Situturedkami nga agdardaras iti yelo a di nakasapatos...
  Saantayo a nairuam nga agtakder a sipapakumbaba iti igid, .
  Ket gunggonaantayo dagiti pasista babaen ti dakulaptayo!
  
  Patiendak, dakkel ti sekreto dagiti babbalasitang, .
  Kasano nga epektibo a parmeken dagiti Nazi...
  Ket patiennak, saan nga aksidente ti balligi dagiti babbalasitang, .
  Ngamin, natured unay ti buyot ni Rus!
  
  Ket para kadagiti babbalasitangtayo nga addaan iti lamolamo a muging, .
  Nasam-it unay ti niebe ti Baro a Tawen...
  Bueno, ti Fuhrer ket maysa laeng a scumbag, .
  Ditay koma ipalubos a rambakan dagiti pasista ti balligi!
  
  Dakami a babbalasitang ket agay-ayamkami kadagiti trick a narungsot unay, .
  Inukradmi dagiti susomi iti sango dagiti soldado...
  Ket talaga a piss off-tayo dagiti Nazi, .
  Datayo a mannakabalin a kameng ti Komsomol ket saan a marumek!
  
  Adu ti maaramidanmi a babbalasitang, .
  Uray paltogan ni Hitler manipud iti tangke...
  Saanton nga adda tiempo ti kabusor a mangan, .
  Umayto dagiti babbalasitang a kasla mannanakaw!
  
  Talaga a raraemenmi ti Russia, .
  Nabileg ni Stalin a kas iti dashing father, patiennak...
  Ket patiek nga umay ti balligi iti nabara a Mayo, 2019.
  Asinoman a mamati iti daytoy ket naindaklan laeng!
  
  Para kadagiti babbalasitang awan ti panagduadua ken awan ti lapped, .
  Tunggal maysa ket situtulok nga agsusupiat laeng iti imana...
  Sapay koma ta umay dagiti nakaskasdaaw a gunggona kadagiti kinapintas, .
  Komsomol ti pigsa ket adda kadagiti napigsa a dakulap!
  
  Dakami a mannakigubat ket napartak unay nga agmataengan, .
  Ket iti ima dagiti nasiglat a paltog ti bariles ket sumsumged...
  Ket aniaman nga aramid a kabaelan dagiti babbalasitang, .
  Di pagduaduaan a monolito ti panaggayyemmi!
  
  Kastakami a nasileng a babbalasitang
  Saanmi a maseknan kadagiti snowdrift wenno frost...
  Saan a pagtalinaeden a nalamiis dagiti sakatayo no kalam-ekna, .
  Ket naparabur ken nasin-aw ti puso dagiti kinapintas!
  
  Ti maaramidantayo, itan-oktayo, .
  Aggaloptayo a kas kadagiti birtuoso ti kangaroo...
  Ket sibaballigi a puyotantayo ti ulo dagiti pasista, .
  Ket panagayat iti panagehersisio iti agsapa met!
  
  Amin dagiti babbalasitang ket nalamiis a mannakigubat, .
  Mabalinda laeng nga i-pound ti Krauts iti masa...
  Bueno, kasanon ti basta kinadakes dagiti pasista?
  Saan nga ammo dagiti kameng ti Komsomol ti superpower!
  
  Awan met ti maaramidan ni Hitler.
  Nakabilkami unay kenkuana babaen ti sarukod, .
  Ket naburakda dagiti ngipenda, a nangtukkol iti kudil manipud iti rupada, .
  Ket kalpasanna, nagtarayak a di nakasapatos iti apuy!
  
  Ni laeng Stalin ti mangibilin kadatayo nga aramidentayo ti ania, .
  Makita ti nainget ken napasnek a panagkitana...
  Ket patiennak, saan a malipatan ti balasang, .
  Karga ti dakkel a machine gun!
  
  No kasapulan, makadanontayo iti Mars, .
  Ket parmekentayo ti Venus iti napartak unay...
  Kasapulan dagiti soldado ti wax para kadagiti botasda, .
  Dakami a babbalasitang ket agtartaray a di nakasapatos!
  
  Napintas amin kadakami a babbalasitang, .
  Makita ti barukong ken luppo, siket...
  Maysa met a payunir, kas iti urbon a lobo, .
  Ti payunir ket naan-anay a Satanas!
  
  Bueno, babbalasitangkami - ammom a nalamiiskami, .
  Iwalistayo amin a pasista a kasla walis...
  Ket adda dagiti asul a bituen iti tangatang, .
  Burakentayo dagiti Tigre iti asero!
  
  Ania ti saan nga aramiden, patien a saan a posible, .
  Aminem, ti komunista ket maysa a demiurge...
  Ket no dadduma, ditay agkikinnaawatan
  Ket alaenda dagiti kinapintas tapno butbutngen ida!
  
  Ngem ammom, sidadarasudos a dadaelenmi dagiti Aleman, .
  Ket kabaelanda a rugitan dagiti Kraut...
  Uray no addaantayo kadagiti titanium a kararua, .
  Lumasattayo iti estepa ket ikkatentayo dagiti libtong!
  
  Mangbangontayo iti komunismo nga awan amin a kuko, .
  Ket desidido a parmekentayo dagiti pasista...
  Pagay-ayat dagiti kameng ti Komsomol ti agtaray iti pormasion, .
  Ket agtayab ti maysa a kerubin iti rabawda!
  
  Saanto a kabaelan ti kabusor ti balasang, .
  Ngamin, agila ti balasang...
  Ket saanen a kasapulan a dadaelen ti Kraut ti adu unay, .
  Ket awan mamaayna ti panagpukpukkaw ti Fuhrer-yo!
  
  Miembro ti Komsomol nga addaan kadagiti lamolamo a saka, .
  Inted ni Hitler ti itlog...
  Dika makilangen ken ni Satanas
  Wenno saan lattan a napateg!
  
  Agkir-in nga idolo ti komunismo, .
  Agsilnag ti nalabaga a bandera iti ngato ti planeta...
  Ket naitapuak ni Herodes iti impierno, .
  Ket lima ti naala dagiti babbalasitang!
  
  Lenin, Stalin - ti init iti ngato ti planeta, .
  Agrikrikus iti langit a kasla dua nga agila...
  Makankanta dagiti pananggundaway ti komunismo, .
  Ti Fatherland ket addaan iti pigsa ti asero a payak!
  
  Nabalinanmi ti nagbiag tapno makitami ti balligi, .
  Ket nagnakami agingga iti Berlin...
  Naipasngay dagiti maladaga iti duyan, .
  Ket ita, naindaklan ti pagilian!
  Super laeng dagitoy a babbalasitang. Ket daytoy ti naisangsangayan a klaseda ken lunge ti nakaro a danog.
  Wen babbalasitang, ti barefoot ket nalamiis unay ken extremely sexy. Ket positibo unay daytoy.
  Nalatak unay ken nalamiis a mannakigubat dagiti babbalasitang.
  Dagitoy ket laban ti kangatuan a klase ken sakup. Saanka a makasuppiat ditoy. Kastoy ti naglabas ti threshing machine.
  Kalpasan ti pannakatnag da Borisov ken Bobruisk, nangrugin nga umatras dagiti tropa ti Soviet idiay Dnieper. Nagbalin a narigat unay ti kasasaad. Imbag laengen ta dimteng ti otonio ken Oktubre ket nangrugin nga agtinnag ti napigsa a tudo. Ket medio pinabannayatda ti panagrang-ay ti koalision, a nangpilit kadakuada a mangted iti bassit a tiempo nga umatras iti labes ti Dnieper ken makagun-od iti pagsaadan sadiay.
  Malaksid iti tangke a T-34, nakipaset met ni Katyushas kadagiti gubat. Ngem saan a partikular a dakkel ti epektoda. Napartak unay dagiti gubat iti tangatang. Ni Akulina Orlova, maysa a balasitang nga addaan kadagiti lamolamo, nakitikit a sakana, ket natangken unay ken narungsot a nakiranget kadagiti nangatngato a puersa ti kabusor.
  Ti kangrunaan ket ti kaadda iti eroplano a nakabikini laeng. Talaga a talaga a nagsayaat daytoy.
  Sakbay ti panaglalaban, dua nga agtutubo a lallaki ti nangmasahe iti balasang. Ket madlaw a nagrag-o. Ket nagsilnag manen dagiti matana kadagiti zafiro. Isu ket natural a blonde ken nakaskasdaaw ti kinapintasna. Makilaban iti wagas nga imposible nga ibaga iti sarsarita, wenno mailadawan babaen ti pluma.
  Akulina Orlova - no kasapulan, alaenna dayta ket sipatenna ti kalbo a Fuhrer babaen ti lamolamo a mugingna. Ket agbalinto a nalamiis ken nalamiis unay. Isu ket maysa a balasitang a literal nga addaan kadagiti nerbio ti asero, ken napigsa unay a bara ti tsokolate nga abs. Daytoy ti klase ti balasang a talaga nga ikagkagumaam nga alaen ken parmeken.
  Ket makilablaban kadagiti Nazi ken agkanta;
  Dakami ket kameng ti Komsomol, natured a mannakigubat, .
  Nagtitiponkami tapno situtured a makiranget para iti Fatherland...
  Ipagpannakkel dagiti ammami kadakami a babbalasitang, .
  Ngamin, makaireporttayo kadagiti balligi!
  
  Top class laeng ti mannakigubat, .
  Agdardaraskami a dandani lamolamo iti lamiis...
  Mabalintayo ti makisuppiat maipapan iti aniaman a banag, .
  Iti sirok ti naraniag unay, naraniag a langit!
  
  Saannakami a masarakan dagiti napipintas a babbalasitang, .
  Napintaskami unay, dashing...
  Saan a nasursurok ngem duapulo ti langa ti kinapintas, .
  Ket agtaray dagiti sakam a di nakasapatos iti niebe!
  
  Anian a napintas nga init, duyaw ti kolorna, .
  Adda sangkabassit a balitok, ammom...
  Asidegen a makitatayo ti panagraniag ti komunismo, .
  Ket adu a kagudua a lamolamo, awan sapatosna a babbalasitang!
  
  Dakami a kameng ti Komsomol ket pagay-ayatmi ti makiranget, .
  Ket tunggal maysa ket kabaelanna ti agaramid kadagiti nalamiis unay a banag...
  Mangibaontayo iti natured a buyot iti gubat, .
  Ngamin, bassit laeng ti kabusor!
  
  Saan a maited ti add ken add, .
  Iti sapasap a nakapungtot a kasasaad...
  Mabalin nga uminum dagiti babbalasitang iti arak
  Mapanka makigubat a nakabado iti naan-anay!
  
  Ita addatayon iti lubong dagiti elf - it doesn"t matter, .
  Adu met ti maaramidantayo...
  Matungpalto ti sapasap nga arapaap, .
  Aramidekto ti aniaman, patiennak!
  
  Para iti Motherland awan ti sasao nga aminen - .
  Iggamam ti napintas a bandera ti balligi iti barukongmo...
  Ibellengtayo dagiti kawar ti kapitalismo, .
  Mapukaw koma dagiti riribuktayo iti lubong dagiti natay!
  
  Para iti dayag, ammom ti Ruso a Kristo, .
  Itag-aytayo ti kampilan ken kalasag a sublimely...
  Naraniag ken nasin-aw ti ayat iti Ama a Pagilian, .
  Umayto ti dadduma kadagiti sangapulo ket innem nga eskudo!
  
  Nabileg ken basta naulpit ti pasista, .
  Ket dagiti orcs ket nabileg met a Nazi...
  Ngem kabilekto ti muging dagiti Kraut, .
  Saan a pulos a pasipista dagiti babbalasitang!
  
  Anian a nasam-it a pagilian a nakaipasngayanmi, .
  Kablaawanmi ti agsabong buyogen ti isem kadagiti perlas...
  Ket ti Fuhrer ket basta naipamaysa ken Satanas, .
  Leppasentayo isuna iti naraniag a Mayo!
  
  
  Maragpattayo dayta, sigurado a patiek ti amin, .
  Talaga a diak maitured ti agtagtagainep unay...
  Agrag-o ti siudad ken ti purok iti ruar, .
  Nagkatawa ti maladaga iti duyan!
  
  Ket siasino daytoy predatory zealous orc, .
  Ti isem dagiti ngipen ket disente a nakapungtot unay...
  Ket nalag-an ti panangkabilmo kenkuana iti ngipen, .
  Agtalinaed laeng ti panaganup para kadagiti babassit a banag!
  
  Dawatek ken Cristo - isalakan ti Mannakabalin-amin a lubong, .
  Dimo ipalubos a mauram iti saplit ti apuy...
  Ket siaayat a pakawanem dagidiay dakes, .
  Panangipasakup kadagiti kabusor iti nakaro a pudot!
  
  Saantayo met a mauma idiay Berlin, .
  Makadanonkami sadiay, patiennak, agingga idiay New York...
  Mamatitayo a sititibker, lima a kakabsat, .
  Bay-am nga agkiriring iti napigsa ti timek ti balasang!
  Adda dagitoy a babbalasitang nga addaan iti dazzling passages ken fighting ability - dagiti kalalamiisan iti lubong. Nupay talaga met a maidungparda kadagiti sara ken maburak ti tulang.
  Ngem idi Nobiembre medio natalged ti front line. Nagsanud dagiti tropa ti Soviet iti labes ti Dnieper, a nagtalinaed laeng iti panangtengngel iti Kiev ken dagiti aglawlawna ken naan-anay pay laeng a nalikmut, ngem nakapuy pay laeng ti suplay ti Odessa babaen ti baybay. Ngem napigsa unay dagiti armada ti Ingles, Aleman ken Italia ken nalawag a saan nga agpaut daytoy a siudad iti sidong ti naan-anay a blokeo. Iti amianan, dagiti Aleman ken ti koalision ket sinakupda dagiti estado ti Baltiko ken nadekketda iti daan a linia ti depensa, ken iti tengnga, uray kasano, dagiti tropa ti Sobiet ket nakagun-od ti pagsaadan ti saka idiay Dnieper ken ad-adda pay idiay Pskov, a daytoy ket sigud a kagudua a nalikmut, ngem nagtultuloy tapno maiggaman.
  Iti abagatan, dagiti tropa ti Turko innalada ti Batumi kalpasan ti sumagmamano a bulan a panaglalaban ken nakompletoda ti pananglikmut iti Yerevan.
  Natiliw ni Primorye dagiti Hapones. Ngem nablokado pay laeng ti Vladivostok. Ket naaramid a sititibker. Ngem iti pangkaaduan, dimtengen dagiti yelo iti Nobiembre. Limmabas ti maysa a parada iti Red Square. Ket kasla adda ni Stalin iti dayta.
  Kalpasan dayta ti State Defence Committee ti nanglukat iti miting. Sadiay a rinugianda ti nagsaritaan ti kanayonan nga estratehia para iti primavera.
  Insingasing ni Zhukov:
  - Nasken nga i-unblock ti Yerevan ken mangirugi kadagiti kontra-atake iti kabusor iti daytoy a direksion. Iti daytoy a kaso, addanto gundaway a mangisalakan iti grupotayo a Transcaucasian.
  Sililiday a kinuna ni Stalin:
  - Posible dayta. Iti aniaman a kasasaad saan koma a maited ti Yerevan. Ngem ti saludsod, uray no lumasattayo iti pasilio sadiay, awan ti masolbarna. Ket ti kapatgan, dagiti kabusortayo ket ti koalision dagiti kapitalista a pagilian iti Western Front. Adda banag a panunotentayo.
  Napaliiw ni Shaposhnikov:
  - Adda bentaha ti kabusor iti infantry. Ket ti Britania agraman dagiti kolonial a pannakabingbingayna, ken no bilangen ti amin nga Europa, ket bumusbusor met kadatayo. Plus Türkiye, ken iti daya ti Japan ken Thailand. Mabalin laeng a bisinennatayo ti kabusor, nga ad-adu ti natauan ken material a gamengtayo. Pilitennakami iti napaut a gubat ti attrition agingga a maibus dagiti soldado a Ruso.
  Impukkaw ni Marshal Timoshenko:
  - Wen, burasentayo ida iti tae!
  Nagmuregreg ni Stalin:
  - Agulimekka, mammapatay. Dimo mabalin nga alaen ti Warsaw, nupay nagsapataka a makadanonka idiay Berlin iti dua a lawas. Ket iti pangkaaduan, lawwalawka - kinunam, danogem nga umuna ti Alemania. Ket ania ti naggapuan dayta? Ita, usigenyo ti intero a lubong a maibusor kadatayo. Agpada nga indeklara ti Brazil ken Argentina ti gubat, ket mabalin nga asidegen a sumrek ti Estados Unidos. Ken ania ti kasapulantayo?
  Nagmuregreg ni Marshal Timoshenko:
  - Masapul a rautentayo ti kabusor. Igilingtayo dayta.
  Napaliiw ni Molotov:
  - Idiay USA saan unay a nalaka nga allukoyen ti Kongreso a sumrek iti gubat. Ngem suplayen ti America dagiti tangke, kasta met dagiti eroplano. Ket ti aviation-da ken nangruna dagiti bomber ket adda iti kasayaatan a kasasaadda. Plus, posible met dagita a banag iti teknolohia ti automotive. Saan, talaga, no sumrek ti Estados Unidos iti gubat, awanton ti gundaway.
  Naliday a kinuna ni Stalin:
  - Ket ania ti isingasingmo?
  Kinuna ti Foreign Minister iti nababa a timek:
  - Panagkunak, nasaysayaat no makikappia kadagiti pagilian a kabesera. Padasem a pagtalinaeden ti uray sangkabassit laeng a paset ti teritoria. Daytoy laeng ti gundawaytayo.
  Nagngaretnget ni Tymoshenko:
  - Saan iti nakababain a lubong!
  Sililiday a sinaludsod ni Stalin:
  - Ania ti ibaga ni Zhukov?
  Simmungbat ni Georgy Konstantinovich iti napakumbaba a tono:
  - Militar ti negosiotayo. Ket pagsaritaan ti maipapan iti kappia kadagiti diplomatiko. Ngem no ditay" maragpat dagiti balligi iti paggugubatan ita a kalam-ekna, ngarud iti primavera ken inton sumaganad a kalgaw nakarkaro pay dayta. Talaga nga adda bentaha ti kabusor iti ekonomiko ken natauan a potensial. Ket awan ti pamay-an a mangabaktayo iti gubat ti attrition. Maysa pay, no kasano kaadu dagiti alikamen a mabalin a patauden dagiti pagilian a maibusor kadatayo, nangruna no kadua ti USA, saantayo a malabsan dagitoy.
  Nagisem a sinaludsod ti Supreme Commander:
  - Komusta met ngay ti kalidad?
  Nagkidem ni Zhukov:
  - Agpannuray dayta no ania ni Kakadua Stalin. Saan a dakes ti T-34-tayo, kas iti KV-1. Ngem alisto nga ikabil ti kabusor ti ad-adu a nabileg a paltog iti T-4. Ket ti aviation ti kabusor ket nalabit nasaysayaat pay ngem ti aviationtayo - nangruna dagiti mannakigubat. Ket natantan-ok dagiti eroplanotayo ngem kadagiti bomber ti Britania. Ket tapno makaaramid iti baro... Bueno, kasapulan daytoy ti panawen ket mangimbento met ti kabusor iti nalamiis ken ad-adda a perpekto iti daytoy a kaso.
  Nagtung-ed ni Stalin ket dinamagna:
  - Ania ti makuna ni Beria?
  Insungbat ti People"s Commissar of Internal Affairs ken ti komander ti sharashki:
  - Agtartrabaho dagiti sientista, Kakadua Stalin. Binilinko ida nga agaramidda iti estratehiko a bomber a makadive. Isu nga agtrabahoda. Bueno, over fighters met. Nangnangruna, ikari ti Yak-9 nga agbalin a nasayaat a makina, kas iti LAGG-5. Isu nga agtultuloy ti trabaho a di agsardeng. Ket agpada nga usarenmi ti carrot ken stick!
  Nagtung-ed ti Supreme:
  - Naindaklan! Tarabaho! Kabayatanna, mabilin a wayawayaak ti Yerevan ken umabante iti asideg ti Pskov. Labanantayo ti kabusor kadagitoy a direksion. Ket maigiddato iti dayta, alaentayo ti sumagmamano a samurai kas shugan idiay Mongolia. Inton agangay kasaritak dagiti disenio maipapan iti baro kadakuada.
  Napaliiw ni Zhukov:
  - So far ti T-34 ket ad-adu wenno basbassit a nasayaat, ngem kasapulantayo ti napigpigsa a tangke, ngem saan a basbassit a mobile. Rumbeng a maragpat daytoy!
  Desidido a kinuna ni Voznesensky:
  - Aramidentayo dayta! Talaga nga aramidentayo dayta!
  
  TI KAALAM A HYPER VIRTUAL REALITY GAME
  ANNOTATION
  Maysa a napintas a mannakigubat a balasitang ken ti baro a gayyemna a ni Pinocchio the cyborg ti makilablaban iti virtual reality. Siempre, addaanda kadagiti nalamiis unay a mannakigubat a mabalinmo nga imaneho a literal nga awan patinggana ken makiranget a kas kadagiti leon a babbai, ken makiranget met kadagiti amin a kita ti kosmiko ken mahiko a parsua.
  . KAPITULO No. 1.
  Ni Veronica, a nakabikini laeng, nasarakan ti bagina iti transparent a kotse nga umasping iti napatapat a stingray. Ket kasta met ti hologram dagiti panel a mangkonkontrol iti pannakigubat ken, agparang, nakabutbuteng unay a makina ti agsilsilnag.
  Iti abayna ni Cyborg Pinocchio. Kasla itan iti ruar a kasla tin-edyer nga agarup sangapulo ket uppat wenno sangapulo ket lima ti tawenna a nakasuot laeng kadagiti swimming trunk, masel unay, nga addaan iti napintas, agtutubo a rupa, nga awan uray maysa a buok ken rosas a pingpingna.
  Maysa a guapo unay nga ubing a lalaki, nga blond ti buokna ken nadalus ti buzz cut. Ket nalannas ti kudil, nakurba, nabuyogan dagiti piskel. Mabalinmo nga usaren dayta iti advertising, nangruna kadagiti natataengan a babbai. Bueno, wen, mabalin nga alaen ti programa ti aniaman a porma. Sabagay, ken ni Veronica, no na-upgrade dagiti parameters-na.
  Ket ita, dayta ti eksakto nga inaramidna. I-upgrade tayo dagiti parameters ti fighter. Nangnangruna, umuna ti bilang dagiti laser cannon ken panangdoble kadagita. Kalpasanna, inayon ti firing range, maysa met a panagtaray. Paaduen ti kapigsa ti panagayus. Bueno, ken ti lebel ti proteksion ti force field, tapno saannaka a dagus a puoran ti kabusor.
  Kastoy ti sipipinget a panangtaming ti balasitang iti dayta.
  Bueno, nag-upgrade met ni Pinocchio ti cyborg. Ket, siempre, inngatona dagiti parametro ti kotse. Ngem saan unay a nalaka dagiti balligi.
  Ngamin, saan a makapainteres ti nalaka unay a panangabak iti ay-ayam iti kompiuter!
  Nupay ditoy adu ti agpannuray iti ugali dagiti mannakigubat. Ngem iti daytoy a kaso, naurnos ti amin iti ugali daytoy nga agassawa.
  Nagpuyot ni Veronica iti kiss iti katupagna ket nag-tweet:
  - Dakkel a balligi ti agur-uray kadatayo, .
  Al-allilawem ti kaarrubam iti kabiitan a panawen!
  Kalpasan dayta, in-press-na ti lamolamo, nagtimbukel, de rosas a mugingna iti buton ti joystick, ket nakaro ti panagpartak ti mannakigubatna.
  Nagtultuloy ken nagtultuloy ti star cannonade. Umad-adu ti naburak, nga umasping kadagiti transparent tadpole, rescue module ken likido a metal a kapsula, a mangikagkagumaan a mangala iti kabassitan a kaadu. Sigun kadagiti di naisurat a pagannurotan, saan a mabalin nga espesipiko a madadael dagitoy, ngem no adda peggad a matiliwda, ti naikabil a mahiko a kompiuter mabalin a mangted iti bilin a mangdadael iti bagida. Mainayon pay, adu a module ti aksidente a natay. Dagiti cross-sider, gapu ta napatanorda ti kapartakan a kapartak, intultuloyda a pinapigsa ti armada ti kabusor, bayat nga inaramidda dagiti panagkigtot kadagiti sikigan dagiti bomba a thermoquark bimtak iti nagbaetan dagitoy, a tunggal maysa ket awitda ti sumagmamano a bilion a karga a makabael a mangdadael iti kalalainganna ti kadakkelna a siudad; Natural laeng a no adda direkta a pannakadungpar, awan uray maysa a force field, uray ti kapigsaan a metal, ti makalasat.
  Sinango ni Veronica ti umuna a kalabanna. Iti daytoy a kaso, maysa dayta a mannakigubat a maymaysa ti tugawna, a ti timon ti nakatugaw ti kendi iti naraniag a balkot nga addaan kadagiti saka. Ket nangaramid kadagiti narikut a maniobra.
  Inkanta ti balasang a programmer:
  -O, diet, dika mangan iti daytoy ken dayta, .
  Ket saan a mabannog dagiti saka ti balasang a magna...
  Ay, diet, anian a sakit daytoy, .
  Aglabaga dagiti babbalasitang gapu iti bisin ket agkantada!
  Kalpasan dayta, innala dayta ni Veronica ket pinaputokanna dagiti laser cannon-na iti kabusor. Ket nangrugin nga agsigarilio ti mannakigubat, nalawag a naan-anay a saan a komportable ti culinary product, ti kendi nga addaan saka.
  Dagiti sistema ti depensa ket nangiruar kadagiti pinulpullo nga ulbod a puntiria manipud iti maysa a starship, dagiti espesial nga igam ket nangipaputok kadagiti kapsula babaen ti gas a nangballikug iti trajectory dagiti laser ken nakaigapuan ti nasapa a panagbettak dagiti annihilation missile ken panagkapuy nga epekto ti gamma radiation. Saan met a nagnganga dagiti troll ships nga umad-adu dagiti thermal, electronic ken uray pay gravity trap nga agtaytayab iti law-ang. Kinapudnona, dagiti igam a grabidad, mangpisang iti metal, mangballikug kadagiti estruktura ken mangpataud iti panagbettak, ti kapeggadan. Mabalin a pakapuyen ti gravity trap ti epektona wenno tukkolenna ti guidance radar para kadagiti missile, torpedo, mina. Sumagmamano a barko ti bituen, a nakaawat iti grabitasional a pannakadadael, ti simmiasi nga agturong iti puraw nga enano ket nangrugida a matnag iti daytoy naungawen nga init nga addaan iti dakkel a densidad ken grabidad.
  Dagiti cross-siders, gapu ta nagrepormada manen, ket nangibaba ti apuyda kadagiti kadakkelan a barko ti kabusor - dagiti ultra-battleships. Dagitoy a mastodon, a mabalin a maibagay iti intero a siudad, ket addaan iti napigsa a sistema ti armas ken, siempre, nabileg a tay-ak ti puersa. Dagiti taktika ti konsentrasion nga apuy manipud kadagiti grabitiko a kanyon ket naus-usar a maibusor kadakuada ti radiasionda ket narigrigat nga amang a mayanninaw babaen ti maysa a tay-ak ti puersa, mainayon pay, daytoy ket mabalin a padasen a di kumurang a paset a dadaelen dagiti generator. Iti daytoy a kaso, no gasat, mabalin a bumtak ti nakabutbuteng a bomba ti thermoquark. Natured unay dagiti Crosoider, a nangipakita iti tured. Kasla agringringgor ti vacuum gapu iti nalabes a pannakapunno ti enerhia tapno mapaadu ti kinaepektibo ti grabitasional nga igam, masapul a kissayan ti distansia, a napno iti dakkel a peggad. Ditoy a bimtak ti maysa kadakuada, nagkidem iti sulo ti pannakadadael, sa ti maikadua.
  - Mabalin a saan a maikari ti agrisgo kadagiti kasta? - Kinuna ti heneral.
  Insungbat ti balasitang a nangisilnag iti bros a diamante iti narangrangpaya a buokna:
  - Saan, gayyemko, kasapulan a dadaelentayo ti uray maysa laeng nga agassawa. Dagitoy a barbaro a makina ket kabaelanda ti agpaputok kadagiti planeta manipud iti atiddog unay a distansia, a kayatna a sawen a no umasidegda kadagiti napuskol ti populasionna a lubong, nangruna ti kabeseratayo a sakup...
  Gurgling kas sungbat:
  "Naamirisko nga isudanto ti karirigatan a dadaelen, wenno agtalinaed iti natalged a distansia inton agtitipon dagiti kangrunaan a puersa."
  Situtured a nagdisso ti balasitang, a nangiruar iti pungtot:
  - Ngarud, mapanka para iti dayta! Ket bay-am nga umasidegda pay, ti ultra-battleship ket naisangsangayan a nadisenio a mangpaalsem iti kabusor nga awan ti aniaman a peggad.
  Ket adu ti risgo ti barefoot ken kurbado a kinapintas a mismo a ni Veronica. Natinnag ti mannakigubat a nakalalaban ti kendi. Ket nagtinnag ti nauram nga ihaw a naabbungotan iti tsokolate.
  Ngem naggigiddan a rinaut ni Veronica ti tallo a kotse. Ket saan a simple a kendi ti linaonda, no di ket aces nga addaan liqueur. Padasem laeng nga alaen dagitoy babaen kadagiti lamolamo nga imam, ken ad-adda pay babaen kadagiti lamolamo a kasla balasang a saka.
  Napilitan ni Veronica a nagmaniobra.
  Ket nakiranget met ti cyborg partnerna a ni Pinocchio buyogen ti dakkel a kinagagar. Ket dayta ket, masapul a kunaek, maysa a makapasiddaaw a buya. Impakita ti napipintas a tin-edyer ti di kapapati a kinalaing. Uray idi simrek iti pannakidangadang kenkuana ti kasta a seasoned ace a kas iti sangapakete a sigarilio ti Camel.
  Bueno, nasayaat unay ti pannakidangadang dagiti dadduma a mannakigubat.
  Maisupadi ketdi, dagiti plataporma ti panagbettak ket nagyanud iti kangatuan a distansia manipud iti kabusor ti namagbalin kadagiti kasta a taktika a kasayaatan; Gapu iti di panagkikinnaawatan, adda nangiyeg kadagiti barko a napno kadagiti robot a pakigubat, troll, ken dagiti kaalyadoda manipud kadagiti naparmek a puli iti linia ti gubat. Nababbaba ngem kadagiti gagangay a barko ti bituen iti pannakamaniobra ken armamento, dagiti transportasion ket addaan iti disente a proteksion, ngem innem a pulo ket lima pay laeng kadagitoy ti bimtak, ken sabali pay a duapulo ket tallo ti nakaro a nadadael. No panunoten a tunggal maysa a nakasakay ket addaan iti nasurok a maysa ket kagudua a milion a combat unit, dakkel a pannakapukaw daytoy.
  Bayat ti gubat, naamiris ni Veronica a kabaelanna nga ipatarayen dagiti parametrona. Nangnangruna, ti makastrek a bileg dagiti paltog a laser. Isu nga iti maysa a minuto iruarda ti enerhia, kas iti sumagmamano a bomba atomika a naitapuak idiay Hiroshima.
  Ket kasta ti innalana ken nagtrabaho. Nadungpar dagiti violet a silnag ti laser ti kaasitgan a mannakigubat ket simrekda iti makapapatay a depensana. Ket bimtak ti liqueur candy. Pinadas ti dua pay a simrek manipud iti sikigan ti mannakigubat ti balasang. Ngem naggaraw ti napigis a bariles ti kinapintas. Ket no kasano a maidungparnaka iti diagonal babaen ti mini-rocket.
  Ket ita, napigis ti maikadua a mannakigubat.
  Nagkidem ti balasang:
  - Dika agngangabit, banzai dayta!
  Napaliiw ti agtutubo a mannakigubat, nga inbukbokna dagiti ngipenna ket pinaltoganna ti sabali, iti daytoy a gundaway dua ti tugawna a mannakigubat:
  - Iti lungon addanto buyot dagiti orc ken dagidiay mangtangdan kadakami para iti sigarilio, dulse ken amin a kita ti arak!
  Nagkatawa ni Veronica, a nangpaltog iti sabali pay a mannakigubat, ket nagkullayaw:
  - Gloria iti naindaklan nga Elf ken ti pagarian ti Oz!
  Nupay kasta, dagus a nakasursuro dagiti rofoshki kadagiti biddutda, ad-adda a masansan a makadanon dagiti volley-da kadagiti plataporma, ket simrek dagiti zherrik, a naglusdoyda iti silo dagiti panagbettak, a nangipaay kadagiti nasakit a danog, ken mapan pay ketdi agsapul iti kalakian a karnero. Nupay kasta, no sika a mismo ket saan a mangirisgo iti biagmo, nalaka laeng ti agbalin a natured. Dadduma nga espiritu ket kukua dagiti di pay naikeddeng a natay a tattao, nagdardarasda iti nagbaetan dagiti lubong, ket maigiddato iti dayta, saanda a makarimon a mangpaadu iti bukodda a bilang.
  - Kitaem, kasla agsina ti ultra-battleship. - Impukkaw ti heneral
  Kinapudnona, dagiti cross-sider, gapu ta nakaasidegda unay, nabalinanda a dinadael dagiti generator, ket kalpasanna nangimulada iti bomba a thermoquark iti giwang. Ita, awanen ti maysa kadagiti higante a bituen.
  - En masse tayo amin para iti maikadua, hit concentrated, saan nga agsaknap ti naingpis. - Nagpukkaw ni Kent iti encrypted channel.
  Nalawag a nangngeg dagiti Krosoider, nga umas-asideg pay, dandani sinagidna ti force field, ken dida nalipatan ti agmaniobra ken mangipuruak kadagiti silo. Dagus a bimtak ti maysa kadagita, ngem nangrugin a nagrupsa ti sabali nga ultra-battleship nga addaan iti tripulante a maysa a milion.
  - Nasayaat ti panaglabasna! - Kinuna ti elf general. - Mabalin nga ikabil ti maikatlo.
  Ni Space Marshal, maysa a dakes a pusa nga addaan iti baul, ket isu a mismo ti adda iti maysa kadagiti ultra-battleship. Idi nakitana nga agkurkurang dagiti dungdungnguenna nga tarakenna, inung-ungtanna:
  - Dagus a guyoden amin a puersa iti strike fist, dadaelen amin dagiti cross-siders! Ket dagus a makipaset kadagiti espiritu ti agpapada a lubong dagiti natay!
  Bayat nga agpukpukkaw, nakaro ti pannakadadael ti maikanem nga ultra-cruiser. Isu, nupay kasta, nabalinanna nga awiten ti tallo kadagiti nakabasolna, kalpasanna nagdardaras iti kasta unay a dandani awan ti tiempo dagiti cross-siders nga agluksaw nga agsubli.
  Inruar ni Veronica dagiti ngipenna nga agkir-in a kasla diamante ket inkantana:
  Makitam kadi ti eklipse iti tangatang?
  Ti nakaam-amak nga surf ket lashing...
  Daytoy ket pagilasinan ti Impierno
  Pangen ti kosmiko nga panagung-ungor!
  Ket isu, nga awan ti aniaman a bain, simrek iti gubat a kaduana ti maysa a bunggoy dagiti Belomor iti medio nabileg a mannakigubat iti law-ang.
  Nangrugin nga umatras ken aggrupo dagiti ultra-cruiser. Ket kaskasdi a saan a napanunot dagiti faun ken elf ti sumuko, nakapungtot a nagpigketda, a nagdardarasda a nangsurot iti kabusor, ket nagpila dagiti starship-da a kasla doble ti tademna a hatchet. Nupay kasta, saan a nalaka a parmeken ti nasayaat ti pannakaurnosna a pormasion dagiti kasta a nabileg a barko a bituen, immadu unay dagiti pannakapukaw, ket simrek dagiti cruiser iti gubat. Saggaysa a napaltogan ti sangapulo ket pito a Krosoider, ket uppat pay ti naipit iti silo ti grabidad a tinulad ti wave spell. Pudno, uppat pay nga ultra-cruiser ti nakaro ti pannakadadael ken naabbungotan iti uram. Ita napilitan nga umatras dagiti faun, ket kamaudiananna nasarakan dagiti Rofoshki dagiti umiso a taktika, nga ikagkagumaanda a gundawayan a naimbag ti numero a bentahada.
  Nangaramid ni Veronica iti makapainteres unay a maniobra ket nakatiliw iti mannakigubat nga addaan iti maysa a pakete ti Belomor, a nasirib unay nga inaramidna. Ket napasamak ti awan mamaayna a pannakauram. Ket kalpasanna, nagtayab ti maysa a pakete ti sabidong, a naabbungotan iti apuy, manipud iti nadadael a kotse.
  Nag-tweet ni Veronica:
  - Adda koma panaglalaban, .
  Elfie wen kaniak!
  Nagsisilpo ni Pinocchio ti cyborg:
  - Sika a balasang ket basta naindaklan! Pagtalinaedem dayta!
  Ket pinaputokna met ti sabali pay a transparent a makina manipud iti produksion iti law-ang, ket bimtak a kasla gil-ayab ti pulbura.
  Ket naggigiddan nga impukkaw ti agassawa:
  - Maysa dua Tallo - .
  Rigisam ti sigarilio!
  Adda idi tiempo a nagsubli amin dagiti babassit a barko dagiti faun ket rinugianda nga abbongan dagiti plataporma manipud iti panangraut dagiti zherrik.
  - Napukaw dagiti tropatayo ti inisiatiba. - Kinuna ni Kent.
  - Kalpasanna masapul nga iunitayo ti retreat! - Insingasing ni Hett. - Direkta a kontaken ti star marshal.
  - Ipakaammok ti redeployment! - Nagtaul ti marshal. Naglaok ti pannakapnek ken panagbabawi ti inyebkas ti naisarang a rupana. Mabalin nga ipaulog ti nagbanagan ti gubat iti nadumaduma a pamay-an.
  Ti maniobra, a delikado a maawagan iti redeployment, ket nabayagen a naensayo ken maulit-ulit a nausar kadagiti panagranget ti militar ken birtual nga ehersisio. Natural, organisado ken napartak dayta. Ti panagruar iti maysa-dimensional nga espasio ket napasamak babaen ti umuna a panagpardas, umuna babaen dagiti dadakkel a barko, ken kalpasanna babaen dagiti babbabassit. Dagidiay nangsaklaw iti panagatras ket nagrisgo iti dakkel, ngem dagiti Rofoshki, a nabatad nga agsuspetsa iti nasikap a silo, saanda nga aktibo a nagpigket, a limitaranda ti bagbagida iti adayo nga apuy. Kamaudiananna, simrek dagiti faun iti multi-space, a nagbalinda a di madanon.
  Ket intultuloy ni Veronica ti nasukir a nakiranget. Nangaramid kadagiti nasikap a maniobra. Iti daytoy a kaso, isu ket binusor babaen ni Napoleon a cognac, ken daytoy ket maysa a serioso unay nga as. Ket saan unay a nalaka ti agmaniobra a maibusor kenkuana.
  Maysa a napeggad unay a kalaban.
  Inukrad ni Pinocchio a cyborg dagiti ngipenna iti kasla ubing a rupana ket inkantana:
  -Ammom, rumbeng nga agbutengtayo iti balasang, .
  Awan patinggana dagiti pananggundaway dagiti kinapintas...
  Ngamin, makalaban dagiti babbalasitang
  Napigsa a manibela ken nabileg a gaud!
  Nagtung-ed ni Veronica kas umanamong, a nangaramid iti maniobra a mangputed:
  - Wen! Kabaelak nga aramiden dayta! Ket madaerak uray ti Napoleon cognac.
  Ket inaramid manen ti balasitang ti maniobra iti porma ti marka ti saludsod, ket nasayaat unay ti panangaramidna iti dayta.
  Ket kellaat a nagsina iti dua ti mannakigubat a kabarbaro a bimtak, ket ita maysa a botelia ti Napoleon cognac ti makilablaban iti sabali a makina.
  - Mano ti nagastos kadakami? - Dinamag ni Heneral Kent iti kaduana a ni Hett a sililiday bayat a sibaballigi a limmasat ti armada iti nangisit nga abut, a nagdisso iti orbit ti higante a bunggoy ti gas a napuskol unay a nangpataud iti bukodna a grabitasional a tay-ak.
  Simmungbat ti napintas a balasitang iti nasukatan a tono:
  - Disente! Nasurok a sangapulo ket lima a ribu a babassit a barko ti napukaw, ken nasurok a sangagasut a ribu a mannakigubat. Lima gasut a plataporma ti welga ti napaltogan, ket sabali pay a walopulo ket tallo ti agkasapulan iti dakkel a pannakatarimaan. Dua gasut siam a pulo ket innem a grapple ti napukaw, ket sangapulo ket walo pay ti kasapulan a pannakatarimaan. Tallo gasut pitopulo ket dua a cruiser, siam a gasut tallopulo ket maysa a missile carrier, innem a pulo ti nakaro a nadadael, daytoy ket saan a maibilang dagiti tracking stations ken reconnaissance robots ken babassit a pannakadadael.
  - Pinalubosanda kadi nga agdara dagiti rofos?
  Nagkatawa ti balasang, nga impakitana dagiti kasla perlas a ngipenna:
  - Narigat nga eksakto a kalkularen, ngem agarup tallo-plus a daras nga ad-adu ngem ti barkotayo, no mangalaka kadagiti dadakkel a starship, mainayon pay, dandani walopulo a transportasion ken siam a super-barko dagiti ultra-battleship ti napaltogan, ken kasla lima ti nadadael unay a kasta isuda, iti kasayaatan, , masapul a maibaon iti likudan.
  - Bueno, sigurado a saankami a maipababa gapu iti daytoy, ngem diak masigurado ti gunggona. Iti prinsipio, nagasatkami ta saan a nakasagana ti kabusor. Iti sumaruno a laban ad-adda nga agannad.
  Nagkidem ti balasang:
  - Tungpalna?
  - Agarup agpapada ti tsansa, ket ti kompiuter ket mangted kadatayo iti ad-adu a detalyado a pannakabingbingay.
  Nagkidem dagiti lamolamo, nakurba a saka ti mannakigubat nga elf nga addaan kadagiti nagarbo unay a linia ken ti makagargari a kurba ti muging.
  Nalamiis a kinuna ti mannakigubat:
  - Isu nga i-upload ti summary information.
  Maysa a minuto kalpasanna impadamag ti kompiuter:
  - Kastoy ti tsansa dagiti partido nga addaan iti optimal behavior iti agsumbangir a dasig: ti balligi dagiti rofos ket walopulo ket uppat a porsiento, ti balligi dagiti elf ket sangapulo ket maysa a porsiento, ti panagbunot ket lima a porsiento.
  - Saan nga umdas! - Kellaat a natnag ti rupa ti heneral.
  - Optimal behavior is unlikely, mangted ti forecast nga ikabilangan no ania ti kabusor ken no ania ti impakitatayo a kabaelantayo a kontrolen.
  Kagudua a minuto pay ti bilang ti kompiuter ket nangipaulog iti:
  Innem a pulo ket uppat a porsiento ti tsansa dagiti rofos nga agballigi, duapulo ket lima a porsiento ti tsansa dagiti elf, ken sangapulo ket maysa a porsiento ti tsansa dagiti elf iti panagbunot.
  - Isu a kayatna a sawen a mapukpukawtayo, nupay saan a kasta ti kaaduna. Maysa a gundaway iti uppat. Nasaysayaat dayta. - Kinuna ni Mariscal Gugnish.
  Nakiranget ni Veronica ken ni Napoleon cognac. Ket saan nga awan mamaayna a ti botelia nga addaan tentacles ket addaan iti kasta a nakabutbuteng a nagan ken addaan iti naraniag nga etiketa. Talaga a nakiranget iti tuktok.
  Ket ti balasang a programmer dina matiliw iti silo, wenno ibaba manen.
  Maysa pay, natiliwan met dagiti raya.
  Narikna ni Veronica ti masel ti bagina a naabbungotan iti ling-et. Ket napudot dagiti lamolamo, nakitikit a saka ti balasang a programmer. Ngem situtured a nagkanta ti mannakigubat:
  Parmekentayo ti kabusor, patiennak, .
  Mamatiak a rugitantayo dagiti dakes a botelia...
  Kalbo a Fuhrer, animal a mannangan iti karne, .
  Ngem burakentayo ti bukotna, patiennak!
  Kalpasan dayta, natadem ti panangipigket ti balasitang kadagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket nakaro ti panagkigtot ti mannakigubat, ket kalpasanna amin a paltog nangiruar kadagiti combat discharge.
  Ket nagluganda iti kotse nga ayan ti kasla di madadael a botelia. Ket nagpigerger ken narunaw.
  Ket kalpasanna bimtak ti cognac, ket naiwaras dagiti tsokolate ken dulse iti amin a direksion. Ket natnag manipud kadakuada ti vanilla, pasas, ken adu pay a naimas a banag.
  Nag-tweet ni Veronica:
  Ay, anian a parabur
  Kanen amin a kendi...
  Panagngalngal iti tsokolate, siuulimek, .
  Tagiragsakenyo ti agngalngal!
  Kalpasanna innala dayta ni Veronica ket nagkidem manen babaen kadagiti esmeralda ken, maigiddato iti dayta, dagiti matana a safiro, a nagpulso a kasla bituen.
  Impukkaw dagiti agtutubo ti programa:
  - Hiperquasar nga! Maysaka nga ultrapulsar!
  Inlinteg ni Veronica:
  - Nasaysayaat no kunaen: ultrapulsar, maysaka a Hyperquasar!
  Nagkigtot ni Cyborg Pinocchio:
  - Nadungpar ti imahinasionko
  Nagkidem ti imahem a kasla ipus ti kometa...
  Kasla kinabilnak a kasla kimat - .
  Buyogen ti nabituen, kasla langit a kinapintasna!
  Pinasingkedan ti balasang a programmer:
  - Kaslaka"t Pushkin! Grabe!
  Nagkedked ni Pinocchio ti cyborg:
  - Saan! Saanak a Pushkin, ngem maminribu a nalamiis!
  Nagkidem ni Veronica, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Wen, sadino ti pakaseknan ni Alexander Sergeevich kenka! Sika ti anak dagiti nabileg nga elektroniko nga addaan iti hyperplasma kadagiti processor-mo!
  Ket nagdardaras manen ti aglalaban a paris a nakigubat buyogen ti dakkel a pungtot. Nakasagana a mangipakita iti kangatuan a tukad ti makapapatay a puersa ken kinabannuarna.
  Nangrugin a nagkupas ti ladawan ket kalpasanna naan-anay a naungaw. Immadayo ti balasang a komander iti higante a platito, wenno imbes ketdi, ti hologram ti gravitational imager nga agar-aramid iti di maawatan a milagro. Ti duende a nagtakder
  iti adayo, nagsubli met, naliday ti rupana, adda lua kadagiti matana.
  - Naalingget! - Kinuna ti balasang a komander.
  Kinuna ti duende:
  - Awan ti kastoy a mailadawan. Kasano ngay no sadiay, kadagiti elf, makiranget ni tatangko, ket posible a nasugatan wenno napapatay.
  - Saan a mailaksid daytoy! - Ditoy sabali pay nga elf ti nagsennaay. - Ti pagiliak ket adda iti asideg ti pannakaabak. Nagtaytayab ti hyperplasmic axe iti rabaw ti sibilisasionko.
  Nagperk up ti program boy:
  - Hyperplasmic, kunam, ania ti hyperplasma? Namin-adu a nangngegko daytoy, ngem diak maawatan.
  Maysa a natataengan ken sopistikado a robot ti nangikeddeng nga aganus Isu a mismo ket saan a pisiko babaen ti panagsanay, no di ket padasen ken ilawlawag daytoy, kas impagarupna iti maysa a narungsot, nupay mannakabalin-amin.
  Gapuna, inkeddengna ti sumiasi bassit iti sikigan, tapno mangrugi, a kasla manipud iti adayo:
  - Idi un-unana a panawen, idi dagiti tattao ket saan laeng a naisilpo iti maysa a planeta, no di ket nabingbingayda iti adu nga estado, nagparang ti kasta a kabalyero, wenno iti naindagaan a termino, ni ari Trikhkh. Inkeddengna a panawenen tapno agpatingga ti riribuk ken kinalidem. Iti daytoy a tiempo, mabangbangonen dagiti dadakkel a paktoria, nagparang dagiti paltog ken kanyon. Ad-adda a naulpit ken makadadael dagiti gubat, ket natay ti panagsalamangka. Maysa pay, iti sumagmamano a relihion naideklara ti panagsalamangka kas mortal a basol. Imposible a mabilang no mano a pannubok ti napasamak kadagiti nasuspetsa a panagsalamangka. Ti ari, iti daytoy a gundaway, isu met laeng ti panunotna idi damo: dagiti mangkukulam ket kukuada iti kayo, wenno iti kayo. Ngem napasamak nga idi nangorganisar iti kompetision para kadagiti kasayaatan a mannakigubat, maysa a kita ti namaskara a martial show, ti nangabak ket kasla nalaka a madadael a mannakigubat. Idi naikabil ti korona iti ulona, inuksob ti bumisbisita a ni Palladin ti maskarana, ket naipalgak iti publiko ti rupa ti maysa a balasitang, saan a kas iti aniaman a natauan a padi.
  Nasdaaw ti amin, maysa dayta a babai nga elf, maysa a sarsarita a puli a naipadayag kadagiti ballad ken sarsarita. Inyunnatna ti imana ken ni Trich, ket ti makaay-ayo nga isemna ket naala dagiti kasayaatan nga artista.
  Naayatan ti ari kenkuana, maysa a babai a ganggannaet a puli, a nabirngasan iti Rerra. Nabara ti passion-na, nupay saan a maawatan ti amin; Nadumaduma a kita, dadduma a kita. Bueno, kasano a mailawlawagmo a mabalin a maayat ti lobo iti baka? Ngem ti balasitang, karkarna, insublina ti riknana, ket di nagbayag nagkasarda, iti laksid ti kinapudno a dagiti kabangibang nga ari ket bumusbusor iti dayta. Nangrugi ti gubat, ngem kalpasanna impakita ti balasang nga elf ti bagina a maysa a di madmadlaw a diplomatiko. Nabalinanna nga inusar ti kinasikap tapno maipit dagiti kalaban ni Trikhkh iti tunggal maysa. Napardasda, gapu ta nalagipda dagiti babassit a reklamo, simrekda iti nakaam-amak a panaglalaban iti nagbaetanda. Bueno, kabayatanna, saggaysa a kinabil ida ti buyot ni Trikhkh. Nagbalin a mangkukulam ni Rerra, ta, pudno unay, adu nga elf ti nalalaing iti mahika, ken praktikal a mahika iti dayta. Kas naammuantayo idi agangay, daytoy a balasitang, gapu iti di kapapati a kapanunotanna, ket di naawatan dagiti kakabsatna, a nagbalin a nailaksid. Ngem nailaksidda, ngem kadakami nagbalinen a pudno nga agturay. Gapu ta dina inkankano dagiti panangidumduma, nangiruar ni Rerra iti baro a relihion a nangpalinteg iti panangaramid iti mahika. Ita, manipud iti duyan, nasarakan dagiti maladaga a makabael nga agsalamangka, ket kalpasanna nasanayda kadagiti espesial nga eskuelaan. Idin a nagparang dagiti sientipiko nga akademia. Inkagumaan ti naindaklan a mangkukulam a ni Rerra a pinagtipon ti mahika ken sientipiko. Di nagbayag, naaddaan ti imperio iti baro, dati a di pay nakita nga igam, ket pinarmekna ti planeta. Lakay ken natay ni Trikhkh: napapaut idin ti panagbiag dagiti elf ngem dagiti faun. Ket maminpito nga ad-adu dagiti elf ngem dagiti elf. Nagbalin ni Rerra a soberano nga emperatriz. Kayatna ti mapan iti law-ang. Ti umuna a tukad ket ti panagtayab nga agturong iti globo. Daydiay mismo a para iti dayta mapaspasamak itan ti gubat. Kalpasanna, natakuatan ti proseso ti panagbettak ti atomiko. Napigis dagiti nadagsen unay nga elemento idi naurnong ti kritikal a masa. Babaen ti tulong ti mahika posible a mapasayaat daytoy a proseso. Kalpasanna, naamiris ni Rerra, babaen ti tulong dagiti sientista, a posible ti makaala iti enerhia manipud iti proseso ti panagtipon dagiti nukleo ti hidrohena, mapasamak dagiti kasta a proseso kadagiti bituen; Ngem talaga a posible ti mangparnuay iti bomba a hidrohena babaen ti tulong dagiti anting-anting. Manipud iti dayta a kanito nangrugi ti panangparmek iti globo.
  Nakita met daytoy ni Veronica, ket nalamiis a mannakigubat, adda met nalagipna manipud iti kaaddana iti akem ti Mannakabalin-amin a Babai a Dios, iti maysa kadagiti napalabas a biag ti imortal a kararua, ket kinunana:
  - Mabalin kadi nga ibagam kadakami iti ad-adu a detalye no kasano ti mangpataud iti bomba a hidrohena, nalabit napigpigsa dayta ngem ti panagbettak ti pulbura.
  Nagkatawa ti robot boy, ket nagtung-ed dagiti dadduma nga ubbing iti programa a manganamong:
  - Siempre ad-adda a nabileg dayta! Ti bassit a bomba, kas iti torretayo, kabaelanna ti bumtak a kas iti bariles ti pulbura nga addaan iti diametro a maysa a kilometro.
  - Wow! - Nagsippayot ti napintas a balasang a ni Veronica. - Kolossal nga.
  Intultuloy ti ad-adda a nalalaing a robot nga imbaga buyogen ti ragsak:
  - Ngem uray daytoy nga enerhia ket saan nga umdas nga agbiahe iti law-ang iti kapartak a nangatngato ngem iti lawag. Nagtalinaed nga ubing ni Rerra iti ruar, ngem umas-asideg met ni patay kenkuana. Nupay kasta, iti ngudo ti biagna, isu ken dagiti estudiantena ket nakapadasda iti annihilation energy. Daytoy ket no agduduma ti charge ti matter, plus wenno minus, minus wenno plus. Natural nga uray dagiti ulep ti elektron ket agtulid iti nagduduma a direksion, ket no agdinnungparda, mairuar dagiti di ammo a puersa.
  Nasarakan ni Veronica a makapainteres daytoy:
  - Ibagam kaniak ti ad-adu pay maipapan kadagiti ulep ti elektron.
  Intuloy ti cyborg boy, a naggapu a mismo iti space age:
  - Amin nga atomo ket buklen ti maysa a nukleo ken dagiti ulep ti elektron a tumaud manipud iti panagrikus dagiti elektron ken positron. Kasla planeta iti aglawlaw ti init, ti laeng kapartak ti panagrikus ti saan unay a nangatngato. Trilion a panagrikus iti aglawlaw ti nukleo iti kada segundo.
  Ket bayat ti pannakadadael, agdinnungpar dagiti elektron, dagiti nukleo a mismo, a buklen dagiti proton ken neutron, ket makakontak iti nakaro a puersa. Ket mapasamak ti nakaam-amak a panagbettak, a mangiruar iti naariwawa nga enerhia iti nasurok a sangaribu a daras a dakdakkel ngem bayat ti panagbettak ti bomba a hidrohena.
  Nagsippayot ni Veronica:
  - Aktual a maysa a madhouse!
  Nagtung-ed ni Pinocchio ti cyborg kas umanamong:
  - Nalamiis ti diablo - dagiti demonio ti manginspira!
  Intuloy ti program commander para kenkuana:
  - Ket tapno mabaliwan ti polarity dagiti charges, kasapulam ti magic. Ti makunkuna a wave spell a pinarsua ni Rerra. No saan laeng a panagkintayeg ti angin iti maysa a naikeddeng nga urnos, no di ket maysa a naikeddeng a panagsasaruno iti panaggaraw dagiti dalluyon. Impluensiaanna ti maysa a grupo dagiti tay-ak iti law-ang, ket dagidiay, iti biangda, impluensiaan ti material a lubong. Maysa a kita ti resonance effect. Ti dalluyon pagragsakenna dagiti babassit a kuerdas, manipud kadagidiay mayakar dayta agingga kadagiti dadakkel, nga agresulta iti kasta unay a napigsa a musika nga uray la agkintayeg dagiti bato.
  - Ket dagiti dalluyon ket kasla dalluyon, ngem saan nga iti angin, no di ket kadagiti spatial fields! - Inlawlawag ni Veronica.
  Nagtung-ed ti programa ti komander
  - Wen, umiso ti pannakaawatmo kaniak!
  Pinasingkedan ti cyborg boy, a nagsilnag dagiti matana, nga umaw-awat iti awan kapadana a pannakaammo:
  - Daytoy ket mahika ti nangatngato a lebel. Ita, ibagam ti ad-adu pay maipapan iti hyperplasma.
  Intuloy ti komander ti programa:
  - Maawagan met daytoy iti magic hyperplasma. Natural laeng a ti enerhia ti panangdadael ket nagbalin a prologo ti pannakatakuat ti enerhia ti thermoquark. Ket ditoy kasapulan ti napigpigsa a mahika. Saan nga agsakit dagiti elf no lakay, nasalun-at ken nasikapda, ngem maigiddato iti dayta mariknada ti yaasideg ti ipapatay. Gapuna, idi nakita ni Rerra a saan unay a nabayag, inawisna ti bagina a kasukatna, ni Zenna, ti kabibilgan a salamangkero iti puli dagiti elf. Iti daytoy a panawen, dagiti faun ket nagnaeddan iti intero a globo ken simrekda kadagiti sabali a lubong, a nagbalin a nabaknang nga imperio. Isu a ti panagbalin nga agturayda ket maysa a dayaw uray kadagiti natangsit nga elf. Ket kaduada a napanunotda ti sumaruno nga addang tapno maparmekda ti uniberso.
  Iti daytoy a kanito, ti platito ti gravity visor a nakatakder iti igid ti hall
  Nangrugi manen a nagsilnag ken nangngeg dagiti naisangsangayan nga uni.
  - Awaganna manen ti komunikasion. Isalaysaykonto daytoy nga estoria inton agangay! - Kinuna ti program commander.
  Innayon ni Veronica iti pilosopikal a pamay-an:
  .- Malaksid iti dayta, diak kayat nga usarem ti baro a pannakaammom a makadangran kadagiti dadduma a parsua.
  Nagkatawa dagiti ubbing-programa ken ti cyborg.
  Nagkidem ni Pinocchio ti cyborg:
  - Kasano a dakayo a tattao, iti aktual a kinadaan no maipapan iti lebel ti panagdur-as no idilig kadatayo, a gundawayan daytoy? Saanka a nakaawat iti umiso nga impormasion. Ket ti programa ti komander dina ibaga kadakayo ti umdas a detalye a posible koma ti agaramid iti bomba a hidrohena, uray pay ti panangdadael.
  Napaliiw ti balasang iti programa babaen ti angin ti maysa nga eksperto:
  - Nalaklaka ti annihilation, iti laksid ti dakkel a pannakabalinna. Mainayon pay, agduduma ti pigsa ti reaksion depende no ania a substansia ti mausar iti pannakadadael. Ti kadakkelan nga epekto ket patauden ti landok ken dagiti elemento nga asideg iti dayta.
  Nagpammarang ni Veronica a nasdaaw:
  - Ket apay!?
  Siaanus nga inlawlawag ti komander ti programa:
  - Optimal a kombinasion ti valence, balanse kadagiti nuclei dagiti proton ken neutron. Daytoy ket mangipalubos kenka nga agaramid ken agusar ti kaaduan a bilang dagiti partikulo. Ngamin, agpannuray ti bileg ti pulbura iti kinatimbeng dagiti elemento.
  Naglugan ni Pinocchio ti cyborg ket impukkawna:
  - Ket kasano! Ngem kitaentayo no ania ti sumaruno a mapasamak iti daytoy makapainteres nga epiko.
  Nalpasen ti Boltology. Ket masapul nga alaem dayta ket, a dika agpanunot iti mamindua, agsublika iti gubat.
  Sidadaan nga immanamong ni Veronica:
  - Nasaysayaat nga amang ti pannakidangadang iti ay-ayam ngem ti panagdengngeg kadagiti quasi-scientific lectures maipapan iti hyperplasma ken thermoquarks!
  Ket ita nagsubli ti aglalaban nga agassawa iti ay-ayam, a mangipalagip unay iti pudno a laban iti law-ang, ken nalamiis unay.
  Nag-squeaky python maneuver ni Veronica ket natnag iti dua ti tugawna a kotse a nakatugaw ti dua a chocolate gingerbread cookies. Ket daytoy medio nabileg a mannakigubat ti nauram.
  Ket naprito metten dagiti gingerbread cookies, a naan-anay a naukisan.
  Innala ni Veronica ket inkantana:
  - Dagitoy dagiti naimas a treat ditoy, .
  Mannakigubattayo, saan a pawikan!
  Pinuoran met ni Pinocchio ti cyborg ti sabali a kotse babaen ti apuy ti virtual magoplasm ket nagsisilpo:
  Adda urnos ti bilang, .
  Mapadayawanak met...
  Umdasen ti rima ni Cyborg
  Umdasen ti rima ni Cyborg
  Kasapulan dagiti robot ti account!
  Kabayatanna, ti platito ti gravitational visor kadagiti nagdadakkel a hologram
  napalawa. Nangrugin a nagparang dagiti agkir-in a garland dagiti bituen ken nasiglat, naurnos a kontur dagiti barko a bituen. Dadduma kadagita ti kasla ikan, dadduma ti kasla narangkis a bato, ken dadduma ti umasping iti driftwood.
  Kasla nakaawat ti armada dagiti manangraut a rofos kadagiti pammabileg iti panaggarawda. Nagbannayat, a rimmuar iti barikes dagiti naariwawa a pulsar, no dagiti nagdadakkel, no dadduma dumanon iti kadakkel ti planeta, dagiti clot ti plasma ket napartak nga aggaraw kadagiti agsikkosikko a trajectories, ken dagiti partikulo ti banag ket sililiday nga agdardaras iti nagbaetan dagitoy. Daytoy a lugar ket naawagan iti aanakan ti kosmiko a Gehenna. Nangrugi a nagorganisar manen ti armada dagiti barko dagiti annak ti sipnget, a nangaramid kadagiti narikut a maniobra. Ti panggep ti trick ket tapno agsagana iti posible a pannakadungpar kadagiti starship ti kabusor.
  Agresibo a nakiranget ni Victoria ken nangaramid kadagiti maniobra nga estilo baseball. Ket gapuna timmakder ket nagturong, nakabutbuteng laeng dayta. Bueno, agresor ti babai. Bueno, tricks. Ket naglugan ti maysa a bunggoy dagiti Marlboro a maibusor kenkuana iti fighter jet, mabalin a mapasamak ti kasta a naatap a pantasia dagiti ay-ayam iti kompiuter.
  Daytoy ket maysa nga artsy a komposision. Ket alaen ti balasang ket i-press ti buton babaen ti pusegna.
  Ket iti pannakairuar ti enerhia, sumsumged ti kotse nga addaan sigarilio iti naraniag a gil-ayab. Ket angotna ti makasabidong nga asuk.
  Naglugan ni Pinocchio ti cyborg manipud iti poste ti meridian. No kasano ti panagluksawna, nga agar-aramid iti somersault. Ket iti sidong ti panangrautna dimteng ti dua ti tugawna a mannakigubat, a direkta a naabbungotan manipud iti panagdive iti dua a botelia ti serbesa a Bavarian. Nalamiis unay dayta.
  Idi bimtakda, nagbukbok ti de rosas a foam, a kasla naggapu iti fire extinguisher.
  Nagbalinen a madlaw a nasirsirib dagiti troll, nalawag unay a kalkularen dagiti plasma computer-da a daytoy a lugar ket mabalin nga agbalin a lugar a pag-ambush manipud iti kabusor nga ad-adda a nasikap ken sopistikado ngem iti dati a naipagarup. Ita, agsagsaganan ti buyot iti aniaman a pasamak. Inted ti space marshal dagiti maitutop a bilin iti agkir-in a timek. Dati nga inaramid ni Rofoshki dagiti umasping a maniobra bayat dagiti ehersisio a nainget a nasanay dagiti personnelda, a nagun-odda ken pinatibkerda dagiti paglainganda;
  Tapno mabayadan dagiti napukaw, naaktibo manen dagiti pasilidad a pagipempenan kadagiti alikamen, espesial a metal alloy ken reserba ti enerhia. Napagkaykaysa dagiti base a pagtarimaan kadagiti paktoria, a nangbalbaliw kadagiti barko a bituen iti mismo a panagtayab, ken nangpataud pay ketdi kadagiti baro. Makitada a manglikmut kadagiti nadadael, nagdadakkel a pigura dagiti aircraft carrier ken ultra-battleship. Nagsilnag ti panag-welding, agayus dagiti silnag ti plasma, bimtak dagiti ayus ti gravito, a nangted iti aniaman a sukog ti metal a naispreyan kadagiti ion. Dadduma kadagitoy a konglomerato ti nadadael bayat ti panangraut dagiti animal, ngem sumagmamano laeng ti nabati. Agraman dagiti robot a kasla sangagasut ti armasna a pusit, kasta met dagiti espesial a salamangkero a mangikabil kadagiti anting-anting a mangisubli iti estruktura. Nangnangruna, nagtrabahoda iti dadakkel a grupo, a kumpetda iti starship, nga agmulmulagatda iti maysa a banag babaen kadagiti magic amplifier a kasla sara.
  Ni Veronica, a nakaaramid iti cascade flip ken nangtukkol iti sabali pay a mannakigubat ti kabusor iti kompiansa a panagsaludo, nangiruar iti:
  - Saantayo nga ikabil ti ari iti stalemate! Addanto nakapungtot nga eskediul!
  Sinabat ni Cyborg Pinocchio ti sabali pay nga eroplano iti law-ang ket nagkidem:
  - Adda kinaumiso ken kinapudnotayo iti dasigtayo!
  Kinuna ni Veronica, a nagkidem dagiti lamolamo, nakurba, makagargari, masel a sakana:
  -Ti kinaumiso - ti kinadayaw dagiti ari!
  Ket medio inay-ayamna dagiti naikitikit a piskel ti tianna.
  Kanayonanna, dagiti lokal a mangkukulam inkagumaanda ti agpanunot iti nakarkaro a banag, a naipaay iti arsenal dagiti mahiko a mannakigubat.
  Isu a rinugian dagiti mangkukulam ti nangipuruak iti sumagmamano a bukbukel. Nagparang ti bassit a mantsa ket in-inut a dimmakkel. Linakub dagiti mangkukulam iti pangen. Ti impukkawda kadagiti bullhorn.
  - Nakakatawa dayta! - kinuna ni Veronica. - Ipalagipna kaniak ti maysa a kanibal a ritual.
  Ditoy a nagparang ti maysa a bukel, idi damo kas kadakkel ti bariles ti serbesa, kalpasanna nagbalin a dakdakkel ken dakdakkel, umuna a kas kadakkel ti kamalig, kalpasanna maysa a kastilio idi edad media, ken kalpasanna kas kadakkel ti ultra-battleship. Nangrugin a nagsabong ti bukel, a nagbalin a banag iti nagbaetan ti carnation ken tulip. Naggaraw ken nagdardaras dagiti petalo iti nagduduma a direksion, a nagbalin a napayak nga aso a mangipugso iti plasma. Nangiruarda kadagiti dalluyon ti grabidad, a nangipuruak kadagiti barko ti bituen a Rofoshek iti nagduduma a direksion.
  Nupay kasta, saan a partikular a napigsa ti panagkintayeg. Nasdaaw ni Veronica, a mangkigtot kadagiti nakaskasdaaw ti kinapintasna a sakana ken mangipigket kadagiti piskel ti tianna, bayat a pinatumbana ti sabali pay a mannakigubat:
  - Ania dagitoy, higante a phantom?
  - Sort of like that, ad-adu laeng ti material ngem ti kasla iti umuna a panangkita. - Kinuna ni Pinocchio ti cyborg, a nangiturong iti apuy iti kabusor, iti daytoy a kaso maysa a botelia ti arak ti Agdam iti mannakigubat, ken, maigiddato iti dayta, kagatenna ti maysa a tsokolate a kendi - Daytoy ket maysa kadagiti kita ti magic-hyperplasma, nga addaan dakdakkel a paset ti mahika ngem ti puro a hyperenergy. Kayatna a sawen, ti mahika ket nalaokan ditoy kadagiti pisikal a pannakaiparangarang, ngem dagiti naud-udi ket nairepresentar iti basbassit a rukod.
  Naulpit ti kinuna ni Veronica, a nangkuskos iti nabato a balitok a tinidor iti teklado, ket maigiddato iti dayta, pindutenna dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Nalawag, ad-adu ti panagsalamangka - basbassit ti siensia!
  Kalpasan dayta, ti balasitang ket mangguyod iti maysa a trick - maysa a saber-toothed python, ken mangaramid iti jack-in-the-box twist.
  Ket agngaretngetto iti tuktok dagiti barana:
  - Papatayen, patayen, ti dakes a degenerate orc, .
  Papatayem, patayem, sika nga aristokrata ti troll!
  Nugget ti idolok, ay-ayatenka bampira!
  Bueno, adda dagiti goblin iti impierno, a prito dagiti nalukmeg!
  Ket iti daytoy a gundaway nagsina ti mannakigubat iti tallo a piloto, iti daytoy a kaso maysa a donut ken dua a cheesecake nga addaan saka.
  Iti sidong ti impluensia dagiti grupo dagiti agtaytayab a mangkukulam, nagpila dagiti aso, agparang a puli ti polis,, agparang a natulnog a parsua.
  Nagmuregreg ti troll hypermarshal:
  - Nalalaing ni Rofoshka ngem dagiti aso ken pagbalinenna ida nga agtulnog. Saan nga interamente nga awan mamaayna a dagiti faun ket addaan iti canine nature.
  Maysa a napintas a babai a heneral nga addaan iti proboscis ti nagturong iti aglawlaw ti hologram ket kinunana a buyogen ti anges:
  - Kasano nga mapan ag-hike nga awan ti dragon? Isu nga agngudotayo a kas iti mammoth tiger nga awanan ngipen.
  - Adda pay magic nga aramidenda! Nagorderak metten! - Inwagwag ti space hypermarshal ti imana. Nagtayab ti emitter iti tangatang ket nagkidem:
  - Ania ti kayatmo, apo?
  - Siak ti hypermarshal! Maysa a kahon a napno iti grub!
  Nagparang ti bunton ti taraon iti abay ti rofoshka ti dignitario. Karaman kadagitoy, naisangsangayan ti cake a naikitikit iti sukog ti Faun battleship. Nupay kasta, maisupadi iti proporsion, nagsala iti dayta dagiti addaan sara nga astronaut.
  - Daytoy ti paboritok! - Rinugian ti hypermarshal nga alun-onen dagiti figurine a naaramid iti cream ken insienso.
  Kinuna ti babai a heneral:
  - Idi naatap a kinaagtutubok, nagtalinaedak iti kueba a kaduak dagiti babbalasitang a nalaka ti birtudda. Nagserbida iti lokal a mafia. Adda maysa a bitch, kanayon nga agtakaw kadagiti kliyente. Kamaudiananna, nasabatna ti maysa a stellar unay ken nakan.
  Kinuna ni Hypermarshal:
  - Iti dadduma nga establisimiento mabalinmo, iti bayad, uray ti makipaset iti proseso ti panagluto, ti kailianmo, nga ad-adu ti magastos, wenno sabali a kita, a nalaklaka.
  Ket in-tweet ti dignitario a balasitang ti sungbatna:
  - Ita dagiti dadduma a panangtutuok ket adda iti uso, nangruna, babaen ti panagusar kadagiti micro-computer.
  Ket ti panagngaretnget ti animal a nakauniporme iti natan-ok kas sungbat:
  - Daytoy ti eksakto a kasapulan nga usarentayo. Kadagiti gubat iti law-ang narigrigat ti mangtiliw iti balud, ngem sumagmamano kadagidiay naglibas babaen kadagiti module ken kapsula ti nangiddep iti programa a mangdadael iti bagida. Isu a nabalinanmi a tiniliw ida.
  Nagtayab ti force field a simrek iti opisina. Iggemna ti maysa a naar-arapaap nga elf. Napapaut ti panagbiag dagitoy a parsua ken napigpigsa ti panagdekketda iti biag.
  Inkuskusen ti hypermarshal dagiti nataba nga imana, nangiruar ti emitter iti dalluyon a nangsebseb iti partikulo.
  - Bueno, ita addaantayon iti duende. Mabalintayo a bingayen dayta iti dakkel.
  Ti lamolamo a koronel ket umasping iti maysa nga atletiko ti bagina a lalaki, nga addaan laeng iti naingpis unay a siket ken akikid a luppo. Di pagduaduaan a gentleman, guapo, ngem adda banag a babai iti naluho unay nga estilo ti buokna, nabalitokan a buok ken nalannas a rupa ti balasang nga awan uray maysa a buok. Isu a manipud iti panangmatmat ti tao ti duende ket mapagduaduaan ti pannakaawisna. Nupay kasta, nagustuan ti balasang a programmer a ni Veronica. Ti mannakigubat, gapu ta nagtukkol ken nangibati iti asuk nga ipus manipud iti mannakigubat nga addaan iti bola ti karne, sinaludsodna a nakaanges, a nangtambor kadagiti lamolamo a ramay ti sakana iti teklado:
  - Talaga kadi a puoranda daytoy patpatgen nga agtutubo?
  Nagkatawa ti balasang a komander:
  - Isu ket saan nga agtutubo iti tawen (it"s just that the elfs all look like teenagers), ken ti apuy ket primitibo unay. Masarakandanto ti nasaysayaat ken ad-adda nga epektibo a pannakatutuok.
  - Daytoy a padas ket mabalin a makatulong kadatayo! - Kinuna ni Pinocchio ti cyborg. - Ti arte ket adda iti abilidad a mangisayangkat iti panagimbestigar, ti kasapulan unay a banag para iti maysa a tirano.
  Kas sungbat, immisem ni Veronica, sakbay nga imbaonna ti sabali pay a mannakigubat nga addaan iti tsokolate iti ulep ti pannakadadael:
  - Makarimon ti panangtutuok, kasapulan ti panagimbestigar!
  Inkagumaan ti koronel a taginayonen ti langa ti kinatalinaay, ngem maigiddato iti dayta, nagpigerger bassit. Nalabit a nabuyogan ti ulok kadagiti pampanunot no kasano a diak ited ti aniaman, ngem maigiddato iti dayta maisalakan ti napateg a biag.
  Dinamag ti hypermarshal kenkuana ti saludsod:
  - Ania dagiti plano ti command"s-mo?
  Insungbat ti kautibo nga elf:
  "Simpleak a koronel ket awan ti ammok nga ad-adu ngem iti rumbeng nga ammok." Iti maudi a kanito, maited kadakami dagiti bilin, ket aggaraw ti barko iti law-ang sigun iti naawat nga urnos.
  Intag-ay ti hypermarshal ti ulona:
  - Wen, agparang a nasiribka met. Ammom ti rummuar. Ngem saannaka a pulos a makatulong dayta. Ibagam kaniak no kasano a dagiti starship-mo ket agparang ken agpukaw a dagus unay.
  Nagtennag ti duende ket nagsao iti nakapuy a timek:
  - Diak ammo dagiti technical details, ta diak physicist by training. Kinapudnona, diak kasapulan dayta. Maysaak a cog iti makina ti gubat, mangtedak laeng iti bilin ken umawat iti bilin, ket dagus a lumlumtaw ti barko iti law-ang, ket adda iti sabali a punto iti law-ang.
  Ditoy a nagkidem ti maysa a balasitang nga addaan iti plume iti ulona:
  - Kasano ngay ti inertia?
  Simmungbat ti koronel iti agpigpigerger a timek:
  - Uray kadagiti barkoyo ket maiddep dayta babaen ti anti-gravity.
  Nagkatawa ti balasang ket, nalawag a naragsakan, kinunana:
  - Nalawag ti amin, isu nga ad-adda a nasaysayaat, rugiantayo ti pannakatutuok. Paayaban ti ultra-executioner.
  Maysa a dakkel a robot nga adu ti tentacle-na ti nagtayab iti hall, a sinaruno ti makarimon ken nalukmeg unay ti agongna a troll. Makitam no kasano ti nasadut a pannagnana kadagiti ababa a sakana.
  - Addaak iti serbisiom, higante iti law-ang!
  - Makitam daytoy "elf," padasem ti nanotechnology kenkuana.
  Ad-adda a kasla baboy ngem iti manangraut, ti dakkel ti agongna a freak dilpatanna dagiti napuskol ken berde a bibigna ket nagsisilpo:
  - Buyogen ti ragsak.
  Inruar ti troll ti remote control ket rinugianna ti nagaramid kadagiti karatula iti robot. Naggunay, timmakder dagiti tentacles iti muging, tengnged, gurong ken pulso ti elf.
  - Dimo met liplipatan ti buokna! Narangrangpayada unay ken mangipatulodda iti di kapapati a senial ti ut-ot.
  - Ket agbalinto dayta! - Nagngisiten ti troll a nalidem.
  Nagtayab dagiti de rosas a raya manipud kadagiti tentacle ti robot ket simrek iti nadumaduma a paset ti bagi ti duende. Nagbitin, nagkullayaw, ti force field dina impalubos nga aggaraw, nga aggaraw uray maysa a pulgada. Nupay kasta, nupay simrek kenkuana dagiti raya, saan a napadasan ti ut-ot ti guapo a lalaki.
  Nagtultuloy ti pannakidangadang ni Victoria. Ania ti sabali pay a kalaban. Iti daytoy a kaso, dua ti tugawna a mannakigubat nga addaan iti lollipop ken lollipop. Ket nagrupsa met dagitoy a delicacies iti babassit a pedaso.
  Nupay kasta, babaen ti sabali pay a paset ti utekna, a nabomba kadagiti elektroniko, ti balasitang a programmer ti nangmonitor iti dadduma a paset ti ay-ayam.
  - Ania ti esensia ti pannakatutuok? - sinaludsod ni Veronica, a nangaramid iti sabali a maniobra. "Kasla laser ti mangpuor kenkuana."
  Negatibo ti panagkidem ti komander ti programa:
  - Saan! Simrek dagiti mikro-robot iti bagi. Makitipondanto itan iti nadumaduma nga organo iti bagi, kangrunaanna dagidiay addaan iti adu a murdong ti nerbio, ket mangrugin a mangipatulod kadagiti impulso ti ut-ot. Ket dadduma kadagiti babassit a chips ti direkta nga agtignay iti utek, a mangpakaro kadagiti bang-ar. Kayatna a sawen, isunto ti quintessence ti maysa a bang-ar.
  Ti adayo nga anak a babai dagiti Dios, nga agar-aramid kadagiti narikut a maniobra, a mangtumba iti sabali a kotse, ket iti daytoy a gundaway kaduana ti maysa a paris nga orc, adda paset a nalagipna. Dandani awan patinggana ti pannakaammona, ngem limitado, nupay nabomba ti nanotechnology, ngem kaskasdi a ti bagi ti tao. Ket nagmuregreg ti mannakigubat-programmer:
  - Dagiti babassit a kompiuter!
  Pinasingkedan ti girl commander:
  - Panunotem nga adda dagiti anay nga agkarayam iti uneg ti bagim a mabalin a mangiruar iti nasakit nga asido. Iti laeng daytoy a kaso, nakarkaro dayta.
  Inlukat ti troll ti hologram, ket nagparang iti sanguananna ti tallo-dimensional a proyeksion ti bagi ti masel, nalannas, awan buokna, nakurba, kasla ubing a duende.
  - Dayta, bassitko! - Naglablabes ti nasam-it a kinuna ti troll. Iregularenmi ti ut-otmo. Mangrugitayo iti kakasangaribu ti porsiento. - Maysa a nakakawit a ramay ti nagna iti ballasiw ti scanner.
  Nagkidem ti balasang nga addaan iti plume:
  - Nasayaat ti mangtutuok iti kasta a nakaay-ayat!
  Nagkidem ti duende ket nangrugin a nagkidem. Rinugianna pay ketdi ti nagkullayaw bassit.
  - Saan pay a nasakit, ngem ita agsakit, paaduenmi ti karga kadagiti bato, tallo ti adda kenka. - Siuulimek a kinuna ti trol.
  Kalpasan daytoy, nagbaliwbaliw ti rupa ti elf colonel ket nagsennaay iti napigsa.
  - Ay! Ngem nangrugiak pay laeng. Kasano ngay ti palpating ti dalem?
  Nasipnget ti kolor iti hologram, nagkidem ti duende, nga ikagkagumaanna nga iggaman ti tianna babaen kadagiti imana. Dagiti di makita a singgalut ti nangtengngel kenkuana a sititibker.
  Nagkidem ti trol gapu iti pannakapnek:
  - Ket ita ti tian, adda met dua kadakuada, isu a doble ti ut-ot.
  Nakalkaldaang a kitaen ti duende, ad-adda a nagsennaay.
  - Ket ita puso, adda met dua kadakuada, dagitoy nga elf ket thrifty people.
  Makita ni Veronica daytoy bayat ti panaglalaban. Kalkalpasna a pinaltogan ti maysa a mannakigubat babaen ti sabali pay a paset ti sabidong iti porma ti sigarilio a Java, ket pinagpuorna dagitoy a kasla sulo. Ngem saan a makaay-ayo kenkuana ti pannakakitana iti pannakatutuok ti guapo nga agtutubo.
  Timmaliaw ni Veronica:
  - Diak kayat a kitaen dayta.
  "Panagkunak met nga awan ti makapainteres iti panangtutuok." - Immanamong ni Pinocchio ti cyborg.
  "Ita, ipritotayo ti utek..." Rinugian ti troll, ket nasinga ti imahena, dandani dagus a nagparang ti espasio. Impakitana dagiti mangkukulam nga agtaytayab a naka-spacesuit nga agar-aramid iti ritual iti rabaw ti maysa a ngilaw.
  Ket ita ti reptilia sipapartak nga umadu ti kadakkelna ken agparang dagiti payak. Ket ti ulo, iti umuna a maysa, mangrugin a mabingay iti dua. Umuna adda dua nga ulo, sa dumakkel ti maikatlo. Kasla daytoy ket maysa a inflatable toy, napartak unay ti panagdakkelna. Maigiddato iti dayta, pagbutngenna ti amin.
  - Maysa dayta a dragon! - Kinuna ti barefoot beauty Veronica, agtultuloy a sumsumged, iti daytoy a gundaway maysa a kotse nga addaan iti botelia ti arak, iti panagdayaw - Ken kas kadakkel ti ultra-battleship. Ket sadino ti pakakitaam iti daytoy?
  Ni Pinocchio a cyborg, nga agtultuloy a mangsapsaplit kadagiti kabusor, nangnangruna, gapu ta pinaltoganna ti intero a bangka a kaduana ti maysa a grupo dagiti tsokolate ken pasas, nagngaretnget ket insungbatna:
  - Dagiti wave spells, ti bileg ti hyperplasm ken magic ket mangipasngay kadagiti kasta a monsters. Maawatanyo daytoy! Imposible a maawatan dayta!
  Inkuskusen ti balasang a programmer a ni Veronica dagiti templona ket kinunana buyogen ti panagdayaw, ken saan a nagpammarang:
  "Adu ti nakitak a nakaskasdaaw a banag iti napalabas a sumagmamano nga oras isu nga agtulidtulid ti ulok."
  Kas met laeng iti panagtuyok ti top, mangiruar ti "dragon" kadagiti singsing.
  Pudno, nagtayab ti umap-apuy nga iridescent a bula manipud iti ngiwat ti dragon. Nagsubli. Inrikep ti nagdakkel a monster ti ngiwatna ket nagtayab manen ti bola.
  Nadungpar ni Veronica ti maysa a kotse nga addaan iti dua a botelia ti Cola, a nagdisso met, nangisprey iti esmerald sparks, sa nagsippayot. Nagwingiwing dagiti mangkukulam. Intuloy ti dragon nga ingaraw dagiti sakana.
  Simmurot kenkuana, nagparang ti maysa a dutdot a mangkukulam, nalawag a saan a nagtaud iti puli ni Rofoshka. Adda awitna a nagdakkel a ladle. Inlansana ti uppat a takiag a di seremonial a nangipuruak kadagiti nakitikit a pigura iti vacuum. Immakarda ket, kalpasan ti ababa a panawen, nangrugin nga umadu dagiti tropa.
  Kasla naisangsangayan unay dagitoy iti likudan dagiti ultra-moderno a starship. Panunotem ti gagangay a Edad Media, dagiti mangipakaammo nga addaan kadagiti sara, pinuyotda dagita. Aglevel out dagiti asero a ranggo. Nangrugi met a nagparang dagiti dinosaur. Saan a kas iti daga, ti nagdumaan dagiti animal iti nadumaduma a planeta ket nakapatpateg pay laeng, ngem saan a basbassit a nakabutbuteng para iti daytoy. Adda met dagiti torre a manglakub, nabileg a ballista, ken nalamuyot a katapulta.
  Ni Veronica, a mangmatmatmat iti daytoy nakaskasdaaw a buya, impukkawna:
  - Wow, kasano a daytoy!
  Insungbat ni Pinocchio ti cyborg:
  - Atiddog nga estoria dayta! Ad-adda nga eksakto, naan-anay nga amin ket posible iti Hypernet. Kas met laeng iti ay-ayam iti kompiuter!
  Nagtung-ed ti balasang a programmer, a nangtumba iti sabali a kotse, ket kinunana:
  - Saan koma a suroten ti ay-ayam dagiti pagannurotan, .
  Kayatmi nga awan ti dutdotmo, .
  Ket addanto paglinglingayan agingga iti agsapa - .
  Lab-awantayo ti fraer!
  Nupay naggaraw ti buyot iti bakante, kasla magmagna dagiti mannakigubat, kasta met dagiti kabalio ken unicorn-da, iti natibker a rabaw. Mangngegmo pay ketdi ti panagpigerger ti vacuum ken ti panagkigtot dagiti grabitational field.
  
  GULLIVER KEN TI ARMY DAGITI BALAY
  ANNOTATION
  Ket ita ti natured ken di matulad a ni Gulliver, agraman ti Viscountess, ti mangidadaulo iti intero a buyot dagiti awan sakana ken makaay-ayo a babbalasitang. Ket mangparnuayda kadagiti pudno ken naisangsangayan a milagro. Agsagsagaba dagiti shaggy orcs iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabak.
  . KAPITULO No. 1
  Ni Gulliver, daytoy agnanayon nga ubing a lalaki, ken ti grupona manen a lallaki, idi naglemmeng ti init iti likudan ti horizon, ket napasardeng tapno aginana. Idi damo medio naimpusuan ti pannanganda. Nupay nagbalin a simple ti taraon. Ket napanda naturog.
  Dagiti agtutubo a nabannog a bagi ti nakatulong iti kinapudno a napartak unay ti pannaturog.
  Ket nakita ni Gulliver ti baro ken napintas;
  Napintas unay a babbalasitang ti aggargaraw iti ballasiw ti talon. Ubing, narapis, natayag ken maselda. Maysa a sibubukel a buyot dagiti babbalasitang nga agkir-in a di nakasapatos, de rosas, nga addaan kadagiti nagarbo a kurbado a muging.
  Dagiti laeng suso dagiti babbalasitang ti naabbungotan kadagiti naingpis a baldosa ti kabal, a dandani di madlaw, kas iti panti ti bulong ti higos kadagiti luppo.
  Ket maigiddato iti dayta addaanda iti nangato a suso, naluho a luppo, ken naingpis a siket. Ket kasla naparabawan iti chocolate bar ti abs dagiti beauties.
  Napintas unay dagiti babbalasitang nga addaan iti piskel ken parabur. Ket agtaytayab dagiti buok iti angin a kasla nadumaduma ti kolorna a bandera.
  Armadoda - dadduma ti addaan kadagiti kampilan, dadduma ti addaan pana, ken adu kadagiti babbalasitang ti addaan iti dart. Dandani lamolamoda, ken maigiddato iti dayta kasta unay ti kinababai, kurbada, ken nabileg ken narapis nga aggigiddan.
  Ket dagiti babbalasitang addaanda kadagiti natured a barukong, ken addaanda iti naisangsangayan a parabur no agaramidda iti napartak nga addang babaen kadagiti awan kawesda a sakada.
  Nagsippayot pay ketdi ni Gulliver:
  - Nalamiis dayta! Bueno, babbai!
  Isu a mismo ket agtalinaed a maysa nga ubing a lalaki nga agarup sangapulo ket dua ti tawenna a nakasuot laeng iti shorts, ngem addaan kadagiti napigsa ken nalatak a piskel. Ket napintas unay ti lamolamo a bagina - ti ubing a ni Hercules.
  Ket napintas ken masel met dagiti babbalasitang iti aglawlaw, seksi ken makayebkas unay ti pigurada.
  Umab-abante ti infanteria nga addaan kadagiti naipinta a kinapintas.
  Ket agdardaras ti kabalyero iti likudan: gistay interamente met a lamolamo a babbalasitang, a nakasakay laeng kadagiti kabalio, ken ad-adda a natan-ok a tattao a nakasakay kadagiti unicorn. Wen, adda komander kadagiti napintas. Ket dagitoy a babbalasitang ket addaan kadagiti pulseras a naaramid iti platinum, pirak, balitok ken naarkosan kadagiti napateg a bato kadagiti ima ken sakada.
  Ad-adda nga eksakto kadagiti pulso ken gurong. Adda met napateg a bros iti buokda ken diamante nga aritos iti lapayagda. Anian a naindaklan daytoy amin ti langa.
  Nataengan amin dagiti babbalasitang. Ti laeng pamiliar a Viscountess, agraman ni Gulliver, ti kasla ubing.
  Ngem adda korona iti ulona nga agsilsilnag kadagiti bato a kasla bituen. Ket narikna ti awan sapatosna nga ubing a ni Gulliver ti naarian a korona iti ulona. Uray no naka-shorts laeng ken adda saber a nakabitin iti sikiganna iti sling.
  Ngem anian a saber - amin ket naiwaras kadagiti kasta a naraniag nga alahas nga uray dagiti diamante ket sumuko iti dayta.
  Bueno, siempre, ni Gulliver ti kakaisuna a lalaki iti daytoy intero a buyot. Maysa pay, no ubing laeng, napigsa laeng unay nga addaan kadagiti nalatak a piskel.
  Ket agmartsa laeng dagiti mannakigubat, ket agkir-in dagiti lamolamo a bakada nga addaan urat iti sirok ti nabalitokan nga olibo a kudil.
  Bueno, siempre, kasano a makatulongkayo a di agkanta, kinapintas;
  Dashing girls ti makilablaban para ken ni Elfia, .
  Napalangguad unay nga annak ni Svarog....
  Umiso ti panagpitik ti kinapintastayo babaen ti machine gun, .
  Saantayo a madadael dagiti adipen ni Satanas!
    
  Situturedkami a nakiranget, nakirangetkami iti orcismo, .
  Parmekentayo ti dakes nga Orkmacht, uray no napigsa ti kabusor...
  Iti saan a mabayag patiek a makitatayo ti komunismo nga intedtayo, .
  Nabalitokan a bulbulong, naraniag manipud iti kayo a maple!
    
  Awan ti nasaysayaat a pagilian ngem ti pagiliantayo, awanen ti napimpintas a komunismo, .
  Tapno naraniag ti panagsabong ti Fatherland-tayo...
  Dumtengto ti nalag-an a ragsak iti planeta, .
  Ket asidegen a matungpal ti arapaapmo a nasaysayaat a biag!
    
  Mamatika nga agbalin a dakkel a ragsak ti Elfiatayo, .
  Maria, ni Lada, ti ina dagiti Dios, ti agturay...
  Pasardengentayo ti panangraut ti atap nga impierno nga Orkmacht, .
  Ket saanen a kasapulan dagiti di kasapulan ken naimemorize a sasao!
    
  Saanto a mapisang ti kabusor ti puso dagiti babbalasitang, .
  Dakami a mannakigubat ket pinatademmi ti natadem, nakapungtot a kampilanmi...
  Talaga nga ammo ti timek dagiti kinapintas ti awag, .
  Ket mabalintayo a putden dagiti bunggoy dagiti Orkish!
    
  Ammuem a datayo nga elf ket pulos a di sumuko, .
  Papatayenmi amin nga Orks babaen ti katadem a tadem...
  Agsilnag koma ti rupa dagiti babbalasitangtayo iti balitok, .
  Ket sugatentayo ti rupa ti orc player!
    
  Maysa a balasitang a di nakasapatos ti agdardaras a lumasat kadagiti naulpit a niebe, .
  Aktibo nga agkurkurimes ti machine gun iti kimat...
  Ti laeng nabati kadakayo nga Orkishista ket malmesyo ti bagiyo, .
  Ngamin, ti Fatherland ket maysa a monolito a sarikedked!
    
  Parmekentayo dagiti Ork, uray no addaanda iti pannakabalin ti talna, .
  Inkeddeng ni Angkel Fem ti makiay-ayam kadagiti Kraut iti daytoy a laban..
  Nangaramidda iti idolo para iti bagbagida manipud ken Adolf, .
  Ket ita addaanak iti nadayag a buyot dagiti babbalasitang a maibusor kadakuada!
    
  Ditoy naan-anay ti panagrang-ay dagiti dakes a gubat, iti gubat daytoy elf-maiden, .
  Rumekenda dagiti Orcista, nupay iti di agpapada a laban...
  Nalawag unay ti timek ti pirak a balasitang, .
  Saan nga agpaituray ti kinapintas ken ni Orkler-Satanas!
    
  Ti gasattayo nga elf-light ket agtultuloy nga agballigi, .
  Nupay saan nga ammo ti armada ti Orkish ti numero...
  Ket nadungparmi ti nalamiis nga Orkdolf iti napigsa iti panga, .
  Ti Labour Elfskva ket nagpatulong iti panangraut!
    
  Addan dagiti snowdrift, ken awan ti sakana dagiti babbalasitang, .
  Agkimat ti lamolamo a muging a kasla tugot ti saka ti kuneho...
  Kasta unay ti panagdardaras dagiti elf iti gubat, .
  Mamatika, saan a makita ti kabusor ti parbangon!
    
  Dikay mangted iti asi kadagiti Ork iti gubat, .
  Ti buyotda ket addanto iti pudot, kas iti diablo a sumsumged...
  Umawattayo kadagiti gunggona manipud kadagiti ima ni Elphisus, .
  Narungsot unay, elf girls bear!
    
  No kasapulan nga agsublitayo, amin a bantay ket naabbungotan iti niebe, .
  Ket agtakdertayo iti uniberso ti lawag, paraiso nga elfinismo...
  Naimbag laengen ta napaputokkami manipud kadagiti paltog ni Aurora, .
  Ket naitapuak ti naulpit nga Orkshismo iti impierno!
    
  Saan a simmuko ti Elfingrad, nagtakderkami iti sirokna, .
  Uray no bimtak ti bunggoy manipud iti asero ken impierno...
  Nangipuruak dagiti babbalasitang kadagiti granada babaen ti saka ti lamolamo a sakada, .
  Ngamin, maymaysa laeng ti Fatherland dagiti gatas ti elf!
    
  Mamatiak nga addakami"t Orklin, uray no marigatan dagiti bambanag, .
  Dagiti Orkshista ket addaan kadagiti "Panther", "Tigre", "Leon", "Orkdinand"!
  Inguyod ti balasitang ti chain mail kadagiti abagana, .
  Dayta"t gapuna a narungsot ti talento dagiti elf iti pannakigubat!
    
  Ti puso ti agtutubo a balasitang ket naited ken ni Elphisus, .
  Kasta met nga agbibiag da Elfnin ken Fthalin iti napasnek a pammati...
  Tapno awanen dagiti nasigo a panagduadua, .
  Ibagatayo a sititibker ken napigsa a ni Orkdolf ket kaput!
    
  Rumekentayo ti presidente ti dragon babaen kadagiti kampilan, .
  Ket dadaelentayo ti gangna iti adu a siglo...
  Iyapaytayo ti Orcish a bunggoy dagiti babbalasitang iti sirok dagiti sakatayo, .
  Matungpal koma ti nasantoan nga arapaapmo!
    
  Ikkam dagiti tattao iti wayawaya iti pampanunot ken riknada, .
  Tapno agsilnag ti bituen a kas iti Init ti Elfinism...
  Dayta ti gapuna nga addanto lugawtayo nga addaan manteka a napuskol unay, .
  Agnanayonto ti agnanayon a kinaagtutubo ti kabsattayo a babai!
    
  Umayto ti lawag, agsilnag ti Fatherland...
  Agnanayonto ti dayag ti Amatayo...
  Agtakdertayo iti tuktok, mamatitayo iti elfinismo, .
  Ti bileg ti espiritu ti elven, ammom ti mannakigubat, dakkel!
    
  Nakasagana ni Elfiya nga agbalin a naasi ken napimpintas, .
  Ket tulongam ti intero a lubong a mapan iti ragsak ti langit...
  Kabaelantayo a parmeken dagiti pingir ti uniberso uray, .
  Maysa nga uniberso nga awanan iti igid, ti pigsa a mangyeg iti dayta iti ragsak!
    
  Ngem saan nga adda ni Elfia iti sirok ti muging ti dakes nga orko, .
  Gapu ta adda pudno a talentona a makilaban...
  Iti salami ket makaawis unay dagiti babbalasitang, .
  Ania ti magun-od ti kinapintas, patiem ti aniaman a resulta!
    
  Di agbayag dumtengto ti panawen ti naraniag nga init, .
  Inton agsabong a natan-ok ti dayag ti Fatherland...
  Ti buyottayo ket makilablaban iti impierno nga Orkmacht, .
  Ket kabaelanna nga iwalisan ti bunggoy dagiti dakes nga orc!
    
  Hail nasantuan a Lada, ti Inatayo iti Dios, .
  Impasngaymo ti Perun, ken ni Yarila ti siglo...
  Ti awan namnama a gulo saannanto nga umawat iti pammati, .
  No adu ti magastosmo, saanmo a mapengdan ti sasaom!
    
  Ti kapatgan nga agturay ket ni Elfin a Dakkel, .
  Impataw ni Elnin kenkuana ti kasisiriban a dalan nga agturong idiay Eden...
  Gapu ta ni Elphisif ti apo ti lawag, .
  Ket addanto tiempo, nasayaat para kadagiti mannakigubat!
    
  Saanto a kabaelan dagiti Orkishista nga allilawen ti Fatherland, .
  Ket putden ni Elfskva manipud ken ni Elfgi, manipud ken ni Elfbiri...
  Agbiagdanto, patiek, dagiti elf ti lawag iti sidong ti elfinismo, .
  Ket burasak ti pannakabalin ni Orcdolf, balasang!
    
  Di agbayag addanto balligi, pudno dayta a kas iti init, .
  Iti saan a mabayag addanto ti kinaraniag a kas iti raya ti quasar...
  Ket patien dagiti Elf, dumakkel ti elfinismo, .
  Bueno, no dika mamati, nasaysayaat no agulimekka!
    
  Ti siensia ti elfinismo ket asidegen a pagungaren dagiti natay, .
  Awan beddeng ti siribna, kasla quasar, dakkel...
  Parmekentayo dagiti Orks babaen ti nasayaat nga espiritutayo, .
  Saantayo koma a masulisog iti maysa a supot a balitok!
    
  Bueno, iti ababa a pannao, nalpasen daytoy impierno a panawen, .
  Dakami a babbalasitang ket sumrek iti Okrlin iti nalabaga...
  Ket agpatingganto ti awan patinggana a dadagsentayo, .
  Ngamin, alaentayo ti ragsaktayo babaen ti pannakidangadang!
  No agkanta dagiti babbalasitang, agkantada iti amin a pusoda. Ni Gulliver, nupay ubing a lalaki ti bagina, maysa pay laeng a lalaki ken pagsidsiddaawanna unay ida.
  Talaga a nalamiis dagitoy a babbalasitang.
  Inkanta ti ubing a kapitan:
  Adda dagiti babbai iti Elfia-tayo, .
  Apay nga agtayabda iti eroplano kas angaw...
  Ania ti napimpintas ngem ti amin iti uniberso, .
  Siuulimek a patayen ti kabusor!
  
  Naipasngayda tapno mangabakda
  Tapno maidayaw ti Elf iti adu a siglo...
  Ngamin, dagiti apongmi a dadakkel
  Dagus a naurnong ti buyot para kadakuada!
  Ket nagsippayot ti ubing a lalaki, agsapsaplit, awan sapatosna, kasla ubing, nakurba, natibker a sakana.
  Ket gapu iti uni na natnag ti maysa a kono ket nadungparna ti balasitang iti mismo a lamolamo ken de rosas a suela.
  Nagkatawa ket insungbatna:
  Pinidutko ti napintas a ramayko
  Kas iti panaguram iti apuy
  Maysa a mannakabalin nga ubing a lalaki ti agur-uray kaniak sadiay, .
  Iti nabalitokan a kabalio!
  Nagkidem ni Gulliver iti balasang ket napaliiwna:
  - Bueno, no pudno ti ibagak, .
  Nakaam-amak ti kinadakesko sipud pay idi ubingak!
  Pagay-ayatna a kabilen dagiti babbalasitang babaen ti sarukod, .
  Agnerbioska kadagiti dadakkelmo!
  Ket innala ti ubing a kapitan ket impakitana ti atiddog a dilana.
  Nagkidem ti balasang a Biskonte:
  - Bueno, itedmo dayta! Naindaklan a panagsurat!
  Napaliiw ni Gulliver:
  - Nasayaat ti panagsuratko no dadduma - wen!
  Ket inkidemna ti kaduana. In any case, isu ket maysa a lalaki nga addaan iti medyo makadadael a punch.
  Ket aggaraw dagiti babbalasitang a panggepda ti makiranget, ket nagbalinen a nalabes ti pannakidangadang ken agresibo ti riknada.
  Inkanta ti mannakigubat nga ubing:
  Nupay imparit ti Dios dagiti duel, .
  Ngem mariknak ti talento para iti kampilan...
  Mamimpito iti makalawas a makiranget, .
  At least saanak a duelist!
  At least saanak a duelist!
  Inkanta ti Biskondesa kas sungbat:
  Balasangak, nalawag nga adda views-ko, .
  Ket iti maysa a laban impakitana ti top class!
  Ngem intultuloyna ti nagsangit gapu iti pungtotna - .
  Apay a nayanak a balasang?
  Intultuloy dagiti mannakigubat a babbalasitang ti nagmartsa ket ti narapis ken masel a bagida ti nangkugtar kadagiti piskelda. Talaga a babbai dagitoy a babbalasitang.
  Dinamag ni Gulliver iti padana a Biskonte:
  -Sadino ti pangiturongantayo iti armadatayo?
  Nagkidem ti balasang ket insungbatna:
  - Adda"t mangiturturongkami! Ket daytoy a laban ket makaikeddengto unay kadatayo!
  Nagkuna ti ubing a kapitan:
  - Idi nasarakak ti bagik iti lubong a sadiay, imbes a dagiti tattao, dagiti kabalio ti kasisiriban a parsua, ngarud... impagarupko nga awan ti ad-adda a nakaskasdaaw. Ngem kalpasanna, naammuan nga adda met dagiti agnanayon nga annak. Ket saan unay a kinamaag!
  Nagkedked ti balasang
  - Mabalin tayo ti agdur-as ti nasaysayaat a teknolohikal. Ngem makitam nga awan ti insentibo. Maysa pay, mangiyeg iti pulbura ken paltog ken kanyon iti napintas, agtutunos a lubongtayo, ken nalabit nakarkaro pay!
  Kinuna ni Gulliver kas umanamong:
  - Wen, mabalin a nakarkaro pay! Ket ngarud addaanka iti idyl. Ket uray no matukkol ti ngipen, agtubo ti baro iti sumagmamano nga oras.
  Nagtung-ed ti Biskonte ket nagkidem:
  Talaga a kayatko a di pulos agpatingga ti kinaubingko, .
  Tapno agdardaras a sumurot kaniak...
  Ditay ammo dagiti tawen!
  Di ammo dagiti riribuk!
  Nagtung-ed ti ubing a kapitan nga umis-isem:
  - Wen, daytoy ket nalabit nagsayaat...
  Dagiti babbalasitang a nagmartsa, ken adu a rinibu kadakuada ti nangala kadakuada ket nagkantada iti koro:
  Ti tudo inwarasna dagiti pirsay ti bituen iti ballasiw ti langit, .
  Insaganami ti natadem a taya para iti Orkishism!
  Basura laeng dagiti tangke ti Tigre - narugit a flea market, .
  Maysa a nakapungtot a pannakaabak ti agur-uray iti Wehrmacht a maminsan!
  Maysa a nakapungtot a pannakaabak ti agur-uray iti Wehrmacht a maminsan!
  
  Ti kaduatayo nga Elfin ti lider ti pigsa ti minilion,
  Granito ti dakulapna, machine gun ti iggemna!
  Kabaelantayo a parmeken ti buyot manipud Sodoma, .
  Ti pigsatayo ket maysa a monolith - naimbag laengen ta ditoy Daga!
  Ti pigsatayo ket maysa a monolith - naimbag laengen ta ditoy Daga!
  
  Saan, adda napatpateg nga aramiden ti partidomi, .
  Kasano a maisalakan dagiti umili, ti pagimbagan ti Ina a Pagilian!
  Febbels dagiti nasam-it, agingga iti impierno nga addaan iti kinaaleng-aleng, .
  Ket addanto balligi, patiennak, iti laksid ti amin a sairo!
  Ket addanto balligi, patiennak, iti laksid ti amin a sairo!
  
  Agdindinamag ti elf-light a kinapintas gapu iti pannakabalinna, .
  Nadagsen ti kayumanggi a tirintana!
  Ket kadagiti pannakidangadang kadagiti Ork, agbalinto a nalatak dagiti agtutubo, .
  Agbiagto ti Nalawag a Pagilian, tumakder!
  Agbiagto ti Nalawag a Pagilian, tumakder!
  
  Dimo ipalubos ni Orkler - itudoda ti ipusda kadagiti elf, .
  Ipagarup ti bigote a lalaki nga isu"t nalamiis a Dios!
  Agmartsakami iti kalsada ti Orklinskaya, .
  Saan, saan nga agbalin nga adipen daydiay nadalus ti kararuana!
  Saan, saan nga agbalin nga adipen daydiay nadalus ti kararuana!
  
  Nalabaga ti banderatayo, ti kolor ti nakapungtot a dara, .
  Agsilsilnag metten ti init iti Orkstag!
  Awanen ti naparabur a sagut para kadagiti patpatgentayo nga annak, .
  No natured ti puso ken marumek ti buteng!
  No natured ti puso ken marumek ti buteng!
  Makapabileg unay daytoy a kanta. Ket iti likudan dagiti babbalasitang adda dagiti katapulta ken ballista nga addaan kadagiti nabileg a propelling charges. Ket makapapatay unay dayta a puersa. Ket nagsagid met dagiti babbalasitang babaen kadagiti makagargari unay ken natibker a sakada.
  Naan-anay a natural ti saludsod ni Gulliver iti kaduana:
  - Apay nga awan dagiti lallaki kadagiti mannakigubat?
  Nagkatawa ti Biskonte a kas sungbat, a nagkomento:
  - Ket kalpasanna dagiti lallaki ket kasapulan iti buyot? Nabanglo ken saan a makaay-ayo a kitaen dagitoy. Awan pay dagiti lallaki, ngem makarimon laeng dagiti nataengan a lallaki ken nangnangruna dagiti natataengan a lallaki!
  Lohikal a kinuna ni Gulliver:
  - Nupay kasta, ti edad dadaelenna saan laeng a lallaki, no di ket babbai pay!
  Nagtung-ed ti Biskonte a kas umanamong:
  - Husto dayta! Ngem kaskasdi, mapukaw ti pannakaawis dagiti babbai no natataengan ngem tallopulo ket lima ti langada, ken lallaki no natataengan ngem sangapulo ket lima ti langada! Adda dakkel a nagdumaan ditoy!
  Nagkuna ti ubing a kapitan:
  - I somehow don"t care iti kinapintas dagiti tin-edyer a lallaki! Ti kangrunaan ket napintas dagiti babbai, ken kangrunaanna, nadungngo ken nasirib!
  Nagkatawa ti balasang ket insungbatna:
  - Husto dayta! Siempre, nasayaat, ken nakaskasdaaw pay ketdi ti kinapintas, ngem napateg met ti kinasaririt!
  Inkanta ni Gulliver:
  Ngem apay, .
  Imposible ti agbiag babaen ti panunotmo!
  Ngem apay, .
  Dimo makapagtalek iti asinoman!
  Ngem apay, .
  First-grader-ak iti panunotko!
  Ngem apay, .
  Kanayon nga agsasaoak iti kinaaleng-aleng!
  Ngem apay, .
  Awan ti isuro kadatayo ti biag!
  Ngem apay, .
  Diak maawatan no kasano ti kinamaag dagiti tattao!
  Ngem apay!
  Ngem apay!
  Sitatalged a simmungbat ti balasang a Biskonte:
  - Ket para iti ulo ti repolio!
  Naitibkol dagiti napintas a mannakigubat a babbalasitang iti umuna, nupay bassit, a detatsment dagiti orc. Nagsardeng a dagus dagiti kinapintas. Rinugian dagiti lamolamo ken nakitikit a sakada ti mangguyod kadagiti kuerdas ti pana ken mangiturong kadagiti tambol ti pana.
  Adda dagiti nakaay-ayat ken seksi unay a babbalasitang a nakabikini ditoy, a makilablaban a dandani awan ti kawesda ken masapul a kunaek, basta nakaay-ayatda. Ket no makita ida dagiti lallaki, sigurado nga agparintumengda ket buyogen ti dakkel a pudot ken ragsak agependa dagiti lamolamo, de rosas, medio narangkis a suela, ngem daytoy ti mamagbalin kadakuada nga ad-adda a makaawis ken makagargari nga angot ti ayamuom ti nasalun-at ken napigsa a bagi dagiti babbalasitang.
  Isu a dagiti pana ken crossbow bolt ket nagtayab iti nangato nga arko ken nangburibor kadagiti orc, a nangtubtubngar kadakuada babaen kadagiti pana, kas iti hedgehog nga addaan kadagiti dagum. Ket makapasiddaaw unay dayta a kitaen.
  Ket dagitoy a babbalasitang ditoy ket basta naindaklan ken naisangsangayan nga anting-anting, ken napigsa unay dagiti piskelda, ken maigiddato iti dayta napintas ti langada.
  Ket ngarud naikisap ti umuna a detatsment dagiti orc, ket dagiti natan-ok a babbalasitang dida nakaawat uray uray maysa a garaw.
  Gulliver - daytoy agnanayon nga ubing a lalaki ti nangselio iti lamolamo a sakana ket nagkanta:
  - Dakayo a babbalasitang ket naindaklan, .
  Supermen laeng...
  Agmulatayo iti pipino
  Ket di ammo dagiti limitasion!
  Nagkidem ti Biskondesa iti katupagna sa nagkidem:
  - Bilin ti kapitanko kenka, .
  Kasla mapisangka...
  Go away boy, nabartek ka unay
  Ta no saan, adda masabetmo, kitaem, masabetmo dayta!
  Nagmartsa dagiti babbalasitang, a sinaplitda dagiti nagarbo, bronse, ken naisangsangayan a makagargari a sakada.
  Ket basta nakaay-ayat dagiti suso ti tunggal kinapintas. Bueno, dikay" maki-flirt kadagiti babbalasitang a kas iti dayta.
  Kinita ni Gulliver ti balasang a Viscountess a magmagna iti abayna ket kinunana:
  - Nasaysayaatka koma kas maysa nga adulto!
  Nagkatawa ti balasang ket insungbatna:
  - Ania ti adda iti likudan sadiay, kitaem ti likud, .
  Bigbigem ti bagim kas maysa nga ubing, dika mabain, .
  Bay-anyo nga ibagak kadakayo nga adu a tawen ti naglabas, nagtayab, .
  Isem ni Gulliver, umisem!
  Nagkidem ti kapitan ti ubing a lalaki iti balasang, nga iti laksid ti natan-ok a nagtaudanna, mangsapsaplit kadagiti lamolamo, nagarbo a sakana kadagiti natadem a bato ti kalsada.
  Ket isu, siempre, ti langana - medio nalamiis. Nabaknang ken elegante unay ti panagkawkawesna, ken lamolamo dagiti saka ti balasitang, a kasla agpalpalama.
  Nupay kasta, napaliiw ni Gulliver:
  - Para iti ubing, nakaskasdaawka!
  Intimbre ti Biskondesa ti awan kawesna a sakana iti maikasangapulo ket nagadu a gundaway ket nagngaretnget:
  - Awan serserbi dagiti komplimentom, boy in shorts! Isu a diak makagun-od iti aniaman nga espesipiko a kuarta manipud iti daytoy!
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Ala! Kanayon nga adda problema ti tunggal maysa iti kuarta!
  Nagkidem ti balasitang gapu iti pannakaupay, ket ti lamolamo, nagtimbukel a mugingna ti nangala ken nangrumek iti bato, a nangdungpar iti dayta iti kasta a puersa. Nakaskasdaaw pay ketdi a ti ubing, ken uray ti pannakabagi ti fair sex, ket mabalin nga addaan iti kasta unay a pigsa. Daytoy ket maysa a kinapintas - super!
  Ket nagkidem ti Biskonte:
  - Kantaem ti sabong, dika mabain!
  sinaludsod ni Gulliver buyogen ti makita a pannakaklaat:
  - Ania ti kantaen?
  Desidido nga indeklara ti balasitang, a sipupungtot a nangtimbre manen iti lamolamo, nakusnaw a sakana, a medio narugso gapu iti pannagna a di nakasapatos iti napaut a panawen:
  - Maipapan iti ayat, siempre! Ania pay ti kantaen!
  Nagtung-ed ti ubing a kapitan ket nagkanta buyogen ti makita a ragsak, a nagkanta iti agringring, kasla ubing a timekna:
  Nadungpar ti imahinasionko
  Nagbalin a naraniag ti amin, a kasla idi Oktubre!
  Ket mangidurontayo iti pitchfork kadagiti sikigan ti dakes a demonio, .
  Ket nakaskasdaawto unay dayta ditoy Daga!
  
  Dagiti kasta a bituen iti unibersotayo ket
  Rubi ti dadduma, diamante ti dadduma!
  Agkolektakami iti buis manipud kadagiti nadangkes - .
  Ti danog ket kasla martilio ken saan nga iti kiday, no di ket iti mata!
  
  Dagiti tawa ti tiendaan nga addaan kadagiti quasar, .
  Agkir-in ti naraniag a hippodrome!
  Adda dagiti nakanganga a sugat iti kararuak - .
  Kasla adda dakkel a pogrom iti dayta!
  
  Agkurbada a kas kadagiti kulot ti kometa, .
  Lamb shine - ti gatas a dalan agsilnag!
  O imortal a panaggundaway ti makanta, .
  Sapay koma ta agtalinaed ni Frus iti dayag iti agnanayon!
  
  Ania ti maaramidan ti naliday a tao?
  Bay-am laeng nga agtinnag ti lua manipud kadagiti asul a matam...
  No ubanan ken makarimon ti amin iti aglawlaw, .
  No agurayka a buyogen ti namnama iti panaggurruod inton Hunio.
  
  Iyunnatmo dagiti daksanggasat a bibigmo buyogen ti isem - .
  Maawatanyo a ti lubong ket saan a berry iti kabakiran.
  Dagus nga ibukbok ti balasang dagiti ngipenna kenka, .
  Iti dayta matungpalmo ti nainkalintegan nga arapaap!
  Isu nga innala ti agtutubo a mannakigubat ket nagkanta. Ket kasla napintas unay ken ad-adda ngem nalamiis.
  Napaliiw ti Biskondesa:
  - Mabalinmo ti agkanta a nasayaat! Ngem kabaelam kadi ti mangparnuay iti nakarkaro a banag?
  Kinuna ni Gulliver iti napakumbaba a tono:
  - Ania ti mabalin a nakarkaro ngem dagiti kanta?
  Inruar ti balasang ti dilana kenkuana ket insungbatna:
  - Ania ti mangyeg iti ragsak ken plus health!
  Naglugan ti ubing a kapitan a kasla liebre ket nagkanta:
  Sika ti naindaklan nga Inak, .
  Naranggas a nagdisso dagiti gubat ti tsunami
  Ngamin, nabileg a pamilia ti buyot, .
  Ibellengtayo ti dakes manipud iti pedestalna agingga idiay Gehenna!
  
  Anian a nailangitan a naraniag a lawag, .
  Naggapu iti puso dagiti mannakigubat ti Fatherland.
  Maidaydayaw koma ti gapuanan dagiti kabalyero, .
  Saantayo nga agbabawi, mamatitayo iti biag!
  
  Nakaawat ti kabusor iti dakkel a regalo, .
  Ket adu ti nadumaduma nga armas na...
  Ita dimtengen ti kanito, panunotem daytoy, .
  Naranggas ti panagbukbok ti pungtot ni Chernobog!
  
  Kasta ti napasamak, dagiti kabalyerok, .
  Agsagsagaba ti naraniag a Fatherland!
  Adda laeng dagiti sero iti report, .
  Ket manen agballigi ti impierno a Cain!
  
  Napigsa ti orkshismo, ti agngarngaretnget a bunggoy, .
  Ngem dikay iparintumeng dagiti Saxon!
  Ngamin, ti masirib nga Elfin ket adda kadatayo iti agnanayon - .
  Ket ti nainkalintegan a teorista a ni Fenin!
  
  Mabalintayo a dupraken ti Wehrmacht, ammok, .
  Ket uray kasano ti kinasikap daytoy a dragon...
  Putdentayo babaen kadagiti kampilanna, .
  Maysaak a kabalyero a napeklan iti Motherland ken ti señora!
  
  Sapay koma ta ti mannakabalin a birtud
  Tapno makadanon kadagiti beddeng ti Orklin!
  Agbalintayo a maikari kadagiti gapuanan dagiti ammatayo, .
  Ngamin, di maparmek ti buyottayo kadagiti gubat!
  
  Inton umaytayo ket tungpalentayo ti arapaaptayo, .
  Nasantuan a gapu - ti gapu ti komunismo!
  Bay-ak ti balasang nga agpababa iti pasilio, .
  Kadagiti kaputotan ti bandera: dayaw, altruismo!
  Kastoy ti panagkanta ti mannakigubat nga ubing a ni Gulliver a situtured ken buyogen ti rikna. Ket nagpalakpak dagiti babbalasitang a nakikuyog kadakuada. Ket adda pay ketdi naglugan ken nagdisso iti panagluksaw idi nadungparda babaen kadagiti awan kawesda a sakada. A nalamiis unay ken iti engrande a rukod.
  Dinamag ni Gulliver iti kaduana:
  - Nasayaat kadi ti panagkantaak?
  Simmungbat a naragsak ti panagkitana:
  - Agtimbukel ti nightingale iti background-mo! Nupay kasta, no, kunaentayo, agngaretnget ti toro, nangruna no maituno a sibibiag, ngarud nalamiis pay ken dakdakkel ti kadakkelna!
  Inkanta ni Gulliver:
  Saantayo laeng a hamster
  Ken dagiti nasarakan a toro!
  Goremi amin a baka
  Ket mamimpinsan a rugitantayo dagiti lobo!
  . KAPITULO No. 2.
  Kastoy ti panagtultuloy ti buyot. Nagtayab ti nagdakkel a kulibangbang iti tangatang, a mabalin pay ketdi a mapagkamalian a dragon gapu iti kaadda ti tallo nga ulo.
  Ket nagsilnag dagiti payakna iti amin a kolor ti balangaw ti primavera. Wen, isu ket maysa a makaay-ayo a reyna.
  Nagkanta ni Gulliver buyogen ti ragsak:
  Dagiti payak dayta a kulibangbang
  Nasayaatda unay...
  Napukawko ti talna - .
  Ket imbagana dayta manipud iti pusona!
  Nagkidem ti Biskonte a nakaisem:
  - Isardeng ti arimbangaw ken panagsusupiat, .
  Kastoy ti balay wenno saan...
  Rumbeng nga uray la mangbangontayo iti kamalig, .
  Manipud iti asidegen!
  Ket agkatawa ken agkatawa dagiti agnanayon nga ubbing, nga ipakitada dagiti napintas unay ken dadakkel a ngipenda iti labes ti edadda.
  Dinamag ni Gulliver iti Biskonte:
  - Apay nga ag-hike tayo pay ketdi? Giling ken mangan laeng iti amin a kita ti kinaaleng-aleng!
  Addadan dagiti babbalasitang ditoy, ket rinibuda idi a di nakasapatos ken naka-tan, ken amin ket napintas unay, makagargari ken masel. Ket no alaek dayta ket rugiak ti agkanta, agbalin a makaay-ayo unay;
  Sipupudno nga agturay kadatayo ti ari, .
  Mangipaulog kadagiti bilin, mangukom kadagiti adipen...
  Saan nga anusan ti trono ti riribuk ken panagtaul, .
  Ken saan a pamay-an a mangparmek iti buteng!
  Ngem kalpasanna kellaat a nasinga ti kanta dagiti awan sakana a kinapintas. Nagparang iti sanguanan ti sibubukel a bunggoy dagiti nagadu, nabanglo ken addaan ngipen nga orc. Ket nagngaretngetda ken inwagaywayda dagiti sarukodda.
  Nupay kasta, saan a nabainan dagiti babbalasitang ket rinugianda a dagus nga inurnos manen ti bagbagida iti pormasion ti gubat.
  Ket innala ni Gulliver ket nagkanta, a sinaplitna dagiti lamolamo, ubing a sakana;
  Siak ti falcon ti talna ken gubat, .
  Nayanak iti sidong ti naraniag a bituen...
  Napudno nga annak ti ama a daga - .
  Ayat - naindaklan, pudno!
  
  Mangparnuaytayo iti napintas a lubong, .
  Iti dayta addanto ragsak ita...
  Agsilnag koma ti Init ti Kerubin, .
  Nasantuan, natan-ok nga Elfia!
  
  Maragpattayo dagiti arapaaptayo
  Awanton ti napimpintas a banag iti uniberso!
  Itag-ayto ti ubing ti kampilan ket sika, .
  Sapay koma ta ti ragsak ti lugarmo!
  
  Ket iti kinapintas ti uniberso, .
  Panawenen tapno agsilnag ti dakkel a Fatherland-ko!
  Uray no agtaray ti balasang a di nakasapatos, .
  Patiendak, asidegen nga agbiagtayo iti sidong ti komunismo!
  
  Ti kinadaeg ti kinapintas dagiti nangato a bantay, .
  Ken nabalitokan nga estepa nga addaan iti nabanglo nga alpombra!
  Iwalintayo ti basura manipud iti uniberso
  Patiendak, saantayo nga agbabawi iti biagtayo!
  
  Ket nasayaatto ti amin ditoy lubong, .
  Ngamin, agballigi ti elfinismo iti sadinoman!
  Siasino ti addaan iti chisel kadagiti imana, .
  Siasino ti kaykayatna ti machine gun ken bala!
  
  Agnanayon ti ar-aramidentayo, .
  Mangbangontayo kadagiti siudad babaen ti panagang-angaw iti Mars!
  Nakaam-amak ti pannakabalin ti Britannia - .
  Ibagatayo kadagiti tattao ti lubong - hello!
  
  Ti dara nga agayus ket agpaay iti panagmula, .
  Iti dayta agtubo dagiti bukel ti ayat!
  Sapay koma ta nasayaat dayta para iti amin iti sublunary world, .
  Dika agbalin a panniki no maysaka laeng a kabalyero!
  Ket dagiti babbalasitang, iti uni dagiti napipintas a kanta, pinaltoganda dagiti orc babaen kadagiti pana ken pana. Ket dagiti immuna a pana ti nangdungpar kadagiti orc manipud iti adayo. Ket nagbalin a makapapatay dagiti crossbow bolt.
  Agngaretnget dagiti babbalasitang:
  - Napintas tayo amin, maysa nga pamilya, .
  Dalusantayo ti uniberso manipud iti panagrunot!
  No kasapulan, alisto a pacify-entayo dagiti orcs, .
  Ket agtaytayab ti maysa a nakapungtot a kerubin iti ngatuentayo!
  Nagngaretnget ti Biskondesa:
  - Banzai nga!
  Dagiti mannakigubat ket kinabilda dagiti orc manipud iti adayo, nga inturongda dagiti tambol dagiti alikamen a pana babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada. Ket maigiddato iti dayta, dida nalipatan ti nagkanta bayat ti panangpaltogda kadagiti nabangsit, cinnamon ken narangrangkis nga oso;
  Nailumlom ti lubongko iti sipnget - .
  Natay a buya ti daga ken nalamiis a sipnget.
  Ket siak ti kabusormo
  Ket patiennak, saan a nasayaat kaniak daytoy nga akem!
  
  Awatem ti itukonko
  Ti panagayat kenka ket agsao iti napigsa kaniak.
  Saannak a patayen ti sungbatmo
  Ket sentensiaannaka iti ipapatay!
  
  Agbalbaliw ti lubong, .
  Agpatingga ti biag
  Nasentensiaanka
  Ken ti pagiliam!
  Awan dagiti pagpilian
  El Gilet nga Globo
  Iti lubong nga adda sipnget ken yelo
  Luktanna ti pagserkan!
  
  Dara dagiti Elves iti anting-anting
  Iti Rabii ti Panagtitipon, agbukbok ni Deimos.
  Dakes, apal, buteng ken panangallilaw
  Ikuyognanto iti daytoy a lubong.
  
  Ti lubongmo ket kukuak
  Adda iti imak ti tulbek dayta!
  Ipaaykonto kadakayo ti agnanayon a talna!
  
  Ania ti pagtalkan ti espiritum?
  Awan ti tiempo ni Desmond a mangisalakan kenka.
  Iti ayan ti pagtaengak, naiddepen ti silaw
  Ti nabara a dagayo ti mangsalimetmet kadagiti tattaok.
  
  Ibagak ti maysa a sekreto:
  Iti rabii ti Kombinasion, dara dagiti elven
  Masapul a mantsaen ti anting-anting
  Ket aglukatto dagiti ruangan dagiti lubong.
  
  Agbalbaliw ti lubong, .
  Agpatingga ti biag
  Nasentensiaanka
  Ken ti pagiliam!
  Awan dagiti pagpilian
  El Gilet nga Globo
  Iti lubong nga adda sipnget ken yelo
  Luktanna ti pagserkan!
  
  Dara dagiti Elves iti anting-anting
  Iti Rabii ti Panagtitipon, agbukbok ni Deimos.
  Dakes, apal, buteng ken panangallilaw
  Ikuyognanto iti daytoy a lubong.
  
  Ti lubongmo ket kukuak
  Adda iti imak ti tulbek dayta!
  Ipaaykonto kadakayo ti agnanayon a talna!
  
  Nauyong ken naulpitka
  Ngem maibus ti panawenmo
  Saanmo nga iturayan ti lubong
  Damn you, Propeta ti Sipnget.
  Nasaysayaat ti ipapatay ngem ti pannakaisalakan
  Ania ti umuna kadagiti adipen.
  Ammom kadi ti desisionko - .
  Ti sungbatko: "Madadaelka iti agnanayon!"
  
  Agbalbaliw ti lubong, .
  Agpatingga ti biag
  Nasentensiaanka
  Ken ti pagiliam!
  Awan dagiti pagpilian
  El Gilet nga Globo
  Iti lubong nga adda sipnget ken yelo
  Luktanna ti pagserkan!
  
  Dara dagiti Elves iti anting-anting
  Iti Rabii ti Panagtitipon, agbukbok ni Deimos.
  Dakes, apal, buteng ken panangallilaw
  Ikuyognanto daytoy a lubong.
  
  Dara dagiti Elves iti anting-anting
  Iti Rabii ti Panagtitipon, agbukbok ni Deimos.
  Dakes, apal, buteng ken panangallilaw
  Ikuyognanto iti daytoy a lubong.
  
  Ti lubongmo ket kukuak
  Adda iti imak ti tulbek dayta!
  Ipaaykonto kadakayo ti agnanayon a talna!
  Kastoy ti panagkanta dagiti babbalasitang, a kasla elf, ngem uray kasano ket ad-adda a kasla tattao. Malaksid no napintas unay dagitoy. Ket masel unay ti bagi ken pigurada.
  Saan a mapasardeng dagiti orc dagiti kasta a babbalasitang. Ket sinabatda dagiti narangrangkis ken nabanglo nga oso babaen kadagiti danog ti kampilan, sarukod ken wasay.
  Ket danog met dagiti babbalasitang ti barukong dagiti orc babaen kadagiti lamolamo, de rosas a mugingda.
  Ket nangipuruakda met kadagiti makasabidong, makapapatay a dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada.
  Ket natnag ken natay dagiti orko.
  Dinamag ti Biskondesa ken ni Gulliver:
  -Nakitam kadin ti kasta a nalawag a panagsango ti kinapintas ken kinarugit?
  Nagkatawa ti ubing a kapitan ket insungbatna:
  - Siempre saan! Nakaskasdaaw dayta!
  Nagtung-ed ti balasitang ket isu a mismo ti nangipuruak iti awan sakana, nakitikit a sakana buyogen ti mammapatay a puersa, ken makadadael unay a granada. Nagtayab dayta iti arko ket nadungparna ti kapuskol dagiti orc, a nangiwaras kadakuada iti nadumaduma a direksion.
  Nagkidem ni Gulliver:
  - Perpektoka, manipud iti isemmo agingga iti tignaymo! Ngem ammom, nalamiis ken naisangsangayan ti panangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti sakam!
  Nagkidem ti Biskondesa ket nadlawna:
  - Wen, nakaay-ayat dagiti sakak! Ket dagiti lamolamo, de rosas a suelak ket inagkan dagiti natan-ok a kabalyero. Nangnangruna a nasayaat no aramiden dayta dagiti elf. Ngem no dilpatan dagiti orc dagiti mugingmo, ngarud makarimon dayta!
  Kalpasanna, innala dayta dagiti babbalasitang ket inbutaktakda dagiti eskarlata a susoda, nga inuksobda dagiti bras-da. Ket no kasano nga alaendaka ken kabilendaka iti mammapatay a kimat. Ket mauram dagiti orc, ket ag-asuk ken ag-char dagiti kudilda. Ket nakaam-amak ti panagngaretnget dagitoy nga animal.
  Ket alaen dagiti babbalasitang ket ikabilda dagiti lamolamo a ramay ti sakada iti ngiwatda. Ken no kasano ti panagpuyotda. Mangngeg ti makatuleng a sitsiria Adu nga uwak ti agtaytayab, a kasla nadungpar ti uloda babaen ti gayang. Ket maigiddato iti dayta adda met atake ti puso ken digestion-da. Ket matnagda, naalipunget ken naalipunget, nga agpababa, a mangrambak kadagiti ulo dagiti orc bear babaen kadagiti tukakda.
  Nagsina dagiti bungo dagiti monster ket agdisso ti makasabidong a dara.
  Napaliiw ni Gulliver buyogen ti pannakaklaat:
  - Daytoy ket nalabes a nalamiis ken nakaskasdaaw! Mabalin nga ibaga ti maysa - ultra-stellar!
  Nagtung-ed ti natan-ok a balasitang:
  - Wen, barok! Nalabes ti pannakaar-arapaap daytoy! Ngem saan met koma nga ag-idle-ka. Ket masapul a danogem dagiti orcs babaen ti killer wave!
  Simmungbat ni Gulliver a nagsennaay, nga inkidemna dagiti kasla ubing, nupay masel, nga abagana:
  - Pudno a saan a nalaka daytoy nga aramid!
  Ket nangipuruak ti ubing iti gisantes iti tangatang ket nadadael. Ket nagtayab a limmabas ket dinanogna dagiti orc, a nakaigapuan ti panagpuor ken panagtayabda a nangatngato iti tangatang. Ket kalpasanna, baliktaden.
  Napaliiw ti Biskondesa:
  - Iti daytoy a gundaway nasayaat ti panagipuruakmo! Bueno, mabalin nga adda sabali nga ipakitam kaniak!
  Ket dagiti napintas a babbalasitang ket alaendaka manen a sangsangkamaysa ket kabilendaka manipud kadagiti utongmo a rubi babaen kadagiti kimat. Ket manipud kadagiti puseg nga addaan pulsar. Ket makadadael unay dagita isu a mapuoran a sibibiag dagiti orc ken dadaelen dagiti rinibu.
  Napaliiw ni Gulliver ket nangipuruak manen iti bumtak a pakete ti ipapatay babaen ti lamolamo, kasla ubing a sakana:
  - Ibagatayo laengen a super!
  Napaliiw ti Biskondesa:
  - Ita ti tiempo nga agkantaka! Bueno, dikay" mabain, dakkel pay ketdi ti maitulong daytoy kadatayo.
  Nagtung-ed ni Gulliver ket nagkanta buyogen ti dakkel a kinagagar;
  Pioneer kami - kabalyero ti Fatherland, .
  No ania ti naipasngay iti sidong ti pagilasinan ti Nobiembre...
  Saantayo nga ispalen ti biag ni Elfia, .
  Tapno maidayag babaen ti nalabaga a bandera ti ari!
    
  Ay-ayaten ken ammotayo ti makiranget a sipipinget, .
  Sireregta a pinuted dagiti Orkshist dagiti sarada...
  Adda granadatayo iti nalawa a backpack, .
  Saan a nangina ti biag kadatayo a payunir!
    
  Ay-ayatenmi ti nasantuan nga Inatayo, .
  Ania ti inaramid ti nakabutbuteng nga elfinismo...
  Ditoy a maiturturong ni Elsomolka a di nakasapatos iti niebe, .
  Ket kayatnatayo nga ibaba ti orcishist!
    
  Naregtaak a nakiranget iti Orxismo idiay Elfskva, .
  Ket pinutolmi amin a kabusor babaen ti sickle...
  Apay a naited daytoy nga Orkmacht kadagiti elf?
  Kabilek isuna babaen ti dakulapko!
    
  Maysaak a payunir ken iti sidong ti naindaklan nga Elfskva, .
  Nakiranget a kasla higante a mannakigubat...
  Pinasardengna ti naatap a panangraut ti Orkshismo, .
  Maymaysa ti Apotayo a Mannakabalin-amin a Pamilia!
    
  Awan dagiti beddeng iti panagungar ni Elfia, .
  Ti Great Elfin, intag-aynakami manipud kadagiti tulangmi...
  Svarog ti naindaklan, ti kangatuan a mesias, .
  Ket ti Lada ket maysa a naraniag nga ideal!
    
  Pioneerkami, lallaki, babbai, .
  Pagay-ayatmi ti makiranget - daytoy ti gasatmi...
  Ket umawag ti bassit a timek ti elf-mill, .
  Nupay agturay ti nadara a riribuk!
    
  Elfia ti nakaipasngayan ni Svarog,
  Ket nasilawan ti dalan para iti elfinism...
  Saan a kasapulan dagiti payunir ti dakes a Dios, .
  Saannatayo a makurba ti kabusor nga agbalin a dakulap!
    
  Adda nalamiis a tangkemi nga addaan iti agkiling a kabal, .
  Saan a kasta ti kinalaka a malabsan dagiti orc, .
  Buyogen ti panagayat ken ni Lada, ti natan-ok a balasang, .
  Tapno agbalin laeng nga ay-ayam ti manangraut!
    
  Indepensa dagiti tattao ni Elfskva babaen ti pannakidangadang, .
  Ket kalpasanna adda ti naindaklan nga Elfingrad....
  Makitatayo ti elfinismo iti mabiit, .
  Adda met parada a lumasat iti Orklin!
    
  Wen, adda panagpannakkel ti Elfingrad iti daytoy a sao, .
  Pioneer kami nga awan sakana iti snowdrift...
  Putdentayo ti sara ti maag a baka, .
  Ket imanehomi"t Orktler a diretso iti lungon!
    
  Ammuem a pulos a di agkurba ti Fatherland, .
  Saan a mapengdan ti impulse-na...
  Sapay koma ta agsilnag ti init iti agnanayon iti rabaw ni Elfia, .
  Ket marumek ti mangliput a mannanakaw!
    
  Idiay Elfingrad impakitada ti tured, .
  Nabalinanmi a pinasardeng dagiti Orks...
  Dagiti elf addaanda iti kasta a kinatured, ammom, .
  Ket dagiti kabusor ket maaddaanto laeng kadagiti sero!
    
  Mabalin nga agtayab ni Elfia idiay Mars, .
  Ket mangparnuay iti nadumaduma a kinatan-ok...
  Ket siempre nalamiis unay ti amin, .
  Uray no narasi ti biag a kas iti sinulid a seda!
    
  Saan nga ammo ti espiritu dagiti elf dagiti lapped kadagiti gubat, .
  Isu ket addaan iti bileg ti Perun...
  Manamnama nga umawattayo kadagiti gunggona manipud kadagiti didiosen, .
  Ket agsilnag ti elemento, patiennak, ti rune!
    
  Iti ania a wagas a saan nga ammo ti espiritu ti elf ti pannakaabak?
  Patiendak, kabaelanna nga ibaddek ti amin...
  Dakami a payunir ket tarigagayanmi unay ti panagibales...
  Di maparmek, kas iti buyot ti Fatherland!
    
  Dandani asidegen kadatayo ti balligi, .
  Adda koma lawag iti dayag ti Elfinismo...
  Nakilaban dagiti apongmi para iti Motherland, .
  Asidegen a masabettayo ti rag-o ken parbangon!
    
  No awan ti Motherland, awan ti biag dagiti payunir, .
  Kayatda ti makiranget para kenkuana...
  Ket ania ti kayatyo, dakes nga appo?
  Rumbeng kadi nga ipaaytayo ti biag nga adipen?
    
  Saan, ti Fuhrer ket makagun-od kadagiti elf kas adipen, .
  Rumekentayo a kasla munieka...
  Ngamin, makalaban dagiti kabalyero ni Elfia, .
  Ket adda kadatayo ti nabalitokan ti payakna a kerubin!
    
  Awan dagiti paset ti Inatayo iti sidong ti lubong, .
  Burns kasla ti naraniag a bituen...
  Nagbalinka nga idolo ti ayat kaniak, .
  Diakto pulos makisina kenka!
    
  Maysaak a payunir ken awan sapatosna nga ubing a lalaki, .
  Ania ti agdardaras iti niebe nga addaan iti lamolamo a muging...
  Ket iti sadinoman a lumlumtaw ti maysa a nakaay-ayat a puraw a kuneho, .
  A mangburak iti sara ti kabusor!
    
  Awan duadua nga ammo ti maysa a payunir iti gubat, .
  Saan a clown, no di ket terminator, ammom...
  Dumteng ti panagibales kadagiti narungsot nga Ork, patienyo
  Ket addanto naraniag a paraiso ti elfinismo!
    
  Kasano nga umay, ammom ti panawen, .
  Iti dayta tunggal mannakigubat manipud iti kulluong...
  Makilaban agingga iti maudi nga angesmo, .
  Bay-am a madadael, ammom ti narungsot a kontrabida!
    
  Naraniag ti panagsilnag dagiti bituen ti elfinismo, .
  Awan ti naraniag, napimpintas a panawen ditoy lubong....
  Buraktayo ti sangol ti Orkshismo, patiennak, .
  Ket ni Orktler ti para iti pangngaldaw dagiti elf!
    
  Patiendak, addaantayo kadagiti kasta nga asero a tangke, .
  Nga saan a makastrek ti panther shell-da...
  Ipapudottayo ti iodine kadagiti sugattayo, barok, .
  Ket manen ti payunir situtured nga agdardaras a makigubat!
  
  Bueno, nasayaat ti pannakaawat dagiti Orkishista, .
  Saanda nga impagarup a mabalindakami laeng a parmeken...
  Makitatayo ti elfinismo ammo dagiti milia, .
  Ket mabalintayo a buraken ti Orkmacht a siuulimek!
    
  Iti nagan ti mannakabalin nga Inatayo, .
  Maysa a mapagpannakkel a pioneer ti mapan iti panangraut...
  Uray no agbitin dagiti ulep iti rabaw ti Fatherland, .
  Mangipasdektayo iti naballigi nga ulidan para iti amin!
    
  Mamatika, saan a pasardengen ti kabusor ti arapaapmo, .
  Parmekentayo manen amin nga Orks...
  Awanto ti dakes, patiennak, nga agturay iti trono, .
  Mangparnuaytayo iti baro a lubong ti urnos!
    
  Nasayaatto ti amin, iti Fatherland ammom, .
  Ubingak, ngem iti gubat kaslaak ken ni Robin Hood, .
  Idi damo nagkur-itak laeng iti lamisaan, .
  Ket ita, patienyo, talaga a nalamiis dayta!
    
  Mabalin a rip-aken ti maysa nga elf dagiti Orks babaen ti bayoneta, .
  Parmekenna ti aniaman a buyot...
  Ket para kadagiti pioneer nga agbiag iti sidong ti elfinism...
  Ngamin, napigsa a monolito ti panaggayyemmi!
    
  Saantayo nga ited ti aniaman kadagiti orc iti gubat, .
  Mabalintayo a parmeken dagiti kabusortayo babaen ti angaw...
  Ket ngarud inabakmi dagiti Orks babaen ti maysa a club, .
  Agngarngaretnget ti bagyo, a mangiturong iti niebe nga agbalin nga alipugpog!
    
  Saan nga ammo ti Elf dagiti Orks, ammona ti asi, .
  Isu ket di maparmek a napigsa...
  Makaala dagiti bastardo iti saber iti tengnged, .
  Ket madadaelto ni Satanas!
    
  Dimo patien a di maparmek ni Orkler, .
  Uray no naurnongmo ti bileg ti impierno, ibilangmo ti amin...
  No agkaykaysa ti umili ken ti partido, .
  Pinigis dagiti tattao ti Orkmacht-mi!
    
  Nagdindinamag ni Elfia iti adu a siglo kas maysa a santo, .
  Isu ket nangburak kadagiti Tigre a kasla metal...
  Nayunnat manipud igid agingga iti igid, .
  Daytoy laeng ti pagilian nga inar-arapaap ti baro!
    
  Nangabakkami a kasla higante
  Pinaputedda dagiti kabusor babaen ti kampilan...
  Datayo ket elf ti lawag, di maparmek kadagiti gubat, .
  Parmekentayo dagiti kalaban ti Fatherland!
    
  Mamatikayo kadakami, awan ti manglapped kadakami, .
  Ket am-ammonakami, awan ti makaabak kadakami...
  Itabontayo ti kalbo a Fuhrer, .
  Addaantayo iti natadem a kampilan ken asero a kalasag!
    
  Iti intero nga uniberso awanen ti napipintas nga Elfie, .
  Addanto panawen ti lawag iti adu a siglo...
  Addanto talna ken ragsak iti amin a kaputotan, .
  Kasapulan ti Fatherland ti natibker nga ima!
    
  Isu a no agay-ayam iti Orklin, .
  Ipapudottayo ti Orkmacht a kasla dapo iti dara...
  Daytanto ti tiempo ti beddeng ti langit, .
  Ket kadua ni Lada, agturay ti ayat!
  Nasayaat unay ti panagkanta ti ubing a kapitan iti nasam-it a timekna. Ket talaga a nakaay-ayat ken agayus ti karayan iti kararuak.
  Napaliiw ti Viscountess nga umis-isem:
  - Wen, dakkel ti naitulong kadakami daytoy a kanta!
  Kinapudnona, natnag dagiti uwak iti pannakaulaw ket natnagda, a naalipunget, a kasla nasaplitda iti utek babaen kadagiti sarukod, wenno nalabit iti banag a nadagdagsen.
  Dagiti babbalasitang, siempre, nga armado kadagiti kampilan ken wasay, nalatak unay a nangputed kadagiti orc. Ket dakkel ti range-da, ket dagiti pana ti nangtukkol kadagiti oso buyogen ti dakkel nga episiensiana. Ket, siempre, saan a maitured dagiti mannakigubat ti agusar kadagiti katapulta ken ballista. Ket nangibellengda kadagiti dadakkel a kaldero nga addaan iti nalaka a sumged a naglaok, lana ken arak. Ket pinuoranda dagiti orc a kasla sausage.
  Dildilpat ni Gulliver dagiti bibigna ket kinunana:
  - Naimas unay! Ket naan-anay a naimas ti angot ti napuoran a karne!
  Nagkidem ti Viscountess iti katupagna sa nagkidem:
  Natabtaba unay ti karne ti kordero, .
  Girls baton ti nabileg unay!
  Innala ida dagiti mannakigubat ket kinabilda manen ida manipud kadagiti eskarlata nga utong ti barukongda babaen kadagiti mammapatay a kimat.
  Ket adu unay dagiti dakes nga orc ti napuoran ken napuoran. Dagitoy ti pudno a gapuanan ti buyot ti lawag.
  Ken barefoot, napintas a babbalasitang.
  Nagsisilpo ni Gulliver:
  - Daytoy ti rupak! Adda dusa, addanto dusa!
  Kastoy ti nagbalin nga agresibo.
  Bueno, apay a dikay agpukkaw kadagiti babbalasitang:
  Maysa a dakes nga orc ti agkarayam kadagiti bato, .
  Kabilen isuna iti napalm!
  Dimo ispalen dagiti orcs
  Dadaelen amin a reptilia!
  Kas iti panangrumek kadagiti kuton - .
  Mapuoran a kasla ipis!
  Nagkidem ti Biskonte, a nagkidem babaen kadagiti sapiro a matana:
  - Daytoy ket nalabes a kinapintas!
  Nagkidem ni Gulliver kenkuana ket nagkidem:
  - Adda koma lawag, .
  Diak pay napan idiay langit...
  Dumteng ti parbangon - .
  Ket siempre mapantayo idiay langit!
  Nagkatawa ti Biskondesa ket nadlawna:
  - Wen, siempre, pumanawtayo. Ket umaytayo manen!
  Nagkidem ti ubing a kapitan iti kaduana ket inkantana:
  Kayatko koma ti mapan idiay langit, kayatko koma ti mapan idiay langit, .
  Adtoyak, ngem awanak sadiay!
  Ket ti ubing a terminator ket nangipuruak iti kompakto unay a gisantes ti ipapatay kadagiti kabusor ti orc buyogen ti makapapatay a puersa.
  Nagtayab ken nagdardaras, a nangiwaras kadagiti kabusor iti amin a direksion. Ket nagsubli ti ulo dagiti orcs.
  Nagtaul ti Biskondesa:
  - Ti Phasmagoria ti kangatuan nga estandarte!
  Nagmuregreg ni Gulliver:
  - Husto dayta! Damn a demokrasia iti tsarismo!
  Nagkidem ti balasitang ket nadlawna:
  - Masapul nga adda ti ari iti ulo, ken saan nga adda iti trono!
  Ket nagsilnag dagiti safiro a matana a kasla bituen. Ket nagbalin a medio makaay-ayo dayta.
  Nagkidem ti ubing:
  - Para iti baro, patas a lubong!
  Napaliiw ti Biskondesa:
  Agraraira ti gubat iti uniberso, .
  Ket kasano kaadu ti mabalin a panagsagaba...
  Nawayawayaan ni Satanas, .
  Ket rinugianna ti nangpapatay a sipupungtot!
  Nagmuregreg ni Gulliver:
  - Wen, inaramidna dayta! Ti laeng saludsod ket kaano? Kanayon nga adda dagiti pammapatay!
  Nagtung-ed ti balasang:
  - Manipud idi panawen ni Cain, kayatmo a sawen?
  Insungbat ti ubing:
  - Ti umuna a pammapatay ket adda iti pampanunot ti tao! Idi pay laeng idi saan a naparsua ni Adan, no di ket espirituna laeng ti adda!
  Immisem a sinaludsod ti Biskonte:
  - Panagkunam, agnanayon kadi ti kararua?
  Sigagagar a nagtung-ed ni Gulliver ket intimbrena ti lamolamo a saka ti anakna:
  - Kaaduanna, dayta"t eksakto! Uray kaskasano, ni Apo Dios ti nangpuyot iti tao babaen ti angesna ket pinunnona iti agnanayon, di matay, kanayon nga adda a partikulona!
  Nagkanta ti balasang nga umis-isem:
  Ayatem ti Apo babaen ti kararuam, .
  Sapay koma ta adda ni Jesus kenka...
  Ket no kayatmo ti ubing a lalaki nga agturong idiay langit, .
  Arapaap ti maipapan ken Cristo laeng!
  
  TROLL KEN ELF KONTRA ITI ORCS
  ANNOTATION
  Maysa a troll ken maysa nga elf, iti ulo ti dakkel a buyot a buklen laeng dagiti napintas unay, kurbado ken masel a babbalasitang, ti sumrekda iti gubat a kaduada ti bunggoy dagiti orc. Ket ipakita dagiti mannakigubat ti kangatuan a klaseda!
  . KAPITULO No. 1
  Nasarakan itan ti troll boy ken ti elf girl ti bagbagida iti ulo ti dakkel unay a buyot.
  Iti sanguanan, makita dagiti babbalasitang nga agmarmartsa nga addang. Nakasuotda laeng kadagiti translucent a tunika a di mangilemmeng iti napintas, nakurba, masel a bagida. Ket adda addang dagiti lamolamo ken natibker a saka dagiti babbalasitang.
  Insubli dagiti kinapintas dagiti ramay ti sakada ket inlintegda ti nabileg, ken maigiddato iti dayta, nagarbo, naingpis ti siketda a bagida agingga iti pagbeddengan.
  Ket anian a nabileg ken naluho a luppo dagiti babbalasitang, a dagiti balabalada ket saan a nailemmeng kadagiti naingpis a tunika.
  Uppat a naraniag a bituen ti nagsilnag manipud ngato, a nangted iti napigsa unay a silnag.
  Naiduma ti armas dagiti babbalasitang iti infanteria. Dadduma ti addaan kadagiti pana, dadduma ti addaan kadagiti napigpigsa a pana nga addaan kadagiti bolt. Adda dagiti mannakigubat nga addaan kadagiti kampilan ken dagidiay mangipuruak iti dart. Dadduma a napintas ken masel a babbalasitang ti addaan met kadagiti nabileg a wasay iti likudan, a makabael a mangputed uray iti kadakkelan a mannakigubat iti kagudua.
  Kanayonanna, idi kumita ti troll ken elf iti sikiganda, nakitada dagiti babbalasitang a nakasakay kadagiti kabalio, kamelio, ken uray dagiti elepante! Dagiti babbalasitang, nga awan ti nailaksid, ket masel unay nga addaan kadagiti dadakkel, nangato a suso, nakurba, awan ti sakana, ken dandani dida naabbungotan kadagiti kawes.
  Ket agduduma ti kolor ti buokda - berde ken asul, ken kahel, duyaw, nalabaga, puraw, ken uray la a nadutdotan. Ngem iti pangkaaduan, chic unay dagiti babbalasitang. Ket lamolamo dagiti sakada, agtulidtulid dagiti bola ti piskel iti sirok ti tsokolate a kudilda.
  Dagidiay gagangay a soldado ket awan ti arkosda, ken isuda a mismo ti dekorasion. Ngem naarkosan dagiti mannakigubat a komander kadagiti pulseras kadagiti takiag ken sakada a naaramid iti balitok, pirak, platinum, a naabbungotan kadagiti perlas. Dadduma a babbalasitang ti addaan met kadagiti aritos ken bros a naaramid iti napateg a bato iti buokda. Napintas unay ti langa amin. Ubing, makaay-ayo, saan a pulos a makapungtot ti rupa dagiti babbalasitang, nupay natured ti barukongda. Ket kaskasdi, makaay-ayo unay ken erotiko ti angot ti nagadu a babbalasitang. Adda ayamuom agpadpada ti nangina a bangbanglo ken natural nga ayamuom manipud kadagiti napigsa unay, masel ken, maigiddato iti dayta, makagargari a bagi.
  Ti troll boy, a mangmatmatmat kadakuada, nakarikna iti nakaro a ragsak isu a dandani bimtak.
  Babbalasitang laeng ti adda iti aglawlaw. Ket rinibu ti adda kadakuada. Amin ket dandani saan a naabbungotan, makagargari unay ken makapukaw ti derrep ti lalaki!
  Iti abay ni Raptor, kas pangawag iti agtutubo a troll, ti gayyemna nga elf, maysa a natan-ok a viscountess, ket nakasakay iti unicorn. Ni Erimiada ti kakaisuna a pannakabagi ti fair sex nga addaan sapatos - sandalias a naarkosan iti diamante ken topazes. Isu a mismo ket nakasuot iti naluho a terno, ket iti ulona adda agkir-in a korona a naaramid kadagiti naraniag, di ammo ditoy daga, a napateg a bato. Ket iti nangato a barukong adda dagiti bilin.
  Kas met laeng iti Raptor. Kasla mangimandarda iti buyot ti adu a rinibu a napintas, awan sapatosna, kagudua a lamolamo a babbalasitang.
  Ni Erimiada, a mangmatmatmat iti daytoy kinadayag dagiti kasta a napintas a babbalasitang nga agmartsa, a mangsapsaplit kadagiti lamolamo a suela, nga addaan iti nagarbo unay a panagkurba ti muging kadagiti natadem a bato ti kalsada, innalana dayta ket rinugianna ti nagkanta;
  Agtayabtayo iti ngatuen dagiti bituen iti ngatuen ti planeta, .
  Naraniag ti panagsilnag ti init...
  Maidaydayaw ti kinabannuar dagiti elf ti lawag, .
  Pagbalinenna ti mangnganup iti ay-ayam!
    
  Talaga a narigatto dayta, .
  Saan nga agkir-in ti bagyo ti gurruod iti rabaw ti lubong...
  Naan-anay ti panagsabong ti mansanas, .
  Umay ti primavera, siempre!
    
  Addanto panawen, patiennak ti elfinismo, .
  Saan a demiurge ti asinoman a tao.
  Bugguantayo ti mantsa ti Orkshismo kadagiti rupatayo, .
  No kasapulan, aradoen ti arado!
    
  Addanto dagiti matalek a didiosen iti intero a lubong, .
  Mangyegda iti ragsak ken katawa iti elf...
  Punasantayo ti buoktayo iti mirra, .
  Adda koma balligi iti daytoy nadayag a trabaho!
    
  Wen, ti Elfia ket pagilian ti lubong, .
  Nasantuan a daga ti Elfinismo...
  Nagtaray ti awan sapatosna a balasitang
  Isu ket naipasngay nga agbalin a nobia!
    
  Wen, ay-ayaten ti kinapintas ni Elfia, .
  Ania ti nangparsua iti metal manipud iti bato...
  Agbalinto, patiennak, a naragragsak dagiti tattao
  Bay-am nga agtudo ti napalm manipud langit!
    
  Dika agsapul iti ragsak no awan ni Rod, .
  Itedna kenka ti ayat iti agnanayon...
  Iti sirok ti muging ti gubat ti Svarog, .
  Maibukbok ti dara dagiti monster!
    
  Awanen ti napimpintas a pagilian dagiti higante, .
  Adda trolls ken gnomes na kadagiti ranggo...
  Agnanayon a naikaykaysatayo iti Fatherland, .
  Mangabaktayo iti aniaman a laban, ammom!
    
  Isu nga apay a naliday unay ti tao?
  Ammom ti bileg ni Svarog...
  Mangpataud iti disente a rikna
  Ti Lada ti ayattayo ket ideal!
    
  Sumayaatto ti uniberso, patiennak - .
  No mangrugin nga agturay ti elfinismo...
  Naragsak kami nga annak ni Svarog - .
  Dismanterentayo ti Orkshismo kadagiti quark!
    
  Di agbayag agbalinton a naraniag ti Daga, .
  Adda dakkel a balligi iti mabiit...
  Ket sumingising ni Yarilo a kas nadayag nga init, .
  Ket mangtedto iti kinasileng iti amin!
    
  Uminumtayo iti Fatherland, babbalasitang, .
  Tapno agnanayon a rumang-ay ni Elfie...
  Tapno awan patinggana ti sueldo - .
  A saan a nakababain nga arapaapen!
    
  Bay-am nga agpangato ti Elf iti ngatuen ti uniberso, .
  Ket ipakitana iti amin ti God"s grin...
  Buyogen ti di agrupsa a pigsana kadagiti gubat, .
  Ipalgaktayo ti nasikap unay a panangallilaw!
    
  Iti saan a mabayag ad-adda nga agsilnag ti init, .
  Agbalinto ti espasio a kasla paraangan...
  Isu nga ad-adda a puoram ti apuy, .
  Patadem ti asero a wasaymo!
    
  Ket kalpasanna babaen ti kanta ti naindaklan a Lada, .
  Dayta ti nangipasngay kadagiti mannakabalin a Dios...
  Mabalintayo a putden ti tribu dagiti atap, .
  Elfo-nadayag nga annak nga addaan kadagiti kampilan!
  Nagkidem ni Raptor ket napaliiwna:
  - Ti maudi a bersikulo ket kasla awan serserbina. Kayatmo kadi a putden dagiti elf-glorious nga annak, kayatna a sawen, ti bagim?!
  Insungbat ni Erimiada a nasam-it ti isemna:
  - Saan, nagbiddut bassit ti panagsaok. Kinapudnona, kayatko nga ibaga a dagiti nadayag nga elf nga annak a lallaki ken babbai kabaelandanto a putden ti tribu dagiti atap a bunggoy. Iti pangkaaduan, romantiko laeng a kanta dayta!
  Adda kayat nga ibaga ni Raptor, idi kellaat a nagpuyot ti sara ti maysa a napintas a balasitang nga addaan iti lamolamo ken nakusnaw a sakana. Maigiddato iti dayta, ti gambang a nalabaga a buokna ket nagtaytayab iti angin, a kasla makilablaban, proletario a bandera. Ket nagtrumpeta ti mannakigubat.
  Dagiti dadduma a babbalasitang, adu a rinibu kadakuada, nangrugida a sidadarasudos a nagbalbaliw manipud panagmartsa nga agturong iti pormasion a makigubat. Iti mismo a likudan ti nagdakkel a buyot dagiti naisurat, nupay masel, a nasileng gapu iti ling-et ken angot ti bangbanglo ken ayamuom ti pannakabalin ti babai, dagiti makilablaban a mammoth ti nangguyod kadagiti katapulta ken ballista.
  Nagngisiten ni Erimiada, a nagsilnag dagiti kasla perlas a ngipenna:
  - Kasla adunto ti pagraragsakan!
  Nagsennaay ni Raptor ket insungbatna:
  - Maysa a banag ti makarimon kaniak - kasano kaadu dagiti kasta a nakaskasdaaw ken naisangsangayan a kinapintas ti matay!
  Kinuna ti duende a buyogen ti aplomb:
  - Ti gubat ket saan a maaramid no awan dagiti nasugatan;
  Ket agpada a nagkatawa ti elf ken ti troll a nakakorona, a siraragsak nga agngisiten dagiti ngipenda.
  Kalpasan dayta, rinugianda met ti nangted kadagiti bilin iti agringring ken naragsak unay ken perky a timekda.
  Innala ni Erimiada dayta ket manen buyogen ti dakkel a rikna ken ebkas, a nagsala iti kasla niebe a unicorn-na, nagkanta;
  Gloria iti pagilian nga agsabong iti ngato, .
  Gloria iti naindaklan, sagrado nga Elf...
  Saan, awanton ti kinaulimek iti agnanayon - .
  Nawarsi dagiti bituen ti talon kadagiti perlas!
    
  Adda kadatayo ti naindaklan a Mannakabalin-amin a Svarog, .
  Anak ti Mannakabalin-amin nakabutbuteng a Pamilia...
  Tapno makatulong daytoy a Mannakigubat iti gubat, .
  Masapul nga idaydayawtayo ti Dios nga Elven!
    
  Awan ti panagduadua dagiti babbalasitang, patiennak, .
  Nakapungtot dagiti babbalasitang a mangraut iti bunggoy...
  Mapisangto ti narungsot nga animal, .
  Ket makaala ti kabusor iti danog iti agongna!
    
  Saan, dikay padasen a buraken dagiti elf, .
  Saannatayo nga iparintumeng ti kabusor...
  Parmekennaka, dakes a bastardo, .
  Kaduanatayo ni Great Grandfather Elfin!
    
  Saan, dika pulos sumuko kadagiti kabusormo, .
  Naglalaban dagiti barefoot girls iti asideg ti Elfskva...
  Saantayo nga ipakita ti kinakapuy ken bain, .
  Makilangentayo iti dakkel a Satanas!
    
  Bay-annaka koma ti Dios a mangileppas kadagiti labanmo, .
  Ket dash away ti Wehrmacht hordes...
  Tapno agngudoda iti sero, .
  Tapno saan a naulimek iti sementerio!
    
  Ikkam dagiti babbalasitang iti wayawaya, mannakigubat, .
  Isu a daytoy ti maurnos para kadagiti Orkishist...
  Ipagpannakkeldatayo dagiti ammatayo, .
  Saannatayo a gatas ti kabusor a kas kadagiti baka!
    
  Pudno nga umay ti primavera iti mabiit, .
  Agbalinto a balitok dagiti lapayag ti mais kadagiti talon...
  Mamatiak a matungpal ti arapaaptayo, .
  No masapul a labanam ti kinapudno!
    
  Dios, kayatna a sawen nga amin a tattao ket ayat, .
  Napudno, napigsa, agnanayon iti rag-o...
  Uray no maibukbok ti naranggas a dara, .
  Masansan a di naannad ti balasitang!
    
  Rumekenmi ti kabusor iti gubat, .
  Aramiden ti banag a kasta unay ti anginna...
  Uray no agraira ti bagyo kadagiti lubong, .
  Ket dumteng ti nasipnget nga eklipse!
    
  Saan, agtakder dagiti elf agingga iti tanem, .
  Ket saanda nga agited uray maysa a bit kadagiti Orks...
  Dakayo a lallaki isuratyo dayta iti kuadernom, .
  Ket patademenyo amin a kampilanyo para iti gubat!
    
  Wen, pudno nga addanto parbangon nga awan ti pingirna, .
  Mamatika, amin ket maaddaan iti ragsak...
  Luktantayo ti sabali, patiennak, lawag - .
  Iti angin ti ima ti balasang ket mangiyunnat!
    
  Datayo nga elf ti makaaramid iti daytoy, patiennak, .
  Banag a ditay" pay maitured nga arapaapen...
  Nalawag a makitatayo ti karaniagan a kalat, .
  Saan, dikay agsao iti kinaaleng-aleng, mannakigubat!
    
  Agtayabkami idiay Mars para iti panagragragsak, .
  Luktantayo dagiti talon sadiay, bilangentayo dagiti rubi...
  Ket ikargatayo"t Orks iti mismo a mata, .
  Agtaytayab dagiti bunggoy dagiti kerubin iti ngatuentayo!
    
  Sapay koma ta nalatak ti pagilian dagiti elven, .
  Ania ti inted ti elfinismo kadagiti tattao...
  Isu ket naited kadakami babaen ti pannakayanak iti agnanayon - .
  Para iti Motherland, para iti ragsak, para iti wayawaya!
    
  Idiay Elfia, tunggal mannakigubat ket manipud iti kulluong, .
  Iyunnat ti maladaga ti paltog...
  Ngarud, agpigergerka, kontrabida, .
  Awaganmi ti monster a kuenta!
    
  Wen, ti pamiliatayo ket agbalinto a mannakigayyem a pamilia, .
  Ania ti bangonen ti elfinismo iti uniberso...
  Agbalintayo, ammoyo, pudno a gagayyem, .
  Ket ti negosiotayo ket agbalinto a panagparsua!
    
  Ngamin, agnanayon nga ited ti elfinismo babaen ti pannakayanak, .
  Tapno naragsak dagiti nataengan ken ubbing...
  Agbasbasa met ti ubing kadagiti silaba, .
  Ngem agsilnag dagiti mata ti gil-ayab ti demiurge!
    
  Sapay koma ta adda rag-o para kadagiti tattao iti agnanayon, .
  Nga agkakaduada a makilablaban para iti affairs ni Svarog...
  Makitatayo dagiti aplaya ti Folgi iti mabiit, .
  Ket addatayto iti lugar a pakaidayawan ti Dios!
    
  Wen, ti Elf ket saan a mabalin a buraken dagiti kabusor ti Fatherland, .
  Napigpigsanto uray ngem ti asero...
  Elfiya, patpatgeka nga ina dagiti ubbing, .
  Ket ni tatangmi, patiennak, manipud iti kasisiriban a distansia!
    
  Awan dagiti lapped para iti Fatherland, patiennak, .
  Umabante daytoy a di agsardeng...
  Ti ari ti impierno ket asidegen a makagun-od iti checkmate, .
  Di kumurang nga adda tattoo kadagiti imana!
    
  Itedtayo ti pusotayo para iti Inatayo, .
  Sumalogtayo amin a bantay, patiennak a nangatngato...
  Adu ti pigsatayo a babbalasitang, .
  No dadduma, ipuyotna pay ketdi ti atep!
    
  Nangted met ti ubing iti subscription para iti Elf, .
  Narungsot kano ti labanna...
  Iti imatangna, agkir-in a metal, .
  Ket nairut ti pannakailemmeng ti RPG iti backpack!
    
  Isu a saantayo nga agay-ayam iti maag, .
  Nasaysayaat pay, agtakdertayo amin a sangsangkamaysa kas pader...
  Exams, makapasa laeng nga addaan iti A, .
  Agturay koma ni Abel, ket saan a ti dakes a Cain!
    
  Iti ababa a pannao, addanto ragsak para kadagiti tattao, .
  Ket ti bileg ni Svarog iti sagrado a lubong...
  Sipapaay-ayam a burakenda dagiti Orkshist, .
  Agbalin koma ni Lada a ragsak ken idolo!
  Talaga a kanta daytoy. Ket iti masanguanan, dakkel a bunggoy dagiti orc ti mangraut itan kadagiti napintas, awan sapatosna, nakurba ken makagargari unay ken makaay-ayo ti langada a babbalasitang.
  Ket dagitoy a parsua, a maisupadi kadagiti elf ken troll, naalas unay ti naalas a rupada. Kasla oso dagiti orc, awan kaaspingna laeng a naalas, ken nakabutbuteng ken makarimon unay ti rupada.
  Immuna a nangpaltog dagiti babbalasitang nga addaan iti pana. Ngamin, dagiti pana ket naisangsangayan a mekanismo nga addaan kadagiti nadagsen a bolt a nabasa iti sabidong, ken dakdakkel ti distansiada ngem kadagiti pana.
  Natibker nga immula dagiti mannakigubat dagiti lamolamo, nakusnaw, natibker a sakada ket napardas a pinagturongda dagiti tambol.
  Ket ita agtayab dagiti crossbow bolt nga addaan iti makatuok a sitsiria. Ket literal a mangtubtubngarda a mismo, a mangramrames kadagiti orc bear. Ket umisem pay laeng dagiti kinapintas babaen kadagiti agkir-in a ngipenda, kas kadagiti kasayaatan a perlas manipud iti gameng ti Sultan.
  Ket kalpasanna, nagtugaw met dagiti napintas nga addaan pana. Masansan a mabalinmo ti agpaltog babaen ti pana ngem iti pana. Ket maigiddato iti dayta, guyoden dagiti babbalasitang ti kuerdas ti pana babaen kadagiti lamolamo, nasiglat, nagarbo a sakada. Ket napartak ken nalamiis unay nga aramidenda dayta.
  Ket agtayab dagiti pana, agdisso iti agkiling nga arko ken kabilen dagiti nabangsit ken dutdot nga oso babaen ti di kapapati a makadadael a pannakabalinda. Ket kasla makapasiddaaw unay dayta. Ket agdisso dagiti ubbog ti narugit a kayumanggi a dara dagiti napapatay a parsua.
  Ket dagiti babbalasitang, bueno, napintas unay, ken anian a nagsayaat a kitaen ti panaggaraw dagiti nagarbo unay ken agtutunos ti pannakaurnosda a piskelda.
  Ngem mangikabil ti dadduma a mannakigubat kadagiti ballista ken katapulta. Ket nabileg met unay daytoy nga igam. Agtaytayab ti sibubukel a bariles dagiti Molotov cocktail iti nangato nga arko. Ket adtoy ti kasta a sagut ti pannakadadael, no kasano nga alaennaka ket burakennaka iti kapuskol unay ti bunggoy dagiti orc. Ket talaga a rugitanna ti amin ken puoranna ida. Ket no saan nga amin, ngarud nalabit nasayaat a sangagasut. Ket ita daytoy ket epiko a laban.
  Sibibiag a sumsumged dagiti orc a kasla kandela iti Christmas tree iti nabaknang a balay bayat ti selebrasion ti Krismas.
  Ket agsaknap iti adayo ti angot ti sumsumged a karne.
  Ket rinugian dagiti babbalasitang ti nangipuruak kadagiti sling ken sling kadagiti umab-abante nga orc. Ket nagdaliasatda met iti nagdakkel a bunggoy dagiti narungsot ken dutdot nga oso. Ket isuda, dagitoy nga ayup ket natnag ken nangiruar kadagiti ubbog ti di makaay-ayo a likido.
  Agingga ita dinadael dagiti babbalasitang ti mangraut a bunggoy manipud iti adayo ken dandani awan ti napukawda.
  Pudno, pinadas met ti dadduma nga orc ti nangipuruak kadagiti dart ken nangipuruak kadagiti bato.
  Ditoy a nadungpar ti maysa a punto ti lamolamo a suela ti kinapintas. Ket impukkaw ti balasang:
  - Damn, nasakit dayta!
  Napaliiw ni Erimiada nga agngisiten:
  - Wen, napno ti lubong iti saem! Ngem nasayaat unay ti panagimbag dagiti saka dagiti babbalasitang.
  Nagkanta ti raptor, nga inbukbokna dagiti dadakkel, kasla kabalio a ngipenna:
  - Ay, ania a saka!
  Kastoy ti panag-turn on dagiti lallaki...
  Dika agbuteng, baby - .
  Nasaysayaat a patayen ti orc!
  Naglalaban dagiti babbalasitang, iti pakabuklan, iti nagsayaat. Ket ita dagiti bariles ti nalaka a sumged a naglaok ket matnag manen kadagiti orc. Ken pana, ken pana, ken makakabil nga elemento manipud kadagiti sling, ken dart.
  Ti kurang ket ti nasayaat a machine gun a mabalinmo a putden dagiti orc nga umab-abante a kasla dalluyon ti tsunami. Ket daytoy ket pudno a nakaro a parikut. Ngem iti daytoy a lubong, anian, awan dagiti paltog. Ket mabalin a nagasat pay ketdi ta saan pay a naimbento ti kasta a naalas a banag.
  Ngem kasta met laeng ti panagtrabaho dagiti ballista ken katapulta. Maysa pay, dagiti babbalasitang, a mangipuruak kadagiti mangburak a bariles nga addaan iti banag a kas iti napalm, agusarda met iti enerhia ti singaw. Dayta ti pangidulinanda kadagiti karbon. Ket kalpasanna ngumato ti firing range ken rate ti panagputok dagiti katapulta iti dua nga order ti magnitude. Ket napartak ti panagtrabaho dagiti mannakigubat ditoy. Ket agkir-in laeng ti lamolamo, de rosas, nagtimbukel a mugingda. Ket nakaskasdaaw ti kapartak ti panaggaraw.
  Ditoy manen dagiti baro a sagut ti pannakadadael ti agdardaras iti arko. Ket dagiti kasta nga epekto ket kasla bumtak dagiti babassit a nuklear a bomba.
  Kasta ti maminsan nga adu nga orc ti maibaon iti lubong dagiti natay. Ken mabalinmo met nga usaren ti sumagmamano nga igam nga ad-adda a makapapatay.
  Ditoy, nangnangruna, bumtak ti bariles iti angin iti ngatuen dagiti orc, ket agtayab dagiti makasabidong a dagum ken bumtak a bola kadagiti sikigan.
  Ket adu unay nga orc ti nabaldado ken napapatay. Ket dagiti mismo a babbalasitang ket umawat met iti sugat ken garaw manipud kadagitoy a dutdot a parsua. Ngem agingga ita awan pay ti natay. Nupay nakaro ti pannakasugat ti maysa kadagiti babbalasitang isu nga innalada ket innalada iti stretcher.
  Wen, pudno a serioso unay ken nadara a laban daytoy. Ket ditoy ket kasla aglalaban dagiti naalas ken glamorous. Ket amin ket kasla nalamiis ken groovy unay.
  Innala manen ni Erimiada ket nagkanta buyogen ti dakkel a rikna ken pigsa, iti natan-ok ken naisangsangayan a timekna;
  Maysaak a balasang a kalding nga elven, .
  Nagtrabaho iti talon, siaayat nga agarado...
  Ngem naggurruod ti nakaam-amak a bagyo...
  Dinarup ti Orksist, awan ti umdas a lugar para kenkuana!
    
  Nadara a maikaduapulo ket maysa a nakaam-amak a tawen.
  Orkler attacks iti dakkel a bilang...
  Bay-antayo nga agsayang dagiti elf iti batch, .
  Bumtak dagiti shell - agsipsiput dagiti bala!
    
  Saan, adda"t nakabutbuteng a lugar a masarakan ditoy, .
  No adda ti saem ken pannakadadael iti sadinoman...
  Saan pay ketdi a duapulo ti balasang
  Ngem anian a saem ken kinakurang ti adda iti aglawlaw!
    
  Ti dakes ket rautenna ti Motherland Orkshism, .
  Nabileg unay, basta narungsot...
  Ngem patiek a ti elfinismo ti mangabak, .
  Siasino ti adda iti likudan ni Orkwolf, bulsek dagitoy nga orc!
    
  Napigsa unay ti kabusor, patiennak, .
  Aktibo ken naulpit ti pressure-na...
  Ti Orxismo ket maysa laeng nga atap nga animal, .
  Ket maibusor iti balasang, asul ti mata ti imahe!
    
  Saan, saan nga umatras dagiti babbalasitang
  Agdardarasda a lumasat iti niebe a di nakasapatos...
  Exams, makapasa laeng nga addaan iti A, .
  Ket natured unay ti pannakidangadang dagiti babbalasitangmi!
    
  Awan mamaayna a rinaut ti Orkshismo ti Elf, .
  Nupay tumultulong ti kaalyado dagiti orcs...
  Ket ti dutdot a monster agtayabto nga agpababa, .
  Di kumurang a mangpapatay kadagiti elf a karniboro!
    
  Saan nga ammo dagiti babbalasitang dagiti balikas - adda talna, .
  Narungsot ti panangikagumaanda iti balligi...
  Uray no nalamiis unay ni Orkler iti sasao, .
  Nga isu ket nagbalin laeng a clown!
    
  I-checkmate tayo dagiti orcs iti mabiit, babbalasitang, .
  Ti kabusor ket medyo nasapsaplit iti sidong ni Elfskva...
  Kalpasanna, adda ti sarsarita nga Elfagrad, .
  Sinabatna ti narangkis a showdown!
    
  Bueno, ania ti "Tigre" para kadagiti babbalasitang?
  Pudno a nabileg a makina...
  Saantayo a kasapulan dagiti nagaspang nga ay-ayam, kinapintas, .
  A ti buyotna dagiti Orkishista ti nangduprak!
    
  Ditoy ti FSA ket makatulong unay kadagiti orcs, .
  Libre ti ited da nga eroplano, tangke...
  Nauyongda la ketdi
  Agparang nga adu unay ti kinnan dagiti Finlandes a henbane!
    
  Wen, napaltogan ni Orkler a kasla aso, .
  Ket innala ni Okring ti espasio iti trono...
  Nalabit saan nga umdas ti edadna tapno agbalin a dakkel, .
  Dayta nalukmeg a baboy iti naarian a korona!
    
  Ngem FSA ken ni Trolltania ita,
  Isu a rinugianda a sireregta a tulongan dagiti Orks...
  Ti buyot dagiti pannakapukaw dina mabilang dagiti elf, .
  Ket nagkullayaw dagiti distansia ti elfinismo!
    
  Impierno laeng daytoy a kasasaad, .
  No ti bileg ti kapital ket adda iti panagkaykaysa...
  Ket ti pannakarba ket basta agpeggad...
  Daga para kadagiti Ork, ammoyo a saan nga umdas dagiti Finn!
    
  Awan mamaayna ti suplayan ida ni Sam iti bomba, .
  Iti ari, apay nga agipatulod ti diablo iti taraon...
  Ngamin, gapu ta nangabak iti laban ti EFSR, .
  Rumaut ni Orcdolf dagiti dati nga amo!
    
  Siempre, adu ti sagsagabaentayo a lugi, .
  Barefoot dagiti babbalasitang uray iti lamiis...
  Ngem no kasapulan, isalakantayo ni Elfskva, .
  Kasla balitok ti panagkurba dagiti braid-tayo!
    
  No naidepensa ti Elfagrad, .
  Mamatika, makadanontayo idiay Orklin...
  Para kadagiti elf iti buyot daytoy ti kasasaad:
  Inton agkaykaysa dagiti umili ken buyot!
    
  Saan laeng a sasao ti ammo dagiti babbalasitang, saan, .
  Ket narungsot ti pannakidangadangda kadagiti Orks...
  Kitaentayo, patien dagiti babbalasitang ti parbangon, .
  Nupay kasla platito no dadduma dagiti mata!
    
  Mamatiak, ti napintas nga ari dagiti elf, .
  Mabalinna a pagbalinen ti pagayatan a napigpigsa ngem ti asero...
  Adda koma ti Elfi-nadayag a soberano, .
  No dina naaramid a nasayaat ti amin, Ftalin!
    
  Wen, agsabong koma ti pagilian dagiti elven, .
  Ti dalan ket agbalinto a konstruksion iti lawag ti elfinismo...
  Manglukat ti Victory iti awan limitasionna nga account, .
  Uray no inukrad dagiti ngipen dagiti annak ti revanchism!
    
  Ala, ania ti kunam, Manong Nakaam-amak Sam, .
  Insangpetmo ti bukodmo a pannakadadael...
  Nabalinanna a pinaruar dagiti Orkshista ti EFSR, .
  Ket daytoy kaipapananna ti ipapatay ti kapital!
    
  Bueno, ania ti mapaspasamak, ken saan laeng a maminsan, saan a mamindua, .
  Makitada pay laeng nga aggurruod iti rabaw ni Elf...
  Tapno saan nga umay dagiti sero iti pagilianda, .
  Nalabit mangparnuay iti milagro para iti Dios!
    
  Saan a basta saan a kabaelan ni Ftalin, .
  Mabalin nga aramiden dayta dagiti barefoot girls...
  Para kadakuada, ti mannakabalin a Dios, ni San Svarog, .
  Ken kinaumiso no agpaltog manipud iti machine gun!
    
  Iti ababa a pannao, saan a pulos a nalpas ti panaglalaban, .
  Dakami nga elf ti lawag ket ikagkagumaanmi, ammom, ti panagibales...
  Addanto lakay ken agtutubo a makigubat, .
  Saantayo nga ikkan dagiti Orks iti nakaam-amak a gundaway!
    
  Iti ababa a pannao, babbalasitangkami a di nakasapatos, .
  Manen sipupungtot a pinadasna ti rumaut, .
  Ket addaan iti lamolamo a muging, napigsa a dakulap.
  We're so fucking crazy nga ti dakes nga orc ket kasla askance!
    
  Mamatiak a saan a malayus dagiti elf gapu kadagiti rugit!
  Iti sidong ti bandera ti naindaklan nga Svarog...
  Ilaban ti Ina a Pagilianmo ket dika agbuteng, .
  Ngamin, adunto ti ragsak iti mabiiten!
  
  ANAK NI ALEXANDER TI NAIMBAG KEN MAYSA A TAO
  ANNOTATION
  Ti ubing a mannakigubat a ni Vitaly Akulov ket agngudo idiay Taga-ugma a Babilonia bayat ti panagturay ni Alejandro a Maikapat, ti anak ken agtawid ni Alejandro a Dakkel. Sadiay isu ket agbalbaliw kadagiti lugar a kaduana ti ari ti dakkel nga imperio - dagiti lallaki ket agpapada unay, ken mangrugida kadagiti makapainteres unay ken makapagagar nga adbentura.
  . KAPITULO No. 1.
  Kellaat a nasarakan ti ubing ti bagina iti maysa a nagkauna a kadaanan a siudad. Adda medio natayag ken puraw a pasdek iti aglawlaw. Nupay medio narugit ti ruar. Nagsippayot ni Vitalik, a nadlawna a kasla kadaanan daytoy. Agparang a dakkel unay a siudad dayta, a magmagna dagiti elepante kadagiti kalsada.
  Nagna ti ubing ket nagpuyot ti presko nga abono iti rupana. Adda dagiti tattao iti aglawlaw. Kaaduan ti naka-light tunics, sandalias ken robes. Ngem adu, nangruna dagiti lallaki, ti dandani lamolamo ken awan sapatosda. Talaga a nabara. Adu dagiti ubbing, ken nakurba ken natayengteng ti kudilda, ngem kadagiti nangisit adda met dagiti puraw nga ulo. Babbalasitang nga naka-light tunics. Dagiti nabakbaknang ket agsuotda pay laeng iti sandalias, idinto ta dagiti napanglaw ket awan sapatosda.
  Ni Vitalik a mismo, nga agprakpraktis iti taekwondo, a sadiay adu ti sipat ken mangburak a banag, agraman ti panangisuko iti sinturon. Ket dayta ti gapuna a saan a magustuan ti ubing ti sapatos. Pinadasna ti nagtaray a di nakasapatos agingga a mabalin tapno saan a nalukneng ti dapan dagiti annakna ken naabbungotan kadagiti natangken a callus. Ket ita naglugan iti sumagmamano a ruangan, nga agtartaray iti aglawlaw ti Moscow. Ket nagtungpal iti kadaanan a siudad. Saan a pamiliar ti panagsao dagiti tattao, ngem maigiddato iti dayta, maawatan ni Vitalik ti amin.
  Adda dagiti napudot a cobblestone iti sirok dagiti lamolamo a saka ti ubing, ngem saan a nasakit dagiti lamolamo ken natangken a suela. Sabali pay a kasla adipen ti panangmatmatda kenkuana. Nupay addaan ni Vitalik iti smart T-shirt nga addaan baro a shorts. Ket adu a lallaki, a saan a pulos a napanglaw, ti kaykayatda nga ipakita dagiti lamolamo a mugingda, no maipaay laeng iti panagtangken, ken tapno ipakitada a dida mabuteng kadagiti napudot a sementado a bato ti kalsada.
  Nagna ni Vitalik iti nagkauna a siudad. Ket immisem, a dinayawna dagiti sensasion. Adda dagiti dadakkel nga estatua ken narang-ay a palasio. Ket maigiddato iti dayta, adu ti rugit iti siudad. Saan unay a naragsak dagiti adipen a lallaki a nangdalus iti amin.
  Dinamag ni Vitalik iti maysa kadagiti awan sapatosna a lallaki a nakasuot laeng iti loincloth:
  - Ania a kita ti siudad daytoy?
  Kinitana ti naraniag a T-shirt ni Vitalik ken ti napintas, nabalkot iti balitok a relo iti nakusnaw nga ima ti ubing, nagruknoy a buyogen ti panagraem ket insungbatna:
  - Ti dakkel a siudad ti Babilonia ti kabesera ti estado ti Macedonia!
  Nagngisiten ni Vitalik ket dinamagna:
  - Sapay koma ta sibibiag ni Alejandro a Dakkel?
  Nagruknoy manen ti ubing ket insungbatna:
  - Isu ket agnanayon a sibibiag, nga agbalin a dios idiay Olympus!
  Nagtung-ed ni Vitalik ket nagkanta:
  - Agkir-in a kasla agsilsilnag a bituen, .
  Babaen ti sipnget ti awan namnama a sipnget...
  Dakkel a bannuar a ni Alejandro, .
  Saanna nga ammo ti ut-ot wenno buteng!
  Adda kayat nga ibaga ti adipen a lalaki, ngem nagparang ti maysa a manangaywan a naka-sandalias ken nakabado ket dinanogna ti bukotna ti agtutubo nga adipen babaen ti saplit. Nagikkis ket rinugianna ti nagwalis iti kalsada buyogen ti doble a puersa.
  Impukkaw ni Vitalik:
  - Saan a nasayaat ti panangkabil kadagiti ubbing!
  Kinita ti manangaywan ti ubing. Bare, tanned sags, ngem naraniag ti T-shirt ken balitok a relo kadagiti imana. Mabalin nga anak daytoy ti natan-ok a tao.
  Ket insungbat ti manangaywan:
  - Masapul a pagtalinaeden nga agpasakup dagiti adipen babaen ti latigo. Nakabkabilnaka kadin ni tatangmo?
  Sipupudno a simmungbat ni Vitalik:
  - Saan!
  Nasdaaw ti manangaywan:
  - Karkarna! Uray dagiti natan-ok a lallaki ket masapsaplit. Ket ti rupam ipalagipna kaniak ti maysa a tao.
  Insungbat ni Vitalik iti nainget a tono:
  - Ket masapul nga ammom ti lugarmo!
  Nagsanud ti lalaki, a mabain. Ad-adda pay a pinadpad ti ubing a lamolamo, nakitikit, napigsa unay a sakana ket inkantana:
  Naindaklan a mannakigubat ken bannuar ni Spartak, .
  Situtured a nakiranget iti dakkel a buyot...
  Nupay adipen idi, ngem ita maysan nga ari, .
  Agsilnag koma ti balligi!
  Kayat ni Vitalik nga ituloy ti agkanta, ngem napukaw ti inspirasion ti ubing. Kinapudnona, kayatko ti adventure.
  Ket ngarud nagturong iti mismo a tengnga ti Babilonia. Daytoy a siudad, ti kadakkelan idi un-unana, ket saan a timmakder agingga idiay Roma. Nalaka ti panaggaraw ti ubing, kas iti lynx, ken ti riknana ket kasla aso nga ag-sniffer a nangala iti angot.
  Napno ti biag iti aglawlaw. Iti kannawan, iti plasa, maysa nga ubing a lalaki nga agtawen iti agarup sangapulo ket uppat, nga atiddog ken blond ti buokna, ti maiturturong iti pannakasapsaplit.
  Naliday ti tin-edyer ket nagna a nakababa ti ulona, nga inabbonganna ti bainna babaen kadagiti imana, ken napigis ti lupotna.
  Nagsippayot ken nag-hoot ti bunggoy, makapainteres no kasanoda a kabilen ti guapo ken masel nga ubing a lalaki. Nangnangruna a magagaran ti panagkita dagiti babbai. Adayo pay laeng ti Islam, ken silulukat ti rupada, nga adu ti naka-light tunics, ababa, nga ad-adda a komportable iti pudot. Dadduma, dagiti napanglaw ken ub-ubing, ket awan sapatosda, idinto ta dagiti nabakbaknang ket nakasuotda iti sandalias ken pulseras.
  Kinita met ni Vitalik daytoy a pabuya. Ti ubing, a kasla naliday, situtulnog a nagidda iti kahon. Isu ket naseguro babaen dagiti katulongan ti berdugo - tin-edyer met a lamolamo agingga iti siket, ngem nakasuot iti pantalon ken botas. Ket, siempre, ti berdugo a mismo ket maysa a masel unay a bruiser.
  Isu nga inruarna ti sarukod manipud iti basket ket binagnena iti danum.
  Binasa ti herald ti pammabasol:
  - Gapu iti kinakurang ti panagraem kadagiti panglakayen, kinatangsit, ti maysa nga ubing a lalaki nga agarup sangapulo ket uppat ti tawenna, ni Cyrus, ket nasentensiaan iti limapulo a danog ti saplit iti likud ken puon ti bukot ken duapulo ket lima a danog iti muging!
  Nagngaretnget ti bunggoy kas pananganamongda. Ad-adda nga innala ti berdugo ti saplit ket kinabilna ti masel ken nakurba a likud ti ubing. Saan a naan-anay ti pigsana, ket naglumbang laeng ti kudil.
  Pinampanunot ni Vitalik no rumbeng a bumallaet? Ngem ania ngata ti serserbina? Adda nagtakder a sibubukel a dosena a natayag a lallaki nga armado kadagiti guardia. Ket nagngaretnget a mismo ti bunggoy a manganamong. Maysa pay, nalabit mabagsol ti ubing a lalaki gapu iti dayta. Kadaanan, naulpit a panawen. Ket imbilin a mismo ti Dios a masaplit dagiti lallaki. Uray iti Biblia, iti natauan a Baro a Tulag, nairekomenda ti panangsapsaplit kadagiti ubbing babaen ti sarukod.
  Nakaro ti panaganges ti ubing ket, nagkidem dagiti ngipenna, nagulimek. Sipapasnek a kinabkabil ti berdugo, ket bimtak ti kudilna ket nangrugin nga agayus ti dara.
  Napaliiw ni Vitalik a nagsennaay:
  - Kasta ti lubong!
  Ket nagtultuloy ti kinabkabil ti tin-edyer a lalaki. Intuloy ni Vitalik a dina kayat ti agbuya iti kastoy. Nupay, siempre, adu a tattao ti mayat iti pabuya. Intuloy ni Vitalik.
  Nalagipna ti pelikula a "Treasure Island", idi pay 1937.
  Adda balasang sadiay imbes a lalaki. Ket impangtada nga iprito dagiti mugingna.
  Wen, nasakit dayta. Napanunot ni Vitalik no agpukkaw wenno agulimek ti balasang, a kasla partisan.
  Siempre, sinukimatko ti bagik kalpasan daytoy a pelikula, gapu laeng iti panagusiuso, no kasano a puoran ti apuy dagiti mugingko. Ket inaramidna daytoy babaen ti gas stove. Kombinsidoak a wen, nasakit unay dayta. Ket kalpasanna, saan pay unay a narangkis dagiti suela ti bassit nga ubing a lalaki, ngem sensitibo unay dagitoy.
  Ket nagbalin a nasakit dagiti blisters kadakuada. Pudno, alisto a naungawda. Wen, ti kasta a panangtutuok luktanna ti dila ti asinoman. Ngem adda dagiti payunir a nakautibo dagiti pasista a naulimek. Nupay, mabalin a dadduma kadakuada ti nailuto iti apuy dagiti mugingda.
  Pudno, di pay pulos nakakita ni Vitaly iti pelikula a nakaprito dagiti muging dagiti lallaki. No dadduma, kabilendakami kadagiti sarukod. Iti maysa nga Americano a pelikula, maysa nga Ingles nga opisial ti nangkabil pay ketdi iti maysa nga ubing a lalaki iti lamolamo a suela babaen ti kawar. Ket nalungsot dagiti sakana, ket agsakit ti ubing. Ngem pulos a di buyogen ti apuy.
  Manmano met unay dagiti pelikula a dagiti lallaki ket maidungpar iti muging babaen kadagiti sarukod.
  Nagtung-ed ni Vitalik a kumita. Saanmo a masansan a makita daytoy.
  Nagbalin a nadara a gulo ti bukot ti ubing, ket ti berdugo ti mangsapsaplit iti suela babaen ti sarukod. Nakaskasdaaw ta inteppel ti ubing ti ikkisna ket impakitana ti kinaturedna. Kasla maysa nga Espartano.
  Inkeddeng ni Vitalik a kalpasan ti pannakasapsaplit sigurado a maam-ammona daytoy nga ubing. Maysa pay, saan a pamiliar ti siudad, ken dina ammo no sadino ti papananna. Adda kadi ideya nga agbalin a gladiador? Ngem saan a daytoy ti Taga-ugma a Roma, ken saan nga ammo no adda dagiti gladiador iti estado ti Macedonia bayat ti panagturay ni Alejandro a Maikapat.
  Nupay, nalabit, adda sumagmamano a mannakigubat a manglinglingay kadagiti agdengdengngeg.
  Saan pay nga ammo ni Vitalik no nabayagen a naipit ditoy, wenno pannagna laeng daytoy iti Babilonia?
  Ti kalalakaan a pamay-an ket ti pannakikadua iti buyot. Addanto atep, taraon, ken kuarta no adda gubat.
  Ket napigsa unay ni Vitalik, maysa a mannakigubat iti taekwondo. Wen, ken addaan iti konsepto a pannakidangadang babaen kadagiti kampilan.
  Ti laeng banag ket diak kayat ti nabayagen a maipit iti lubong nga awanan kadagiti kompiuter, game console, smartphone, iPhone, TV ken Internet. Kinapudnona, ania ti aramiden iti daytoy a kaso? Kayatko ti agay-ayam iti maysa a banag.
  Nagustuan unay ni Vitalik dagiti historikal nga estratehia. Sadino ti ayanmo, kunaentayo, iti lugar ti Ruso a Tsar Ivan the Terrible. Ket mangabakka iti gubat idiay Livonia maibusor iti kompiuter. Rinibu a yunit ti imaneharmo. Ket mangbangonka kadagiti paktoria nga addaan kadagiti kanyon, arquebus, kuadra, wenno ad-adda pay a makapasiddaaw. Ngem ni Ivan the Terrible ket, siempre, primitibo, kas met laeng iti ay-ayam a "Cossacks". Ngem mangparnuay iti mas moderno a banag babaen ti teknolohia.
  Nangnangruna a makapainteres ti agay-ayam manipud iti primitibo a sistema agingga iti nanotechnology.
  Nalpasda a kinabkabil ti tin-edyer a lalaki. Napigsa unay, isu a nakatakder a bukbukodna kalpasan ti pannakasapsaplit. Ket nupay nalungsot dagiti saka ti ubing, dandani dinan inaramid ti sumagmamano nga addang kadagita.
  Kalpasan dayta, naikkan iti loincloth. Ket naggunay ti ubing, nasapsaplit ken agdardara, ngem saan a naburak.
  Inasitgan ni Vitalik sa inyunnatna ti imana. Inyugyugyog ti ubing a ni Ciro ket kinunana:
  -Makitak a saanka nga adipen! Diak pay ketdi agsaludsod, tunggal tignaymo ket agsasao maipapan iti nawaya ken maikari a tao.
  Nagtung-ed ni Vitalik:
  - Saanak nga adipen, siempre.
  Kinita ti ubing ket kellaat a nagbaliwbaliw ti rupana, dinamagna:
  - Sorry, nalawag ti panagkitak. Wenno kasla laeng kaniak, ngem sika... Ni Majesty Alejandro...
  Nagkidem ni Vitalik iti negatibo:
  - Saan! Saan a siak ni Alexander! Ania ti langana?
  Nagtung-ed ti tin-edyer a lalaki.
  - Unay!
  Simmungbat ni Vitalik nga umis-isem:
  - Wen, makapainteres dayta. Ngem kasla kaniak nga ita, addan...
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Wen, sangapulo a tawen. Ngem dakkel ken napigsa nga ubing. Ania, natataenganka kadi?
  Nagtung-ed ni Vitalik:
  - Wen! Ngem saan a napateg. Panawenen tapno kitaek ti singin a kabsatko.
  Lohikal a kinuna ti ubing:
  - Para iti kasta a panagkaarngi mabalindaka nga ilansa.
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Siguro! Ngem nalagipko ti maysa a makapainteres nga estoria, napasamak met idi agpapada ti langada dagiti lallaki ken baka agkurri, makapainteres unay ti amin!
  Siempre, saan a maitured ni Vitalik a malagip ti nobela ni Mark Twain a "Ti Prinsipe ken ti Napanglaw." Saan a nagsisinnukat dagiti lallaki iti lugarda. Ket dayta ti namagbalin iti dayta a nakakatkatawa. Maysa pay, nalabit awanen ti adu a tiempo a nabati ni Alejandro a Maikapat. Iti historia adu ti nagduduma a bersion ti ipapatay ti anak ni Alejandro a Dakkel. Ket iti gubat, ken manipud iti pannakasabidong, ken kano uray iti pagbaludan. Adda sumagmamano a nagduduma a bersion ti ipapatay ti anak ti sarsarita nga ari. Nabayagen, ket kalpasanna dimteng dagiti nariribuk a panawen.
  Narbek ti imperio ni Alejandro a Dakkel. Iti nabayag a panawen, ti laeng Imperio ti Roma ti adda kadagiti kasta a dadakkel nga estado.
  Immasideg da Vitaly ken Cyrus iti nagdakkel a palasio. Daytoy ket binangon ni Nabucodonosor. Medyo massive ken narangrangpaya. Adu dagiti guardia iti aglawlaw, agraman dagiti nakasakay.
  Saan unay a makapasiddaaw ti langa dagiti lallaki. Kaaduanna nga addaan laeng ni Ciro iti lupot ti lomo ken likud a nagaritan iti latigo. Ket nalungsot dagiti muging, masapul nga agtakderka kadagiti ramay ti sakam. Nasdaaw pay ketdi ni Vitalik ta nakapetpet ken makapagna ti ubing kalpasan ti kasta a naulpit a pannakapapatay.
  Kinuna ni Cyrus:
  - Adu ti langak a kasla adipen. Saandak a palubosan sadiay.
  Nagtung-ed ni Vitalik a nakaisem:
  - Awaten! Ngem, nalabit, maiserra met ti access-ko.
  Insingasing ni Ciro:
  - Agtarayka ket ibagam kenkuana nga adda naganat a damagmo iti ari. Kalpasanna, alaendakayo kas herald wenno magmagna, ket nalabit palubosandakayo a lumasat.
  Napaliiw ni Vitalik:
  - Nasayaat nga ideya dayta.
  Rinugian ti ubing ti nagtaray. Nagkir-in dagiti lamolamo, nakurba, masel unay a sakana a kasla kuko ti pony.
  Napaliiw ni Cyrus buyogen ti naliday nga isem:
  - Siasino ti mayat kadagiti pie ken crumpets?
  Siasino ti mayat iti chewing gum ken pine cone?
  Nagtaray ni Vitalik kadagiti guardia. Impukkawna iti tuktok ti barana:
  - Naganat a damag iti ari!
  Nagkaykaysa a sinaludsod dagiti guardia:
  - Manipud iti siasino?
  Sitatalged a simmungbat ti ubing:
  - Manipud ken ni Krator!
  - Sumalogka!
  Ad-adda pay a nagtaray ni Vitalik. Nagtaray ken inspeksionenna ti palasio. Narugso ti kinaluho. Adda pay nasurok a tallo gasut a tawen sakbay ti pannakayanak ni Cristo. Ket maigiddato iti dayta, medio nadalus ditoy. Dagiti adipen a babbai ken lallaki ti mangkuskuskos iti suelo. Namindua a pinabannayat ni Vitalik dagiti guardia.
  Agingga, kamaudiananna, nagtaray a simrek iti siled ti trono. Literal a nagsilnag ti balitok ti amin sadiay.
  Maysa nga ubing a lalaki ti nagtugaw iti trono. Nakasuot iti naluho a kawes ken nagpateg a sapatos, ken adda korona iti ulona. Pudno nga umasping unay ti rupa ti ubing ken ni Vitalik. Ket iti igid dagiti pingir nagtakder dagiti guardia nga addaan kadagiti pika ken pana.
  Nagruknoy ni Vitalik ket kinunana:
  - Maragsakanak nga agserbi kenka, Your Majesty!
  Madandanagan a sinaludsod ti ubing a lalaki nga adda iti trono:
  - Asinno ka? Adda kadi ipalagipmo kaniak?
  Simmungbat ni Vitalik nga umis-isem:
  - Kayatko ti makisarita kenka nga agmaymaysa, oh great one!
  Nagtung-ed ni Alejandro a Maikapat:
  - Nasayaat! Agretirotayo kadagiti kamara, kayatko ti makisarita kadagiti kapatadak.
  Ket napan ti ubing nga ari iti bassit a siled ti trono. Ket ni Vitalik, a siuulimek a mangaddang kadagiti awan kawesna a sakana, naggunay iti likudanna. Ni Alejandro, gapu iti sapatosna, kasla nataytayag bassit. Ket no kasano ti kinamaskelna ket saan a makita gapu iti kawesna.
  Rimmuarda ket nagtakderda iti sango ti sarming. Siraragsak nga inuksob ni Alexander ti kagurgurana a sapatosna, a mangkugtar iti ubing, ket kinunana:
  - Agpapada ti kangatotayo itan!
  Insingasing ni Vitaly:
  - Umayka, idiligtayo dagiti piskel.
  Ket inuksobna ti kamisetana. Pudno a nalatak unay ken nauneg ti pannakadepinar dagiti piskelna.
  Inuksob met ni Alejandro ti naarian a kawesna ket nabati a dandani lamolamo. Masel ti ubing, ngem nalabaga, ken saan a kas iti nadepinar dagiti piskelna, ngem agpapada latta!
  Napaliiw ni Alexander:
  - Saannatayo a mailasin ti bukodtayo nga ina.
  nakaisem a sinaludsod ni Vitaly:
  - Kayatmo kadi ti agsisinnukat iti lugar kaniak?
  Nagtung-ed ti ubing nga ari:
  - Sigurado! Arapaapko ti agparang iti siudad nga awan ti seguridadna, nga agtaray a di nakasapatos kadagiti kalsada, nga agtulidtulid iti pitak. Ket iti pangkaaduan, agsardengkayo kadagiti aramid ti gobierno. Ket ania?
  Napaliiw ni Vitalik:
  - Iti royal robes, awan ti mangipagarup a siak ti sika. Ket isuotmo ti kukuak!
  Nagtung-ed ni Alexander:
  - Agpada ti timektayo. Dumngegka, talaga a magustuak ti ideyam!
  Ket rinugian dagiti lallaki ti nagsukat iti kawes. Dakkel unay dagiti sapatos ti ari ken saan nga interamente a komportable, ngem naarkosan dagitoy kadagiti napateg a bato. Ket saan nga interamente a komportable dagiti kawes. Nalawag no ania ti ragsak nga insuot ni Alexander iti shorts-na. Kayatna pay ketdi ti agtalinaed a barukong ti barukongna. Ngem makauma ti panangawit iti T-shirt kadagiti imana, ket di nagkedked a nangguyod iti dayta. Isu a nagsisinnukat dagiti lallaki iti lugarda.
  Narikna met ni Vitaly nga awan ti lugarna. Nupay ita isu ti agturay iti kadakkelan nga imperio, iti dayta a tiempo, iti lubong.
  Agpada nga immakar dagiti lallaki a rimmuar iti siled ti trono. Insippaw ni Alexander:
  - Addakanto iti tronok. Kabayatanna, agpasiarak iti siudad. Inton mabannogak iti free will, agsubliak ket agsublikami manen.
  Nagtung-ed ni Vitaly:
  - Naindaklan!
  Simrek dagiti lallaki iti kingdom hall. Nagturong ni Vitalik iti trono. Nagtugaw a napateg ket kinunana:
  - Ikkam daytoy nga ubing iti sangapulo a balitok a sinsilio ket bay-am a sitatalna!
  Kalpasan dayta, sidadayaw nga inkuyog dagiti katulongan ti agtutubo nga ari a rimmuar. Rinugianna ti nagtaray ti awan sapatosna nga ubing. It"s so good without shoes - nalag-an dagiti sakam, ken marikna dagiti lamolamo a suela ti ragsak.
  Innala ni Alejandro ket inkantana:
  Wayawaya, wayawaya, ikkannak iti wayawaya, .
  Agtayabakto kadagiti kangato a kasla tumatayab!
  Kadagiti umili, kadagiti umili, kadagiti tattao, .
  Ket agbiagakto a kas iti kayatko!
  Napno iti kinagagar ti ubing nga ari. Nupay kasta, apaman a pimmanawak iti palasio, nariknak babaen kadagiti lamolamo, saan unay a narangkis a suela no kasano ti kinapudot dagiti sementado a bato. Ket maysa dayta a di makaay-ayo a rikna. Ket masapul nga agkidem ken ag-strain-ak tapno maituloyko manen ti agtaray.
  Tropikal ti klima, ket no kalgaw, natural, sumsumged pay laeng ti init. Gagangay dagiti adipen a lallaki, ngem kasano a makapagna ti ari a di nakasapatos, uray pay ubing?
  Ket nasakit unay. Naglugan ni Alejandro - nauram dagiti mugingna, ngem inibturanna. Isu a nagtaray iti linong, a sadiay saan unay a napudot, ket kinunana:
  - Oh gods, diak pulos impagarup a mabalin a kasta ti pudot dagiti bato!
  Kinita ti ubing dagiti imana. Naglaon dagitoy iti sangapulo a balitok a sinsilio. Nagkidem ti kapanunotan - rumbeng kadi a gumatangak iti sandalias?
  Ngem dayta ti gapuna a rimmuar iti palasio tapno agtaray a di nakasapatos agingga a mapnek ti pusona. Ket saan nga umno nga agkullayaw ti anak ti maysa a naindaklan a komandante. Dakkel ti inaramid ni tatangna, ngem simmuko ti anakna, gapu laeng ta nauram dagiti lamolamo a dapanna.
  Nagdardaras manen ni Alejandro a nagtaray iti rabaw dagiti sumsumged a bato. Naraniag pay laeng ti init.
  Pagammuan ta nasabatna ni Ciro. Impukkaw ti ubing a naka-loincloth ken garitgaritan:
  - Kumusta ni Vitalik!
  Nagngaretnget ni Alexander kas sungbatna:
  - Saanak a ni Vitalik, ngem siasinoka?
  Simmungbat ti ubing a nakaisem:
  - Siak ni Cyrus! Ania, nalipatannak kadin?
  Insungbat ni masirib nga Alejandro:
  - Maawatak! Panagkunam, siak kadi ti ubing a lalaki a nagsinnukatkami iti kawes!?
  Ad-adda a kinita ni Cyrus. Nalawag a saan unay a nalatak dagiti takiag ken saka ni Alejandro, ken nakalkaldaang dagiti lamolamo a dapan dagiti sakana. Nangruna no kitaem a naimbag.
  Nagruknoy ni Ciro ket dinamagna:
  - Isu a sika kadi, Your Majesty?
  Nagtung-ed ni Alexander:
  - Ket napartak ti panagpanunotmo! Apay a nasapsaplitka?
  Simmungbat ti ubing a nakaisem:
  - Para kadagiti pranks!
  Nagsisilpo ti ubing nga ari:
  - No pagpungtotennak, mailansaka!
  Nagtung-ed ni Cyrus nga umis-isem:
  - Wen, apok! Dumngegak ken agtulnogak!
  Imbilin ni Alejandro:
  - Umayka, agtarayka a kaduak!
  Ket nagdardaras ti agpada a lallaki. Natural a natangken ken napigsa ti Tsar Boy, ngem saan nga umdas ti pannakasanayna. Nupay kasta, napardas ti panagtarayda.
  sinaludsod ni Alexander bayat ti panagtarayna:
  - Adipen ka kadi?
  Simmungbat ni Ciro a sitatalged:
  - Saan!
  - Apay a kagudua a lamolamo, nasapsaplit ken awan sapatosna?
  Simmungbat ti ubing a nakaisem:
  - Strip sakbay ti spanking! Ket iti pangkaaduan, masansan a magmagna dagiti lallaki a kagudua a lamolamo iti pudot, uray no saan unay a napanglaw dagiti dadakkelda.
  Nagtung-ed ni Alexander:
  - Lohikal nga!
  Ket inuksob ti ubing nga ari ti T-shirtna. Kalkalainganna ti panagkurba. Kasta unay ti panawen a nabusbos a magmagna a naka-royal robes. Ket sumsumged dagiti lamolamo a suela, a kasla nasilawan ti brazier iti sirokda.
  Nangrugi pay ketdi nga agsennaay ni Alejandro.
  Insaludsod ni Ciro:
  - Apay nga agdungdung-awka, Your Majesty?
  Insungbat ti ubing nga ari:
  - Talaga a puoranna dagiti mugingmo!
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Maawatakon a saan a magmagna ti ari a di nakasapatos - saan a ti ranggona!
  Nagngaretnget ni Alexander a makapungtot:
  - Ammok! Pagparintumengka ken dilpatek dagiti lamolamo a mugingko, ket asi pay no agsukirka!
  Nagtung-ed ni Cyrus nga umis-isem:
  - Pagayatam amin dayta, oh great one!
  Naglukneng ti ubing nga ari:
  - Bueno, okay, mapantayo iti linong ket agsardengtayo!
  Ket agpada a nagtaray dagiti lallaki kadagiti anniniwan ket nagtugawda iti bangko. Inngato ni Alexander dagiti kasla ubing, nasugatan, nauram a sakana tapno nalaklaka bassit ti riknana. Ti pannagna a di nakasapatos iti aglawlaw ti Babilonia no kalgaw ket umasping iti panangtutuok.
  Imbilin ti agtutubo nga agturay:
  - Gatangennak iti kanen!
  Ket nangipuruak ken ni Kira iti balitok a sinsilio!
  Nagruknoy ti ubing ket kinunana:
  - Dumngegak ken agtulnogak.
  Kalpasan dayta, nagkidem dagiti mugingna, a natinnag babaen kadagiti sarukod, ket nagdardaras a napan iti kaasitgan a tiendaan tapno agsapul iti taraon.
  Ket ni Vitaly, kabayatanna, nagtugaw iti trono. Iti prinsipio isu ket maysa nga ari, ngem maysa a nominal, yantangay isu ket sangapulo laeng ti tawenna, ken ti aktual a rehente ken agturay, ni Cassander. Kasla pinatayna idin ti ari. Ket eksakto a kaano, ikalintegan dagiti historiador. Adda bersion a natay ni Alejandro iti gubat.
  Uray kaskasano, panawenen tapno ikkaten ni Cassander - ari wenno saan!
  Ket sinaludsod ti ubing a nangipaganetget:
  -Sadino ti ayan ti Grand Vizier?
  Nagruknoy ti guardia ket insungbatna:
  - Umaw-awat isuna iti delegasion iti sumaruno a siled ti trono!
  Napaliiw ni Vitalik:
  - Awagam isuna kaniak iti sango dagiti naraniag a mata!
  Nagtung-ed ti guardia ket nangted iti bilin iti sabali. Ket nangrugin nga agtuyok ti mekanismo ti estado.
  Dimngeg ni Vitalik iti report ti maysa kadagiti vizier. Ti damag ket adda riribuk iti probinsia ti Afghanistan. Dagiti tattao sadiay ket managayat unay iti wayawaya. Pammati
  Awan pay ti Dios, ngem umdasen ti kinapanatiko.
  Insingasing ti ubing:
  - Bay-am nga ikalinteganda dagiti kalikagumda. Siasinoman a mayat iti hustisia, magun-odna dayta. Ket siasinoman a saan, makasarak iti kampilan!
  Kalpasanna, nagparang ni Cassander kamaudiananna. Dakkel ken natayag a lalaki, ken adda kampilan a nakabitin iti barikesna. Di nagkedked a nagruknoy iti agtutubo nga ari ket dinamagna:
  - Ania ti kayat ti Majesty-yo?
  Simmungbat ni Vitalik nga umis-isem:
  - Kayatko ti makiranget kenka babaen kadagiti kampilan.
  Nagngisiten ni Cassander ket insungbatna:
  - Naimbag a tarigagay, Your Majesty! Ngem ubingka pay laeng, ket nalaingak a mannakigubat.
  Nagtung-ed ti ubing nga ari:
  - Ammok! Ngem nalipatam no ania ti naindaklan a mannakigubat ni tatangko.
  Nagtung-ed ni Cassander:
  - Wen, napigsa ken napartakka iti labes dagiti tawenmo! Ngem adayoka kaniak. Nupay kasta, nakasaganaak a mangisuro kadakayo iti leksion.
  Nagtung-ed ni Vitalik:
  - Makilabanak a di nakasapatos!
  Inuksob ti ubing dagitoy a sapatos, a nalawag a saan nga umiso ti kadakkelda ken makalapped laeng, uray no naluhoda.
  Kalpasanna dagiti naarian a kawes, a nabati kadagiti laeng swimming trunk.
  Nasdaaw ni Cassander:
  - Nag-tan-ka ket nagbalinka nga ad-adda a masel!
  Pinasingkedan ni Vitalik:
  - Nagpraktisak!
  Saan nga inuksob ni Cassander ti nangina a botas ken kabalna. Kasla agtalek iti balligi.
  Dakdakkel nga amang ti kampilanna ngem ti kampilan ti ubing nga ari, ket ti komander ni Alejandro a Dakkel a mismo ket nataytayag ken nadagdagsen nga amang.
  Nangrugi ti gubat babaen ti panagpaltog. Nawaya a nangkabil ni Cassander, ket nag-deflect ni Vitalik. Nalaing nga apo ti ubing iti Taekwondo, ngem addaan met iti panangiggem kadagiti kampilan. Naaramidnan ti pangngeddeng a mangpapatay ken ni Cassander, nga asidegen a padasenna a patayen. Wenno imbes ketdi, patayenna pay ketdi ti nainkalintegan nga ari.
  Inlulod ti ubing ti panagbantay ni Cassandra, nga agpammarang a basta agehersisio laeng.
  Ket kalpasanna, innalana ken no kasano ti panagluksawna. Ket ti natadem a kampilan ni Vitaly Akulov ti nangduyok a diretso iti karabukob ti katupagna. Nadungpar ni Cassander, nagkullayaw, sa natinnag, a nagburburek ti ubbog ti eskarlata a dara manipud iti karabukobna.
  Siraragsak nga impakaammo ti ubing:
  - Natayen ti Supreme Vizier, ita agturayakto!
  Naiyawid ni Cassandra. Imbilin ni Vitalik a maitabon agraman dagiti pammadayaw gapu iti maikadua a tao iti estado. Sabagay, kasla pinatay ni Cassander ti ina ni Alejandro a Maikapat? Bueno, dayta ti nagun-odko para iti dayta!
  Nangibati ni Vitalik iti sumagmamano a napintas a imprenta dagiti naubing, ngem napigsa ken nasiglat a sakana iti bato a suelo.
  Kalpasan dayta inkantana:
  Ket uray no masapul nga ibukbokmo, .
  Iti nakapungtot a laban, nadawel nga ayus ti dara...
  Burakem ti sinulid ti biag babaen ti kampilan, pana, .
  Saantayo a liputan ti ayat iti agnanayon!
  
  MUTANT AS RAPES TI PAKASARITAAN
  ANNOTATION
  Kas resulta ti aksidente a panagruar ti mutagen, ti maysa nga Aleman a piloto ket agbalin nga iti ruar nga umasping iti maysa a tin-edyer ken makagun-od kadagiti superpower. Maysa pay, napigsada unay ta agbaliwbaliw ti intero a kurso ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat!
  . KAPITULO No. 1
  Idi Enero 1943, nakagun-od dagiti Aleman iti mutant ace. Nagpasar met ti baro iti pannakabalbaliw ken nakagun-od kadagiti superpower. Idi damo nakiranget iti sango ti Mediteraneo a kaduana dagiti Briton ken Amerikano. Isu ket nagbalin a ti immuna a piloto ti Luftwaffe a nangpaltog ti dua gasut nga eroplano - nga immawat ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Kalpasan ti panangpaltogna iti tallo gasut nga eroplano, isu ti immuna iti Third Reich a nakaawat iti Military Merit Cross iti balitok ken diamante. Kalpasanna isu ket nayakar idiay Daya a Prente.
  Sadiay a nakipaset iti epiko a Gubat ti Kursk. Maysa nga agtutubo a lalaki a mutant nga blond a kasla ubing a lalaki, nga awan pay ketdi ti bigote wenno barbasna, ket kasla tin-edyer nga agarup sangapulo ket uppat ti tawenna, iti daytoy a tiempo nagbalinen a nakaskasdaaw ti kinapigsana nga air fighter. Ket dida"t makadungpar, ngem isu a mismo ti intuitibo a nariknana dagiti bunggoy dagiti eroplano ti kabusor.
  Agpada a nagbalin a karkarna ti instinct ken kinaumisona. Ket nalatak unay a pinaruarna dagiti eroplano ti Soviet isu nga inawatna ti palayaw a White Devil ket mabuteng kenkuana a kas iti apuy.
  Maysa pay, isu ket nakaawat ti naisangsangayan nga eksperimental a mannakigubat a ME-309, nga addaan kadagiti pito a puntos ti panagpaltog iti maminsan - tallo nga air cannon ken uppat a machine gun, ken awan ti makasaranget iti daytoy.
  Maysa nga ubing a lalaki nga agnagan Lobo, a nakalasat iti mutasion, ti napartak nga agur-urnong kadagiti kuenta. Ket pinaltoganna ti agarup lima gasut nga eroplano iti dua a bulan ti Kursk Bulge. Ket simmurot kenkuana ti dadduma pay nga Aleman a piloto. Pinagtalinaed dagiti Nazi ti kinatan-okda iti angin. Ket nabalinanda a naliklikan ti pannakaabak iti daga. Pudno, awan ti balligi. Nagsanud dagiti Nazi kadagiti orihinal a liniada ket nakagun-odda iti pagsaadan sadiay. Nagbalin a natalged ti linia ti sango.
  Nagbalin a nangatngato ti pannakapukaw ti USSR ngem iti pudpudno a pakasaritaan. Sabagay, intantan met dagiti Aliado ti panagdisso idiay Sicily. Nagbutengda a mangyakar iti panaglalaban iti kontinente. Ket ni Wolf Rommel ti nagan ti mutant pilot, inyegna ti buteng kadakuada.
  Mainayon pay, nabalinan ni Wolf a pinaltogan ti eroplano a naglugan a mismo ni Montgomery bayat ti karerana iti panagtayab iti Mediteraneo. Natay ti kalaingan nga Ingles a komander. Ket gapu iti daytoy, intantan dagiti Briton ti panagdisso idiay Sicily. Ket kalpasanna, naan-anay a binaybay-anda dayta. Ket ad-adda met nga interesado ni Roosevelt a mangparmek iti Japan ngem ti iseserrekna idiay Europa.
  Isu a sibaballigi a nakiranget ni Wolf Rommel ket pinaltoganna dagiti eroplano ti USSR buyogen ti dakkel a ragsak. Saan nga awan mamaayna nga isu ket mutant.
  Bimmassit met ti pannakabomba ti Third Reich ken dagiti paktoriana. Daytoy ti nangpalubos kadagiti Aleman a mangilansa iti baro a tangke a Panther-2, nga addaan kadagiti napigpigsa nga armas ken kabal, iti produksion idi pay Setiembre 1943. Nasayaat ti proteksion ti muging ti tangke: 100 mm ti kapuskol ti kasko, ken 120 mm ti kapuskol ti torreta. Ket dagiti sikigan ket 60 mm. Ket amin ket adda kadagiti bakras. Daytoy ti nangpalubos iti Panther-2 a makaandur kadagiti iraraut manipud kadagiti babbabassit a paltog ti Soviet. Plus dayta ken ti 88-mm a paltog iti 71EL, nabileg unay ken napartak ti panagpaputokna, makastrek kadagiti lugan ti Soviet manipud iti adayo. Maigiddato iti dayta, saan a dakes ti driving performance ti Panther 2. Agdagsen iti 53 a tonelada, addaan dayta iti makina a 900 horsepower. Kaipapanan daytoy a mabalin nga aggaraw dayta a saan a nakarkaro ngem ti tallopulo ket uppat a Soviet. Mainayon pay, nasapsapa a simrek ti Tiger-2 iti masa a produksion.
  Kontrolado dagiti Aleman ti kadakkelan a deposito ti bauxite idiay Zaporozhye, ket ngarud dagiti tangkeda ket addaan iti nasayaat a kalidad a kabal.
  Idi otonio, pinadas dagiti tropa ti Soviet ti umabante idiay Ukraine ken iti sentro ngem saan a naballigi.
  Nakaawat ni Wolf Rommel iti baro a premio para kadagiti lima gasut a napaltogan nga eroplano ti Soviet: ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante. Ket para iti pito gasut ket limapulo nga eroplano ti naisangsangayan a premio ket ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti bulong ti platinum oak, kampilan ken diamante. Ket para iti sangaribu nga eroplano a napaltogan, inaprobaran ni Hitler ti naisangsangayan a premio: ti Bituen ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Ket idi ti mutant pilot ket nasurok a maysa ket kagudua a ribu a natinnag nga eroplano idi Baro a Tawen, nakaawat iti sabali pay a premio: ti Bituen ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan nga oak a bulong dagiti kampilan ken diamante.
  Isu nga aktibo a naurnong dagiti salaysay, a kasla adda iti sarsarita.
  Nagbalin ni Wolf Rommel a penomenon a kitkitaen ti dadduma a piloto ti Luftwaffe.
  Idi Enero, ti Nalabaga a Buyot ket ginandatna ti umabante iti asideg ti Leningrad, ngem saan a nakabalin a nangburak kadagiti depensa. Ket idiay Ukraine, saan a naballigi dagiti tropa ti Soviet. Maysa pay, adu ti napataud a tangke ti Alemania. Ket nangruna ni "Panther" ket nalaing unay iti depensa.
  Iti dua a bulan, pinaltogan ni Wolf Rommel ti nasurok a lima gasut nga eroplano ti Soviet.
  Ket inawatna ti Knight"s Cross Star ti Iron Cross nga addaan kadagiti bulong ti platinum oak, kampilan ken diamante.
  Dagiti panaggundawayna ti nangtignay kadagiti dadduma a piloto ken piloto. Nangnangruna, nagparang dagiti piloto a da Adala ken Agata, a nangpaltog met kadagiti eroplano ti Soviet ken sitatalged a nakaurnong iti adu a puntos.
  Nalpasen ti kalam-ekna. Dagiti Aleman ket agur-urnongda idi kadagiti puersa para kadagiti baro nga opensiba. Addaanda itan iti perpekto a propeller-driven multi-role attack aircraft, ti TA-152, a nangatngato ngem kadagiti eroplano ti Soviet. Ken jet aircraft.
  Isu nga inkeddeng ni Stalin nga espesipiko a tamingen dayta. Kasta pay laeng ti front line idi kalgaw ti '43.
  Ngem agtitipon dagiti Aleman kadagiti puersa para iti opensiba. Umad-adu ti bilang dagiti "Panthers"-2, ket mabalinda ti mapan iti desidido nga opensiba.
  Nagbilang unay ni Hitler iti daytoy.
  Kabayatanna, makinegosio ni Stalin kada Churchill ken Roosevelt. Indeklarada nga imposible ti panagdisso idiay Francia ken awan serserbina. Awan laeng ti matay dagiti soldado.
  Kasla, napigsa pay laeng dagiti Aleman. Timmaud met dagiti parikut maipapan iti Lend-Lease. Ni Hitler ket medyo pinaluknengna ti pagalagadanna kadagiti Hudio, ken nangipasimudaag a mabalinna a naan-anay a baybay-an ti anti-Semitismo no ti Laud ket makikappia kenkuana ken tumulong.
  Naawatan ni Stalin a narigat ti kasasaadna. Nabannog ken nalabes ti stress ti pagilian. Pinagtalinaed dagiti Aleman ti bagbagida manipud pannakaabak no kalam-ekna, ket iti arinunos ti primavera ken kalgaw mabalinda nga alaen dagiti balligida. Isu a nasaysayaat no saan a makibiang kadakuada.
  Siempre, adda namnama iti baro a teknolohia. Tangke T-34-85 ken IS-2. Ngem isuda, siempre, saan a kas kapigsa ti "Panther"-2 ken "Tiger"-2. Wen, nababbaba ti IS-2 iti armament, projectile quality ken frontal armor. It"s just that dagiti baro a tangke ket uray la nasaysayaat ngem dagiti daan. Nangruna ti T-34-76, a di man la makastrek iti dasig ti Tiger-2.
  Inummong ni Stalin ti kaasitgan a sirkulona. Adda iti uneg ti daga ti bunker idiay Kremlin.
  Agingga ita dagiti Aleman ket saan pay nga aktibo a nangbomba ti Moscow. Ngem addaanda kadagiti missile ti FAA a mapatpataud, ken, siempre, dagiti nakabutbuteng a jet bomber a maibusor iti dayta awan pay ti pannakabalin ti aviation ken depensa ti tangatang ti USSR.
  Kanayonanna, nakaawaten dagiti Nazi kadagiti baro nga eroplano a nagsasaruno. Ket ti TA-152 a makaawit agingga iti dua a tonelada a bomba. Ket ti Yu-288 a bomber, a dati nga awit-awitna agingga iti innem a tonelada ken addaan iti dakdakkel a range ken kapartak, ken depensa nga igam. Ket dagitoy ti adda iti serye. Ket adda dagiti panagrang-ay. Daytoy ket kangrunaan nga uppat ti makina a Yu-488, nga addaan iti kapartak nga agingga iti pito gasut a kilometro iti kada oras, a dakkel unay para iti bomber, ken mabalin nga awit-awit agingga iti sangapulo a tonelada a dagsen. Ket ti ad-adda pay a nakabutbuteng nga innem ti makina a TA-400. Ad-adu pay a bomba ti awitda ken nasalaknibanda babaen ti sangapulo ket tallo nga air cannon. Plus mabalin met nga adda jet engines na.
  Isu a nalawag a saan nga agbayag ti panagtalna ti kabesera. Inlansa met dagiti Aleman ti MP-44 assault rifle, a kasayaatan iti lubong iti dayta a tiempo. Ket addan tangkeda, umay ti "E" series, nga awan ti kapadana.
  Isu a nalawag a mabalin unay a maabak ti USSR iti daytoy a gubat. Maysa pay, nagtrabaho ti intero nga Europa para ken Hitler. Ket narekrut dagiti ganggannaet iti infanteria, ken kadagiti paktoria, ken dadduma pay. No maipapan kadagiti rekurso ti tao, no ikabilangan dagiti nasakupan a teritorio, addaan ti Third Reich iti dakkel a bentaha. Ket nangatngato la ketdi ti kalidad dagiti armas.
  Nupay saan pay a perpekto ti ME-262 ken nasapa pay a mairuar iti produksion. Ngem adda dagiti TA-152 ken ME-309, nga addan iti serye, ken nasayaat ti pannakidangadangda. Agpada a ti kapartak ken armasda ket adda iti kasayaatan a kasasaadda. Pudno, adu ti dagsen dagiti kotse, a mangapektar iti kinamaniobra. Ngem dagiti nabileg nga igam ti mamagbalin a posible ti pannakapaltog iti maminsan, ket pumanaw ti kapartak bayat ti panagsaludo no ti Yak, kas pagarigan, umay iti ipus. Ket iti bertikal a panagmaniobra, napigpigsa ken nangatngato ti kapartak dagiti eroplano ti Alemania.
  Impakaammo ni Yakovlev ken ni Stalin ti maipapan iti Yak-3, nga adda iti panagrang-ay, nalaglag-an ken ad-adda a maniobra ngem ti Yak-9.
  Dimngeg ni Stalin iti daytoy, a kitkitaenna ti ladawan ni Alexander Suvorov. Naisangsangayan daytoy a komander ti Tsarist Russia, ken nagbiag iti dandani pitopulo a tawen, a di maparmek. Nupay saan a naikkan iti dadakkel a buyot. Ket dagiti kapigsaan a balligi kadagiti Pranses dida inyeg ti Russia uray maysa a pulgada a daga. Ngem ammona ti mangabak babaen kadagiti numero.
  Ita nangrugin a nangbukel dagiti Aleman kadagiti lehion manipud iti dandani intero nga Europa. Pinasardeng ni Hitler ti panagbuteng maibusor kadagiti Judio, ket rinugianda pay ketdi ti nangrekrut kadagiti batalyon dagiti boluntario manipud kadakuada.
  Nagparang met ti Polish Liberation Army, kas counterbalance iti Polish army.
  Naala dagiti Pranses, Olandes, Belgiano, Danes, ken dadduma pay nga Europeo iti Third Reich, nangnangruna dagiti yunit ti SS. Agpada a nagparang dagiti dibision ti Belarus ken Ukraine idiay USSR. Nagbalin a nasirsirib ken nalaka a maibagay dagiti Aleman bayat ti panagrang-ay ti gubat. Ket ita addan ti sentral a Rada idiay Belarus, ket nausar dagiti lokal a puersa maibusor kadagiti partisano. Iti pormal, ti Belarus ket nakaawat ti autonomia, ken nagparang ti kasla bukod a gobierno. Kas met laeng idiay Ukraine. No sadino a nawayawayaan ni Bandera iti pagbaludan. Ket nangrugi a nabukel dagiti baro a nasionalista a pannakabingbingay.
  Isu nga awan ti bentaha ti USSR iti puersa ti tao. Ket ti bentaha no maipapan iti teknolohia ket naipasa kadagiti Aleman.
  Napaliiw ni Stalin:
  - Ti panagaramid ti Yak-3 ket kasapulan ti dakkel a kaadu ti nangato ti kalidadna a duralumin. Ket bimmaba unay ti suplayna manipud USA ken Britain. Ket dagiti alyado ket sigud a siuulbod a mangikalikagum a bayadantayo daytoy iti balitok!
  Simmungbat ni Yakovlev a nagsennaay:
  - Wen, iti agdama ti Yak-9 ti agtalinaed a kangrunaan a mannakigubat! Ket rumbeng a mapaadu ti output-na!
  Kinuna ni Ilyushin:
  - Ti produksion ti eroplano ket dimmanon iti sangagasut iti kada aldaw, agraman ti uppat a pulo a mannakigubat. Ngem bimmaba ti kalidadda. Adu a kotse ti agdagsen iti tallo gasut wenno uppat a gasut a kilo a nadagdagsen ngem kadagiti gagangay, ket gapu iti daytoy nababbaba dagitoy ngem kadagiti Aleman uray no makamaniobra!
  Nagtung-ed ti air commander:
  - Adda laeng katastropiko a ratio ti pannakaabaktayo kadagiti laban iti tangatang - maysa agingga iti sangapulo a pabor kadagiti Aleman. Ket saan unay a nasanay dagiti piloto. Insardeng dagiti alyado ti agsuplay iti gasolina ti aviation, ket awan ti umdas a bukodda. Ket awan ti nagdumaan ti kalidad dagiti kotse ti Soviet. Plus, dagiti Aleman ket addaan iti intero a galaksi dagiti nagsayaat nga as. Adda met dagiti babbai a piloto. Kas pagarigan, da Albina ken Alvina, dua a baro a bituen, ket nakaawatdan kadagiti Knight"s Crosses nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante, a natinnagdan ti nasurok a tallo gasut nga eroplano ti tunggal maysa.
  Ket daytoy iti ababa a panawen!
  Nagtung-ed ni Stalin ket kinunana:
  - Saan laeng a ni Lobo ti terminator pilot!
  Nagtung-ed ti komander:
  - No la koma adda maysa!
  Dinamag ti Supreme Commander:
  - Ania ti ibaga ni Zhukov?
  Simmungbat ni Marshal ti USSR buyogen ti naliday a panagkita:
  - Kasapulan tayo dagiti baro nga armas. Saan nga umdas ti bileg ti tangke a T-34-85. Saan pay laeng a sumrek ti kanyonna uray iti Panther-2 wenno ti Tiger-2 iti muging. Naaramid dagiti Aleman ti ad-adda a narang-ay a Panther-3, a rumbeng nga addaan iti kabal ti Tiger-2 a basbassit ti dagsenna ken napigpigsa ti makina. No mapan iti produksion ti kasta a tangke, naan-anay a madadaeltayo!
  Nagmuregreg ni Stalin:
  - Kasano ti IS-2?
  Sipupudno a simmungbat ni Zhukov:
  - Ti frontal armor ti torre ket medio nakapuy. Uray ti simple a "Panther" nalaka laeng nga alaenna dayta manipud iti kaadayo a maysa a kilometro, ken ad-adda pay babaen ti under-barrel shell!
  Napaliiw ti Supreme:
  - Apay a saan a naaramid a 160 milimetro ti kapuskol ti kabal ti mugingna?
  Sipupudno a simmungbat ni Zhukov:
  - Ngamin, nadagsenen ti nabileg a paltog. Ket basta ag-jam ti transmission.
  Napilitankami a nangbaybay-a iti daytoy ket limitaranmi ti bagimi iti 100 a milimetro iti muging.
  Nagngisiten ni Stalin ket kasla saan a naasi. Kalpasanna, dinamagna:
  - Kasano no pabassitentayo ti side armor ti IS-2 manipud siam a pulo a milimetro agingga iti limapulo, ket iti kasta mapapigsatayo ti muging?
  Nagtung-ed ni Zhukov:
  - Daytoy ket medyo posible, Kakadua Stalin. Ngem kasapulan ti panawen tapno mapataud ti baro a torre ken maipakat dayta!
  Napaliiw ni Marshal Vasilevsky:
  - Iti daytoy a kaso, dagiti Aleman ket mabalinda a sugaten ti IS-2 a torreta iti sikigan babaen kadagiti bazooka ken faustpatron, ken nalaglag-an a paltog. Isu a kontrobersial a desision daytoy!
  Nagngaretnget ti Katan-okan:
  - Uray sadino ti pangipuruakmo, adda"t wedge iti sadinoman!
  Napaliiw ni Yakovlev:
  - Rumbeng a mangpadur-astayo iti jet aviation! Dagiti Aleman ket addaanen kadagiti ME-262 a makilablaban iti langit. Talaga a saan unay nga epektibo dagitoy, ngem lumabas ti panawen ket nalabit makaaramid dagiti Nazi iti nasaysayaat a banag.
  Nagtung-ed ni Beria ket kinunana:
  - Segun iti kaudian a datos, mangpadur-as dagiti Aleman iti jet fighter ME-1100, a mabalin a tumakder iti tangatang ita a panagtutudo. Adda sumagmamano nga orihinal nga ideyana. Ket mapatpataud met ti ME-262 X, a rumbeng nga ad-adda a nabileg ken nasaysayaat ngem kadagiti napalabas a modelo ken nakasagana a mausar iti pannakigubat.
  Dinamag ni Stalin:
  - Ania dagiti detalye?
  Nagsennaay a simmungbat ti People"s Commissar of Internal Affairs:
  - Nalimed dagitoy ken agtartrabahokami! Ngem segun iti damag, ti ME-262 ket rumbeng nga addaan iti kapartak a nasurok a 1,100 a kilometro iti kada oras.
  Nagsippayot ti bunggoy ni Stalin gapu iti pannakaklaat.
  Nagtung-ed ti Supreme:
  - Wow! Kalpasanna, sigurado a na-screw-tayo! Ania ti ibaga ni Molotov?
  Nagsennaay a simmungbat ti People"s Commissar for Foreign Affairs:
  - Dagiti kaalyado ti Laud ket nangikabil ti preno iti gubat. Kasla pormal pay laeng nga aglalaban dagitoy, ngem iti kinapudnona saanda nga ar-aramiden dagiti operasion a pannakigubat. Insardeng met dagiti Aleman ti mangpataud kadagiti submarino ket nagkonsentrarda kadagiti tangke ken eroplano. Mainayon pay, imbes a dagiti missile ti FAA, dagiti paktoria ti mangpataud kadagiti kaudian a jet bomber. Ket kayatna a sawen a mabombatayo nga awan asi. Saantayo lattan a makatubay kadagiti jet nga eroplano!
  Nagmuregreg ni Stalin:
  - Dakes daytoy! Kaipapanan daytoy nga awan ti lugar a pagurayan iti tulong!
  Insungbat ni Marshal Vasilevsky:
  - Dua laeng ti kaalyado ti Russia: ti buyot ken ti navy!
  Nagtung-ed ti Supreme Commander:
  - Wen, pudno dayta! Nupay kasta, kasta ti imbaga ti saan unay a nalaing a Tsar Alejandro a Maikatlo!
  Napaliiw ni Beria:
  - No napapaut koma ti panagbiag ni Tsar Alejandro a Maikatlo, mabalin a naindaklan koma. Mabalinna koma a nangabak iti gubat iti Japan!
  Nagngisiten ni Zhukov ket insungbatna:
  - No siak ni Kuropatkin, maparmekko dagiti Hapones. Ket awan ti manglapped kaniak!
  Nagmuregreg ni Stalin:
  - Isardengmo ti agsao iti kinaaleng-aleng! Awan ti AI-tayo a mangpanunot kadagiti bambanag ditoy! Masapul nga isalakantayo ti pagiliantayo. Iti saan a mabayag, lapdannatayo ni Hitler iti amin a pigsana, ket kasla saanton nga adu dayta. Ket kasapulantayo dagiti espesipiko nga ideya!
  Insingasing ni Marshal Vasilevsky, a naibagbaga a nalaing nga estrateher:
  - Agpannuraytayo iti depensa iti nauneg. Kasapulantayo ti adu a paltog agingga a mabalin, agraman dagiti kontra-tangke. Kasano ti kasasaadtayo iti pannakawayawayada?
  Sitatalged a simmungbat ni Nikolai Voznesensky:
  - Naglaing unay! Mangpataudkami iti artileria nga eksakto a kas iti kasapulan ti militar. Ngem saanen a maikari, awanton ti umdas a tattao para kadagiti gun crews!
  Napaliiw ni Marshal Vasilevsky:
  - Kasapulan tayo ti ad-adu pay, nangruna dagiti anti-aircraft guns. Ti naud-udi ket mabalin nga usaren agpadpada kadagiti eroplano ken kadagiti puntiria iti daga!
  Intung-ed ni Stalin ti ubanan nga ulona:
  - Masapul nga agpataud tayo ti ad-adu pay a 100-mm anti-aircraft guns. Mabalinda a serken ti Panther-2 a head-on, ken uray ti Tiger-2 point-blank, ket maigiddato iti dayta, paltoganda dagiti makasair nga eroplano ti Alemania.
  Napaliiw ni Voznesensky:
  - Para iti 100-mm a kanyon, kasapulan pay laeng nga aramidentayo ti kasapulan a projectile. Ket ngarud adda ideya para iti self-propelled gun a naibatay iti tallopulo ket uppat a chassis. Aramiden ti SU-100, a nalaklaka a maaramid ngem ti T-34-85, ngem napigpigsa nga amang ti armas.
  Nagtung-ed ti Supreme Commander buyogen ti pannakapnek:
  - Bueno, sika ni Voznesensky ken ti ulo! Ita, agkantatayo!
  Ket nagkanta ti bunggoy iti koro:
  Iti kalawa ti nakaskasdaaw nga Ina a Pagilian, .
  Tempered iti gubat ken panagtrabaho...
  Nagputarkami iti naragsak a kanta, .
  Maipapan iti maysa a naindaklan a gayyem ken lider!
  
  Ni Stalin ti dayag ti gubat, .
  Ni Stalin ti panagtayab ti agtutubo...
  Pananglaban ken panangabak babaen kadagiti kanta, .
  Sursuroten dagiti tattaotayo ni Stalin!
  
  Pananglaban ken panangabak babaen kadagiti kanta, .
  Sursuroten dagiti tattaotayo ni Stalin!
  Bueno, agtitipon ti Nalabaga nga Imperio kadagiti puersa a manglapped iti panangraut. Ngem iti sabali a bangir, isagsagana ni Hitler ti opensiba. Umad-adu ti produksion ti armas idiay Alemania. Nagbalin a nasaysayaat ti pannakasalaknib ti "Panther"-2 iti muging ti torreta, gapu iti 150-mm a mantlet ti paltog iti anggulo, ken 100-mm a muging ti kasko nga addaan iti anggulo a 45 degrees. Umdasen laeng daytoy a ti T-34-85 ket saan a makastrek iti lugan nga Aleman a head-on. Ngem mabalinna a serken dayta manipud tallo ket kagudua a kilometro.
  Gapuna, nagbalin a kangrunaan a tangke ti "Panther"-2, ket maisardengen dagiti simple a "Panther." Kas iti T-4. Ngem mapataud pay laeng dagitoy tapno saan a marpuog ti kaadu ti produksion. Kas iti "Tiger", iti laksid ti pannakairuar ti "Tiger"-2 ket mapataud pay laeng.
  Saan a mabalin a dagus a maibangon manen ti intero a produksion iti Panther-2. Nupay nasayaat unay daytoy a tangke. Ket iti kapartak, ken kabal, ken nangnangruna kadagiti armas, a sadiay awan ti kapadana.
  Idi rugrugi ti Marso, bayat a nabasa pay laeng dagiti kalsada, inaramid dagiti Aleman ti umuna a panangpadasda a rumaut. Ket nagdissoda iti direksion ti Voroshilovgrad ken Krasnodonsk. Ken kasta met ti Donetsk.
  Dagitoy a paset ti Ukraine ket sinakup manen babaen ti Nalabaga a Buyot idi las-ud ti krisis ti Stalingrad, ken dagiti Aleman ket awan ti panawenda a mangisubli kadagitoy. Nabalinan dagiti Nazi a nagun-od ti taktikal a sorpresa.
  Isu nga insaknapda ti di umiso nga impormasion a kayatda a likmuten ti gubat ti Soviet iti Kursk Bulge. Ngem sabali a direksion ti nadungparda, a sadiay dida ninamnama!
  Nakiraman dagiti nabileg a tangke dagiti Nazi kadagiti gubat, ket ti "Tiger"-2, a no idilig iti pudno a pakasaritaan, addaan iti napigpigsa a makina a 1000 horsepower, a kaipapananna a naparpartak ti panaggarawna ken mabalin nga agserbi a nasayaat a tangke a mangballigi.
  Napartak ti panagrang-ay dagiti Aleman idi damo. Natiliwda ti Voroshilovgrad, Krasnodonsk, ken Donetsk, ngem kalpasanna, narunaw ti niebe ket nalaylay dagiti nadagsen a tangke ti Alemania iti pitak. Nupay kasta, naan-anay a natengngel dagiti Kraut ti intero nga Ukraine. Ket impakaammoda ti baro a balligida.
  Dagiti immuna nga Aleman a tangke ti serye ti E ket nakipasetda pay kadagiti gubat Nangnangruna, ti E-10 a bukod a paltog. Daytoy a makina ket addaan kadagiti narang-ay unay a kababalin. Umuna, 1.2 metro laeng ti kangatona. Ket dua laeng a tao ti nakaidda dagiti tripulante. Nagkakadua ken nagballasiw ti makina ken transmission. Ket ti mismo a paltog a bukodna ket bassit ti kadakkelna, ngem addaan iti makina nga uppat a gasut a kabalio. Ket sangapulo a tonelada ti nakabalin a nangibalkot iti 82 mm a kabal iti sango iti dakkel nga anggulo ti nainkalintegan a panagkiling, ken 52 mm a kabal iti sikigan, agraman dagiti roller.
  Ti E-10 ket maysa a makina a dandani perpekto. Iti kapartak ti panagtarayna agingga iti sangagasut a kilometro iti haywey, ken pitopulo iti haywey, narigat a maidungpar ken nalaka a ma-camouflage.
  Maigiddato iti dayta, nalaklaka ken nalaka a mapataud. Ti laeng pagdaksan ti paltog ket ti T-4 ket addaan iti 75 mm 48 EL a kaatiddog ti bariles. Ngem sisusukir a sumrek dayta kadagiti tangke ti Soviet, nupay manipud iti ababa a distansia. Ket kabaelanna nga ibturan dagiti danog ti T-45-85"s iti muging, ket dandani imposible a maidungpar.
  Ket karkarna met ti tripulante - dua a lobo a babbalasitang manipud iti SS. Da Gerda ken Charlotte.
  Nakasaganadan a makiranget a kasla monster. Ket addaanda iti dakkel, makadadael a pannakabalin.
  Dagiti babbalasitang, nupay medio nalamiis pay laeng idi Marso, nakirangetda laeng iti bikini ken awan sapatosda.
  Ket impakitada ti combat master class-da.
  Ngem siempre, saan a kasapulan a pagsasaritaantayo ida iti kasta a detalye. Iti sabali a bangir, makilablaban dagiti babbalasitang a Soviet Komsomol.
  Ken kagudua met a lamolamo ken awan sapatosda. Ngem ipakitada ti agresibo ken nalamiis a kababalinda. Umiso ti panagpaltogda, nga usarenda dagiti eskarlata nga utong ti susoda no ipigketda ti gatilio. Ket maigiddato iti dayta agkantada;
  Annakmi a babbai ti patpatgenmi a Daga ti Ama, .
  Dagiti pagilian dagiti Soviet iti sidong ti nalabaga a bandera!
  Ni Kakadua Stalin ket maysa a natured a falcon, .
  Siasino ti mangpapintas iti intero a lubong!
  
  Naipasngaykami ken ti Inak iti ragsak, .
  Tapno agmula ti bukbukel ken textile flax...
  Kasta dagiti annak ti Russia, .
  Mannakabalin-aminto dayta a tao!
  
  Aggurgurruod ti gurruod - rinautnakami ti pasismo, .
  Armadas ti nakabutbuteng a tangke ti nangdungpar...
  Ngem nasaysayaat no danogem ti mata ti kabusormo, .
  Saankami a maladaga a manglap-up iti semolina!
  
  Ti Fuhrer ket simrek idiay Moscow a nakasakay iti kabalio, .
  Iti puraw ken manipud iti asero a nasileng...
  Inlako ni Adolf Hitler ti bagina ken ni Satanas, .
  Impagarupko a saan a mapasardeng dagiti bala!
  
  Ni Kakadua Stalin ket maysa a natured a kabalyero, .
  Isu ket nadungpar ni Hitler kadagiti listaan...
  Ket naammuan a saan a nalamiis ti Fuhrer, .
  Nagdekket ti dakulap ti lider iti mansanasna nga Adan!
  
  Ita ti pasista ket agtayyek a kasla bulong, .
  Kasano a nakaro ti panangbaldado ni Stalin kenkuana...
  Kaykayatna ti agtokar iti whist iti sirko, .
  Bueno, ita, maysa laengen a tanning bum ni Adolf!
  
  Bang-ar dagiti Nazi ti lubong Stalingrad, .
  Manipud idi napigpigsa dagiti lallakitayo...
  Naragsak unay ti soldado ti daga dagiti Soviet, .
  Sinaplitmi amin a kabusor kadagiti sara!
  
  Marpuog ti Berlin iti sakaanan dagiti babbalasitang, ammom
  Magmagna dagiti babbalasitang a di nakasapatos...
  Asidegen a mangbangontayo iti paraiso iti planeta, .
  Ket naragsak ken naulimekto unay!
  
  Nasayaatto ti amin iti uniberso, .
  Umawat dagiti babbalasitang iti kabal a naaramid manipud kadagiti diamante...
  No dadduma, narigat unay
  Ngem maysatayo a pagilian a natataengan ngem dagiti taga-Atlante!
  
  Idiay Russia adda payunir ken dayta a titan, .
  Iti Fatherland, tunggal mannakigubat ket manipud kadagiti lampin...
  Adolf maysaka a nalugi ken tirano, .
  Naalamon ti nangisit a mata manipud kadagiti saka dagiti babbalasitang!
  
  No ti komunismo ket adda iti ngato ti uniberso, .
  Bayat nga iwaras ti Ina ti Dios ti belo...
  Kalpasanna, maibaludto ti amin a panagibales, .
  Ket ni Jesus Dios ti Lawag Nagan!
  Nagpintas ken buyogen ti rikna ti panagkanta dagiti babbalasitang a Komsomol. Sigagagar unay nga inaramidda daytoy. Ket kasla iridescent unay dagiti timek.
  Ket dagiti babbalasitang nangipuruakda kadagiti makadadael a granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada ti makapapatay a puersa.
  Nakiranget met dagiti payunir. A, iti laksid ti kinapudno nga adda pay laeng niebe, naka-shorts laeng, naka-spotted shirt, ken awan ti sapatosda.
  Ket nupay nagbalin a nalabaga ti lamolamo a saka dagiti ubbing gapu iti lamiis ken eskarlata a kasla pato, aktibo ti panaggarawda ken nakirangetda a natangken ti uloda.
  Talaga a pudno, agresibo ken mannakilaban unay dagitoy a lallaki.
  A nagputok babaen kadagiti granada, a nangguyod kadagiti kuerdas ti pana ken nangilansa kadagiti mammapatay a sagut ti ipapatay.
  Ket maigiddato iti dayta, nagkantada met;
  Silaw ti natan-ok a Russia - .
  Dagiti pagilian a nangted iti biag iti lubong babaen ti kararuada!
  Imposible a makasarak iti napimpintas a Fatherland, .
  Isu ket damag iti uniberso - maysa a nasantuan nga arapaap!
  
  Iti tunggal tadem ti ruot ken tunggal tedted ti linnaaw, .
  Ket kadagiti tedted ti nabara a tudo iti kalgaw...
  Dagiti snowflake ket agay-ayam kadagiti diamante, .
  Kadakuada ti rupa ni Jesus - ti Apo Lider!
  
  Ti pannakaparsua ti naraniag nga Svarog, .
  Napintas daytoy iti tunggal sabong ti mais.
  Ti agtarigagay iti talna ket kasla anak ti Dios, .
  Mamatika, nagsayaat ti biagna iti sadinoman!
  
  Ngem inted kadatayo ti Mannakabalin-amin daytoy a pagayatan, .
  Tapno piliek ti tunggal nawaya a dana, .
  Tapno ti katutubo a mannakigubat ay-ayatenna ti pagilianna, .
  Tapno maidaydayaw ni Rod kadagiti aramidna!
  
  Nupay kasta, dakes ti pinilida, .
  Ket ita, agburburek ti dakes nga ayus ditoy Daga!
  Ti Russia ket ipatpatad manipud iti impierno dagiti tangke babaen kadagiti bunggoy - .
  Naulpit ken awan asi ti gasat iti pannakigubatna!
  
  Ngem agkaykaysatayo dagiti mannakigubat nga abaga iti abaga -
  Iti sidong ti Soviet a Bandera ti Oktubre.
  Manipud iti icon grasia ti maited kadagiti rupa, .
  Adda rason nga agtaktakderda para kadatayo iti sangoanan ti Apo!
  
  Uray no sursuroten dagiti demonio ni Hitler, .
  Ket adu ti inkabilna a feature iti Alemania!
  Ngem paltoganmi dagiti Junkers a kasla platito, .
  Ngamin, masapul a makirangetka, a mangpisang iti dara kadagiti uratmo!
  
  Ti kabusor ket nakadanon idiay Moscow - amin ket umap-apuy, .
  Babaen ti largabista makitana dagiti bituen ti Kremlin!
  Ngem naparmekmi ti bunggoy ni Mamai sakbayna,
  Mangtedto ti Apo iti pigsa kadagiti naayat nga annakna!
  
  Fatherland - Agsasaibbek iti kararag buyogen ti saem, .
  Kasla sulo a sumsumged dagiti siudadtayo!
  Ti naibangon babaen ti ling-et ken ayat, .
  Talaga kadi a nadadael dayta iti agnanayon?
  
  Ngem saan a panawan ti Pamilia ti Panamarsuana - .
  Mangtedto iti pigsa ket matnag ti kabusor!
  Kas naibaga iti masirib a libro ti Dios - .
  Rus' ti mangabak ken agmartsa nga agturong iti bituen!
  
  Naabak ti Wehrmacht, agay-ayus ti dara, .
  Moscow, ket kalpasanna ti nadayag a Stalingrad!
  Ket mangted ti Motherland iti tubbog manipud kadagiti kayo ti mansanas, .
  Tapno agbalin a nalaka ti machine gun babaen ti granada!
  
  Addatayo idiay Berlin - ni Stalin ti lider, .
  Bise-ari ti Dios ditoy Daga nga ayan ti basol!
  Kakabsat, dikay ispalen dagiti pasista a parsua, .
  Kalpasanna, addanto ragsak ken balligi!
  Kastoy ti panagkanta dagiti payunir nga addaan iti rikna ken inspirasion. Ket naubing, nasin-aw, nasam-it ti timekda.
  Ket uray no lamolamo dagiti sakada, natukkol, nakuskos, naabbungotan amin iti abrasion ken sugat, ken uray dagiti ramayda ket asul gapu iti lamiis, adda dagiti naraniag nga isem kadagiti bibig agpadpada dagiti lallaki ken babbai.
  Ket nalawag a saanda a sumuko, no di ket agtultuloy ti panagkanta ken panaglalaban.
  Pinadakkelnakami ni Lenin para iti ragsak dagiti umili, .
  Ket ti naindaklan a Stalin ti nangsilnag iti dalantayo...
  Ilyich inyeg ti nasantuan a wayawaya iti tunggal maysa, .
  Naparmek ti simmaruno a mannursuro dagiti kabusor!
  
  GARSAT NI PUTIN KEN HITLER
  Babaen ti tulong ti mahika a ritual, inawat ni Hitler ti gasat ni Presidente Putin ti Russia. Ket daytoy ti nangbalbaliw unay iti kurso ti historia. Umuna, naabak ti air Battle of Britain. Pudno, saan a naitured ni Hitler ti nagdisso, ngem nagun-od ti Luftwaffe ti dominasion iti tangatang. Ni Franco, iti sidong dagitoy a kondision, immanamong iti panangraut iti Gibraltar. Naala dagiti Aleman daytoy a sarikedked iti dua nga aldaw. Ket inyakarda dagiti tropa idiay Africa.
  Naitantan ti gubat iti USSR. Ngem daytoy ket nagunggonaan laeng dagiti Nazi, ket naparmek ti Nasipnget a Kontinente.
  Ti numeriko a kinatan-ok ken nasaysayaat nga organisasion dagiti pasista ket nangipalubos kadakuada a mangtiliw ti Aprika, ti Makintengnga a Daya ken India iti las-ud ti makatawen.
  Ket idi Nobiembre 1942, kellaat a simmanglad dagiti Nazi ket sinakupda ti Britania iti las-ud ti sangapulo ket maysa nga aldaw.
  Kalpasan dayta nangrugi dagiti panagsagana para iti gubat maibusor iti USSR. Nangibaon dagiti Aleman kadagiti baro a tangke: Pantera, Tigre, Leon, a nakasagana a makigubat. Ket idi Hunio 22, 1943, nangrugi ti panangraut.
  Siempre, nabalinan ti USSR ti nagsagana a naimbag para iti daytoy a tiempo iti las-ud ti dua a tawen. Immadu ti bilang dagiti tangke agingga iti tallopulo ket walo a ribu ken sangagasut duapulo a dibision, ti bilang dagiti eroplano ket dimmanon iti limapulo a ribu. Immadu met ti bilang dagiti paltog ken dadduma pay a klase ti armas. Ngem adu ti nainayon ti Wehrmacht. Immadu ti bilang dagiti tangke iti Third Reich manipud innem a ribu agingga iti duapulo a ribu iti dua a tawen. Ket madlaw a simmayaat ti kalidadda.
  Immadu met ti aviation idi Third Reich. Nabileg unay ti armas ti baro a ME-309 ken simrek iti produksion. Napigpigsa ti Focke-Wulf, Yu-288 ken Yu-188. Ket serioso dayta. Nakagun-od met ti Fritz kadagiti gas launcher, ken adu pay. Agraman ti napigpigsa nga MP-44 assault rifle.
  Kangrunaanna, adu ti infanteria dagiti Aleman. Mabalinda nga usaren dagiti kolonial a tropa ken soldado manipud Europa.
  Ngem adda met dadduma a nuances. Saan a nakasagana ti Red Army para iti depensa. Saanda nga insuro no kasano ti mangidepensa iti bagina. Ket nupay nalpasen dagiti sarikedked iti Molotov Line, asideg unay dagitoy iti beddeng ken saan nga umdas ti kaunegda.
  Kanayonanna, mabalin a rumaut dagiti Aleman manipud Turkey, Iran, ken India. Plus, nangideploy ti Japan kadagiti tropa para iti opensiba.
  Wen, nagpigketda iti napigsa.
  Ket iti las-ud ti tallo a bulan naabak ti USSR ket narba ti Moscow. Dua a bulan kalpasanna, naan-anay a sinakup ti Russia.
  Kalpasanna inkeddeng ni Hitler a rauten ti America. Ket ditoy a nagasat dagiti Aleman.
  Nakapuy dagiti tangke ti America ken naud-udi dagiti eroplano. Ngem dagiti Aleman addaanda kadagiti naballigi a jet nga eroplano, ket nagparang dagiti agtaytayab a platito a naan-anay a di maapektaran iti apuy dagiti babassit nga armas, ken dagiti submarino ket saan a naapektaran iti hydrogen peroxide. Ket dagiti tangke ti serye ti E Dagiti laeng tedda ti buyot ti US ti nagsuko.
  Ket idi Abril 20, 1951, ni Hitler, gapu ta maamak a dagiti samurai ket agparparnuayda iti bomba atomika, rinautna ti Japan... Nagpaut ti gubat nga addaan iti maymaysa a kalat. Nakagun-od dagiti Nazi kadagiti ad-adda a narang-ay a tangke a kasla piramidal, nabileg a flying saucer nga addaan kadagiti laser, ken ultrasonic nga igam. Ad-adda nga adelantado a sistema ti multiple launch rocket, ken adu pay.
  Kayatna a sawen, nagpaut ti Japan iti saan a nasursurok ngem innem a bulan. Ket nagpatingga ti gubat babaen ti sabali pay a balligi ti Wehrmacht.
  Ti gasat ni Putin ti nakatulong ken Hitler a nangparmek iti maudi a naisangsangayan nga imperio ditoy daga.
  Ket idi Abril 20, 1959, naangay ti sangalubongan a reperendum, a nangipasdek iti imperial a porma ti gobierno ti maysa a pannakabalin ti lubong, nga indauluan ni Adolf Hitler.
  Sigud idi 1949, nagtayab dagiti Aleman nga agturong iti bulan. Ket idi Abril 20, 1957, napasamak ti panagtayab idiay Mars.
  Nasursuro dagiti Nazi ti sistema solar. Ket iti intero a lubong adda itan landok, Aleman nga urnos. Idi agtawen iti pitopulo, nagbalin nga emperador ti lubong ni Adolf Hitler, gapu iti gasat ni Vladimir Putin. Nakaskasdaaw daytoy a gapuanan.
  Kalpasanna, agtalinaed dayta a mangsukisok iti dadduma a lubong, ket agkaykaysa ti sangatauan. Nupay kasta, siempre, adu ti nadumaduma a kita ti proyekto a panagibangon iti intero a lubong. Agraman ti tanem iti uneg ti daga manipud Chukotka agingga iti Alaska. Ngem idi Mayo 1, 1959, nadungpar ni Adolf Hitler iti eroplano. Ket nagpatingga ti fantastic reign ti announcer. Agparang a ni Putin, buyogen ti nakaskasdaaw a gasatna, ket saan a naikeddeng nga agbiag iti nasurok a pitopulo a tawen.
  Ngem addan ni Hitler nga agtawid. Manipud iti bilang dagiti ubbing a nagun-od babaen ti artipisial nga insemination. Isu a nagtultuloy ti dinastia ni Adolf. Ket intuloy ti sangatauan dagiti proyekto a panagibangon iti nadumaduma a tukad.
  Uray idiay Africa, naibangon dagiti kalsada, riles ken lugan, kasta met ti adu a siudad. Ket nagtrabaho ditoy dagiti nangisit a tattao ken pinapigsada ti ekonomia ti Nasipnget a Kontinente.
  Rimmang-ay ken timmakder ti sangatauan. Madama idi ti pannakaibangon ti komunismo, ket sumayaat ken sumayaat ti biag dagiti tattao.
  Kalpasan ni Hitler, ti emperador ket inturayan ti anakna a ni Lobo nga Umuna. Isu ket ubing ngem masirib, ken nangipangato iti sangatauan iti dakkel a kangato. Maysa kadagiti kapanunotan ket ti panangpaadu iti bilang dagiti babbai ken panangpadas kadagiti gene. Nangnangruna, naikeddeng a mapaadu ti bilang dagiti kabaian tapno maminlima nga ad-adu dagitoy ngem kadagiti lallaki.
  Maigiddato iti dayta, idi 1961, nagtayab dagiti kosmonaut ti imperio idiay Venus, ken makatawen kalpasanna idiay Mercury. Sumagmamano a tawen kalpasanna sinarungkaranmi dagiti satellite ti Jupiter. Pinasiarmi met ti dadduma a planeta. Agingga idi 1980, napasiar ti kaadaywan a planeta iti sistema solar, ti Pluto. Ket nagsayaat dayta.
  Ket iti tawen dua ribu nangrugi ti umuna nga awan bituen nga ekspedision. Iti planeta a Daga, dandani naungawen ti krimen, ken nagpatingga dagiti sakit ken epidemia, nalipatan dagiti tattao ti bisin ken kinakirang ti tagilako. Nagbalin a simmayaat ken naragragsak ti biag.
  Ket naibangon ti pudno a paraiso. Ket saan a nagriri dagiti tattao iti maysa ken maysa. Napartak ti panagrang-ay ti siensia. Ket nangyeg kadagiti tattao iti ragsak. Narang-ay met dagiti teknolohia. Ti obra maestra daytoy, siempre, ket ti discus. Kabaelandan ti agtayab iti nagbaetan dagiti planeta. Ket saan a mapasardeng dagiti Kraut.
  Idiay Russia, dagus a bimmaaw ti gubat dagiti gerilia. Inkeddeng dagiti tattao nga awan ti gundaway a mangparmek kadagiti Nazi ket masapul nga agbiagda. Ket simmayaat ken simmayaat ti biag. Agturturong idi ti imperio iti komunismo. Kalpasan ti tawen dua ribu, adu a tagilako ti nagbalin a naan-anay a libre. Awan dagiti awan pagtaenganna, adda trabaho ti amin. Ket naibangon dagiti napintas unay a balbalay. Ket amin ket addaan iti kotse, ken tunggal maysa ket addaan iti libre nga Internet, ken adu pay.
  Umad-adu ti biag. Nasayaat ti rikna dagiti tattao. Ket in-inut a nairuam ti amin nga agbalin a maymaysa nga imperio. Ket nagtultuloy ti asimilasion.
  Dagiti Ruso ken dadduma pay nga Slav immawatda iti agpapada a kalintegan kadagiti Aleman. Ket nagbiag a naimbag ti dadduma a nasion iti sidong ti turay dagiti Nazi.
  Dagidiay saan a nakiranget, saan a partisano, nagbiagda a buyogen ti dignidad. Saan nga awan ti rason nga inaramid dagiti Aleman dagiti mangdusa nga aramid.
  Ket pudno, apaman a naikkatmi dagiti partisano, nagsardeng a dagus dagiti panangirurumen.
  Nalaka a maibagay ti polisia ti panangsakup. Agpada nga adda ti bukod a gobierno ken ti pannakausar dagiti lokal a personnel. Ket idi 2020, amin a tattao iti planeta a Daga ket nakaawatda iti kinaumili ken naipasdek kamaudiananna ti legal a panagpapada.
  Iti daytoy a tiempo, nakaro ti panagrang-ay ti siensia isu a naparmek ti kinalakay, ket nagbalin nga agnanayon nga agtutubo ken napintas ti amin.
  Ket iti dadduma a planeta ti sistema solar, nagparang dagiti purok ti Third Reich. Ket ngarud nagbalin a naindaklan iti lubong.
  Nangrugi a nagsaknap dagiti lallaki ken babbai iti daytoy a lubong iti intero a galaksi. Nagparangen ti virtual reality iti Hypernet matrix, ken adu ti amin a nakaskasdaaw ken agtutubo ken napintas. Posiblen a mapataud manen ti aniaman.
  Nagbalin ti Imperio ti Maikatlo a Reich nga imperio nga addaan kadagiti dakkel a posibilidad ken pinarmekna ti uniberso.
  Ket maminlima nga ad-adu dagiti babbai ngem dagiti lallaki. Ket napintasda amin, agtutubo a babbalasitang, ket dagiti lallaki ket agtutubo a lallaki a saan a kasapulan nga agkiskis iti barbasda. Kinapudnona, ti barbas ket maysa laeng a primitibo, animal nga atavism.
  Ket iti virtual reality dagiti kasta a makapainteres nga ay-ayam ket agpungtot ken agpuor.
  Maysa kadagitoy a mannakabalin-amin a Namarsua iti Uniberso, ni Friedrich Sfero, ti nangorganisar laeng iti kalalamiisan a "panaglinglingay".
  Nga isu ti maysa a laban iti law-ang. Iti maysa a dasig, dagiti tropana a mangibagi iti Natangsit nga Alemania, iti sabali, ti buyot ti bituen ti aniaman a gayyem, ti isu met laeng a mannakabalin-amin a namarsua iti uniberso ti Harlequinade - Nakaam-amak nga Alemania. Kaipapanan daytoy a yantangay makilablaban dagiti mannakabalin-amin a tattao, makaparagsak ken nalamiisto dayta, agingga nga imposible.
  Di malapdan a bumasbassit ti panangtengngel ti buyot ti Grozny Alemania. Pinadas dagiti arakup ti hyperplasma nga ad-adda a nairut a komprimen ti nabileg a kabusor manipud iti Natangsit nga Alemania. Minilion ken minilion a starship ti nakasarak ditoy iti ipapatayda. Masansan a bannuar, ken no dadduma nakakatkatawa. Natayda, nga adda isem iti bibigda, a mangnamnama nga agungarda inton agangay. Nupay kasla nakabutbuteng unay... Agsilnag ti naurnos a sukog tedted a colossus iti naisangsangayan a lawag a mangngalngal kadagiti talon ti law-ang ken vacuum. Agdardaras dagiti gil-ayab kadagiti pasilio ken ventilation shaft ti barko iti law-ang. Minilion a sibibiag a soldado, agpadpada a tattao ken pannakabagi ti dadduma a puli, nga addaan iti binilion a robot a nakasakay, ti mangikagkagumaan a mangliklik iti mangbusbos iti amin a pudot. Dandani amin dagiti makilablaban a tattao ket napintas a babbalasitang, a naipinta kadagiti nalamuyot, estilo avant-garde nga estilo ti buok, a kasla naurnongda saan a para iti narungsot a pannakidangadang, no di ket para iti bola ti maskara ti imperio. Maysa kadagiti estilo ti buok dagiti babbalasitang a sukog ti molino ti angin nga addaan kadagiti tadem a sukog ti payak ti paboreal ti nauram, ket nagikkis a makasair ti pusona. Di mailadawan a nakaam-amak ti ut-ot ken literal a mapisang ti kudil ti ulo. Rummuar dagiti tadem ti gilingan ket kalpasanna agtuyok iti siam nga urnos a vortex dagiti kinespatial distorsion.
  Ngem agngarngaretnget dagiti orc ken elf nangnangruna a makapadanag, talaga a saan a mabalin nga ad-adda a bang-ar; Basta daytoy ti agngisiten a rupa ti managbasol nga espiritu nga inayaban ti maysa a necrophiliac a mangkukulam manipud iti kababaan a kaunggan ti lubong dagiti natay, wenno ti lawag nga agsala kadagiti kabina ken mangkurba kadagiti bariles dagiti paltog iti porma ti nakaam-amak, makapungtot unay a manangraut. Ket mabalin a nakarkaro pay, no ania ti surreal iti panagdrowing iti makadadael ken sumsumged a substansia.
  Ket amin dagitoy ket adda iti timbangan ti starship a ti kadakkelna ket saan a nababbaba ngem ni Mercury... Nupay kasta, babaen kadagiti pagalagadan ti namarsua iti uniberso, saan unay. Ti nangparsua iti kasta a naan-anay a material a kinapudno a mismo inkeddengna ti maaddaan iti panagbettak.
  Narikna ni Sfero Friedrich Katastrofov ti ragsak ken maigiddato iti dayta, pannakapnek: maysa a sero a pabor kenkuana. Ti agtutubo a creator-terminator ket nangaramid iti U-turn, nga immadayo manipud iti silnag ti magoplasm ket, iti uni dagiti agkir-in a gravi-nuclear rays a mangyugyugyog iti vacuum, sinaksaknapna ti sabali pay a magolet iti likudan. Saan a nalaka ti sumrek, dagiti lugan a pakigubat agtarayda a kas kadagiti kuko dagiti kabalio a naikabil iti panagtaray, ken uray pay nga imanmaneho ti shaitan a nangurnong iti amin a pannakabalin ti lubong dagiti natay. Ket awan dagiti linteg ti pisika ken kosmolohia a pamiliar kadagiti nalikudan a tattao idi un-unana. Ti konsepto ti inersia ket adda laeng iti kiddaw ti namarsua.
  Ita (Buklen ti Hyper-princeps-mago-plasma ti kasta a kita ti banag a di maawatan ti pannakaawat ti tao, kalpasanna mabalinmo nga alaen ti aniaman a porma ken pannakabalbaliw ti kaadda, a mangbalbaliw kadagiti kadakkel manipud iti puso ti maysa a photon, no siwayawaya nga ikabilmo ti intero nga uniberso ti trilion a parsecs ti diametrona iti palad ti imam!) Pinili ni Sfero nga iladawan ti bagi ti maysa nga ubing a lalaki a nabaliwan ti biolohikalna, a nasanay iti nabileg ken narang-ay iti teknolohia nga imperio ti Proud Russia, uray idi agmataengan kas sikog iti aanakan ti maysa nga incubator-computer.
  Manipud idi kanito ti pannakayinaw, nangrugi ti panagsanay iti pannaturog, a nasinga babaen kadagiti panagtignay ti ut-ot, iti naisangsangayan, kosmiko a gubat. Ket adda latta dagiti biddut, yantangay naan-anay a di mapakpakadaan dagiti trajectories dagiti magolet, nga awanan iti inersia. Ngem awan ti komplikado ni Sfero maipapan iti daytoy. Inggagarana a linimitaran ti abilidadna tapno ad-adda a makapainteres dagitoy. Ngamin, ti Proud Germany, a naiwaras kadagiti binilion a galaksi ken maysa a kuadrilion a mapagnaedan a lubong, ket maysa a parsua - siempre, ti birtual a matrix. Ket ti ay-ayam a gubat iti law-ang masapul nga agtulnog kadagiti pagannurotan. Tapno awan a pulos ti riribuk. Ti ubing a lalaki ti namarsua. tallo pay ti pinaltoganna, namindua a nayaw-awan. Dagiti magomulse dagiti nakaskasdaaw ti pannakadiseniona a sistema ti armas ti nangputed iti vacuum ket pinilitda pay ketdi nga ukis, kas kadagiti ngilaw ti honey cheesecake, iti sabali a tukad ti uniberso. Ditoy a nagdive manen ni Sfero iti abut iti law-ang, a napan iti attack mode. Maigiddato iti dayta, pinili ti Boy-Creator ti kanito tapno saan a mairekord babaen kadagiti cybernetic surveillance systems a mangipaay iti naan-anay a pakabuklan ti aglawlaw nga espasio ti Magolet kadagiti nadumaduma a pannakabalbaliw.
  - Ti kinesisphoton magomatrix ket agsepen! - Pilosopikal a kinuna ti ubing a Namarsua, a pinaltoganna ti sabali pay a mannakigubat ken liniklikanna dagiti nakadkadlaw a tentacles ti princeps-plasma.
  Ti buyot ni Julius Caesar, a nangitalek kenkuana ni Sphero Frederick iti sapasap a bilin, ket nagtultuloy a nagsubli, a nanggundaway iti kinatan-okda iti numero, bayat nga inaramidda pay laeng dagiti di naballigi a panangpadas a mangbalkot iti dayta manipud kadagiti sikigan. Ti protege ni Harlequinade a ni Hannibal ket nangiwaras ti ad-adu ken ad-adu a tropa, a padpadasenna nga iyunnat ti nagdakkel nga armada iti sidong ti bilinna iti sumagmamano a parsec (ti maysa a parsec ket ti distansia a pagdaliasatan ti maysa a sinamar ti lawag iti dua ket kagudua a tawen). Bimmassit ti densidad dagiti pormasion ti tropa, ken immadu ti akem ti indibidual a paglaingan. Ditoy napaneknekan a maikari ti agsumbangir a dasig, a nangipakita iti aerobatics ken ti arte ti panagmaniobra. Ngem dakkel unay dagiti napukaw;
  Kellaat a binaliwan ni Sfero ti lugar ti panaglalaban ket nasarakan ti bagina iti abay ti kapintasan a balasitang. Nagpipinnapigket ti boy creator ken ni Valentina, nagkidem dagiti dadduma a lallaki ken ad-adu nga amang a babbalasitang. Pinuntiriada dagiti bateria ket linuktanda ti bagyo a hyperplasma tornado kadagiti bangka, single-seat magolet, mannakigubat, brigantine, destroyer, destroyer ken dadduma pay a babassit a barko. Naballigi a nagkidem ni Sphero kadagiti matana.
  Nangato unay ti sapasap a lebel ti panagsanay dagiti mannakigubat a nasanay para iti gubat, uray no agtaytayabda kas sikog iti maysa a kita ti sustansia a medium. Ngem saan a kanayon a naggapu dagitoy iti adu a bitak ken pannakarba ti vacuum. Kas sungbat, pinaputok ti kabusor ti awan asina nga apuyna, nga addaan pay ketdi iti personal a matrix. Maysa nga ayus ti hyperplasma, a sumsumged babaen ti nakapuy a proteksion ti matrix ken kagudua-espasio a tay-ak, ti nangtubtubngar iti kabal. Adtoy, ti magic space, a di makaandur iti dayta, bimtak, nagtinnag ti nadumaduma ti kolorna nga ayus ti ultra-fire iti agassawa a mangpaltog. Dagus a nauram ni Sphero (it"s just a super awesome feeling no madadael ti lasag!), naungaw ti takiag ti partner ti balasang agingga iti abagana, ti sakana agingga iti tulangna, ti torso-na agingga kadagiti gurongna. Nagikkis ti kinapintas ket nagsubli. imbilin ni Valentina.
  - Pagbalinen ti cyber regeneration.
  Nabayagen a saan a protina ti bagi ti balasitang (kas iti bagi ti dadduma a tattao). Daytoy ket espesial a lasag nga addaan kadagiti hyperplasmic inclusions, bayat a dagiti tattao a mismo ket paandaren ti super energy. Isu a ti lasag, kalpasan a nasugatan, nangrugi nga in-inut a dumakkel. Iti medio in-inut, ti proseso a mismo ket makita ti mata, ti kapartak ti panagdakkel ti tisyu ket 0.9 sentimetro iti kada segundo. Ngem apagbiit unay ti narungsot a gubat napuoran ti kabal iti sumagmamano pay a lugar. Nag-evaporate ti dua a paltog, natay ti innem a soldado, kagudua ti nauram ti maysa nga agtutubo, ken temporario a napukaw ti kudil ti ulo ken ramayna ti maysa a balasitang. Ni Sfero, agkatawa, nagsubli manen, a kunkunana, kasano kaadu ti nagun-odmo babaen ti panangparmekmo iti agaw-awit iti namarsua iti uniberso? Namilagruan, nabalinanmi a naliklikan ti panagbettak dagiti shell. Ngem dakkel ti pannakadadael, ag-siphon ti angin, a sumsumged nga agturong iti vacuum. Nupay kasta, buyogen ti dignidad a sumungbat dagiti lallaki. Ni Sfero a mismo ti nangpaltog iti filigree shot offhand, a nangtukkol iti tallo ti tugawna nga eroplano a mangraut. Ni Valentina, nga immatiddog ti dilana, dildilpatanna ti bibig ti lalaki.
  - Megaquasar nga!
  - Adda koma hyperannihilation (super-destructive) a panagbettak ti plasma! - Nagtaul ti agtutubo a Namarsua iti uniberso.
  Dua a magolet ti napaltogan babaen ti dadduma a paltog, ken tallo a torreta a mangpaltog ti napaltogan iti destroyer. Ngem iti dayta a kanito a pinuntiria ti missile cruiser dagiti paltogna kadakuada. Ti ubing a namarsua, saan nga awanan iti ragsak ken ragsak, nariknana ti anges ni patay iti rupana. Maysa a baket nga addaan iti sarukod ti nangpangta iti dakes a higante a kadakkel, ket ni Kapitan Sfero ti nangted iti bilin.
  - Nalaka a maibagay nga agretiro! Aggarawka a kasla uleg, babaen ti hedgehog!
  Nagdardaras a nagsubli ti bateria, ngem medio naladaw. Kasla agsakit ti vacuum gapu iti ut-ot, ket nagdisso ti hyperplasmic whirlwind. Nakaam-amak a danog ti gravioplasma ti nangtiliw iti bateria. Lima a paltog ken sangapulo ket dua a tripulante ti maminsan a nagbalin a naan-anay a na-evaporate. Naisubli ni Sfero ken dagiti dadduma a babbalasitang gapu iti grabitational wave. Nagtayab ti Boy-Creator, a nangdungpar iti ulona iti abs ti athletically built, ngem maigiddato iti dayta, nalabes ti kinagrasiana a ni Valentina. Ket natangken daytoy no ti lasag a masapul a ramem ket saan a protina:
  - Wow, sika ti pulsar-collapse hole! - Nagmuregreg ni Sfero. Ket nagngisiten idi simrek kenkuana ti discharge ti hyperelectricity.
  Nagtaray dagiti dadakkel a bitak iti kabal. Agputedda a kasla rangkis iti lila a rabaw ti metal, a nasurok a sangamilion a daras a napigpigsa ngem ti titanium. Ania a dakkel a pannakabalin ti nailemmeng iti hyperplasma wenno ti ad-adda pay a narang-ay a kitana, ti princeps plasma, a makabael nga aggaraw kadagiti bituen ken mangiddep kadagiti quasar. Ngem daytoy ket maikanem, maikapito, ken dadduma pay a kasasaad ti banag. Mabalin a magun-od ti intero a taaw ti hyperplasm manipud iti aniaman a molekula. Iti teoria (saan pay a magun-odan daytoy dagiti tattao), ti maysa nga elementario a partikulo ti mangpataud manen iti intero nga uniberso. Wenno dadaelen! Dagitoy ti quasi-divine a kabaelan ti hyperplasm.
  Ti bateria ket ag-slide iti nalaka a maibagay a panagreggaay nga agtayyek iti kinesisspace, ti soldado ket maipit babaen ti kimmapuy a puersa ti inersia. Kalpasanna, mairuar ti spring, ket ti bateria ket manglukat manen iti apuy iti sabali laeng a punto iti law-ang.
  Ibilin ni Friedrich Sfero:
  - Danog babaen ti akikid a beam, i-switch dagiti paltog iti concentrated ramrod mode.
  Yantangay naiddep dagiti kompiuter, masapul a manual nga aramiden daytoy. I-regulate ti suplay ti hyperplasma babaen ti drum. Ngem saan pay ketdi a nalaka ti panangaramid iti kastoy a banag ket ti mangisalakan kadatayo ket ti programa ti panagsanay ket mangipaay met iti daytoy a force majeure; Dagus dagiti lallaki ken babbai daytoy a parikut iti auto mode. Puntiria ni Sfero Friedrich ti maysa a bangka a missile, a mangpaltog babaen ti bassit a panangidaulo. Mangngeg ti kaingpis a panagkigtot ti nadadael a vacuum, napigis ti bangka. No tingitingen ti bileg ti panagbettak, mapasamak ti panagbettak ti bala. Ti light spot dadaelenna ti kotse. Nadadael met ti magolet;
  Agsisina nga agtayab dagiti payak, ket maigiddato iti dayta agtuyok ti gumilgil-ayab nga ipus iti vacuum.
  Ti kabusor a brigantine ket umawat ti kanayonan a pannakadadael, ngem sumungbat babaen dagiti dakkel a salvo. Maysa nga ayus ti sumrek iti bitak, a mangibelleng iti balasitang, a mangibutaktak kadagiti nabalitokan ti kolorna a suso nga addaan kadagiti maris cinnabar nga utong a mangiruar iti kinaraniag.
  Agkigtot ni Sphero gapu iti ragsak:
  - Makitam no kasano ti kinalamiisna! Chernodyrno nga!
  Sinaplit ni Valentina ti mannakabalin-amin a lalaki iti Magoplastik a naabbungotan iti kudil a tulangna:
  - Dagiti prinsipe-quasar! Pulsar nga elipse! Itag-aymo ti mace ti kabalyero a nangatngato!
  Nag-brist ti sukog tedted a brigantine kadagiti volley. Naiwarsi dagiti naduri a tedted ti linnaaw ti hyperplasm iti intero nga espasio ti pannakigubat.
  Nagsippayot ni Friedrich Sfero:
  - Ikkannak iti photon, iti pannakarba ti yuyeng!
  Rimmuar ti maysa a frigate manipud iti sikigan, ket maigiddato iti dayta bimtak ti kabangibang a bateria. Kasla awan ti gasat dagiti lallaki;
  Pinadas ti ubing a baliktaden ti plataporma tapno makalasat iti kasta a panangraut. Ngem dagiti kalaban ket high-class professionals met a nagturpos iti dandani isu met laeng nga eskuela. Saan met a scammer ti namarsua iti Harlequinade iti Creation of Civilizations!
  Nadadael ti kanyon ti tempropreon. Nabingay dayta iti bunton dagiti agkir-in a paset. Naisubli ti balasang ken ti Namarsua-a-lalaki nga agserserbi iti igam a kasla nadungpar ti bat. Nadungparda ti kabal buyogen ti dakkel a kapartak, medio nadungparda dayta, ket ti bagbagida ket nakaro ti pannakapatad, a nagpigergerda gapu iti pannakakigtot gapu iti nababaneg unay ken nalagda a bagida. Kalpasanna rinugianda nga uksoten ti nadagsen a kalupkop, a mangted iti normal a sukog kadagiti napintas a pigurada, a naikitikit a kasla estatua dagiti nagkauna a didiosen.
  Nalamiis ti rikna ni Sfero iti baba ti tianna. Kimmaro ti densidad ti panagbettak ti plasma ti kabusor, kasla naguyod dagiti baro a puersa iti gubat. Kas pagarigan, ti ultra-battleship a mismo ket kas kadakkel ti disente nga asteroid, ket ti sukog ti nagdakkel a pug-aw, a naabbungotan kadagiti emitter, ket nangiruar iti intero a nabaknang a padron dagiti hyperplasmic jet. Maysa a kurbado a substansia, a nabalitokan ti sukog ti mestiso ti umok a munieka ken maysa nga accordion, ti natnag iti cruiser ti Proud Germany. Dadduma nga ayus ti pannakadadael ti nangrumek iti uppat a sukog tedted ti lua a plataporma ti artileria.
  In-evaporate ni Sfero ti makannawan a sakana agingga iti tulang, ket dina inuray a natural a dumakkel dayta, dagus a nagtubo ti maysa a saka para iti bagina.
  Ni Julius Caesar, iti laksid ti amin a talentona, maabak idi iti gubat ti numero a kinatan-ok, nga addaan iti agarup agpapada a teknolohia, iti dasig ti kabusor; Ti laeng nabati nga aramiden iti kasta a narigat a kasasaad ket ti panagatras, a liklikan ti pannakalikmut. Ni Sphero, nga awan ti twinge ti konsiensiana, dimngeg babaen ti princeps connection kadagiti bilin a naited kadagiti robot. Kasla awan limitasionna nga optimismo, waw iti napartak a balligi. Sumagmamano a pannakadadael ti nagun-od ti frigate ni Julius Caesar ket bimmassit ti kapartak dayta. Narikna ni Sfero ti pungtot, kasla mapukpukaw ti bileg a pinarsuana, kasapulanna a dadaelen ti adu a kabusor agingga a mabalin. Kayatna a sawen, adda pagpilianna nga agballigi wenno matay. Nupay nalawag a ti pannakadadael ti sumagmamano a Magolet; dandani awan ti balbaliwanna, ngem daytoy ti dandani dayta awan kaaspingna a kinabannuar dagiti indibidual a mangporma iti karayan a mangrumek iti aniaman a lapped. Ti ubing a lalaki, nga agus-usar iti lagip ti agaw-awit, ken kinapudnona ti bukodna a pinarsua (No kasano a kabaelanna a selioan dagiti personalidad ken kasta a narikut ti estrukturana a banag ket naisina a saludsod!) ket dagus a nalagipna no ania ti nabartek kenkuana bayat ti nagadu a sesion ti panagsanay. Masapul a liklikam ti madlaw ken agtalinaedka iti sapasap a ranggo dagiti robot. Narigrigat nga amang ti sumrek iti kastoy a wagas, ngem nababbaba nga amang ti posibilidad a maisarang. Ngem iti sabali a bangir, adda kadi kalinteganna nga agtugaw iti ruar iti daytoy kritikal a kanito? Nasken ngamin ti maysa a soldado: asikasuenna ti pannakapreserba ti biag, punto dua: ikisapna ti adu a kabusor agingga a mabalin. No adda panagsusupadi, daytoy ti tradision, ti panagpili a pabor iti maikadua a solusion. Dagitoy dagiti Americano idi un-unana: ad-adda a pampanunotenda ti panangispal iti bukodda a kudil. Dayta"t gapuna a naabak ti Yankees, ket malaksid iti dayta, nakapuy ti propagandada. Awan ti totalidad ken inclusiveness-na. No malagiptayo ti nagkauna a pakasaritaan ti Daga: kadagidi a panawen a nakadena ti sangatauan iti maysa a planeta. Maysa a nakaam-amak ti pannakabingaybingayna a lubong, kasapulan a maurnong ti amin a nasion ken ili iti maymaysa a dakulap. Sumagmamano nga imperio ti nangibaga iti dayta. Umuna iti amin, ti USA, China, ti Islamic Society. Agbalin a multipolar ti lubong ken literal a masisina, umad-adu ti bilang dagiti agwaywayas nga estado, agbalin a obsesion ti panagsina dagiti babassit a nasion. Gagangay a pagtaengan Nauram ti daga, literal a matnag ti sangatauan iti mangliwengliweng! Kadagiti immun-una a panawen, adda dagiti nabileg nga agtuturay a kayatda a pagkaykaysaen ti sangatauan. Daytoy, umuna iti amin, ni Alejandro a Dakkel, maysa kadagiti kalatakan a komander iti amin a panawen ken ili. Isu ket di maparmek, ngem kayat ti providence nga ikkan isuna iti ababa unay a biag. Ket ngarud addaan iti dakkel a gundaway, isut" mangbangbangon iti internasional nga imperio, a mangyeg iti nangato a kultura dagiti Heleniko idiay Asia. Uray ti Cartago ken ti nagkauna a Roma nangipatulodda iti dakkel a panagdayaw iti taga Macedonia, ti kalatakan nga Slav, idi nagkauna a panawen! Sakbay ni Alejandro, ti Dakkel a Persia iti sidong ti sumagmamano nga ari (nangruna ni Ciro) ket nakagun-od kadagiti nadagsen a panagparmek, manipud India agingga iti Egipto, ngem ti doktrina: adda maysa nga agturay para iti intero a lubong, isu ti immuna a nangidatag! Idiay Roma, indawat ni Julio Cesar ti akem nga agturay iti lubong, ngem saan nga umdas ti kapaut ti biagna. Kalpasan ni Cesar, kadagiti emperador awan ti umdas a napigsa a komandante. Ti nadiosan nga Agustin ket masakit ken nakapuy iti pisikal, ti karismatiko a Nero ket sapasap a nakaam-amak. Dagiti kalatakan nga agtuturay, da Diolectanus ken Constantino, ad-adda a nakirangetda tapno mataginayon ti kasasaad, a dida pinanunot ti serioso a panangparmek. Adda pay dadduma a heneral, kalpasan ti pannakatnag ti Roma. Kadagitoy, dagiti kalatakan a personalidad ket: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Naballigi unay ni Genghis Khan. Isu ket sinakupna ti gangani amin a Tsina, Afganistan, Khorezm, ken dagiti narang-ay a detatsment ket nakadanon idiay Taga-ugma a Rus'. Nagsayaat ti gundawayna a mangabak; Ngem uray ti medio napaut a panagbiagna sigun kadagiti pagalagadan ti Edad Media ket saan nga umdas para iti panangparmek iti lubong. Nangipasdek ni Genghis Khan iti dinastia, ngem awan ti kas kenkuana, a makabael a mamagkaykaysa kadagiti amin nga agakar-akar. Kas met laeng ken ni Tamerlane. Balligi kalpasan ti balligi, dakkel nga imperio, ken pannakabingay, ti pannakadadael ti Timurat, panagsusupiat iti nagbaetan dagiti annak a lallaki ken appoko. Ket awan ti maikari a kasuno. Da Napoleon ken Hitler, gapu ta naparmekda ti Europa, naburakda ti bukotda maibusor iti Russia. Daksanggasat ta napaay a mismo ti Russia a manggun-od iti panangdominar iti lubong. Ti pudno a naindaklan nga agturay ket ni Stalin, a nangbalbaliw iti maysa a di makabasa ken makasurat a pagilian a magmagna a naka-bast a sapatos a nagbalin a nabileg nga industrial a pannakabalin.
  Ket kalpasanna, idi maikaduapulo ket maysa a siglo, ti pannakabalin nga umuna iti Alemania, ken kalpasanna iti lubong, ket nagun-od ti maysa a misterioso nga agassawa nga addaan iti di kapapati a hyper-intelektual a pannakabalin.
  Pinarsuada dagiti kaudian a princeps-magic nga igam, ket in-inut a timmanor ti sangatauan agingga iti kasasaad a dandani mannakabalin-amin.
  Ngem ti gubat ket gubat, nangnangruna ti gubat iti law-ang, a sadiay di maliklikan ti di umiso a panagkuenta ken pannakadangran. Ti mannakigubat a ni Friedrich Sfero, a nangikeddeng nga agrisgo, ket nagasat agingga ita a nabalinanna a dinadael ti uppat a lugan a pakigubat a dina naallukoy ti atension iti bagina;
  - Adda birch porridge para kadagiti babassit a tattao! Wenno imbes ketdi princeps-plasma!
  Wen, dagiti kasta a makapainteres nga ay-ayam ket ay-ayamen dagiti umili ti Imperio ti Third Reich, a mangparmek iti uniberso.
  Ket kasano nga agpatingga amin dagitoy ken no ania a kangato ti pannakabalin-amin ti madanon ti sangatauan, uray ti awan pannakabalinna nga imahinasion.
  
  
  COG KEN POINT KEN TI MAIKATLO A REICH
  Idi Maikadua a Gubat Sangalubongan, bimmallaet dagiti biktima. Iti daytoy a kaso, dagiti ababa a disenio ket da Vintik ken Shpuntik. Idi umakarda, nagtungpalda idiay Berlin. Bueno, yantangay awan ti ammoda maipapan iti politika ken planeta a Daga, nagbalbaliwda iti serbisio dagiti Aleman. Ket isuda ket umuna a klase a teknisian. Ket nakipasetda iti pannakapadur-as ti Panther. Dagiti nasirib a disenio pinagbalinda nga akikid ken bassit ti torre, nasaysayaat ti pannakasalaknibna, ngem nalaglag-an. Ti makina ken transmission ket naikabil iti maysa a yunit, ken ti gearbox ket adda iti makina a mismo. Naaramid met ti chassis a nasimsimple ken nalaglag-an ngem iti pudno a pakasaritaan. Ket 1.8 metro laeng ti kangato ti "Panther." Kas resultana, ti 80-mm a kabal ti muging ti kasko ket naikabil kadagiti dadakkel nga anggulo ti nainkalintegan a panagkiling ken nagbalin a dandani di makastrek. Ti muging ti torre ket 120 a milimetro nga addaan kadagiti bakras, ken dagiti sikiganna ket nagkiling iti innem a pulo a milimetro. Ti nakapuy a punto ket dagiti sikigan ti kasko - 40 laeng a milimetro. Ngem kompakto unay ti bagina ken dakkel ti anggulo ti panagkiling ti ngato, ken naikabil dagiti 30-mm a kalasag iti baba tapno maabbongan dagiti roller. Ket amin daytoy a kinapintas ket agdagsen laeng iti 26 a tonelada, nga addaan iti makina nga 650 horsepower. Ket ti paltog ket addaan iti 75 mm 70 EL a kaatiddog ti bariles, a mangpaltog iti 15 a bala iti kada minuto.
  Plus adda met nasayaat a visibility ken optics.
  Daytoy a tangke ket nagmaneho iti kapartak a 70 a kilometro iti kada oras, saan a makastrek iti sikigan para kadagiti nalag-an a paltog, kangrunaan nga uppat a pulo ket lima, ken dagiti kontra-tangke a riple, nangala iti tallopulo ket uppat a head-on manipud iti dua a kilometro, ken praktikal a saan a nadadael. Ket dandani amin nga igam a panglaban iti tangke ti USSR ket saan a simrek iti mugingna.
  Ket nagdisso ti baro a "Panther" iti Gubat ti Kursk. Maigiddato iti dayta, nalaklaka a mapataud dayta, ken kasapulanna ti dandani kagudua ti metal a kas iti Panther iti pudno a pakasaritaan.
  Kas resulta ti pannakausar daytoy a tangke, linabsing dagiti Nazi dagiti depensa dagiti tropa ti Soviet ket inserrada ti kaldero, a linabsanda ti Kursk. Ket iti kasta inagawda ti gannuat. Ket iti panangibangonda iti balligida, innalada ni Voronezh.
  Kalpasanna imbilin ni Hitler kadagiti tropa nga agpaabagatan. Ket nagturong ti armada dagiti tropa nga agturong idiay Stalingrad.
  Dagiti tangke ti Alemania ket adda iti kasayaatan a kasasaadda. Ket maysa a grupo dagiti babbalasitang ti makilablaban iti Panther, a mangsuntok kadagiti paltog ken lugan ti Soviet.
  Nag-break through dagiti Aleman agingga idiay Stalingrad... Ngem saan laeng a dayta. Idiay Africa, nangabak ti korpo ni Rommel iti agsasaruno a balligi babaen ti panangusar kadagiti baro a tangke. Nakarkaro ti kasasaad para kadagiti Aliado gapu ta nakaimbento met da Vintik ken Shpuntik iti jet fighter. Maysa pay, nalag-an unay, nalaka nga aramiden, maniobraen, ken nalaka a makontrol.
  Ket ti baro nga eroplano a VSh-162 ket nagbalin a kasayaatan a makina iti tangatang, ken dakkel ti nangdadael iti aviation ti Aliado.
  Isu a nangrugi nga umabante dagiti Nazi idiay Africa nga agturong idiay Egipto. Nagkedked ni Hitler a mangala iti Stalingrad babaen ti bagyo ket pinasardengna dagiti tropana. Ngem rinugian dagiti Fritz ti kangrunaan nga opensibada iti maysa a panagliklik babaen ti panagballigida iti Baybay Caspian. Ket kimmaro ti kasasaad.
  Ket simmaruno dagiti baro nga operasion iti amianan. Rinaut dagiti Nazi ti Sweden. Ket iti sumagmamano nga aldaw pinilitda a sumuko. Ket nagbalin a nalamiis dayta.
  Inmaneho da Gerda ken Charlotte ti Panther iti intero a Sweden ket pinilitda dagiti natiliw a soldado nga agepan dagiti lamolamo a sakada, a mangipakita iti dakkel a klaseda. Talaga a nalamiis dagitoy a babbalasitang ditoy.
  Adu a lallaki manipud iti gubat ti simmuko kadakuada. Ket inagkanna dagiti lamolamo a suela.
  Ngem ita addadan idiay Sweden, a sadiay agtinnag ti niebe ken nalamiis.
  Ket dagiti Aleman, nga indauluan ni Rommel, inabakda dagiti Briton idiay Egipto. Ket ita, nakastrekdan iti Makintengnga a Daya ket agballigida kalpasan ti balligi.
  Saan a nagsardeng sadiay ti panagmartsa dagiti napintas a mannakigubat... sipapasnek a kinuna ni Gerda a nangkuskusen iti awan kawesna a sakana iti metal:
  - Bueno, ti Tigre ket, siempre, maysa a tangke a mangpataud kadagiti obra maestra ken dakkel a makina no maipapan iti bileg. Ket simple a maigiddato iti dayta!
  Siuulimek a kinuna ni Charlotte:
  - Siak a personal a kaykayatko ti "Lev". Yantangay awan ti makalasat iti kasta a kotse! Ket addaan iti ad-adda a perpekto a sukog!
  Nalagip ni Magda no kasano a naipakita kadakuada ti parada idi Nobiembre 7 ket nagkigtot:
  - Nagustuak ti "Mouse", dakkel unay! Ket iti dua a paltog a maminsan!
  Nagkidem ni Christina ket nagturong iti transportasion:
  - Dua a paltog iti maysa a kotse - dayta ti nalamiis!
  Inyulog ni Gerda dagiti sakana iti tangatang ket kinunana:
  - Nasayaat kadi ti agtayab a kastoy? Madanontayo ngata idiay Australia iti mabiit?
  Nagkidem ni Charlotte.
  - Saan! Saan a mabiit! Tapno agtayab sadiay manipud Sweden - dandani iti intero a globo!
  Nagdisso gayam ti eroplano tapno aggasolina. Nagtaray dagiti babbalasitang a rimmuar. Nasarakanda ti bagbagida iti napudot a Medina, a sadiay ti emerhensia a nagdisso ti eroplano. Iti laksid ti panaggibus ti Nobiembre, agarup tallopulo a degree ti temperatura ditoy. Ket idiay Sweden, bayat a pumanawda, dimteng ti nalamiis a bagyo ket bimmaba ti temperatura agingga iti minus tallopulo.
  Nagtaray dagiti babbalasitang agingga a kabaelanda tapno agtalinaedda a nabara iti barko a pagluganan, ket kinagat ti yelo ti lamolamo a muging dagiti babbalasitang. Saan a nalaka ti saan nga agsapatos sigun iti prinsipio, nangruna bayat ti pannagna.
  Ngem ita, nagtaray dagiti babbalasitang iti napudot a darat ti Medina. Nagbuteng dagiti Arabo a nangmatmat kadagiti kagudua a lamolamo a babbalasitang, ngem mabutengda nga agaramid iti aniaman nga addang. Kaskasdi, nakaam-amak unay ti reputasion dagiti Aleman. Talaga a matmatanda ida kas nasion dagiti supermen, ket ngarud pakawanenda dagiti babassit a prank. Kas no agtaray dagiti kinapintas a nakabikini laeng.
  Kalpasan ti nalamiis a paniempo, no kanayon a lumamiis dagiti sakam, makaay-ayo unay ti panagtaray iti napudot a darat. Nagustuan dagiti babbalasitang ket nagragragsakda a nangipuruak iti darat iti tunggal maysa.
  Ni Gerda, a lumlumtaw iti disierto a kasta, impagarupna a nagsayaat pay laeng ti agbiag iti pagilian a kanayon a kalgaw. Ket anian a nasayaat dayta...
  Naraniag ken nadalus, presko nga angin ti agpuyot kadagiti rupayo. Wenno saan unay a presko, no di ket napudot nga angin ti disierto.
  Immisem a kinuna ni Charlotte:
  - Ita dagitoy a daga ket kukua ti Third Reich. Saan pay a pulos a kasta ti panagkaykaysa ti sangatauan. Wenno imbes ketdi, nasinged, iti panagkaykaysa a kas ita. Ket amin dagitoy ket kaaduanna a gapu iti kinalaing ti Fuhrer.
  Lohikal a kinuna ni Magda:
  - Paset met gapu ta nalabes ti gasat ni Hitler. Kas pagarigan, natnag dagiti Briton a kasla gisantes. Ket saan a nagbalin a lapped ti kinalawa ti Africa. Wen, adda amin iti dasigmi ditoy. Nupay no dadduma, napasamak dagiti biddut!
  Insungbat ni Christina:
  - Iti termino ti gasat, saan a talaga! Saankami a nagasat, kas pagarigan, iti kalam-ekna idi '41. Ta no saan, innalada koma ti Moscow idi. Ket agpatingga ti gubat iti daya. Ket ngarud masapul latta nga iruartayo ti Stalinista a siit.
  Immanamong ni Gerda a nagsennaay:
  - Masapul ngata nga aramidek! Nakalkaldaang dayta! Adu unay a nasayaat a lallaki ken babbai ti matay!
  Di boluntario a nagsangit ni Magda ket kinunana:
  - Ipapatay... Anian a kinaawan patasmo! Ket no dadduma, di umiso nga oras ti isasangpetmo!
  Nagdardaras ni Gerda a nagkedked:
  - Saan no dadduma! Ket kanayon a di umiso ti tiempo! Ammom no kasano ti kayatmo nga agbiag, ken anian a di kayatmo ti matay!
  Lohikal a kinuna ni Christina:
  - Kayatmi daytoy, gapu ta napigsa ken nasalun-atkami. Ngem ti lola nga agtawen iti sangagasut ken masakit ti amin ket nalabit naan-anay a naiduma ti kababalinna maipapan iti ipapatay!
  Nagkidem ni Charlotte ket nagbuteng a kinunana:
  - Oh Dios ti mangiparit! Iparit ti Dios nga agbalinka a lumakay!
  Inwagwag ni Gerda dayta ket sinipa ti darat babaen ti awan kawesna a sakana:
  - Saantayo nga agsarita maipapan iti daytoy! No rugiam a panunoten no ania ti kinalakay, mauyongkan wenno dadaelem ti biagmo!
  Pinadas ni Magda a liwliwaen ti blonde a balasitang:
  - Inton umay ni Jesus, agungarto amin dagiti natay, ket daytoy ket agnanayon nga agtutubo iti agnanayon!
  Immisem ni Gerda ket nadungngo a kinunana:
  - Dios ti agngina!
  Sipupungtot a simmungbat ni Christina:
  - Ngem maysaak a prinsipio nga ateista. Diak mamati iti Dios ken diak balakadankayo!
  Inkidem ni Gerda dagiti napigsa ken nakurba nga abagana:
  - Diak awagan ti bagik a napigsa a mamati, ngem... Adu dagiti banag a di mailawlawag dagiti materialista ken ateista. Agraman ti nagtaudan ti uniberso!
  Insungbat ni Charlotte, a nagdisso iti napudot a darat:
  - Ngem nasaysayaat ti magustuak nga ideya - adu a dios. Nga isuda, dagitoy a Demiurge a Dios, ket sangsangkamaysa a nangparsua iti uniberso ken ti Daga. Kalpasanna, adda panaglalaban iti nagbaetanda, a nakaigapuan dagiti didigra ken natural a didigra. Daytoy ti gapuna a napasamak ti amin a kita ti didigra. Ti pannakidangadang dagiti didiosen ti mangpataud kadagiti gubat iti nagbaetan dagiti tattao!
  Sitatalged a simmungbat ni Gerda:
  - Ngem kanayon nga agballigi ti Dios nga Aleman!
  Nagkidem ni Charlotte.
  - Saan a napasamak daytoy bayat ti Umuna a Sangalubongan a Gubat. Nupay asidegkami iti balligi!
  Sipipinget a nagtung-ed ni Christina:
  - Dayta ti kasta! Nasken idi a temporario a maisakripisio ti Daya a Prussia, ngem saan a mangikkat kadagiti tropa manipud iti Akinlaud a Prente. Kalpasanna, likmutenda ken alaenda ti Paris. Sumuko ti Francia... Ngamin, naabak. Ket ad-adda pay... Panagkunak no impakita ti Britania ti kinatangken ti ulo, mabalintayo koma a rinaut dayta a kadua ti Italia, Turkey ken Japan. Ket rumekenda dayta babaen kadagiti submarino ken ti nagkaykaysa a panagtignay dagiti armada!
  Napaliiw ni Magda:
  - Nalipatam ti maipapan iti Russia!
  Inlinteg ni Christina ti bagina:
  - Diak nalipatan ti aniaman! Naabak koma ti Russia kalpasan ti panagsuko ti Francia. Maysa pay, ni Tsar Nicolas II ket saan a ni Stalin. Nadarasudos koma a makikappia kadatayo ti monarka ti Russia, ta nagsagaba iti pannakaabak. Ket kayattayo... Iti ababa a pannao, nakapkapuy pay ti Russia idi panawen ti tsarista ngem ti komunista a Russia!
  Nagkidem ni Charlotte.
  - Kasta ti kasasaadna! Ngem, siempre, nalipatanmi ti gundaway idi. Nagbalin a nasirsirib ni Adolf Hitler. Isu ket nagleppas ti saan nga agresion a katulagan kenni Stalin, ken inabakna dagiti kabusorna a saggaysa. Napolitikaan a sirib daytoy!
  Napaliiw ni Christina:
  - Ad-adda pay a lohikal a malpas ti Britania, ket kalpasanna laeng a rauten ti Union Soviet!
  Immisem ni Charlotte:
  - Umanamongak iti daytoy!
  Maisupadi ketdi, nagkedked ni Gerda:
  - No saantayo koma a rinaut ti USSR idi 1941, ken saantayo a naparmek dagiti yunit ti Red Army a saan a nakasagana para iti depensa a gubat, mabalindatayo koma a rinaut idi rinauttayo ti Britania. Isu nga awanen ti sabali a pagpilianmi!
  Nagkidem ni Magda:
  - Naannad a politiko ni Stalin! Mabalin a dina inrisgo ti kasta nga adbentura!
  Rasonable a kinuna ni Gerda:
  - Imbes ketdi, dakkel a sugal dayta iti biang ni Stalin tapno maitedna kadatayo ti gundaway a mangrumek iti Britania. Iti daytoy a kaso, matnag kenkuana dagiti nangatngato a puersa. Ket intabonmi koma. Ket bayat a sinaranget ti Britania, adda latta gundaway ti Russia maibusor kadakami. Ta no saan, nasken nga aminentayo nga awan ti gundaway dagiti kabusortayo!
  Nasarakan met ni Charlotte ti banag a kontraenna:
  - Agingga a maabak dagiti monster a kas iti USSR ken USA, nasapa unay a kunaen nga awan ti gundaway ti kabusor. Adu ti naaramidantayo ken adayo ti nagnaantayo, ngem... Adu pay laeng dagiti parikut iti masanguanantayo. Daytoy ti Australia ita. Sabali pay a napateg a pasamak para iti buyot ti Alemania!
  Sitatalged a simmungbat ni Gerda:
  - Break through tayo met dayta! Naminduakon a nagnagna idiay Switzerland ken Sweden, ngem uray la nabara nga amang idiay Australia.
  Nagkidem ni Charlotte ket sitatalged a kinunana:
  - Mamatiak iti balligitayo! Saan la a mabalin a sabali dayta!
  Masapul nga isardeng dagiti babbalasitang ti agpabara iti disierto ket umakarda manen iti transportasion. Naballigi ti panaggasolina. Ket dagiti babbalasitang ket nakikadua kadagiti dati a gagayyemda manipud iti batalyon ti Tigres.
  Dagiti babbalasitang manipud iti daytoy a detatsment dagiti babbai ket nanganupda kadagiti awan kargana a Mujahideen. A nupay kasta, manmano laeng. Ket ita siraragsakda a nagluas tapno parmekenda ti Australia. Sabali pay a kontinente a matarigagayan unay para iti Wehrmacht.
  Mangur-urnong ti Alemania kadagiti puersa para iti panagluksaw ken agsagsagana nga agdisso.
  Buyogen ti panagraem a naam-ammo ni Margaret dagiti dati nga am-ammona a da Christina ken Gerda. Ngamin, saan nga amin ket makagun-od iti diamante para iti Krus ti Kabalyero! Kalpasan daytoy a kompania, maibaon kano dagiti babbalasitang para iti inseminasion ken iti naisangsangayan a kampo para kadagiti agpasngay nga annak. Isu nga iti kompania ti Russia, mabalin nga awan ti tiempoda a makipaset.
  Nupay kasta, kasla naragsak ken militante dagiti kinapintas. Diakton kayat ti maturog ket nagsasarita dagiti babbalasitang, a naiserra iti naisina a kabina.
  Ni Magda, a nakatugaw iti lalat a tugaw, kinunana:
  - Ti paganismo, para iti amin nga akinruar a lohika, ket saan met a makasungbat iti adu a saludsod. Kas pagarigan, sadino ti naggapuan dagiti nagadu a didiosen ti demiurge?
  Nagkidem ni Charlotte ket insungbatna:
  - Kas iti monoteismo a dina kabaelan a sungbatan ti saludsod, sadino ti naggapuan ti kakaisuna a Dios a nangparsua iti Uniberso?
  Nagkidem ni Magda:
  - Daytoy ket saludsod no kasano nga ibaga... Babaen ti pammati awatentayo a kas maysa nga axiom a ti Dios a Mannakabalin-amin ket kanayon nga adda. Ket daytoy ket maysa nga aksioma a saan a kasapulan ti pammaneknek.
  kinuna ni Christina a nagkidem:
  - Imposible a panunoten ti maysa a banag nga adda iti agnanayon, ken awan patinggana a napigsa, ken awan patinggana a masirib. Karkariten daytoy ti lohika. Kas makitatayo ditoy Daga, ti simple ti mangpataud iti komplikado, ket mapaliiwtayo ti ebolusion. Ket kalpasanna manipud iti mas komplikado, dimteng ti simple. A maikontra iti napaliiw a kinapudno.
  Kas pagarigan, ad-adda a komplikado ti sangatauan, saan a mapasimple! Ket saantayo a pulos a nakababain, ngem iti kasumbangirna, ad-adda a perpektotayo!
  Nagkidem ni Charlotte ket kinunana:
  - Lohikal nga! Ti ebolusion dagiti didiosen ket mangiturong iti pannakaparsua ti mannakabalin-amin a Demiurge a Dios!
  Naulpit a kinuna ni Magda:
  - Ti kasta a pilosopia ket mabalin a mangdadael iti kararua!
  Inkidem ni Charlotte dagiti matana ket insungbatna:
  - Ngem ti saludsod ket, ania nga edad ti uniberso?
  Inkidem ni Magda dagiti napigsa, narang-ay nga abagana:
  - Saan nga ammo! Ket apay a kasta a saludsod?
  Rasonable ti sungbat ni Charlotte:
  - Daytoy ket adda pakainaiganna iti panagrebelde ni Satanas. Ni Satanas ket maysa kadagiti immuna nga anghel, no saan a ti kaunaan. Ania ti pangawagda kenkuana - Anak ti Parbangon! Ket no nagrebelde, ngarud nalabit saan unay a naglabas ti panawen manipud pannakaparsua ken panagrebeldena. Ta no saan, mapaneknekan a kalmado ti kababalinna iti nakaad-adu a binilion a tawen ket kellaat a nagbalin a maag.
  Nagkullayaw ni Magda ket nagkullayaw:
  - Ket ngarud ania?
  Kinuna ni Clever Charlotte:
  - Ket kuna dagiti sientista a binilion a tawenen ti unibersotayo! Kasta unay ti kabayag ti lawag dagiti bituen a makadanon iti planeta a Daga! Ngem sigun iti Biblia, saan a mabalin a binilion dayta!
  Nagpanunot ni Magda iti apagbiit ket insungbatna:
  - Pinarsua ti Dios ti lawag dagiti bituen a nakadanon kadatayo. Nataengan da Adan ken Eva, saan a maladaga. Agsilsilnagdan ti init ken bulan ken bituen para kadakuada. Kayatna a sawen, pinarsua ti Apo ti lubong iti panagdur-as. Isu nga awan ti paneknekan amin a karim.
  Sitangtangken a kinuna ni Charlotte:
  - Wenno mabalin a paneknekanda nga adu dagiti didiosen? Dagidi didiosen a nangparsua iti uniberso!
  Simmungbat ni Magda buyogen ti sumagmamano a panagduadua:
  - Ti unibersotayo ket ad-adu wenno basbassit a nagkaykaysa ken naistruktura, nga addaan amin nga iregularidadna. Ket ti kaadda ti adu a didiosen ti mangiturong iti kinapudno a mabingay koma ti uniberso iti paset.
  Medio lohikal met ti panagkedked ni Charlotte:
  - Ti barko a pakigubat ket ibangbangon ti adu unay a tattao! Nupay kasta, ti barko a pakigubat ket maysa a solido a makina. Wen, ket ti Uniberso ket binangon ti adu a didiosen ti demiurge, ngem daytoy dina pagbalinen ti Uniberso a saan unay nga integral!
  Inyunnat ni Magda ti rupana ket nagkullayaw:
  - Ket kasla lohikal dayta! Ngem puro a natauan a lohika daytoy. Awan ti pakainaiganna iti Nadiosan a pannakabalin, a di maawatan!
  Nagkidem ni Charlotte.
  - Ti kasimplean nga argumento ket saan a maawatan dagiti pampanunot ti Apo! Ket mabalin a matukoy ken madakamat daytoy iti amin a kaso ti biag!
  Insippaw ni Magda:
  Ket iti tunggal linia daytoy sanga ti Apo, .
  Makitak ti tarigagay kadagiti tagtagainep a mangtungpal iti ideal...
  Ngem karkarna nga agsagaba dagiti tattaotayo iti dandani idiay impierno, .
  Ket ti despota ti pinansial siuulpit a nangkawar kadagiti payaktayo!
  Nagngisiten ni Charlotte.
  - Mangan a nasayaat! Apay a dika agruknoy iti tuod?
  Nagkidem ni Magda iti dakulapna:
  - Yah sika!
  Nalawag a nangrugi a mauma dagiti babbalasitang... Saan a nasayaat ti saritaan maipapan iti relihion. Ania pay ti mabalintayo a pagsasaritaan? Limitado ti kapanunotan dagiti mannakigubat ti batalyon ti SS.
  Sinagid ni Gerda dagiti tangke iti saritaan:
  - Ti "Leon"tayo ket basta pannakaiparangarang ti espiritu nga Aleman! Dakkel unay ken addaan iti paltog!
  kinuna ni Magda, a nangmasahe iti nagatel a suela babaen kadagiti imana:
  - Ket dakdakkel pay ti "Mouse" - napigpigsa ti kayatna a sawen! Ket napuspuskol ti kabalna! Ken dua a paltog a maminsan!
  Nagpukkaw ni Charlotte buyogen ti ragsak:
  - Makaay-ayo a bassit nga ipus! Gilingentayo ti amin nga agbalin a pulbos!
  Innala ni Magda ket inkantana:
  - Nagsapata ken kadaanan, agsapata manen ti kabusor! Gilingennak, gilingennak nga agbalin a pulbos! Ngem saan a maturog ti anghel, ket agkurri ti amin... Ket nasayaat ti panagpatingga ti amin! Ket nasayaat ti panagpatingga ti amin!
  Sipapakumbaba a kinuna ni Charlotte:
  - Dagidiay agpannuray iti tulong dagiti anghel ket matnag a diretso iti impierno!
  Insungbat ni Magda:
  - Siasinoman nga addaan kadagiti sairo iti ulona, iti masakbayan adda laeng impierno!
  Kellaat a kinuna ni Gerda:
  - Nasinged ti pannakaammomi ken Charlotte iti T-34 idi agsubokda! Ket ammom, saan a daytoy ti kadadaksan a tangke ditoy Daga!
  Makasabidong ti panagkuna ti nalabaga ti buokna:
  - Saan a ti kasayaatan, ngem... Nakapuy ketdi ti pannakakitana. Iti praktis, narigat unay ti mangdungpar iti kabusor manipud iti kasta a tangke! Masapul nga aminentayo dayta!
  Lohikal a kinuna ni Gerda:
  - Nasayaat ti sukog ti kabal ken torreta. Nupay nasaysayaat ti side protection ti "Tiger" -2 ken "Lion".
  Kinuna ni Christina, daytoy nalabaga ti buokna a natangsit a balasitang:
  - Nasayaat met ti torreta ti "Leon", no maipapan iti panagkiling ti muging. Ngem dandani saan nga agkiling ti muging ti "Tigre"-2.
  Insungbat ni Gerda:
  - Ngem ti kapuskol ti kabal ket 180 milimetro. Daytoy ti mangsupapak iti basbassit nga anggulo ti sheet. Iti termino ti torre, ti "Leon" ket nagbalin a nasaysayaat ngem ti "Tigre", ngem daytoy, siempre, ket saan a ti limitasion. Ammok a sigurado a mangparnuay dagiti diseniotayo iti ad-adda a perpekto.
  Ket tinapik ti napintas a balasitang ti lamolamo a sakana iti asero a sheet, isu a nagkiriring ti musical trill.
  Nauma dagiti mannakigubat. Kayatda ti maturog. Mabalin a makatiliwka iti makapainteres sadiay...
  Kabayatanna, adda gubat idiay Caucasus. Malaksid iti Panther, inusar met dagiti Aleman ti Tiger-2. Kasta met ti kapada a tangke ti sukog, ngem dakdakkel bassit, nadagdagsen nga addaan iti 88-mm a kanyon, ken napuspuskol a kabal. Siempre, ti dagsen a tallopulo ket lima a tonelada, ad-adu pay, ngem saan latta a kritikal, ket mabalin a labanan babaen ti daan a makina a 700 horsepower. Nupay kasta, nakaaramiden da Vintik ken Shpuntik iti makina nga addaan iti 1000 horsepower. Ket nangrugi met a literal a nagtayab ti "Tigre"-2. Nagparang ti "Leon", nga addaan pay iti napuspuskol a kabal, nangruna iti sikigan, ken 105-mm a paltog.
  Ket gapu ta uppat a pulo ket lima a tonelada ti kadagsenna, nagbalin dayta a dakkel a parikut para kadagiti tropa ti Soviet.
  Idi kalam-ekna ti uppat a pulo ket tallo - uppat a pulo ket uppat, ti Caucasus ket natiliw babaen dagiti tropa ti Alemania. Nangrugi a naiduma ti panaglabas ti gubat iti senario ni Stalin.
  Natiliw dagiti Nazi ti India idi Marso ket nangrugida nga umabante nga agturong idiay Australia. Ket maigiddato iti dayta, in-rake-da ti Africa.
  Intukon kadakuada ni Stalin ti talna iti aniaman a kondision. Idi primavera ti uppat a pulo ket uppat, idi nakompletona ti panangparmek iti Africa, inawat ni Hitler ti singasing ni Stalin iti kappia.
  Makaadipen dagiti kasasaad, agraman ti panagbayad kadagiti reparasion ken ti suplay dagiti raw materials ken dadduma pay a banag iti Third Reich.
  Idi kalgaw ti uppat a pulo ket uppat, napasamak ti panagdisso idiay Britania, ket natnag ti London iti maysa a lawas. Kalpasan dayta nangrugi ti dakkel nga opensiba maibusor iti America. Nangaramid da Vintik ken Shpuntik kadagiti baro a submarino a naparpartak ti panaglayagda ngem kadagiti bangka ken mangiwanwan kadagiti torpedo babaen ti radar. Ket saanda nga inimbento ti adu a dadduma pay a banag.
  Nagbalinen a nangnangruna a nabileg ti sistema ti laser kadagiti diskette. Ket nagsayaat laeng dayta.
  Nagtultuloy ti America agingga idi Hulio 1945 ket simmuko. Dimtengen ti panawen ti talna. Temporario ti pudno...
  Saan a naragsak ni Hitler ta adu unay ti teritoria nga innala ti Japan. Ket il-iliwenna laeng ti agibales ken panangsakup iti daga.
  Ket idi Abril 20, 1953, nangrugi ti gubat iti Japan. Ti simmaruno ken Stalin, ni Beria, intukonna ti tulongna ken ni Hitler.
  Immanamong ti Fuhrer, iti sumagmamano a kondision. Nga isu, ti USSR ket makilablaban iti naan-anay a puersa, ngem makasubli laeng iti abagatan a Sakhalin ken ti rangkis ti Kuril.
  Ni Beria, a nagtultuloy a nangipaay iti dakkel a tribute ken Hitler, immanamong kadagitoy a kondision.
  Nakapuy ti panaglabas ti gubat para kadagiti Hapones manipud pay idi damo. Nangnangruna a makarimon dagiti flying saucer-da, nga addaan kadagiti igam a laser ken heat rays. Ket literal a napuoran ti amin a dapo ken narunaw a nagbalin a metal a barbas.
  Ti USSR ket nangipuruak iti gubat kadagiti tangke a T-54 ken IS-7, a napigpigsa met ngem dagiti Hapon, ken dagiti jet nga eroplano.
  Nagpaut ti gubat iti lima a bulan ken nagpatingga iti panagballigi ken panangsakup ti Japan. Nagbalin a naariwawa a balligi...
  Ket dagiti tangke a tripulante ti Alenka iti IS-7 ket naisangsangayan iti bagida kadagiti gubat. Nasayaat ti panagaramid ti kotse ket nadungparna ti adu a mastodon a Hapones.
  Ket nagpaltog dagiti babbalasitang babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakada, ken medio umiso.
  Ngem dagitoy ket kasta unay a detalye...
  Nagun-od manen ti USSR ti abagatan ti Sakhalin ken ti rangkis ti Kuril. Ket iti kasta naseguro ti autoridad ken baro a daga...
  Ni Hitler, iti sumagmamano a tiempo, inrakrakna ti nabati a paset ti lubong iti sidongna. Ngem ti USSR ket kanayon a makasagid iti matana. Kayat ti Fuhrer dagiti baro a panagparmek ken kinabannuar ti Wehrmacht.
  Ket kalpasanna idi Abril 20, 1958, nangrugi ti baro a dakkel a gubat babaen ti panangraut iti Moscow.
  Aglalaban dagiti babbalasitang nga Aleman iti tangatang. Albina ken Alvina.
  Ipababada dagiti eroplano ti Soviet. Dandani lamolamo dagiti babbalasitang, nakabikini ken nakasapatos laeng. Naipuntiria dagiti paltog ti eroplano iti kabusor.
  Nadungpar ni Albina ti kotse ti Soviet ket agkigtot:
  - Daytoy ket maysa a shock iti panagkunami!
  Putden met ni Alvina ti maysa a Soviet Yak ket innayonna:
  - Para iti dayag ti imperiotayo!
  Ket dagiti babbai a mannakigubat adda idi tiempo a nakiranget ken nakiranget met iti kabusor. Ket pagay-ayatda a parigaten dagiti tattao.
  Maysa a kameng ti Komsomol ti natutuok. Nauksob ti lamolamo a balasitang ken kinabkabil iti saplit. Kalpasanna, pinuoranda dagiti lamolamo a saka ti miembro ti Komsomol babaen ti hot rod. Ket masapul nga ibagak a nagustuanda dayta.
  Kalpasanna, naburakda dagiti ramay ti saka ti balasang. Ket ti chic torture ket ti panangpuor iti aanakan ni Venus babaen ti sulo. Ket napukaw ti puot ti balasang gapu iti nasaem a pannakakigtot.
  Nupay kasta, saan a nagkalma ni Albina uray sadiay. Inyegna ti sulo iti awan kawesna a barukong ti balasang. Ket inpritona. Kalpasanna, pinutedna ken inalun-onna ti nalukneng a karne, nga impukkawna:
  - Anian a naimas dayta!
  Inprito ni Alvina ti sabali nga utong iti light ket napaliiwna:
  - Wen, nagsayaat daytoy!
  Ket talaga a nagustuan dayta dagiti babbalasitang nga Aleman.
  Ngem saan nga amin ket kasta a parsua. Ditoy a makilablaban da Anastasia Witchakova ken Akulina Orlova iti tangatang, maibusor kadagiti Aleman a buitre.
  Ket ipakitada ti kinalaing ken kinasiribda.
  Siempre, aglalaban dagiti babbalasitang a di nakasapatos ken nakabikini. Ket puntiriada dagiti regalo ni patay iti kabusor.
  Ket agkantada iti bagbagida;
  - Gloria iti pagilian ti komunismo, .
  Ni Lenin ti nanginspirar kadakami a makiranget...
  Naburak ti duri ti pasismo, .
  Mangbangontayo iti baro a lubong!
  Pinaltogan ni Anastasia ti kabusor babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaltogan ti eroplano nga Aleman ken nagsasao:
  - Para iti nalabaga a komunismo!
  Sisisirib a dinanog ni Akulina Orlova ti kabusor babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a sakana, pinutedna ken nagtaul:
  - Para iti balligi ti espiritu ti Ruso!
  Ket naggigiddan a nagngaretnget dagiti babbalasitang:
  - Para iti Motherland ken Stalin!
  Daytoy ket kasta a narigat a laban a mapaspasamak iti intero a sango.
  Sigurado a napigsa dagiti Aleman. Ket umabanteda, nupay in-inut, nga addaan iti dakkel a pannakadadael.
  Aglalaban met dagiti babbalasitang iti infantry...
  Komsomol girls nga adda laeng panti.
  Ditoy a paltogan ni Alenka ti panagbettak manipud iti machine gun, a putdenna dagiti Nazi ken pinaputokanna ti intero a linia dagiti mannakigubat.
  Kalpasanna, kunana:
  - Gloria ti Russia!
  Paltogan met ni Anyuta ti kabusor. Umiso unay ken nalawag nga aramidenna daytoy. Ket putdenna dagiti pasista. Kalpasanna, mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a mangburak iti tangke dagiti Nazi ket agkir-in:
  - Para ken ni Santo Rus'!
  Paltogan met ni Alla dagiti kabusor. Umiso unay ti panangaramidna iti dayta. Babaen ti lamolamo a mugingna ipuruakna ti sagut ni patay, nga ar-aramidenna dayta a nasigo. Ti nalabaga ti buokna ti mangtukkol kadagiti Kraut ket agkigtot:
  -Para iti panawen ti komunismo!
  Paltogan met ni Maria ti kabusor. Pulpukanna dagiti pasista, nga agresibo unay nga aramidenna ken agkigtot:
  - Para ken ni Rus' nga inami!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangipuruak manen iti granada. Ti tangke nga Aleman, gapu ta nakaawat iti pannakadadael, agsubli... Ket napigis ti combat kit.
  Marusya, a mangrumek kadagiti pasista. Ket babaen kadagiti lamolamo a mugingna nangipuruak iti sibubukel a bunggoy dagiti granada ket kinunana:
  - Para iti naindaklan nga Ina a Daga!
  Dagitoy dagiti babbalasitang ditoy, mannakigubat laeng ti colossal strength. Isu nga agsasaruno a maikisap ti amin.
  Daytoy ti makilablaban a lima. Ket mano a pasista ti agdardaras. Ket makipaspaset dagiti nangisit a mannakigubat iti opensiba. Sigurado kano nga extremely fighting guys dagitoy.
  Ngem dagiti babbalasitang a Ruso ti mangpukan kadakuada nga awan ti seremonia.
  Napintas a batalyon no dandani lamolamo dagiti mannakigubat. Ket kasta ti tanned ken tsokolate.
  Ket makita iti tangatang dagiti nabileg a makina nga Aleman a Yu-888. Nagtinnagda kadagiti bomba kadagiti posision ti Soviet, a nangrumek iti kabusor. Ket agtignayda buyogen ti dakkel unay nga episiensiana.
  Eva, a mangitumba kadagiti bomba, a mangipigket iti lamolamo, nagtimbukel a mugingna iti pedal. Iti panangipuruakna kadagiti regalo kadagiti siudad ti Soviet, agngarngaretnget:
  - Ti Third Reich ket saan a maparmek!
  Immanamong ni Agata iti daytoy, a nangibukbok kadagiti sagut a mangdadael:
  - Naburaktayon amin a kabusortayo!
  Ket dagiti Nazi ket agay-ayusdan iti aglawlaw ti Moscow manipud iti nagduduma a direksion.
  Kalpasanna, simrek manen ni Oleg ken dagiti babbalasitang iti gubat, a tinulonganda ti Russia, wenno imbes ketdi ti USSR.
  Ditoy a nakikadua kadakuada ti sabali pay a di nakasapatos a balasitang, ni Margarita. Maysa met nga adulto a babai, nagbalin ti mannurat a balasitang nga agtawen iti agarup sangapulo ket dua a kasukat ti imortalidad ken ar-aramidenna ti maysa a mision.
  Dagiti mannakigubat manipud maikaduapulo ket maysa a siglo ket nakiranget manen kadagiti Nazi idi maikaduapulo.
  Adu ti soldado ti pasista a kayumanggi nga imperio. Agayusda a kasla awan patinggana a karayan.
  Nagngaretnget ni Oleg Rybachenko, a mangputed kadagiti Nazi babaen kadagiti kampilan, agpadpada nga infanteria ken tangke:
  - Saankami a pulos a sumuko!
  Ket nagtayab ti natadem a disc manipud iti awan kawesna a saka ti ubing!
  Ni Margarita, a mangrumek kadagiti kalabanna, inbukbokna dagiti ngipenna, nagmuregreg:
  - Adda lugar ditoy lubong para kadagiti bannuar nga aramid!
  Ket dagiti makasabidong a dagum a naiwaras manipud kadagiti lamolamo a saka ti balasitang, a nangdungpar kadagiti Nazi ken dagiti eroplano ken tangkeda.
  Inwaras met ni Natasha dagiti lamolamo a ramay ti sakana, a mammapatay, ket nagung-ungor:
  - Ditayto pulos malipatan ken pulos a ditayto mamakawan.
  Ket limmasat dagiti kampilanna iti gilingan maibusor kadagiti Nazi.
  Nagkidem ni Zoya, a mangputed kadagiti kabusor:
  - Para iti baro nga order!
  Ket ad-adu pay a dagum ti naiwaras manipud kadagiti awan kawesna a sakana. Ket agpadpada kadagiti mata ken iti karabukob dagiti soldado ken eroplano a Nazi.
  Wen, nalawag a magagaran ken agbalin a narungsot dagiti mannakigubat.
  Nagkidem ni Augustine, a mangputed kadagiti puraw a soldado ken tangke:
  - Ti landok a pagayatanmi!
  Ket agtayab ti baro, mammapatay a sagut manipud kadagiti lamolamo a sakana. Ket matnag dagiti Takni ken puraw a mannakigubat.
  Tadtaden ni Svetlana ti miller, kasla kimat dagiti kampilanna.
  Agtinnag dagiti Nazi a kasla naputed a bunton.
  Mangipuruak ti balasitang kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a sakana ket agkigtot:
  - Isu ti mangabak para ken ni Ina Russia!
  Umabante ni Oleg Rybachenko maibusor kadagiti Nazi. Terminator boy ti mangputed kadagiti kayumanggi a tropa.
  Ket maigiddato iti dayta, dagiti ramay ti saka dagiti lamolamo a saka ti ubing a lalaki mangibellengda kadagiti dagum nga addaan sabidong, mangpisang kadagiti puon ken paltoganda dagiti eroplano.
  Agngaretnget ti ubing:
  - Gloria iti Masanguanan a Rus'!
  Ket iti panaggaraw putdenna ti ulo ken muging ti tunggal maysa.
  Rumeken met ni Margarita dagiti kalabanna.
  Agkidem lattan dagiti lamolamo a sakana. Adu ti matmatay dagiti Nazi. Ipukkaw ti mannakigubat:
  - Kadagiti baro a beddeng!
  Ket kalpasanna alaen ti balasang ket i-slash-na...
  Maysa a masa dagiti bangkay dagiti pasista a soldado.
  Ngem adda ni Natasha iti opensiba. Tadtadenna dagiti Nazi agraman dagiti tangke, ket kantaenna:
  - Naindaklan ken naraniag ni Rus', .
  Karkarna unay a balasangak!
  Ket agtayab dagiti disc manipud kadagiti lamolamo a sakana. Siasino ti nangputed iti karabukob dagiti pasista. Wen, balasang daytoy.
  Adda ni Zoya iti opensiba. Tadtadenna dagiti kayumanggi a soldado babaen ti dua nga imana. Tupra manipud iti tubo. Ket mangipuruak kadagiti makapapatay a dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana - paltogan dagiti tangke ken eroplano.
  Ket maigiddato iti dayta, agkanta iti bagina:
  - Eh, bassit a club, mapantayo!
  Eh, ti paboritok ket aramidenna!
  Agpukpukkaw ni Augustine, a mangputed kadagiti Nazi ken mangikisap kadagiti kayumanggi a soldado:
  - Amin ket shaggy ken iti kudil ti animal, .
  Rinautna dagiti riot police babaen ti maysa a gayang!
  Ket no ipatayabna dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti kabusor, patayenna ti elepante, ken ad-adda pay a tangke.
  Ket kalpasanna agkidem:
  - Dagiti Wolfhounds!
  Adda ni Svetlana iti opensiba. Tadtaden, pirgisenna dagiti Nazi. Buyogen dagiti awan sakana ilansana kadakuada dagiti sagut ti ipapatay.
  Ipatarayna ti gilingan babaen kadagiti kampilan.
  Naduprak ti adu a mannakigubat ken ikkis:
  - Dakkel a balligi ti umay!
  Ket manen ti balasang ket adda iti wild motion.
  Ket dagiti lamolamo a sakana mangilansa kadagiti makapapatay a dagum, a mangdadael kadagiti tangke ken eroplano.
  Naglugan ni Oleg Rybachenko. Nag-somersault ti ubing. Adu ti pinutedna a Nazi iti maysa a panagluksaw.
  Inwarasna dagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket naggurruod:
  - Gloria iti napintas a turedko!
  Ket manen ti ubing ket adda iti gubat.
  Agtultuloy ti opensiba ni Margarita. Shreds amin a kabusor nga agsasaruno. Nalamiis dagiti kampilanna ngem dagiti tadem ti gilingan. Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka ti mangipuruak kadagiti regalo ti ipapatay, uram dagiti tangke ken eroplano.
  Maysa a balasitang iti naatap a panangraut. Ikisapna dagiti kayumanggi a mannakigubat nga awan ti seremonia.
  Ket agluksaw dayta sagpaminsan ken mabalitokan!
  Ket agtayab dagiti sagut ti pannakadadael manipud kenkuana.
  Ket agtinnag a natay dagiti Nazi. Ket naurnong dagiti sibubukel a bunton ti bangkay.
  Agkidem ni Margarita:
  - Maysaak nga Americano a cowboy!
  Ket manen naitapuak ti dagum kadagiti awan kawesna a sakana.
  Ket kalpasanna sabali pay a dosena a dagum!
  Nalamiis met unay ni Natasha iti opensiba.
  Ket mangipuruak babaen kadagiti lamolamo a sakana, ken agtupra manipud iti tubo.
  Ket agpukpukkaw iti tuktok ti barana:
  - Siak ti agkir-in nga ipapatay! Ti laeng aramidem ket matayka!
  Ket manen ti kinapintas ket aggargaraw.
  Bagyoen ni Zoya dagiti rebbek dagiti bangkay dagiti Nazi. Ket kasta met manipud kadagiti lamolamo a sakana agtayab dagiti boomerang ti pannakadadael.
  Ket agtultuloy a matnag ken matnag dagiti kayumanggi a mannakigubat.
  Ipukkaw ni Zoya:
  - Barefoot girl, parmekennaka!
  Ket sangadosena a dagum ti agtayab manipud iti lamolamo a muging ti balasang. Nga agderetso iti karabukob dagiti Nazi.
  Kalpasanna, matnagda a natay.
  Wenno imbes ketdi, naan-anay a natay.
  Augustine iti opensiba. Dadaelen dagiti kayumanggi a tropa. Dua nga ima ti awit dagiti kampilanna. Ket isu ket kasta a nakaskasdaaw a mannakigubat.
  Maysa a bagyo ti mangsapsaplit kadagiti pasista a tropa.
  Agngaretnget ti maysa a balasitang a nalabaga ti buokna:
  - Nailemmeng ti masakbayan! Ngem agballiginto dayta!
  Ket iti panangraut, maysa a kinapintas nga umap-apuy ti buokna.
  Agngarngaretnget ni Augustine iti naatap nga ekstasia:
  - Dagiti didiosen ti gubat ti mangpisang iti amin!
  Ket ti mannakigubat ket adda iti opensiba.
  Ket dagiti lamolamo a sakana mangipuruak iti adu a natadem, makasabidong a dagum.
  Svetlana iti gubat. Ket kasta ti kinaraniag ken mannakilaban. Dagiti lamolamo a sakana ti mangibelleng iti nakaad-adu a mammapatay a banag. Saan a tao, no di ket ipapatay nga addaan iti blonde a buok.
  Ngem no agrupsa, dikay" mapasardeng.
  Kanta ni Svetlana:
  - Saanto a diro ti biag, .
  Isu a lumlumtaw iti nagtimbukel a sala!
  Matungpal koma ti arapaapmo - .
  Ti kinapintas pagbalinenna ti tao nga adipen!
  Ket ad-adda a makapungtot ti panaggaraw ti awan sapatosna a balasitang.
  Naparpartak ti panangraut ni Oleg. Kabilen ti ubing dagiti Nazi.
  Dagiti lamolamo a sakana ket mangipuruak kadagiti natadem a dagum - a mangpisang kadagiti tangke ken eroplano.
  Agkidem ti agtutubo a mannakigubat:
  - Ti nauyong nga imperio ket bingayenna ti amin!
  Ket manen aggargaraw ti ubing.
  Naatap a balasang ni Margarita iti aktibidadna. Ket irikepkepna dagiti kabusor.
  Isu a nangilansa iti gisantes nga addaan kadagiti eksplosibo babaen ti lamolamo a sakana. Bumtak dayta ket dagus a mangipuruak iti sangagasut a Nazi ken sangapulo a tangke.
  Ipukkaw ti balasang:
  - Dumtengto latta ti balligi kadatayo!
  Ket tarayenna ti gilingan babaen kadagiti kampilan - dagiti bariles ti tangke ket agtayab iti nadumaduma a direksion.
  Pinapartak ni Natasha ti panaggarawna. Putden ti balasang dagiti kayumanggi a mannakigubat. Ket maigiddato iti dayta ipukkawna:
  - Balligi ti agur-uray iti Imperio ti Russia.
  Ket naparpartak nga ikisaptayo dagiti Nazi.
  Ni Natasha ket maysa a terminator girl.
  Saanna a panunoten ti agsardeng ken agbannayat, ket mapaltogan dagiti tangke ken eroplano.
  Adda ni Zoya iti opensiba. Kasla mangputed dagiti kampilanna iti karne ken metal nga ensalada. Agpukpukkaw ti balasitang iti tuktok ti barana:
  - Ti pannakaisalakantayo ket adda iti puersa!
  Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka ti mangipuruak met kadagita a dagum.
  Ket adu a tattao a natukkol ti karabukobda, bunton ti bangkay, kasta met dagiti naburak a tangke ken natinnag nga eroplano a naiparabaw iti aglawlaw.
  Nauyong a balasang ni Augustine. Ket dadaelenna ti amin a kasla robot a naaramid iti hyperplasma.
  Nasurok a sangagasut a Nazi ti dinadaelna. Ngem pumigpigsa ti amin. Ket agngaretnget met ti mannakigubat.
  - Diak unay maparmek! Ti kalalamiisan a banag iti lubong!
  Ket manen ti kinapintas ket adda iti atake.
  Ket manipud kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agtayab a rummuar ti gisantes. Ket tallo gasut a Nazi ken sangadosena a tangke ti nasinasina gapu iti nabileg a panagbettak.
  Inkanta ni Agustin:
  -Saanmo a maitured a sakupen ti dagatayo!
  Adda met ni Svetlana iti opensiba. Ket saannaka nga ikkan iti uray maysa nga onsa a panaginana. Wild terminator nga balasang.
  Ket putdenna dagiti kabusor ken ikisapna dagiti Nazi. Ket ti maysa a masa dagiti kayumanggi a mannakigubat ti natnag iti kanal ken iti igid dagiti kalsada.
  Nag-wild dagiti innem. Narungsot a dangadang dayta.
  Agsubli ni Oleg Rybachenko iti aksion. Ket umabante, nga iwagaywayna ti agpada a kampilan. Ket ti terminator boy ti mangtarawidwid iti gilingan. Matnag dagiti napapatay a Nazi.
  Masa dagiti bangkay. Sibubukel a bantay ti nadara a bagi.
  Malagip ti ubing a mannurat ti naatap nga estratehia. Saan a naglalaok met dagiti kabalio ken tattao.
  Agkigtot ni Oleg Rybachenko:
  - Asi pay manipud iti panunot!
  Ket addanto tonelada a kuarta!
  Ket ni Terminator Boy iti baro a movimiento. Ket mangala ti awan kawesna a sakana ket ipuruakna dayta.
  Nagngaretnget ti boy genius:
  - Master class ken Adidas!
  Nagbalin a talaga a nalamiis a pabuya. Ken mano a Nazi ti napapatay? Ket pinapatayda ti kaaduan a bilang dagiti kadakkelan a kayumanggi a mannakigubat.
  Adda met ni Margarita iti gubat. Dadaelenna dagiti buyot ti cinnamon ken asero ken agngarngaretnget:
  - Dakkel a shock regiment! Iturturongmi ti amin iti lungon!
  Ket dagiti kampilanna ti nangputed kadagiti Nazi. Narbek ti masa dagiti kayumanggi a mannakigubat.
  Nagngaretnget ti balasang:
  - Nalamiis pay ngem ti panther! Paneknekam a sika ti kasayaatan!
  Ket ti gisantes nga addaan iti nabileg nga eksplosibo ket agtayab a rummuar manipud iti lamolamo a muging ti balasitang.
  Ket kabilennanto ti kabusor.
  Ket alaenna ken dadaelenna ti sumagmamano kadagiti kabusor, tangke ken uray dagiti eroplano.
  Ket ni Natasha ti addaan iti autoridad. Ket kabilenna dagiti kalabanna, ket dina mapaay ti asinoman.
  Mano a Nazi ti napapataymo?
  Ket natadem unay dagiti ngipenna. Ket kasta unay ti safiro dagiti mata. Daytoy a balasang ti kangrunaan a berdugo. Nupay berdugo amin a kakaduana!
  Ipukkaw ni Natasha:
  - Nauyongak! Adda multa para kenka!
  Ket manen ti balasitang ket mangpapatayto iti adu a Nazi babaen kadagiti kampilan.
  Aggargaraw ni Zoya ken adu ti naputedna a kayumanggi a mannakigubat.
  Ket dagiti lamolamo a saka ti mangipuruak kadagiti dagum. Tunggal dagum ket mangpapatay iti sumagmamano a Nazi. Talaga a napintas dagitoy a babbalasitang.
  Umabante ni Augustine ket duprakenna dagiti kalabanna. Ket maigiddato iti dayta dina malipatan ti agpukkaw:
  - Dika makalisi iti lungon!
  Ket alaen ti balasang dagiti ngipenna ket ibukbokna!
  Ket kasta a nalabaga ti buokna... Agtaytayab ti buokna iti angin a kasla proletariano a bandera.
  Ket literal nga agtaud ti amin iti pungtot.
  Aggargaraw ni Svetlana. Ditoy a naputedko ti adu a bungo ken torreta ti tangke. Maysa a mannakigubat a mangibukbok kadagiti ngipenna.
  Ipakitana ti dila. Ket kalpasanna, agtupra dayta manipud iti tubo. Kalpasanna, agdung-aw:
  - Nataykayto a lallaki!
  Ket manen, agtayab dagiti makapapatay a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana, a mangdungpar iti infanteria ken eroplano.
  Agluksaw ken agluksaw ni Oleg Rybachenko.
  Maysa a di nakasapatos nga ubing a lalaki ti mangiparuar iti sangabukel a dagum, mangtukkol kadagiti tangke, ken agkanta:
  - Mapantayo ag-hike, manglukat iti dakkel nga account!
  Ti agtutubo a mannakigubat ket adda iti kasayaatan a kasasaadna.
  Isu ket medyo sumagmamano a tawenen, ngem kasla ubing. Napigsa laeng ken masel unay.
  Inkanta ni Oleg Rybachenko:
  - Uray no saan a sumurot ti ay-ayam kadagiti pagannurotan, labsantayo ti fraternity!
  Ket manen, nagtayab dagiti makapapatay ken makasair a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana.
  Nagkanta ni Margarita buyogen ti ragsak:
  - Awan ti imposible! Mamatiak nga addanto parbangon ti wayawaya!
  Inwaras manen ti balasitang ti makapapatay a kaskada dagiti dagum kadagiti Nazi ken kadagiti tangkeda, ket intuloyna:
  - Pumanaw ti sipnget! Agsabong dagiti rosas ti Mayo!
  Ket apaman a nangipuruak ti mannakigubat iti gisantes babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sangaribu a Nazi ti dagus a nagtayab iti tangatang. Wen, marunaw ti buyot ti kayumanggi, impierno nga imperio iti mismo a sanguanan dagiti matatayo.
  Natasha iti gubat. Agluksaw a kasla kobra. Pumpuyotan dagiti kabusor. Ket kasta unay ti matay a Nazi ken madungpar dagiti eroplano.
  Inusar ti balasang dagitoy kadagiti kampilan, ken bukel ti uring, ken pika. Ken dagum.
  Maigiddato iti dayta, agngaretnget:
  - Mamatiak nga umay ti balligi!
  Ket ti dayag dagiti Ruso ti makasarak!
  Dagiti lamolamo a ramay ti saka mangipuruakda kadagiti baro a dagum, a mangtubtubngar kadagiti kalaban.
  Naatap ti panaggaraw ni Zoya. Panagrang-ay kadagiti Nazi. Tadtaden dagitoy iti babassit a pedaso.
  Mangipuruak ti mannakigubat kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramayna. Sundutenna dagiti kalaban, ket kalpasanna agngarngaretnget:
  - Asidegen ti naan-anay a balligitayo!
  Ket agpataray iti atap a gilingan nga addaan kadagiti kampilan, a mangwalis kadagiti tangke. Talaga a balasang daytoy a kas iti balasang!
  Ngem nag-ofensive ti kobra ni Augustine. Bang-ar daytoy a babai para iti amin.
  Ket no ag-on, kayatna a sawen nga ag-on.
  Kalpasanna alaen ti nalabaga ti buokna dayta ket kantaenna:
  - Luktanko amin a bungo! Dakkel nga arapaapko!
  Ket ita dagiti kampilanna ket agtigtignay ken naputed a karne ken metal.
  Mapan met ni Svetlana iti opensiba. Awan ti inhibitions daytoy a balasitang. Apaman a maputed dayta, nabuyogan ti adu a bangkay, ken nakaidda dagiti eroplano ken tangke iti aglawlaw.
  Agngaretnget ti blonde a terminator:
  - Anian a nasayaatto dayta! Anian a nasayaatto dayta - ammok dayta!
  Ket kalpasanna agtayab ti mammapatay a gisantes manipud kenkuana.
  Putdento manen ni Oleg ti sangagasut a Nazi, nga agwalis a kasla meteor. Ket mangala iti bomba ket ipuruakna.
  Bassit ti kadakkelna, ngem makapapatay...
  No kasano a mapisang dayta iti babassit a pedaso.
  Nagung-ungor ti ubing a Terminator:
  - Ti nadawel nga agtutubo dagiti nakabutbuteng a makina!
  Aramiden manen daytoy ni Margarita iti gubat.
  Ket adu ti putdenna a brown fighters. Ket putdenna dagiti dadakkel a clearing.
  Agkigtot ti balasang:
  - Lambada ti salami iti darat!
  Ket mangdungparto dayta buyogen ti napabaro a pigsa.
  Ad-adda pay a nakapungtot ni Natasha iti opensiba. Kastoy ti panangsapsaplitna kadagiti Nazi. Saan unay a nalaka kadakuada ti mangsaranget kadagita a babbalasitang.
  Innala ni Natasha ket inkantana:
  - Ti panagtaray iti lugar ket sapasap a panagtutunos!
  Ket nangiruar ti mannakigubat iti kasta a panagsasaruno ti danog kadagiti kalabanna.
  Ket mangipuruak kadagiti disc babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ditoy a tinarayko ti gilingan. Nagtulid ti masa dagiti kayumanggi nga ulo ti buyot ket nauram dagiti tangke.
  Isu ket maysa a makilablaban a kinapintas. Kabilem ti bagim iti kasta a duyaw nga armada.
  Aggargaraw ni Zoya, a mangrumek iti amin. Ket dagiti kampilanna kasla gunting ni patay.
  Nakaay-ayat laeng ti balasang. Ket dagiti lamolamo a sakana mangipuruakda kadagiti makasabidong unay a dagum.
  Danog dagiti kalaban. Tudokda ti karabukobda ken agaramidda kadagiti lungon, mangaramidda kadagiti tangke ken eroplano a bumtak.
  Innala ni Zoya ket nagkidem:
  - No awan ti danum iti gripo...
  Nagpukkaw ni Natasha gapu iti ragsakna:
  - Isu a basolmo dayta!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruak iti banag a mangpapatay a naan-anay. Pudno a balasang daytoy a babbalasitang.
  Ket agtayab ti tadem manipud kadagiti lamolamo a sakana. Ket adu a mannakigubat ti mangdungpar dayta, a mangputed kadagiti torreta manipud kadagiti tangke.
  Augustine nga aggargaraw. Napartak ken naisangsangayan ti kinapintasna.
  Anian a naraniag a buokna. Agtaytayabda a kasla proletario a bandera. Pudno a vixen daytoy a balasitang.
  Ket putdenna dagiti kalabanna - a kasla naipasngay nga addaan kadagiti kampilan kadagiti imana.
  Nalabaga ti buokna, damn beast!
  Innala ni Augustine ket nagsisilpo:
  - Ulo ti toro dayta - saan a mapukaw ti panunot dagiti mannakigubat!
  Ket ngarud adu manen ti naduprakna a mannakigubat.
  Nagmuregreg ni Oleg Rybachenko:
  - Basta ti kasapulam! Anian a balasang!
  Pinasingkedan ni Margarita, a mangipuruak iti pug-aw babaen ti lamolamo a sakana, a mangburak iti torreta ti tangke:
  - Dakkel ken nalamiis a balasang!
  Sidadaan nga immanamong ni Augustine iti daytoy:
  - Maysaak a mannakigubat a mangkagat iti siasinoman agingga a matay!
  Ket manen, babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangilansa iti mammapatay a banag.
  Saan a nababbaba ni Svetlana kadagiti kalabanna iti gubat. Saan a balasitang, no di ket tapno agngudo iti kasta a mangkukulam iti gil-ayab.
  Ket agkigtot:
  - Anian nga asul a langit!
  Ni Augustine, a nangiruar iti tadem babaen ti lamolamo a sakana, a nangputed iti torreta ti tangke, pinasingkedanna:
  - Saan kami nga supporters ti panagtakaw!
  Nagkidem ni Svetlana, a mangputed kadagiti kabusor ken mangpalpaltog kadagiti eroplano:
  - Saanmo a kasapulan ti kutsilio tapno mapapataymo ti maag...
  Nagkidem ni Zoya, a nangipuruak kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo, nakusnaw a sakana:
  - Agulbodka kenkuana a kasla nauyong!
  Innayon ni Natasha, a mangputed kadagiti Nazi:
  - Ket aramidem dayta kenkuana iti maysa a sentimo!
  Ket alaento dayta dagiti mannakigubat ket agluksawda. Nadara ken nalamiisda unay. Iti pangkaaduan, adu ti ragsak kadakuada.
  Kasla estilo unay ni Oleg Rybachenko iti laban.
  Inkanta ni Margarita:
  - Napigsa ti danog, ngem interesado ti lalaki...
  Inlansa ti boy genius ti kasla helicopter propeller babaen ti sakana. Pinutedko ti dua gasut nga ulo manipud kadagiti Nazi ken tangke, ket nagkidem:
  - Medyo sporty nga!
  Ket agpada - maysa a lalaki ken maysa a babai - iti naan-anay nga openwork.
  Naggurgura ni Oleg, a mangputed kadagiti kayumanggi a soldado:
  - Ket addanto dakkel a balligi para kadatayo!
  Nagsisilpo ni Margarita kas sungbatna:
  - Papatayenmi ti amin - nga awan ti saka!
  Talaga nga aktibo a terminator ti balasang.
  Nagkanta ni Natasha iti opensiba:
  - Iti nasantuan a gubat!
  Ket nangilansa ti mannakigubat iti natadem a boomerang disc. Nagtayab iti arko, a nangputed iti adu a Nazi ken torre ti tangke.
  Innayon ni Zoya, nga intuloyna ti pannakadadael:
  - Isunto ti balligitayo!
  Ket nagtayab dagiti baro a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana. Ket adu ti nadungparda a mannakigubat ken eroplano.
  Kinuna ti blonde a balasang:
  - I-checkmate tayo ti kabusor!
  Ket impakitana ti dilana.
  Nagngaretnget ni Augustine, nga inwagwagna dagiti sakana ken mangipurruak kadagiti natadem ti tademna a swastika:
  - Bandera ti imperial nga agpasango!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Svetlana:
  - Gloria kadagiti natnag a bannuar!
  Ket naggigiddan nga impukkaw dagiti babbalasitang, a nangrumek kadagiti Nazi:
  - Awan ti manglapped kadatayo!
  Ket ita agtayab dagiti disk manipud kadagiti lamolamo a saka dagiti mannakigubat. Napigis ti karne ken marebba dagiti torreta ti tangke.
  Ket manen ti panagung-ungor:
  - Awan ti mangabak kadatayo!
  Nagtayab ni Natasha iti tangatang. Rinisangna dagiti kalabanna ken dagiti nagpayak a buitre, ket inruarna:
  - Dakami ket she-wolves, nga ag-roast iti kabusor!
  Ket manipud kadagiti lamolamo a ramayna agtayabto ti makapapatay unay a disk.
  Agbaliwbaliw pay ketdi ti balasang gapu iti ekstasia.
  Ket kalpasanna, agmulmulagat:
  - Dagiti mugingmi ket pagay-ayatda ti apuy!
  Wen, talaga a seksi dagiti babbalasitang.
  Nagngaretnget ni Oleg Rybachenko:
  - Ay, nasapa pay, ited ti seguridad!
  Ket inkidemna dagiti mannakigubat. Agkatawada ken ibukbokda dagiti ngipenda kas sungbat.
  Tinadtad ni Natasha dagiti Nazi ket nagkigtot:
  - Awan ti ragsak iti lubongtayo no awan ti pannakidangadang!
  Nagkedked ti ubing:
  - No dadduma uray ti panaglalaban ket saan a makaparagsak!
  Immanamong ni Natasha:
  - No awan ti pigsam, no kasta wen...
  Ngem kanayon a nasalun-attayo a mannakigubat!
  Inwaras ti balasitang dagiti dagum iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaputokanna ti adu a tangke, sa nagkanta:
  - Kanayon a nasalun-at ti maysa a soldado, .
  Ket nakasaganan para iti gapuanan!
  Kalpasan dayta ni Natasha ket nangsapsaplit manen kadagiti kabusor, a nangrakrak kadagiti torre dagiti tangke.
  Napartak unay ti panagtakaw ni Zoya. Inlansana ti sibubukel a bariles kadagiti Nazi. Ket pinigisna ti dua ribu babaen ti maysa a panagbettak.
  Kalpasanna, nagkidem:
  - Dika agsardeng, agkir-in dagiti mugingmi!
  Ket naka-combat gear ti balasang!
  Saan met a nakapuy ni Augustine iti gubat. Kastoy ti panangsapsaplitna kadagiti Nazi. Kasla matukkol manipud iti bunton nga addaan kawar.
  Ket mangputed kadagiti kalaban, kantaenna:
  - Agannadka a nasayaatto, .
  Addanto pie inton otonio!
  Talaga nga arado ti nalabaga ti buokna a sairo iti gubat, kas iti jack-in-the-box.
  Ngem no kasano ti pannakidangadang ni Svetlana. Ket magun-odan dayta kenkuana dagiti Nazi.
  Ket no madungparna, madungparna.
  Agtayab dagiti nadara a splash manipud iti dayta.
  Naulpit ti kinuna ni Svetlana idi nagtayab dagiti panagiwarwaras ti metal manipud kadagiti lamolamo a sakana, a nangrunaw kadagiti bungo ken torreta dagiti tangke:
  - Gloria iti Russia, gloria unay!
  Agdardaras dagiti tangke nga umabante...
  Dibision iti nalabaga a kamisadentro - .
  Kablaaw kadagiti tattao a Ruso!
  Isu a nakiranget dagiti babbalasitang kadagiti Nazi. Isu a maputed ken mapisang dagitoy. Saan a mannakigubat, no di ket talaga a panther a nawayawayaan kadagiti kawarda.
  Adda ni Oleg iti gubat ket rautenna dagiti Nazi. Kabilenna ida nga awan asi, putdenna dagiti tangke, ken ipukkawna:
  - Kaslakami kadagiti toro!
  Ni Margarita, a nangrumek iti kayumanggi a buyot ken nangputed kadagiti tangke, ket nangpidut:
  - Kaslakami kadagiti toro!
  Innala ni Natasha ket nagung-ungor, a pinutedna dagiti kayumanggi a soldado agraman dagiti tangke:
  - Dika"t mabalin nga agulbod!
  Pinigis ni Zoya dagiti Nazi ket nagkidem:
  - Saan, saan nga babaen ti ima!
  Ket alaenna met ken wayawayaanna ti bituen babaen ti lamolamo a sakana ken leppasenna ti adu a pasista.
  Innala ni Natasha ket nagkidem:
  - Agpuor ti TV-tayo!
  Ket agtayab ti mammapatay a bunggoy dagiti dagum manipud iti lamolamo a sakana.
  Nagkidem ni Zoya, a mangdaddadael met kadagiti Nazi ken dagiti tangkeda:
  - Ti panaggayyemmi ket monolithic!
  Ket manen it"s thrown so hard nga agkullayaw dagiti sirkulo iti amin a direksion. Daytoy a balasang ket puro a panangdadael kadagiti kalaban.
  Ti balasitang, nga addaan kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, alaenna ken ilansana ti tallo a boomerang. Ket daytoy ti nangpataud iti ad-adu pay a bangkay.
  Kalpasanna ti kinapintas ket mangiruar:
  - Saantayo nga ited ti asi iti kabusor! Addanto bangkay!
  Ket manen ti mammapatay a banag ket agtayab manipud iti lamolamo a muging.
  Medyo lohikal met a kinuna ni Augustine:
  - Saan laeng a maysa a bangkay, no di ket adu!
  Kalpasan dayta, innala ti balasang ket nagna a di nakasapatos kadagiti nadara a puddle. Ket adu ti pinapatayna a Nazi.
  Ket no kasano ti panagngaretngetna:
  - Masa ti pammapatay!
  Ket kalpasanna, kabilenna ti heneral ni Hitler babaen ti ulona. Buraknanto ti bungona ket itedna kenkuana:
  - Banzai nga! Mapanka idiay langit!
  Nakapungtot unay ni Svetlana iti opensiba, nangruna ti panangtukkolna kadagiti tangke, agkigtot:
  - Awan ti asi para kenka!
  Ket sangadosena a dagum ti agtayab manipud kadagiti lamolamo a ramayna. Bayat ti panangsuntokna iti amin, marpuog dagiti eroplano. Ket talaga nga ikagkagumaan ti mannakigubat ti agpisi ken mangpapatay.
  Agkigtot ni Oleg Rybachenko:
  - Napintas nga martilio!
  Ket ipuruak met ti ubing ti kasta a nalamiis a bituen iti porma ti swastika babaen ti lamolamo a sakana. Maysa a narikut a mestiso.
  Ket narba ti masa dagiti Nazi.
  Nagngaretnget ni Oleg:
  - Banzai nga!
  Ket adda manen ti ubing a lalaki iti naatap nga atake. Saan, agburburek laeng kenkuana ti pannakabalin, ket aggargaraw dagiti bulkan!
  Margarita ti aggargaraw. Rigisenna ti tian ti tunggal maysa.
  Maminsan nga ibelleng ti balasitang ti limapulo a dagum babaen ti sakana. Ket adu a nadumaduma a kita ti kabusor ti napapatay, tangke ken eroplano ti natinnag.
  Nagkanta ni Margarita no maipapan iti kinaragsak:
  - Maysa, dua! Saan a parikut ti panagleddaang!
  Dikay koma pulos maupay!
  Pagtalinaedem a nangato ti agong ken ipusmo.
  Ammuem a kanayon a kaduam ti pudno a gayyem!
  Kasta nga agresibo daytoy a kompania. Agtupak ken agpukkaw ti balasang:
  - Agbalinto a bangkay ti Dragon President!
  Ni Natasha ket maysa laeng a kita ti terminator iti gubat. Ket nagngaretnget:
  - Banzai nga! Alaen a dagus dayta!
  Ket timmayab ti granada manipud iti awan kawesna a sakana. Ket maidungparna dagiti Nazi a kasla lansa. Ket dadaelennanto ti adu a mastodon ken addaan payak, impierno a makina.
  Anian a mannakigubat! Kadagiti amin a mannakigubat - mannakigubat!
  Adda met ni Zoya iti opensiba. Kasta ti nakapungtot a bitch.
  Ket innalana ket naggurgura:
  - Ti Amatayo ket ti Puraw a Dios a mismo!
  Ket kabilenna dagiti Nazi babaen ti triple mill!
  Ket nagngaretnget ni Augustine a nagsubli:
  - Ket nangisit ti Diosko!
  Pudno, ti nalabaga ti buokna ti mismo a pannakaiparangarang ti panangallilaw ken kinadakes. Para kadagiti kabusor, siempre. Ket para kadagiti gagayyemna isu ket maysa a darling.
  Ken no kasano nga alaenna ken ipuruakna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket adu dagiti mannakigubat ti kayumanggi nga imperio, kasta met dagiti tangke ken eroplanoda.
  Impukkaw ti nalabaga ti buokna:
  - Russia ken ti nangisit a Dios ti adda iti likudantayo!
  Maysa a mannakigubat nga addaan iti dakkel unay a potensial a makigubat. Saan, nasaysayaat no dika makibiang iti sidong ti maysa kadagitoy. Kas kadagiti torre dagiti tangke, napigis dagiti payak dagiti pasista nga eroplano.
  Nagsisilpo ni Augustine:
  - Gilingtayo amin a traidor nga agbalin a pulbos!
  Ket agkidem kadagiti kakaduana. Wen, daytoy umap-apuy a balasitang ket saan nga eksakto a banag a makaipaay iti talna. Malaksid iti talna ni patay!
  Kinuna ni Svetlana, a nangrumek kadagiti kabusorna:
  - Papatayenka babaen ti pila!
  Pinasingkedan ni Augustine:
  - Papatayenmi ti amin!
  Ket manipud kadagiti lamolamo a sakana, agtayab manen ti sagut ti naan-anay a pannakadadael! Ket nakaad-adu a tangke ken eroplano ti namimpinsan a bimtak a nagbalin a babassit a barbas.
  Nagkanta ni Oleg kas sungbat:
  - Naan-anayto a banzai!
  Kinuna ni Augustine, a nangpisang kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo nga imana, pinagputedna ida babaen kadagiti kampilan, ken nangipuruak kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a maminsan a dinadaelna dagiti tangke ken eroplano:
  - Iti ababa a pannao! Iti ababa a pannao!
  Nagkidem ni Natasha, a mangdadael kadagiti kayumanggi a mannakigubat:
  - Iti ababa a pannao - banzai!
  Ket tadtadentayo dagiti kalabanmo buyogen ti naatap a kinarungsot.
  Kinuna ni Oleg Rybachenko, a mangputed kadagiti kalabanna:
  - Daytoy gambit ket saan nga Intsik, .
  Ket patienyo, Thai ti debut!
  Ket nagtayab manen ti natadem, agputed iti metal a disc manipud iti awan kawesna a saka ti ubing. Pinutedna agpadpada dagiti torreta dagiti tangke ken ipus dagiti eroplano.
  Ni Margarita, a mangputed kadagiti mannakigubat ti kayumanggi nga imperio ken ti kabal dagiti tangke, inkantana:
  - Ket siasino ti masarakantayo iti gubat?
  Ket siasino ti masarakantayo iti gubat...
  Saantayo nga angaw dayta - .
  Pagsisinaenmikayo!
  Pagsisinaenmikayo!
  Nasayaat ti pannakipagtrabahoda kadagiti Nazi idi... Ket inabak ti Soviet Russia ti kayumanggi nga imperio bayat ti panangbagyo iti Moscow.
  Saan pay a nalpas ti gubat, ngem addan gundaway ti USSR a mangparmek kadagiti Nazi a mismo. Isu a masapul manen a pasardengen dagiti innem ti super ken nalamiis a misionda.
  
  MAYSA nga USSR KADAGITI LOBO
  Ti panagserra ket gapuanan ti solar flare, a nakaigapuan ti panagsipnget ti Estados Unidos, Britania, ken dagiti koloniana idi Hunio 22, 1941. Idi damo, saan a nangnangruna a nangapektar daytoy iti panaglabas ti gubat. Rimmang-ay dagiti Aleman a kas iti pudno a pakasaritaan. Nagturong met ti Fuhrer iti abagatan, ket nangala ti Japan iti wait-and-see attitude... Ket manen, ti nagyelo a kalam-ekna ti nangisalakan iti Red Army manipud iti naan-anay a pannakaabak ken pinalubosanna a mangirugi iti kontra-ofensive iti asideg ti Moscow. Kabayatanna, sinakup ti Japan dagita a sanikua idiay Taaw Pacifico a dati a kukua ti Britania ken Estados Unidos, ken saan itan a madanon dagiti kanayonan a puersa.
  Iti daya a sango idi primavera ken nasapa a kalgaw, nangabak dagiti Aleman iti sumagmamano a balligi ket rinugianda manen ti panangrautda iti Stalingrad. Nupay kasta, ditoy a nangrugi dagiti di panagtutunos iti kinapudno. Ti kaawan ti maikadua a prente ket nangipalubos kadagiti Aleman a mangyakar kadagiti ad-adu a tropa manipud idiay Europa ken manipud idiay Libya, a nangibati laeng kadagiti Italiano a garison sadiay.
  Ket nangrugi ti opensiba saan laeng nga idiay Stalingrad, no di pay ket iti Tikhvin. Ket iturturayan itan ni Rommel, nga ipatpateg unay ti Fuhrer gapu iti pannakaabak dagiti Briton idiay Libya ken ti pannakatiliw ti Tolbuk.
  Nakipaset met dagiti immuna a tangke ti Tigre kadagiti gubat. Inrugi ni Rommel ti irarautna iti rabii ket nabalinanna nga innala dagiti tropa ti Soviet babaen ti sorpresa. Nakaro ti kasasaad gapu ta adda bentaha dagiti Aleman iti panagtayab ken dida sayangen ti enerhia a makilablaban kadagiti kaalyado.
  Napartak ti pananggun-od ti piloto a ni Marcel kadagiti kuenta iti daya a sango. Idi pay laeng Hunio 1942, linab-awanna ti bilang dagiti eroplano a napaltogan iti sangagasut ket limapulo ken nakaawat iti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti kampilan ken diamante a bulong ti pirak nga oak.
  Ngem pangrugian laeng daytoy ti karera.
  Iti langit pudno a narigrigat dayta para iti Red Army. Ket dagiti Aleman ket nabalinanda nga innala ti Tikhvin, ken kalpasanna sumagmamano pay a siudad ken pinutedda ti Leningrad babaen ti doble a singsing, a nanglapped manen iti daytoy a siudad.
  Pinadas ti bilin ti Soviet ti lumasat idiay Leningrad ken rumaut iti tengnga. Ngem awan ti umdas a pigsa tapno magun-od ti balligi kadagitoy a benneg.
  Ti laeng liwliwa ket naipit dagiti Nazi idiay Stalingrad, a nangted kadakuada iti gundaway a mangurnong kadagiti baro a reserba.
  Ngem nagtalinaed a nabara ti Leningrad. Saan pay a simrek ti Türkiye ken Japan iti gubat ken adda gundaway ti USSR a mangbalbaliw iti panaglalaban. Idi Nobiembre 1942, inrugi dagiti tropa ti Soviet ti opensiba agpadpada idiay Rzhev ken Stalingrad.
  Saan a posible a maragpat ti balligi iti asideg ti Rzhev. Ngem idiay Stalingrad naserraan ti singsing. Ngem kas napasamak iti apagbiit. Ti Maikatlo a Reich ket addaan idi kadagiti ad-adu nga amang a reserba, ken ni Rommel ket nangirugi ti opensiba nga agturong idiay Stalingrad manipud iti amianan, ken ni Mainstein manipud iti abagatan.
  Ad-adda a kimmaro ti kasasaad gapu iti di ninamnama a iseserrek ti Japan iti gubat. Ti samurai, nupay napilitan gapu iti gubat idiay China, rinautda ti Vladivostok.
  Nagbuteng la ketdi ni Hirohito a maabak ti Third Reich ket simrek iti gubat.
  Maysa pay, addaan ti Japan iti umdas a rekurso ken infanteria para kadagiti naan-anay nga opensiba.
  Naipit ti Nalabaga a Buyot, ket nabalinan ni Rommel ti simrek manipud amianan agingga idiay Stalingrad. Temporario a napasardeng ni Mainstein, ngem gapu ta nakaawat kadagiti kanayonan a pammabileg ken suporta manipud ken ni Paulus, isu ket nakikaykaysa kadagiti sigud a saan a naserraan a tropa.
  Gapuna, timmaud ti sabali pay a singsing a nakasarakan dagiti tropa ti Soviet.
  Kalpasan ti natangken a panaglalaban, kaaduan kadakuada ti nadadael ken natiliw. Kalpasanna dagiti Aleman ket nakompletoda ti panagtiliw ti Stalingrad. Ket idi Marso 1943, simrek met ni Türkiye iti gubat. Ad-adda a narikut ti kasasaad. Tinaginayon dagiti Aleman ti kinatan-ok iti tangatang. Nalab-awan ni Marcel ti bilang dagiti tallo gasut nga eroplano a napaltogan ket nagbalin nga immuna nga Aleman a nakaawat iti maikadua a Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti Oak Leaves Swords ken Diamonds.
  Idi Mayo, dagiti Aleman ket nangirugida ti baro nga opensiba, a massively nga agus-usar kadagiti baro a tangke - "Tiger", "Panther" ken "Lion". Ket sibaballigi nga immabanteda, nupay nabileg ti depensa ti Red Army. Ngem dagiti puersa ket dati a saan a patas, gapu ta dagiti tropa ti Sobiet ket nakirangetda kadagiti tallo a prente a maminsan - a maibusor ti Maikatlo a Reich, dagiti satellitena, ti Hapon ken dagiti koloniana, ken ti Turkia. Nakaro ti kasasaad gapu iti naan-anay a gubat nga indeklara dagiti Nazi, a nangiturong iti iyaadu ti panagpataud kadagiti armas iti sumagmamano a daras gapu ta awan ti panangbomba dagiti Aliado. Isu a dagus a bumasbassit ti tsansa ti USSR!
  Pudno, in-inut ti panagrang-ay dagiti Kraut, bayat a naipasangoda iti depensa a nauneg. Ket dagiti tropa ti Soviet, gapu ta addaan kapadasan, situtured unay a nakiranget. Ngem naabakda latta.
  Nupay kasta, nakirangetda buyogen ti dakkel a tured, ket dadduma a mannakigubat ti nangipakita iti kangatuan a klase. Kas pagarigan, ti tripulante ti tangke ni Elizabeth iti kadawyan unay a T-34-76 makilablaban kadagiti Nazi.
  Ket in-inut nga umad-adani dagiti Aleman nga agturong kadagiti tropa ti Soviet, a mangbukel iti kuena, wenno baboy. Ti kadagsenan ken kasayaatan ti pannakasalaknibna a tangke ti Leon ti adda iti masanguanan. Umasping dayta iti Panther, dakdakkel laeng nga amang ken agdagsen iti siam a pulo a tonelada. Ti frontal armor ti kasko ket 150 mm ken natiritir a kas iti T-34, ken dagiti sikigan ket 82 mm nga addaan kadagiti bakras. Ti muging ti torreta ket sapasap a napigsa unay a nasalakniban: 240 mm nga addaan kadagiti bakras, ken dagiti nakapkapuy a sikigan ket 82 mm met, a kas ti kasko. Ket nabileg ti paltog, 105 mm ti kaatiddogna, nga addaan iti atiddog a bariles a 70 EL. Daytoy ket tangke a makabael a mangdungpar manipud iti adayo.
  I-shift ni Elizabeth ti gearbox iti ngato babaen ti lamolamo a sakana.
  Ket ti tallopulo ket uppat ket agpidut iti kapartak. Awan serserbina ti panangpaltog iti "Leon" manipud iti adayo ket masapul nga umasidegka. Maysa a nabileg nga Aleman a makina ti mangipatulod iti projectile a makapapatay a puersa. Agdardaras a lumabas. Siraragsak nga agkatawa dagiti babbalasitang iti tangke ken iyakarda dagiti lamolamo a sakada.
  Napudot idiay amianan a Caucasus iti ngudo ti Mayo, ket adu ti pagraragsakan dagiti kinapintas nga agbikini.
  Kuna ni Elena nga addaan iti sitsiria:
  - Ita ti pasista ket serioso a sipaten dagiti sara!
  Umanamong ni Catherine, a mangyugyugyog iti lamolamo, nakurba a sakana:
  - Talaga a danogtayo isuna!
  Agtultuloy ti panagpartak ti T-34-76, ngem limitado ti kapartak iti ruar ti kalsada. Kaaduanna a dandani saan nga agkarayam ti "Leon," ket dagiti ad-adda a nasiglat a "Panthers" ken "Tigers" ket bumaba tapno saanda nga umabante.
  Ngem napeggad met dagitoy a lugan, nangruna ti Panther, a makabael a mangpaltog iti sangapulo ket lima a paltog iti kada minuto. Manamnamam ti sorpresa manipud iti daytoy.
  Ni Efrasia, a mangipigpigket iti gas babaen ti lamolamo a mugingna, agkigtot:
  - Makirangetkami kadagiti nainsiriban a wagas!
  Adda dakkel a pagdaksan ti kanyon ti tangke ti Lev: lima laeng ti paltogna iti kada minuto. Iti pangkaaduan, saan a ti kababalligian a modelo. Nalabes ti panangtubtubngar iti kabal, ket saan a kasapulan ti mangdungpar manipud iti adayo unay. Dagiti "Tigre" ken "Panthers" ket agputok manipud iti dua a kilometro manipud iti dakdakkel a distansia dandani imposible a maidungpar ti mobile ken babassit a tallopulo ket uppat. Isu a maikari kadi nga alikamen ti "Leon" iti kasta a nabileg a kanyon? Nalaglag-an pay ti dadduma a tangke ti Soviet, malaksid iti KV-1S, ngem awan ti pagimbagan daytoy a tangke iti proteksion, ket nakarkaro laeng ti kababalin ti panagmaneho.
  Iturturong ni Elizabeth ti bagina ket agkigtot:
  - Manganges iti barukongko, ti angin ket nalawa nga allon, .
  Naraniag ti panagsilnag, awan patinggana ti nabituen nga alpombra...
  Agay-ayam dagiti rikna, sibibiag dagiti awan sapatosna a babbalasitang, .
  Kayatko ti agay-ayam iti langit ken agtayab nga agturong iti init iti agnanayon!
  Saan a nalaka ti mangburak iti tangke ti Lev, uray iti sikigan. Dagiti sikigan ti torreta, kas kadagidiay ti Panther, ket agkiling, ken ti makinngato a paset dagiti sikigan ti kasko ket kasta met. Dagitoy a tangke ket addaanen iti gagangay a sukog a "pusa," a mangipaay iti nasaysayaat a proteksion gapu iti panagkiling. Saan a kas iti Tigre, dandani kuadrado. Ngem ti "Tigre" ket napataud sakbay ti gubat, ken umasping iti KV iti sukog. Ngem ti "Tiger"-2, a naud-udi a panagrang-ay, ket sukog met a "pusa" a tangke, ket iti saan a mabayag, daytoy a tangke ket mapan metten iti produksion. Dandani met imposible a maidungpar ti "Leon" a nakalugan. Ti laeng makinbaba a paset ti kasko ti awanan iti armor slope, ngem naabbungotan dayta kadagiti roller. Kayatna a sawen, kasapulam ti agrupsa iti asideg ken eksakto a makastrekka iti nagbaetan dagiti roller.
  Isu a narigat ti trabaho para kadagiti babbalasitang. Maysa pay, agtayyek ti tallopulo ket uppat iti kasta unay nga aggargaraw isu a dandani imposible ti umiso a panangpaltog.
  Dinamag ni Elizabeth kadagiti gagayyemna:
  - Mabalintayo kadi a danog ti kabusor?
  Sitatalged a simmungbat ni Elena:
  - No awan ti sapatos dagiti babbalasitang, agbalin a sensitibo unay dagiti lamolamo a sakada isu a sigurado a maidungparda ti kabusor.
  Immanamong ni Elizabeth iti daytoy:
  - Wen, dagiti lamolamo a muging dagiti babbalasitang ti tulbek ti balligi!
  Ket ngarud, a maliklikan ti pannakaabak, aglusdoy ti tallopulo ket uppat. Ti kangrunaan ditoy ket liklikan met ti paltog a Panther ken Tiger. Napartak ti panagputokda ken umiso. Ket dimo met maidungpar dagitoy a tangke a head-on.
  Pinaltogan ni Elena ti Aleman babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ngem dandani imposible ti lumabas iti skating rink bayat nga aggaraw. Ngem naburak ti skating rink ti kabusor, ket agsardeng ti "Leon."
  Malabsan manen ti Tallopulo ket Uppat. Ket mangipatulod iti makapapatay a projectile iti makinbaba a paset ti sikigan.
  Dagiti nota ni Ekaterina:
  - Outdated ti paltogmi - talaga nga awan ti pamay-an nga alaen ti "Leon"!
  Ngem gapu iti pannakaupay, nadungpar ni Elena ti dasig ti kabusor, ket nauram ti "Leon."
  Dagiti babbalasitang, a dida nagbannayat, agdardarasda manen nga umabante. Ita, nakapkapuy ti puntiriada: "Panther". Umdasen ti direkta a panangdungpar iti dayta iti sikigan.
  Kuna ni Elizabeth:
  - Praktikal nga pusa!
  Nagkidem ni Catherine:
  - Ngem dandani saan nga agkarayam tapno saan a rummuar iti akkub ti "Leon."
  Ket pinaltogan ni Elena manipud iti adayo ti Panther, nga adayo iti sikiganna ket linuktanna ti sikiganna. Naingpis bassit - 40 milimetro, ken saan a napateg no adda anggulona.
  Bumtak ti tangke nga Aleman babaen ti pannakadungparna. Wen, natadem ti panagkantot dagiti kinapintas.
  Addada iti makaawis a paraburda a makilablaban a kinapintas.
  Ngem agsippayot laeng dagiti shell, agdardaras a lumabas, dandani makasagid iti kabal.
  Napeggad unay daytoy para iti tallopulo ket uppat, ken umasping iti tao nga agluksaw iti nagbaetan dagiti waig.
  Pinaltogan manen ni Elizabeth babaen ti panangusar iti lamolamo a sakana ket nagkanta:
  - Maaramidko ti amin, kabaelak nga aramiden ti amin, we"ll hit the Wehrmacht back!
  Siempre, kadagiti kasta a babbalasitang saan a mabuteng ti diablo a mismo. Nupay agresibo ti panangraut dagiti Nazi, ken adu ti tangkeda...
  Saan a patas dagiti puersa. Nupay agarup agpapada ti bilang dagiti kotse, nadagdagsen dagiti Aleman. Adu a tangke ti Soviet ti nalag-an ken saan a naan-anay a nakasagana a makigubat kadagiti monster a Nazi.
  Ngem agaramid dagiti milagro ti tripulante ni Elizabeth ket paltoganda ti sabali pay a Panther nga aggargaraw.
  Aglalaban met dagiti kameng ti Komsomol gapu iti paltog. Umiso ti panagpaltogda. Agtarayda, agkir-in a di nakasapatos, nagtimbukel ti mugingda. Ket nadungparda ti kabusor iti mismo a puntiriada.
  Ibilin ni Alenka buyogen ti kinagagar:
  - Babbalasitang, dikay" sumuko!
  Ket ita ti kanyon ket mangitupra iti maysa a shell, eksakto iti T-4, a mangtubtubngar iti daytoy a tangke. Ngem, siempre, saan a kasta ti kinalaka nga alaen ti "Leon." Ket ditoy masapul a padasem.
  Itudo ni Anyuta ti kotse babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket diretso ti panagputokna, a kunkunana:
  - Gloria ti komunismo!
  Umiso met unay ti panagpaltog ni Alla ken innayonna:
  - Gloria iti kinabannuar!
  Awan ti kurang dagiti makilablaban a babbalasitang ditoy ngem iti top class ken aerobatics!
  Ni Maria, a mangpakpakan iti maysa a shell iti paltog, inkantana:
  - Nangatngato ken nangatngato ken nangatngato, .
  Ikagumaan ti panagtayab dagiti tumatayabtayo...
  Ket aganges ti tunggal propeller, .
  Talna dagiti beddengtayo!
  Innayon ni Marusya, a nangpaltog kadagiti Krauts:
  - Talaga a pudno daytoy...
  Ti masa a kinabannuar dagiti Ruso ken saan laeng a dagiti tattao a Ruso ti naipakita iti amin...
  Dagiti nasukatan, nalamuyot nga uni ti cuckoo, a kasla agkabil dagiti chimes, ti nagdisso kadagiti trinsera. Napardas a kayo nga addaan iti napuskol a berde a korona iti panagpuyot ti angin, kas kadagiti payunir iti panagsaludo a mangkablaaw kadagiti nabannog a soldado. Para iti dadduma, mabalin pay ketdi a kasla maysa a kita ti pakdaar daytoy - kunada, mapanka iti sumaruno a lubong!
  Ti batalyon iti sidong ti panangidaulo ni Vladimir Mikhailovsky, a nakaro ti pannakasaplitna kadagiti napalabas a gubat, nangnangruna iti pannakaabak iti Mayo, ket sidadarasudos itan a mapno manen kadagiti rekrut ken agsagsagana a mangsaklaw iti maysa kadagiti kapeggadan a direksion. Tallo a kilometro iti daya, agdisso ti danum iti igid ti Don, a naabbungotan iti gil-ayab ti gubat.
  Kaaduan kadagiti runo ti nauram gapu kadagiti makapuor a bomba, ken pinangisit ti danum gapu iti dapo. Kas kadagiti nagdadakkel a posporo iti naladingit a pannakaibabain, agmaymaysa dagiti bunton ti rangtay a rinebba ti panagbettak nga allon, nga agtigtignay kas suporta.
  Iti bilog, ibiahe dagiti lokal a payunir dagiti sagut ti talon, kasta met dagiti kahon ti bala para kadagiti bannuar a soldado ti Soviet, a nakasagana a sumrek iti mortal a pannakidangadang kadagiti nakapungtot a bunggoy dagiti Nazi.
  Isu nga inguyodda nga uppat ti atiddog a kahon iti maysa a karuotan a naabbungotan iti wolfberry. Sadiay, naglemlemmeng ti naannad a naka-camouflage a paltog a panglaban iti tangke. Tallo a soldado ken ti dashing-eyed gunner a ni Alesya ti mangmanmaneho iti paltog. Narapis unay ti balasitang, ngem nalamuyot dagiti takiagna gapu iti makabannog a trabaho. Ikagkagumaanna met, agraman dagiti lallaki, ti mangisagana iti silo no bilang ta padasen ti tangke wenno "armored man" ti Hitler"s pack a labsan ti natural a turod.
  Dagiti soldado, iti kaaduan a paset, naan-anay pay laeng nga awanan barbas ken saan pay a napaltogan, agtutubo a lallaki a nakaturpos iti napaababa a kurso ti panagrekrut iti maysa ket kagudua a bulan, agraman, siempre, ti panagsanay sakbay ti panagsoldado a nasayaat ti pannakaipasdekna idi ti USSR.
  Dadduma a mannakigubat ti addaanen iti kapadasan. Naiduma dagitoy kadagiti urbon nga animal gapu iti kudilda, kinatadem ti panaggarawda, ken dadduma ti masugat manen. Nangnangruna, ti maysa ti matana a ni Ivan, a kasla pudno a pirata, ket nagtubo ti barbasna. Ti ranggo ti ensign, ken dati a dua nga bilin a naawat kadagiti nadumaduma a gubat, wenno imbes ketdi ti immuna iti asideg ti Moscow. Idi, kasla inaramidda ti imposible: pinasardengda dagiti Kraut, ken pinatarayda pay dagiti kabusor iti agarup dua gasut a kilometro, kas kadagiti mangsapsaplit iti aso.
  Kasano kaadu ti nabaybay-an nga alikamen ti Fritz? Mabalin a saan unay, ken masansan a masabet dagiti tangke, ngem dagiti nakabalud a personnel carrier nga addaan kadagiti kanyon ken machine gun, a nasaem unay a nangtutuok iti infanteria ti Soviet idi kalgaw ken otonio ti "41, ket maysa a dime a dosena!
  Ngem idi nasurok a tallopulo a degree ti yelo, napukaw amin dagitoy a Teutonic monsters ti abilidadda nga aggaraw a basta... Naggyelo ti gasolina ket nagyelo ti pangpabanglo.
  Daksanggasat ta napaayda a naan-anay a mangileppas kadagiti Nazi. Paset gapu iti basol ti bilin, a nagkiddaw kadagiti dadakkel a puersa a mangraut kadagiti siudad a nakaurnongan dagiti yunit ti Alemania. Ket dimteng ti panagtunaw - damn it...
  Idi primavera, nakagun-od met ni Ivan iti maikadua nga order - isu ket nagasat a nangpapatay iti maysa a heneral ken sumagmamano nga opisial gapu iti maysa nga ambush. Nupay kasta, paset laeng ti naballigi ti gubat. Bayat ti panangkamatda, maysa a naiwawa a pirsay ti nangdungpar iti rupa ni Ivan Krasnov, a nangikkat kenkuana iti mata. Ala, gubat daytoy, saan a pelikula para kadagiti ubbing, a sadiay ti kangrunaan a karakter ti mangsapsaplit iti amin, ngem uray ti sangagasut a machine gun ket saan a makadungpar kenkuana.
  Ket ita masapul nga aramidenda ti pisikal a narigat a trabaho: panagkali kadagiti trinsera, selula ken abut ti silo.
  Tultulongan ida dagiti payunir, idinto nga adda talna iti talon ken agpakaasi a mismo dagiti lallaki ken babbai a tumulong kadagiti in-inauna a kakabsatda. Sigagagar pay ketdi nga agtrabahoda, nga ikagkagumaanda ti agaramid iti ad-adu pay a dida kalkularen ti pigsada. Kastoy ti panaglumbang ken panagtubo dagiti urat kadagiti nakurba, nasugat nga ima ken lamolamo, nasugatan a saka dagiti ubbing. Maigiddato iti dayta, kabaelanda latta ti agkanta;
  Pioneer kami, annak ti komunismo - .
  Maysa nga apuy, maysa a tolda ken agringringgor a sara!
  Ti panangraut ti nailunod a pasismo - .
  Agur-uray iti nakapungtot a pannakaabak!
  
  Ania ti naabaktayo kadagitoy a gubat?
  Wenno nagun-odmo kadi dayta kadagiti pannakidangadang iti kabusor?
  Ubbingtayo laeng idi ti lubong - .
  Ket ita dagiti mannakigubat ti Motherland!
  
  Ngem inaramid ni Hitler ti maysa nga addang nga agturong iti kabeseratayo, .
  Di mabilang a bomba ti natinnag ti waterfall!
  Ket para kaniak napimpintas pay ti Fatherland ngem ti langit - .
  Ita, dimtengen ti nadara a ilelennek ti init!
  
  Sungbatantayo ti agresion a naulpit - .
  Nupay isuda a mismo, anian, bassit ti katayagda!
  Ngem ti kampilan ket adda iti ima ti nalaka a madadael a tin-edyer - .
  Napigpigsa ngem dagiti lehion ni Satanas!
  
  Bay-am nga agdardaras dagiti tangke ag-avalanche kalpasan ti avalanche, .
  Ket bingayenmi ti riple iti tallo!
  Bay-am a siuulpit a puntiriaen dagiti polis ti likudan, .
  Ngem dusaento ida ti Nasantuan a Dios iti narungsot!
  
  Ania ti inkeddengmi? aramiden ti trabaho ti kappia - .
  Ket para iti dayta, anian, masapul a paltogak!
  Ti kinatalna ket sigud a makagura.
  Adda met kinaranggas ken parabur!
  
  Agkakaduakami ken ti balasang nga agtartaray a di nakasapatos - .
  Uray no nagtinnag ti niebe, puoranna ti niebe a kasla karbon!
  Ngem awan ti butengda, ammo dagiti ubbing - .
  Maiturongto ti pasista iti lungon babaen ti bala!
  
  Isu a pinapatayda ti nakaam-amak a bunggoy dagiti Kraut, .
  Ket agtartaray dagiti dadduma a takrot!
  Dadaelentayo ti infanteria a kas iti sarukod iti gubat - .
  Saan a lapped kadatayo dagiti agtutubo a kalgaw!
  
  Ti balligi ket maysa a gapuanan, addanto inton Mayo, 2019.
  Ita ti bagyo ti niebe ket nasiit ken natangken a niebe!
  Di nakasapatos ti ubing, awan sakana ti kabsatna a babai, .
  Sinelebraran dagiti ubbing ti kinarang-ayda kadagiti trapo!
  
  Sadino ti naggapuan dagitoy a puersa kadatayo?
  Tapno maibturan ti saem, ti lamiis, dayta a kasapulan!
  Idi rinukod ti maysa a gayyem ti lansad ti tanem, .
  No agdung-aw ti maysa a gayyem, matayak!
  
  Binendisionannakami ni Cristo a payunir, .
  Kinunana, ti Fatherland ket inted kenka ti Dios!
  Daytoy ti umuna a pammati iti amin, .
  Soviet, sagrado a pagilian!
  Mangngeg ti adayo a panaggaraw dagiti umas-asideg a tangke, ken agburburek dagiti eroplano iti tangatang. Ket sigud nga aggurruod dagiti nabileg nga igam a manglakub. No maidungpar dagiti nakaro ti panagbettakna a shell, dagiti clod ti daga ken narunaw a turf ket maipuruak iti nangato iti tangatang. Ditoy a mangrugi ti gubat. Iggem ni Major Vladimir Mikhailovsky dagiti natiliw a largabista kadagiti imana, a mangbuybuya iti umas-asideg a pasista nga asero nga avalanche. Ikagkagumaanda nga itulod dagiti payunir nga agturong iti likudan, ngem dida kayat ti pumanaw ken dumawat kadagiti riple a labananda.
  Awan ti umdas nga igam para iti amin, nupay nangiyeg dagiti lokal nga ubbing kadagiti hunting rifle ken uray dagiti sports bow. Kayat ti tunggal maysa ti makiranget a situtured ken mangabak. Ngem saankanto a matay iti maudi a kapanunotam maipapan iti Pagilianmo.
  Ni Major Mikhailovsky ti mangted ti bilin:
  - Dika agputok no awan ti bilin!
  Kinapudnona, dua laeng ti "uppat a pulo ket lima"da para iti intero a batalyon, kayatna a sawen a ti gundawayda ket bay-anda nga umasideg dagiti Kraut.
  Iti sango, kas kaugalian dagiti Nazi, adda dagiti masalsalakniban unay a lugan; T-4 a tangke ken dagiti bukod a maiturong a paltog "Okhotnik". Rumbeng nga ikkanda ti dalan kadagiti nalaglag-an a lugan ken medio naud-udi nga infanteria.
  Sagpaminsan a bumaba dagiti kotse ken motorsiklo dagiti Nazi gapu iti butengda nga umabante...
  Ngem paneknekan ti payunir a ni Yuli Petrov a saan nga awan serserbina a nagtalinaedda ditoy. Maysa a manmano a pagminasan a panglaban iti tangke, a nalupkopan iti naaramid iti pagtaengan a kola, ken iti rabawna ti turf a mamagbalin iti dayta a di makita ket mayakar iti nagbaetan dagiti puon babaen ti tulong ti alambre, iti mismo a sirok ti T-4 a riles.
  Dagiti asero a plato dagiti uleg ket naiparabaw iti makapapatay a regalo. Kasla saan unay a napigsa ti panagbettak, ngem napigis ti uleg, ket mangrugin nga agasuk ken agtuyok ti tangke ni Hitler a kaduana ti torretana.
  Agus-usar ti dadduma a lallaki kadagiti umasping nga alikamen. Yantangay takrot ti infanteria nga Aleman, ken awan ti depensa iti sanguanan dagiti tangke ken bukod a paltog, ngarud madusada gapu iti daytoy.
  Ti nalatak a "Hunter", nga addaan iti nababa a silweta ken napigsa a kabal, ket kasla napatapat a pawikan. Daytoy a bukodna a paltog ket nabiit pay a nagparang iti sango ti Soviet-Aleman. Gapu iti nasayaat a kababalinna iti panagmaneho, ti kanyonna, a makastrek iti disente a distansia, ken ti pannakalasatna iti gubat, ti "Hunter" ket dagus a nagbalin a pagsasaritaan ti ili.
  Ngem ordinario latta dagiti rilesna, nupay nalawa... Nupay kasta, nasaysayaat pay no paputokanna ti baba ti kotse ket ituprana ti unegna babaen kadagiti reserba a paset.
  Ditoy ti nadadael a "Hunter", kas iti pirate frigate nga addaan iti naburak a timon, ag-slide iti sikigan ket maidungpar iti T-4. Ket agpada a mangrugin nga agsilnag dagiti asero a lungon kadagiti riles, ket sumagmamano a kanito kalpasanna bumtak gapu kadagiti bumtak a bala.
  Sangapulo ket dua a kalalainganna ti kadagsenna a kotse ti nagsardengen, nadadael ken awan ti maaramidanda.
  Ngem sursuroten ida dagiti dadduma, nangruna dagiti nagadu a nakabalud a mannakigubat. Ditoy ti self-propelled gun "Okhotnik" ket agpidut iti kapartak ken... Matnag iti camouflaged hole. Dagiti laeng uleg ti rummuar manipud ngato ken aggaraw nga awan ti maaramidanda.
  Agrag-o dagiti payunir. Iti dadduma a lugar adda dagiti naaramid iti pagtaengan nga eksplosibo kadagiti nakabakab nga abut. Naaramid dayta iti artisanal a pamay-an. Siempre, nakapkapuy dayta ngem ti dinamita, ngem umdasen a mangbaldado iti chassis.
  Nakaro ti pannakapukaw ni Fritz, mapaay dagiti armored personnel carrier, dadduma ti lumasat kadagiti napeggad a sona, ngem masabetda babaen ti panangipuruakda kadagiti granada ken eksplosibo.
  Ditoy, uray dagiti nasiglat nga agtutubo a mannakigubat ket nakaaramidda kadagiti babassit a katapulta. Ibellengda ti espesial a pakete ti distilled wood alcohol a nalaokan kadagiti elemento ti pulbura.
  No madungpar, agsardeng ti naingpis a kabal dagiti transportasion ni Hitler, a pakaigapuan ti panaguram dagiti tripulante gapu iti asul a gil-ayab. Gapu ta nauyongda gapu iti ut-ot, makasair ti pusoda nga agpukpukkaw dagiti Kraut ket agtarayda a naballikug ti rupada gapu iti buteng.
  Dadduma kadakuada ti mangisuko pay ketdi iti teknolohia...
  Ti laeng nakalkaldaang ket adu ti kabusor, dadduma kadagiti lugan ti mangibukbok iti apuy ti machine-gun iti amin a banag ken umas-asideg kadagiti trinsera.
  Ket makasabatda kadagiti hedgehog... Kabayatanna, itudtudo ni Alesya ti uppat a pulo ket lima. Siempre, dikay" mabalin nga alaen ti T-4 ken ti Hunter a head-on, ngem mabalinyo a padasen dagiti sikigan. Awan ti maibaga maipapan kadagiti armored personnel carrier. Tukkolendanto ti amin ken pagsaruaenda ida nga agsarua iti dara kadagiti napudot a metal a suelo!
  Adu ti pagimbagan ti bassit a kalibre a paltog ngem iti dakkel - rate ti apuy, kinalaka ti camouflage. Ken ammoda ti agpili kadagiti kalat.
  Agngaretnget dagiti Nazi, a narungsot a kasla hyena. Ket kadagiti Soviet guys adda napapatay ken nasugatan. Nangnangruna a nakalkaldaang no matay dagiti agtutubo a soldado a kabarbaro a nangrugi nga agbiag. Adtoy ti maysa nga ubing unay a balasitang a payunir, a marigatan a mangpidut iti bumtak a pakete ken mangipuruak iti bagina iti sirok dagiti riles ti T-3 medium tank. Maysa a naalas a kahon nga addaan iti atiddog ngem kasla naingpis a baul ti agluksaw ket mangpisang iti kuadrado a torre.
  Ket nangipuruak manen dagiti soldado kadagiti granada, ket nangrugin a nangputok dagiti machine gun kadagiti agkarkarayam a motorsiklo. Ket bimtak dagiti ulo dagiti soldado ni Hitler, kas kadagiti naluom a cherries a natinnag gapu iti uraro.
  Ket bumtak dagiti tangke ti gas dagiti dadakkel a motorsiklo, a mangibelleng kadagiti ayus ti nakapungtot nga apuy. Marikna a kasla mapaspasamak ti riribuk dagiti impierno a genies. Adtoy ti sumagmamano nga armored personnel carriers met a makikadua kadagiti di nagasat a kakaduada.
  Itudo ni Alesya ti "Hunter" ket puntiriana ti makinbaba a paset ti bagi. Narigat ti makadanon sadiay, ngem daytoy laeng ti gundaway a makastrek iti awan asi a self-propelled gun. Naannayas ti panaggaraw ti ramay, ken kalpasanna panagturong.
  Mangted ti paltog iti nalamuyot a panagsubli, ket mabingay ti pasista a makina. Ket ti bandera nga addaan iti swastika ket matnag iti nadara a pitak.
  Insippaw ni Alesya:
  - Ti hustisia ket kasapulanna ti panagsakripisio, ti karidad ket kasapulanna dagiti donasion, ken ti balligi ti nalinteg a panggep ket kasapulan ti panagsakripisio!
  U-turn, aginana a lamolamo ti balasang nga artileria tapno ad-adda a mariknana dagiti biorhythm ti Daga, ken ti anges ti ruot babaen kadagiti suela, ket paltogan manen, a mangdungpar iti nasikap a T-3 iti kasukat.
  Makita a dandani amin a kalalainganna a tangke ti armada dagiti Nazi ket nabaldadodan. Ti maudi ket dinadael ti maysa a pioneer boy, iti laksid ti pannakadangranna, a nangiduron iti bariles nga addaan iti naglaok nga eksplosibo a carbide, buli ti karbon, sawdust nga addaan iti bassit a kaadu ti phosphorus. Awanen ti umdas a pigsa ti bannuar nga ubing a mangiduron iti bariles kalpasan ti through wound, ket ti kaduana a ni Andrei, a mangballasiw iti bagina bayat ti panagtarayna, induronna iti sirok dagiti pilid ti uppat a pulo a tonelada nga assault self-propelled gun a "Bumblebee". Ti obsequious a 150-mm kalibre a paltog ket nangipuruak iti bagina ket nagtalinaed a naipangato. Ket dagiti kararua dagiti payunir, a nagtaytayab manipud kadagiti napigis a bagida, nagdardarasda a napan iti naragsak a Nailangitan a Pagarian, a sadiay awan pulos ti kinaranggas ken ut-ot.
  Dagiti nakalasat a pasista a transporter, gapu ta napukawda ti suporta dagiti nadagdagsen a kakaduada, nangrugida nga agsubli... Nagsardeng ti panagngaretnget ti musika ni Wagner, ket nangrugi ti sapasap a panagtayab.
  Kinuna ni Vladimir Mikhailovsky, a mangpunas iti dara iti mugingna:
  - Ti maysa a mannakigubat a Ruso ket mabalin a matay a nakatakder, ngem pulos a saan nga agbiag a nakaparintumeng! Mabalin nga agdara ti Russia, ngem uray kaadu ti dara ti mangpadara iti tured ken kinasungdotayo iti Fatherland!
  Ket pasingkedan daytoy dagiti nakalasat a pioneer... Nupay adu kadakuada ti nauram ken nasugatan.
  Ket aglalaban da Anastasia Witchakova ken Akulina Orlova iti langit, nakasaganadan a makisalip iti maipagpannakkel a Marseille, a nakaurnongen iti nasurok nga uppat a gasut a natinnag nga eroplano, a gapu iti dayta inawatna ti maikalima a tukad ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus babaen ti balitok bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Ngem nalawag nga adda iti mood dagiti babbalasitang a makiranget a sipapasnek. Adtoyda a nakabikini laeng ken awan ti sapatosda nga aglalaban. Ket sumrek dagiti eroplano ti Luftwaffe.
  Ni Anastasia, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, puntiriana ti paltog iti puntiria, tukkolenna ti pasista, ket kunana:
  - Dakkel ti pammatitayo, .
  Agtultuloyto dayta iti adu a siglo!
  Ket agkidem iti kaduana. Tukkolen met ni Akulina ti pasista, kabilenna, nga umiso unay nga usarenna dagiti lamolamo a sakana ken agkigtot:
  - Para iti kinadakkel dagiti kapanunotan ti komunismo!
  Ket ibukbokna dagiti kasla perlas a ngipenna. Daytoy ket kasta a mannakilaban ken edukado a balasitang.
  Ket agkir-in kadagiti ngipenna.
  Agresibo nga agkigtot ni Anastasia, a mangpalpaltog iti sabali pay nga eroplano ti Alemania iti Yak-9-na:
  - Agila ti Russia iti rabaw ti planeta, .
  Iti panangiwarasna kadagiti payakna, agtayabto...
  Maayabanto ti kabusor
  Maabakto, maburak!
  Sidadaan a pasingkedan ni Akulina daytoy, a mangtukkol kadagiti kalabanna:
  - Maburakto dayta!
  Nupay, siempre, nagparang met dagiti napintas nga ace girls manipud kadagiti Aleman. Aglalaban da Albina ken Alvina iti kabarbaro a ME-309. Nagtakaw dagiti kasta a mannakigubat a mannakigubat.
  Ket paltoganda dagiti eroplano ti Soviet buyogen ti nakaskasdaaw a kinasiglat. Ti ME-309 ket nabileg unay nga eroplano nga armado iti tallo a 30-mm nga air cannon ken uppat a machine gun. Saan a malabanan dagiti kotse ti Russia ti kasta a monster.
  No paltoganda, paltoganda nga awan asi.
  Ni Albina, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, inkantana ti kanyon ti eroplano nga agturong iti puntiria. Dinagna ti kabusor ket nagkidem:
  - Para kadagiti balligi ti Third Reich!
  Ket impakitana ti dilana.
  Nadungpar met ni Alvina ti kabusor. Pinutedna ti Soviet Yak-9 ket nagkullayaw:
  - Para kadagiti dadakkel a beddeng ti buyottayo!
  Ket inkidemna dagiti gagayyemna.
  Makilaban met ni Huffman, a makagun-od kadagiti iskor. Saan pay a maysa kadagiti naindaklan nga as, ngem napartak ti panagrang-ayna. Ket mabalinmo met nga ibaga a monster ti impierno.
  Dagiti Aleman, nupay in-inut ken nakaro ti pannakapukawda, aggargarawda iti kosta ti Volga, nga umas-asideg iti Baybay Caspian.
  . KAPITULO No. 2.
  Nalawag a di agpapada dagiti puersa. Nangnangruna a makarimon ti pasista nga aviation. Dagiti Focke-Wulf ket simmangpet iti sango iti adu a bilang ken dagiti nabileg nga armasna ken ti kapartak ket nagbalin a parikut para iti Nalabaga a Buyot. Kanayonanna, narigat unay a mapaltogan daytoy a kotse. Isu ket napinget ken nakaro ti kabalna.
  Nagbalin met a di makaay-ayo a sorpresa ti ME-309 kadagiti piloto ti Soviet, agpadpada no maipapan iti kapartak ken armas. Ket dandani pinagpisina dagiti yunit ti Soviet.
  Ti baro a bomber a Yu-288, a nabileg unay a makina, ket nangbomba met kadagiti posision ti Soviet. Uppat a tonelada a bomba ti awitna no normal ti kargana, ken innem a tonelada no maikarga. Ket medio naikkatna dagiti yunit ti Soviet.
  Impakita met ni Rommel ti klasena kas komander, kas ken ni Mainstein.
  Umad-asideg dagiti Aleman iti Astrakhan. Ket di ninamnama para iti bilin ti Soviet, napan dagiti Fritz iti opensiba iti igid ti Volga iti direksion ti Kamyshin. Maysa dayta a natured ngem nabileg a tignay. Ket agingga ita narigat a mapasardeng ida.
  Ngem napigsa pay laeng ti depensa ti Red Army... Iti makalawas, immabante dagiti Nazi iti limapulo a kilometro ket napasardengda.
  Sinabatda dagiti kontra-atake dagiti yunit ti Soviet...
  Maigiddato iti dayta, inkagumaan dagiti Hapones ti mangpataud iti opensiba maibusor ken ni Alma-Ata. Ket kalpasanna, narungsot dagiti narungsot a gubat.
  Agpada a nakiranget dagiti babbalasitang kadagiti lallaki, ken nalabit nasaysayaat pay ngem kadakuada.
  Da Margarita Magnitnaya ken Tatyana Bulatnaya, napintas a babbalasitang, manipud iti machine gun.
  Pinaltoganda dagiti samurai ket inkantada:
  - Saantayo a makisina iti arapaap, .
  Napateg ti umuna nga addang iti biag...
  Makitam manen iti ngato ti Daga, .
  Alipugpog dagiti nakapungtot a panangraut!
  Nangipuruak ni Margarita iti killer grenade babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinigisna dagiti Hapones sa nagkanta:
  - Awan ti manglapped kadatayo, .
  Awan ti mangabak kadatayo...
  Itabontayo ti Wehrmacht iti daga, .
  Monolitiko ti panaggayyemmi!
  Immanamong ni Tatyana, a nangpaltog iti kabusor:
  - Pudno a monolito!
  Umab-abante dagiti Hapones iti Alma-Ata. Adu ti soldado ken nadumaduma a kita ti reserbada. Dagitoy ket kasta a mannakilaban a lallaki. Ngem pugatan ida dagiti babbalasitang. Desperadoda nga aglalaban.
  Nangipuruak ni Tatyana Bulatnaya iti sabali a granada, pinigisna ti samurai ket inkantana:
  - Para iti dakkel a gapuannak!
  Ket nagkidem babaen kadagiti maris safiro a matana. Naragsak a balasang, awan ti maibagam.
  Ket ni Margarita, nga addaan iti lamolamo a mugingna, mangala ken mangipuruak iti sagut ni patay, a mangpisang kadagiti soldado a Hapones.
  Ket kantaennanto:
  - Amin ket mariro, agsisilpo, iti alipugpog ti panagsagaba ken riribuk!
  Ket manen mangipuruak iti lemon kadagiti Hapones babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana...
  Ti awan sapatosna ken awan sakana a mannakigubat a ni Oksana ket agkarayam nga umasideg kadakuada ket iduronna ti maysa a kahon ti granada, nga agsasaibbek:
  - Nalamiisto dayta babbalasitang!
  Ket nagkanta amin a tallo a mannakigubat:
  - Nagtayab ti samurai iti daga, iti sidong ti presion ti asero ken apuy!
  Ket makilablaban dagiti kinapintas buyogen ti dakkel a pungtot. Naglabasda iti apuy ken danum ken tubo a gambang a saan nga ubbaw.
  Ditoy a ni Oksana, nga awan ti sakana, ket mangipuruak iti granada a mangdungpar iti Hapones a light tank a ni Chikha. Bueno, dakkel a kalat daytoy.
  Ni Margarita, a mangpaltog iti kabusor, inkantana:
  - Mamatika uray iti kaawan ti pammati! Awan ti maaramidam a negosio!
  Lohikal a kinuna ni Tatyana:
  - Ti kunam ket maysa a paradox!
  Inwaras ni Margarita ti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket lohikal a kinunana:
  - Saan kadi a gayyem dagiti paradox ti henio?
  Nagturong ni Tatyana, pinutolna ti samurai ket immanamong:
  - Siempre, gayyem!
  Ket innala dagiti mannakigubat ket bimtakda a nagkatawa... Babbalasitang a makilablaban, ket kunada no ania pay... Di pakasdaawan a malagip ti amin idiay Russia no kasano ti pannakidangadang dagiti babbalasitang!
  Makilaban ni Oksana iti kangatuan a lebel, siempre. Ket agpaltog manipud iti nagduduma a punto, ket agtuyok ti balasitang a kasla agpusipos a tuktok.
  Dagitoy ket kinapintas, awan ti itedda iti asinoman. Ket agngalngaldanto iti panangliput, agraman dagiti samurai.
  Agputok met ni Angela. Agresibo met ti balasang ken nalabaga ti buokna. Kaykayat dagiti mannakigubat ti makiranget a di nakasapatos ken mangipakita kadagiti nagdadakkel a gapuanan.
  Mangted ni Angela iti turno ket kunana a nagkatawa:
  - Situturedtayo a mapan iti gubat, .
  Para iti pannakabalin dagiti Soviet!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangipuruak iti mammapatay a lemon.
  Agtultuloy ti panaglalaban ket ita agpatingga ti panangraut dagiti Hapones....
  Agpatinggan ti Hulio uppat a pulo ket tallo. Immasideg dagiti Nazi iti mismo a delta ti Volga, ket nangrugi sadiay dagiti gubat.
  Desperado ti panaglalaban ni Elizabeth ken dagiti tripulantena. Nangrugin a simmangpet iti sango dagiti immuna a tangke ti Tiger-2. Umaspingda iti Panther ken Lion, ngem adda iti nagbaetan dagitoy. Kasta met nga addaan kadagiti rational armor slope angles ken atiddog ti barilesna nga 88-mm 71 EL caliber gun. Agdagsen iti innem a pulo ket walo a tonelada, ken asideg iti tangke ti Leon no maipapan iti kabal, ngem basbassit bassit ti kadakkelna.
  Dakkel a tangke, awan ti maibagam.
  Agan-anup da Elizabeth ken dagiti babbalasitang kadagiti Aleman. Puntogda babaen ti T-4 ken agpukpukkawda:
  - Gloria kadagiti kapanunotan dagiti naraniag a tawen, .
  Kanayon a nakasagana ti ikkis dagiti payunir!
  Dagiti mannakigubat ket, kunaentayo, umuna a klase. Ket saan laeng a nadayag ti pannakidangadangda, no di ket agkantada pay;
  Ti di madadael a panagkaykaysa dagiti nawaya a tattao, .
  Saan a brute force ken buteng ti nangtipon kadakami...
  Ken ti naimbag a pagayatan dagiti nalawlawag a tattao, .
  Ken panaggayyem, lawag, kinasaririt ken tured iti tagtagainep!
  
  Hail iti nawaya nga Amatayo, .
  Ti bileg ti panamarsua ket suporta iti agnanayon!
  Legal a pannakabalin, pagayatan dagiti tattao, .
  Ngamin, ti simple a tao itakderanna ti panagkaykaysa!
  
  Babaen kadagiti bagyo nagsilnag ti init ti panagrang-ay para kadakami, .
  Babaen kadagiti bagyo ken bagyo nagdardaraskami nga immasideg...
  Aggarawtayo kadagiti bantay a kasla awan ti dagsenna, .
  Ti intero a lubong, nga agsilsilnag, ket umad-adani nga agturong iti komunismo!
  
  Hail iti nawaya nga Amatayo, .
  Ti bileg ti panamarsua ket suporta iti agnanayon!
  Legal a pannakabalin, pagayatan dagiti tattao, .
  Ngamin, ti simple a tao itakderanna ti panagkaykaysa!
  
  Nagkaykaysa dagiti tattao iti planeta kas agkakabsat, .
  Budista, Muslim ti aggayyem iti agnanayon!
  Maidaydayaw koma ti panunot, dakkel a nagan, .
  Amin a nasion iti lubong ket kasla pamilia!
  
  Hail iti nawaya nga Amatayo, .
  Ti bileg ti panamarsua ket suporta iti agnanayon!
  Legal a pannakabalin, pagayatan dagiti tattao, .
  Ngamin, ti simple a tao itakderanna ti panagkaykaysa!
  Nasayaat ti panagkanta dagiti babbalasitang, ket nasaysayaat pay ti pannakidangadangda, ken maibanagda dagita a gapuanan. Nupay ti historia ket insurat dagiti nangabak ken saan nga ammo no malaglagipda no maabak ti gubat?
  Ikagkagumaan ni Alenka, nga addaan kadagiti bateria, ken ti maysa a grupo dagiti babbalasitang, a lapdan dagiti kabusor iti Volga Delta. Ket ipakitana no ania ti kabaelan dagiti kinapintas iti prinsipio.
  Ket talaga nga adu ti maaramidanda.
  Paltogan ni Anyuta babaen ti lamolamo a sakana ket agngarngaretnget:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Ket ngarud ti intero a bateria ket nagtugaw ket nangrugin nga agkanta a sangsangkamaysa, kadagiti naan-anay ti timekna a timek;
  Ilablabantayo ti nasaysayaat a gasat
  Tapno nalaklaka ti biag dagiti tattao...
  Ket rumekentayo ti nailunod a bunggoy, .
  Tapno basbassit dagiti dakes a kabusor!
  
  Iti ngatuenmi adda nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Para iti dayag ni inatayo a Russia...
  Patiendak, saan a maparmek dagiti tattao ti Rus, .
  Ket pagbalinenna nga ad-adda a napintas ti amin ditoy Daga!
  
  Maikkantayo iti gundaway a makiranget para iti Inatayo, .
  Panangdepensa iti kinatan-ok ti Fatherland...
  Ket no dadduma, pelikula laeng ti biag, .
  Nupay rumbeng nga anniniwan dayta ti langit!
  
  Masapul a maragpat ti tunggal maysa dagiti arapaapna, .
  Mamatikayo a nainsiriban, komunismo...
  Tapno ad-adu ti ragsak ditoy Daga, .
  Ket saan nga immay dagiti apuy ti revanchism!
  
  Ti aritayo ket ti naindaklan a henio a ni Pugachev, .
  Intag-ayna dagiti mannalon iti nasantuan a pannakidangadang...
  Aniaman a negosio ket agingga iti abaga, .
  Ket ayatem ti balasang a barefoot boy!
  
  Agbalintayo pay a napigpigsa ti sairo, .
  No i-shifttayo ti horizons ti siensia...
  Naduprak ti kontrabida iti sirok dagiti kuko, .
  Uray no agburburek ti dara manipud iti napigis nga aorta!
  
  Wen, nainkalintegan ti panggeptayo, gagayyem, .
  Mabalintayo a pagbalinen a naragragsak ti pagiliantayo...
  Mamatika a maymaysa amin a pamilia dagiti tattao, .
  Naindaklan, naraniag unay a Russia!
  
  Situtured a kumita dagiti tattao iti sanguanan, .
  Saan koma nga abbongan dagiti dakes nga ulep ti langit...
  Ikkantayo ti kabusor iti mangabak nga iskor, .
  Ket sikanto, nagasat a kabalyero iti gubat!
  
  Diak ammo ti sao a takrot
  Dakami a Ruso ket saan a nababbaba a pulos...
  Adda kadatayo ni Svarog, ti Puraw a Jesus, .
  Ket agnanayon a tagiragsakennanto ti Mayo!
  
  Babbalasitang ken lallaki iti nagtimbukel a panagsala, .
  Dakami a barefoot girls ti sumsumrek...
  Ngamin, para kadatayo ti mannakabalin-amin a Dios a Rod, .
  Dika agbalin nga awan utekna a panniki, baro!
  
  Ket ni Lenin ti nangtignay kadakami a makiranget, .
  Ti masirib a Stalin ti nangbendision iti feat...
  Ti nabileg a kerubin iwarasnanto dagiti payakna, .
  Ket dagiti maseltayo ket naaramid laeng iti asero!
  
  Ti Kinamayor ti Ama a Daga ti agbalinto
  Nga kastatayo a mannakigubat para iti Dios...
  Patalgedantayo ti dayagtayo babaen ti asero a kampilan, .
  Ania a kalasag ti naparmek idiay Svarog!
  
  Iti ababa a pannao, agbalinka a napudno iti Apo, .
  Iti dayag ti kaaduan a naraniag a Russia...
  Am-ammotayo laeng dagiti knights eagles, .
  Ti Puraw a Dios a ni Cristo a Mesias ket adda iti likudantayo!
  Ti eksakto a pannakadungpar manipud iti paltog ti pakaigapuan ti panagbettak ti "Leon." Wen, masapsaplit dagiti pasista kadagiti sara.
  Bayat a madama dagiti dangadang, saan a sayangen ti panawen dagiti ubbing.
  Aggargaraw da Dasha ken Vaska iti likudan dagiti tropa ti Alemania. Buybuyaenda no kasano ti panaggaraw dagiti alikamen a nagsasaruno. Agdardaras dagiti motorsiklo, agkarkarayam dagiti self-propelled gun. Adu ti tropa ditoy, agraman ti SS ken dadduma pay a yunit.
  Nadlaw ni Vaska ti panaggaraw ti Ferdinand, maysa a nabileg nga Aleman a bukod a paltog a mangdadael kadagiti tangke.
  Insippaw ti ubing iti balasang:
  - Kasla dagiti Kraut ket mangyakar kadagiti kanayonan a puersa iti amianan ti Stalingrad.
  Napaliiw ni Dasha nga umis-isem:
  - Dagiti tattaotayo ket gilingenda ida uray kaskasano!
  Ni Nemtsev manipud iti trak ket makapungtot nga agpukpukkaw kadagiti lallaki. Agdisso ken agtaray dagiti ubbing, agkir-in, ubanan iti buli, lamolamo, nagtimbukel a muging. Mabalin nga ikkanda pay ketdi iti turno.
  Nagtaray ti ubing a lalaki ken babai a napan kadagiti karuotan ket nagluganda a simrek. Sigagagar a kinuna ni Dasha:
  - Mabalin nga aramiden dagiti gerilia ti aniaman!
  Immanamong ni Vaska iti daytoy:
  - Siempre... Sigurado nga agballigitayo!
  Nagkanta ni Dasha buyogen ti kinagagar:
  - Agur-uray ti balligi! Agur-uray ti balligi! Dagidiay mayat a mangburak iti kawar! Agur-uray ti balligi, agur-uray ti balligi! Kabaelantayo a parmeken ti pasismo!
  Sidadaan nga immanamong ni Vaska iti daytoy ket rinumekna ti uleg babaen kadagiti ramay dagiti lamolamo a saka dagiti annakna:
  - Mabalintayo nga aramiden dayta! Naipasngaykami tapno matungpal ti maysa a sarsarita!
  Nagkidem ni Dasha ket napaliiwna:
  - Ket ania? Panagkunak pagbalinentayo a kinapudno ti sarsarita ken ti Wehrmacht a buli!
  Ket nagkanta dagiti ubbing iti koro iti tuktok ti barada;
  Iti nagan ti nalinteg a pagiliantayo, .
  Ania ti ited ti komunismo iti uniberso...
  Mapudnotayo iti Inatayo a Pagilian, .
  Ilukattayo ti dalan ti balligi ken panagparsua!
  
  Inturayan ni Putin ti Russia a kasla bannuar, .
  Ngem kalpasanna pinanawan ti agila nga agtayab...
  Siempre addaan ti Fuhrer iti dadakkel a hemorrhoids, .
  Ngem nagan met ti kayat a sawen ni Stalin!
  
  Mamatiak a parmekentayo ti Third Reich, .
  Di pakasdaawan nga immakar ni Putin ken ni Stalin...
  Iti ngato ti lubong adda nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Ket nauyong itan ni Satan-Adolf!
  
  Adda amin nga Europa iti murdong ti ramay dagiti Aleman, .
  Ket Africa, ken Asia, ken dagiti estado...
  Ket ipagarup ni Adolf a nalamiis
  Ngem agur-uray ti panagibales iti Fuhrer!
  
  Para ken ni Hitler, ti Russia ket kasla kamalig, .
  Kayatna nga isubli ti urnosna...
  Ngem addanto, patiek, paraiso ti komunismo, .
  Agtubo dagiti strawberry babaen ti panagmula kadagiti kama!
  
  Diyo patien, saan a pulos a nakapuy dagiti tattaotayo, .
  Ngem sobra ti natiliw dagiti Krauts...
  Ket ammom a saan a pulos nga adipen ti Slav, .
  Iti nagan ni inatayo a Russia!
  
  Ket ni Lenin ti nangipaltiing kadakami iti kinabannuar, .
  Impakitana no kasano nga aramiden dagiti bambanag...
  Yantangay maymaysa gayam ti Dios, .
  Ngem masapul a situtured a mamatitayo iti komunismo!
  
  Saan, dikay" sumuko iti kabusor ti Russia, .
  Ngamin, adda kadatayo ti Puraw a Dios - ti Namarsua iti uniberso...
  Tulongankanto iti gubat, .
  Tapno kanayon kadagiti balligi ti biag!
  
  Kasano kaadayo ti mabalinmo a panangpapatay kadagiti ay-ayatem?
  Daksanggasat ta awan ti makita a panagpatingga ti gubat...
  Isu a naingpis ti buyotmi kadagiti gubat, .
  Aramidenyo ti banag a dikayto mabain!
  Nasayaat daytoy a kanta para kadagiti agtutubo a mannakigubat. Inkantada dayta ket immakar manen, a nangpidutda iti buli iti dalan babaen kadagiti lamolamo, naalsem a mugingda.
  Naragsak dagiti ubbing ken naragsak iti ruar iti biag. Nupay naingpis, nakuttong ti rupada a kasla tsokolate, ket ti buokda, iti kasumbangirna, nalag-an. Nagsayaat nga lallaki.
  Siaannad nga inayaban ida ti maysa kadagiti Aleman a nakamotorsiklo. Ket intukonna kaniak ti tsokolate. Inyunnat ti mabisin a ni Dasha dagiti imana, ngem inguyod ni Vaska ti manggasna:
  - Dimo ibabain ti bagim!
  Nasarakan ti maysa a masirib a balasitang:
  - Nasaysayaattayo a pagkaykaysaen dagiti pasista!
  Nagustuan ni Vaska, a kudil ken tulang a mismo, daytoy nga ideya. Ken nagkiddaw met iti tsokolate.
  Nagtung-ed ti Nazi ket nagsangit iti naburak a Ruso:
  - Agkanta, ubing a lalaki!
  Nagtung-ed ni Vaska ket nagkanta buyogen ti dakkel nga inspirasion;
   Ti Partido pinagkaykaysana ti Russia amin a sangsangkamaysa, .
  Salaknibanna dagiti awan patinggana a talon...
  Ngamin, patiennak, napigsa unay dagiti umili, .
  Gloria iti daga ti Soviet!
  
  Ni Stalin ti kangatuan a premio
  Ni Stalin ti panagtayab ti sirib...
  Masapul a situturedtayo a makiranget para kenkuana, .
  Amin dagiti tattao ket sumursurotda ken ni Stalin!
  
  Naikkantayo kadagiti naragsak a payak, .
  Naikkantayo iti dakkel a pagayatan...
  Ni Stalin ti ragsak ti kinawadwad, .
  Nadayag, naindaklan a pagilian!
  
  Ni Stalin ti kadakkelan iti uniberso, .
  Stalin, ti nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Dagiti tattaotayo nga addaan di agbaliw a gasat, .
  Mamatika, agnanayon a ditay maparmek!
  
  Inted ni Stalin ti pannakaisalakan kadagiti tattao
  Isu ti kadakkelan nga agila iti lubong...
  Para iti Dagatayo nga Ama ken wayawaya, .
  Inwarasna dagiti payakna iti rabaw ti daga!
  
  Awan ti nangatngato ngem ti naraniag a Stalin, .
  Isu ket kas kadakkel ti puraw a Dios...
  Pananglaban ken panangabak, .
  Asidegen nga itulodmi ti Fuhrer iti lungon!
  
  Panangted iti dayaw iti Amatayo, .
  Ammuem a dimo masarakan isuna ti napimpintas...
  Asidegen nga agbiagtayo iti sidong ti komunismo, .
  Ket awanen ti sabali a pamay-antayo!
  
  Ni Stalin ti pagpannakkel ti intero a planeta, .
  Stalin nga awan limitasionna a komunismo...
  Makanta dagiti panaggundawayna, .
  Naan-anay a nadadael ti pasista!
  
  Inyeg ni Stalin ti dayag iti Russia, .
  Inngato ni Stalin iti ngatuen dagiti bituen...
  Intag-ayna ti pannakabalin agingga iti ungto, .
  Ni Stalin ket maysa laeng nga ideal!
  
  Parmeken ni Stalin ti uniberso, .
  Isu ket addaan iti dakkel a star fleet...
  Dagiti pannubok ket agpaayto iti panangpabileg, .
  Mangiturong ni Stalin iti komunismo!
  
  Para iti Russia, ni Stalin ti init, .
  Nakaro ti panagsilnagna iti sipnget...
  Nalawag ti timek ti balasang, .
  Awanen ti napintas a Lider ditoy daga!
  
  Ni Stalin ti pannakaiparangarang ni Svarog, .
  Ni Stalin ti nangparnuay iti bileg ti Russia...
  Masarakanna ni Rod iti pusona - .
  Ti kadakkelan nga Maestro!
  
  Awanen ti napimpintas a lider iti intero a Daga, .
  Ni Stalin ti kadakkelan kadagiti tattao...
  Parsuaentayo ti ragsak iti unibersotayo,
  Nadadaelen ti narungsot a kontrabida!
  
  Dagiti annakko a lallaki ken miembro ti Komsomol, .
  Para iti Fatherland, agtakder a sangsangkamaysa iti pormasion...
  Ngamin, napigpigsakayo a babbalasitang ngem dagiti tigre, .
  Patpatgenmi a henio a ni Stalin ti kaduami!
  
  Diak mabilang dagiti nagapuak, .
  Agtayabtayo a kasla pana...
  Ti naraniag a Russiatayo,
  ti Motherland ket umad-adani nga agturong iti komunismo!
  Nagkanta ni Dasha ken ni Vaska ket napigsa ken napintas ti panangaramid dagiti ubbing iti amin.
  Ket nagsalada, a nangsapsaplit kadagiti nakurba nga annakda a di pay nakakita iti sapatos sipud pay idi lamiis, ken sigud a nagsapsaplitda iti niebe idi Marso babaen kadagiti awan kawesda a sakada.
  Nagustuan ti Aleman, a saan unay a makaawat iti Ruso, ti kanta, ket inruarna ti de lata a karne ti baboy iti bagna sa inyawatna kadagiti ubbing.
  Ket nagtung-ed a manganamong:
  - Zer nga bituka!
  Nagruknoy ti ubing a lalaki ken babai ket nagtultuloyda. Sangapulo ket maysa laeng ti tawenda, ngem nasirib ken napigsa ti memoriada. Mangurnong iti umiso nga impormasion. Ket iti naminsan, nangiyeg pay ketdi ti nalabaga ti buokna a ni Daria iti pagminasan kadagiti Aleman iti basket. Isu ket nasikap a balasitang ken ammona unay ti pagsasaoda. Saanda pay ketdi nga impagarup a ti kasta a napipintas nga ubing nga addaan iti tow-white a buok ken asul a mata ket mabalin a pakaigapuan ti ipapatay.
  Ket nagtrabaho dayta...
  Ditoy manen ti papananda, ramanan dagiti Aleman a tsokolate, ken naragsak ti riknada...
  Napaliiw ni Daria nga umis-isem:
  - Apaman a maparmektayo dagiti Nazi, mangaramidak iti bagik iti tallo-kadsaaran a balay, a naaramid iti marmol ken addaan iti ubbog!
  Nagngisiten ni Vaska:
  - Agbalinka kadi a burges?
  Nagkedked ti balasang:
  -Saan! Addanto laeng bukodko a komunismo!
  Nagkatawa ni Vaska ket rinugianna manen ti nagkanta;
  Idi immay ti burgesya iti dagak, .
  Napuoran dagiti balay, naputed dagiti babbalasitang...
  Kasla nagbilang dagiti sero
  Nabarbas ti buok dagiti lallaki a kasla zero!
  
  Innala ti natured a Kibalchish ti riple, .
  Ket nakikadua iti buyot ti umili...
  Ngem amin a plano ket inted ti Bad Boy, .
  Siasino ti nangisuko iti maysa a bariles ti jam!
  
  Ket adtoyak a nakabitin iti rack, barok, .
  Partuokendak babaen kadagiti latigo ken dagum...
  Kas sungbat, agkatawaak iti rupa, ag-execute-ak - .
  Ket patiek nga agbalinto a paraiso ti Fatherland!
  
  Pinuoran dagiti animal dagiti mugingko iti apuy, .
  Nakaro ti pannakasaplit ti ubing...
  Ngem patiennak, diak maseknan iti pannakatutuok, .
  Tapno parmeken ida ti nalabaga a burgesya!
  
  Burakda dagiti tulang, agkali ti dakes a metal, .
  Dagiti berdugo ti mang-stagger kaniak iti rack...
  Ngem patiennak, inar-arapaap ti ubing, .
  Tapno agtaray iti aglawlaw ti Berlin inton Mayo!
  
  Mamatiak a ni Kadua Lenin ti mangidaulo,
  Wayawayanyo ti Warsaw, Prague, Londres!
  Ipaulogmi ti nangabak nga invoice iti mabiit,
  Ket ti nalabaga a bandera ket sipapannakkel a nakatakder iti rabaw ti Berlin!
  
  Ita, sumsumged dagiti muging ti ubing, .
  Maysa a suela a dandani kanayon a lamolamo...
  Ket ti saplit ti nangdungpar iti napigsa iti bukotko, .
  Ubananka la ketdi, nanang!
  
  Ngem diakto sumuko kadagitoy a berdugo, .
  Diakto dumawat iti pammati, ammom ti asi...
  Bay-am a ti kat agsapsaplit a natadem manipud iti abaga, .
  Ammok nga ikkannak ni Lenin iti gunggona, patiennak!
  
  Nagkatawa ni Kibalchis iti sidong ti pannakatutuok, .
  Saanna nga inted ti sekreto, matay a sipapannakkel...
  Bad guy screams kastoy idiay impierno iti agnanayon, .
  Ibukbok dagiti demonio ti resina iti karabukobna!
  
  Adda ni Lenin a kaduatayo, agparang nga agnanayon, .
  Ket sumsumged ti napudot a gil-ayab iti pusok...
  Matungpalto ti dakkel nga arapaap, .
  Addanto nalabaga a bandera iti rabaw ti intero a planeta!
  Nagsippayot ni Daria ket intimbrena ti awan kawesna a sakana:
  - Nalammiis! Sika kadi a mismo ti nangputar iti dayta?
  Nagtung-ed ni Vaska:
  - Wen! Dakkel ti impresion kaniak ti estoriana!
  Nagtung-ed ni Daria ket kinunana:
  - Malagipmo kadi no kasano a tiniliwnakami ken dagiti polis ket intaraydakami a di nakasapatos iti lamiis iti niebe, ket kalpasanna kinabkabildakami ken nangikabilda kadagiti naingpis a sanga kadagiti mugingmi.
  Sidadaan a pinasingkedan ni Vaska:
  - Kasta idi.... Nasakit dagiti mugingmo ken agsakit dagiti kasukat dagiti abagam no agbitinka iti rack. Ngem awan ti ebidensia a maibusor kadakami ken...
  Nagsennaay ni Daria a nagkuna:
  - Wen, ngem kayat dagiti polis nga ag-freezekami agingga a matay. Ngem idi dinanogdak iti ulok babaen ti botelia, natiliwko ti pirsay babaen ti lamolamo a sakak. Ket kalpasanna inkabilna dayta kadagiti imana. Kalpasanna pinutedko ti tali agpadpada para iti bagik ken kenka.
  Nagtung-ed ni Vaska:
  - Wen, kasta idi... It"s creepy, nupay kasta. Ngem ammom, iti lamiis saan a nasakit dagiti blisters ti napuoran a suela! Ket idi rimmuarkami idi agangay, immimbag ti amin kadakami a kasla aso!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Daria:
  - Wen, nasayaat ti panangagasna kadatayo! Naalakon ti kasta a narangkis a suela isu a diak mabuteng a magna kadagiti karbon!
  Ni Vaska, a natangsit, kinunana:
  - Uray siak! Pioneertayo, annak ti komunismo!
  Pinasingkedan ni Daria:
  - Ket sigurado nga agballigitayo!
  Nagkanta ti ubing a lalaki ken babai:
  Iti balligi dagiti imortal nga ideya ti komunismo,
  Makitatayo ti masakbayan ti pagiliantayo...
  Ket iti nalabaga a bandera, ti Pagiliantayo, .
  Kanayon nga agbalintayo a di managimbubukodan a matalek!
  . KAPITULO No. 3.
  Idi rugi ti Agosto 1943, rimmuar kamaudiananna dagiti Aleman, a naparmekda ti natangken a panagresistir dagiti tropa ti Soviet iti Baybay Caspian. Talaga a dakkel a gapuanan daytoy dagiti Kraut. A nakagun-od iti kadakkelan a dividendo. Ita ti Caucasus ket naputed manipud iti kangrunaan a kontinente babaen ti daga.
  Nagun-od met dagiti Turko ti balligi kalpasan ti natangken a panaglalaban, kamaudiananna innalada ti Batumi ket nakompletoda ti pananglikmut iti Yerevan. Gapuna, panangpilit kadagiti tropa ti Soviet idiay Transcaucasia.
  Nagbalin a narigat unay ti kasasaad idiay USSR. Ket imbilin ni Stalin a mangirugi iti opensiba iti amianan tapno makalasat iti maysa a pasilio nga agturong iti mabisin, matmatay, ngem saan pay a simmuko a Leningrad.
  Nangrugi ti panangraut ken ni Tikhvin. Naibaon sadiay dagiti napateg a puersa, nupay awan ti umdas a reserba ti hedkuarter. Narikut ti kasasaad gapu iti isasangpet dagiti Sueko, boluntario kano a dibision iti sango, a nangpapigsa iti takder.
  Ket dagiti Aleman ket serioso a pinatibkerda ti bagida...
  Nangrugi ti panaglalaban idi Agosto 10, nga immabante dagiti tropa ti Soviet iti sangapulo a kilometro iti umuna a tallo nga aldaw ti gubat. Ditoy maikasangapulo ket uppat ti Agosto, ti tangke ti Aleman a Maus ket simrek iti gubat iti umuna a gundaway. Saan unay a naballigi a panagdur-as nga agdagsen iti sangagasut walopulo ket walo a tonelada. Pudno, ti kotse ket minaneho ti serioso a tripulante, militante unay a babbalasitang a Nazi.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - lima a kinapintas ti Third Reich a mangrugi iti letra nga "A". Ket no kasano a makirangetda iti Mouse ken agputokda manipud iti dua a paltog a maminsan.
  Dagiti nangato ti panagbettakna a panagpirgis a shell ket mapaputok manipud iti ababa ti barilesna a 75-mm a kanyon, ken dagiti nadagdagsen manipud iti 128-mm a kanyon, a mangipakpakita iti bileg a mangsaplit.
  Agputok ni Agnes babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken nakitikit a sakana. Madungparna ti lugan ti Soviet, a literal a pinisangna ti torretna ket agpukpukkaw:
  - Siak ti maysa nga space girl!
  Mangipatulod ni Adala iti paltog babaen ti landmine ket agkigtot:
  - Ket siak ti aerobatics, igisakon ti intero a tripulante!
  Ken us-usaren met ti balasang dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Tallopulo ket uppat a shell ti Soviet ti nangdungpar iti Mouse, ngem agsalsaltek a kasla gisantes. Medio nasayaat ti pannakasalaknib ti kotse. Ket dikay" makadungpar kenkuana iti kasta a kinalaka. Mangipatulod dayta kadagiti projectile nga agtaytayab a kasla bola ti tennis, ket uray no dakkel ti kalibrena dikay" makadungpar iti kasta a monster.
  Ket ti balasitang ket mapaltogan manipud iti paltog a panglaban iti eroplano, a dina ipalubos nga umasideg kenkuana ti kabusor.
  Pinaltogan met ni Agatha dagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagngaretnget:
  - Bay-am a dumteng ti kampilanko, putdentayo dagiti kabusortayo!
  Agresibo a pinasingkedan ni Adala, nga umiso unay ti panangpaltogna:
  - Mannakigubatkami iti lawag ken daga!
  Sinipa ni Angelina dagiti sakana babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinadaelna ti tangke ti Soviet T-34-76 ken nagsasao:
  - Ania ti dadakkel a balligi!
  Nadungpar met ni Aphrodite ti projectile, a kasla bunton ti kadagsenna, dinadaelna ti Soviet T-60, ken nagkidem:
  - Ti balligitayo ket addanto iti nasantuan a gubat!
  Nagsipa ni Agnes, nga inusarna ti lamolamo a mugingna, a nangburak iti kabal ti sango ti kabusor ket kinunana:
  - Imperial flag forward - dayag kadagiti natnag a bannuar!
  Dagitoy a babbalasitang ditoy ket medio naalas ken mammapatay. Ket saan nga awan serserbina a dimo malabsan ida. Gapu kadagiti lamolamo a sakada ken bikini iti bagida, agputokda a di maliwayan ti uray maysa a pitik. Kayatna a sawen a saanda a maparmek iti kasta a kinalaka.
  Ti nakabutbuteng a "Mouse" ket nangdungpar iti makapapatay nga igam ket awan ti nangted iti gundaway iti asinoman.
  Agraman ti serye ti KV.
  Ngem no adda dagiti babbalasitang nga Aleman a makilablaban iti kasta unay ken naballigi, ngarud addanto met dagiti babbalasitang iti lebel ti Soviet - dagiti bannuar.
  Ditoy, kas pagarigan, ni Natasha ken dagiti kakaduana. Adda laeng ti kalalainganna a SAU-85-da, a kabarbaro a simmangpet iti sango. Ket dagiti babbalasitang ket kabkabilendan dagiti pasista iti bileg ken kangrunaan.
  Siempre, awan sapatos ken nakabikini dagiti napintas. Ket rumekenda a naimbag dagiti pasista, kas iti martilio a mangburak kadagiti pedaso ti sarming.
  Ket nakallalagip unay no dagiti kasta a babbalasitang ipakitada ti kangatuan a tukad ti panagtayab ti agila.
  Paltogan ni Natasha babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket burakenna ti Panther, sa ipukkawna:
  - Para iti naindaklan a Fatherland!
  Ket ipakitananto ti dilana!
  Sagsaken met ni Zoya ti kalabanna. Umiso unay ti panangdungparna kenkuana. Buraknanto ti kabal ken aglablabes:
  - Para iti dayag ti komunismo!
  Nakaro met ti pannakidangadang ni Augustina, ket no pilitenna ti kalabanna, naan-anay unay nga aramidenna dayta. Agrupsa ken agngaretnget:
  - Gloria iti lubong komunista!
  Dolbanet ken Svetlana. Ket umiso unay. Babaen ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti sakam. Rumekenna ti kabal ti kabusor ken agkigtot:
  - Para iti kinatan-ok ti lubong komunista!
  Ket ipakitananto ti dilana...
  Dagiti babbalasitang, a makarikna iti inspirasion, nangrugida nga agkanta, a nagkomposo iti dayta a lugar;
  Rumaut dagiti kinapintas a di nakasapatos, .
  Kasta a nasayaat a babbalasitang ti agtartaray...
  No kasapulam a danog ti Fritz babaen ti dakulapmo, .
  Wenno sugatda babaen ti machine gun!
  
  Saan a kabaelan dagiti babbalasitang ti agduadua
  Itabondanto dagiti Nazi a natay...
  Ket sipatendanto a sipipinget manipud kadagiti sakana, .
  Ket iti sadinoman agdungdung-aw dagiti lobo a karniboro!
  
  Ti Russia ket sao para kadagiti soldado, .
  No, patiennak, saanen a lumamiis...
  Nupay no dadduma nalidem ti kasasaad, .
  Sadiay nga agballigi ti dakes a nangisit a Cain!
  
  Dikay" mamati, saan nga agtaray dagiti kameng ti Komsomol, .
  Ket no agtarayda, ngarud tapno laeng rumaut...
  Ket mamimpinsan a mapapatay amin dagiti Nazi, .
  Ket ti Fuhrer ket maipangato iti chopping block!
  
  Ti Russia ti Inak, .
  Isu ket naraniag, basta napintas...
  Siasino ti takrot nga awan uray maysa a ruble ti pategna?
  Ket ammom, napeggad ti makisuppiat iti mannakigubat!
  
  Ngem ammoyo a parmekentayo dagiti pasista, .
  Saan nga agari ti kinadakes iti trono...
  Iti ngatuenmi adda nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Ket Dios Svarog nga addaan kinatan-ok iti korona!
  
  Siasinoman a takrot, patiennak, nakapuy nga adipen, .
  Maymaysa ti gasatna - nga ibturan dagiti insulto...
  Ita nga aldaw maysaka a mekaniko, inton bigat maysaka a foreman, .
  Ket sika a mismo mabalinmo a daegen ti bukot ti sabsabali!
  
  Adda pigsa dagiti babbalasitang, basta bulkan, .
  No dadduma, nabileg a rebbaenna dagiti bantay...
  Ti gubat ket rumrummuar iti dakes a bagyo, .
  Ket ni patay prangka a putdenna ti natauan a puli!
  
  Sipupudno nga ibagak kadakayo, kabalyero, .
  Napigsatayo no agkaykaysatayo a Ruso...
  Kasapulan ti merienda a maikuyog iti tinidor ken kutsilio, .
  Dakami ket kabalyero a di maparmek kadagiti gubat!
  
  Ania ti pammatitayo, ken Apo Cristo, .
  Nupay respetuenmi met ni Lada...
  Kasla amatayo ni Kakadua Stalin, .
  Ket addanto lugar ti paraiso a komunismo!
  
  Agungarto daydiay adda idi natay
  Ket agbalintayo a napimpintas ken nasirsirib...
  Ket siempre natangsit unay ti lalaki, .
  Nupay no dadduma agsasao iti kinaaleng-aleng!
  
  Iti ayat, kasla bituen ti Amatayo, .
  Patiendak, saan a pulos a rummuar...
  Pagbalinem a matungpal ti naindaklan nga arapaap
  Addanto talna ken ragsak iti intero nga uniberso!
  
  Ay-ayatek ni Maria, sagrado a dayawek ni Lada, .
  Napintas ni Svarog ken nagsayaat ti Perun...
  Ay-ayatek da Jesus ken Stalin, .
  Ipatpategko dagiti nasantuan a rupa dagiti icon!
  
  Kaano nga addanto pudno a paraiso?
  Mamatika, matungpal amin a namnamam...
  Itedmo ti pusom iti Pagilianmo, .
  Nasayaatto ti amin, napigpigsa ngem idi!
  Nasayaat ti panaglalaban dagiti babbalasitang ken nagsayaat ti inaramidda. Bueno, gapu kadagita a mannakigubat, awan ni Hitler a mabuteng iti Russia.
  Nupay kasta, kalpasan ti sangapulo nga aldaw a natangken ti uloda a pannakidangadang, dagiti tropa ti Soviet kamaudiananna nakastrekda idiay Tikhvin.
  Bimtak ti panaglalaban para iti siudad a mismo. Siempre, saan unay a patas dagiti puersa.
  Nagun-od dagiti Aleman ti kinatan-ok ti angin ken di agsarday a bombaenda. Nakaro ti kasasaad gapu kadagiti ganggannaet a pannakabingbingay a makilablaban iti dasig ti Wehrmacht. Nangnangruna ti adu nga Italiano a paset.
  Ikagkagumaanda nga iduron ti Red Army nga umadayo ken ni Tikhvin. Ngem natangken ti panaglalaban dagiti yunit ti Russia. Daytoy laeng ti pudno a gundawayda a mangisalakan iti nalakub a Leningrad, a matmatay iti bisin. Mabalin laeng nga ibaba ti taraon sadiay babaen ti eroplano, ngem addaan dagiti Aleman kadagiti napigsa a pakigubat nga eroplano, ket narigat unay nga aramiden daytoy.
  Ket idi maikadua a kagudua ti Agosto, inrugi dagiti Nazi ti panangraut iti Astrakhan. Ket iti daytoy a siudad, nakiranget dagiti babbalasitang a Soviet buyogen ti dakkel a kinabannuar ken kinatured.
  Maysa a batalyon dagiti awan sapatosna a babbalasitang ti mangsaklaw iti daytoy bannuar a siudad.
  Mangipuruak ni Alenka iti granada babaen ti lamolamo a sakana, sa agpaputok iti panagbettak, a mangpukan kadagiti pasista ket kunana:
  - No ti babai ket nagartem a kas iti pusa, ngarud ti asawana ket addaan kadagiti utot iti ulona!
  Nagkidem ni Anyuta, a mangpalpaltog kadagiti Fritzes ken mangipuruak met iti granada babaen ti lamolamo a sakana:
  - Dagiti naraniag nga ideya ket agbalin a nasipnget babaen ti shadow politics no maipatungpal dagitoy!
  Ni Alla, a nangpaltog kadagiti Fritzes ken nangipuruak iti granada, a nangtukkol iti tangke babaen kadagiti lamolamo a ramayna, nagmuregreg:
  - Nasikap ti babai a kas iti sora, ken iturayanna pay ti leon no ti lalaki ket addaan iti kinasaririt a kas iti manok!
  Nagngaretnget ni Maria, a mangpalpaltog manipud iti paltog ken mangtukkol iti Fritz:
  - Mabalin nga aramiden ti Dios ti aniaman, lab-awanna laeng ti babai kadagiti kalikagum, Isu ket awan ti pannakabalinna!
  Napaliiw ni Matryona, a mangpalpaltog iti kabusor ken mangipuruak iti mammapatay a sagut ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Tapno saan nga alun-onen ti lalaki a kas iti boa constrictor, masapul nga addaan ti babai iti sting ti kobra!
  Ni Alenka, nga agtultuloy a mangpalpaltog kadagiti Nazi, siuulimek a kinunana:
  - Mabalin a kas iti Namarsua ti maysa a tao iti amin a banag, ngem ti panangtulad a kas iti sunggo dina pagbalinen a nasayaat ti langana!
  Pinaltogan ni Anyuta ti kabusor, kalpasanna pinaputokanna ti tangke babaen ti nasayaat ti pannakapuntiriana a panangipuruak iti granada ket kinunana:
  - Ti maysa a tao ket mabalinna a lab-awan ti Mannakabalin-amin a Dios iti panagpannakkel laeng, ken uray pay no isu ket naparsua iti intelektual a kas maysa a Pithecanthropus!
  Kinuna ni Alla, nga agtultuloy a siuumiso unay a nangpaltog iti Fritz:
  - Saan a kayat ti babai ti agbalin a manok, ngem ti ideal man-na ket maysa a manok!
  Ni Maria, a mangpalpaltog kadagiti pasista ken mangsapsaplit iti Panther babaen ti umiso a panangipuruakna iti lamolamo a sakana, napaliiwna:
  - Ti babai a sora ket pudno nga addaan iti lobo a panangiggem kadagiti lallaki a beaver!
  Kinuna ni Marusya, a nangpaltog met iti bumtak nga apuy kadagiti pasista ken inusarna ti lamolamo a mugingna a mangrumek iti pakete ti eksplosibo:
  - Iti politika ket kasla iti kabakiran, no manganka iti kayo nga oak, kanen ti baboy, no kanen ti liebre ti sora, no asnoka, tallo a lalat ti makudil!
  Ni Alenka, nga agtultuloy a sipapasnek a nagpaputok ken nangdigus iti infanteria kadagiti lemon a shrapnel, nagsasao:
  - No naraniag ti babai, ad-adu met ti sora!
  Pinaltogan met ni Anyuta ti panagbettak kadagiti pasista, pinutolna ida, ken nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkidem:
  - Dagiti grey people ket awan ti umdas nga grey matter iti utek, naraniag a personalidad, adu ti grey iti ulo!
  Ni Alla, a mangpalpaltog iti kabusor, a mangipigket iti pakete ti eksplosibo babaen ti lamolamo a mugingna, siuulimek a kinunana:
  - Ti ubanan ket agmaymaysa a kas iti lobo, ken kas iti liebre awan ti talnana!
  Ni Maria, a mangpukan iti Fritz, siuulimek a kinunana:
  - No ti maysa a politiko ket dakkel a sora, ngarud isu ket garantisado ti bingay ti leon!
  Nagpaputok ni Marusya iti granada ket nangipuruak iti lemon babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a nagkidem:
  - Ti fox-politician alaenna ti gundaway nga agsakay a kasla keso iti manteka manipud iti crow voter!
  Ni Alenka, nga agtultuloy a nagpaputok manipud iti armasna, ken simmuko iti pakete ti eksplosibo nga addaan iti lamolamo a mugingna, nagpukkaw:
  - Basbassit dagiti bituen iti langit ngem dagiti interpretasion ti Nasantuan a Kasuratan!
  Ni Anyuta, a nangpaltog kadagiti pasista, kinunana:
  - Berdugo iti nalabaga a bado, natakneng, politika nga addaan iti kinalaing nga agsao!
  Ni Alla, nga agtultuloy a nagputok, lohikal a napaliiwna:
  - Ti berdugo ket addaan iti natadem a wasay, ti politiko ket addaan iti natadem a sao, ti umuna ket mangpuyot iti ulo, ti maikadua ket agtedted kadagiti utek!
  Ni Maria, nga agtultuloy a siuumiso a nangtukkol kadagiti Kraut, ken nangipuruak iti sabali pay a sagut ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a ramayna, napaliiwna:
  - No dadduma ti panangputed kadagiti ulo ket ad-adda a natauan ngem ti panagtedted kadagiti utek!
  Kinuna ni Matryona, a nangputed kadagiti pasista ken nangipuruak iti granada babaen ti lamolamo a mugingna:
  - No bay-am a makastrek dagiti politiko iti utekmo, ikkatem ti buokmo gapu iti pannakaupay!
  Ni Alenka, a nangpaltog iti Aleman a heneral ken nangsuntok kenkuana, sipapeggad a kinunana:
  - Dagiti panagbitla dagiti politiko ket kasla danum a pangbuggo iti utek!
  Kinuna ni Anyuta, a siuumiso a nangpaltog iti kabusor ken nangilansa iti lemon babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - No sadino ti maysa a politiko ti kadakkelan a Dios ket iti kinapudno a mangparnuay iti kinakillo!
  Kinuna ni Alla, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangipuruak iti eksplosibo a pakete babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Kanayon a kitkitaen ti maysa a politiko ti maysa a botante a kasla asno nga addaan iti kasla sora a panagkita tapno makaarado!
  Pinaltogan ni Maria ti kabusor, ket babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, a nangipuruak iti granada buyogen ti makapapatay a puersa, inruarna:
  - Pagay-ayat ti babai nga ibutaktak ti nakurapay a bagina tapno nabakbaknang ti panagkawkawesna!
  Nagpaputok ni Marusya iti atiddog a linia, a nagpukan iti linia ni Fritzes ket nagpurpuros:
  - Ti awan sapatosna a babai ket naparpartak nga ikabilna ti sapatos iti lalaki, uray no saan nga eksakto a bota!
  Ni Alenka, a siuumiso a mangpalpaltog kadagiti Nazi, napaliiwna:
  - No adda lamolamo a babai a muging, nalaklaka a kombinsiren ti lalaki nga agsuot iti uso a botas!
  Nagpaputok ni Anyuta iti granade launcher ket kinunana:
  - Tapno makagun-od iti uso a sapatos, masapul nga "ikabil" ti babai ti sapatos ti lalaki!
  Ni Alla, a nangkabil kadagiti Nazi babaen kadagiti panagbettak ti apuy ken nangipuruak iti granada kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, insungbatna:
  - Ti babai a dina ammo nga ibutaktak ti sakana iti umiso a tiempo ket agtalinaed a "sapatos" iti agnanayon!
  Kinuna ni Maria, a nangpaltog iti kabusor ken nangipuruak iti eksplosibo a pakete babaen ti nagtimbukel a mugingna:
  - Masansan unay a no kitaenna dagiti lamolamo a saka ti babai, agpeggad ti maysa a lalaki a "mangsapatos" iti bagina iti kasasaad ti maysa a tramp!
  Insungbat ni Marusya, a nangiturong iti umiso a paltog iti kabusor ken simmuko iti granada babaen ti awan kawesna a tulangna:
  - Tapno saan nga agtalinaed a tramp iti agnanayon, masapul a kabaelam nga uksoten ti sapatosmo iti umiso a tiempo!
  Ni Alenka, nga agtultuloy a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangtukkol iti angin manipud kadakuada, siuulimek a kinunana:
  - Nasaysayaat ti bare foot ti balasang ngem ti tarpaulin boot ti occupier!
  Ni Anyuta, nga agtultuloy a mangpaltog buyogen ti di maiddep nga eksakto, napaliiwna:
  - Ti kapigsaan a kabal dina malabanan ti nalamuyot a kudil ken makaay-ayo a kasla balasang a suela!
  Ni Alla, a mangpalpaltog kadagiti manangraut nga Aleman, ket nangipaulog:
  - Dagiti babbai ket nasirib unay a mangdanog iti pitaka ti maysa a lalaki babaen kadagiti lamolamo a sakada!
  Ni Maria, a nangpaltog kadagiti pasista buyogen ti kinaumiso unay ken panangsuntokna kadagiti uloda, napaliiwna:
  - Ti kapigket a paset ti bagi ti babai para kadagiti balitok a sinsilio, lamolamo a saka ken lamolamo a suso!
  Kinuna ni Marusya, nga agtultuloy a nagputok, nga awan asi kadagiti pasista:
  - No dadduma kasapulan nga ikkaten ti babai ti sapatosna tapno saan nga agparintumeng sakbay ti kasapulan!
  Ni Alenka, a maitutop a mangikur-it kadagiti pasista ken mangitumpok kadakuada iti bunton, lohikal a kinunana:
  - Nalaklaka nga iyeg ti lalaki nga agparintumeng nga awan ti sakana!
  Ni Anyuta, a mangpaltog iti kabusor, agresibo a nagkuna:
  - Barefoot in time, pulos a saan a tramp!
  Nagmuregreg ni Alla, a mangkabkabil kadagiti kabusor ken mangputed kadagiti kalabanna:
  - Nalaklaka para iti awan sapatosna a babai a sumang-at iti nabalitokan a pantok!
  Dinanog met ni Maria dagiti pasista ket nagpurpuros:
  - Man of boots ka no dimo ay-ayaten dagiti saka ti babbai!
  Nagngaretnget ni Marusya, a mangpalpaltog kadagiti Nazi, ken mangipuruak babaen kadagiti lamolamo a ramayna iti aramidna iti pagtaengan a pakete nga addaan kadagiti eksplosibo, a naggapuan ti panagbaliktad ti Tigre:
  - Ti babai nga addaan iti narapis a saka ket pagbalinenna ti lalaki nga agkurba iti panagraem!
  Dinanog ni Alenka dagiti pasista, pinutolna ida ket kinunana:
  - Nalaing dagiti lamolamo a ramay ti saka ngem dagiti ima no mangala ti babai kadagiti sinsilio manipud iti bulsa ti "sapatos" a lalaki!
  Pinuted ni Anyuta dagiti Kraut ket nagkidem:
  - Ti kalaingan nga aramiden ti babai ket iduron ti lalaki iti sirok ti mugingna babaen ti lamolamo a sakana!
  Kinuna ni Alla, a nangpaltog kadagiti kalabanna ken nangipuruak iti lemon babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Nalaklaka para iti kinapintas ti mangyaplag iti dalan nga agturong iti puso ti lalaki nga awan ti saka!
  Dinadael ni Maria ti tangke nga Aleman babaen ti panangipuruakna iti granada ket nagkidem:
  - Ad-adda a natibker dagiti lamolamo a saka dagiti babbalasitang no sumang-atda iti Everest ti puso ti lalaki!
  Nakapapatay met ti paltog ni Matryona ket kinunana:
  "Gapu ta inuksobna ti sapatosna, nalaklaka a bumallasiw ti babai iti disierto ti kinaawan panagraem ti lalaki!"
  Dinanog ni Alenka ti kabusor babaen ti natiliw a bazooka ket nagkigtot:
  - Umelka a kas bota, maidungparmo uray dagiti tramps iti muging!
  Nagturong met ni Anyuta ket nagkidem, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Ti lamolamo a saka ti babai ti mamagbalin iti lalaki a matnag iti awan sapatosna a kinaubing!
  Nag-tweet ti nalabaga ti buokna a ni Alla, a mangpukan kadagiti pasista:
  -Masansan nga it"s boots nga matnag iti barefoot childhood!
  Nag-hit ni Maria kadagiti Nazi ket nagkidem:
  - No napintas ti saka ti balasang, saan ngarud a tramp iti biag!
  Nagtaul ni Matryona, a nangpaltog iti kabusor ken nangputed kadagiti Nazi a kasla bunton ti bukbukel:
  - Nasaysayaat ti barefoot girl ngem ti sapatos a baket, ad-adda a makaay-ayo ti urbon a pusa ngem ti lakay a leon!
  Kinuna ni Alenka, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangipuruak iti mammapatay a sagut nga ipapatay:
  - Nasaysayaat no makagun-od ti babai iti premio babaen ti lamolamo a susona, ken uso a sapatos nga addaan kadagiti lamolamo a sakana!
  Kabil met ni Anyuta dagiti Nazi, pinutolna ida, ket babaen kadagiti lamolamo a sakana nangipuruak kadagiti granada ken nagkigtot:
  - Ti lamolamo a muging ti babai ti kasayaatan a mangsalaknib kenkuana manipud kadagiti siit ti kinaawan panagraem ti lalaki!
  Ni Alla, a mangpaltog kadagiti kalabanna ken mangputed kadakuada babaen kadagiti automatiko a panagbettak, napaliiwna:
  - Ti kaandur a muging para iti lalaki manipud iti lamolamo a saka ti babai!
  Kinuna ni Maria, a nangkabil kadagiti kalabanna ken nangkabil kadakuada babaen ti granade launcher:
  - Maysa a barefoot woman"s heel, nakasuot iti kaaduan a nasunog a bota nga addaan kadagiti giblets-na!
  Ni Matryona, a nangtukkol kadagiti pasista, ket kinunana buyogen ti kinasaririt:
  - No mapaayka a mangikkat iti sapatosmo iti umiso a tiempo, agbalinka a tramp!
  Ni Alenka, nga agsursurat maipapan kadagiti pasista, napaliiwna:
  -No maysaka a brainiac, seryoso laeng a maparmekmo ti bagim!
  Lohikal a napaliiw ni Anyuta, a nangsapsaplit iti kabusor, ken nangipuruak iti maysa a supot ti eksplosibo babaen ti awan kawesna a sakana:
  - Nasayaat ti adda club, dakes ti adda club!
  Ni Alla, a nangkabkabil kadagiti Nazi, ken nangted iti granada babaen ti lamolamo a mugingna, nagpukkaw:
  - Makatulong kenka dagiti cast iron fists nga agbiag, ngem ti ulo ti roble ket mangiturong iti ipapatay!
  Lohikal unay a kinuna ni Maria, a mangpukan kadagiti pasista:
  - No awan ti ari ti agturay iti ulona, agturay ti anarkia iti pagilian, ket awan mamaayna ti panaglakoda!
  Napaliiw ni Matryona, a nainkalintegan a mangsapsaplit kadagiti Nazi:
  - Ti korona ket saan a para iti isu met laeng nga ulo a kas iti sombrero!
  Lohikal a kinuna ni Alenka, ti manangdadael kadagiti Kraut,:
  - Uray ti korona ket saan a natalged nga agtugaw iti ulo ti roble!
  Ni Anyuta, a siuumiso unay a nangpaltog kadagiti pasista, kinunana:
  - Uray kasano kapigsa ti roble, ti material para iti ulo a naaramid manipud iti dayta ti kaaduan a nalaka a madadael!
  Ni Alla, a napartak a nangpaltog iti kabusor, lohikal a nangikonklusion:
  - Siasinoman a mangdungpar iti ulo babaen ti gayang ket maidungpar iti ulo babaen ti gayang!
  Maria, fucking nga kalaban, nangipaulog:
  - Iggem ti politiko ti pitaka ken baton kadagiti imana, ti laeng kuartana ti kayo, ken ti batonna ket papel!
  Lohikal a napaliiw ni Marusya, a nangipuruak iti lemon babaen ti lamolamo a sakana:
  - Ti fair head ti maudi nga aramiden iti grey hair!
  Kinuna ni Matryona, ti mangrumek kadagiti pasista,:
  - Mabalin a saan ka nga blonde, ngem napintas ti agbalin a naraniag a kararua, dagiti babbalasitang ket mabalinda a daegen dagiti dakes tapno agbiag a naragsak dagiti dadduma!
  Nagkidem ni Alenka, a mangpaltog kadagiti Nazi:
  - Dikay" makaaramid iti napigsa a depensa manipud laeng kadagiti kayo nga oak kadagiti puon!
  Ni Anyuta, bayat ti panagpaltog, lohikal a napaliiwna:
  - No ti maysa a politiko ket saan a woodpecker, ngarud ikkatenna dagiti shavings, saan laeng a manipud iti stump voter!
  Agresibo a kinuna ni Alla, a nangtukkol kadagiti Aleman:
  - Nupay saan nga agila ti politiko, ibilangna nga uwak ken woodpecker dagiti botante!
  Ni Maria, a mangputed kadagiti kabusor, napaliiwna:
  - No palubosam dagiti politiko a mangikkat kadagiti shavings manipud kenka, ngarud sigurado a maysaka a woodpecker!
  Ni Matryona, a mangpukan kadagiti pasista, inyebkasna ti bagina:
  - Ti politiko ket sora nga addaan botante, ngem iti bagina, ti hamster ket hamster!
  Nangipuruak ni Marusya iti granada babaen ti awan sakana ket nagkidem:
  - Ti masirib a politiko ket kasla sora iti balay ti manok, ken ti maag ket kasla toro iti tiendaan ti china!
  Kinuna ni Alenka, a nangrumek iti Fritz:
  - Maipasdek ti urnos iti kinaulimek, mangparnuay dagiti politiko iti riribuk babaen ti panagsao!
  Ni Anyuta, gapu ta inwarasna dagiti pasista babaen ti panangipuruakna iti granada, nagkidem:
  - Adu ti pagsasaritaan dagiti politiko, nangruna no kayatda nga irikep ti ngiwatda!
  Agresibo a kinuna ni Alla, a nangmartilio kadagiti Nazi:
  - Tapno makisuppiat iti maysa a politiko a ti panangdungpar iti danum iti mortar ket mangpisang laeng iti piskel ti dilam, ket agulbodka a pagimbagam!
  Ni Maria, a mangrumek kadagiti kabusor ken mangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana, napaliiwna:
  - Ti politiko ket naglaok a sora ken lobo, ngem adu ti agsasao!
  Nagngaretnget ni Matryona, a mangpaltog kadagiti Nazi:
  - No ad-adda a politikal ti sora, ad-adda a baboy!
  Kinuna ni Marusya, a mangpukan kadagiti Fritzes:
  - Iti politika adda agtultuloy a menagerie, lobo, liebre, manok, manok ken woodpecker, ngem kanayon a mapili ti sora kas ari!
  Nagmuregreg ni Alenka, ti manangdadael kadagiti pasista:
  - Ti diktador nga agpammarang a leon ket pudno a baboy!
  Agresibo a napaliiw ni Anyuta, a pinatumbana dagiti kabusor babaen kadagiti paltog:
  - Ti maysa a politiko ket lumabas laeng para iti leon no ti botante ket kompleto nga asno!
  Kinuna ni Alla, a nangtukkol kadagiti pasista a kasla buli manipud kadagiti alpombra:
  - Ti maysa a politiko ket agkawes iti kawes ti karnero, ngem ti laeng paggiddanna iti lobo ket ti pannakawaw iti dara, ken ti kinalaingna ket naan-anay a karnero!
  Nagkidem ni Maria, a mangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana:
  - Nasaysayaat no ti agturay ket lobo a nakakawes iti karnero ngem ti kalakian a karnero a kasla leon!
  Kinuna ni Matryona, a nangpaltog iti kabusor iti kinaumiso ni Robin Hood:
  - Agsangsangit ti politiko maipapan iti talna a kas iti karnero, ngem aggargaraw dagiti ngipen ti lobo maipapan iti gubat!
  Ni Marusya, a mangpalpaltog iti kabusor, ket nagsasao:
  - Ti maysa a politiko, tapno magun-odna ti botos dagiti botante, agbukbok a kasla nightingale, ngem alaenna ida kas woodpeckers!
  Kinuna ni Alenka, a mangpalpaltog kadagiti Nazi:
  - No ti panagsao ti maysa a politiko ket kasla trill ti nightingale kenka, dika agbalin nga uwak iti daytoy a kaso!
  Siuulimek a kinuna ni Anyuta, a nangtukkol kadagiti Nazi:
  - No ti maysa a politiko ket agkanta a kas iti nightingale, kayatna a sawen nga ibilangnaka a maibagay nga ay-ayam!
  Ni Alla, a mangputed kadagiti pasista, napaliiwna:
  - Ti mangilasin iti panaganup para kadagiti botante manipud iti panaganup iti kabakiran ket ti mangnganup ket mangaramid iti adu nga arimbangaw agingga a mabalin!
  Ni Maria, a nangpaltog iti kabusor, impukkawna:
  - Ti maysa a politiko, saan a kas iti bulsa, ket mangpataud iti adu nga arimbangaw no agtakaw, ken no agtakaw, alaenna a buyogen ti panagpadayaw!
  Naggurgura ni Matryona, a mangpaltog iti kabusor:
  - Ti maysa a politiko ket, iti maysa a pamay-an, Dios met, ngem nasaysayaat no saan a mamati kenkuana!
  Pinasingkedan ni Marusya:
  - Pagay-ayat ti politiko nga ikari kadagiti botante ti Bulan, ngem malipatanna nga inayon nga awan ti biag sadiay malaksid iti darat!
  Nagmuregreg ni Alenka, a mangputed kadagiti kalabanna:
  - Asi pay ket saan a manipud iti panunot, no di ket manipud iti kinakurang ti praktikal a kinalaing!
  Nagkidem ni Anyuta, a mangpaltog iti kabusor:
  - Amin a riribuk iti lubong ket saan nga aggapu iti kuarta, no di ket manipud iti kaawan dayta iti kasapulan a kaadu!
  Ni Alla, a nangpaltog iti kabusor, kinunana:
  - Maited ti pagsasao iti maysa a politiko tapno mailemmeng ti kapanunotanna, ngem uray kasano ti kinalaing ti maysa a politiko ket mailemmengna ti grey squalor-na!
  Sigagagar a kinuna ni Maria, a pinaltoganna dagiti Kraut:
  - No ti landok ket mapan iti kawar, awanton ti nabati para kadagiti kampilan, no ti pirak ket maibukbok kadagiti palawag, ngarud awanton ti pagbayad iti tangdan!
  Nagmuregreg ni Matryona, a mangpalpaltog iti kabusor:
  - Adda kadi sagut ti maysa a politiko a mangtungpal kadagiti kari? Agtagikua iti dayta, ngem saan nga awan serserbina!
  Napaliiw ni Marusya, a mangpaltog kadagiti Nazi:
  - Ti elepante ket mangikabil iti dakkel a bunton ti crap, ket ti politiko-soro ket mangikabil iti dakdakkel pay a bunton ti berbal a panagtakki!
  Sipapakumbaba a napaliiw ni Alenka bayat ti panangrumekna kadagiti Nazi:
  - Naruay ti ibukbok ti politiko ti nasam-it a diro dagiti bitla, a malmesna dagiti botante iti berbal a panagtakki!
  Kinuna ni Anyuta, a nangpaltog kadagiti kalabanna:
  - Ti nasam-it a panagsao ti maysa a politiko ket kasla ayus ti diro, sika laeng ti aglangoy nga agpababa iti dayta iti bunton ti basura!
  Ni Alla, a nangpaltog kadagiti pasista, napaliiwna:
  - Matungpal ti maysa a politiko ti ikarina, tapno laeng mamati ti botante iti imposible!
  Ni Maria, nga umiso unay ti panagpaputokna, nangipaulog iti:
  - Adu dagiti politiko iti eleksion, ngem awan ti pilien, no siasino ti puon ti kayo, no siasino ti kubyerta, no siasino ti sora, siasino ti baboy, no siasino ti oso - gapu iti pannakaupay, adda laeng maysa a banag ti nabati nga aramiden - agngarngaretnget!
  Pinaltogan ni Matryona dagiti Nazi ket kinunana:
  - Ti politiko a masansan a masaktan ti karabukobna ket rumbeng a naan-anay a mapisang dagiti lapayagna!
  Napaliiw ni Marusya, maysa a cross-section dagiti pasista,:
  - Ti politiko, saan a kas iti nightingale, pulos a di agkanta nga awan serserbina, ken addaan iti sagut a sora!
  Nagkidem ni Alenka, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Kayat ti maysa a politiko ti agbalin nga agila, ngem kanayon nga awan ti karbengan ti botantena!
  Nagkullayaw ni Anyuta bayat ti panangibabana kadagiti Aleman babaen ti sniper-na:
  - Apay nga addaka iti bird"s license, ta adda woodpecker"s mind-mo!
  Nagsisilpo ni Alla iti agresion ti maysa a python:
  - Adu ti nadumaduma a kanta ti politiko, ngem maymaysa ti motiboda amin: piliennak!
  Ni Maria, a mangputed kadagiti pasista, nagmuregreg:
  - Kasla bun ti botante, umadayo iti liebre, lobo, oso, ngem alun-onen latta ti political fox!
  Napaliiw ni Matryona, a nangputed kadagiti pasista:
  - Agusarto ti maysa a politiko kadagiti nasam-it a bitla tapno maitunos iti intelekto ti kuton, ti trill ti nightingale, ti kinasaririt ti woodpecker, ngem ti porky essence-na ket makita iti mata ti lawwalawwa!
  Ni Marusya, a makilablaban kadagiti pasista, innayonna a buyogen ti panagisem:
  - Nalaing met a politiko ti babai, ket uray la mangted iti gundaway a tungpalenna ti karina a kinamatalek ken mangted iti ragsak!
  Isu a sibabannuar nga idepensa dagiti babbalasitang ti siudad ken mangtedda iti dakkel a namnama.
  . KAPITULO No. 4.
  Idi ngudo ti Setiembre ken rugi ti Oktubre, agtultuloy pay laeng dagiti gubat maipaay iti Astrakhan, ket agpaabagatan dagiti Nazi iti kosta ti Baybay Caspian. Di malapdan ti panagrang-ay dagiti Nazi... Iti abagatan, sinakup dagiti Nazi ti siudad ti Ordzhonikidze ket rinugianda ti panangraut iti Grozny.
  Iti daytoy met a siudad, sibabannuar a nakilaban dagiti gubat ti Soviet.
  Impakita ti batalyon dagiti babbalasitang, nga indauluan ni Tamara, ti desperado a determinasion ken tured.
  Pinaputok ni Tamara ti panagbettak manipud iti machine gun-na ket nangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a kunkunana:
  - Gloria iti Inatayo a USSR!
  Ni Anna, a siuumiso a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangipuruak met iti pakete ti eksplosibo babaen ti lamolamo a mugingna, nagsasao:
  - Gloria iti kinabannuar!
  Ni Akulina, a mangpalpaltog iti kabusor, nagpukkaw:
  - Para iti Motherland ken dayaw!
  Nagngaretnget ni Victoria, a nangpaltog kadagiti Kraut, ken nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana buyogen ti makapapatay a puersa:
  - Rumekentayo ti Wehrmacht babaen ti kinabannuar!
  Ti Olimpiada ket maysa a nasalun-at a balasitang, isu ket pinaltoganna dagiti kabusor, pinaputokna dagiti Kraut ken pinakawanna:
  - Iti nasantuan a gubat, addanto ti balligitayo!
  Ni Tamara, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangipuruak manen iti granada babaen ti awan sakana, napaliiwna:
  - Masapul nga addaan ti soldado iti pigsa ti kayo nga oak, ngem saan nga ulo ti roble!
  Nagputok dagiti babbalasitang. Adu ti rebba iti aglawlaw, umas-asuk dagiti rebba. Sumaruno ti panagbettak kalpasan ti panagbettak. Agpangato dagiti plum ti asuk iti langit. Amin nga adda iti aglawlaw ket sumsumged.
  Pannakadadael iti nakaad-adu.
  Ti napintas, awan sakana nga blonde nga Anna, apaman a mangipuruak iti granada, a mangpisang kadagiti pasista, aglablabes:
  - Tunggal kayo nga oak ket addaan iti abut, tunggal ulo ti roble ket addaan iti abut a paggapuan ti panagayus dagiti utek!
  Nagkidem ni Akulina, a nangpaltog iti kabusor, ken nangipuruak iti granada babaen ti nagarbo, natan-ok, awan kawesna a sakana:
  - No addaanka iti panunot a kas iti roble, ngarud agkurbaka a kas iti aspen!
  Victoria, daytoy nalabaga ti buokna a balasitang, nga addaan met kadagiti lamolamo, natan-ok, nakitikit a saka, nagkigtot:
  - No awan ti kinasikap ti sora, ngarud ikkatendakayo iti tallo a lalat!
  Ni Olympias, maysa a nasalun-at, natayag, dakkel, masel a blonde, ket nagputok, nangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana ken nagkidem:
  - Agbalinka a maag a kas iti roble, rip-asennaka a kasla sarukod!
  Maysa nga ubing a lalaki ti nagkarayam a nanglabas kadakuada. Inkidemna ti nangisit a mugingna ket nangipuruak iti eksplosibo a pakete kadagiti Nazi. Kalpasanna, nagkidem:
  - Nasaysayaat ti agtutubo a soldado ngem ti nadadael a heneral!
  Nagturong manen ni Tamara. Nangipuruak iti granada buyogen ti makapapatay a puersa babaen ti awan sakana ket nagsasao:
  - Para iti tunggal baro a terno, alaen ti maysa a politiko ti tallo a kudil manipud kadagiti botante!
  Nagngaretnget ni Akulina, a mangpaltog kadagiti kabusorna ken agresibo nga agngisiten:
  - Nasiribkanto a kas iti roble, ken makudilkanto a kas iti koneho!
  Nagkidem ni Anna, a mangpaltog iti kabusor ken mangipuruak kadagiti granada babaen ti lamolamo a sakana, a mangpabettak kadagiti tangke, ket nagkigtot:
  - Uksoten pay ketdi ti nasikap a sora ti tallo a lalat ti leon no addaan iti panunot ti kalakian a karnero!
  Kinuna ni Victoria, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangipuruak iti mammapatay a presente babaen ti lamolamo a mugingna:
  - No dimo kayat ti agbalin a sora, agdung-awka a kas iti mabisin nga aso!
  Ti Olimpiada ti nangpukan kadagiti Kraut. Kalpasanna, nangipuruak iti granada babaen ti awan sakana ket nagikkis:
  - Ti maysa a politiko ket sora, guts-anna dagiti botante ti manok iti lawag ti aldaw!
  Umad-adu ti panagngaretnget ti kanyon. Mapan makigubat dagiti nakabutbuteng a Sturmtiger. Nadungparda dagiti rocket launcher. Ket dadaelenda dagiti intero a pasdek, a maminsan laeng a mangrumek kadagiti balbalay. Ket agsirkulo dagiti stormtrooper iti tangatang. Agpaputokda kadagiti rocket kadagiti posision ti Soviet. Agtinnagda kadagiti bomba. Makitan ti Panther 2, ad-adda nga adelantado a lugan ngem ti Panther, nga addaan iti nabileg nga 88-mm a kanyon.
  Ti lugan nga Aleman ket addaan iti akikid a torreta ken babbabassit a rukod, kasta met ti ad-adda a nalukneng a bagi. Kasta a monster, no kabilennaka, kabilennaka. Ket kangrunaanna, saan unay a nadagsen, nga addaan iti napigpigsa a makina a 900 horsepower.
  Nangipuruak ni Tamara iti granada iti Panther 2 babaen ti lamolamo a sakana ket nagkullayaw:
  - Agbalinka a maag a kas iti tuod, rip-asennaka a kasla sarukod, saan laeng a babaen kadagiti nasikap a sora, no di pay ket babaen kadagiti takrot a liebre!
  Insurat ni Anna, a mangpalpaltog kadagiti pasista ken mangpukan kadagiti bumusbusor, a mangipuruak kadagiti lemon babaen kadagiti awan kawesna a sakana:
  - Mabalin pay ketdi a pagbalinen ti nasikap a sora ti agila a kasla nabasa a manok!
  Kinuna ni Akulina, a nangputed kadagiti kabusor ken sinuntokna ida babaen kadagiti eksakto a paltog:
  - Ti tao nga agar-arapaap iti akem ti leon ket masansan nga agbalin nga asno a naabbungotan kadagiti sora!
  Ni Victoria, a nangputed kadagiti kalabanna babaen kadagiti panagbettak ti apuy ken nangipuruak iti makapapatay a banag babaen kadagiti awan kawesna a sakana, inruarna:
  - Ti tao ket addaan kadagiti ambision ti leon, ti kinatangken ti ulo ti asno, ti kinalukneng ti oso, ti parabur ti elepante, ngem ti sora ket kanayon a makabael a mangipit kenkuana!
  Pinaltogan ti Olimpiada ti kabusor. Pinapukanna isuna a kas iti lawn mower ket nagngaretnget:
  - Maysa a nalabaga a sora, maysa a politiko a nadara ti kolorna!
  Kimmaro ti kinakaro ti gubat. Dagiti Nazi ket mangsapsaplit idi iti siudad babaen kadagiti gas launcher, a nangatngato ti pannakabalinda ngem ti Katyusha. Ket narigat unay a sarangten dagiti Nazi. Ngem ti batalyon dagiti awan sapatosna, kagudua a lamolamo a babbalasitang ket nakiranget buyogen ti dakkel a kinagagar. Ket dandani saan a natay dagiti babbalasitang nga ad-adda a nagsagaba;
  Ni Tamara, a mangpalpaltog kadagiti Nazi ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, nagsasao:
  - Parmeken ti babai dagiti napigsa a lallaki babaen ti panagay-ayamna kadagiti pagkapuyanda, kombinsiren ti politiko dagiti nakapuy a botante babaen ti nalawag a nalabes a panagtignayna!
  Kinuna ni Anna, a putdenna dagiti kabusor ken putdenna ida babaen kadagiti bala, maigiddato iti dayta, nangted iti eksplosibo a pakete nga addaan iti lamolamo a mugingna:
  - Ti babai ti kasikap a politiko, saan a kasapulan ti agadal tapno agbalin a sora, ngem kasapulan a makasuot iti sapatos bayat nga agtalinaed a di nakasapatos!
  Nagtaul ni Akulina, a nangputed kadagiti kalabanna babaen kadagiti eksakto a panagbettak ken panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagtaul:
  - Ay-ayaten met ti babai ti kinaagtutubo, ngem ti berde ti doliar ket napatpateg kenkuana ngem ti berde nga edad ti patronna!
  Ni Victoria, dayta nalabaga ti buokna a bitch, ket pinaputokanna ti makapapatay a panagbettak, naburakna ti linia ket nagkigtot:
  - Ti kinaberde ti agtutubo ti maysa a balasitang ket mangallukoy kadagiti berde a kuenta manipud kadagiti lallaki a nalukmeg manipud kadagiti bucks!
  Ni Olympias, a nangpaltog kadagiti kabusor ken nangipuruak iti sabali pay a sagut babaen ti awan kawesna a sakana, nagsasao:
  - Dimo kagura ti berde a doliar, adda met berde a mata ti riribuk, ken narangrangkis ti shell!
  Ad-adda a brutal ti gubat. Agtayab dagiti shell buyogen ti makapapatay a puersa. Bimtak ken rinebbada dagiti posision ti Soviet, a nangbaliktad kadagiti paltog a bateria. Ket agdardaras dagiti baro nga eroplano, ken agngarngaretnget dagiti assault gun. Agpangato dagiti ulep ti buli iti tangatang.
  Ni Tamara, a di asi a mangpalpaltog kadagiti Nazi, innalana ken inyawatna ti perlas, sakbay a nangipuruak iti granada babaen ti awan kaasi a sakana:
  - Mamati iti Dios, dika agruknoy iti lebel ti animal: ti tao ket saan a managpasakup a karnero, ken saan a nabangsit a kalding!
  Napaliiw ni Anna, a makilablaban iti kabusor ken mangipuruak kadagiti regalo ni patay babaen kadagiti awan kawesna a sakana:
  "Ti panagkuarta iti pammati dagiti tattao ket kas iti panangibukbok iti abono iti balitok;
  Ni Akulina, bayat ti panangdadaelna iti Panther, agresibo a kinunana:
  - Mamati iti Domingo, saan a makadanon iti pito a Biernes iti lawas!
  Ni Victoria, a siuumiso unay a nangpaltog kadagiti Nazi ken agresibo a nangpukan kadakuada, napaliiwna:
  - Ti panamati iti agnanayon nga apuy ti impierno ti mangpaburek iti gatas ti patpatien, a manipud iti dayta dagiti manangallilaw ti relihion ket ag-skim manipud iti bula!
  Napaliiw ni Olympias, maysa a babai a bannuar, a mangputed kadagiti Nazi ken mangipuruak kadagiti granada ti dakkel a makadadael a pannakabalin babaen kadagiti awan kawesna a sakana:
  - Dagiti laeng puon ken roble ti mamati iti impierno nga apuy ti agnanayon a gil-ayab, a mangipalubos iti bagbagida a maukisan a kasla napigket!
  Nagputok ni Tamara manipud iti natiliw a bazooka, inkidemna dagiti lamolamo a mugingna ken nagkigtot:
  -Ania ti mangsilnag iti gil-ayab ti agnanayon nga apuy ti impierno? Ti kinaraniag dagiti balitok a sinsilio kadagiti bulsa dagiti narelihiosuan a manangallilaw!
  Kinuna ni Anna, a nangpaltog iti kabusor ken nangputed kadagiti Nazi buyogen ti dakkel a kinaumiso:
  - Usaren dagiti manangallilaw ti Dios a manglinya kadagiti bulsada, ket agpaiturayda iti panangallilaw saan laeng nga awan ti aniaman nga uloda!
  Pinaltogan ni Akulina ti bumtak iti kabusor. Nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkidem:
  - Dagiti narelihiosuan a manangallilaw ket mangpisang iti tallo a lalat dagiti karnero, mangburak kadagiti sara dagiti kalding, ti laeng ganansia ti maseknanda, ken ti pammati ket para iti hackwork!
  Nangipuruak ni Victoria iti bomba a sawdust babaen ti lamolamo a mugingna, pinaputokna ti kabusor ket nagkidem:
  - Ti napudno a padi ket kasla vegetarian lobo, ti laeng pammati ti kanayon a napudno, ken managimbubukodan ti panagusar iti dayta!
  Ti Olimpiada dinanogna ti kabusor babaen ti machine gun. Inpukanna ti kabusor ket sinipaanna ti maysa a bunggoy dagiti granada babaen ti lamolamo a mugingna, a nangballikug iti tangke ti Leon. Kalpasanna, impukkawna:
  - Aniaman a relihion ket sarsarita, ganansia laeng ti maaramid manipud iti daytoy a pantasia iti pudno a nakaskasdaaw a proporsion!
  Kastoy ti situtured a pannakidangadang dagiti babbalasitang iti siudad ti Grozny. Ket ipakitada ti bagbagida manipud iti kangatuan a panangmatmat ti kinatured.
  Ket idepensa ti dadduma a babbalasitang ni Astrakhan buyogen ti amin a turedda. Ket ipakitada met ti kangatuan nga aerobatics ken fortitude.
  Nasayaat unay ti pannakidangadang ti balasang.
  Nangipuruak ni Alenka iti granada babaen ti awan sakana, pinigisna dagiti Nazi, ket nagkullayaw, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Siasinoman a mangipalubos kadagiti tattao a mangibitin kadagiti noodles kadagiti lapayagda ket kanayon a mabisin!
  Ni Anyuta, a mangpukan kadagiti pasista babaen iti daytoy, immanamong:
  - Saanka a mapno iti noodles kadagiti lapayagmo!
  Pinaputok ni Alla ti panagbettak kadagiti Nazi, nangipuruak iti granada buyogen ti makapapatay a puersa babaen ti awan sakana ken nagsasao:
  - Ti noodles iti lapayag ket putahe ti kaudian a kinapresko a pakaigapuan ti panagulaw!
  Sipapakumbaba a napaliiw ni Maria, nga inbukbokna dagiti ngipenna ken nangipuruak iti eksplosibo a pakete babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - No awan ti makaammo no Dios dayta, ngem kanayon a mailansa dagiti tattao iti krus a kasla isu ti kaasping ni Cristo!
  Innala ni Marusya, fucking Krauts, ket nag-blather, nga agresibo nga agngisiten:
  - Ikagkagumaan ti tao a ma-master ti pannakabalin ti Dios, ngem agingga ita ket umawat laeng iti pannakailansa iti krus a saan a nadiosan!
  Nagturong ni Matryona, pinutolna dagiti pasista ket kinunana, a sipipinget a nagkidem kadagiti gagayyemna:
  - Ikagkagumaan ti maysa a tao ti naimbag babaen ti pusona, babaen ti panunotna para iti ganansia, ken ti tianna para iti kinabuklis, ket kamaudiananna, a dagiti sakana ket narikut, isu ket maiguyod iti maysa nga abut!
  Ket aggargaraw dagiti narungsot a gubat idiay Astrakhan. Ti siudad iti Volga ket maysa a kangrunaan a punto ti depensa ti Soviet. Ket ditoy a pungtot dagiti kasta a naariwawa a pannakidangadang. Kasla agburburek ti kaldero.
  Ket agdardaras a lumabas dagiti nadagsen, makapapatay nga eroplano. Nabileg unay a makina ti Yu-288. Ket mangitumba kadagiti bomba buyogen ti dakkel a kinatibker.
  Agpukpukkaw ni Alenka, a mangpalpaltog iti panagbettak kadagiti Nazi, ken mangipuruak iti granada babaen ti awan sakana:
  - No ti maysa a tao ket addaan iti kinasaririt ti gorila, arado a kas iti kabalio ken mangan a kas iti aso!
  Inrugi ni Anyuta ti mammapatay a sagut ti ipapatay babaen ti awan sakana, dinadaelna dagiti Nazi ken nagsasao:
  - Ipalubos ti maysa a tao ti bagina a maikabil iti kuwelyo, ngem tapno makaarado, masapul a madungpar iti latigo ti panangpilit!
  Sinipa ni Alla ti lemon babaen ti lamolamo a mugingna ket nagmuregreg:
  - Dakkel ti bulsa ti politiko, ngem awan pategna laeng a bulsa!
  Ni Maria, a mangpalpaltog kadagiti kalabanna, nagsisilpo:
  - Maysa a politiko a mangikari kadagiti botante ti bulan manipud langit, a dimteng iti turay, panawanna ti lunar landscape, ken agsangsangit gapu iti bisin iti luminary!
  Ni Matryona, nga agkatawa a makatuleng, kinunana:
  - Paregtaen ti diablo iti tunggal politiko a mangala iti lugar ti Mannakabalin-amin a Dios, ngem bassit laeng ti talento ti politiko!
  Ni Marusya, a nangpaltog kadagiti kabusor ken sitatalged a mangpukan kadakuada, napaliiwna:
  - Ikagkagumaan ti tao ti agbalin a mannakabalin-amin, ngem ti moral a panagrang-ayna dina pagbalinen a nasaysayaat!
  Agparang a nakakatkatawa dagiti babbalasitang agingga iti kangatuan a tukad.
  Ket suroten ti gubat ti bukodna a padron. Masubok dagiti jet aircraft idiay Third Reich. Ket daytoy met ket maysa a medio nadagsen nga argumento iti panagsusupiat iti USSR.
  Siempre, saan unay a naragsak ni Hitler. Agtultuloy ti gubat, ket sisusukir a sarangten ti Russia, nupay tumulok met. Agpungtot dagiti gubat a kasla adda iti ngiwat ti bulkan.
  Agpatingga ti oktubre. Naan-anay a natiliw ti Kalmykia, ket umab-abante dagiti Nazi iti ballasiw ti Dagestan.
  Kanayon dagiti balligi dagiti pasista, nupay nanumo. Asidegen ti pannakadadael ti Black Sea Fleet.
  Buklen dagiti babbalasitang ti intero a tripulante iti destroyer. Napintas a tripulante, no pudno ti ibagak. Naka-vest ti balasitang ken agtartaray a di nakasapatos, agkir-in dagiti nagtimbukel a mugingna.
  Sitatalged nga ibilin ni Alice, ti komander ti destroyer ti panangraut iti pasista a cruiser. Mangilansa iti torpedo ken agkuna:
  - Iti gubat, kas iti nasayaat a teatro, ti sumaruno nga aksyon ket di mapakpakadaan, sigurado a maibukbok dagiti lua!
  Ni Andriana, ti kaduana, ti nangibilin iti sibubukel nga urbon dagiti babbalasitang. Nagtarayda a nagkir-in a lamolamo, nagtimbukel ti mugingda, ken nagkidemda. Pinuntiriada ti maysa nga alikamen a pagminasan.
  Nagngaretnget ni Andriana:
  - Mamatiak a makariing ti intero a lubong, .
  Addanto agpatingga ti pasismo...
  Ket agsilnagto ti init - .
  Panangsilaw iti dalan nga agturong iti komunismo!
  Ni Veronica, a mangsapsaplit kadagiti Nazi babaen ti kanyon, nagpurpuros:
  - Iti gubat ket kasla iti pelikula: makaawis ti aksyon, saan a pulos a makauma, ngem, anian, literal unay a mangpapatay!
  Maysa a destroyer nga addaan kadagiti lamolamo ti sakana, nakurba, narapis, napintas unay a babbalasitang ti aglukluksaw manipud iti agsumbangir. Isu ket maibelleng a kasla dutdot.
  Ni Alice, a nangtimbre kadagiti nakitikit a lamolamo a sakana, nagsasao:
  - No saankayo a nalaka, aginanaka a sitatalna iti gubat!
  Ni Andriana, nga umiso ti panagpaltogna manipud iti kanyon, napaliiwna:
  - Ti balasang a makalaban ket maysa a kabalyero!
  Inlinteg ni Alice, a pinaputokanna:
  - Saan, isu"t bannuar!
  Ket bimtak dagiti mannakigubat a nagkatawa. Ket impakitada dagiti dilada. Ket nakaay-ayat unay dagiti saka dagiti kinapintas, ken mangibati kadagiti tugot ti dara iti kubierta. Nabileg a babbalasitang.
  Ket lamolamoda, nagtimbukel ken nagarbo unay dagiti mugingda.
  Nalagip ni Alice no kasano a natiliw, ket inaprosan dagiti Nazi ti suela babaen ti naingpis ken nalabaga a latigo. Adtoyka, dandani lamolamo, a nakabitin iti rack. Nai-clamp dagiti lamolamo a sakam iti bloke. Ket kilikiliendaka babaen kadagiti napudot a barayuboy. Isu a mapuoran ti nalabaga a landok agingga iti eskarlata nga utong.
  Natutuok ken natutuok ni Alice iti sumagmamano nga aldaw. Ngem nakalibas ti balasang.
  Imbagana iti opisial ti guardia nga ammona ti lugar iti baybay a nangipuruakda iti container a balitok a naibakuit manipud Sevastopol. Natnag ti pasista iti dayta.
  Bueno, ni Alice, iti laksid ti amin a pannakatutuok, nagtalinaed a naragsak. Inukradda ti kawar ket inkabilda iti bangka a nakagalut dagiti imana. Ket gapu kadagiti awan kawesna a sakana, medio nauram iti rack, nakapidut iti pistola ket pinaltoganna ti dua a pasista. Kalpasanna, inukradna dagiti tali ket naglangoy nga immadayo. Sisisirib a ginuyodna dayta. Ket nagun-odna ti panagraem dagiti babbalasitang.
  Manipud iti espesial a departamento pinadasda a suroten, ngem impangta ni Alisa dagiti espesial nga opisial a mangpataud iti aksidente ken kasta met a bitayenna kas maysa a bitch. Nagmanokda a rimmuar.
  Ni Alice ket maysa a balasang a makilablaban unay...
  Siuulimek pay ketdi nga insuratna:
  - Ay-ayaten ti berdugo ti wasay kas igam, ngem iti gubat addaan iti torpe a paglaingan!
  Immanamong ni Andriana iti daytoy, a nangsapsaplit kadagiti nakitikit a sakana:
  "Mabalinmo pay laeng ti agaramid iti sopas manipud iti wasay, ngem ti naisurat babaen ti bannuar a pluma ket saan a maputed babaen ti wasay ti berdugo!"
  Napintas unay a balasang ni Juliana. Naingpis laeng a striped fabric ti nakasuot iti barukong ken panti. Ngem nakaskasdaaw ken napintas unay. Amin dagiti babbalasitang iti destroyer ket awan ti sakada ken makagargari unay.
  No matiliw dagiti Aleman, mapilitanda nga agepan dagiti nagtimbukel, awan ti muging dagiti babbalasitang. Ket natulnog nga aramiden daytoy dagiti balud. Ket dildilpatanda dagiti muging dagiti babbalasitang ken agependa ida buyogen ti dakkel a ragsak.
  Inkanta ni Juliana:
  - Saankami a dakes a mannanakaw, .
  Ket ditay" kayat ti mangpapatay...
  Ngem agsakit dagiti lamolamo a mugingko, .
  Kayatko a sugaten ti rupa ti amin!
  Siempre, kabaelan dagiti babbalasitang a ramanan ti aniaman a balligi.
  Kinuna ni Andriana, a nangtimbre kadagiti lamolamo a mugingna:
  - Eh, baro a frontiers, dikay" pagkatawaan!
  Immanamong ni Alice:
  - Awan limitasionna a posibilidad para kadagidiay saan a mangikeddeng kadagiti beddeng para iti bagida!
  Insapsaplit ni Veronica dagiti lamolamo a sakana, inkidemna dagiti lamolamo a mugingna, ket napaliiwna, nga inruarna dagiti ngipenna:
  - Ti kapigsaan a tao ket saan a makabael a mangasikaso kadagiti di maibturan nga ambision!
  Sipapanunot a napaliiw ni Andriana, nga inbukbokna dagiti ngipenna ken nagpaputok manipud iti kanyon:
  - Adayo ti tao iti Dios, ta saan nga adayo iti macaque iti panangtuladna iti nakaparsuaan!
  Ni Veronica, a mangrumek kadagiti ayus dagiti umab-abante a Nazi babaen kadagiti eksakto a paltog, nagmuregreg:
  - Ti politiko ket dios iti ambision, dios kadagiti pamay-an, ken direkta a baboy iti panangusar kadagiti resulta!
  Nasayaat ti pannakidangadang dagiti babbalasitang a Soviet. Ngem siempre adda met dagiti Aleman, ken kasta met dagiti kinapintas iti bikini ken barefoot.
  Kas pagarigan, manmano a mannakigubat ni Gerda.
  Isu ken dagiti kakaduana ti nagtugaw iti kabarbaro a tangke ti Panther-2.
  Dagiti babbalasitang paltoganda dagiti tropa ti Soviet ket agngarngaretngetda.
  Dakestayo a lobo, ti panagatras ket saan a nasayaat kadatayo!
  Ket agkidemda babaen kadagiti matada...
  Ni Gerda, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sinipa dagiti soldado a Ruso ket nagkidem gapu iti ragsak:
  - Siasinoman a saan a lobo iti biag ket nakudil, siasinoman a saan a sora iti panunot ket nagutted a kasla manok!
  Nadungpar met ni Charlotte babaen ti umiso a projectile, a simrek iti tangke ti Soviet, a nangrakrak iti kabal ken naglablabes:
  -Kanayon a mabisin ti lobo, kanayon a di mapnek ti lalaki, ken saan a makaibaga ti politiko iti uray maysa a sao a kinapudno!
  Ni Christina, nga umiso unay a nangpaltog iti kabusor ken nangkabil kadagiti tangke ti Russia babaen ti makapapatay a shell, napaliiwna:
  - Napateg ti dutdot ti sora, ngem awan ti pateg dagiti pammatalged ti sora manipud kadagiti politiko!
  Innala ni Magda ket inturongna ti paltog iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sinaplitna ken inungngutna:
  - Ad-adu ti gatas manipud iti kalding ngem manipud iti politiko a karnero ti panunotna!
  Ni Gerda, nga agtultuloy a siuumiso a mangpaltog kadagiti lugan ti Soviet, napaliiwna:
  - Iti eleksion, dagiti politiko ket kasla iti nagbaetan ti saplit ken kolera, nupay ad-adda a makaakar dagiti politiko iti schizophrenia-da!
  Dinanog ni Charlotte ti tallopulo ket uppat ket rinebbana ti torre, a kunkunana:
  - Ti politiko ket addaan iti agong ti lobo para iti biktima, ngem isu a mismo ket maysa a nakasagana a baboy para iti gutting!
  Sisisirib nga inlansa ni Christina ti projectile babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket kinunana:
  - Ti politiko ket karnero a mangikagkagumaan para iti trono ti leon, ket no makadanon iti tuktok, agbalin a sora a manggutting iti manok a botante!
  Agresibo a kinuna ni Magda, a nangipatulod iti sagut ti ipapatay iti Soviet a bukodna a paltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Saanda nga agtalek kadagiti politiko, ngem agbutosda, dida maawatan ti musika, ngem situtulokda a dumngeg, dida mangan iti noodles, ngem situtulokda a dumngeg kadakuada!
  Ket aktibo unay ti panagtrabaho ti Panther-2-da. Ket umiso unay ti panangipatulodna iti projectile.
  Ti makina nga Aleman rumekenna amin a tangke ti Soviet a sitatalged unay.
  Agpaltog ken agkanta ni Gerda:
  - Maysa, dua, tallo - bingayen ti balakad!
  Umiso unay ti panagputok ni Charlotte, mangdungpar kadagiti kabusor ken agsippayot:
  - Dakami ti kapigsaan iti lubong!
  Innayon ni Christina, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana a mangpaltog iti tallopulo ket uppat:
  - Ibasatayo amin a kabusortayo iti kasilyas!
  Nadungpar ni Magda ti kabusor ket inruarna:
  - Saan a mamati ti Fatherland iti lua!
  Nagkidem ni Gerda:
  - Ket itedtayo"t utek dagiti dakes nga oligarko!
  Sipapakumbaba a kinuna ni Charlotte, a nangdungpar iti maysa a Soviet howitzer babaen ti shell:
  - Napintas laeng ti langa ti balitok, kinapudnona, daytoy a metal, kanayon a nagsagaba ti sangatauan, nagbalinen a natangsit!
  Ni Christina, a mangpaltog kadagiti kabusor, siuulimek nga inyebkasna ti bagina:
  - Babaen ti panangibutaktakna kadagiti susona, nalaklaka para iti babai a mangpisang iti tallo a kudil manipud iti lalaki!
  Ni Magda, a mangpaltog kadagiti kalabanna, orihinal a kinunana:
  - Dagiti lamolamo a saka dagiti babbalasitang, inkabilda dagiti lallaki iti galoshes!
  Siempre, nagarbo dagiti babbalasitang iti tangke. Ket dagiti babbai a piloto ti kalalamiisan kadagiti Fritz.
  Da Albina ken Alvina ti nakabutbuteng nga as iti uniberso. Ita, nadanondan ti bilang ti lima gasut nga eroplano a natinnag ti tunggal maysa. Marseille laeng ti umun-una kadakuada. Isu ket napadayawan iti Grand Cross ti Landok a Krus para iti maika-500 nga eroplano ti armada ti Soviet. Ngem nangrugin nga aglalaban da Albina ken Alvina kalpasan nga amang, ket ngarud asidegen a malabsandan ni Marcel.
  Inawat da Albina ken Alvina ti Knight"s Cross of the Iron Cross nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante para iti maika-500 nga eroplanoda.
  Ket ita, makilablabandan kadagiti nalabaga a piloto.
  Pinduten ni Albina dagiti buton babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, maminsan laeng a paltogan ti lima nga eroplano ti Soviet sa ipukkawna:
  - No ti maysa a lalaki ket nasirib maipapan iti botas, ngarud kanayon nga agsuot iti galoshes!
  Napaliiw ni Alvina, a mangpalpaltog kadagiti eroplano ti Russia ken mangtukkol kadagita babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ti lamolamo a saka ti babai inton agangay ti mangikabil kenkuana iti galoshes ti aniaman a bota!
  Ni Albina, a siuumiso unay a mangpalpaltog kadagiti lugan ti Soviet, simmungbat a nainsiriban, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Ti lalaki a masansan a mangmatmat kadagiti lamolamo a saka ti babai ket rumbeng nga agtugaw iti galoshes-na!
  Ket agpada a nagkidem dagiti babbalasitang, gapu ta natinnagda ti dua pay a Yaks:
  - Maysa a barefoot female foot, maibagay unay iti sirok ti muging ken naan-anay a maibagay iti galosh!
  Makita ditoy dagiti mannakigubat iti dakkel a kangato.
  Ngem no adda dagiti natan-ok nga Aleman a piloto, ngarud addanto met dagiti napintas a babbalasitang a Soviet Komsomol.
  A makilablaban buyogen ti dakkel a kinapinget. Ket sibaballigi met a paltoganda dagiti bunggoy ti Third Reich.
  Innala dayta ni Anastasia Vedmakova ket, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, intumbana ti Aleman ket nagkidem:
  - Nakasagana ti maysa a lalaki a mangiturong iti bagina iti uneg tapno mapisang ti sapatos ti maysa a balasitang!
  Siuulimek a kinuna ni Akulina Orlova, a mangpaltog kadagiti Nazi:
  "Mabalinmo nga ibaliktad ti aniaman a botas iti uneg ken ruar babaen ti bare heel ti babai!"
  Nadungpar met ni Anastasia dagiti Fritzes ket nagkidem:
  - Ti bare foot ti babai ket pagbalinenna ti asinoman a lalaki iti uneg ken ruar, uray no isu ti maudi a bota!
  Akulina Orlova, tinuktokna ni Focke-Wulf ket nagsisilpo, a nangibuksilan kadagiti napintas a ngipenna;
  - No kayatmo nga i-turn ti maysa a lalaki inside out, ikkatem ti sapatosmo, no kayatmo nga ikabil iti galosh, ibutaktak ti mugingmo!
  Ket nagkanta dagiti babbalasitang iti koro:
  Maysa a gubat ti rumrummuar iti uniberso,
  a mangdadael ken mangpapatay nga awan ti rason...
  Nagwayawaya ni Satanas - .
  Ket dimteng ni patay a kaduana!
  
  Ket siasino ti mangpasardeng iti panagayus, .
  Nadara ken nauyong a karayan...
  Maysa a silnag ti laser ti mangdungpar iti temployo, .
  Ket iti apagkidem naungaw ti lalaki!
  
  Ket kasta a riribuk
  Nalayus ti uniberso...
  Nakalkaldaang a lote ti sangatauan
  Anusan ti ut-ot ken panagsagaba!
  Mabalin nga umiso ti paset dagiti babbalasitang. Saan a ragsak ti gubat. Ngem maigiddato iti dayta, paglinglingayan met.
  Dua nga Aleman nga aspiring pilots, da Eva ken Gertrud, ti makilablaban kadagiti Focke-Wulf assault modifications. Rautenda dagiti puntiria ti Soviet iti daga manipud iti tangatang.
  Ni Eva, a mangpalpaltog ken mangiruar iti rocket, kunaenna:
  - Apay a di nakasapatos ti kinaubing, ta ti lamolamo a saka ti babai ti mangpukaw iti ulo dagiti lallaki, a kasla lallakida!
  Nadungpar ni Gertrude ti rocket, nga inpigketna ti lamolamo a mugingna iti pedal ken dinadaelna ti bunker ti buyot ti Soviet ket nagkidem:
  - Ti tarigagay a makakita iti babai a lamolamo ti mamagbalin iti lalaki nga agturong iti uneg ken ruar!
  Nadungpar manen ni Eva, dinanogna ti tallopulo ket uppat, a nangburak kadagiti torre ket nainsiriban a nagkuna:
  - Tapno mauksob ti babai, masapul nga umuna nga isuotmo a nasayaat ti sapatosna!
  Inkabil ni Gertrude ti kalabanna babaen ti panangusar iti lamolamo, nagtimbukel a muging ti nagarbo a sakana ket napaliiwna:
  - Gapu ta nakauksob iti kawesna iti umiso a tiempo, ti maysa a negosiante a babai ket mangpisang iti tallo a kudil manipud iti maysa a lalaki!
  Dinanog ni Eva dagiti bunker ti Soviet babaen ti rocket ket nagsasao:
  - Ti babai a mangibutaktak iti bagina iti umiso a tiempo ket saan nga agbalin a tramp ken adu ti ikabilna a sapatos iti lalaki!
  Ni Gertrude, a nangparti kadagiti tropa ti Soviet, pinasingkedanna:
  - Ti maysa a babai a di nakasapatos ket mangikabilto kadagiti botas iti maysa a lalaki, ket ikabilna isuna iti galoshes, ken isut" isublina iti uneg ken ruar, ken aramidenna isuna a maudi a di nakasapatos!
  Ditoy, siempre, ti lohika dagiti babbalasitang ket dikay" makayap-ap kenkuana. Ket aglalaban dagiti babbalasitang a di nakasapatos ken nakabikini.
  Ket pagay-ayatda dagiti guapo nga agtutubo a lallaki, ken iti pangkaaduan super-da laeng.
  Ket no mangrugida nga agkanta, papatayenda ti sangagasut a lallaki!
  Dagitoy ket babbalasitang, maikari iti agsumbangir ken napintas unay, isu a dagiti lallaki talaga a iturongda ti bagida iti uneg ken ruar!
  . KAPITULO No. 5.
  Ti siudad ti Grozny, a naan-anay a napalikmutan kadagiti tropa ti Nazi, ket natnag idi rugrugi ti Nobiembre 1943. Naglibas ti batalyon a kadua dagiti babbalasitang manipud iti kaldero ket nagsanudda idiay Shali.
  Addan dagiti bantay ken narangkis a daga, ket ad-adda a kombeniente ti panangtengngel iti depensa. Dakkel ti dagsen dagiti tangke nga Aleman, nangnangruna ti Maus, ket naan-anay a di kombeniente ti makiranget kadakuada iti kabambantayan. Naisardengen ti tangke ti T-3, ngem napataud pay laeng ti T-4 iti moderno a bersion. Nupay daanen dayta iti moral. Ngem mabalinna latta a labanan ti T-34-76. Ket nasayaat a laban dayta. Napigpigsa pay ti kanyonna ken nangatngato ti kapartak ti muzzle-na ngem ti tallopulo ket uppat.
  Naglalaban da Tamara ken dagiti babbalasitang idiay Shali. Pinadas dagiti babbalasitang a tenglen daytoy dakkel unay a purok iti bantay - maysa a pudno a siudad.
  Situtured unay a nakiranget dagiti kinapintas.
  Nangipuruak ni Tamara iti granada babaen ti lamolamo a sakana, pinaputokanna ti panagbettak ken nagkullayaw:
  - Para iti Ina a Daga ti USSR!
  Pinaltogan ni Anna dagiti Nazi. Pinadas ti nalaglag-an a T-4 ti simmang-at iti bakras. Ti balasitang, a nangipuruak iti granada babaen ti awan sakana, tinukkolna ti kotse ni Hitler ket nagkidem:
  - Para iti inatayo a Fatherland!
  Ni Akulina, a mangpalpaltog iti Fritz ken addaan iti lamolamo a mugingna, idi inyawatna ti mammapatay a banag a nabalkot iti foil, nagsasao:
  - Kanayon a nasantuan ti Motherland!
  Kinuna ni Veronica, a nangpaltog iti kabusor ken nangipuruak kadagiti lemon babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Para iti Russia dagiti higante!
  Olympics, daytoy higante a babai, nangipuruak met iti granada kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkidem:
  - Para iti komunismo!
  Kinuna ni Tamara, a siuumiso a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangputed kadakuada a kas kadagiti nabartek manipud iti kayo:
  - No ad-adu dagiti kayo nga oak iti army, napigpigsa ti depensatayo!
  Napaliiw ni Anna, nga inbukbokna dagiti ngipenna ken pinaltoganna dagiti Nazi buyogen ti nakaro a kinaumiso ken pungtot:
  "Dadaelenkayto amin."
  Tangke "Lion", dakkel a lugan nga addaan iti atiddog a bariles ti kanyon. Ditoy nga addaan iti kaudian a 105 mm a paltog, ti kaatiddog ti bariles ket 100 EL. Ket agparang nga atiddog unay a paltog dayta. Ket daytoy a puon ket agtubo buyogen ti makapapatay a puersa.
  Pinaputokan ni Akulina ti bazooka kadagiti Nazi ket ipukkawna:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Agputok ken agngarngaretnget met ni Victoria:
  - Gloria kadagiti Bannuar ti Russia!
  Pasingkedan ti Olimpiada babaen ti panangpaltogna kadagiti Nazi ken panangipuruakda iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada:
  - Kadakkelan a dayag!
  Dagiti babbalasitang, rumbeng a maimutektekan, ket phenomenal, ken nasayaat unay. Ket nagdakkel ti kinalamiisda.
  Kuna ni Tamara, a mangpaltog iti kabusor ken mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Para iti Russia ken wayawaya agingga iti panungpalan!
  Ni Anna, a mangpalpaltog iti kabusor, agresibo a kunana, a mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Pagbalinentayo nga agpitik dagiti puso a sangsangkamaysa!
  Ket agkidem kadagiti kakaduana.
  Ni Akulina, met, agpaputok iti panagbettak, putdenna dagiti kalabanna, ken agngarngaretnget:
  - Para kadagiti balligik babaen ti atep!
  Saan nga ordinario a balasitang ni Akulina Petrovskaya. Adu ti masapul a mapasaranna. Nangnangruna, natiliwan nga agtakaw ken naaresto. Limmasat met iti maysa a juvenile detention center. Bueno, pulos a di maseknan, nakalasatak. Nagna a di nakasapatos kadagiti snowdrift, ngem nagbalin laeng a nasalun-at ken napigpigsa.
  Makilaban ni Victoria buyogen ti naariwawa a pungtot. Nangted iti panagbettak iti kabusor. Mapaltogan dagiti Kraut ket matnag. Kalpasanna, nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Nabaliktad ti motorsiklo.
  Nagkullayaw ti balasang:
  - Iti labes dagiti nabileg a beddeng!
  Makilaban ti Olimpiada buyogen ti naatap unay a rikna ti pungtot. Napigsa ken makarumek dagiti danogna. Talaga a maysa a monster girl. Ket iti kasta, kabilenna dagiti kalabanna. Isu nga aktibo nga ikisapna dagiti pasista. Saan nga ikkan ida iti uray sangkabassit a gundaway.
  Agngarngaretnget ti Olimpiada iti tuktok ti barana:
  - Gloria iti kosmiko a komunismo!
  Ni Tamara, a mangpaltog kadagiti Nazi, agngarngaretnget:
  - Gloria ti komunismo ni Lenin!
  Paltogan ni Anna dagiti kalabanna ken agkigtot:
  - Para iti USSR!
  Pulpukan ni Akulina dagiti kabusorna ket agngaretnget ken agngaretnget:
  - Para iti kangatuan nga aerobatics!
  Ni Victoria, a mangpaltog kadagiti pasista, ket nagsasao:
  - Para kadagiti kaaduan a phenomenal a balligi!
  Nagmuregreg ti Olimpiada, a nangrumek iti tangke ni Hitler:
  - Para iti komunismo ti USSR!
  Agpaputok met ni Tamara. Umiso unay ti panagpaltogna, a mangsaklaw kadagiti kalaban babaen kadagiti eksakto a panagbettak. Agpukan nga agpababa a kasla scythe ken agkigtot:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Ipukkaw ni Anna, a mangpaltog kadagiti pasista ken putdenna ida babaen kadagiti eksakto a panagtayyek ti scythe-na:
  - Dakkel a dayag kadagiti bannuar!
  Ket mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Babai daytoy.
  Putden ni Akulina dagiti Kraut ket agresibo nga agngaretnget:
  - Para iti komunismo!
  Ket agkidem ti masel a bagina.
  Kabilen met ni Victoria dagiti pasista. Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ipuruakna dagiti mammapatay a sagut kadagiti kalabanna ken agpukpukkaw:
  - Para iti kinatan-ok ti lubong!
  Ti Olimpiada ket paltogan met dagiti kabusor. Tukkolna ida a kasla baton ken agngarngaretnget:
  - Gloria iti naindaklan a komunismo!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruak iti granada buyogen ti makapapatay a puersa, a mangpisang kadagiti kabusorna.
  Isu a dagiti lima innalada dagiti kabusor, ket putdentayo ida, ket ikisaptayo ida, ken gilingentayo ida.
  Napasardeng dagiti Aleman ken naan-anay a naigamer. Ditoy a nagbalin a narigat, ket nagsusupiatda.
  Ditoy a dagiti gas launcher ket agpaputok ken agresibo nga agtignay. Ket dadaelenda dagiti takder ti Soviet.
  Hit ken "Sturmtiger" manipud iti adayo, iti kabusor - ti Red Army.
  Puntiria dagiti babbalasitang nga Aleman ti self-propelled gun nga "Bear" ket danogda ti kabusor babaen iti dayta. Ket talaga ken naan-anay a kantotennaka. Ket ti projectile nga agdagsen iti maysa ket kagudua a sentro ti mangpisang kadagiti trinsera ken bunker ti Soviet.
  Agngaretnget ni Warrior Frida:
  - Para iti kadakkelan a Third Reich-tayo!
  Ket agkidem kadagiti kakaduana. Kalpasanna paltogan manen dagiti pasista a babbalasitang nga awan ti sakada.
  Ket agtayab, agngarngaretnget ken makadadael. Ket apaman a maidungparna, maporma ti sibubukel nga abut nga agburburek ti daga gapu iti pudot.
  Wen, naan-anay nga alaen dagiti Aleman dagiti tropa ti Soviet. Maysa kadagiti kaunaan unay nga eroplano a TA-152 ti agtaytayab iti tangatang. Maysa a multi-purpose a lugan, kas iti Focke-Wulf, ngem ad-adda a narang-ay, napartak, maniobraen babaen kadagiti nabileg nga armas ken kabal. Mabalin nga usaren agpadpada kas mannakigubat ken kas eroplano a mangraut.
  Para kadagiti tropa ti Soviet, ti kotse, kunaentayo, mabalin nga agbalin a dakkel a parikut.
  Agtayab ni Helga iti TA-152 ket rautenna ti maysa a paris a tangke ti Soviet a mangikagkagumaan nga umasideg ken ni Shali. Umiso ti panagputok ti balasang. Rumrayenna ti atep ti torre ti umuna a tallopulo ket uppat ket agngarngaretnget:
  - Siak ti makilablaban a kinapintas!
  Ket kalpasanna, rautenna ti maikadua a kotse, a mangikagkagumaan a mangpapartak. Ngem saan a kasta ti kinalaka ti ag-shift kadagiti gearbox.
  Ti TA-152 ket sumrek iti daytoy a biktima babaen ti 37-mm a kanyon.
  Simmungbat ni Helga ket inkantana:
  - Innalak, impannanak iti sadinoman, innalak!
  Ket nagkidem iti bagina... Ditoy a padpadasen ti Yak-9 a rauten. Nalaka laeng a maitumba ti balasitang nga Aleman babaen ti panangiprentana iti gatilio babaen ti lamolamo a sakana ket agkidem a sitatalged, a kunkunana:
  - Talaga a nalaingak!
  Kasla balasang ni Helga nga addaan iti dakkel nga aplomb. Ket mangisayangkat kadagiti nadara nga eksperimento kadagiti kabusorna.
  Ket no ag-fuck up, kasla saan nga adu dayta iti asinoman.
  Paltogan ni Helga dagiti lugan ti Soviet ket agkigtot:
  - Apay, imposible ti agbiag a maitunos iti panunotmo!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a mugingna maidungparna ti manibela. Daytoy ket balasang - kadagiti amin a babbalasitang, balasang.
  Ket no mangrugin nga agngaretnget...
  Aktibo ken mannakigubat met unay a mannakigubat da Albina ken Alvina iti tangatang.
  Ket dagiti babbalasitang, dagiti eroplano ti Russia, a madungpar, ipagarupda a nasayaat ti biag ken nasayaat ti biag.
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada puntiriada dagiti paltog ti eroplano kadagiti puntiria. Saan nga agbiag dagiti kotse ti Soviet. Ket kasta ti panangkabil dagiti babbalasitang kadakuada. Saanda nga ikkan ti uray sangkabassit a gundaway.
  Wen, adda dagiti aglalaban a babbalasitang, .
  Wen, kunada no ania pay...
  Situtured a rinautda ti Russia, .
  Literal a Satanas!
  Ni Albina ket maysa a mannakigubat iti pormasion ti gubat ken agngarngaretnget iti bagina iti tuktok ti barana:
  - I"ll be great, siak ti agbalin a siak! Super kampeon!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna, idungparna ti teklado ket pigisenna dagiti kalabanna iti babassit a pedaso.
  Ni Alvina, a mangpaltog kadagiti kalabanna, agngaretnget iti tuktok ti barana:
  - Siasino ti masarakantayo iti kabakiran?
  Ket siasino ti masarakantayo iti kabakiran...
  Saantayo nga agang-angaw iti dayta,
  pirgistayo dayta!
  Pagsisinaenmikayo!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna guyodennanto ti kabusor iti makapapatay nga arakup. Daytoy a balasitang ti kalalamiisan a balasitang para iti amin a babbalasitang!
  Mannakigubat ti kaaduan a combat hack. Ket kasta unay ti mannakigubat ken agresibo a kas iti panther.
  Ket dagiti dadakkel nga Aleman a pusa ti mangraut. Astrakhan ti nabagyo. Ket dadaelenda ti adu a balay dagiti soldado ti Soviet.
  Ket matayda, ngem saanda a sumuko. Narungsot dagiti kasta a natangken a gubat.
  Siempre, ni Gerda ti adda iti sango ti panangraut ken nakasaganan a makiranget. Isu nga agpaltog, kas iti kabaian a Robin Hood a nakabikini. Ket daytoy ti sibubukel a nalamiis a babai.
  Ket no ikabilna met ti eskarlata nga utong iti ngiwat ti lalaki.
  Agtartrabaho ti "Panther"-2-na. Sabagay, naiduma bassit ti pannakabalbaliw ti tangke ti inkabil dagiti babbalasitang nga addaan iti 75 mm 100 EL a kanyon. Punchy ken naparpartak ti rate ti apuyna. Ket dakdakkel ti suplay dagiti shell ngem ti 88-mm a kanyon.
  Agpaltog ni Gerda babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agkigtot:
  - Maysa, dua, tallo... Burak dayta iti napalm!
  Pinaltogan met ni Charlotte ti simmaruno kenkuana ket nag-blurt out:
  - Uppat, walo, lima - alistotayo nga agay-ayam!
  Nagsuntok ni Christina, a nangburak iti tangke ti Soviet ket nagkigtot:
  - Situturedtayo a makigubat para iti bileg dagiti Nazi...
  Nagpaputok ni Magda babaen ti lamolamo a sakana ket agresibo a nagkigtot:
  - Ket patayentayo amin ida - amin dagiti komunista!
  Agresibo ken nalabes ti panagtignay dagiti babbalasitang. Ket ti "Panther"-2-da ti mangballikug iti Soviet howitzer babaen ti umiso a paltog.
  Agkikinnita ken agkanta dagiti babbalasitang:
  - Gloria iti lubongtayo...
  Ket ni Elisabet, iti biangna, aramidenna ti narungsot a panangraut kadagiti tallopulo ket uppat. Ket babaen ti lamolamo a mugingna ipigketna ti gatilio. Ket tukkolenna ti kabusor, nga agpukpukkaw:
  - Adda koma ti komunismo!
  Mangipatulod ni Catherine iti makapapatay a projectile babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, tudokenna ti kabusor, ken agkigtot iti tuktok ti barana:
  - Para iti naindaklan a Russia!
  Pinaltogan ni Elena dagiti pasista. Nadungpar ti shell ti muging ti Panther sa nagricochet.
  Nagtaul ti balasang:
  - Maaddaantayo iti komunismo!
  Dinanog met ni Efrasia ti kalabanna babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Sinuntokna ni T-4 ket nag-blurt out:
  - Gloria ti komunismo!
  Dagitoy dagiti makilablaban a babbalasitang. Ket ti wagas ti panagpaltogda, napintas unay ti panagtayab dagiti shell, ket aggargaraw a mismo ti tallopulo ket uppat. Padasem laeng, matiliwka iti panaggaraw manipud iti kotse a kas iti daytoy. Narigat unay dayta.
  Ngem sumrek dagiti babbalasitang, ket aglalabanda a nakabikini ken agusarda kadagiti awan saka. Napintas ken nakaskasdaaw dagiti mannakigubat.
  Ket no kantotennaka, kasla saan unay a kasta iti asinoman. Ket mangipatulodda kadagiti shell buyogen ti naatap a pungtot.
  Nagkidem ni Elizabeth, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, a mangpaltog iti kabusor ken mangtukkol kadagiti kabusor:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti komunismo! Gloria iti Dagatayo nga Ama!
  Nagputok met ni Catherine, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, a nangdungpar kadagiti Kraut ken nagkigtot:
  - Para iti Fatherland ken balligi agingga iti panungpalan!
  Ni Elena, a mangpaltog kadagiti kalabanna, agresibo a simmungbat, nga inbukbokna dagiti kasla perlas a ngipenna ken nagkidem babaen kadagiti safiro a matana:
  - Gloria iti kosmiko a komunismotayo!
  Kinuna ni Efrasia, a mangpaltog iti kabusor, a mangsapsaplit kenkuana buyogen ti dakkel, nakaskasdaaw nga eksakto:
  - Para iti Motherland ken Stalin - hurray!
  Nalawag a dashing dagiti babbalasitang, ken maaramidda ti aniaman...
  Dimtengen ti Disiembre 1943.
  Aglalaban met da Alenka ken ti team-na idiay Astrakhan ken agbibitin pay laeng sadiay. Aglalaban ti bida.
  Mangted ni Alenka iti panagbettak, putdenna ti linia dagiti Nazi, kalpasanna ipuruakna ti sagut ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket agngaretnget:
  - Ti maysa a tao ket kapada ti gibbon, laeng, daksanggasat, ad-adda a masansan iti kinasaririt ngem iti potency!
  Ni Anyuta, a nangpaltog iti kabusor ken nangputed kadagiti kabusor, intedna ti eksplosibo a pakete babaen ti lamolamo a mugingna ket nagkigtot:
  - Ti tao ket addaan iti kinatangken ti asno, dagiti ambision ti leon, ngem iti kinapudnona isu ket kalding!
  Nagkidem ni Alla, a siuumiso a mangpalpaltog iti Fritz:
  - Ti lalaki ket para iti babai kas iti slop para iti baka, dikay" makaaramid no awan dayta, ngem makarimon ti umasideg!
  Ni Maria, a mangpalpaltog kadagiti pasista, ket siuulimek a simmungbat:
  - Ania ti paggiddan ti lalaki ken kasilyas iti restroom dagiti babbai - ti kinapudno a dagiti babbai ket agisbo laeng kadagiti lallaki!
  Ni Marusya, a nangputed kadagiti Nazi ken nangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, kinunana:
  - Ti babai ket nasikap a sora a makaan iti aniaman a leon a kas iti koneho!
  Nagmuregreg ni Matryona, a mangpukan kadagiti pasista ken mangtukkol kadagiti mersenaryo babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Kasapulan ti babai ti lalaki a kas iti mangsapsaplit a lalaki, no dina kabilen ti lalaki, saan nga agbiag!
  Ni Alenka, a mangpalpaltog iti Fritz, ket nagsasao:
  - Kasapulan ti babai dagiti lallaki a kas iti sara ti baboy, ti laeng fur coat nga ited dagiti lallaki ti napateg!
  Ket agkatawa ti awan sakana a grupo dagiti babbalasitang, nga ibukbokda dagiti ngipenda ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada.
  Agdardaras dagiti mannakigubat a babbalasitang. Natural da ti makilaban, kinatao da ti makiranget!
  Kasla saanda a sumuko iti Astrakhan. Talaga nga aglalaban dagiti babbalasitang ditoy.
  Dakkel unay dagiti puersa militar ti Third Reich. Nabileg unay dagiti baro a dibision ti tangke ditoy. Umad-adu ti produksion dagiti tangke. Awan dagiti panagbomba, mabalin ti mangsuplay iti trabahador manipud kadagiti sanikua ti Italia, Pranses, Belgian ken Olandes ti Africa.
  Ken manipud met Africa tapno makaala iti lana, tungsten, ken adu nga elemento, agraman ti uranium.
  Kayatna a sawen, mapataud dagiti baro a tangke. Nangnangruna, ti panagparang ti "Panther"-2, a nasaysayaat ti pannakasalaknibna ken ad-adda a nadagsen ti armasna, nga addaan iti napigpigsa a makina, ket addaan iti dakkel nga epekto iti panaglabas ti gubat.
  Umad-adu dagiti tangke ken eroplano. Maileppasen ti trabaho iti Yu-488. Ti immuna nga eroplano ti produksion ti Third Reich nga addaan iti uppat a makina. Nabileg unay ken napartak. Ti tampokna ket ti medio bassit a lugar ti payakna, a gapu iti dayta makatayab ti bomber iti kapartak a 700 a kilometro iti kada oras. Kaipapanan daytoy a sigurado a saan a masabet dagiti mannakigubat ti Soviet.
  Isu nga adda baro a parikut ti USSR iti panagaramid iti serbesa. Talaga a naibus ti pigsa ti Red Army. Maikabil dagiti ageskuela kadagiti makina. Dagiti tin-edyer manipud iti edad a sangapulo ket uppat ket aglalaban, dandani opisial. Siempre, nasiglat dagiti lallaki, ken sapasap a nalaing a mannakigubat. Iti ubing pay nga edad, nalaklaka pay ti aglemmeng ken agsakdo iti kayo. Ket naparpartak a ma-master dagiti paglaingan iti militar. Dagiti tin-edyer makilablaban a kas met laeng kadagiti nataengan; Ket narigrigat iti sikolohikal a paltogan dagiti ubbing.
  Dagiti Aleman ket addaan iti medyo adu a babbai nga sniper, ken makauma ken nakababain para iti asinoman a kabaian a mangpaltog kadagiti mannakigubat nga ubing unay...
  Wen, nangrugida nga agsoldado idiay USSR manipud idi agtawen iti sangapulo ket uppat. Inkabilda met dagiti pensionado iti sidong ti armas. Umad-adu dagiti babbai kadagiti tropa. Nangnangruna a situtulok a naawat ti fair sex kadagiti tropa ti tangke ken aviation, ken kas sniper. Nalaing nga sniper dagiti babbai. Ket gapu ta gagangay nga ababada ngem kadagiti lallaki, ad-adda a komportableda a makiranget kadagiti tangke, ken iti aviation met. Masansan a makigubat met dagiti tin-edyer kadagiti tangke. Nasken a maipalagip a dagiti lallaki ken babbai ad-adda a sensitibo ti kudilda, ken saan unay a mapaltogan dagiti eroplano ken tangkeda ngem kadagiti nataengan a lallaki. Saan a dakes dagiti tin-edyer iti akem ti sniper. Mabalin nga agkarayam ti ubing a lalaki iti akikid a giwang, agdisguise, wenno sumang-at iti kayo. Masansan a nangrugi a makasabat ti buyot kadagiti mannakigubat nga awan pay sangapulo ket uppat ti tawenda.
  Ti gubat ibusenna dagiti rekurso ti tao. Ket bumasbassit ti teritoria iti sidong ti panangtengngel ti USSR. Ket masapul met a labanam ti nagadu nga infanteria a Hapones. Ket medio nasayaat dagiti tangke ti samurai, nangnangruna dagiti self-propelled gun. Nagparangda met iti serye nga addaan iti kalalainganna a tangke, a maipada iti pigsana iti T-34, ken napigpigsa pay iti frontal armor.
  Isu a napeggad ti panangtagibassit iti Japan. Ket tapno malabanantayo dayta kasapulantayo dagiti soldado.
  Agnernerbios ken umad-adu ti pungtot ni Stalin. Idi Disiembre 25, 1943, naipaulog ti bilin a dagiti kameng ti pamilia dagidiay simmuko ket mapaltogan, agraman dagiti ubbing a nasurok a sangapulo ket dua ti tawenda, ken dagiti ub-ubing ket maibaon kadagiti kolonia ti panagtrabaho.
  Ad-adda a masansan a nausar dagiti barrage detachment. Ket ad-adda nga aktibo ti panangpaltogda, ken nagusarda iti panangtutuok.
  Agbalinen a basta di maibturan ni Stalin. Ni Beria ti immuna a nangpadas a makinegosio iti naisina a talna kadagiti Nazi. Ngem saan a kayat ni Hitler ti talna. Kayatna a naan-anay a parmeken ti USSR. Maysa pay, bayat a saan a makontrol ken madanon dagiti kaalyadona.
  Napataud dagiti jet aircraft idi Third Reich. Kangrunaanna ti ME-262, ngem kasapulan daytoy a mannakigubat dagiti ad-adda a mapagtalkan a makina tapno saan a masansan unay a madungpar.
  Agpada a kasla makakari ti bomber nga Arado ken ti proyekto a Yu-287.
  Ti kabarbaro a TA-152 ket nangipakita ti bagina a medio nasayaat iti praktis, kas maysa a multi-purpose a lugan ken napartak unay. Iti pangkaaduan, napigpigsa ti militar ti Alemania iti tangatang agingga ita. Maysa pay, dagiti Soviet Yaks ken Laggies, gapu iti kaawan ti aluminum, nagbalinda a nadagdagsen ken saan unay a mamaniobra a gagangay a lugan. Isu a bimmaba ti kalidad ti aviation ti Soviet iti kritikal a tukad. Ti ME-309 nga addaan kadagiti nabileg nga armasna, uray no ikabilanganna dagiti parikut iti kinamaniobra, nasangona a naimbag dagiti lugan ti Soviet, a nangikkat iti ME-109. Ket ti TA-152 ti rumbeng koma a mangsukat iti Focke-Wulf.
  Isu a para kadagiti Aleman amin ket ad-adu wenno basbassit a hockey... Ngem madama idi ti trabaho iti teknolohia.
  Kas pagarigan, ti umuna a tangke nga addaan iti baro a layout ket naikari nga agbalin a Lev-2. Babaen ti panangikabilda iti transmission ken makina iti maysa a yunit iti sango ti tangke, ken panangiyakarda iti torreta iti likudan, nakasalbar dagiti Aleman iti camshaft ken imbabada ti kangato ti lugan. Kas resultana, nagbalin a nalaglag-an nga amang ti "Leon"-2, ket ngarud naparpartak.
  Gapu kadagiti rigat idi panawen ti gubat, ti panagpataud kadagiti nadagsen a tangke ket gistay nagsardeng idiay USSR ti gistay amin a banag iti serye ket nagkaykaysa segun ti T-34-76; Isu a dagiti Nazi, iti proyekto a mangparnuay iti baro a kangrunaan a tangke, saandan a pinanggep a pagbalinen a napuskol unay ti kabal iti sikigan. Ket ti "Leon" ket makalaon iti limapulo ket lima a tonelada, nga addaan iti makina a 1200 horsepower. Nupay kasta, mabalin nga ad-adda a makissayan ti kadagsen ti tangke ti Lev-2 babaen ti panangkissay iti kalibre ti paltog. Nalawag a nagbalin a redundant ti immun-una. Maysa pay, dagiti tallopulo ket uppat ket addaan iti nababa ti kalidadna a kabal, ket uray ti 37-mm, saanen a maus-usar a paltog nga Aleman ket nangrugin a simrek kadakuada.
  Nalawag a freaking out ni Stalin... Ket aggurruod ken kimat... Ngem awan ti maaramidanna...
  Iti Aldaw ti Baro a Tawen, rinugian dagiti Aleman ti panangraut iti di pay naokupar a paset ti Astrakhan iti delta ti Volga. Ti kaadda dagiti adu a bangen ti karayan, narigat a daga, ken ti kaasitgan ti Baybay Kaspio ket nangipalubos ti Nalabaga a Buyot a mangpainget ti depensa ti Astrakhan, ken mangtengngel iti daytoy a nasaysayaat pay ngem ti Stalingrad. Maysa pay, impakita dagiti babbalasitang a Soviet ti awan kaaspingna a kinabannuar.
  Ket idiay Caucasus, nangruna no kalam-ekna, narigat unay ti agdaliasat iti kabambantayan. Pudno, nagna dagiti Aleman iti ad-adda a kombeniente a kosta ti Baybay Caspian. Nagbalin ti Makhachkala a beddeng a sadiay dagiti tropa ti Soviet, a nangurnong iti amin a pigsada iti maysa a dakulap, inkagumaanda a pasardengen dagiti Nazi.
  Ngem awan ti umdas a bala, a maitulod laeng babaen ti baybay...
  Desperado a nakiranget ni Tamara iti awan sapatosna a batalyon dagiti babbalasitang.
  Natangken ti pannakidangadang dagiti mannakigubat ken impakitada ti awan kaaspingna a kinabannuar ken kadakkelan a tured.
  Ket dandani lamolamoda a nakiranget iti kalam-ekna ken yelo.
  Nangipuruak ni Tamara iti granada babaen ti awan kawesna a sakana ket pinaputokanna ti panagbettak, a nangpukan kadagiti kalaban ken nagkidem:
  - Para iti USSR!
  Nangipuruak met ni Anna iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket impukkawna:
  - Para iti komunismo!
  Nagputok ni Akulina iti nasayaat ti panggepna a panagbettak, pinaruarna dagiti kabusor ken nag-blather:
  - Para iti kinatan-ok ti Russia!
  Dinanog ni Victoria ti kabusor, rinugianna a putden ti kabusor, a pinutedna ti barbasna a kasla labaha ket nagmuregreg:
  - Agtakder ti USSR!
  Ni Olympias, a mangpalpaltog iti kabusor ken mangipuruak iti eksplosibo a pakete babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, ket nagsasao:
  - Para iti Fatherland ken balligi agingga iti panungpalan!
  Kastoy ti panaglalaban dagiti babbalasitang. Agtignayda a desperado ken buyogen ti dakkel a determinasion.
  Ni Tamara, bayat ti panagpaltog, napaliiwna:
  - Saan nga alaen ida ti diablo ket kalpasanna alaentayo ida!
  Brutal ti panaglalaban ditoy ken maigiddato iti dayta, makabangon...
  Ni Anastasia Witchakova ket makilablaban iti langit... Agbaliwbaliw pay ketdi ti rupana gapu iti pungtot, ket agkigtot:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana itudona ti kanyon ti eroplano iti puntiria ket paltogan dagiti eroplano ti kabusor, kalpasanna agkigtot:
  - Para iti balligi ti panagtrabaho!
  Ni Akulina Orlova, a mangtukkol kadagiti kalabanna, agngaretnget a sitatalged, a mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Para iti kasta a naindaklan a komunismo, iti intero a planeta!
  Ipukkaw ti piloto:
  - Uray dagiti ubbing ammodakami!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana itudona ti kanyon ti eroplano iti puntiria, ket dadaelenna ti kabusor, ket agkir-in:
  - Iti nagan ti panawen ti komunismo!
  Ipapantayon, ti balasang ket terminator ken sumsumged a gil-ayab. Awan ti bulkan a maidilig iti dayta.
  Inkanta ni Akulina Orlova:
  - Nabayagen nga arapaapko ti pammati iti Dios, natamad unay, diak kayat ti agkararag!
  Ket agresibo a nagkidem kadagiti kinapintas.
  Dagitoy dagiti laban ditoy...
  Ket daanen dagiti eroplano dagiti babbalasitang. Ket daytoy ti dakkel a disbentahada. Ket nadagsen met ken saan unay a maniobra...
  Maysa kadagiti lallaki a makilablaban ti napaltogan, ket awan ti tiempona nga agluksaw a rummuar babaen ti parachute. Ket daytoy, siempre, ti dakkel a gapuananna.
  Aglalaban dagiti babbalasitang iti tangatang ken naragsakda...
  Aglalaban da Albina ken Alvina kadagiti nasayaat a ME-309 a mannakigubat ken, siempre, aktibo a makagun-odda kadagiti iskor.
  Ipagpannakkel unay dagiti babbalasitang ti balligida...
  Pinaputokan ni Albina ti eroplano ti Soviet babaen ti panangusar iti nagarbo, awan kawesna a sakana ket nagkidem:
  - Para kadagiti agilatayo!
  Pinapukan ni Alvina ti tallo a kotse a Ruso babaen ti maysa a panagbettak ket kinunana:
  - Para kadagiti falcons-tayo!
  Situtured a nagnegosio dagiti babbalasitang... Ngem pagay-ayatda met a parigaten dagiti soldado a Ruso.
  Ditoy a natiliw ti maysa a lalaki a piloto nga agtawen iti agarup sangapulo ket uppat. Ket ti napintas a nagtimbukel a muging dagiti ubbing ti nangprito kenkuana. Ket kalpasanna rinugianda nga in-dousing ti lamolamo a lalaki iti ice water... Kalpasanna agburburek a danum, ken manen yelo a danum.
  Dagitoy dagiti makilablaban a kinapintas...
  Inkanta ni Albina:
  -Para kadagiti ngipen, kuko, ngipen, dakulaptayo!
  Impukkaw ni Alvina iti tuktok ti barana:
  - Kayatda ti nasayaat a laban!
  Ket intultuloy dagiti babbalasitang ti nagaramid kadagiti milagro babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakada ken pinaltogan dagiti eroplano ti Soviet.
  Nupay kasta, simmungbat met dagiti piloto a Ruso kadakuada. Kasla nag-transfer da Alisa ken Angela iti Yak-9. Ket irikeptayo dagiti Aleman ken aggigiddan nga agkantatayo;
  Sika ti pannakaiparangarang ti maingel a pagilian, .
  Kakadua Lenin ken Kakadua Stalin...
  Idiay USSR pudno nga agpapada ti amin a tattao, .
  Ket dagiti dakulap ket naaramid iti cast iron ken asero!
  
  Saan a mabuteng ni Lenin iti animal nga Adolf, .
  Ita ni Vladimir ti lider, ni Kakadua Stalin...
  Nadungparmi dagiti Kraut iti mata, saan nga iti kiday, .
  Namimpinsan a napigis amin dagiti Nazi!
  
  Ti Russia ti Inak, .
  Dakkel, awan patinggana a Fatherland...
  Maymaysa a pamilia ti amin a nasion, .
  Asidegen nga agbiagtayo iti sidong ti komunismo!
  
  Papigsaen tayo ti pagilian tayo
  Bay-am a napartak nga agbalin a berde ti Russia...
  Idungpartayo ti muging ti pasista wenno imbes ketdi, .
  Ket patiennak, saan nga agbalin a bato ti pannakabalintayo!
  
  Ket ni Jesus kas maysa a lider ket medio naindaklan, .
  Isu ti Apotayo, ken ti Puraw a Dios ti Uniberso...
  Ket ti Fuhrer ket maabakto iti nakaro unay, .
  Ngamin, nagbalinen a di nagbaliw ti kinalaingtayo!
  
  Wen, para iti pagimbagan ti Inatayo, nasantuan, .
  Nakaro ti pannakidangadangtayo kadagiti Fritz...
  Maysa a balasitang ti agtartaray a di nakasapatos iti niebe, .
  Kayatna ti makiranget iti nakapungtot a pungtot!
  
  Wen, nagbalin itan ni Stalin a lider ti Soviet, .
  So great, natured ken nasigo...
  Ti kabusor ti komunismo dina sagiden ti Russia, .
  Nupay adda kenka ti bileg ni Lucifer!
  
  Mabalintayo a maala ni Hitler, patiennak, .
  Uray no naikkan iti demonio a pannakabalin...
  Ni laeng Hitler ti animal a mangbiktima, .
  Nupay, let"s face it, saan a moron dagiti Kraut!
  
  Iti ababa a pannao, sumrektayo idiay Berlin kas mannakigubat, .
  Sadiay a kaduatayo ni Lenin, aka Stalin...
  Nalakatayo a mapisang dagiti pasista a kas kadagiti kuting, .
  Ket patiendakami, saan a bumassit ti pigsami!
  . KAPITULO No. 6.
  Dimtengen ti baro a tawen ti 1944... Iti laksid ti narigat unay a kasasaad kadagiti sango, naaramid ti trabaho idiay USSR tapno mangparnuay kadagiti baro nga alikamen. Nangnangruna, naipit dagiti dakkel a namnama iti tangke ti IS-2 ken dagiti nabileg nga armasna. Ti 122-mm a kanyon ket mabalin nga agbalin a nabileg nga argumento iti gubat maibusor kadagiti Nazi. Naipit met dagiti namnama iti T-34-85 babaen ti napigpigsa a paltog, dakdakkel a torreta, ngem isu met laeng ti kasko ken chassis.
  Nakarkaro ti kasasaad kadagiti eroplano. Ti Yak-3 ket saan a makastrek iti produksion gapu ti kaawan ti nangato a kalidad a duralumin, ken ti LAGG-7 ket saan a napataud no awan ti panagbaba ti produksion gapu ti baro a makina.
  Isu nga inkeddeng ni Stalin nga iti agdama ti kangrunaan a mannakigubat a Soviet ket agtalinaed a ti YAK-9 ken LAGG-5, ken ti eroplano a mangraut nga IL-2 ket nalaka a maaramid ken makalasat. Ket kadagiti tangke adda in-inut a panagbalbaliw iti T-34-85 ken IS-2.
  Nupay tapno awan ti panagbaba ti produksion...
  Ket ti sango ket agburburek kadagiti seam, dagiti Aleman ket kautiboda ti Caucasus. Natnag ti Makhachkala, ket umas-asidegdan kadagiti beddeng ti Azerbaijan!
  Ditoy a nakiranget ni Tamara iti batalyon dagiti babbai. Manen, dagiti babbalasitang a naka-ragrag manipud kadagiti tunika ken awan sapatosda nakirangetda kadagiti nangatngato a puersa ti kabusor.
  Pinaputok ni Tamara ti panagbettak kadagiti Nazi, a nangpukan iti dadduma kadagiti kabusor. Ket kalpasanna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana nangipuruak iti granada buyogen ti makapapatay a puersa ket nagkigtot:
  - Gloria ti USSR!
  Siuumiso unay ti panangpaltog ni Anna kadagiti Nazi. Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana nangipuruak kadagiti granada buyogen ti makapapatay a puersa, a nangpisang kadagiti kalabanna.
  Kalpasanna, impukkawna:
  - Gloria ti komunismo!
  Ni Akulina, a nangpaltog iti kabusor, pinutedna ti pasista nga infanteria. Pinutedna dagiti Kraut, a nangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a sakana ket nagkidem:
  - Para ken Russia, ti naindaklan nga inatayo!
  Ni Victoria, a nangpaltog iti kabusor ken nangipuruak kenkuana kadagiti granada babaen ti awan sakana, napaliiwna:
  - Para iti naindaklan nga Ina a Daga!
  Ti Olimpiada, a mangpalpaltog met manipud iti machine gun, ket nagsasao:
  - Gloria iti panawen ti naindaklan a komunismo!
  Natan-ok dagiti girls fighters...
  Aglalabanda a kas iti rumbeng a...
  Ni Tamara, bayat ti pannakidangadang, nalagipna ti panangrugi ti gubat. No kasano a masapul a makalisi kadagiti tropa ti Alemania. Kalpasanna, nangngegna ti nadaranudor nga impakto dagiti paltog. Pumanaw ti balasang iti kanyon. Natiliw dagiti Aleman ti gayyemna a ni Tatyana, innalada ti baro a sapatosna, pinigisda dagiti alahas ken aritosna. Ket intarayda a di nakasapatos iti pannakakautibo... Anak ni Tatyana ti sekretario ti regional committee, ket saan a masansan a kasapulan a magna nga awan ti sapatosna. Daytoy ket pannakaibabain ti kinatangsit; Pinagdara ti balasitang dagiti sakana ken nagsennaay iti tunggal addang.
  Nakasuot met ni Tamara iti baro a botas a naited kenkuana, ket manipud iti napaut a panagdaliasatna, natangken ti mugingna. Ket inuksobna ti sapatosna ket nagna a di nakasapatos. Isu ket maysa a balasitang manipud iti purok, a nangaramid iti pagrebbenganna idiay Ukraine. Idi ubing pay, magmagna pay dagiti sakana kadagiti bakras ti bantay. Ket daytoy, siempre, saan a maidilig kadagiti kalsada ti tanap. Pudno a naikkaten dagiti callus iti suela, ken saan unay a komportable ti magna. Ngem alisto manen a nagbalin a nagaspang dagiti saka. Ket dandani saan a nagsagaba.
  Ngem di nagbayag, nakaro ti pannakapukaw dagiti sakana ni Tatyana isu a saanen a makapagna. Pinaltogan koma dagiti Aleman, ngem asida ti kinapintasna. Inkabildak iti kariton, ngem kas subad, pinagkantadak. Makaay-ayo ti timek ni Tatiana ken nagkanta kadakuada iti sumagmamano a kanta a neutral iti politika.
  Saan nga ammo ni Tamara no ania ti simmaruno a napasamak kenkuana. Isu a mismo ti nagna iti kabakiran, nariknana babaen kadagiti awan kawesna a sakana dagiti bunggoy, bunggoy, sanga, ken makaay-ayo pay ketdi ti riknana. No magnaka kadagiti natadem a bato ti bantay, uray dagiti nakalkaldaang a dapan, no mabayag ti pannagna, agbalinka a makasagid ken nasakit. Ket ad-adda pay a di makaay-ayo ti magna kadagiti siit. No agdekket dagitoy kadagiti suela, ad-adda nga agbalin a nasakit, uray kadagiti narangkis a suela ti balasitang.
  Bayat ti panagdaliasat, naparmek ni Tamara ti bannog ken bisin. Nangan ti balasitang kadagiti berry, ket saan nga umdas dayta. Ket napartak nga umab-abante dagiti Aleman. Ni Tamara, a nairuam nga agnanaed iti kabambantayan, ket saan unay a pamiliar kadagiti kabakiran ti Ukraine. Nayaw-awan ket nasarakan ti bagina iti kaunggan ti likudan.
  Ket kasla naanup a pusa iti kabakiran. Kalpasanna, tiniliw ti balasang dagiti Aleman a nakamotorsiklo. Pinasardengda ti lugan nga addaan iti stroller tapno makaala iti danum. Ket immasideg ni Tamara iti machine gun ket rinugianna a putden ti kabusor babaen iti dayta. Ket agduadua a mangputed, ngem umiso. Ket matnag ken agkurba dagiti pasista gapu iti panagsagaba. Leppasen ida ni Tamara. Dinagna ti maysa kadakuada iti barukong babaen ti lamolamo a mugingna, ket natnag. Ket nalpas ti balasang kenkuana.
  Kalpasanna, simmang-at ti kinapintas iti motorsiklo, inpigketna ti pedal babaen ti lamolamo a sakana, sa naglugan.
  Naragragsak nga amang ti aggaraw iti kastoy a dalan ngem ti magmagna ken awan sapatos.
  Nagung-ungor ni Tamara bayat ti pannagnana:
  - Lovely brothers, ayat, ayat kakabsat nga agbiag! Saan a kasapulan a pakarigatan ti hepetayo!
  Kastoy ti timmaud ti ari ti gubat.
  Ket ita makilablaban kadagiti pasista a kasla Komsomol terminator. Ngem saan a patas dagiti puersa, ket mapilitan nga umatras ti batalyon dagiti babbalasitang. Agburburek dagiti gubat ditoy a kasla danum iti higante a kaldero iti rabaw ti bulkan.
  Napaliiw ni Anna, a mangpalpaltog ken mangipuruak iti makapapatay a granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Iti gubat, nasayaat amin a pamay-an, malaksid kadagiti agpakamatay!
  Ni Akulina, a mangpalpaltog iti kabusor, a mangtukkol kadagiti Nazi, napaliiwna:
  - Dakami ti umuna iti amin!
  Ket ti lamolamo a muging ti balasitang insukona ti sagut a pannakadadael.
  Ni Victoria, a mangpalpaltog kadagiti pasista ken mangputed kadagiti kabusor babaen kadagiti panagbettak ti machine-gun, ket nagsasao:
  - Awan ti asi kadagiti kabusor!
  Ket inkidemna dagiti kakaduana.
  Inwaras ni Olympias dagiti lamolamo, nakitikit a sakana iti nadagsen a bunggoy dagiti granada ket nagkidem:
  - Para iti kinatan-ok ti kaaduan a natauan a korte iti lubong ken komunismo!
  Talaga a nadayag dagiti mannakigubat ditoy, ken kasla naggapuda iti panawen ti law-ang.
  Aglalabanda buyogen ti nakaro a kinarungsot.
  Ngem umab-abante pay laeng dagiti Nazi idiay Caucasus. Idi Pebrero 1944, nagkaykaysa dagiti Aleman ken Turko, a nangputed kadagiti tropa ti Soviet iti dua a di agpapada a paset.
  Kiniddaw ti Fuhrer a leppasenna ti USSR. Inyunnat latta ni Astrakhan. Dagiti Nazi ket adda iti fighting shape a kas iti kanayon... Dagiti immuna a ME-262 ket makilablaban iti tangatang. Nasken a maipalagip a saanda a nangpataud iti sensasion. Iti napartak a kapartak saan unay a kombeniente ti mangdungpar manipud kadagiti 30-mm a kanyon ti eroplano. Wen, nasken a mapaliiw a sipapasnek daytoy. Adda met sumagmamano a parikut ti ME-262 gapu iti nadagsen a dagsenna. Buyogen ti kinamaniobra nangnangruna.
  Ad-adda a naballigi ti pannakausar, ti TA-152 ket pagay-ayat dagiti piloto ken nagbalin a workhorse. Kinapudnona, agpada a front-line bomber, fighter ken attack aircraft ti kotse. Adda pay ketdi kapanunotan a mayakar ti intero nga aviation ti Alemania iti daytoy nga eroplano. Karaman kadagiti pagimbaganna, rumbeng a madlaw ti panagbiag ken kapartak, ken nabileg nga igam, a maibagay agpadpada kadagiti eroplano a mangraut ken mannakigubat.
  Ti ME-309, a mamoderno, ket ad-adda met nga aktibo a maus-usar. Agserserbi pay laeng ti ME-109, ngem saan a maikkat tapno saan a maksayan ti produksion. Adda pay ketdi baro a pannakabalbaliw ti ME-109 "K" nga addaan iti napigpigsa a makina, nga armado iti lima nga air cannon a maminsan. Saanmo a maparmek ti kasta a makina iti kasta a kinalaka.
  Nakaawat met ti ME-309 iti napigpigsa a makina ken nagwalis kadagiti payak. Napeggad unay a kotse. Agtayab pay laeng dagiti piloto ti Soviet kadagiti daan nga eroplano, ket bumasbassit laeng ti kalidadda. Ngem iti agdama, saan unay a dakes ti Yak-9, medio maniobra, ken saan a kasapulan ti nalabes a kapartak.
  Napigsa dagiti tropa ti Alemania... Timmaud dagiti panagsusupiat maipapan iti tangke a T-34-85. Rumbeng kadi a napuspuskol ti kabal ti torreta? Ngamin, iti daytoy a kaso ngumato ti timbang. Mapaliiw koma a bimmaba ti kalidad ti kabal ti Soviet. Agkurang dagiti alloying element, ket bimmaba ti kalidad ti panag-welding wenno casting agingga kadagiti kritikal a lebel.
  Ngem aglalaban dagiti babbalasitang a kasla bida...
  Kalpasanna, madadael ti tangke ni Elizabeth ket pumanaw dagiti babbalasitang. Di nakasapatos ken nakabikini agtarayda iti niebe, a mangibati kadagiti nagarbo a tugot ti saka.
  Napaliiw ni Catherine buyogen ti makapungtot a panagkita:
  - Naan-anay a maitibkolkami!
  Sipupungtot a napaliiw ni Elena:
  - Ngem mangabaktayo latta!
  Nagpaputok ni Elizabeth iti pistola, a nangdungpar iti Aleman a motorista ket nagmuregreg:
  - Nadungparko ti Aleman! Kasano a magun-odna a dagus dayta kaniak!
  Sibibileg a kinuna ni Efrasia:
  "Agpatinggada sadiay ti biagda, ket dida makalibas nga agsubli!"
  Agresibo a balasitang ni Catherine, ket inkantana:
  - Iti pungtottayo, kantaentayo dagiti kanta ti imperio!
  Agtaray dagiti babbalasitang nga agturong iti bagbagida, ket agkir-in dagiti lamolamo a nagtimbukel a mugingda.
  Ti ubing a lalaki, idi nakitana dagiti babbalasitang, dinamagna kadakuada gapu iti butengna:
  - Ket sadino ti naggapuam a di nakasapatos?
  Insungbat ni Elizabeth:
  - Ar-aramidenmi ti taktikal a maniobra!
  Nagkidem ti ubing:
  - Maysa, dua - ti panagleddaang ket saan a problema, .
  Dikay koma pulos umatras!
  Pagtalinaedem a nangato ti agong ken ipusmo, .
  Ammuem a kanayon a kaduam ti pudno a gayyem!
  Nagkidem ni Catherine, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Ammuem a kanayon nga adda kenka ti matalek a gayyem!
  Impukkaw ni Elena:
  - Dika agbuteng! Agsublikaminto....
  Ket nagpukkaw amin nga uppat a babbalasitang a sangsangkamaysa;
  Mamatiak a makariing ti intero a lubong, .
  Addanto agpatingga ti pasismo...
  Ket agsilnagto ti Init - .
  Ti dalan a mangsilnag iti komunismo!
  Nakasagana dagiti mannakigubat a mangpisang iti aniaman nga Aleman... Ket di nakasapatos iti niebe ket seksi ken napintasda unay. Anian a nagpintas dagitoy a babbalasitang, kas kadagiti agsabong ken di agkupas a rosas.
  Bueno, saan nga agang-angaw ni Hitler, ken agtaytayab iti aglawlaw ti Inatayo nga ulep. Ilumlomna dagiti ngipenna iti mismo a pusona ket ibukbokna ti darana!
  Ket mangibati dagiti babbalasitang kadagiti napintas unay a tugot iti likudanda. Sursuroten dagiti Aleman dagitoy a tugot ket agruknoyda ken agtungtung-edda a mabisin. Dagitoy dagiti atap a mannakigubat nga isuda. Ket agek dagiti Aleman kadagiti tugot ti saka dagiti babbalasitang.
  Ket aglalaban da Anastasia Witchakova ken Akulina Orlova iti tangatang. Dua a nagsayaat a babbalasitang.
  Ni Anastasia, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangiturong iti eroplanona, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, inkantana:
  - Labanantayo para iti naraniag nga inton bigat!
  Nagkidem ni Akulina, a mangputed kadagiti ipus dagiti Nazi babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ag-kiss tayo!
  Ket dagiti babbalasitang ti mangsapsaplit manen kadagiti Aleman nga awan ti aniaman a asi wenno seremonia. Nasiribda unay.
  Insubli manen ni Anastasia ti Yak-9-na ket, agkigtot, nagsasao:
  - Dayta ti nagan ti komunismo!
  Immanamong ni Akulina iti daytoy:
  - Mamatiak a makariing ti intero a lubong...
  Nagmuregreg ni Anastasia, a mangtukkol kadagiti Aleman:
  - Ti pagiliantayo ti inittayo!
  Ket dagitoy dagiti makilablaban a babbalasitang ditoy, ti kangatuan a klase ti Soviet.
  Ket magun-odan dayta dagiti Aleman, dakes unay. Ket dumakdakkel ti panagbubusor...
  Idi Marso, rinugian dagiti Nazi a rauten ti Baku. Adda panangraut iti dakkel a siudad a napno iti lana. Narungsot dagiti gubat.
  Dagiti Aleman ket paltoganda ti Baku babaen ti panagusar kadagiti nadagsen nga artileria.
  Ket bombaenda dagiti stormtrooper. Ngem ti umuna, kabarbaro a Yu-488, a mailasin gapu iti dakkel a pannakabalinda, mangitumba met kadagiti bomba. Dagitoy a kotse ket animal laeng.
  Maysa kadakuada ti mangipakita kada Gertrude, Eva, ken Frida. Dagiti napintas a babbalasitang, nga addaan iti nagsayaat a buya, mangitumba kadagiti bomba kadagiti posision ti Soviet. Ket patayenda dagiti soldado ken sibilian ti Red Army.
  Agburburek ti Baku... Agpangato ti asuk kadagiti adigi. Agburburek met dagiti bubon ti lana, mauram ti amin.
  Kuna ni Gertrude nga agngisiten:
  - Ay-ayaten ti Dios ti Alemania!
  Umanamong ni Eva, a mangipigket iti lever babaen ti lamolamo a mugingna ken mangitumba kadagiti bomba:
  - Saan man! Datayo ti napili a puli!
  Agresibo a nagkanta ni Frida:
  - Dagiti tattaotayo ket dagiti napili iti langit!
  Ket inkidemna dagiti kakaduana. Dagitoy ti kita ti makilablaban a babbalasitang ditoy, basta pannakaiparangarang ti kinaagresibo. Ken labanan ti pressure.
  Pinaputok ni Gertrude ti bimtak ti air cannon ket nagkigtot:
  - Para iti kinatan-ok ti Amatayo!
  Ni Eva, a nangpaltog kadagiti kalabanna, pinasingkedanna:
  - Para iti colossal a kinatan-ok!
  Agparang a dagus a naka-master dagiti babbalasitang kadagiti eroplano. Dagitoy dagiti makilablaban a gagayyemda.
  Ket dikay" makaabak kadakuada kadagiti baraha iti kasta a kinalaka. Ket irikepkependa dagiti kabusorda buyogen ti narungsot a kinaranggas.
  Napaliiw ni Frida:
  - Siak ket maysa a babai nga addaan iti naindaklan nga arapaap ken kinapintas!
  Kalpasanna isu ket nagpaputok manen manipud kadagiti kanyon ti eroplano, a nangpaltog kadagiti mannakigubat ti Soviet a mangpadpadas a mangraut iti Aleman a monster.
  Wen, mariknam a kasla dikay" malabanan dagiti Nazi.
  Naraut ti Baku.
  Ni Tamara ken ti batalyonna ket makilablaban para iti daytoy a siudad. Desperado a makilablaban dagiti babbalasitang ken mangipakitada iti awan kaaspingna a kinabannuar.
  Nagpaputok ni Tamara iti bumtak, nangipuruak iti granada babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, a nangiwaras kadagiti Aleman ken dagiti mersenaryoda, ket nagikkis:
  "Para iti awan patinggana a Fatherland-ko!"
  Ket inkidemna dagiti kakaduana. Isu ket mannakigubat iti kangatuan a tukad, nga awan ti kapadana.
  Nupay, siempre, saan met a dakes dagiti dadduma a babbalasitang. Ibagatayo pay ketdi a nasayaat unay ti pannakidangadangda.
  Kas pagarigan, innala ken pinapatay ni Anna dagiti Nazi, a kasla adda danog manipud iti sickle.
  Ket nagkidem:
  - Para iti USSR!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna intedna ti mammapatay a sagut ni patay.
  Nagkidem ni Akulina, a mangpalpaltog iti kabusor:
  - Para iti Motherland-ko!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ilansananto dagiti regalo ti pannakadadael, nga agsasaruno nga ikisapna ti amin.
  Labanan ni Victoria dagiti kabusorna, nga agtigtignay a desperado ken desidido. Knocks out dagiti kalaban babaen kadagiti burst. Kalpasanna, babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangipuruak kadagiti makapapatay a granada. Ket agpukpukkaw:
  - Para kadagiti kapanunotan ti komunismo!
  Aglalaban met ti Olimpiada. Ket daytoy bannuar a balasitang mangipuruakto iti intero a kahon ti eksplosibo babaen kadagiti lamolamo, masel a sakana. Ket agsubli ti tangke ti Lev.
  Ipukkaw ti mannakigubat:
  - Ngem ni Pasaran!
  Makilaban a babbalasitang ken napintas unay. Dida pulos sumuko wenno sumuko. Addaanda iti bileg dagiti terminator.
  Ket saan unay a patas dagiti puersa... Nalapunos ti Baku kadagiti apuy. Awan ti bala dagiti tropa ti Soviet. Ket daytoy ti kangrunaan a parikut.
  Adu ti sumuko gapu iti kinaawan namnama.
  Piliten ni Gerda ken dagiti tripulantena dagiti lallaki nga adipen nga agepan dagiti lamolamo a suela. Situtulnog nga aramidenda dayta ken dildilpatanda dagiti mugingda.
  Kalpasanna, sumang-at manen dagiti babbalasitang iti Panther 2 ket paltoganda. Dagiti paltog ti Soviet ti agtuktukkol...
  Dandani natiliwen ti intero a Caucasus. Ngem agtengtengngel pay laeng ni Yerevan. Ti siudad ti Poti, ti maudi a sangladan a nakaibatayan pay laeng dagiti tedda ti Black Sea Fleet, ket sibabannuar a makilablaban.
  Ket sadiay aglalaban dagiti babbalasitang a nagduduma ti nasionalidadda. Ket makilablaban ti detatsment dagiti awan sapatosna a Gulnazi. Maysa a napintas a babai a taga Georgia, ken addaan iti bilin para iti balasang.
  Mangipuruak ni Gulnazi iti maysa a supot ti eksplosibo babaen ti lamolamo a sakana, a pinagsina dagiti Nazi ken agkigtot:
  - Gloria iti kinatan-ok ti sangalubongan a komunismo!
  Ti kaduana a Tamil ket mangipuruak met iti granada buyogen ti makapapatay a puersa babaen ti lamolamo a sakana, a mangpisang kadagiti Turko ken agpukpukkaw:
  - Para iti Ina a Daga!
  Ni Masha, maysa a balasitang manipud Russia, ket mangted iti panagbettak ken mangipuruak iti bumtak a bileg babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ken burakenna dagiti pasista, ipukkawna:
  - Gloria iti panawen ti sangalubongan a komunismo!
  Mangted met ni Margarita iti nasayaat ti panggepna a turno. Inpukanna dagiti pasista ket babaen ti lamolamo a mugingna nangipatulod iti sagut ti mammapatay nga ipapatay, a nangrumek kadagiti kalabanna ken nagikkis:
  - Para iti balligitayo!
  Kastoy ti bannuar a pannakidangadang dagiti babbalasitang. Ket talaga a dida mapasardeng, ken dida maisubli. Babai laeng a mannakigubat ken super. Ket no makirangetda, ngarud makirangetda a kasla bannuar ken supermen!
  Ngem, anian, narigat ti mangtengngel kadagiti pasista ken dagiti nangatngato a puersada. Iti langit, makagun-od da Albina ken Alvina iti kompiansa nga iskor. Ket nakaad-adu nga eroplano ti maitumba isu a nalawag a dida mapasardeng.
  Ni Albina, a mangpalpaltog iti sabali pay nga eroplano ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, inkantana:
  - Saantayo a maabak, agbalin nga ay-ayam ti mangnganup!
  Nagkidem ni Alvina, a nangputed kadagiti kalabanna ken sipipinget a nangbaliwbaliw iti ulona iti nabileg a tengngedna:
  - Gloria iti panawen ti baro nga Aryan order!
  Ket sumuko met babaen ti lamolamo a mugingna...
  Tunggal maysa kadagiti babbalasitang ket napaltoganen ti nasurok a lima gasut nga eroplano ken nakaawatda iti Knight"s Cross ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Isuda ket kasta a di kapapati a kinapintas. Ket no dati a kabkabilenda dagiti kabusor ti Third Reich, ngarud dagitoy a sairo ket saan a mapasardeng. Nasurok a lima gasut nga eroplano ti napaltogan iti asideg laeng ti Marseille. Daytoy a penomenon ket, siempre, iti kasayaatan a kasasaadna. Inkeddeng pay ketdi ni Hitler nga aprobaran ti maikanem a tukad ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti bulong ti platinum oak, kampilan ken diamante.
  Maited dayta iti umuna a tao a mangpapatay iti nasurok a sangaribu nga eroplano. Ket nakaskasdaawto laeng ti resultana.
  Naminsan a pinuted ni Albina ti lima nga eroplano ti Soviet babaen ti maysa a panagbettak manipud kadagiti 30-mm kalibre a kanyon ti eroplano ket, inprentana dagiti gatilio babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagkullayaw:
  - Gloria iti pigsatayo!
  Ni Alvina, a mangpukan kadagiti kotse ti Soviet ken mangputed kadagiti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagsasao:
  - Dakkel a dayag ti kinabannuar!
  Ket nagkidem dagiti mannakigubat!
  Aglalabanda a kas iti kanayon kadagiti bikini ken awan sapatosda, ket daytoy ti pigsada. Babai laeng a supermen dagiti babbalasitang. Uray no agserserbida iti dakes a panggep. Ket pagay-ayatda nga ituno ti muging dagiti kautibo a payunir babaen ti apuy. Dagitoy dagiti babbalasitang ditoy. Naulpit ngem nakaay-ayat.
  Naminsan kinuna ni Albina:
  - Awan ti kinaimbag iti lubong, adda laeng kinakapuy!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna nangitumba iti maysa a paris a bomba kadagiti posision ti Soviet, a nangtukkol iti tallo a paltog.
  Dagitoy ket mannakigubat a naan-anay nga awan asi iti asinoman! Ngem basta makarumek dagiti danogda.
  Napaliiw ni Alvina nga agngisiten:
  - Awan ti lugar para kadagiti nakapuy iti sirok ti init!
  Ket inkidemna ti kaduana.
  Mannakigubat nga awan ti ipakpakitada a pagkapuyan ken pulos a di sumuko. Pudno nga isuda ti kampeon dagiti kampeon. Nupay addaan iti pagilasinan a minus, yantangay agserserbida iti dakes a puersa.
  Ngem maigiddato iti dayta naragsak ken makaay-ayo.
  Nagkidem ni Albina, a nangibukbok kadagiti ngipenna ken nangipatulod kadagiti mammapatay a shell ti eroplano kadagiti kalabanna:
  - Ti sao a Nazi ket sagrado - dadaelentayo dayta iti agnanayon!
  Agresibo a nagkuna ni Alvina, a nangtukkol kadagiti kalabanna:
  - Talaga a piratakami!
  Ni Albina, a nangputed kadagiti kabusor, pinasingkedanna:
  - Amin a dadduma ket arapaap!
  Ket nagbalin a kasta unay dagiti mannakigubat a mangrumek ken mangtukkol iti amin, a kasla mangsapsaplitda kadagiti puck babaen kadagiti sarukod.
  Nagkidem ni Alvina bayat ti panangduprakna kadagiti eroplano ti Russia:
  - Dakami dagiti makilablaban nga agila ni Hitler!
  Ket inkidemna dagiti kakaduana.
  Talaga a palubosan dagiti mannakigubat ditoy ti bituka manipud kadagiti kabusorda. Adu ti maawat ti Red Army manipud kadakuada.
  Magagaran unay dagiti mannakigubat a babbalasitang a mangtukkol kadagiti tropa ti Russia.
  Ngem dadaelen ni Helga iti TA-152 dagiti puersa ti daga ti Soviet. Tukkolna ti SAU-85 ket agkigtot:
  - Para iti kinatan-ok ti Alemania ken dagiti annakna a lallaki ken babbai!
  Ngem agtultuloy pay laeng dagiti laban para iti Astrakhan.
  Ikagkagumaan dagiti babbalasitang ti amin a kabaelanda a mangtengngel.
  Mangipuruak ni Alenka iti bomba nga addaan kadagiti eksplosibo babaen ti awan sakana. Lua dagiti pasista ken agpukpukkaw:
  - Para iti sagrado a komunismo!
  Ni Anyuta, a mangpalpaltog kadagiti Nazi ken mangipuruak met iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agkigtot:
  - Ken pannakaisalakan para iti pagilian!
  Nagkidem ni Alla, a nangtukkol kadagiti kalabanna, nangpukan kadakuada nga awan ti di kasapulan a seremonia, ken nangipuruak iti granada babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Kastoy ti uni ti dayagtayo!
  Ni Maria, a mangdaddadael kadagiti kabusorna, mangipuruak kadagiti regalo ni patay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agngarngaretnget:
  - Naindaklankami iti dayagmi!
  Ni Marusya, a mangpukan kadagiti umab-abante nga Arabo a mersenaryo a nagsasaruno ken mangipuruak iti granada babaen ti awan sakana, agung-ungor:
  - Para kadagiti panagbalbaliw, tapno maminsan a bumaba dagiti presio!
  Ni Matryona, a mangiddep kadagiti Nazi babaen ti machine gun, innalana dayta ket nagkidem:
  - Ti Inatayo nga USSR! Madunorto apo!
  Agtignay dagiti mannakigubat ditoy buyogen ti dakkel nga agresibo. Ket dakkel ti panangpilitda iti pannakidangadang.
  Kaaduanna nga ipakitada ti nagdakkel nga aerobatics-da. Ket pudno a di mapengdan a panangpilit.
  Barefoot dagiti mannakigubat, ngem naragsak...
  Idi Abril, kinautibo dagiti Nazi ti Baku. Ti kinakurang ti bala ti nangdadael. Maigiddato iti dayta, dandani naggigiddan a natnag ni Poti. Ti laeng Yerevan, a masarakan kadagiti bakras ti bantay, ti nangtengngel. Ngem isu met ti nasentensiaan. Agkurkurang met ti bala ken taraon sadiay. Daytat" basta saan pay a rinaut dagiti Turko daytoy a siudad, ket mabisbisin ti buli.
  Dagiti babbalasitang manipud iti batalyon ni Tamara ket paset a naungaw kadagiti mannakigubat iti uneg ti daga, ket dadduma, agraman ti komander, ti naggunay iti likudan nga agturong iti sango... Kayatda ti lumasat iti bukodda.
  Dandani naan-anay a naala ti Caucasus, ngem agtultuloy ti gubat. Nupay napukaw ti USSR ti kadakkelan a pagminasan iti lana iti dayta a tiempo. Ngem saan a nadadael ti espiritu ti Red Army. Ken adda met lana iti rehion ti Volga, idiay Siberia ken iti adu a dadduma pay a lugar.
  Imbilin ni Hitler a leppasenda dagiti Ruso idiay Astrakhan inton Abril 20. Ket nagbukbukel dagiti gubat iti dakkel a rukod. Ket kimmaro ti panagbomba.
  Nasarakan ti USSR ti bagina iti sidong ti napigsa a panangpilit. Adda met dagiti laban para iti Alma-Ata, a rinaut dagiti Hapones. Dandani naan-anay a nalikmut ti siudad.
  Dagiti samurai, apaman a nabara bassit, pinadasna ti nangpataud iti opensiba iti direksion ti Magadan.
  Nakiranget ni Veronica idiay Alma-Ata ket, kaduana ti batalyon dagiti babbalasitangna, nakirangetda iti panangraut dagiti samurai.
  Ket adu dagitoy ditoy. Aglalaban met dagiti Insik, a narekrut babaen ti collapse methods.
  Ibelleng dagiti Hapones dagiti duyaw a soldado iti gubat... Umabanteda ken literal nga ibukbokda dagiti posision ti Soviet babaen kadagiti bangkayda.
  Agputok ni Veronica. Ket mangpukan kadagiti Insik ken samurai iti ranggo. Mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agkir-in:
  - Gloria iti espiritu ti Ruso!
  Agputok met ni Marfa, putdenna dagiti kalaban ken agkigtot:
  - Para iti Amatayo!
  Agkigtot ni Natasha, a mangpaltog kadagiti Hapones ken Insik a soldado a narekrut nga agtignay kas taraon ti kanyon:
  - Para iti Naindaklan a Komunismo!
  Nagkidem ni Alina, a nangpaltog kadagiti samurai ken mannakigubat nga Insik, a mangpukan kadakuada buyogen ti dakkel a panagayat, ken mangted iti sagut ti ipapatay babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Para kadagiti baro a beddeng ti komunismo!
  Paltogan ni Veronica ti kabusor buyogen ti dakkel nga eksakto, ken tuktokna ti ulo dagiti Insik, ket maigiddato iti dayta, agkigtot:
  - Gloria iti daga ti Soviet!
  Ket babaen ti lamolamo a sakana mangipatulod iti dakkel a puersa ti granada, a mangpisang kadagiti amin a kabusor.
  Ni Marta, a mangputed iti kabusor ken mangipuruak iti sagut ni patay babaen kadagiti lamolamo a ramayna, agkigtot:
  - Iturayan ti panawen ti komunismo!
  Ni Natasha, a nangpisang iti pakete ti eksplosibo babaen ti awan kawesna a sakana, pinigisna ti maysa a masa dagiti Insik, a nagsasao:
  - Para iti baro nga urnos ti Soviet!
  Nagkidem ni Alina, a siuumiso unay a nangpaltog iti kabusor:
  - Para kadagiti baro a beddeng ti komunismo, makirangettayo!
  Ket ti lamolamo a mugingna ti nangted iti dalan iti bomba a mangdadael.
  Aglalaban a babbalasitang, kasla agburburek dagiti kirmat kadagiti matada.
  Saan, saan a parmeken dagiti Hapones dagiti kasta a tattao, uray no kaduada dagiti puersa ti China. Ket agdardaras dagiti samurai a rumaut.
  Ket manen ibellengda amin nga umasideg kadagiti bangkay. Ngem adu unay dagitoy, ket masapul nga umatras ti batalyon dagiti awan sapatosna a kinapintas.
  Ket addaan dagiti Hapones kadagiti ninja girls. Ket narigat unay a labanan dagitoy.
  Kasta unay ti panagkir-inda, aglalaban ken napintasda. Ket ipuruakda babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada, dagiti sagut nga addaan iti dakkel a makadadael a pannakabalin.
  Maysa a balasitang a ninja nga asul ti buokna ti mangputed kadagiti soldado ti Soviet babaen kadagiti kampilan ken agkigtot:
  - Para iti panawen ti panagturay ti emperador!
  Maysa a balasitang a ninja nga addaan iti duyaw a buok ti mangpatpataray iti gilingan, mangrumek iti militar ti Russia, ken agkigtot:
  - Gloria iti panawen ti banzai!
  Maysa a balasitang a ninja a nalabaga ti buokna ti nagusar iti teknik ti helikopter, pinutedna ti maysa nga opisial ti Soviet sa nagsasao:
  - Kanayon nga agballigi kami!
  Maysa a balasitang a ninja a puraw ti buokna ti nangusar iti teknik ti kulibangbang, nangputed iti tallo a soldado a Ruso, ken nangipuruak iti gisantes babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Bimtak ken binaliktadna ti tallopulo ket uppat.
  Nagkidem ti mannakigubat:
  - Para iti baro nga order ti Hapon!
  Nagsayaat ken talaga a nalamiis dagiti babbalasitang ditoy... Ket nasabat ti Red Army iti Far East ti nakaro a kabusor.
  Ngem iti sentro, kellaat nga iraraut dagiti tropa ti Soviet iti direksion ni Rzhev.
  Ditoy a makilablaban dagiti tripulante ni Elizabeth iti umuna a gundaway iti baro nga IS-2 a tangke. Maysa a kotse a nakaipit ti dadduma a namnama. Gagangay nga adda lima a tripulante, ngem ditoy dagiti mannakigubat madaeran ti uppat.
  Pinaputokan ni Elizaveta ti 122mm a paltog. Agtayab ti makadadael a projectile buyogen ti makapapatay a puersa. Deskribirenna ti maysa nga arko ken maidungparna ti T-4 manipud iti adayo.
  Ipukkaw ni Elizabeth:
  - Nasayaat ti panangdungparko iti daytoy!
  Agkarga ni Ekaterina kas sungbat, usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, ket agkuna a buyogen ti pannakarurod:
  - Ngem saan unay a napartak ti panagputok ti paltog!
  Immanamong ni Elizabeth iti daytoy:
  - Saan nga ideal tank destroyer a pulos!
  Napaliiw ni Elena, a timmulong a nangikarga iti igam babaen kadagiti lamolamo a sakana:
  - Ngem mammapatay dayta!
  Ket kalpasanna, nagpaputok ni Catherine. Ket nadungpar ti shell ti Panther manipud iti adayo. Wen, maysa a mammapatay a paltog...
  Napaliiw ni Ekaterina:
  - Adu ti enerhia ken ragsakmi!
  Immanamong ni Elena iti daytoy:
  - Medyo adu! Gloria ti Russia!
  Napaliiw met ni Efrasia:
  - Nakurapay ti visibility daytoy a kotse. Kasano ti panangpaltogmo iti dayta?
  Lohikal a kinuna ni Elena:
  - Ket addaantayo iti kasta a nasanay a mata! No agdungpartayo, agdungpartayo!
  Ket nagkanta dagiti mannakigubat iti koro:
  - Saan tayo nga agbuteng ken kanayon nga makiranget!
  . KAPITULO No. 7.
  Idi Abril 21, nagtalinaed pay laeng ti Astrakhan iti paset a kontrolado ti Soviet. Saan a naan-anay a natiliw ti Aleman iti dayta.
  Ti daga ti namagbalin a posible ti agdepensa a naimbag ditoy. Ket inkeddeng dagiti Aleman a baliwanda dagiti taktika. Imbes a panagraut, nagbaliwda iti panagbomba ken panagbomba.
  Naglemmeng da Alenka ken ti bunggoyna iti maysa a bunker ket inur-urayda ti dakkel a panagbomba.
  Adda innem kadakuada a babbalasitang nga agay-ayam iti baraha. Iniggemda dagiti deck babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada ket nagsaritada.
  Sipupungtot a kinuna ni Anyuta:
  - Idiay Caucasus, ti laeng Yerevan ti nabati a di naala. Daytoy laeng ti maudi nga islatayo iti daytoy a rehion. Ania ti sumaruno?
  Lohikal nga insingasing ni Alenka:
  - Kaaduanna a mapanda idiay Moscow. Daytoy ti credo-da!
  Nagsennaay ni Alla:
  - Saan unay a patas dagiti puersa... Talaga a maabaktayo iti gubat, ken awan ti umdas a soldadotayo!
  Lohikal a kinuna ni Maria:
  - Ket agsagaba dagiti Nazi kadagiti pannakapukaw! Saandatayo a malabanan!
  Inyebkas ni Matryona ti opinionna, a nangipuruak iti kard babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Naipasngaykami tapno mangabak, ket sigurado nga agballigikami, ammok dayta!
  Immanamong ni Marusya, a labananna ti kalabanna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Siempre, awan ti panagduadua!
  Saan unay nga optimistiko ni Alenka, nga ipuruakna ti kard babaen ti lamolamo, nakurba a sakana:
  "Mabalin a masapul nga agbiagtayo a babbalasitang iti sidong ti panangsakup, ngem patiek nga awan duadua nga agballigitayo!"
  Desidido a kinuna ni Anyuta:
  - Mabalinmo ti makiranget babaen ti panangusar kadagiti pamay-an ti gerilia, ken napintasto unay no makirangetka kadagiti kasta a tattao, it"s very cool!
  Agresibo a kinuna ni Alla:
  - Rumbeng nga ad-adda nga aktibo ti pannakidangadangtayo!
  Nagsardeng nga agsao dagiti babbalasitang. Kalpasanna, nagbaliwda iti sabali a topiko.
  Nagkuna ni Marusya buyogen ti pannakarurod:
  - Umad-adu ti bilang dagiti namati. Maisupadi iti amin a lohika!
  Kinontra ni Anyuta daytoy:
  - Awan pay ti nakapaneknek nga awan ti Dios. Ket dina mapaneknekan ti sabali. Isu nga ditoy mabalintayo ti agsusupiat nga awan patinggana.
  Pinasingkedan ni Alenka:
  - Ket ti panagsusupiat ditoy ket kinamaag ken awan serserbina!
  Immanamong ni Alla iti daytoy:
  - Wen, awan serserbi daytoy a saritaan. Maysa pay, no adda ti Dios, ngarud Isu ket kasta a nasaysayaat para kenkuana a saan nga adda!
  Nagkidem ni Matryona ket napaliiwna:
  - Nasaysayaat no awan ti kasta a Dios! Kabayatanna, agkantatayo!
  Ket nagkanta dagiti babbalasitang iti koro;
  Babbalasitangkami, makikadua iti Komsomol, .
  Nagsapatada nga agbalinda a napudno iti Fatherland...
  Isu a ti nakapungtot a pannakaabak ti agur-uray kadagiti Nazi, .
  Bueno, agbiagtayo idiay Russia iti sidong ti komunismo!
  
  Ngamin, adda kadatayo ni Lenin, kasla metal, .
  Napigpigsa ti bronse ngem iti aniaman nga asero...
  Inar-arapaapko a baliktaden dagiti lubong, .
  Kas impatawid ti naindaklan a henio a ni Stalin!
  
  Pagbalinentayo a nalamiis ti Fatherland, .
  Ket ipangatotayo ti Fatherland iti ngatuen dagiti bituen...
  Adda koma balligi kadagiti kameng ti Komsomol, .
  Uray no naan-anay a lamolamo dagiti babassit a sakatayo!
  
  Rinaut ti pasista ti pagiliak, .
  Brazenly nga umay dagiti Samurai manipud daya...
  Ay-ayatek da Jesus ken Stalin, .
  Ket patiek ti kabusor, pigistayo isuna!
  
  Ngamin, adda kadatayo ti nalatak a Dios Svarog, .
  A, kas angaw, mangbangon iti komunismo...
  Kapigsaan iti amin iti uniberso isu ti nadayag a Pamilia, .
  Mangnayonto iti panunot ken pagayatan!
  
  Mamatiak a ditayto pulos sumuko, .
  Saan a maiyeg ti Fatherland iti turodna...
  Naraniag a bituen ni Kakadua Stalin, .
  Ket ti mannursurotayo ket ti masirib a henio a ni Lenin!
  
  Pagbalinentayo ti Dagatayo nga Ama, .
  Ad-adda a napintas ken naraniag iti planeta...
  Ket agbalinto, ammom ti mammapatay a paltog, .
  Bay-am nga agragsak dagiti nataengan ken ubbing!
  
  Puoram ni Svarog, dika mapuoran iti pusom, .
  Sika ti patron ti amin a kampilan ti Russia...
  Mangbangontayo iti napigsa a paraiso iti mabiit, patiek, .
  Umayto ni Jesus nasantuan a mision!
  
  Dikay agtalek iti gang ni Hitler, gagayyem, .
  Nga isu ket nalaka ken makapabuteng nga agballigi...
  Kasapulantayo amin ti maymaysa a pamilia - .
  Ket patiennak, saan pay a naladaw nga ayaten ti Motherland-mo!
  
  Salaknibannatayo amin ni Apo a Mannakabalin-amin, .
  Itag-ay ti tricolor flag iti rabaw ti daga...
  Ket ti dakes a manangraut agbalin nga ay-ayam, .
  Madaerantayo met ni Satanas!
  
  Ay-ayatek ti Naindaklan a Daga ti Ama, .
  Iti intero nga uniberso awanen ti napintas a sika, .
  Saantayo nga ilako ti Russia iti maysa a ruble, .
  Mangbangontayo iti talna ken ragsak iti uniberso!
  
  Iti nagan ti Inatayo, maysa nga arapaap, .
  Dakkel a Russia ti tumakder...
  Amin a dadduma ket kinaubbaw laeng
  Ket addanto baro a mesias kadatayo!
  
  Ay ti mannakabalin-amin a Lada, .
  Itedmo ti ayat ken talna dagiti Ruso...
  Agturongak kenka a kastoy, agpakaasiak kenka, .
  Ket no kasapulan, kabilen ti kimat!
  
  Maria Ina ti Dios ti langit, .
  Ti uniberso ti nangted ken ni Jesus...
  Gapu kenka timmakder ti naindaklan a Dios, .
  Saan a talaga a napukaw ti panagraman dagiti tattao!
  
  Paliiwenyo ta kastoy dagiti kameng ti Komsomol, .
  Dagiti didiosen ti Russia ket mararaem unay...
  Dakami ket naindaklan nga annak ti Ina a Pagilian, .
  Kanayon nga agballigi dagiti Ruso!
  
  Gagayyem, kasapulan nga agkararagtayo iti Motherland, .
  Nabileg ti Perun, Yarilo, ken Svarog...
  Agbalintayo a napigsa unay nga assawa, .
  Ket ipuyottayo uray dagiti ulep iti tangatang!
  
  Ita, napapanawdan ti kabusor manipud Moscow, .
  Adu ti nasakitmo a Nazi...
  Napudnokami kada Jesus ken Stalin, .
  Adunto dagiti tangke nga addaan kadagiti paltog!
  
  Saan, saan a kabaelan ti kabusor a lapdan dagiti Ruso, .
  Yantangay mannakabalin-amin dagiti mannakigubattayo...
  Agpasa iti eksamen, maysa laeng a lima, .
  Tapno napigsa unay ti tunggal ubing a lalaki!
  
  Patiendak, nadayagto ti Stalingrad, .
  Ket ilikliktayo isuna manipud iti panangraut...
  Umayto ti naballigi a panagtunos dagiti kabalyero, .
  Uray no agayus ti dara iti di makontrol nga ayus!
  
  Dagiti babbalasitang a di nakasapatos iti lamiis, .
  Agtarayda, agkir-in dagiti mugingda...
  Ket kabilendanto dagiti pasista babaen kadagiti dakulapda, .
  Mapatapatto ti di mannakilangen a Cain!
  
  Nasayaatto ti amin, ammo unay dagiti tattao, .
  Addatayo iti law-ang, matakuatantayo dagiti konstelasion...
  Ngamin, basol ti agduadua iti kinatured, .
  Ket addanto tao iti trono ti Dios!
  
  Asidegen a pagungarentayo dagiti natay babaen ti siensia, .
  Mabalintayo ti agbalin nga ub-ubing ken napimpintas...
  Iti ngatuenmi adda nabalitokan ti payakna a kerubin, .
  Napintas nga inak Russia!
  Nasayaat ti panagkanta dagiti babbalasitang iti sibubukel a daniw ken intuloyda ti nagbarras babaen kadagiti awan kawesda a sakada...
  Naselebraran ti birthday ni Lenin idi Abril 22. Ininum dagiti babbalasitang ti arak a nabartek iti danum ken kape ken nagpurpuros iti sirok ti angesda...
  Inaramid ti Nalabaga a Buyot ti simmaruno nga operasion ti Rzhev-Sychevsk iti sentro. Nagtugaw dagiti Aleman iti depensa ket nakirangetda. Nakiranget dagiti baro a tangke ti Soviet a T-34-85 ken IS-2. Masansan a maipit ti maudi a lugan iti pitak. Ket saan nga innala ti kabal ti Tiger-2 ken nadagdagsen a pusa a head-on. Mabalin met a maserrek laeng ti "Panther"-2 iti asideg.
  Ti kaaduan nga Aleman a kotse simrek iti Soviet manipud iti dakdakkel a distansia.
  Kaaduanna a naragsakan ni Hitler iti Panther 2, a makapnek ti pannakasalaknibna ken nasayaat ti panagaramid ken armasna. Ngem kiniddawna ti mangparnuay iti tangke a nasaysayaat ti pannakasalaknibna, ken maigiddato iti dayta, agmaneho a naanus...
  Napaneknekan a di epektibo a makina ti "mouse" iti daytoy a kaso. Aktibo a napataud ti E-100 kas paset ti "E" series. Ti pannakaurnos ti makina ken transmision ket maipagarup a maaramid a sangsangkamaysa, ken ti torreta ket akikid ken ad-adda a nagkiling, kas iti kasko. Nagtalinaed a maipada ti kapuskol ti kabal iti Mouse, kasta met dagiti armas, ngem masapul a makissayan ti kadagsenna agingga iti 130 a tonelada gapu iti kangatona. Iti daytoy a kaso, ti makina, iti kasumbangirna, masapul a pumigsa iti 1500 a kabalio, ket ti tangke ket addaan iti makapnek a panaggaraw.
  Iti pangkaaduan, ti serye nga "E" ket agbalin kano a baro a henerasion dagiti tangke. Buyogen dagiti nababbaba a silweta, dadakkel nga anggulo ti rasional a panagkiling, nabileg a paltog ken makina, napuskol a layout.
  Nupay kasta, bayat nga addaanen dagiti Aleman kadagiti medio nasayaat a kotse. "Panther" 2 ti nangsukat iti dati a modelo. Nagparang met ti baro a Tiger-2 nga addaan iti napigpigsa a makina ken akikid a torreta. Nasaysayaat ti pannakasalaknibna ken nalaglag-an ti timbangna.
  Isu a saan a nagtugaw dagiti Nazi.
  Idi Abril 24, 1944, ti kaunaan nga Aleman nga Arado jet bomber ti nangdungpar iti Moscow babaen ti regalo ti ipapatay. Intinnag ti bomba manipud iti dakkel a kangato ket nalaka a naparmekna dagiti mannakigubat ti Soviet.
  Kinuna ni Hitler nga ita awanen ti gundaway ti USSR, ket asidegen nga umay ti panagpatingga ti Nalabaga a Buyot.
  Idi Abril 25, nangrugi ti baro a panangraut iti Astrakhan. Nakiraman met iti gubat ti immuna a makina a mangyakar iti daga: maysa a tangke iti uneg ti daga.
  Dua a babbalasitang nga Aleman ti nakiranget iti dayta: da Mercedes ken Dora. Sinubok dagiti mannakigubat ti modelo iti uneg ti daga nga aggaraw iti daga.
  Medyo nalag-an pay laeng dayta nga addaan iti ababa ti barilesna a 75-mm a kanyon ken uppat a machine gun.
  Guyoden dagiti babbalasitang dagiti kotse iti igid ti daga. Agtuyok dagiti barrena, a mangputed iti bato. Medyo nabannayat ti panaggaraw, pito a kilometro iti kada oras, a saan a dakes kadagiti alikamen iti uneg ti daga.
  Ipigket ni Mercedes dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti umuna a joystick iti buyot ti Alemania. Nalaka unay nga operaen ken kunana:
  - Anian a nagballigi ti siensiatayo nga Aleman!
  Immanamong ni Dora iti daytoy:
  - Wen, adu ti maaramidantayon! Dakkel unay ti pannakabalintayo!
  Ken kontrolenna met babaen ti joystick. Subsuboken dagiti babbalasitang ti espesial a makina nga addaan iti radar.
  Adda bateria ti Soviet iti sanguanan ket mabalinmo ti agdive iti sirokna.
  Ni Mercedes, a mangibukbok kadagiti ngipenna, kunana:
  - Mangbangonkami iti baro nga order!
  Ket kalpasanna rummuar ti kotse dagiti Nazi. Maysa a nangato ti panagbettakna a fragmentation shell ti mangdungpar kadagiti paltog ti Soviet. Ket maidungparna dagiti soldado ti Red Army.
  Kuna ni Dora nga agkikinnita:
  - Maselebraran koma ti dakkel a revanchism!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana umiso ti panagputokna. Kabilenna ti kabusor ken agkigtot:
  - Gloria ti baro nga arapaap!
  Ti Mercedes ket agpaputok kadagiti machine gun ken ag-ung-ungor:
  - Para iti panawen dagiti naindaklan nga arapaap!
  Agkatawa ken palakpak dagiti babbalasitang ti bagbagida. Dagitoy ket kasta nga agresibo ken napartak unay a mannakigubat.
  Agresibo ti panagkuna ni Dona:
  - Adu ti nasayaat iti lubong!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ipigketna dagiti buton ket paltogan manen, dagiti artileria ti Soviet.
  Pasingkedan ni Mercedes nga umis-isem:
  - Ket ad-adda pay a napintas dayta!
  Ken paltogan met babaen ti panangusarna kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Kasta ti panagputok dagitoy a makilablaban a babbalasitang.
  Bueno, sabali pay nga alikamen para iti gubat...
  Umad-adu ti panangraut dagiti Nazi iti Astrakhan...
  Naputed amin nga umasideg... Ket napilitan dagiti tropa ti Soviet a sumuko idi Mayo 1, 1944, a nakompletoda ti napaut, bannuar a panangsalaknib iti siudad. Narba met daytoy a sarikedked.
  Rinambakan dagiti Nazi ti pannakatnag ti Astrakhan babaen kadagiti paputok. Ngem kaskasdi a saan nga ubbaw ti depensa. Ket kasapulan dagiti Kraut ti sumagmamano a panawen tapno punnuenda manen dagiti tropada ken mangpataud kadagiti reserba...
  Implano ti Fuhrer ti umabante iti direksion ti Saratov ken ad-adda pay iti Volga nga addaan iti nauneg a bypass ti Moscow.
  Ngem bayat nga aggrupo manen dagiti Aleman kadagiti puersada, mangyegda kadagiti reserba. Ket nagraira dagiti gubat iti tangatang.
  Inkagumaan ti Aleman nga aviation a pinatibker ti kinatan-okna. Impalgak dagiti panagsubok iti pannakigubat ti ME-262 ti kinakurang ti kinamapagtalkan daytoy a lugan, ken dagiti masansan nga aksidentena, kasta met dagiti parikut iti pannakamaniobra. Gapuna, agingga ita awan pay dagiti kapanunotan maipapan iti naan-anay a panangsukat kadagiti yunit ti Alemania iti daytoy nga eroplano. Maisupadi ketdi, napaneknekan a nagsayaat a makina ti TA-152 para iti panawenna ken umad-adu ti maiyam-ammo. Nagtalinaed a nagserbi ti ME-309 ken ME-109.
  Ti ME-163 a maiturong babaen ti rocket ket napaneknekan a nasayaat a mannakigubat para iti pannakigubat, ngem ti ababa unay a panawen ti panagtayabna ti namagbalin a dandani imposible nga usaren dayta iti pannakigubat.
  Ad-adda a naballigi ti jet bomber nga Arado, a gapu iti napartak a kapartakna, gistay imposible a mapaltogan babaen kadagiti paltog a panglaban iti eroplano, ket saan a makasabay dagiti mannakigubat a Soviet. Medyo nasayaat dagiti reconnaissance jet. Mangpataud met idi dagiti Aleman iti dadduma pay a makina. Kas pagarigan, ti XE-162, maysa a fighter a nalaglag-an ngem ti ME-262, nalaka a maaramid, nalaklaka ken maniobra, isu a kaaduanna a maaramid dayta manipud iti kayo. Ken dadduma pay a mannakigubat. Ket ME-1010 ken TA-183... Ken ad-adda nga adelantado ken mapagtalkan a pannakabalbaliw ti ME-262 X. Ken Gotha tailless fighters, ken adu pay.
  Nupay kasta, iti agdama, napigpigsa nga amang dagiti Aleman a mannakigubat a patarayen ti propeller ngem kadagiti eroplano ti Soviet. A bimmaba iti kalidad, ken medio nakapuy agpadpada kadagiti makina ken armas. Maysa pay, ad-adda a napalaka ti Yak-9 ket addaan itan iti maysa laeng a 20-mm a kanyon ti eroplano, a nangbaybay-a iti machine gun. Daytoy ti namagbalin iti produksion a nalaklaka ken nalaklaka ken bimmassit ti timbang.
  Kasta met laeng, medio nakapuy ti machine gun maibusor kadagiti eroplano ti Alemania. Bayat a saan a kabaelan ti USSR ti mangpataud kadagiti ad-adda a narang-ay a modelo ti kotse ken pasa iti kapartak ken armas iti sanguanan dagiti Nazi. Ti nangatngato a dagsen dagiti lugan ti nangpataud kadagiti parikut iti kinamaniobra.
  Ket ti kinakurang ti gasolina ti nangkissay iti panagsanay iti panagtayab dagiti addaan payak a personnel.
  Da Alvina ken Albina, gapu ta nasursuroda ti nabileg ti armasna a ME-309 iti disente a kapartak, dida kayat ti agsakay iti ME-262, a masansan unay a nadungpar. Ket iti kapartak napigpigsadan ngem dagiti Ruso.
  Napaliiw ni Alvina, a mangputed iti kotse ti Soviet:
  - Makapainteres ti makiranget iti langit!
  Ni Albina, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a sakana, inturongna ti mannakigubat iti puntiria ket dinarupna dayta, immanamong:
  - Wen, datayo ti essentially ti kapigsaan iti lubong!
  Ket nagkatawa dagiti babbalasitang a kasla nauyong.
  Nagbalin a medio kalmado ni May. Padasen pay laeng ti Red Army a putden ti Rzhev ledge.
  Pinaputok ni Elizaveta manipud iti IS-2 kadagiti kalabanna... Nasayaat laeng ti proteksion ti makina ti Soviet iti makinngato a paset ti sango ti kasko. Saan nga umdas ti pannakasalaknib ti muging ti torre. Ket mabalin a serken dayta uray iti asideg a distansia babaen kadagiti kanyon a T-4. Nupay kasta, naisardeng kamaudiananna ti maudi a tangke idi Mayo, kasta met ti Panther ken ti gagangay a Leon ken Ipus. Ita iti serye ti "Patera"-2 ken "Tiger"-2 ket maximally unified ken addaan kadagiti umasping nga armas.
  Dagitoy a lugan ket nasayaat ti pannakasalaknibda iti sango, imbes a nakapuy kadagiti sikigan, ken ad-adda a nagduduma ti kadagsenda. Ti kababalinda iti panagmaneho kadagiti baro a makina ket maawat para iti militar. Ngem temporario met dagitoy a tangke... Agsagsaganada a mangsukat iti "Panther"-3 ken "Tiger"-3 manipud iti "E" series. Buyogen ti napuspuskol a layout, nga addaan iti makina ken transmision a masarakan iti maysa a bloke ken iti ballasiw, nga addaan iti nalag-an, nasimple, ken maigiddato iti dayta, malabsan ken nalaka a matarimaan a chassis.
  Rumbeng a nasaysayaat ti pannakasalaknib dagiti baro a kotse, ngem di mapaadu, iti aniaman a kasasaad, ti madlaw a dagsen.
  No maipapan kadagiti armas, awan ti panagkaykaysa ditoy. Dagiti tangke ti Soviet ket addaan iti kabal a saan unay a napuskol ken nakapuy ti kalidadna. Ken awan serserbina ti panangikabil kadagiti dadakkel ti kalibre nga igam. Medyo naragsak ti militar iti 88mm cannon. Isu ket mangala iti tallopulo ket uppat manipud iti uppat a kilometro, ken IS -2 manipud iti bassit nga as-asideg. Isu a madama dagiti developments...
  Masapul a sungbatan ti USSR daytoy babaen ti maysa a banag. Ngem saan pay a nalawag no apay... Adda plano a mangparnuay iti SU-100. Epektibo laeng daytoy a bukodna a paltog, ken addaan iti makastrek nga epekto. Dadduma a namnama ti nainaig iti dayta, para iti pannakidangadang kadagiti dumakdakkel a nadagsen a tangke ti Third Reich. Ngem kasapulan latta a maaramid dayta, kas kadagiti shell para iti kasta a monster, ket masapul a maipasdek ti agsasaruno a pannakapataud ti paltog, nga iti kasasaad idi panawen ti gubat saan unay a realistiko.
  Ngem adtoy ti tangke a tripulante ni Elizabeth a makilablaban iti T-34-85. Ket dagiti babbalasitang, a di nakasapatos ken nakabikini, situtured a makilablaban.
  Paltogan ni Elizabeth dagiti Nazi babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket suntokenna ti Panther iti sikigan, a kunkunana:
  - Para iti dakkel a komunismo!
  Ket agluksaw ti tallopulo ket uppatda ket alisto nga agsubli, a mangpalpaltog.
  Umiso met unay ti panangpaltog ni Ekaterina iti kabusor. Maysa a daanen a tangke ti T-4 ti mangtukkol iti dayta iti sikigan ket agkigtot:
  - Gloria kadagiti kabalyero ti USSR!
  Ket agkidem manen kadagiti gagayyemna. Nagbalin a kasta a mannakigubat a balasitang ti balasang.
  Paltogan met ni Elena ti kabusor. Umiso unay ti panangdungparna iti dayta, iti daytoy a kaso burakenna ti Tiger-2 roller ket agngaretnget iti tuktok ti barana:
  - Para ken ni Santo Rus'!
  Siuumiso a paltogan ni Efrasia ti kabusor. Mangaramid iti umiso a paltog iti sikigan ti kabusor, mangburak iti metal ken agkigtot:
  - Para iti nasantuan a komunismo!
  Ket sitatalged nga iturturong dagiti babbalasitang ti tangkeda ken liklikanda ti pannakadungpar ti shell. Saan unay a nalaka a parmeken dagiti babbalasitang.
  Ditoy a nagparang ti kabarbaro ken nakabutbuteng a "Leon"-2 a maibusor kadakuada. Padasem ti sumrek iti kasta a tangke, ket padasenna a danog ti tallopulo ket uppat.
  Ket paltogan manipud iti adayo.
  Nag-tweet ni Elizabeth kas sungbat:
  - Saanmo nga awaten ti kinaulbod!
  Ket mangipatulod iti shell iti tangke ti Lev-2 manipud iti adayo. Madungparna ti mugingna.
  Nagkidem ti Hitlerite.
  Kalpasanna, paltogan manen ni Catherine, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, iti kabusor, ket iti daytoy a gundaway, ti projectile, a nangiladawan iti arko, siuumiso a nangdungpar iti pasista iti atiddog a bariles ti kanyon.
  Nagkullayaw ni Catherine:
  - Natadem a mata, agkiling nga ima, saan a maipapan kadatayo daytoy!
  Ti Aleman, gapu ta napukawna ti paltogna, rinugianna a dagus ti nagsubli ken pimmanaw. Ti "Leon"-2 ket isu ti immuna nga Aleman a tangke a ti transmision ken makina ket mabirukan iti sango iti maysa a yunit, ken ti gearbox ket adda iti makina a mismo.
  Daytoy ti namagbalin a posible a mangkissay iti kangatona ken mangkissay iti dagsenna, a nangpaadu unay iti kapartak dayta. Ket ngarud pimmanaw ni "Lev"-2, ket adda gundawayna a mangburak iti distansia...
  Ni Elena, nga inusarna dagiti awan kawesna a ramay ti sakana, pinuntiria ti igam, innalana sa pinaltogan ti kabusor. Nadungpar ti shell ti popa ti kasko ti Leon, ngem nagricochete...
  Nagngaretnget ni Elena:
  - Damn, dakkel ti distansia. Saantayo a maala isuna iti kasta!
  Nagngaretnget ni Catherine, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - "Leo", babbalasitang daytoy ket "Leo", saantayo kadi a masair! Di agbayag am-ammokkayo gagayyem, nakababainton unay!
  Ket ti tangkeda ti nangdungpar iti T-3, daytoy a tangke ket nagturong laeng iti sikiganna, ket mabalin a maidungpar manipud iti adayo.
  Ket pinaltogan ti balasitang babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkullayaw:
  - Gloria iti panawen ti komunismo ditoy daga!
  Napaliiw ni Efrasia buyogen ti pannakarurod, a nangpaltog iti kabusor, ken panangusar kadagiti lamolamo a mugingna:
  - Napigsa ti Inatayo, salaknibanna ti lubong!
  Nagkidem ni Elizabeth, nga inbukbokna dagiti ngipenna, ket rinugianna ti nagkanta, a nangputar iti sibubukel a daniw bayat ti panagturongna:
  Saannatayo a parmeken ni Satanas, .
  Ti pagiliak ti kapipintasan iti lubong, .
  Napintas a pagilian tapno nalatak...
  Naragsakto dagiti nataengan ken ubbing iti dayta!
  
  Agsabong koma a natan-ok iti dayta dagiti lirio ti ginget, .
  Ket dagiti kerubin ket agtokar iti disente a himno...
  Ti Fuhrer ket kaput, .
  Di maparmek dagiti Ruso kadagiti gubat!
  
  Agtaray dagiti kameng ti Komsomol a di nakasapatos, .
  Sagsagrapda ti niebe babaen kadagiti lamolamo a mugingda...
  Hitler nalamiis laeng ti langam
  Itarayenka iti tangke!
  
  Maparmektayo kadi dagiti Nazi?
  Kas iti sigud, barefoot girls kami...
  Ti nakabutbuteng unay a kabalyerotayo ket ti oso, .
  Papatayenna ti amin babaen ti machine gun!
  
  Saan, dakami a babbalasitang ket nalamiis unayen, .
  Literal a pinagsinatayo amin a kabusor...
  Dagiti kuko, ngipen, dakulaptayo...
  Mangbangontayo iti lugar iti nakaskasdaaw a paraiso!
  
  Mamatiak nga addanto nalamiis a komunismo, .
  Agsabong ti pagilian iti dayta, patiem ti balakad...
  Ket mapukawto ti nakalkaldaang a Nazismo, .
  Mamatiak a maidaydayaw dagiti aramidmo!
  
  Narungsot ti panagsabong ti daga, patiek, .
  Manipud balligi agsublitayo iti balligi...
  Parmeken ti Hapones a ni Nikolai, .
  Sumungbatto ti samurai gapu iti kinadakes!
  
  Saantayo nga ipalubos ti bagitayo nga agkiling, .
  Rumekentayo dagiti kabusortayo iti maysa a danog...
  Bay-am nga agbalin nga ay-ayam ti mangnganup, .
  Saan nga awan serserbina a narumekmi ti Wehrmacht!
  
  
  Dika agtalek kadakami a sumuko, .
  Kanayon nga ammo dagiti Ruso ti makiranget...
  Pinatademmi dagiti bayonetami iti asero, .
  Agbalinto ti Fuhrer a ladawan ti maysa a clown!
  
  Kastoy ti kasasaad ti pagiliak, .
  Ti Russian accordion ti agtokar iti dayta...
  Amin a nasion ket mannakigayyem a pamilia, .
  Agballigi ni Abel, saan a ni Cain!
  
  Iti saan a mabayag ti USSR ket addanto iti dayag, .
  Uray no naulpit ken manangallilaw ti kabusortayo...
  Mangipasdektayo iti pagwadan iti kinatured, .
  Maidaydayawto ti espiritu dagiti Ruso kadagiti gubat!
  . KAPITULO No. 8.
  Napartak ti panagtayab ti Mayo 1944... Agkolkolekta da Albina ken Alvina kadagiti kuenta kadagiti eroplano.
  Babbalasitang dagitoy a kasla agtaytayab iti payak dagiti kerubin.
  Ipababa ni Albina ti eroplano a Ruso babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket ipukkawna:
  - Para iti Maikatlo a Reich!
  Ni Alvina, a di nakasapatos met ken nakabikini, ti mangtukkol iti eroplano ti Soviet, bingayenna dayta sa ipukkawna:
  - Para iti komunismo nga Aryan!
  Kalpasan dayta dagiti babbalasitang, nga agus-usar iti 37-mm a kanyon, nangrugida a nangpaltog kadagiti tangke ti Soviet.
  Tukkolenda ti tallopulo ket uppat ket agkigtotda:
  - Nalamiiskami unay!
  Pinduten ni Albina ti pedal babaen ti lamolamo, nagtimbukel a mugingna ken agkigtot:
  - Maidaydayaw koma ti komunismo!
  Ket maidungpar dayta babaen ti kotse ti Soviet.
  Siuumiso met a paltogan ni Alvina ti kabusor, tukkolenna ken agkigtot, a mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Ti kinapudnotayo ket adda iti dakulaptayo!
  Kasta a nakakatkatawa a babbalasitang... Ket dadaelenda dagiti rehimen ti Soviet... Kas pagarigan, naalada ti IS-2. Isu a rinautda manipud iti tangatang, ket kalpasanna pinaltoganda manipud iti kanyon ti eroplano. Naburakda ti metal ket nauram ti tangke. Ket bumtak dagiti combat kits.
  Nagkidem ni Albina iti tuktok ti barana:
  - Pagay-ayat ti balasang ti mangpapatay! Anian a balasang!
  Nagsisilpo ni Alvina, a nangibuksilan kadagiti kasla perlas a ngipenna:
  - Gloria iti Dagatayo nga Ama! Para iti komunismo!
  Innala laeng dagiti babbalasitang ti totalitariano a panangikisap kadagiti kalabanda.
  Ket sitatalged a naabak ti Red Army.
  Ket nakiranget ni Gerda kadagiti tripulante ti "Panther"-2-na ket makiramraman iti naan-anay a pannakadadael.
  Pinuntiria ti balasang ti paltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Pinaltoganna ti tallopulo ket uppat ket nagngaretnget:
  - Para iti kinadakkel ti komunismo iti wagas nga Aryan!
  Pinaltogan met ni Charlotte dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti tangke ti Soviet, dinadaelna ti kabal ken nagsasao:
  - Para iti dakkel a balligi iti lubong!
  Nag-fuck met ni Christina nga awan unay ti seremoniana. Wen, siuumiso unay ti panangaramidna iti dayta, sinuntokna ti tallopulo ket uppat a Soviet babaen ti lamolamo a mugingna ket inruarna:
  - Para kadagiti dadakkel a beddeng!
  Nagsasaruno met a nangpaltog ni Magda iti projectile ket nagkullayaw:
  - Para iti baro nga Aryan order!
  Kalpasanna innala dagiti babbalasitang dayta ket nagkantada iti koro:
  - Amintayo ket skinheads, fans ti wayawaya, makilablaban para iti baro nga urnos! Di agbayag agbalinton nga Aryan dagiti tattao, makirangettayo iti apuy ken kampilan!
  Dagiti mannakigubat, masapul a kunaen, nagbalin a mannakilaban unay. Ket no paltoganda ti kabusor, kalpasanna agingga iti ngudo.
  Ti Union Soviet ket mararaut dagiti nangatngato a puersa. Idurduron ti Japan manipud daya.
  Dua a Hapones a piloto, da Toshiba ken Toyota, ti mangraut kadagiti posision ti Soviet manipud iti tangatang.
  Agpada a napintas unay dagiti babbalasitang a Hapones agpadpada a di nakasapatos ken nakabikini.
  Umasideg ni Toshiba iti tangatang, burakenna ti atep ti tangke ti Soviet ket agngarngaretnget:
  - Siak ti monster manipud iti impierno ti Hapon!
  Agkigtot ni Toyota, a mangipigket kadagiti ramay ti ramay ti lamolamo a sakana iti pedal ken mangputed iti kabusor:
  - Para iti kinadakkel dagiti kapanunotan ti Japan!
  Napintas unay dagitoy a babbalasitang. Ket aktibo unay a dadaelenda dagiti kabusor.
  Ngem talaga a mapukabak ti USSR kadagiti samurai. Ket nalawag no apay. Sadino ti malabanan ti maysa ti kasta a kinapanatiko ken teknolohia?
  Dagiti babbalasitang a Hapones ti manglablabsing kadagiti nalag-an ngem nasiglat a tangke ken espesipiko a mangrir-irik iti Nalabaga a Buyot.
  Saan nga angaw dagiti tangke.
  Nagtinnag ni Toshiba kadagiti bomba kadagiti posision ti Soviet manipud iti tangatang, ket nagtayab ti maysa a paris a kanyon ken nagkigtot:
  - Para iti dakkel a komunismo!
  Kalpasanna, bumtak nga agkatawa...
  Napaliiw ti Toyota iti panagtayab:
  - Karkarna dagiti dios ti Russia. Agdaydayawda iti tao a nailansa iti krus ken ibilangda a Dios. Uray la ketdi agbalin a nakakatkatawa!
  Nagkigtot ni Toshiba kas sungbat, a nagkomento:
  - Ket datayo a mismo ket asidegen nga agbalin a dios ken agtultuloy ti ebolusion ti Kinadiostayo!
  Ket situtulok unay nga agkatawa dagiti babbalasitang.
  Napaliiw ni Toyota buyogen ti panagkigtot:
  - Ti pigsatayo ket adda iti panagkaykaysa!
  Agresibo a pinasingkedan ni Toshiba daytoy:
  - Ti pigsatayo, ti dakulaptayo!
  Ket manen manipud langit agtudodanto iti ayus dagiti shell ti eroplano iti kabusor, a mangburak iti tallopulo ket uppat.
  Dagitoy ket aglalaban a babbalasitang ket kunada no ania pay. Kanen ken puoran ti Japan ti amin.
  Ket no parigatenda ti maysa a payunir, mapaneknekan a nakaro ti kinaagresibona.
  Nangruna no naprito ti muging ti ubing. Daytoy ti naan-anay a kaaduan a super action...
  Ket agpukpukkaw dagiti babbalasitang iti tuktok ti barada...
  Ket situtured met a makiranget dagiti babbalasitang a Soviet ken paltoganda dagiti kalabanda. Ket agtignayda buyogen ti panangsegsegga ken panagraming.
  Aktibo unay a kinapintas da Anastasia Vedmakova ken Akulina Orlova iti langit.
  Ket paltoganda dagiti Nazi, uray no napigpigsa ti eroplanoda.
  Pinduten ni Anastasia dagiti gatilio babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket kantaenna:
  - Saan a dakes ti napigsa, tapno masigurado!
  Pinduten ni Akulina ti gatilio babaen ti lamolamo a mugingna ket pasingkedanna:
  - Kabilentayo unay dagiti pasista!
  Ket agpada a nagkanta dagiti babbalasitang:
  - Napigsa, napigsa, napigsa unay! Napigsa, napigsa, napigsa unay ti danog!
  Kalpasan dayta nangrugin a basaen dagiti mannakigubat dagiti napayak nga aporismo nga agtaray a kasla kabalio, wenno imbes ketdi urbon a kabalio;
  Masansan a bully dagiti politiko tapno ikabilda ti kuwelyo kadagiti botante!
  Maysa a natangsit a politiko ti mangrumek kadagiti botante a kasla manok!
  Arapaap ti maysa a politiko ti agsakay iti puraw a kabalio tapno mangikabil iti kuwelyo iti maysa a botante!
  Adda babassit a ngipen ti sora, ket kayatna nga alun-onen ida, nga interamente nga ilemmengna ida!
  Ti politiko nga adu ti pagsasaritaanna maipapan iti pilantropia ket gagangay a kanibal!
  Ket mabalin a maallukoy ti oso a maturog babaen kadagiti palawag a nasam-it a kas iti diro!
  Para iti nabartek, nasamsam-it ti napait a vodka ngem ti diro!
  Agulbod ti sastre ket saan nga agmulagat, ti politiko ket "agmulagat" ken agulbod!
  Maysa a babai, nga uksotenna ti sapatosna, ikabilna ti sapatosna iti maysa a lalaki, agingga iti lebel ti agdaldaliasat!
  No kayatmo ti agbalin a nasinged iti Dios, kissayam ti kinaagummo!
  Uray iti agparang a kinaawan panagraem ti Mannakabalin-amin adda ayat - ngamin, dagiti ubbing umuna iti amin kayatda ti aglibas iti panangaywan dagiti dadakkelda!
  Itantan ti Dios ti panangdusa iti dakes tapno ikkanna ti managbasol iti gundaway!
  Talento ken napinget a panagtrabaho kas asawa a lalaki ti mangipasngay iti balligi kas agassawa laeng!
  Uray ti diro ket napait - no malmeska iti dayta!
  Ti panangallilaw ket kasla arak, makasakit ken nasam-it ken narigat a pasardengen!
  Ti ayat ket kasla shell ti shrapnel - mangpisang iti puso, mangyegyeg iti utek, agbalin a bulsa, rummuar iti sikigan!
  Ti tao ket kapada ti Dios iti sumagmamano a wagas - ti Mannakabalin-amin ket pinarsuana ti uniberso, ken ti tao ket nangipasngay iti kinamaag: agpada nga awan patinggana!
  Siasinoman a mangbangon iti balligi iti dara ket maipasango iti gasat ti naduyok a baboy. Kanendanto dagiti kakaduada - nakalkaldaang ken makapungtot ti resultana!
  No dadduma ti kasayaatan a pamay-an tapno mataginayon ti reputasionmo ket ti tali iti tengngedmo! Uray kaskasano, saannaka a palubosan a matnag!
  Dika mabalin ti agidda iti sirok ti oso iti mabayag - duprakennaka!
  No dadduma, ti asawa a babai ket kasla maysa a mammoth imbes a kubrekama!
  Ti mannurat a mangikagkagumaan nga agani kadagiti papel de banko saan nga agmula kadagiti naimbag, agnanayon a bambanag!
  Ti pagilian nga awanan linteg ket kasla bagi nga awanan iskeleton! Tapno laeng saan nga agbalin nga ossified, kasapulan ti eleksion!
  No kayatmo ti mangparnuay iti obra maestra, lipatem ti bayad!
  Ti kalaingan a panangallilaw ket no saanka nga agul-ulbod, ngem awan ti mamati kenka!
  Siempre, ti pannakaabak ket mangikari kadagiti dakkel a riribuk, ngem maysa laeng daytoy a panangyanninaw iti masanguanan a balligi!
  Iti gubat, ti kinatured ken nasayaat a kinasaririt ti mangyeg iti balligi.
  Tapno makadungpar, masapul nga umuna a kitaem no sadino!
  Ti scout ti panday ti balligi!
  Mabalin a baldado ti asinoman a maag, ngem saan a makaagas ti tunggal masirib!
  Adu dagiti naulpit a berdugo - manmano dagiti mangagas a doktor!
  Dadduma ti doktor, dadduma ti berdugo!
  No awan ti ut-ot awan ti kinatured - no awan ti kinatured awan ti balligi!
  Dagiti kapanunotan ti komunismo ti limitasion ti kinamaag: no dagiti napudot nga ulo ken nalamiis a puso ti mangala iti pannakaipatungpalda!
  Nalag-an ti komunismo, ngem puoranna dagidiay nalanna unay!
  No awan ti umdas nga anusmo, makatulong ti panagkanta!
  Kasla landok dagiti tattao - sakbay a lumamiis, ikkam iti kayat a sukog!
  No kayatmo ti agbalin a nalatak, masansan nga agusarka iti puersa!
  Ti rating ket kasla impierno a ruot - dumakkel no sibugmo dayta iti lua ken dara!
  Kasla ruot dagiti tattao - no ad-adda nga iyapayatmo ida, nangatngato ti panagtuboda!
  Ti panagkaykaysa ti tulbek ti balligi!
  Ti disiplina ket maysa nga alikamen para iti balligi! Agay-ayam ti panunot iti dayta!
  Ti panagkaykaysa, tured, kinaawan panagimbubukodan ti tulbek ti balligi, wayawaya, ragsak! No awan ti disiplina awan ti buyot, ken no awan ti buyot dika makagun-od iti wayawaya!
  Ti trabaho ti nangpapigsa kadatayo, ti panangpaadu iti kinasaririt ket mangted kadatayo iti wayawaya, ken agraman ti gasat ket mangyeg iti ragsak!
  Ti komander ket kasla tuktok ti piramid - masapul nga adda laeng maysa, ta no saan uray ti kasta a napigsa nga estruktura ket marpuog!
  Ti kinatan-ok ti pamilia ket addaan iti isu met laeng a pakainaigan iti tured a kas iti kaatiddog ti buok iti kinasaririt!
  Awan ti kinatured dagiti kapuonantayo a makatulong iti takrot!
  Maysa a tadem a naaramid iti kapigsaan nga asero ti agrupsa iti ima ti maysa a chatterbox ken maysa a takrot!
  Ti nakaam-amak unay nga igam ket ti Biblia nga adda kadagiti ima ti maysa a manangallilaw!
  Kangrunaan a kinabaknang ti tao: potency, nga isu met ti kangrunaan a rason ti pannakadadael!
  Ti kasayaatan a propesion ket ti panagbalangkantis, pagtiponem ti negosio ken ragsak ken maaddaanka iti baro a partner iti tunggal gundaway - awan ti rutina!
  Mabalinmo nga ipagpannakkel ti pedigree ti bannuar iti adu a panawen, ngem no masarakam ti bagim iti paggugubatan, takrot nga agdardaraska nga agturong iti likudan!
  Ti botelia ti vodka ket kasla granada - isut" mangtukkol kenka kadagiti sakam, mangtukkol iti utekmo, mangrumek iti unegmo!
  No napno ti puso iti asi, gapu iti sumagmamano a rason agbalin nga awan ti kargana ti pitaka!
  Ti pudno a nawaya a tao ket agpasakup iti tallo a banag - rason, ayat, Dios!
  Kasla rosas ti ayat - saan nga agbayag nga agsabong, ngem nasakit!
  Ti adipen iti kararuana ket agpasakup - kadagiti tarigagay, derrep, adipen ti Dios!
  Saan a natalged ti gasat a kas iti darat - ti laeng napinget a panagtrabaho ti mangigalut iti semento!
  Ti maysa a tasa ti arak ket kasla taaw - no maawitka, mapukawmo ti daga iti sirok dagiti sakam!
  Ay-ayaten dagiti babbai ti pigsa ti lalaki, ngem saan no mapasaranda dayta iti bagbagida!
  Ti ayat ket kasla bangka, no napardas unay ti panaggaudmo ket mabaliktad ken malmes!
  Iti umno a tiempo iyam-ammona ti maysa nga artikulo - panangallukoy kadagiti nataengan babaen kadagiti menor de edad!
  Dimo mabalin nga ikabil ti posas iti ayat!
  Saan a kriminal ti natural!
  Ti ayat ket nadungngo a rikna, ngem saan a maiggaman ti kapuskol a kawar!
  No agkurri amin dagiti linteg, agbalin a pagbaludan ti pagilian a pakarekrutan ti seguridad manipud iti ballasiw-taaw!
  Saan nga agtrabaho ti prinsipio a di maliklikan ti dusa gapu ta dikay mabalin nga arestuen ti bagiyo!
  Saan koma a kasapulan a lumasat dagiti doktor iti obstacle course. Kalpasan dayta, agkintayegto dagiti imam, ket aglablabes ti dilam, ket saan a makatulong ti sangabaso a vodka, saan a kas iti hangover!
  Awan ti ad-adda a makabannog ngem ti napaut a kinaaleng-aleng!
  Sientipiko a pannakatakuat: progresibo a naipanunotan - agresibo a naipatungpal!
  Saan a lugar ti panagpampanunot, no di ket lugar ti panagsusupiat ken kinamauyong!
  Amin a riribuk ti sangatauan ket aggapu iti kinamanagimbubukodan, ti kinarang-ay ket posible laeng babaen kadagiti gagangay a panagregget!
  Ti tao nga awanan iti team ket kasla karbon, awanan iti apuy - bassit laeng ti lawag ken alisto a maiddep!
  Bumara ti pagilian - nasaysayaat ngem ti apuy!
  Ket nasaysayaat ti kasasaad ti animal iti pangen!
  Saan koma nga agserbi ti lohika kadagiti instinct - ti panunot ti derrep!
  Adda gubat - addanto feat!
  Dagiti piskel nga awanan utek ket sangakamat a karne - a gapu iti dayta ket agsangsangit ti pariok!
  Kadagiti dua a duelist, maysa ti maag, ti sabali ket scoundrel!
  No nangatngato ti panagtayab ti maysa a tao, ad-adda a di mapnek iti saadna!
  No mabaybay-an, mailiw ti aso iti sarukod ti makinkukua!
  Dagidiay laeng saan a nairuam ti panunotda nga aggroveling ti addaan payak!
  Dakes no agmaymaysaka a kasla esnob!
  Agmaymaysaka, ket lehion dagiti kabusormo!
  Uray ti elepante ket mabalin a kanen ti igges!
  No adda nasurok a maysa a milion a kuton!
  Ti lider ti pagilian ket rumbeng a kabsat iti umili, saan a kabsat!
  . Nalaklaka ti agsapul iti namaga a bato iti taaw ngem iti imbension a saan pay a nausar kadagiti panggep ti militar!
  Ti balligi kas maysa a babai ket mangallukoy babaen ti kinaraniagna, ngem manglapped babaen ti gatadna!
  Ti apuy ti dios ti gubat ket kas iti dadduma a didiosen, kasapulanna ti atension ken sakripisio!
  Ti maysa a kampilan ket kasla tedted ti tudo, agtinnag ken agwaras, ket inton adudan, mayanak ti balligi!
  Basta dika agkanta - para iti talna!
  Naliday ti kararuak - awan ti tao ti tianko!
  Umuna ti malukong, kalpasanna dagiti kapanunotan!
  Maikari ti balligi a dayaw!
  Ti dayaw ket relatibo a konsepto ken rumbeng a mayaplikar a nangnangruna kadagiti soldadoyo!
  Dagidiay uminum sakbay ti panaglalaban ket maaddaandanto iti hangover idiay impierno!
  Naulimek dagiti tubo gapu ta agkanta dagiti tadem - napigpigsa ken napigpigsa ti asero ngem ti gambang!
  Ti buyot nga awanan komander ket kas iti pangen ti karnero nga awanan pastor;
  Ti panagtaray ket ad-adda a kinamaag ngem ti kinatakrot! Ngamin, matay ti kaaduan a soldado saan nga iti gubat, no di ket bayat ti panangkamat!
  Ti gubat ket kasla ay-ayam ti domino, dagiti laeng naburak a domino ti saanen a maurnong - ti daga ti agtengtengngel!
  Ti pannakaidadanes pagbalinenna ti mannakigubat a berdugo, ti takrot agbalin a natured a tao, ti naemma pagbalinenna a natangsit!
  Ti science fiction ket maysa a kompetision dagiti kinaawan kapapay-an ken kinaawan kapapay-an! Maigiddato iti dayta, awanen ti mas sientipiko ken lohikal a genre!
  Iti gubat ket kasla iti opera - tunggal maysa ket agkanta iti bukodna, ti laeng prompter ti mabalin nga espia!
  Dagiti moderno a babbai pakawanenda ti maysa a lalaki ti amin - malaksid iti kinapanglaw!
  Ammom kadi no kasano a naiduma dagiti espia kadagiti opisial ti panagsukisok?
  Ammok! Adda laeng dagiti intelligence officers-tayo - dagiti ganggannaet ket espia amin!
  Ania ti nasaysayaat no awan ti kargana nga ulo wenno awan ti kargana a pitaka? Siempre, no awan ti kargana nga ulo - saan unay a madlaw!
  Ti isip ti kasayaatan nga agkolekta iti kinabaknang!
  Kinasaririt ken gasat: agassawa nga agayat - mangipasngayda iti balligi, kinabaknang, saad, ngem alisto nga agsina!
  Nalaklaka a dumngeg dagiti natangsit a lallaki iti balakad no ited dayta ti maysa a babai - malaksid no asawana!
  Ti masirib nga asawa a babai ket maikari iti kinabaknang! Ket ti naregta nga asawa a babai mabalinna nga idarum!
  Siasino ti mangipatpateg iti personalidad iti maysa a tao, ken siasino ti mangipatpateg iti kuarta!
  Mabalin a dadaelen ti sangatauan babaen ti dua a banag - dagiti computer ken computer scientist. Ti immuna ket atrophy ti panunot, ti naud-udi dina kabaelan a gundawayan dayta!
  Iti gubat, ti granada ket kadua!
  Iti pangkaaduan, ti granada a mangisalaysay kadagiti angaw ket kasla itlog ti Faberge a maus-usar a mangburak kadagiti nuez!
  Kasla kararua ti talento: saan a maikkat, ngem mabalin a madadael!
  Saan a maikari ti pammadayaw ti panagibales - ti panagibales ti kinadesente!
  Ti apal ti mikrobio ti krimen, ti kinamanagimbubukod ti mangsibug, ti kinaaleng-aleng ket panangtaraon!
  Ti kinamaag ti kadaksan kadagiti amin a krimen!
  Nasaysayaat ti matay a buyogen ti dignidad babaen ti kampilan ngem ti agbiag a kas baka a naiduron iti puesto babaen ti saplit!
  Iti gubat, maparmek ti tured ti kinasikap, ngem ti kinasikap dina pulos maparmek ti tured!
  Ti gubat pagbalinenna a nakaam-amak ti biag, ket maikari ken napintas ti ipapatay!
  Ti kinaemma ket manmano a galad para iti maysa a komander, ngem daytoy ti mamagbalin iti dayta nga ad-adda a napateg!
  - Ti Jackal ket konsonante ti sao a kal!
  Maymaysa laeng ti bentaha ti leon iti chackal - ti gundaway a matay a buyogen ti dignidad!
  Teknolohia ti berdugo ti kinatured!
  - Ngem saan a pudno dayta! Kinapudnona, no nangatngato ti lebel ti teknolohia, ad-adu ti kasapulan a kinasaririt ken kinalaing iti paggugubatan!
  No sadino ti pangrugian ti interes ti Motherland, agpatingga ti personal a pagimbagan!
  Masapul a maikuyog ti wayawaya iti disiplina. Ti anarkia ti antitesis ti wayawaya!
  Ti napinget a memoria ti kasayaatan a mentor! Iti pangkaaduan, maabak ti wayawaya babaen ti kampilan, ngem babaen laeng ti tulong ti rason a mataginayon dayta!
  - No ti napigsa a mannakigubat ket mangisalakan iti sabali, awan ti espesial a dayaw a kasapulan para iti daytoy!
  Ngamin, inton sumsumged ti kinatured iti pusom, itag-aymo ti kalasagmo a pangdepensa kadagiti adipenmo!
  Ti kinadakes ti maysa a bastardo ket saan a pambar para iti napudno a tao, yantangay ti kaadda ti rugit dina ikalintegan ti narugit a tao!
  Saan a pulos a nalaka ti ayat - nangruna no agbayadka saan a babaen ti pitaka, no di ket babaen ti kararuam!
  Ti laeng makakalintegan ti panagibukbok iti dara ket no kas resultana agsardeng nga agayus dagiti lua!
  Dagidiay agserserbi gapu iti kuarta didanto pulos maidilig iti gubat dagidiay iturturong ti natured a puso ken tarigagay ti wayawaya!
  Napeggad ti lua ti ubing gapu ta agbalin dayta a narungsot nga ayus a mangyanud kadagiti sibilisasion!
  Ti saad ti komander ket saan nga ekstra a rasion, no di ket kanayonan a responsabilidad ken nadagsen a dadagsen!
  Saan nga ammo no ania ti napatpateg - panangpakan kadagiti amin a mabisin wenno panangpunas iti lua ti maysa nga ubing!
  Naluklukneng ti balitok ngem iti asero, no di ket mangsaplit iti puso!
  Saan a ti igam ti mangpapigsa iti soldado, no di ket igam ti soldado!
  Kasla agang-angaw dagiti babbalasitang babaen kadagiti master aphorism. Ket no rugianda a dadaelen ti kabusor, ngarud saanna a makalisi kadakuada.
  Idi arinunos ti Mayo 1944, rinugian dagiti Nazi ti panangrautda iti direksion ni Saratov.
  Nakiraman ti "Shturmlev" kadagiti gubat, maysa a lugan iti chassis ti immun-una a "Lion", nga addaan iti ad-adda pay a napigpigsa a bomb launcher nga addaan iti 450-mm caliber, a literal a mangrumek ken mangdadael iti amin, a mangpisang ken mangsuntok kadagiti abut babaen ti dakkel a puersa .
  Ket ti kasta a rocket dagus nga alaenna ti intero a bloke ket tukkolenna dayta.
  Ti "Sturmlev", a kontrolado babaen ti maysa a grupo dagiti Aleman a babbalasitang, ket agpaputok kadagiti posision ti Sobiet.
  Agkidem ni Jane kadagiti gagayyemna, ket ti panangtaktakna kadagiti lamolamo a sakana, kunana:
  - Naan-anay nga iwalistayo dagiti kabusortayo ken pagbalinentayo ida a gagangay a lungon!
  Agkidem ni Gringeta kas sungbat, ipigketna ti lever babaen ti lamolamo a sakana ket agkigtot:
  - Agay-ayam ken parmekentayo dagiti kabusortayo!
  Napaliiw ni Malanya:
  - Maibusor iti makina ti Shturmlev, awan ti pannakabalin ti aniaman a sarikedked ti Soviet!
  Pinasingkedan ni Monica, a nangdungpar iti lamolamo a mugingna:
  - Talaga a naipasngaykami tapno mangabak!
  Insurat ni Jane:
  - Ti gubat ket awan ti rupa ti babai, no di ket addaan iti physiognomy a mangallukoy kadagiti agsapsapul iti thrill!
  Ni Gringeta, a mangpalpaltog kadagiti yunit ti Soviet babaen ti machine gun, ket nangipaulog:
  - Ti babai ket kalapati a mangkagat iti man-woodpecker a kasla kite!
  Ni Monika, a mangpalpaltog kadagiti soldado a Ruso, napaliiwna:
  - Kanayon nga adda pito a Biernes ti babai iti makalawas, ken no awan ti sagutna iti Domingo manipud iti pagrebbenganna iti panagasawa, kanayon nga adda aldawna a panagbakasion!
  Nagkidem ni Manya ket insungbatna:
  - Saan a mannakabalin-amin ti Dios iti amin a banag;
  Immanamong ni Jane iti daytoy, a nangpaltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Uray no mannakabalin-amin ti Dios, dina kabaelan nga irikep ti ngiwat ti babai ken irikep ti maysa a politiko!
  Lohikal a nadlaw ni Gringeta, a nangipigket babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Awan ti konsiensia ti maysa a politiko, ti babai ket addaan iti rikna ti proporsion, ken ti babai a politiko ket addaan amin a rikna nga awan ti rukodna!
  Napaliiw ni Monika, a nangpaltog kadagiti tropa ti Soviet ken nangpapatay kadakuada:
  - Ti babai ket sabong, nasiit a kasla rosas, ngem ti nasam-it nga ayamuomna ti mangallukoy kadagiti kalding ken drone!
  Nagkidem ni Malanya, a mangkantot kadagiti soldado ti Soviet ken mangdadael kadagiti bunker:
  - Ti botante ket matnag iti kinaubing, a bumotos kadagiti nabannog a daan a kayo ti roble nga addaan kadagiti abut!
  Impakita dagiti babbalasitang ti kinasariritda ket nagtultuloyda.
  Ket agdisso met dagiti eroplano a mangraut manipud ngato. Ket ngarud nagirik dagiti tropa ti Soviet nga awan ti aniaman a parikut.
  Nagbalinen a nalamiis unay dagiti Aleman. Ket immadu ti kinalaingda iti operasion.
  Ket ita, aggargaraw dagiti sistema a "Chess Knight," teletank a kontrolado ti radio.
  Ket daytoy ket maysa a parikut para kadagiti soldado ti Soviet. Ket inabak dagiti Nazi ti Red Army.
  Ngem situtured met unay ti pannakidangadang dagiti babbalasitang a Soviet.
  Bimtak ti panaglalaban para ken ni Kamyshin. Ditoy a makigubgubat manen ni Alenka.
  Ket ti nasapsaplit, ngem saan a simmuko a batalyon.
  Napaliiw ni Alenka nga agngisiten:
  - Iti aniaman a gubat, napateg ti biag ti maysa a soldado!
  Ken no kasano ti panangipuruakna iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Dagitoy a mannakigubat ti kangatuan a klase...
  Ni Anyuta, a mangpaltog kadagiti pasista, napaliiwna:
  - Ti maysa a soldado a Ruso ket mabalin a mapagbalin a marpuog a kas iti napukan a troso, ngem saan a maiyeg iti turodna, ken mapagbalin nga agkintayeg a kas iti aspen!
  Nagkidem ni Alla, a mangpalpaltog ken mangpidut iti pakete ti eksplosibo babaen ti lamolamo a mugingna:
  - No dikay" kayat a paliiwen ti disiplina ti militar, agkurbakayo a kasla balud!
  Kinuna ni Maria, a nangpaltog kadagiti kalabanna ken nangilansa iti killer boomerang babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana:
  - Adu ti rugit iti lubongtayo, manmano laeng a prinsipe iti dayta!
  Napaliiw ni Matryona, a nangpaltog kadagiti kalabanna ken putdenna ida babaen kadagiti panagbettak ti apuy, ket kalpasanna nangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana, napaliiwna:
  - Atiddog ti dila ti politiko, ngem ababa ti imana nga aramidenna ti naibaga kenkuana nga aramidenna!
  Ni Marusya, a mangpalpaltog iti kabusor ken mangpukan kadagiti ranggo dagiti Aleman ken ganggannaet a soldado, ket nagsasao:
  - Ti politiko ket alisto nga agkari, nainayad a mangtungpal, agpakaasi iti limos, ken mapakawan iti panangallilaw!
  Naindaklan dagiti babbalasitang ken aglalaban. Ngem saan unay a patas dagiti puersa. Adu ti madadael.
  Ti tangke ti Aleman a Maus, nupay saan unay a mapataud, ket makita pay laeng kadagiti sango. Ket agngaretnget ken agputok dagiti paltogna. Ket mangpataudda iti di kapapati a pannakadadael kadagiti trinsera.
  Ngem dagiti babbalasitang ket agpalpaltog kadagiti kanyon ken ni Mouse. Uray no agsalsaltek dagiti shell a kasla gisantes. Ngem ad-adda nga idurduron dagiti Aleman.
  Ket siuumiso unay ti panangpaltogda kadakuada.
  Agtaray dagiti babbalasitang a Komsomol, nga agkir-in dagiti lamolamo a mugingda, ken agkir-in:
  - Para iti dayag ti Nasantuan nga Ina a Pagilian!
  Nagkidem ni Viola, gapu ta pinaltoganna ti Aleman nga infanteria,:
  - No awan ti umdas a gumatang ti babai iti sapatos, ikabilna ti sapatos ti lalaki a di nakasapatos!
  Ket bumtak ti balasang nga agkatawa ket iruarna ti dilana.
  Naragsak dagiti mannakigubat, masapul a kunaek. Ket no danogdaka, makapapataydaka.
  Da Viola ken Margarita, a dandani lamolamo laeng ti panti, aglalaban, mangyegda kadagiti shell ken umiso ti panagpaltogda. Ket saanda a mapasardeng a kasta laeng.
  Agkidem ni Margarita ket kunana:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Agresibo a pasingkedan ni Viola:
  - Dakkel a dayag iti panawen ti panagbalbaliw!
  Dagiti mannakigubat, mapaliiw koma, nagbalin nga agresibo unay a babbalasitang.
  Mangyeg met ni Veronica kadagiti shell, a mangisilnag kadagiti lamolamo, nagtimbukel a mugingna ken agkigtot:
  - Gloria ti komunismo!
  Daytoy ti naaddaanda iti laban nga epiphany. Ken no kasano a narungsot ken naariwawa ti pannakidangadangda.
  Ket agkir-in dagiti lamolamo, nakurba a tulang.
  Aglalaban met ni Tamara. Rimmuar iti Caucasus a tiniliw dagiti Nazi ket agserserbi manen. Makilaban iti karniboro a rikna ti dara. Labanan buyogen ti dakkel nga agresion.
  Mangipuruak ni Tamara iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinagsisina dagiti pasista ken agkigtot:
  - Addanto ti komunismo kadatayo!
  Ket agpaputok iti nasayaat ti panggepna a panagbettak manipud iti machine gun...
  Makita dagiti babbalasitang nga agar-aramid kadagiti nagdadakkel a milagro. Ket iti uneg dagitoy adda apuy nga agpegpeggad a mangpuor iti uniberso.
  Veronica, agpaltog, agkanta:
  Makapainteresto ti amin, awan duadua
  Naiskediul ti amin a banag iti lubong!
  Ket agkidem babaen kadagiti safiro a matana.
  Tamara, agpalpaltog, agngarngaretnget:
  - Kolovrat nga! Evpatiy nga Kolovrat nga! Ti Heroes of Rus" ti mangringringgor iti alarma!
  Ket pinaputokanna ti panagbettak manipud iti machine gun. Pinutedna dagiti Kraut ket nagkidem:
  - Ti babai ket kangrunaanna a sora a kayatna ti manglasso iti leon, ngem kadawyan a matiliw dagiti asno iti lassona!
  Kinuna ni Victoria, a mangpalpaltog ken mangibelleng iti sabali pay a sagut ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ti babai ket maysa a manok a pagay-ayatna dagiti nabalitokan nga itlog, a mangyeg laeng iti pannakapukaw iti agaw-awit kadagitoy!
  Ket nagkatawa dagiti babbalasitang a sinchronous. Nakaskasdaaw unay ti pannakidangadangda buyogen ti nakaro a panangpilit.
  Napaliiw ni Tamara, a nangpaltog kadagiti ganggannaet a dibision:
  - Manok ti babai, balitok laeng nga itlog ti maiyegna iti lalaki a pudno a sora!
  Innayon ni Veronica, a mangpalpaltog ken mangibukbok kadagiti ngipenna:
  - Ti pudno a sora ken manok ti mangaramid kenka nga agitlog iti nabalitokan!
  Napaliiw ni Margarita, a mangpalpaltog ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti awan kawesna a sakana:
  "Awan ti kuko ti sora ti kuko ti leon, ngem makapisang iti tallo a lalat manipud iti ari dagiti animal!"
  Ni Viola, nga agresibo a nangibukbok kadagiti ngipenna, kinunana:
  - Daydiay saan a sora iti panunotna ket saan a leon!
  Kasla dakkel ti ambision dagiti mannakigubat a makiranget. Ket no mangrugida.
  Pinaputok ken innala ti Olimpiada babaen kadagiti nabileg a saka ti sibubukel a kahon ti eksplosibo ken no kasano nga ipatayab dayta. Nasinasina ti masa dagiti Nazi, ket agngarngaretnget ti napintas a balasitang:
  - Iturayan ti USSR, ken kantaem ni Lucifer! Parmekentayo ti amin!
  Nupay kasta, saan a nalipatan ti Olimpiada ti nagsao:
  - Kabaelan ti babai a sora a kombinsiren ti asinoman a lalaki nga isu ket leon, a mangpaadu kenkuana a kas iti simple nga asno!
  Immanamong ni Margarita, a mangpaltog, iti daytoy:
  - Maysa a babai a leon nga addaan laeng iti panunot ti sora ken panangtengngel ti lobo!
  Napaliiw ni Seraphima, a mangpukan kadagiti kalaban:
  - Ti leon ket saan a daydiay agngarngaretnget, no di ket daydiay mangpisang iti adu a berde!
  Ni Viola, a siuumiso a nangpaltog iti kabusor ken nangpukan kenkuana, kinunana:
  - No ti maysa a politiko ket saan a sora, kalpasanna tallo a kudil ti mapisang kenkuana ket maikabil iti kuwelyona!
  Kinuna ni Victoria, a nangibukbok kadagiti ngipenna ken nagkidem, ket kalpasanna inwarasna ti sagut ti ipapatay buyogen ti mammapatay a puersa babaen ti awan kawesna a sakana:
  - Ti politiko ket addaan iti nalawa nga asno nga agtugaw iti dua a tugaw, ngem addaan iti kalawa ti kararua iti sasao laeng!
  Nagmuregreg ni Olympias, a nangted iti dalan iti bariles babaen kadagiti lamolamo, masel a sakana ken bimtak ti tangke ti Leon:
  - Ti maysa a tangke ket naserrek babaen ti maysa a shell nga addaan iti uranium core, ti maysa a politiko ket mangaramid iti dalanna nga agturong iti tuktok nga awan ti pusona, ngem addaan iti balitok a pitaka!
  . KAPITULO No. 9.
  Nabaybay-an ni Kamyshin. Ket idi rugi ti Hunio 1944, bimtak dagiti gubat maipaay ken Saratov.
  Ditoy nga aktibo unay dagiti laban. Ket adda met gubat dagiti babbalasitang a kas iti sigud. Ket kasta a napintas a mannakigubat.
  Makidangadang ken mangpukan ni Alenka kadagiti kalaban babaen kadagiti panagbettak ti machine-gun ken intero a ranggo.
  Mangipuruak ti balasitang iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket agkigtot:
  - Umay koma ti balligik!
  Ket paltogan manen ti kabusor.
  Paltogan met ni Anyuta ti kabusor. Umiso ken umiso ti panangaramidna iti dayta. Makaawis unay dagiti makinana. Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka mangipuruakda kadagiti bumtak a pakete ti dakkel a puersa. Mapisang dagiti Nazi ken agkigtot ti balasitang iti tuktok ti barana.
  - Para iti komunismo!
  Ni Alla, a mangpalpaltog iti kabusor buyogen ti dakkel a kinaumiso ken mangpukan kadagiti kabusor, agkigtot:
  - Para iti awan patinggana a Fatherland!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ipuruak manen ti balasang ti granada. Masapul a maibaga nga isu ti kaaduan a mannakilaban kadagiti mannakigubat.
  Ket isu a mismo ket nalabaga ti buokna ken naka shorts laeng. Ket kasta unay ti kinaumiso ken kinaumiso ti panagpaputokna, ket agidda dagiti Kraut.
  Umiso met unay ti panagputok ni Maria. Ket isu ket kasta unay a napintas a balasitang, ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruak iti bumtak a pakete, a mangpisang kadagiti kalabanna.
  Kalpasanna, agngaretnget:
  - Iturayan ti Imperio ti USSR!
  Umiso met ti panagpaltog ni Marusya, kabilenna dagiti kabusor ken agngarngaretnget:
  - Manipud taiga agingga iti baybay ti Britania, ti buyottayo ti kapigsaan!
  Ket paltoganto met dagiti lamolamo a sakana.
  Sumaganad, paltogan ni Matryona ti makapapatay a projectile iti kabusor. Ket mangdungpar dayta kenkuana iti sangagasut a porsiento nga eksakto. Natural a lamolamo ti muging.
  Dagitoy ket babbalasitang a Soviet nga agtartrabaho, ngem saan nga adayo a naud-udi dagiti babbalasitang nga Aleman.
  Aglalaban da Christina, Magda, Margaret ken Shella iti Panther. Ti lugan, nupay saan a nasayaat, addaan iti napartak a panagpaputok, atiddog ti ranggona a paltog, kalkalainganna ti kinasiglat, ken addaan iti nasayaat a kabal iti sango.
  Barefoot ken nakabikini dagiti babbalasitang nga Aleman, iti laksid ti pudot ti kalgaw, wenno imbes ketdi gapu iti dayta... Ket makilablaban iti manoeuverable a laban.
  Ditoy a pinaputokan ni Christina ti paltog... Nadungpar ti shell ti T-34-76 torreta ket isut" mangtubtubngar iti dayta. Maysa a tangke ti Soviet ti agsardeng, a napaltogan.
  Agpukpukkaw dagiti babbalasitang iti tuktok ti barada:
  - Innala ti kukuami!
  Kalpasanna, paltogan ni Magda. Nadungpar met ti kinapintas nga addaan iti nabalitokan a buok.
  Wen, isu a napigis ti torreta ti tallopulo ket uppat.
  Agsisinnublat dagiti tigre a babbalasitang a mangpaltog. Ket umiso unay. Isu a nadungparda ti sabali pay a tangke ti Soviet.
  Simmaruno a nadungpar ni Margaret. Ket nadungparna ti SU-76 self-propelled gun. Nasigo a nagbango. Ket inkantana:
  - Napigsa ti impierno nga Alemaniatayo, salaknibanna ti lubong!
  Ken anian nga ipakita ti dila!
  Kalpasanna, dinanogna ni Shell babaen ti kanyon. Nadungpar ti tangke ti Soviet a KV-1S. Nasayaat met ti inaramid ti balasang.
  Wen, uppat a mannakigubat a nakabikini ti makilablaban ken dida mabuteng iti lamiis. Kalpasan a nangrugin a makiranget dagiti babbai, nasaysayaat nga amang ti kasasaad para iti Third Reich.
  Adtoy dagiti piloto a da Albina ken Alvina iti tangatang. Agpada a nakabikini ken nakasapatos dagiti kinapintas. Aglalabanda kadagiti Focke-Wulfs. Ket daytoy ket serioso unay a kotse.
  Kuna ni Albina, a mangpalpaltog manipud kadagiti air cannon:
  - Aktibo nga croquet! Dikay pagbabawyan dagiti sasao!
  Ket anian nga agsilnagto iti makaliday nga isem! Ket maminsan laeng a paltogan ti dua nga eroplano ti Soviet.
  Pinutol met ni Alvina ti agingga iti tallo babaen kadagiti air cannon ket nagkigtot:
  - Ti entry ko ket makapapatay ken matte!
  Kalpasanna inbukbok ti balasitang dagiti ngipenna ket impakitana dagiti ngipenna! Isu ket amin nga anting-anting, ken napno iti phenomenal charm.
  Putden ni Albina ti sabali pay nga eroplano a Yak-9 ket agkigtot:
  - Apay a kasapulan dagiti piloto ti Soviet?
  Pinaltogan ni Alvina ti LAGG-5 ket sitatalged a kunana:
  - Tapno dakami nga Aleman ket makakolekta kadagiti kuenta!
  Nagsayaat nga agassawa a babbalasitang. No kasano nga inrugida ti agkolekta kadagiti premio para iti bagbagida. Talaga a dikay" makasuppiat kadagiti kasta a kinapintas. Ipababada dagiti eroplano ken ibukbokda dagiti ngipenda.
  Ket ti kangrunaan a sekreto ket no lamiis, kasapulan nga awan ti sapatos ken nakabikini dagiti babbalasitang. Kalpasanna, umay a bukbukodda dagiti kuenta.
  Ket dika pulos agkawes. Iyugyugyogmo ti lamolamo a barukongmo, ket kanayon a maipatpategka!
  Pinuted ni Albina ti sabali pay nga eroplano ti Red Army ket inkantana:
  - Iti dakkel a kangato ken stellar a kinadalus!
  Ket nagkidem, naglugan ken nagkidem dagiti awan kawesna a sakana, nga agngarngaretnget:
  - Iti dalluyon ti baybay ken nakapungtot nga apuy! Ket iti nakapungtot ken nakapungtot nga apuy!
  Ket manen ti balasitang paltogan ti eroplano buyogen ti nasikap nga umasideg.
  Ket kalpasanna, rauten ni Alvina ti kabusor. Aramidenna dayta iti suli, ibukbokna dagiti ngipenna ken agkigtot:
  - Agbalinakto a super world champion!
  Ket matnag manen ti kotse a nadungpar ti balasang. Wen, medio dakes ti maala ti Red Army.
  Ket agngaretnget ni Albina buyogen ti naatap nga ekstasia:
  - Berdugoak itan, saan a piloto!
  Pinaltoganna ti sabali nga eroplano ti Soviet ket agsisilpo:
  - Agkurbaak iti sight ket agdardaras dagiti missiles nga agturong iti puntiria, adda pay maysa nga approach iti masanguanan!
  Agresibo unay ti panagtignay ti mannakigubat.
  Ditoy agpada a rumaut dagiti babbalasitang kadagiti puntiria iti daga. Suntoken ni Albina ti tallopulo ket uppat ket agkigtot:
  - Daytoyto ti panungpalan!
  Idungpar ni Alvina ti SU-76 ket inyarasaasna:
  - Agingga iti naan-anay a pannakadadael!
  Ken anian nga iyugyugyogna ti awan kawesna a sakana!
  Dagiti mannakigubat ditoy ket babbalasitang, ket iti dasig ti USSR, makilablaban met dagiti babbalasitang, nga ikagkagumaanda a salakniban ni Guryev, a sadiay dagiti tropa ni Hitler ket mangidurduron met, kas iti panagdardaras ti manggagama.
  Nakiranget ni Alenka para ken ni Guryev, a rinaut dagiti Nazi. Nangipuruak ti desperado a kinapintas iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Gloria ken ni Rus' ken ti patpatgenmi a partido!
  Kalpasanna, nangipatayab ni Natasha iti granada babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket nagsisilpo:
  - Aywananmi ti balasang a di nakasapatos!
  Kalpasanna, nangipatulod met ni Anyuta iti sagut ni patay babaen kadagiti ramay ti sakana, ket nalaylay:
  - Nagsayaatto a danog!
  Innala ken impatulod ti nalabaga ti buokna nga Augustine ti sagut ti pannakadadael babaen ti lamolamo a makinbaba a sakana ket nagkidem:
  - Panangiturong ti radar iti langit!
  Ket kalpasanna ti nabalitokan ti buokna a ni Maria intedna ti ipapatay kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ket inkantana:
  - Idiay Madagascar, iti disierto ken Sahara! Napan iti sadinoman, nakita ti lubong!
  Ket kalpasanna, ipuruak ni Marusya ti sibubukel a bunggoy dagiti lamolamo a suela ti sakana ket agkanta:
  - Idiay Finland, Greece, ken idiay Australia, Sweden, ibagada kenka nga awan dagiti napipintas a babbalasitang ngem kadagitoy!
  Wen, nasayaat unay ti pannakidangadang dagiti innem a babbalasitang. Ngem innala latta dagiti Kraut ti Kursk...
  Saan, dikay malabanan dagiti kasta a nangatngato a puersa. Natangken ti ulo dagiti pasista.
  Ket ania ti kaipapanan ti panagsagana dagiti monster?
  Nauyong laeng ni Adolf Hitler: mariknana a kasla maysa a pudno a despota, nga agtulnog ken agpigpigerger ti amin. Wen, no kayatmo dagiti balligi ni Stalin, ngarud kasapulam ti agbalin a kas ken ni Stalin, nga awan ti asi ken panagkidkiddaw kadagiti dadduma ken iti bagim (kastoy ti eksakto a panagpanunot ni Joseph Vissarionovich iti daytoy nga urnos!). Ita, disente ti panaggaraw ket mangrugin nga aggaraw ti kotse. Iti sapasap, ti Alemania, no ikabilanganna dagiti satellitena, ket addaan iti dakkel a bentaha iti USSR iti kaadu dagiti alikamen ti industria, iti kualipikado a puersa ti panagtrabaho ken iti bilang dagiti inheniero iti amin a tukad. Kinapudno daytoy, ngem saan pay laeng a maitunos ti pannakapataud dagiti armas! Nabati ti Alemania iti USSR iti intero a gubat, iti laksid ti amin a pannakadadael idiay Russia. Ket manipud iti ania? Siempre, gapu iti maysa a partikular a riribuk a nagturay iti nadumaduma a departamento ken, nangnangruna iti industria ti militar. Kanayonanna, ti kinakurang dagiti raw materials, kasta met ti panangtagibassit iti potensial ti kabusor, ket addaan iti negatibo nga akem. Nangnangruna, idi 1940, ti produksion dagiti armas idiay Alemania ket nababbaba ngem idi 1939 (no usigentayo ti dagup agraman dagiti bala), ken daytoy iti laksid ti kinapudno a ti gubat ket dati a mapaspasamak, ken ti Maikatlo a Reich ket nangtengngel kadagiti dadakkel a teritorio nga addaan kadagiti nagdadakkel reserba ti kapasidad ti produksion. Bueno, ania ti maibagatayo maipapan kadagiti abilidad ni Hitler iti organisasion? Saan unay, nagsilnag iti industria ti militar.
  Indeklara ti Fuhrer iti atiddog a bitlana:
  - Iti banag ti panangimaton iti aviation, maited dagiti bileg ti emerhensia ken ni Sauer. Bantayanna a naimbag ti kaadu dagiti napataud nga alikamen, ken, saan a nababbaba ti kinapateg, ti kalidad. Mainayon pay, adu kadagiti gagayyemmo a ni Goering, uray no nalaingda idi nga aces, ti saan a makabael iti trabaho a panangidaulo. Saan met a naisangsangayan a heneral ti tunggal nalaing a soldado, isu nga imbes a ti nabitay nga Eric, ti teknikal a sakup ket idauluanto ti maysa a tao manipud kadagiti propesional a negosiante a makabael a mangreporma ken mang-equip manen kadagiti puersa ti aviation. Ngamin, saan a matmaturog ti Britania, umad-adu agpadpada ti kaadu ken kalidad dagiti armado a puersana, ken nangnangruna ti aviation-na. Masapul nga umun-unatayo iti dua nga ulo ngem iti kabusor, sangadosena nga addang, ta no saan, naan-anay a mapukawtayo ti kinatan-oktayo iti kabusor. Gapuna, kasapulan dagiti kualitatibo nga addang.
  Sibabain a simmungbat ni Goering:
  - Gagayyemko, napaneknekan a tattao a napaneknekan ti kinaepektibo ken kinapropesionalda iti pannakigubat.
  Nakapungtot ti nasam-it a diktador:
  - Wenno mabalin a siak, iti panagkunayo, nalipatanko no siasino ti naabak iti Gubat ti Britania? Wenno a napaay iti uppat a tawen a plano para iti panagdur-as ti ekonomia ti pagilian. Wenno kayatmo met ti maidungpar kadagiti barayuboy, ken uray iti publiko. Isu nga iserram ti ngiwatmo ket agulimekka sakbay nga ilansam ti bagim!
  Nagkurno pay ni Goering gapu iti buteng. Ala, saan a mailaksid ti Fuhrer. Kalpasanna, nangngeg manen ti arimbangaw, ket nagtayab ti sabali pay a ME-262 jet iti tangatang. Nagdakkel ti kotse ken addaan iti dua a makina. Medio nawalisan dagiti payak, ti mannakigubat a mismo ket kasla medio makapadanag. Dagiti pakabigbigan ti kapartak dayta, para iti 1941, ket sapasap a disente, ken uray no maibatay kadagiti sangalubongan a pagalagadan ket nakaburakda iti rekord. Pudno, saan pay a naan-anay a mapagtalkan ti makina a mismo ken kasapulanna ti panang-debug. Nupay kasta, inted ti pasista a diktador dagiti kababalin dagiti baro, ad-adda a narang-ay a mannakigubat... Nasurok nga innem a tonelada ti dagsen ti ME-262, kayatna a sawen nga adda sumagmamano a sobra a karga. Masapul a bassit, nalaka ken nasiglat ti fighter jet. Iti daytoy a banag, mabalin a medio nasayaat ti ME-163, ngem napilit unay ti makinana a rocket ken agtrabaho laeng iti innem a minuto (wenno imbes ketdi, agtrabaho latta!), a kaipapananna a ti range ket adda laeng iti uneg ti radius a sangagasut a kilometro . Kas maysa a bomber nga estilo Blitz wenno cover fighter para kadagiti panangraut ti armada iti Inglatera, siempre, saan a maibagay dayta.
  Ngem ti ME-262 ket makaawit iti maysa a tonelada a bomba, kayatna a sawen, kas iti kaadu ti Pe-2, maysa nga eroplano ti Soviet iti sango ti linia. Kayatna a sawen, nagsayaat a solusion agpadpada kadagiti fighter sweep ken kadagiti mangsuporta a tropa. Nupay kasta, apay a dikay mangparnuay iti mannakigubat a kas iti estilo ti Comet ME-163, ngem awanan iti makina ti rocket, ngem addaan iti makina a turbojet? Inkagumaanda a pasayaaten ti "Kometa" ket kasla pinaaduda ti oras ti panagtayab agingga iti 15 a minuto (daytoy ket range nga agingga iti 300 a kilometro), a sapasap a maawat para iti Gubat ti Britania. Mabalin pay laeng a madanon ti London manipud Normandy... Nupay saan unay a nalawag ti amin, kasapulam met a bombaen dayta ket agsublika manen, ket saan unay a napartak ti sangapulo ket lima a minuto. Iti masanguanan, nabigbig dagiti rocket ken jet fighter kas dead end iti aviation. Ngem makapainteres unay ti disenio ti "Comet," gapu iti bassit a kadakkel ken kinalag-an, a kaipapananna a nalaklaka ken nalaka a maniobra.
  Mainayon pay, adda met dagiti nainkari unay a mannakigubat nga agdagsen iti sapasap a 800 a kilo, dagiti kasta a glider a mabalin nga usaren dagitoy kadagiti gubat iti tangatang. Pudno, gapu iti ababa a range-da, dagiti panagtayab kadagitoy ket mabalin laeng a maaramid kadagiti depensa a laban, wenno maitulod idiay London kadagiti... Transports, ket kalpasanna matiliw manen dagiti piloto. Masapul a panunotem dayta ditoy. Iti pudno a pakasaritaan, pulos a di naaddaan dagiti glider iti tiempo a makiranget, ket gapu iti sumagmamano a rason idiay Korea, saan a maitured dagiti heneral ti aviation ti Soviet a padasen daytoy nga ideya. Iti pangkaaduan, saan a nakalkaldaang, ngem bayat ti Gubat ti Korea, ti Americano a piloto ti immuna a nakagun-od kadagiti balligi. Isu a saan koma a tagibassiten ti Yankees.
  Kalpasan a nagpatingga ti panagtayab, maysa nga agtutubo a balasitang a puraw ti buokna ti naglugan manipud iti cockpit ket nagtaray nga immasideg iti Fuhrer iti naan-anay a kapartak.
  Inyunnat ti possessed Nazi number one ti imana kenkuana para iti agek. Ti nasayaat ket no ay-ayatendaka dagiti babbalasitang, ket ti Fuhrer, kasla, ket medio napasnek nga idolo ti amin nga Aleman, wenno imbes ketdi, dandani amin malaksid iti sumagmamano a balud iti kampo konsentrasion. Sigagagar a kinuna ti piloto:
  - Daytoy ket basta natan-ok nga eroplano, addaan iti kasta a kapartak ken bileg. Pagsisinaentayo amin nga urbon ti leon a kasla botelia ti napudot a danum manipud iti kasukat!
  Inanamong ti Fuhrer ti tarigagay ti balasitang:
  - Siempre, we"ll tear it up, ngem... Naparpartak koma a maaramid ti debugging ti makina, ket nangnangruna nga agaplikar daytoy kadagiti motor. Ditoy, siempre, kasapulan dagiti radikal nga addang tapno mapasayaat dagitoy, ngem no adda man makatulong ti lider-diseniador!
  Nagtaul ti amin a sangsangkamaysa:
  - Gloria iti naindaklan a Fuhrer! Sapay koma ta tulongannakami ti Providence!
  Nangrugi a nagtokar ti kanta ti Third Reich ket ti maysa a kolum dagiti agtutubo a mannakigubat manipud iti Hitler Jugent ket nagturong iti sango. Nagmartsa dagiti lallaki manipud sangapulo ket uppat agingga iti sangapulo ket pito ti tawenda nga agturong iti tambol iti naisangsangayan a pormasion. Ket kalpasanna napasamak ti makapainteres unay: nagmartsa dagiti tin-edyer a babbalasitang manipud iti German Women"s Union. Naka-ababa ti paldada, dagiti lamolamo, awan kawesna a saka dagiti napintas ti nangawis iti panagkita dagiti lallaki. Pinadas dagiti babbalasitang nga ipangato dagiti sakada iti nangatngato, ngem maigiddato iti dayta, insublida dagiti ramay ti sakada ken siaannad nga inkabilda dagiti mugingda. Maysa a makalinglingay a buya dagiti kinapintas nga addaan iti awan pakapilawanna a pigura... Talaga a naiduma dagiti rupa ken sumagmamano kadagiti agtutubo a pasista ket medio naulpit, dandani maskulino, ken binaliktadda met dagitoy. Nangruna idi pinagtitiponda dagiti kidayda.
  Napaliiw ni Esthete Adolf:
  - Nasken nga umawat dagiti lallaki ken babbai iti pisikal a panagsanay iti dakdakkel a rukod. Ket ammok nga adu ti maar-aramid iti daytoy a banag, partikular kadagiti Jungfolk, ngem ti kasapulan ket ti pannakairaman ken ti panangampon kadagiti pamay-an ti Spartan. Siempre, malaksid iti panangparegta iti panagtakaw... Masapul a dumakkel dagiti lallaki ken babbaitayo nga agbalin a disente ken maigiddato iti dayta, awan asi a tattao.
  Nagsardeng ti Supreme Commander. Nagulimek dagiti heneral, nalabit mabutengda a mangsuppiat, ngem dida kayat a pasingkedan ti nabatad. Intuloy ti Fuhrer:
  - Saan nga angaw ti gubat, ngem ti kinaawan asi kadagiti kabusor ket masapul a maikuyog iti panagtitinnulong ken rikna ti panagkakabsat kadagiti kakadua. Daytoy ti masapul nga imulatayo iti tunggal maysa... Awan asi ti baro a superman kadagiti dadduma, ngem ad-adda pay ket masapul nga awan asina iti bagina. Ta masapul nga umuna a mapukaw ti kinababa iti kararua ti maysa, ket kalpasanna tumakder ti nakapuy a bagi ti tao!
  Sabali manen a panagsardeng... Kellaat a nabigbig dagiti heneral ken disenio ket rinugianda ti nagpalakpak a sipipinget. Kasla naragsakan ti Fuhrer:
  - Nasaysayaat daytoy, ngem ita kayatko a makita ti panangtulad iti air combat. Isu a nakabutbuteng ken makadadael amin...
  Sibabain a nagsaludsod ni Heinkel:
  - Adda sibibiag a bala wenno shell, Fuhrer-ko?
  Nagtung-ed ti numero uno a Nazi:
  - Siempre, kadagiti combat ones. Kanayonanna, kayatko nga usigen ti epekto ti ejection device. Ngamin, agtartrabahoka iti dayta... - Nagkidem ti Fuhrer kadagiti dakulapna. - Inton, kamaudiananna, nakasagana ken maikabil iti masa a produksion. Ngamin, ti aduan kapadasan a piloto ket maysa nga aduan kapadasan a piloto a masapul a masalakniban kadagiti masanguanan a gubat!
  Nupay kasta inkeddeng ti Fuhrer-Terminator nga ipakita kadagiti disenio ti mas moderno a disenio ti ejection device. Saan koma a narikut, nasimsimple ken nalaglag-an daytoy a sistema. Bueno, ti saan a nangina nga squib, a dati a masteran ti industria ti Alemania, ket maibagay unay iti daytoy a panggep.
  Masapul a maidrowing ti diagram bayat ti panagdaliasat, ngem talaga a nalaing nga artista ni Hitler, ket nalawag, napartak ti panagdrowingna, dagiti linia dagiti diagrama ken panaglikos ket agpapada ken nalawag nga awan ti aniaman nga agturay wenno kompas. Impagarup ti hit-and-miss a Terminator a karkarna, siempre, a dagiti Aleman, nga addaan, iti pangkaaduan, iti kasta a napigsa ken agingga iti sumagmamano a tukad, narang-ay nga ideolohia a kas iti Nasional a Sosialismo ken ti totalitariano a sistema, ket nangiruar iti gubat kadagiti Ruso. Nalabit maigapu daytoy iti kinapudno a napigpigsa ken naandur dagiti soldado a Ruso ngem kadagiti Aleman ken nasursuroda ti makigubat a naparpartak.
  Iti pangkaaduan, no kitaem ti kurso ti gubat a kas maysa a pakabuklan, ngarud dagiti Ruso, wenno imbes ketdi ti militar ti Soviet, ket nasursuroda ti makiranget, ngem kasla nalipatan dagiti Aleman no kasano... Ti komandda ket nangaramid kadagiti pangngeddeng iti lebel ti umuna -graders, ken mabalin a nababbaba pay no ti first-grader ket addaan iti kapadasan iti panangisayangkat kadagiti operasion militar kadagiti real-time nga estratehia . Ket ti kinapudno a no dadduma dagiti ubbing nga agtawen iti innem ket nalaingdan a mangidaulo kadagiti birtual a buyot ket maysa a banag a makasursuroda ken da Zhukov ken Mainstein. Nupay kasta, ibilang ti dadduma a managsirarak nga agpada a mediocrities da Zhukov ken Mainstein. Adda met dagiti panagsusupadi maipapan iti bilang dagiti alikamen, nangnangruna dagiti natiliw nga alikamen a Pranses. Ti memoria ni Hitler (nasayaat a lagip, nangruna idi nasalun-at pay!) ket nangisingasing nga adda dagiti 3600 a natiliw a tangke a natiliw manipud kadagiti Pranses, maysa a nakaskasdaaw unay a bilang... Dadduma a modelo, a kas ti SiS -35, ket nangatngato iti kabalda ngem ti T-34 laeng iti frontal armor. Isu a nalaka laeng a mapataud daytoy a tangke kadagiti paktoria ti Francia, malaksid nalabit babaen ti panangsukat iti 47 mm nga igam iti atiddog ti barilesna a 75 mm a paltog. Kinapudnona, mabalin a saan nga umdas uray daytoy. Kanayon nga ipatpateg ti Britania ken USA iti pangkaaduan ti kabal a kangrunaan iti amin kadagiti tangkeda. Kas pagarigan, ti uppat a pulo a tonelada a Churchill ket addaan iti kabal a 152 milimetro kontra iti 120 para iti IS-2 a nadagsen a tangke.
  Sabali pay ti imbaga ti Fuhrer kadagiti disenio:
  - Addaantayon iti umdas a tanem ti angin, isu a sapulentayo ti ad-adda a kasayaatan a modelo ti eroplano ken mangparnuay kadagiti naurnos a sukog, a di iyeg ti banag kadagiti nangina a panagsubok, a sadiay matay met dagiti kasayaatan nga astayo. Kas pagarigan, epektibo unay ti modelo ti flying wing ti eroplano, nangnangruna no mabalin a mabaliwan ti kapuskol ken anggulo ti panagkiling. Intedkon kenka ti drowing, isu a nakasagana koma ti tailless. Ti mapattapatta a kapartak daytoy ket agingga iti 1100 a kilometro iti kada oras uray no adda makina a Yumo. Isu a sige, ngem dikay agbalin a natangsit!
  Sinaruno daytoy ti pangngaldaw iti nasam-it nga angin, inurnos dagiti adipen a babbalasitang dagiti lamisaan ken tugaw. Napintas... Ngem ania dagiti reporma a rumbeng a maaramid iti National Socialism? Kas iti panangkissay iti bilang dagiti kabusor agingga a mabalin ken panaggayyem. Kas pagarigan, dikay itan-ok ti puli nga Aleman iti tunggal panagturong ken mabalin nga isardeng pay ketdi ti panangbingay kadagiti tattao iti klase. Nupay kasta, saan pay a pormal a legal ti pannakabingbingay dagiti nasion kadagiti nababbaba ken Aryan a nasion. Daytoy ti mangpasimple kadagiti bambanag.
  Maysa a napintas a balasitang manipud kadagiti adipen ti nagtugaw iti abay ti Fuhrer ket inkabilna ti imana iti lamolamo a tulangna. Cooed:
  - Adda kadi pampanunotem, Fuhrer-ko?
  Nag-perk up ti diktador a Nazi ken maigiddato iti dayta maysa a virtual player. Nadlawna a dina pay nalpas ti sopas ti nateng ken fruit salad-na. Inagkan ti Fuhrer ti bibig ti balasitang, a nariknana ti kinaagtutubo, nasam-it nga ayamuomna ket kinunana:
  - Mapanka iti kotse a kaduak. Ket makastrekka amin iti trabaho, nalpasen ti oras ti pannangan.
  Ket manen, nangrugin a nagturong dagiti engranahe ti estado, nupay saan unay a nasayaat ti pannakalansana a mekanismo. Iti panagsublina, naayat ti Fuhrer iti kinapintas, ket nasdaaw pay no sadino ti nakagun-odanna iti kasta unay nga enerhia ken pigsa. Ngamin, kinunada nga impotent ti Fuhrer ken sapasap a maipagarup a baldado, ta addaan iti syphilis (ulbod) ken na-castrate (naan-anay a piksion!).
  Nupay kasta, saan a naannayas ti amin idi Hunio 22, 1944, tallo a tawenen a mapaspasamak ti gubat iti USSR; Ngem saan a makita ti balligi, ket tengtenglen pay laeng ni Saratov. Imbilin ni Stalin a maidepensa daytoy a siudad uray ania ti magastos.
  Iti laksid ti amin a pannakapukaw, medio nangato ti mairuar nga alikamen ti militar. Nagbalin a medio epektibo dagiti baro nga IS-2 a tangke. Uray dida sinuntok dagiti indibidual a lugan nga Aleman a siuulimek, pinabaldadoda ida manipud iti medio atiddog a distansia.
  Isu a medio narigatan dagiti Nazi. Ngem dakkel ti bentahada. Addan medyo sumagmamano a ME-262 jet aircraft a makilablaban iti tangatang. Ket napasnek a kalaban.
  Nupay kasta, napaneknekan a ti TA-152 ket sapasap a naisangsangayan a kita ti igam.
  Kabayatanna, nangangay met ni Stalin iti miting ti komunikasion iti maikatlo nga anibersario ti panangrugi ti gubat ket rinugianna a dinamag kadagiti lider ti militar no ania ti pampanunotenda ken no kasano a mapasayaat ti kasasaad kadagiti sango.
  Insingasing ni Zhukov iti lider:
  - No basta idepensatayo ti bagitayo ken ilaksidtayo dagiti pangta, awan duadua a maabaktayo. Masapul a rumauttayo!
  Sibibileg a nagtung-ed ni Stalin:
  - Umanamong! Ngem sadino!
  Insingasing ni Marshal Zhukov:
  - Bayat a saan a nagsuko ti Leningrad, rumbeng a mairuar dayta!
  Immanamong ni Marshal Vasilevsky:
  - Wen, pagarupek a daytoy ti kasayaatan a pagpilian!
  Inkidem ni Stalin dagiti abagana ket napaliiwna:
  - No maidungpartayo manen ni Tikhvin, agur-urayda kadatayo sadiay, ket mailumlomtayo wenno matnagtayo iti silo!
  Nagtung-ed ni Marshal Zhukov kas umanamong:
  - Husto dayta, Kakadua Stalin! Ngem isingasingko a rumbeng a rauten dagiti tropa ti Finland idiay Petrozavodsk. Saanda unay a napigsa ken mabalintayo nga alaen ti kabusor babaen ti sorpresa!
  Simmungbat ni Stalin nga umis-isem:
  - Lohikal dayta, Kakadua Zhukov. Isu nga umabante iti Petrozavodsk. Ket iyegmo kadatayo ti balligi!
  Kalpasan dagitoy a sasao, simrek ti sumagmamano a babbalasitang a nakasuot iti ababa a puraw a palda ken awan ti saka. Nangitugotda kadagiti botelia ti nalabaga nga arak ken baso a sandwich ken nangisit a caviar. Innala ni Stalin ti kasta a sandwich ket, ininumna dayta, kinunana:
  - Isu nga uminumtayo tapno masigurado a kanayon a maigiddan dagiti kabaelantayo kadagiti kasapulantayo.
  Napaliiw ni Voznesensky:
  - Medyo nababa ti kalidad ti kabal dagiti tangketayo. Ket isingasingko a pagbalinen a nalaglag-an, naparpartak ken ad-adda a maniobraen ti IS-2 ken T-34-85 babaen ti panangkissay iti kabal. Daytoy ti mangted kadatayo agpadpada iti panagekonomia iti metal ken mamagbalin kadagitoy a makina nga ad-adda a praktikal.
  Inkidem ni Stalin dagiti abagana ket napaliiwna:
  - Nalabit... Ngem diak suportador ti panagaramid kadagiti tangke manipud iti plywood!
  Nagkuna ni Voznesensky buyogen ti serioso a panagkita:
  - Ngem mabalin a saan a dakes nga ideya nga aramiden ti dadduma kadagiti tangke a dandani interamente manipud iti kayo. Mabalinmo a kitaen no kasano ti langana iti praktis!
  Nagtung-ed ni Zhukov kas umanamong ket bimtak a nagsao:
  - Tallopulo ket uppat ti mabalin a pagbalinen a nalaglag-an, nalaka a madadael pay laeng dagitoy ken ti umad-adu a kapartak ken kinamaniobra ket mabalin a mangnayon iti panagbiagda. Mainayon pay, nagbalin a nasaysayaat ti gearbox ken daytoy ti mangsupapak iti panagbaba ti ergonomics manipud iti panagngato ti dagsen. Ngem ti nababa a kalidad ti asero pagbalinenna nga awan ti 90 a milimetro maibusor kadagiti nabileg a paltog dagiti Aleman. Maysa pay, ikkaten dagiti Aleman ti simple a "Panther" ken T-4 iti produksion, ket iti Third Reich, malaksid kadagiti tangke ti panagsukisok, ti laeng "Panther"-2 nga addaan iti 88-mm a kanyon ti agbalin a serial. Ngem saan a malabanan dagiti tangketayo manipud iti adayo. Ken ad-adda pay, rumbeng a mapaadu ti kapartakda!
  Nagtung-ed ni Stalin:
  - Iruar ti sumagmamano kadagiti T-34-85 ken IS-2 nga addaan laeng iti bulletproof protection, ket kalpasanna kitaen ken subadan no kasano nga apektaran daytoy ti kinaepektiboda iti pannakigubat. Ket mapapartak koma ti trabaho iti SU-100. Baka baybay-antayo ti tallopulo ket uppat ken IS-2 a pabor iti daytoy self-propelled gun nga eksklusibo.
  Napaliiw ni Marshal Vasilevsky:
  - Makapainteres daytoy nga ideya. Ngem ti SU-100 ket makadungpar laeng kadagiti kabusor a nakasakay babaen laeng ti panangiturongna iti intero a bagina...
  Nagngaretnget ni Stalin:
  - Aramiden nga ababa tapno naparpartak ti panaggarawna... Ket nasaysayaat no nababbaba ti silwetana. Ngem kasapulantayo daytoy self-propelled gun a kas iti angin!
  Dinamag ni Zhukov:
  - Ti Ekselensiyo... Ni Saratov ket agtengtengngel iti agdama, ngem asidegen a matnag. Nasken a mangaramid iti plano para iti panagbakwit manipud Kuibyshev iti naala manipud Moscow. Ania ti personal a panagkunayo?
  Naulpit ti insungbat ni Stalin:
  - Agparang a masapul nga umakarkami idiay Sverdlovsk. Ngem mabalinmo latta ti agtrabaho idiay Moscow. Adda intero nga underground city-tayo ditoy. Serioso a kabaelantayo a tenglen dayta.
  Nagngaretnget ni Vasilevsky:
  - Masapul a maangay ti Moscow iti aniaman a gastos, kas met laeng ken ni Saratov!
  Imbilin ni Stalin:
  - Kontratake dagiti Aleman iti giwang iti nagbaetan ti Don ken Volga. Masapul nga iyadayotayo dagiti puersatayo. Iggaman ni Saratov uray ania ti magastos, agingga iti maudi a tedted ti dara. Usaren ti amin a pamay-an, uray kamikaze.
  Pinasingkedan ni Zhukov:
  - Sapay koma ta kasta, O naindaklan!
  Nagturong ni Stalin ken ni Yakovlev:
  - Bueno, designer, adda kadi ideyam?
  Nagsennaay ti Deputy People"s Commissar:
  - Kasapulan koma ti mangparnuay iti jet aviation, ngem saan pay a realistiko daytoy. Ket kasapulan ti Yak-3 ti de kalidad a duralumin, nga awan kadatayo!
  Nagtung-ed ni Stalin:
  - Ammok! Rumbeng nga adda iti serbisiotayo ti Yak-9. Ket rumbeng a mairuar agingga a mabalin! Ken paaduen ti produksion dagiti mannakigubat.
  Napaliiw ni Yakovlev:
  - Ti Aleman a TA-152 ket aggigiddan a maysa nga eroplano a mangraut, maysa a front-line bomber, ken maysa a mannakigubat. Nasayaat koma no makaaramidtayo iti kasta a multi-purpose machine!
  Sinuportaran ni Stalin ti disenio:
  - Nasayaat daytoy nga ideya, Kakadua Yakovlev! Kas pagarigan, no pasayaatem bassit ti LAGG-7, mabalin a mabaliwan dayta a naglaok agpadpada ti eroplano a mangraut ken eroplano a makigubat iti sango ti linia!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Yakovlev:
  - Posible daytoy, Kakadua Stalin... Ngem kasapulan ti panawen. Ket mabalin nga agbalin a nangina ti eroplano.
  Sipupungtot nga inwaras ti Supreme Commander ti dakulapna iti lamisaan sa nagngaretnget:
  - Pagbalinem a nalaklaka! Ket iti pangkaaduan, kasano kaadu ti mabalin a pattapattaen ti maysa maipapan iti daytoy a topiko? Kasapulantayo ti sapasap nga eroplano tapno makapataud laeng iti daytoy. Ket mabalin a daytoy ti dalan a rummuar.
  Napaliiw ni Yakovlev:
  - Ti IL-2 ket medyo simple a mapataud ken ti disenio na ket naaramiden. Saan pay a kasapulan nga ikkaten dayta. Daytat" medio nalagda nga eroplano, nupay iti agdama dagiti kababalinna iti panagtayab ket saanen a maus-usar. Ngem tunggal ulep ket addaan iti pirak a lining. Nalaingkami a mangbomba kadagiti alikamen ti kabusor.
  Sipupungtot a kinuna ni Zhdanov:
  - Masapul a ti aviation-tayo ti kapigsaan uray kabassitan!
  Nagtung-ed ni Yakovlev:
  -Kasapulan! Ngem agingga ita dagiti pilototayo ti kasayaatan iti lubong: da Anastasia Vedmakova ken Akulina Orlova!
  Nagtung-ed ni Stalin kas umanamong:
  - Dagitoy a babbalasitang ket awan ti kapadada ken, para iti sumaganad a duapulo ket lima nga eroplano ti kabusor a napaltogan, itudingko kadakuada ti sabali pay a bituen ti bannuar ti USSR!
  Sigagagar nga insingasing ni Zhukov:
  - Rumbeng nga uminumka iti daytoy!
  Nagkanta ni Beria buyogen ti ragsak:
  - Dakami, gapu ta nalagipmi ti amin, ti pakasaritaan ti mangukom, .
  Dumteng ti turnona iti bista...
  Kas iti manipud arado agingga kadagiti atomiko nga igam, .
  Sitatalged nga indauluanna ti pagilian nga agpasango!
  Bayat ti panagkonferr dagiti kameng ti konseho militar, aglalaban dagiti babbalasitang.
  Ket babaen ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti sakada, tukkolenda dagiti Nazi ket dagitoy a lamolamo ti sakana a kinapintas ket mangaramidda kadagiti gapuanan.
  Ket agkantada:
  - Mamatikami a makariing ti intero a lubong, .
  Addanto agpatingga ti pasismo...
  Ket agsilnagto ti init - .
  Ti dalan a mangsilnag iti komunismo!
  . KAPITULO No. 10.
  Idi arinunos ti Hunio, pinuted dagiti Aleman ti Saratov, ket idi Hulio 1, 1944, inusarda ti nakabutbuteng a Sturmmaus iti damo a gundaway. Daytoy a lugan, a naikkan iti 650-milimetro a rocket launcher, ket nangipatayab kadagiti makapapatay a missile a nangbingay iti intero a sangakaarrubaan.
  Dagiti babbalasitang a nangmaneho iti daytoy a makina ket nakasuot laeng iti panti, ken mangiruar kadagiti sagut ti makadadael unay nga ipapatay.
  Nalabaga, nangisit ken puraw ti panti dagiti lamolamo ti sakana a babbalasitang. Ket nangiyegda kadagiti mammapatay a sagut ni patay.
  Inyugyugyog ti komanderda a ni Faina dagiti eskarlata nga utongna ket nagkanta:
  - Gloria iti panawen dagiti Kabalyero ti Krus!
  Madanontayo ti ungto ti uniberso!
  Ket nagkidem ken naglugan dagiti mannakigubat.
  Maysa kadakuada, ni Margaret, ti nagkuna:
  - Adda kadatayo ti Mannakabalin-amin a Dios!
  Immanamong ni Faina iti daytoy:
  - Saan man! Ket sigurado nga agballigi ti Third Reich!
  Intimbre ti balasitang ti awan kawesna a sakana ket inkantana:
  -No agkaykaysatayo, ditay maparmek! No agkaykaysatayo, ditay maparmek!
  Isu a dagiti mannakigubat ket pinaltogan ken nagdisso ken naglugan babaen ti awan kawesda a sakada. Mannakigubat ti kadakkelan a klase.
  Mangitulod met ni Irma iti shell babaen ti automatic drive ket agngaretnget:
  - Dakkel a balligi ti agur-uray kadatayo!
  Dagiti babbalasitang, siempre, karamanda kadagidiay di pulos sumuko. Ket dadaelenda dagiti takder ti Soviet buyogen ti dakkel a kinagagar.
  Adda da Albina ken Alvina iti kasayaatan a kasasaadda, kas iti kanayon, ken ipakitada ti agresibo a kinalaingda. Babbalasitangda, ipasangotayo: super!
  Kuna ni Albina, a mangtukkol iti kotse ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Siak ket maysa a super girl!
  Ni Alvina, a mangtukkol iti sumaganad a puntiria babaen ti lamolamo a mugingna, agluksaw ken i-flex-na dagiti piskel ti tianna, ipukkawna:
  - Siak ket maysa a mannakigubat a naan-anay a naparmekko ti amin!
  Kasta ti panagsina dagiti mannakigubat.
  Inkeddeng ni Gerda, agraman ni Charlotte, a padasen ti sabali pay nga Aleman a baro a banag.
  Iti agdama, ti laeng E-25 a self-propelled gun ti mabalin nga agparang iti medyo dakkel a kaadu - daytoy ket medyo simple a patauden ken nalaka. Nupay daytoy a modelo ket maysa kadagiti immuna. Adtoy ti dua a babbalasitang a nakabikini a nakaidda iti dayta. Nababbaba ti lugan ngem maysa ket kagudua a metro ken gapu iti daytoy, nasayaat unay ti pannakasalaknibna ken armado iti medio nababa a dagsen.
  Dua a babbalasitang, da Charlotte ken Gerda, a nakaidda, ti nangpaltog kadagiti paltog ti Soviet. Iti sanguananda, naggaraw dagiti babassit a kotse, a kontrolado ti radio, a mangdalus kadagiti pagminasan.
  Pinaltogan ni Red Charlotte ti kanyon. Intukkolna ti paltog ti Soviet ket inyugyugyogna ti barukongna, a dandani dina naabbungotan iti naingpis a tela. Ket nagkullayaw:
  - Narungsot nga apuy ti hyperplasma!
  Ket kalpasanna, saplit ni Gerda, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket agkir-in:
  - I"m a very cool girl ken saan a dakes...
  Ti bukodna a paltog ti aggaraw a mismo. Ket sagpaminsan nga agsardeng dayta. Nakaro ti panagkiling ti kabalna iti sango, ket daytoy ti mangted iti nasayaat a proteksion. Sensitibo dagiti shell dagiti paltog ti Soviet iti ricochet. Ket awan ti mamagpeggad iti kasta a self-propelled gun head-on. Mabalinda pay laeng a maidungpar ti sikigan. Ngem saan nga agdardaras dagiti babbalasitang. Ti epektibo a self-propelled gun ket nangatngato iti bileg a mangtubtubngar iti kabal ngem iti SU-100, a mapatpataud pay laeng, ken nasaysayaat met ti pannakasalaknibna, ad-adda a mobile ken maigiddato iti dayta nalaglag-an.
  Ket manmano ti dryer ti Red Army, wenno imbes ketdi, adda laeng pay laeng iti design stage. Kangrunaanna ti tangke a T-34-85, a saan nga umdas ti kapigsana iti paltogna ken nakapuy ti kabalna. Ket ti Aleman a self-propelled gun E-25, iti sabali a pannao, nalaglag-an, napigpigsa nga amang ti kabal ken paltog.
  Aglalaban dagiti babbalasitang... Napintas ken ubing unay. Ket dagiti self-propelled guns-da ti mangbomba ken mangipuruak...
  Napudot ti Hulio, ket agsilsilnag ti bagi dagiti babbalasitang iti napudot a lugan gapu iti ling-et. Saanda a mabalin ti sumuko ken umatras.
  Kuna ni Gerda:
  - Agparang a napigsa dagiti didiosen ti Wehrmacht, .
  Ngem saanda a tulongan dagiti nakapuy...
  No pudno ti gapu ni Adolf - .
  Mangparnuayka iti pannakabalin ti lubong!
  Sigagagar a nagkanta ni Charlotte:
  - Wen, kasapulan ti mahika ti "Panther" ken "Tiger", .
  Ibukbok ti ad-adu pay a dara to spite amin a gasat...
  Ket saanen a kasapulan ti panagduadua ken naariwawa nga ay-ayam, .
  Bay-am a ti intero a puli ditoy Daga ket agruknoy!
  Ngem dagitoy ket babbalasitang nga Aleman, ket dagiti babbalasitang a Soviet ti makilablaban iti sabali a bangir.
  Isu a ti laban iti masanguanan ti kadagsenan. Agpaltog da Natasha ken Anyuta manipud iti nabileg a ship"s gun ket agkir-in:
  - Ti banderatayo ket addanto iti rabaw ti Berlin!
  Ket inbukbokda dagiti puraw ken kasla perlas a ngipenda. Ket dimo mapasardeng dagiti babbalasitang nga addaan kadagiti mina.
  Dua a shell ti nangdungpar iti frontal armor ti makinngato a paset ti kasko... Agricochetda. Saan, ti IS-2 ket serioso a kotse ken dikay" makaala iti kasta a kinalaka.
  Ngem ti IS-1, nga umakar iti makannawan nga ima dagiti babbalasitang, ket kasla nakaawat iti pannakadungpar manipud iti high-pressure cannon ket nagsardeng. Nadadael ti guapo a lalaki.
  Ni Alenka, a mangipigket kadagiti piskel ti tianna, agkanta:
  - Amin nga imposible ket posible iti lubongtayo, natakuatan ni Newton a ti dua ken dua ket mangaramid iti uppat!
  Agtultuloy latta ti panaglalaban a di agsarday. Maysa a kanyon ti Soviet ti mangdungpar kadagiti Aleman. Dakkel a Marusya ti mangiserrek kadagiti shell iti breech. Daytoy ti biag ken gasat dagiti babbalasitang. Ket agkantada:
  - Awan ti manglapped kadatayo, awan ti mangabak kadatayo! Ruso a lobo ti mangrumek iti kabusor, dagiti lobo a Ruso - maysa a panagsaludo kadagiti bannuar!
  Kuna ni Augustine, a mangpalpaltog kadagiti machine gun:
  - Iti nasantuan a gubat! Isunto ti balligitayo! Bandera ti Russia nga agpasango, dayag kadagiti natnag a bannuar!
  Ket manen agngaretnget ken aguni ti killer gun:
  - Awan ti manglapped kadatayo, awan ti mangabak kadatayo! Dagiti lobo a Ruso ti mangrumrumek iti kabusor, addaanda iti natangken nga ima!
  Maria, daytoy balasang a nabalitokan ti buokna ti mangiturong iti tangke ket agkigtot:
  - Rumekentayo a naimbag dagiti pasista!
  Marigatan dagiti Aleman iti langit; Ngem agingga ita ti Yak-9 ket nababbaba unay ti kapartak ken armasna kadagiti Aleman a marka. Saan a patas ti mapaspasamak ti gubat.
  Nasayaat ti karera ni Marcel, daytoy nagsayaat nga ace pilot, bayat dagiti tawen ti gubat. Ad-adda nga eksakto, nakaskasdaaw ken pantastiko. Kalpasan a nakadanon iti sangagasut ket limapulo nga eroplano isu ket nakaawat ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak nga oak a bulong a kampilan ken dagiti diamante. Apaman a nakadanon iti uppat a gasut a natinnag nga eroplano, isu ket nakaawat ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante. Para iti lima gasut nga eroplano isu ket nakaawat ti Order ti Aleman nga Agila nga addaan kadagiti diamante, ken kalpasan ti pito gasut ken limapulo ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti platinum nga oak a bulong dagiti kampilan ken diamante. Ket gapu ta nakadanon iti sangaribu nga eroplano, inawatna ti Grand Cross of the Knight"s Cross.
  Nabalinan ti naisangsangayan a piloto ti nakagun-od iti adu a balligi iti tangatang. Ket sibibiag pay laeng. Nabiit pay a naipangato ni Marcel iti ranggo a heneral. Ngem nagtayab latta kas pribado a piloto.
  Kas kunada, saan a mauram iti apuy ken saan a malmes iti danum. Iti adu a tawen a gubat, nagun-od ni Marcel ti instinct a mangnganup. Nagbalin a super-legendary pilot ken nalatak unay.
  . Ngem adda sabali pay a napigsa a kalabanna - da Agave ken Albina ken Alvina, a tunggal maysa met ket nalab-awanna ti bilang ti sangaribu a natinnag a kotse. Ket napardas unay a nasabat ni Agave ni Marcel. Ngem ubing pay unay, ken awan pay ti naabak a mannakigubat.
  Inpigket ti balasitang dagiti pedal babaen kadagiti lamolamo, nakitikit a sakana ket pinaputokanna ti bimtak a kanyon ti angin. Ket ita uppat a lugan ti Soviet nga IL-2 ti napaltogan.
  Agkidem ni Agave ket kunana:
  - Agingga iti sumagmamano a tukad, bitchestayo amin! Ngem addaanak kadagiti nerbio nga asero!
  Ket manen tumallikud ti balasang. Daytoy ket mangpaltog ti pito nga eroplano ti USSR iti maysa a panagbettak - innem a PE-2 ken maysa a TU-3, ken agkigtot:
  - Iti pangkaaduan, no diak super, no kasta, hyper-ak!
  Siempre, maysa a bitch ni Agave. Piloto manipud ken Lucifer. Napintas unay ti honey blonde.
  Ditoy a mangpaputok iti sabali pay a panagbettak ket maminsan laeng a paltogan ti walo nga eroplano ti Soviet a Yak-9 ket ag-beep:
  - Siak ti kaaduan a managparnuay ken reaktibo!
  Talaga a saan a maag ti balasang. Maaramidna ti amin ken kabaelanna nga aramiden ti amin. Dimo mabalin nga awagan a pribado.
  Ket natan-ok unay dagiti sakana, nagarbo unay...
  Ngem makilablaban kenkuana ni Mirabela... Nabayagen, ni Pokryshkin ti kasayaatan nga as ti Soviet. Isu ket nakaurnong ti lima a balitok a bituen ti bannuar ti USSR, a nangpaltog ti sangagasut duapulo ket pito nga eroplano. Ngem kalpasanna, natay. Kalpasanna, awan ti makaburak iti rekordna. Malaksid kada Anastasia Vedmakova ken Akulina Orlova. Ket itay laeng nabiit a nalab-awan met ni Mirabela ti Kozhedub babaen ti narakrak a Yak-9. Ket gapu ta natinnag ti nasurok a sangagasut walopulo nga eroplano, nagbalin a namimpito a bannuar ti USSR.
  Daytoy ket maysa a balasang a Terminator! Maysa a kas kenkuana ti mangpasardeng iti agdardaras a kabalio ket sumrek iti sumsumged a kalapaw.
  Ken nalamiis pay.
  Narigat ti gasat ni Mirabela. Nagpatinggaak iti kolonia a pagtrabahuan dagiti ubbing. Saan a nakasapatos ken nakasuot iti ubanan a bado, pinaputedna ti kabakiran ken nagsawsaw kadagiti puon. Napigsa ken nasalun-at unay. Iti nakaro a yelo nagna a di nakasapatos ken naka-pajama iti pagbaludan. Ket uray maminsan laeng nga aganges.
  Siempre, daytoy a penomenon ket napaliiw met kadagiti sango. Iti napaut a panawen, nakiranget ni Mirabela iti infanteria, sa nagbalin a piloto. Inawat ni Mirabela ti umuna a bautismona iti apuy iti gubat ti Moscow, a napan a dagus kalpasan ti kolonia. Ket sadiay nga impakitana ti bagina a nalamiis.
  Isut" nakiranget a di nakasapatos ken dandani lamolamo iti nakaro a yelo a literal a nangparalisado iti Wehrmacht. Isu ket kasta a damn, di maparmek a balasitang. Ket naan-anay a nagballigi.
  Namati ni Mirabela iti asidegen a panagballigi ti USSR. Ngem lumabas ti panawen. Umad-adu dagiti biktima, ngem saan nga umay ti balligi. Ket talaga a nakabutbuteng dayta.
  Arapaap ni Mirabela dagiti balligi ken gapuanan. Isu ket addaan iti pito a bituen ti USSR - daytoy ket ad-adu ngem ti asinoman! Ket damn, maikari isuna kadagiti premiona! Ket itultuloyna nga ibaklay ti krus ti militar. Uray no mapapatay ni Stalin kalpasanna, agbiag ti trabahona!
  Maysa a balasitang ti sumrek ken ag-hangout... Ipaltogna ti kaudian nga Aleman nga XE-162 ket agkigtot:
  - Aerobatika nga! Ket maysa a damn new crew!
  Talaga a nalamiis a balasang. Adu ti kabaelan ti pudno a kobra.
  Baro a bituen ni Mirabela...
  Ti panaglalaban ket agtultuloy iti sumagmamano nga aldaw aginggana ti dumteng ti baro a lawas ken Hulio 8, 1944... Ti Soviet nga IS-2 ket nakaawat ti pannakadadael kadagiti roller ken riles - daytoy ket matartarimaan. Wen, kasta a naulpit ken awan asi a gubat. Ket kasano kabayag nga agpaut dayta?
  Ket ita nalab-awan ni Gerda da Knisel ken Wittmann iti bilang dagiti tangke a nadadael.
  Kasano a maliklikanda ti agdaliasat? Aglalabanda a di nakasapatos ken nakabikini laeng. Nagsardeng manen dagiti babbalasitang, a pinarigatda manen bassit dagiti ubbing a Soviet. Ket ita umas-asidegdan iti bilang dagiti tallo gasut a nadadael a tangke. Ket mabalinda ti agtalek iti awan kapadana a gunggona: ti bituen ti Knight"s Cross ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Dagitoy dagiti babbalasitang!
  Pinaltogan ni Gerda ti kotse ti Soviet. Rigisenna ti torre ket ipukkawna:
  - Siak ti damn thing!
  Ket paltogan manen. Sumalog iti T-34-85. Ket agkir-in:
  - Pagtaengan nga Alemania!
  Agkidem ti balasang. Ket aktibo unay... Wen, addaan iti kasta nga estratehiko a streak. It"s already mid-July 1944... Agtultuloy ti gubat... Saan a kayat ti agsardeng. Ikagkagumaan ti Red Army ti umabante iti nadumaduma a lugar. Ngem agannadkayo, manmano ti nabati a rekurso ti tao.
  Ket agdardara ti Russia.
  Kas pagarigan, ni Hans Feuer. Ti kaubingan a nakaawat iti Order of the Iron Cross, Umuna a Klase. Ket kalpasanna isu ket nagbalin a kaubingan a nakaawat iti Order of the Knight"s Cross ti Landok a Krus gapu iti pannakatiliw ti maysa a heneral ti Soviet.
  Wen, talaga a nalamiis unay daytoy.
  Ket ipakita dagiti lallaki ti bagbagida a nalamiis unay.
  Desperado a mannakigubat ni Hans Feuer. Makilaban ti ubing a kasla higante, iti lamiis, iti pudot, no kalgaw ken kalam-ekna, a nakasuot laeng iti shorts.
  Mangipuruak ti ubing kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagbalin a sarsarita.
  Talaga a nalamiis unay daytoy!
  Nagdindinamag ni Hans iti adu a siglo! Uray no kas kontra-bannuar laeng!
  Ket iti pangkaaduan, kasta a di kapapati ken nakaro a gubat ti mapaspasamak ditoy... Aniaman nga AI ket agkupas.
  Adda manen ni Agave iti langit ket paltogan dagiti lugan ti Soviet. Isu ket mangnganup ken manangraut. Kabilenna ti kabusor.
  Matnag dagiti kotse a nadungparna. Ket kalpasanna, paltogan ti balasitang dagiti puersa iti daga. Knocks out ti IS-2. Ket agkatawa:
  - Siak ti kasayaatan! Siak ti balasang a mangpapatay kadagiti kabusor!
  Ket manen mayakar dayta kadagiti puntiria ti tangatang. Daytoy ti mangdadael kadagiti tangke ken amin a lugan nga agtayab ken mangpaltog.
  Ngem adtoy ti bassit nga E-5 a tangke. Maysa a makina nga agdagsen iti pito a tonelada. Panagpasa kadagiti combat test. Ket agngaretnget ken agngaretnget iti kabusor.
  Ket inton panawenen ti panagkanta, awan ti manglapped kadatayo wenno mangparmek kadatayo!
  Agdardaras ti E-5 nga agturong iti bagina ket paltogan bayat ti panaglabasna. Ket saan a mapasardeng ti kasta a tangke. Ket agricochet dagiti shells.
  Ket iti uneg ti kotse, nakatugaw ti sangapulo ti tawenna nga ubing a lalaki, ni Friedrich, ket agkigtot:
  - Ket talaga nga agbalinakto a super fighter!
  Ket manen pinaputokanna... Ket madungparna ti mismo a tengnga ti torre. Ket ti makadadael a pannakabalinna, uray bassit ti kalibrena, dakkel unay.
  Ket iti langit makilablaban ni Helga. Maysa a barefoot girl a nakabikini ti mangi-type kadagiti kuenta. Ket maragsakan kadagiti karkarna a balligina.
  Itudona dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti maysa a lugan ti Soviet ket puoranna dayta, a pakaigapuan ti panagbettak ti intero a combat kit nga addaan kadagiti shell.
  Nalamiis ken nauyong daytoy.
  Ket umabante ni Agave... Ken makilablaban met.
  It"s already August 1944... Saan a nagun-od ti Red Army ti balligi iti sadinoman. Ngem saan met a makaaramid dagiti Aleman iti dakkel nga irarang-ay. Nakabutbuteng a tangke iti uneg ti daga ti mapan makigubat. Ngem puro a taktikal dagitoy.
  Nagdardaras dagiti babbalasitang iti uneg ti daga, dinadaelda ti maysa a bateria dagiti paltog ti Soviet ket nagsublida manen.
  Maigiddato iti dayta, natiliw ti agassawa a payunir. Inuksob dagiti babbalasitang dagiti natiliw a lallaki ket rinugianda ida a parigaten. Kinabkabilda dagiti payunir babaen ti alambre, sa inlutoda ti lamolamo a mugingda iti apuy. Kalpasanna, rinugianda a buraken dagiti ramay ti sakak babaen kadagiti napudot a sipit. Nagung-ungor dagiti lallaki gapu iti naatap nga ut-ot. Kamaudiananna, pinuoran dagiti babbalasitang dagiti bituen iti barukongda babaen ti napudot a landok ken rinumekda ti kinaperpektoda a lalaki babaen kadagiti botasda. Ti maudi a banag ket nalpasen dagiti payunir ket narbada gapu iti nasaem a pannakakigtot.
  Dagiti babbalasitang, iti ababa a pannao, impakitada ti top class performance. Ngem manen awan ti nagun-od dagiti Aleman a naisangsangayan.
  Nabileg a bukod a maiturong a paltog: "Sturmmaus", a napaltogan kadagiti posision ti Sobiet. Adu ti inaramidda a pannakadadael ken pannakadadael. Ngem ti eroplano a mangraut ti Soviet ti nangtukkol iti maysa kadagiti lugan, ket nagsubli dagiti Kraut.
  Ni Saratov ket agtengtengngel pay laeng idi Agosto 1944. Pudno, nabaelan dagiti Aleman a kinautibo ti siudad ti Uralsk idiay Kazakhstan ket immakarda nga agturong idiay Orenburg.
  Ditoy manen adda da Albina ken Alvina iti tangatang, ngem iti daytoy a gundaway iti eksperimental a flying saucer. Itudoda babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakada a mangiprenta kadagiti buton ti joystick ket nalabes ti kinalaingda nga aramidenda dayta.
  Dagiti babbalasitang, siempre, ipakitada ti kangatuan nga aerobatics. Ginuyodda ti discus-da, ket napaltogan ti sangadosena a makina a tumaytayab ti Soviet.
  Agkigtot ni Albina:
  - Nakapungtot nga iskwad ti konstruksion! Addanto starfall!
  Ket isublina manen ti luganna. Ket dagiti babbalasitang dadaelenda ti Red Army. Maysa pay, naan-anay a...
  Pinaltogan met ni Alvina ti sangadosena nga eroplano ti Soviet ket agkigtot:
  - Nauyong a babbalasitang, ken saan a birhen a pulos!
  Pudno ti naud-udi. Adu ti ragsak ti agassawa kadagiti lallaki. Ket inaramidna ti amin a kita ti bambanag. Ay-ayaten dagiti babbalasitang dagiti lallaki - naay-ayo ida! Ken nangruna no agtrabahoka iti dilam.
  Maysa a balasang a kangatuan ti ranggona... Pinarigatda ti payunir... Umuna nga inuksobda ken inbukbokda ti dua a timba a danum iti karabukobna. Kalpasanna, nangiyegda iti napudot a landok iti nalungsot a tian. Ket anian a nauramda! Nagikkis ti pioneer iti naatap nga ut-ot... Adda sumsumged nga angot.
  Dinanog ni Alvina iti sikiganna babaen ti napudot nga alambre. Ket no kasano ti kayatna nga agkatawa... Nakakatkatawa unay.
  Kalpasanna, inkantana:
  - Nabannogak nga ag-harrowing ti likudan - Kayatko nga i-tease ti ragsakko!
  Ket anian nga agkatawa! Ket ibukboknanto dagiti kasla perlas a ngipenna! Pagay-ayat daytoy a balasang ti pumatay, anian a balasang!
  Ket lamolamo ken nagarbo amin dagiti saka ti balasang. Pagay-ayatna ti magna a di nakasapatos kadagiti karbon. Ken tapno mapapanaw met dagiti natiliw a payunir. Kasta unay ti panagkigtotda no maprito dagiti mugingda. Uray ni Alvina, nakakatkatawa unay dayta. Ket balasang met ni Albina, let"s face it - super! Kasano nga i- elbow ti kalaban iti barukong. Ket agkidem:
  - Siak ti balasang ti kangatuan a klase!
  Ket ibukbokna dagiti kasla perlas a ngipenna. Nga agkir-in a kasla nasileng. Ket makapasiddaaw ti mannakigubat! Mabalin a banag daytoy a di maibaga iti sarsarita wenno mailadawan babaen ti pluma!
  Agpada a dagiti mannakigubat a Soviet, da Yaks, Laggies, Pawns, ken Ili, ket agtinnag iti tangatang. Aktibo dagiti kinapintas. Awan ti uray sangkabassit a panagduadua kadakuada. Ket kasta nga atap ken ekstatiko a kinapintas.
  Kontrolado dagiti mannakigubat ti joystick babaen kadagiti lamolamo a sakada ken rautenda dagiti kotse ti Russia. Bayat nga agpigpigergerda, duprakendanto dagiti mannakigubat, a kasla mangdanog iti kristal babaen ti gayang. Awan asi ken awan asi dagiti babbalasitang. Naglaon dagitoy iti bileg ti pungtot ken ti gil-ayab ti panaggartem. Ken panagtalek iti balligi. Uray no uppat a tawen laengen a mapaspasamak ti gubat iti USSR. Ngem dina met kayat ti agpatingga. Da Albina ken Alvina ti kangitingitan ti kinalatakda. Ket dida kayat ti umatras wenno agsardeng iti apagbiit. Ket umakarda nga agturong iti bagbagida ket ramenna ti kabusor.
  Ni Albina, a mangtukkol kadagiti eroplano ti Soviet, agpukpukkaw:
  - Nabannog ti balasang nga agsangit, kaykayatko nga ilumlom ti sapatos a bast!
  Ken no kasano nga agngisiten ken agkidem kadagiti kasla perlas a ngipenna. Ket no kasano a kayatna itan ti lalaki. Pagay-ayatna ti mangrames kadagiti lallaki. Maragsakan unay iti daytoy. Alaennaka ket ramesennaka.
  Agngaretnget ni Albina:
  Girls sex ti sekso
  Ania ti dakkel a panagrang-ay!
  Ket bumtak ti mannakigubat nga agkatawa... Ket patayentayo manen amin a kabusortayo. Adu ti enerhiana. Ket napno iti pigsa ti piskel.
  Ket agngaretnget ni Alvina:
  - Rumekentayo ti kabusor agingga iti bits!
  Ket mangrugin nga aktibo nga agkatawa ti mannakigubat! Ket nailadawanko no kasano ti panagpaw-paw dagiti lallakina. Ngem kunaentayo laengen a nasayaat.
  Setiembre ket addan kadatayo... Bumasbassit ti panagsilnag ti init. Iti umuna nga aldaw ti otonio, agtaray dagiti lallaki a Ruso a di nakasapatos iti niebe a kabarbaro a nagtinnag kadagiti makin-amianan a rehion ti Russia. Katawaanda ti bagbagida, agngisiten iti bagbagida, ken ipakitada dagiti higosda kadagiti Aleman.
  Pioneer nga addaan iti nalabaga a kurbata, ababa ti buok, ababa pay ti dadduma. Agtaray ken agluksawda. Dandani saan a lumamiis dagiti lamolamo a sakada. Nagbalinda a natangken unay. Agtartaray met dagiti babbalasitang, awan met sapatosna. Agkir-in dagiti de rosas ken nagtimbukel a muging iti init. Nagsayaat a babbalasitang a Soviet. Narapis, atletiko, nairuam a mangkontento iti bassit.
  Ket agngisiten ken agngisiten ti tunggal maysa kadagiti ngipenda... Ti umuna nga aldaw ti otonio ket pudno a ragsak ken waw iti lawag ken panamarsua!
  Ket adda air battle iti tangatang. Mirabela, daytoy ti numero uno a piloto ti Soviet a mangpaltog iti sabali nga eroplano ti Alemania. Ket kas iti sigud, bikini laeng ti nakasuot ti balasang. Agnanayon nga agtutubo ken di pulos agkupas. Kasta ti naespirituan a pigsa a nailemmeng kenkuana.
  Nupay kasta, pagay-ayat met ni Mirabela no sagiden dagiti lallaki. Talaga a magustuanna dayta. Dayta ti gapuna a piloto... No ti lamolamo, masel ti bagi ti balasitang ket masa ti ima dagiti lallaki, pudno a ragsak dayta. Ket dakkel a ragsak!
  Nadungpar ni Mirabela ti sabali pay a kotse dagiti Nazi ket agsisilpo:
  - Siak ti maysa nga armored bitch!
  Idungpar pay ketdi ti balasitang ti control panel babaen kadagiti lamolamo ken nagtimbukel a mugingna. Isu ket gorgeous. Ket di matulad.
  Rummuar ni Mirabela iti dayta. Ket agtayab ni Agave nga agturong kenkuana. Kamaudiananna, nagsabat ti dua a dandani kababalligian a babbai a mannakigubat-piloto. Agpipinnapaltogda manipud iti nagtimbukel a balay. Ikagkagumaanda a maala dayta manipud iti adayo. Ngem saan unay nga agkurri dayta. Agpada a tumaytayab dagiti kinapintas manipud iti shooting line. Ket agresibo ti panangibukbokda kadagiti ngipenda. Bueno, dagiti babbai ket bitches. Napinget ti panagkitada kadagiti mata ti tunggal maysa. Ad-adda nga eksakto, head-on ket agpaltogda manen. Nasaysayaat pay laeng ti armas ti Aleman a ME-262 X ngem ti Yak-9 T, ken napaltogan ti lugan ti Soviet...
  Ngem kabaelan ni Mirabela ti agruar, a napukawna ti eroplanona iti umuna a gundaway iti karerana iti panagtayab. Ti kadaksan ket nagtungpal iti teritoria ti kabusor. Ket dakes daytoy. Wen, kasta a naisangsangayan a panagbalbaliw ti gasat. Ket idi Setiembre 1, 1944, a maikalima a tawenen ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat, agbaliw ti lubong, ngem agtalinaed ti turay ti Fuhrer iti alternatibo nga ay-ayam ti pakasaritaan.
  Ni Saratov ket kamaudiananna binaybay-an babaen dagiti tropa ti Sobiet, ken ti buyot ti Wehrmacht ket umasideg kenni Kuibyshev.
  Mapaspasamak met dagiti narungsot a gubat para iti Orenburg.
  Makilablaban sadiay ni Tamara a di nakasapatos, a mangipuruak kadagiti eksplosibo a pakete kadagiti kabusorna, nga idurduronna ida babaen kadagiti lamolamo a mugingna ken agkigtot:
  - Gloria iti pagilian ti komunismo!
  Paltogan ni Veronica dagiti kalabanna. Ibellengna ti eksplosibo a pakete babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket ipukkawna:
  - Para kadagiti kapanunotan ti komunismo!
  Ni Victoria, a mangpaltog kadagiti kalabanna, ken ar-aramidenna dayta a kas ken ni Robin Hood a nakabikini, agkibkib, mangipuruak kadagiti bomba iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agung-ungor:
  - Gloria iti panawen ti komunismo!
  Ni Olya, a nangpaltog iti kabusor ken nangpukan kadakuada babaen ti kawar, innalana dayta ket nagkigtot:
  - Para iti kinatan-ok ti estado ti Soviet ken dakkel unay a dayag!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruakto manen iti bumtak a pakete ti nagdakkel, makadadael a puersa.
  Nagkidem ni Larisa, a mangpalpaltog kadagiti Nazi:
  - Pagiliak Russia, agnanayon nga intednaka ti Dios iti sirok ti asul a langit!
  Ket agkidem kadagiti partners-na...
  Nagpurpuros ni Agafya, a mangpaltog kadagiti Nazi:
  - Saan a pulos a sumuko ni Orenburg! Maibusortayo kadagiti kabusor ti Fatherland!
  Determinado ken pudno a panggep dagiti babbalasitang ti makiranget agingga iti maudi unay a tedted ti dara.
  Agtengtengngel pay laeng ni Orenburg. Ngem idi Setiembre 3, 1944, nangrugi ti panangraut ken Kuibyshev. Ket siempre saan a nasayaat daytoy para iti USSR.
  Pinaltogan ni Alenka dagiti Nazi ket ipukkawna:
  - Para iti komunismo, ti pagilian dagiti Soviet!
  Ket manen, babaen ti lamolamo a sakana, mangipatayabto iti granada a makadadael a puersa.
  Paltogan ni Anyuta dagiti kalabanna ken ipukkawna:
  - Depensaantayo ni Kuibyshev!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakam maipuruakto ti maysa nga eksplosibo a pakete buyogen ti dakkel a makapapatay a puersa.
  Ket mangpisipisi dayta iti adu a kabusor.
  Ni Alla, a mangpaltog kadagiti Kraut, agkigtot ken agkintayeg iti barukongna:
  - Para kadagiti kosmiko a kangato ti Polesie!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna sumuko iti granada para iti pannakadadael ken naan-anay nga ipapatay dagiti amin a Fritz-aggressors.
  Ni Maria, a mangpaltog kadagiti Nazi, ken babaen ti awan sakana a mangipuruak iti bileg a nangparalisado iti Fritz, nagkidem:
  - Nalugan!
  Ket agkatawa ti balasang iti tuktok ti barana!
  Ni Marusya, a nangpaltog kadagiti pasista a kawar ken nangipuruak iti makadadael a granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ket nag-tweet:
  - Gloria iti komunismo ken balligi!
  Immisem a kinuna ni Matryona, a nangipatulod iti sabali pay a makapapatay a panagbettak ken nangpukan iti Fritz:
  - Ti Motherland ket sagrado!
  Aglalaban dagiti babbalasitang a kasla bannuar.
  Idi damo laeng a naballigi ti panangsubok iti flying saucer, ket kalpasanna napaay.
  Isu a nakiranget manen itan da Albina ken Alvina iti ME-309, maysa a makina a kombeniente unay iti estiloda.
  Pinaltogan dagiti babbalasitang dagiti eroplano ti Soviet ken nagkidemda:
  - Naisangsangayan a parke, ken elektroniko nga spaghetti!
  Pinaputok ni Albina ti nasayaat ti panggepna a panagbettak iti kabusor, dinanogna ti kotse ti Soviet, nga intudona ti awan kawesna a sakana ket nagkidem:
  - Ti umuna nga tignayko ket makapapatay iti kabusor!
  Pinaltogan met ni Alvina ti kabusor. Inputedna a naimbag dayta ket inbukbokna dagiti ngipenna ket kinunana:
  - Komunismo ti gasatko!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana nadungparna ti sabali a puntiria.
  Aglalaban pay laeng dagiti babbalasitang iti daan a kotse. Saan pay a naikkat iti produksion dagiti mannakigubat a propeller-propelled. Maysa pay, kasapulan pay laeng a mairuamtayo kadagiti jet machine ken mangpataud iti intero nga imprastruktura para kadagita. Ket saan unay a nalaka nga aramiden daytoy.
  Ni Albina, a mangpalpaltog kadagiti lugan ti Soviet, lohikal a napaliiwna:
  - Parsuaek ti panawen ti komunismo ken iturongko ti imperio kadagiti bituen!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna ipigketna dagiti pedal.
  Nagkidem ni Alvina, a mangpalpaltog kadagiti lugan ti Russia, a mangsuntok a mismo kadagita:
  - Ti panggepmi ket ti komunismo nga Aryan!
  Ket manen inusar ti mannakigubat dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket napartak unay ti panagtignayna.
  Idi agpada a nagsubli dagiti babbalasitang, ta nausardan amin a combat kit-da, pinalubosanda a mabugguan ti bagida iti pagdigusan. Dagiti guapo a lallaki ti nangsapsaplit kadakuada kadagiti walis. Ni Albina, a mangpabara, kinunana:
  - Kaskasdi, kasapulan dagiti lallaki!
  Immanamong ni Alvina iti daytoy:
  - Talaga a kasapulan! Nupay napimpintas nga amangmi a babbai!
  Nagkatawa ni Albina ket nagkigtot:
  - Apay a kasapulan ti babai dagiti lallaki tapno adda mangkabil!
  Umanamong dagiti babbalasitang, siempre, iti daytoy.
  Ni Helga nga addaan iti TA-152 ket pinaltoganna dagiti tangke ti Soviet ken sinuntokna dagitoy, nga agngisiten:
  - Gloria iti komunismo ni Kaiser!
  Ket nagkatawa ti balasang.
  Adda ni Agave iti tangatang nga agan-anup kadagiti eroplano ti Soviet. Umad-adu ti makita iti tangatang ti Yak-9, a kalalakaan a patauden. Nupay kasta, saan unay a nakapkapuy daytoy a kotse. Iti T modification, daytoy ket armado iti 37 mm a kanyon ken mabalin a makasagid ti Fritz a nasakit.
  Agputok ni Agave manipud iti adayo iti ME-262-na ken agkanta babaen ti agongna:
  -Siak ti kasisiriban iti lubong, patayek dagiti kabusor iti kasilyas!
  Ket agkidem kadagiti anghelna iti langit.
  Ngem adtoy manen ni Mirabela iti tangatang. Daytoy a balasitang, iti laksid ti amin a pannakapukawna, saan a mapukaw ti pusona.
  Ket mangrugi pay ketdi nga agkanta, agkomposo bayat ti panagdaliasatna;
  Nakikaduaak iti Komsomol bayat ti panagay-ayamko, .
  Napintas nga arapaap nga balasang...
  Impagarupko nga agnanayon ti lubong Mayo, 2019.
  Inaldaw ti pannakayanak ti primavera!
  
  Ngem gapu iti sumagmamano a rason saan a nagballigi, .
  Uray kasano diak" makaayat...
  Bueno, ibagayo kaniak kakabsat pangngaasiyo, .
  Napigsa unay a gaud ti biag!
  
  Pagammuan ta kellaat a naggurruod ti gubat, .
  Ket nagdardaras ti bagyo ni patay...
  Ket napigsa ti bagi dagiti babbalasitangko, .
  Mabalinmo a dagus nga iraraut ti bagim!
  
  Mamatika, diak kayat ti sumuko, .
  Labanan ti Fatherland agingga iti panungpalan...
  Awitmi dagiti granada iti napigsa a backpack, .
  Sinukatan ni Stalin ti amana kadagiti puso!
  
  Naindaklan dagiti mannakigubat idiay Russia.
  Mabalintayo a salakniban ti talna ken urnos...
  Dagiti bituen ti langit ti nangsibug iti pelus, .
  Ket nagbalin nga ay-ayam ti mangnganup!
  
  Maysaak a barefoot girl nga aglalaban
  Napno iti sulisog ken ayat...
  Agbalinto, ammok ti maysa a lugar iti daytoy a paraiso, .
  Saanmo a maibangon ti ragsak iti dara!
  
  Dagiti naindaklan a mannakigubat ti Fatherland, .
  Natibker ti pannakidangadangtayo iti asideg ti Moscow...
  Ket kalpasanna ti arapaap iti sidong ti komunismo, .
  Maibusor iti lubong dagiti natay a kadua ni Satanas!
  
  Maitured nga Ruso nga lallaki, .
  Nga aglalabanda a sipupudno agingga iti panungpalan...
  Agpaltogda babaen ti machine gun, .
  No kasapulam ti korona a balitok!
  
  Uray ti bala ti makalapped kadatayo
  Ni Jesus a naindaklan a Dios ket nagungar...
  Nalpasen dagiti aldaw ti mannangan a dragon, .
  Ad-adda pay a nagbalin a naraniag manipud iti tangatang!
  
  Ay-ayatenka, patpatgek a Lada, .
  Ti kangatuan a Dios Svarog ket addanto iti dayag...
  Masapul a labanantayo ti Russia, .
  Ti kasayaatan a Puraw a Dios ket adda kadatayo!
  
  Dimo iparintumeng dagiti Ruso, .
  Mamatika, saan a malapdan ti lasagtayo...
  Kaduanatayo ni Stalin ken ti naindaklan a Lenin, .
  Masapul a makapasaka met iti daytoy nga eksamen!
  
  Adda met iti pusotayo ti saem ti Ama a Pagilian, .
  Mamatikami iti kinatan-okna...
  Napardas a luktanmi ti ridaw nga agturong iti law-ang, .
  Nasam-itto unay a biag dayta!
  
  Barefoot kami nga napintas nga babbalasitang, .
  Napartak unay ti panagtaraymi kadagiti snowdrifts...
  Saantayo a kasapulan daytoy napait a vodka, .
  Iyunnat ti kerubin dagiti payakna!
  
  Dakami a babbalasitang ti tumakder para iti Fatherland, .
  Ket sungbatantayo dagiti Kraut, saan kadagiti dakes, .
  Madadaelto ti impierno a Cain, .
  Ken kumusta ken Cristo a Mangisalakan!
  
  Addanto panawen - saan a mabalin a nasaysayaat, .
  Agungarto dagiti natay iti agnanayon...
  Agbalinto ti uniberso a pudpudno a paraiso, .
  Matungpal ti arapaap ti tunggal maysa!
  . KAPITULO No. 11.
  Ti Septiembre 1944 ket naglabas kadagiti narungsot a gubat... Dagiti Fritz ket nakabalinda a nanglikmut ti Kuibyshev ken Orenburg ken gapuna dagitoy a siudad ket nasentensiaan, ngem iti laksid dagiti amin a rigat ket nakirangetda.
  Impakita dagiti babbalasitang ti nalabes a kinaandur... Idi rugi ti Oktubre, dagiti Nazi, a di pay nangala ken ni Kuibyshev, rinautda ni Penza. Ket nangrugi nga agburburek dagiti gubat iti rabaw daytoy a siudad.
  Naglaban sadiay ni Natasha ken ti team-na.
  Nangipuruak ti balasitang iti granada babaen ti nagarbo a lamolamo a sakana ket nagkullayaw:
  - Para iti espiritu ti Ruso.
  Kalpasanna, nagpaputok ni Zoya manipud iti bazooka. Ket intukkolna ti tangke ti Aleman a Lev-2.
  Nagbannayat bassit dagiti Aleman... Naikkat dagiti Panthers ken T-4 iti serbisio. Ngem iti agdama agserserbi pay laeng dagitoy a makina. Kinapudnona, ti Panther ket nasayaat a mangdadael iti tangke, ken medio nasayaat ti pannakasalaknibna manipud iti sango. Ngem dagiti sikigan ti parikutna. Nupay kasta, saan unay a masalakniban ti "Panther"-2 babaen kadagiti sikiganna. Ngem kaaduan kadagiti paltog ti iggem.
  Madama ti panagdur-as ti E series... Ikari ti tangke ti E-75 nga agbalin a baro a henerasion a lugan nga addaan iti naan-anay a naabbungotan a sikigan. Dakkel ti panagbilbilang dagiti Aleman iti daytoy. Ti panggep ket makagun-od iti tangke a saan unay a nadagsen, napartak ken nasayaat ti pannakasalaknibna. Ti umuna a panangpadas iti daytoy a kita ket ti Maus, ngem ti panagsanay impakitana ti nalabes a dagsen daytoy a tangke. Imbes ketdi, mapatpatauden ti E-100. Daytoy a tangke ket addaan iti napuspuskol a layout ken nababbaba a silweta. Iti pangkaaduan, bimmaba ti dagsenna no idilig iti Mouse agingga iti sangagasut tallopulo agingga iti sangagasut uppat a pulo a tonelada. Naikabil dagiti sikigan kadagiti rasional nga anggulo. Dimmanon iti 210 a milimetro ti kapuskol dagiti sikigan agraman dagiti iskrin. Ti armamento ket isu met laeng ti armamento ti Mouse: maysa a 128-mm ken 75-mm a kanyon nga addaan iti ababa a bariles. Nangikabil dagiti Aleman iti napigpigsa a makina a 1,500 horsepower, ket naggaraw ti tangke iti uppat a pulo a kilometro iti kada oras iti haywey.
  A makapnek iti pakabuklan. Nadagsen pay laeng ti E-100 a tangke. Ngem buyogen dagiti nagsayaat nga igam ken proteksion.
  Mabalin a saan a dakes dagiti mannakigubat a galadna, ngem nagtalinaed a problemado ti panangibiahe iti tangke ken ti pannakaibiahena. Impakita ti pudno a kapadasan a ti tangke ket mabalin nga agdagsen iti saan a nasursurok ngem walopulo a tonelada para iti medio nainkalintegan a pannakayakar kadagiti kalsada ken rangtay.
  Isu nga inted ni Hitler ti limitasion iti E-75 tapno makasangpet iti naited a dagsen, ngem tapno mangparnuay iti mapagtalkan a makina no maipapan iti proteksion. Gapu iti daytoy a rason, naikeddeng a baybay-an ti 75-mm a kanyon. Ket aramidem a napuskol ti layout agingga a mabalin: iti maysa a bloke, ti makina ken transmission iti ballasiw ken ti gearbox iti makina. Kalpasanna, mabalin a makaala iti tangke a nasalakniban iti amin a sikigan ken saan unay a nadagsen.
  Ni Hitler, iti pangkaaduan, ket saan nga interamente a napnek kadagiti kotse ti Alemania. Urayno ti Lev-2 ket nalabit ad-adda a narang-ay, ti 105 mm a kanyonna ket nalabes para iti pannakidangadang kadagiti tangke ti Sobiet, ken saan nga umdas para iti panagpaltog kadagiti saan a nakabalud a puntiria. Ti "Panther"-2 ket sapasap a makapennek iti militar babaen kadagiti armas ken proteksion iti sango, ngem saan pay laeng nga umdas ti proteksion iti sikigan, ngem makapnek dagiti kababalin ti panagmaneho.
  Kiniddaw ti Fuhrer ti mangparnuay iti tangke a makapennek iti militar iti amin a banag.
  Ngem saan unay a nalaka a maragpat daytoy. Posible kadi a mai-compact ti layout agingga iti maximum ken palag-anen ti chassis babaen ti tulong dagiti espesial a bogies ken springs, ken mangyeg iti maysa a banag manipud iti bagi. Ket nakaidda gayam dagiti tripulante.
  Mabalin nga agbalin a medio nainkari ti kasta a panagrang-ay. Ti umuna a tangke ti E-75, a naikaykaysa iti E-50, ket mabalin nga agdagsen iti saan a nasursurok ngem pitopulo a tonelada, ket daytoy ket nakabutbuteng a makina.
  Nakiranget ni Elizabeth iti tangke a T-34-85 ket saan nga interamente a napnek iti proteksionna. Ti kabal, a nalaka a madadael gapu iti kinakurang dagiti alloying elements, ket saan unay a nangsalaknib iti tangke.
  Pinaltogan ni Elizabeth babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket nagngaretnget, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Siak ti space vixen.
  Dinanog ni Catherine ti kabusor, dinanogna ti kabusor iti sikigan ket nagsisilpo, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Para iti komunismo idiay USSR!
  Aktibo met unay a pinaltogan ni Elena, a pinuntiria ti kabusor, ken dinanogna iti makapapatay a puersa, ket no panunotenna ti kinapudno a lamolamo dagiti sakana, nagkullayaw:
  - Para iti konstitusion ti balligi!
  Pinaltogan ni Efrasia ti kabusor, nga eksakto nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkigtot:
  - Napudno kami kada Svarog ken Stalin para iti kinatan-ok ti pagilian!
  Dagitoy dagiti makilablaban a babbalasitang ditoy. Addaanda iti kalatakan a team.
  Nagparang ti dadduma a tangke ti T-34-85 nga addaan iti proteksion kadagiti bala, a dakkel ti panangkissayna iti dagsenda. Immadu ti kapartak ken kinamaniobra ti lugan. Ngem ita mabalinen nga alaen dayta babaen ti anti-tank rifle, dakkel ti kalibrena a machine gun, ken adu a kita ti granada. Ket dagiti air cannon ket agtubtubo pay ketdi a mismo. Pudno, nalaklaka pay a patauden ti kasta a tangke, nalaklaka ken mangnayon iti kapartak ti panaggarawna.
  Ita, no dagiti babbalasitang ti mangmaneho iti daytoy a lugan, didak palubosan a sumrek iti dayta.
  Ni Elizabeth, maysa a napartak a balasitang nga addaan kadagiti nagdakkel a makadadael nga elemento, lohikal a kinunana:
  - Ti kabal ket saan a makasukat iti kinatured!
  Immanamong ni Catherine iti daytoy:
  - Wen, husto dayta, iti kastoy a wagas dikay" maibutaktak!
  Ket no kasano ti panagkatawam...
  Girls ti dakkel nga charm. Ket no kabilenda dagiti kabusor, agresibo ken naan-anay nga aramidenda dayta.
  Ni Elena, kalpasan a nausar ti tangkeda ti combat kit-na ket pimmanaw tapno mangpunno kadagiti abasto, dinamagna kadagiti gagayyemna:
  - Ania ti makunayo a babbalasitang, adda kadi gundawaytayo a mangparmek iti Third Reich?
  Sitatalged a simmungbat ni Catherine:
  - Kas kinuna ni Vasily Terkin... Immaykami a mangkabil, saan a mangbilang!
  Inlinteg ni Elizabeth:
  - Dayta ti kinuna ni Suvorov!
  Ket ti balasang, nga addaan kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, innalana ken inlukotna ti maysa a pedaso ti diario iti nalukneng a sigarilio. Nakakatkatawa dayta kenkuana.
  Nagkanta ni Efrasia, a nangyugyugyog iti bagina:
  - Siak ti balasang nga space terminator, .
  Nasakit unay dayta para kadagiti Krauts - agmulmula!
  Ket anian nga agkatawa ti mannakigubat!
  Inkeddeng dagiti babbalasitang ti agay-ayam iti baraha. Nakakatkatawa dayta. Ket dagiti maabak ket ag-push-up ken ag-squat.
  Kinuna ni Elena bayat ti ay-ayam:
  - Serioso nupay kasta, awan ti pudno a tsansatayo nga agballigi! Natnag ti Caucasus ket mapukabaktayo!
  Nangipuruak ni Catherine iti baraha babaen ti awan sakana, a kinabilna ti kalabanna ket nagkidem:
  - Ngem adda nalimed nga armasmi!
  Nagkatawa ti mannakigubat ket inwarasna met ti kard babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana.
  Nagsennaay ni Elizabeth:
  - Talaga a maysa laeng ti nabati a namnamatayo - baro a nalimed nga igam!
  Nagsennaay ni Efrasia, nga inwarasna ti kard babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana dagiti nagarbo a sakana:
  - Wen, ditay" makaaramid no awan ti nalimed nga igam!
  Ket nagkanta dagiti babbalasitang iti koro:
  - Agpuor ti kampilantayo iti apuy, putdentayo dagiti kabusortayo! Soldadokami ti USSR!
  Talaga ken pudno a mannakigubat dagiti mannakigubat.
  Ngem saan unay a patas dagiti puersa... Idi katengngaan ti Oktubre, natnag latta ni Kuibyshev...
  Nabalinan dagiti Aleman a tiliwen ti napateg a pasilidad ti depensa. Ngem nangrugin nga agtudo... Adda namnama iti panagsardeng kas resulta ti panagtinnag.
  Nupay kasta, nagtultuloy ti panaglalaban iti tangatang.
  Tallo a piloto ti Soviet: da Mirabela, Anastasia, Akulina ti nakiranget buyogen ti naatap a kinagagar.
  Ni Mirabela, a nangpaltog iti maysa a Nazi bayat ti panagtayabna, iti daanen ngem nakabutbuteng a Yak-9 T-na, inkantana:
  - Addanto panawen, ti panawen ti komunismo!
  Pinasingkedan ni Anastasia, a nangipigket iti gatilio babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Agtayabakto idiay langit nga agkankanta!
  Ket inkidemna dagiti gagayyemna.
  Inrumek ni Akulina ti sabali pay nga Aleman babaen ti panangiprentana iti lamolamo, nagtimbukel a mugingna iti pedal ket kinunana:
  - Para iti dayag ti USSR!
  Masapul nga espesipiko a mannakilaban dagiti babbalasitang.
  Nag-tweet ni Mirabela, a nangpaltog iti pasista a ME-262 babaen ti 37-mm a kanyon:
  - Gloria ti komunismo!
  Ni Anastasia, a nangputed iti Nazi babaen ti nasayaat ti panggepna a pamay-an ken nangsaw iti kabusor, nagsasao:
  - Gloria iti nalabaga nga uniberso!
  Ti balasang ni Akulina, a medio mannakigubat, ti nangtukkol iti kotse nga Aleman ket, agsippayot, nagngaretnget:
  - Para iti komunismo, ti pagilian dagiti Soviet!
  Nasken a maipalagip a dagiti mannakigubat ket nakaro ti kinatibkerda.
  Iti sabali a bangir, rack up da Albina, Alvina, Agava ti iskorda. Ket aglalaban met dagiti babbalasitang a di nakasapatos ken nakabikini.
  Anian a nakakatkatawa no dandani lamolamo dagiti babbalasitang kadagiti eroplano.
  Idungpar ni Albina ti sumagmamano a kotse ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agkigtot:
  -Para iti panagkakabsat nga Aryan!
  Kalaban met ni Alvina ti Red Army ken situtured nga aramidenna. Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana puntiriana dagiti air cannon ken putdenna dagiti lugan ti Soviet, nga agkigtot:
  - Para kadagiti naraniag nga ideya!
  Pinaputokan met ni Agave dagiti mannakigubat a Soviet ken rumaut dagiti eroplano, literal a dadaelenna ida ken agngarngaretnget:
  - Para kadagiti balligi ti Third Reich!
  Ket saan a kontra dagiti babbalasitang ti panangipalubos iti kalabanda iti naulpit a pannakatutuok. Nangruna dagiti napintas a lallaki.
  Naminsan, kinuna ni Albina, a mangitugtot kadagiti muging ti maysa a payunir iti taya:
  - Boys prito ken addaan sili ket naimas unay!
  Ken no kasano nga agkatawa. Ket ipakitananto ti dilana!
  Nadlaw daytoy ni Alvina, a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Naprito ti ubing iti oven, naimas unay ti bawang!
  Ni Agave, babaen ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti sakana, ket natinnag ti maysa a paris a mannakigubat a Soviet ket nagsasao:
  - Dakami ket space vixens!
  Ket inkidemna dagiti gagayyemna. Isu ket maysa a balasitang a manmano, mannakilaban ti kalidadna.
  Napaliiw ni Albina, a mangpalpaltog kadagiti eroplano babaen kadagiti lamolamo, nagarbo, nakitikit a sakana:
  "Dimo maawatan ti Russia babaen ti panunotmo, no kasano a mapilim dagiti tattao a kas ken Stalin kas agturay!"
  Agresibo a napaliiw ni Alvina, nga inbukbokna dagiti ngipenna ken pinaltoganna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ngem saan a nasaysayaat ni Hitlertayo!
  Nagkidem ni Agave, a nangtukkol kadagiti kotse ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket napaliiwna:
  - Ni Adolf, siempre, ket possessed! Ngem maigiddato iti dayta, saan a marukod ti kaadu ti naparmekna!
  Nalabes ti pannakidangadang ken agresibo dagiti babbalasitang.
  Ket ngarud uray kasano, intunoda ti dua nga ubbing a lallaki a namimpinsan iti apuy a sibibiag. Kasta met laeng, natukkolda iti asero a kayo, ket rinugianda nga iprito, bayat nga agpukpukkaw ken agkurkuridemdemda. Kalpasanna, idi saan pay a nagkalma dagiti lallaki, rinugian amin dagiti babbalasitang ti eskuadron ti nagtaray nga immasideg kadagiti prito a pioneer, nangputed kadagiti pedaso ti karne manipud kadakuada ken nangan.
  Ket naimas unay, nangruna no sibibiag pay dagiti lallaki ken nasili bayat ti panagprito.
  Kas pagarigan, kinnan ni agave ti luppo ti ubing a lalaki buyogen ti dakkel a ragsak. Dakkel ti inaramid dagiti babbalasitang idi. Ket ti laeng nabati kadagiti agpada a lallaki ket tulang ken offal. Nangnangruna a naimas ti ubing a dalem. Inalun-on dagiti babbalasitangna dayta buyogen ti dakkel a ragsak.
  Ngem ita, aglalabandan iti langit...
  Idi ngudo ti Oktubre natnag ti Orenburg...
  Immasideg dagiti Aleman ken ni Ufa. Medyo nalamiis ken agniebe itan.
  Ni Tamara ken ti bunggoyna ket makilablaban kadagiti Nazi iti ruar ti Ufa. Ti Aleman nga infanteria, a buklen dagiti nangisit a soldado a narekrut kadagiti kolonia ti Francia ken Belgium, ti agtultuloy a mangraut.
  Literal a basuraenda amin nga umasideg kadagiti bangkay.
  Mangted ni Tamara iti panagbettak ket mangipuruak iti granada babaen ti lamolamo a sakana ket agkigtot:
  - Ti panawen ti komunismo ket maidaydayaw iti adu a siglo, patiek a ni Stalin ti natibker nga imatayo.
  Kuna ni Veronica, a mangpalpaltog:
  - Dimo buraken ti USSR!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna mangipuruak iti eksplosibo a pakete.
  Ni Anfisa, a mangpaltog kadagiti Nazi ken mangipuruak iti sabali pay a mensahe ti ipapatay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, kunaenna:
  - Ti kinatan-ok ti komunismo ket adda kadatayo!
  Ni Victoria, a mangpalpaltog iti kabusor ken mangpukan kadagiti Nazi, a mangipuruak iti granada babaen kadagiti lamolamo a sakana, agkigtot:
  - Maidaydayaw koma ti naindaklan a Fatherland!
  Agpaputok ti Olimpiada. Ket kalpasanna daytoy bannuar a balasitang mangipuruak iti intero a kahon ti eksplosibo kadagiti Nazi ket agngaretnget:
  - Gloria iti kosmiko nga Inatayo!
  Ket agpukpukkawto amin dagiti babbalasitang a sangsangkamaysa.
  - Para iti USSR! Addanto payunir!
  Tinakaw dagiti babbai a mannakigubat ti Nalabaga a Buyot dagiti gubat. Ket idi nagtinnag ti niebe, nakirangetda latta a di nakasapatos ken nakabikini.
  Idi rugrugi ti Nobiembre, rinugian dagiti Nazi ti panangraut iti Ulyanovsk. Ti siudad a nakaipasngayan ni Lenin ken nakaro ti pannakasugat ni Stenka Razin. Daytoy ti kangrunaan a milestone para kadagiti siudad ti Russia.
  Kalaban ni Alenka dagiti Nazi. Ket agkanta iti bagina, a mangipuruak kadagiti granada kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo a sakana:
  - Gloria ti Russia, dayag...
  Agdardaras dagiti tangke nga umabante...
  Dibision kadagiti nalabaga a kamisadentro, .
  Kablaaw kadagiti tattao a Ruso!
  Ni Anyuta, a mangpalpaltog kadagiti kabusor ken mangpukan kadakuada iti baba, ket kalpasanna mangilansa kadagiti bumtak a pakete ti sawdust babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagpukkaw:
  - Para iti komunismo ni Stalin!
  Ket nangted iti panagturong iti intero a linia dagiti nangisit a mannakigubat, a nangpukan kadakuada.
  Nagkidem ni Alla, a nangpaltog kadagiti kalabanna ken us-usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, nangipuruak iti makapapatay a granada:
  - Para ken ni Ina Russia!
  Ni Maria, a mangpalpaltog kadagiti pasista, ken agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, bayat nga ipuruakna dagiti sagut ti ipapatay iti kabusor, nagkidem ket nadlawna:
  - Para iti komunismo iti law-ang!
  Kinuna ni Matryona, a nangpaltog kadagiti Nazi ken nangpukan iti kabusor:
  - Para kadagiti panagbalbaliw iti laban!
  Ni Marusya, a nangkantot kadagiti Kraut, ken nangkabil kadakuada agingga a natay, innalana dayta ket agresibo a nag-blather, a nangpulbos:
  - Para kadagiti balligi ti kangatuan nga estandarte!
  Ket babaen ti lamolamo a sakana nangipuruak iti makapapatay a granada.
  Nalamiis ken nabiag unay dagiti babbalasitang ditoy.
  Nagkidem ni Alenka, a mangpalpaltog ken mangpukan kadagiti kabusor, ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Sapay koma ta adda kadatayo ti kinatan-ok ti komunismo!
  Ket innala dayta ti balasitang ket pinaputokanna ti tangke nga Aleman buyogen ti dakkel nga aplomb.
  Ket ditoy ti sabali pay a pannakabalbaliw ti tangke ti Lev-2 nga addaan iti 88-mm a kanyon. Akikid ti torreta, ken basbassit ti tangke, ken agdagsen iti limapulo ket lima a tonelada, ken 1200 horsepower ti makina no mapapigsa. Napartak nga Aleman a kotse.
  Ngem dina riribuken ti mannakigubat.
  Nangipuruak ni Alla iti granada babaen ti lamolamo a sakana ket nagkidem:
  - Para iti komunismo!
  Inwaras ni Anyuta ti mammapatay a sagut ni patay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkullayaw:
  - Kadagiti baro a beddeng!
  Ket agsippayot ti balasang. Ket agsubli ti tangke ti Alemania a "Lev"-2 ket literal a tumaytayab dagiti roller.
  Ni Maria, a mangpaltog kadagiti Nazi, inkantana:
  - Ket agtultuloy manen ti laban, .
  Ket marikna ti pusok ti danag iti barukongko...
  Ket ubing unay ni Lenin - .
  Ket ti agtutubo nga Oktubre ti masanguanan!
  Ni Matryona, a nangpaltog kadagiti kabusor ken mangpukan kadagiti ranggo, nangipuruak iti granada babaen ti awan kawesna a sakana ket nagkigtot:
  - Napateg ti umuna nga addang iti biag!
  Nagkidem ni Marusya, a nangtukkol kadagiti pasista:
  - Makitam manen iti ngato ti Daga, alipugpog ti nakapungtot a panangraut!
  Ket dagitoy dagiti di agkurba a mannakigubat.
  Ngem kaskasdi a saan a patas dagiti puersa. Natumba metten ni Penza. Ket bagyoen dagiti Nazi ti Saransk.
  Ita, awanen ti adu a nabati iti siudad ti Gorky.
  Idi Nobiembre 7, 1944, nangangay ni Stalin iti sabali pay a parada idiay Moscow. Uray no saan a balligi.
  Nupay kasta, ti Fritz ket pinaputokanna ti Moscow iti umuna a gundaway babaen kadagiti V-2 a ballistic missile. Ket maigiddato iti dayta, nabomba ti siudad dagiti jet aircraft, agraman dagiti bomber nga Arado. Daytoy nga aramid ti nangkigtot unay iti amin. Nagtayab dagiti V-2 missile iti nangato a trajectory ket kellaat a natnag uray dagiti radar dida nakita ida a naimbag.
  Adu ti pannakadadael ken riribuk. Natay dagiti soldado ti Soviet bayat ti parada.
  Nangangay ni Stalin iti naganat a miting iti bunker iti uneg ti daga a makaandur uray iti direkta a pannakadungpar manipud iti bomba atomika.
  Ti pangulo ti general staff, ni Vasilevsky, napaliiwna buyogen ti alarma:
  - Dagiti Aleman ket addaan iti baro nga igam nga addaan iti dakkel a makadadael a pannakabalin. Ket saan a nakita dagiti radarmi...
  Nagngaretnget ni Stalin, a makapungtot a nangtimbre kadagiti muging ti botasna:
  - Umel kayo! Saanmi a makita ti kasta a sorpresa!
  Napaliiw ni Marshal Vasilevsky:
  - Adda banag, Kakadua Stalin...
  Dagus nga impadamag ni Beria:
  - Dagitoy ket A-5 class missiles. Saan a kasapulan a madanagan, Kakadua Stalin. Walo gasut laeng a kilo nga aminolon ti awitda, ngem kas iti nalaing a jet bomber ti magastosda. Pinaputokan dagiti Aleman ti dua a dosena a missile, ngem saan a napataud daytoy a disenio, tangay agpadpada a nalaklaka ken ad-adda a praktikal ti panagbomba babaen kadagiti jet nga eroplano.
  Ni Stalin, gapu ta nagtalna, kinunana:
  - Isu a saan nga epektibo nga igam daytoy? Naglaing unay!
  Napaliiw ni Beria a nagsennaay:
  - Ngem dagiti jet bomber ket nakaro a parikut. Masapul a labanantayo daytoy, Kakadua Stalin!
  Insingasing ni Marshal Zhukov:
  - Baka alaentayo dayta ket agaramidtayo a mismo kadagiti rocket. Kayatko a sawen, ground-to-air. Anian, babaen ti panangkontrol kadakuada babaen ti radio, paltogan dagiti eroplano!
  Napaliiw ni Voznesensky:
  - Kasapulan ti panawen tapno makaaramid kadagiti kasta a missile! Nalaklaka nga amang ti agaramid kadagiti nalaka unay nga eroplano manipud iti kayo, punnuen dagita kadagiti eksplosibo ken ramenna ti kabusor. Estilo kamikaze dayta!
  Nagtung-ed ni Stalin kas umanamong:
  - Wen, kasapulan nga usaren dagiti kamikaze planes. Daytoy ti gundawaytayo, nupay iti kinapudnona daytoy ket mangpaatiddog laeng iti panagsagaba ti Nalabaga a Buyottayo.
  Masapul a mangbiroktayo iti ad-adda nga epektibo!
  Simmungbat ni Yakovlev a nagsennaay:
  - Madama ti trabaho kadagiti baro nga eroplano, Kakadua Stalin. Ngem iti agdama nakapokuskami iti panangtaginayon iti maximum production dagiti kotse. Usarenmi amin a reserbami ken ikabilmi dagiti ubbing manipud iti edad a sangapulo kadagiti makina. Kompleto a panagtignay, agpadpada a dagup ken super-total.
  Nagngaretnget ni Stalin:
  - Adu pay ti kasapulan nga aramiden! Bassit laeng ti ar-aramidem!
  Nagsennaay ni Molotov:
  - Saan a posible ti makiuman kadagiti kaalyado. Kasla agmaymaysatayo. Pinadasko ti nakitulag kadagiti Hapones... Kalikagumanda ti teritorio agingga iti Urals, a saan a maakseptar.
  Nagngaretnget ni Stalin:
  - Masapul a kabilentayo ti Japan no kalam-ekna, ngem kasanon ti Leningrad?
  kinuna ni Zhukov a nangibuksilan kadagiti ngipenna:
  - Saan a naballigi ti welga iti Petrozavodsk a kas iti ninamnama. Simrek ti Sweden iti gubat iti dasig ti Third Reich ket masapul a makilangenkami kadagiti dadakkel a puersa. Isu a saan a posible a dagus a maparang-ay ti opensiba, ket ti kabusor, gapu ta nangpataud kadagiti yunit ti Wehrmacht, insublina ti panangrautmi. Ti siudad ti Leningrad ket naan-anay a napalikmutan iti blokeo ken naan-anay a napigket. Panagkunak inton primavera, gapu iti naan-anay a bisin, matayton ti intero a populasion. Ket di maliklikan ti pannakatnag ti Leningrad.
  Praktikal nga imposible a masuplayan dayta babaen ti angin. Naan-anay a dominaran ti kabusor ti langit. Dagiti Aleman itan ket mangted pay ketdi iti krus ti kabalyero, para laeng iti sangagasut nga eroplano a natinnag.
  Nagngaretnget ni Stalin a makapungtot:
  - Napaay kami ti opensiba!
  Nagtung-ed ni Zhukov:
  - Adu a riles ti nadadael, ken manmano unay ti naurnongmi a puersa. Ket masapul nga itedtayo ti kredito kadagiti Finns ken Swedes, napingetda iti depensa. Ngem saan laeng a dayta. Linabsan met dagiti Aleman ti Murmansk. Ita, nalikmut daytoy a siudad. Ditay ammo no ania ti aramidentayo!
  Nagngaretnget ni Stalin:
  - Ilukat ti bloke!
  Nagkedked ni Zhukov:
  - Awan ti pigsak para iti daytoy! Ket ti kabusor mabalinna a tiliwen ti intero a Karelian Peninsula!
  Imbilin ni Stalin:
  - Guyodem ti pigsam ken i-unblock! No kalam-ekna saan unay a napigsa dagiti Aleman. Posiblenton a naan-anay a maipit dagitoy!
  Napaliiw ni Vasilevsky:
  - Masapul a lapdantayo dagiti nauneg a panagballigi, ket kalpasanna ti pigsatayo ket parmekenna ti kabusor!
  Nagngaretnget ni Stalin:
  - Makilabantayo para iti komunismo!
  Impadamag ni Voznesensky ti ad-adu pay a naragsak a damag:
  - Ti SU-100 ket naiparang iti metal ken nakasaganan para iti masa a produksion. Chassis a naibatay iti T-34. Medyo nalaka a maaramid. Dandani nakasaganan ti shell para iti baro a paltog. Isu nga agparangton ti SU-100 kadagiti sango. Inton bigat ti umuna a kotse ket mapan iti sango!
  Nagtung-ed ni Stalin a manganamong:
  - At least daytoy ti nangparagsak kaniak! Ngem saan pay a mairuar iti produksion ti T-34-85. Maysa pay, naingpis koma ti kabal ken makissayan ti dagsen agingga iti duapulo a tonelada. Impakita dagiti gubat a saan a mabalin a kumaro dagiti bambanag!
  Napaliiw ni Voznesensky:
  - Ket mabalinmo ti agaramid iti kabal manipud iti kayo! Ginasut kadagitoy a tangke ti pataudenmi iti inaldaw, ad-adu pay ngem dagiti Nazi. Ngem nalaka laeng a paltogan dagiti lugantayo dagiti Kraut uray no nalag-an ti anti-tank rifles.
  Napaliiw ni Zhukov:
  - Adda ni Gerda. Kasta a nalamiis a babai! Intukkolna ti adu a tangke ken paltogmi.
  Nagtung-ed ni Stalin:
  "Masapul a tiliwentayo ken ipritotayo dagiti lamolamo a mugingna." Talaga a nalamiis daytoy a balasang!
  Immanamong ni Zhukov:
  - Masapul a matiliwtayo dayta! Ket dadaelentayo dagiti pasista!
  Nagtung-ed ni Beria ket naggurgura:
  - Mangaramidtayo iti umasping nga espesial nga operasion!
  Napaliiw ni Stalin buyogen ti panagsennaay:
  - Daytoy ket maysa a nasayaat nga ideya, ngem... Sabali pay ti kasapulan a makompleto!
  Nagngaretnget ni Beria:
  - Tiliwentayo amin ida!
  Nagkidem ni Stalin:
  - Saan... Saan a nasayaat ti panangpapatay kadagiti bannuar! Kayatko a maiyeg kaniak ni Gerda! Naganat daytoy!
  Napaliiw ni Beria:
  - Sisibiag?
  Sidadaan a pinasingkedan ni Stalin:
  - Siempre, sibibiagak!
  Nagngaretnget ni Beria, a nangipugso kadagiti pingpingna:
  - Imposible ti amin, sigurado nga ammok!
  Sumagmamano a babbalasitang ti nagparang nga ababa ti paldada ken awan ti sakada. Awitda dagiti baso nga arak ken nagkidemda kadagiti kameng ti State Defence Committee.
  Napaliiw ni Zhdanov:
  - Kasapulanmi ti ad-adu pay a babbalasitang iti army! Urnosendanto dagiti bambanag sadiay!
  Kinuna ni Stalin:
  - Ipaayko kada Anastasia, Mirabela, Akulina iti "Star of the Order of Glory" nga addaan diamante! Gloria iti USSR!
  Nagkaykaysa ti panagpukkaw ti amin:
  - Gloria kadagiti bannuar!
  Ket nagpalakpakda kadagiti imada.
  Nagruknoy ti maysa kadagiti babbalasitang ket nagparintumeng, nga inagkanna ti botas ni Stalin.
  Inbukbok ti Kangatuan a Komandante ti arak ket nagngaretnget:
  - Ti pigsatayo ti dakulaptayo!
  Nag-tweet ni Beria:
  - Ni Hitler ket maysa a maag!
  Nagkedked ni Stalin:
  - Saan a maag, no di ket ti pannakaiparangarang ti panangallilaw!
  Ket nagpalakpak manen ti amin.
  . KAPITULO No. 12
  Naan-anay a napalikmutan ti siudad ti Ulyanovsk, ngem iti agdama, nagtalinaed dayta... Agngudo ti Nobiembre ket agtinnag ti niebe ken nagyelo. Saan a talaga a magagaran dagiti Aleman a mangraut, ken agpalpaltogda pay laeng.
  Saan unay a kalgaw ti paniempo iti angin. Ngem makilablaban latta dagiti babbalasitang ken mangipakitada kadagiti milagro ti kinatured.
  Gerda a kaduana ti tripulantena iti Panther 2. Ngem dandanin agparang ti tangke ti Panther-3, ket talaga a kayat ti mannakigubat ti makiranget iti dayta.
  Kabayatanna, paltoganna dagiti posision ti Soviet.
  Babaen ti lamolamo a sakana inturongna ti paltog iti puntiria sa pinaputokanna. Isu ket nangdungpar ti Soviet a tallopulo ket uppat ken nag-tweet:
  - Para iti nasantuan a Prussia!
  Nagpaputok met ni Charlotte iti kanyon, simrek iti Soviet howitzer ket nagkidem:
  - Agnanayon ti ragsaktayo!
  Pinaltogan met ni Christina, a dinanogna ti kabusor babaen ti awan sakana ket nagkullayaw:
  - Para kadagiti lallaki a kas kadagitoy a maikari kadakami!
  Umiso met unay ti panagputok ni Magda, a nagkigtot:
  - Para iti Kinadakkel ti Imperio!
  Ket makilablaban ti uppat ni Elizabeth iti kabarbaro nga SU-100.
  Na-master dagiti babbalasitang ti baro a self-propelled gun ken agpalpaltogda.
  Pinaputok ni Elizabeth babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ket rinugianna ti nagkanta;
  Ti pasista a berdugo iruarna dagiti abaga, .
  Ania ti rack, pincers, drills iti ima!
  Kayatna a baldadoen ti bagi ken kararuana, .
  Maysa a di napateg a monster, ngem nalamiis ti langana!
  
  Ikarina ti kuarta, steamship iti baybay, .
  Ania ti maited uray ti titulo!
  Kinapudnona, magastos dayta kenka
  Ngamin, para kenkuana maysaka laeng a bangkay ken ay-ayam!
  
  Kayatna a maammuan ti maipapan iti negosiotayo, .
  Anian a baro a banag a mangikadena kadagiti napanglaw!
  Ngarud, sipaparabur nga agmaneho, .
  Tapno malipatan ni tatangmo ken uray ni nanangmo!
  
  Ngem agserbitayo a sititibker iti Inatayo, .
  Saantayo a maburak iti kinaulpit ti berdugo!
  Agkurba ti sanga gapu iti napigsa nga angin, .
  Ket mangngegmo ti panagsangit dagiti lamolamo a maladaga!
  
  Wen, naabak iti umuna a narigat a round, .
  Ngem ti Mannakabalin-amin ti mangted kenka iti gundaway a mangabak manen!
  Ket kalpasanna, tukkolek a mismo ti kabusor, .
  Ti dakulapko ti mangted iti panga iti reptilia!
  
  Ti Fatherland ti mangted kaniak iti kasta a pigsa, .
  Mabalin a parmeken dayta a saem ken pannakatutuok!
  Ket rummuarkayo iti daytoy awan patinggana a tanem, .
  Tapno saankayo a kanen ti makapungtot nga oso!
  
  Bassit pay ket asideg ti pannakaisalakan - .
  Maragpattayo ti balligi iti kabusor!
  Agbiag iti sidong ti abbong ti lawag ti komunismo, .
  Tapno ti Init punnuenna ti balay iti balitok!
  Ket nagkanta ken nagpaputok dagiti babbalasitang manipud iti baro, mammapatay a kanyon. Nakabutbutengda unay a mannakigubat.
  Napaliiw ni Elena nga agkikinnita:
  - Mabangon ti komunismo, mamatikami iti dayta!
  Immanamong ni Catherine iti umasping a sasao:
  - Mangbangontayo iti komunismo, ket addanto balligi!
  Innala ni Efrasia ket naggurgura, a nangpaltog babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana ken nangdungpar iti Panther.
  Kalpasanna nagkidem ti mannakigubat:
  - Ay, komunismo, komunismo! Maituredto unay ti kinasopistria!
  Ket nadungpar ti Panther ti head-on ken manipud iti adayo.
  Dagitoy dagiti babbalasitang a dimo nalaka a maburak.
  Umasidegen ti Disiembre... Dagiti Hapones, iti nalamiis a panawen, dandani nakissayan ti panagbubusor.
  Ngem iti tangatang, iti laksid ti panawen ti lam-ek, adda latta dagiti dangadang.
  Ditoy nga aglalaban da Toshiba ken Toyota, dua a piloto a Hapones, a kasla desperado a mannanakaw.
  Tuktoken ni Toshiba dagiti eroplano ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket ipukkawna iti tuktok ti barana:
  - Siak ket maysa a super girl!
  Ti Toyota, a mangtukkol iti maysa a mannakigubat a Ruso, ken mangibukbok kadagiti kasla perlas a ngipenna sitatalged a pasingkedanna:
  - Ket adda hyper woman!
  Dagiti babbai a Hapones, siempre, ket mannakigubat nga addaan iti dakkel a pannakabalin a mangipatayab. Dimo malabanan ti dayaw ti maysa a samurai.
  Ngem uray kaskasano, agraraira pay laeng dagiti gubat iti tangatang.
  Ket iti daga, uppat a babbalasitang a ninja ti nangrugi a mangikisap kadagiti soldado ti Soviet.
  Ti asul a balasitang a ninja ket nangaramid iti maniobra iti molino ti angin, pinutedna ti sumagmamano a mannakigubat a Ruso, ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana nangipatayab iti kas kadakkel ti gisantes nga eksplosibo nga addaan iti dakkel a makadadael a pannakabalin.
  Pinigisna dayta ket nag-tweet:
  - Hail ti Japan!
  Inkanta met ti duyaw a ninja girl ti teknik ti butterfly sword. Pinutedna ti sumagmamano a kalabanna ket nagkigtot:
  - Para iti panagibales ti komunista!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, bayat nga ilansana ti makadadael a presente ti pannakadadael.
  Kalpasanna, agpurpuros:
  - Para iti kinatan-ok ti Japan!
  Nagmaniobra ti nalabaga a ninja girl babaen kadagiti kampilanna. Babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana inwarasna ti mammapatay a sagut ni patay, ket nagkidem:
  - Para iti ayatko!
  Ket kalpasanna, napaliiwna:
  - Ania ti pakainaigan ti panagibales ti komunista iti dayta?
  Kinuna ti duyaw a ninja girl, a mangputed kadagiti soldado a Ruso, ken mangipuruak manen iti granada babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Ket iti laksid ti kinapudno nga addanto sopas a kadua ti pusa!
  Kinuna ti puraw a balasang a ninja, a nangputed kadagiti karibalna ken nangipuruak iti sagut ni patay babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Mangabaktayo para kadagiti kapanunotan ti komunismo!
  Ket agkatawa amin nga uppat a mannakigubat ket ipakitada dagiti kasla perlas a ngipenda.
  Napartak ti panaglabas ti Disiembre... Kalpasan ti pannakalakub, agpada nga innala dagiti Aleman ti Ufa ken Saransk. Ngem nagtalinaed latta ni Ulyanovsk iti naan-anay a blokeo.
  Imbilin ni Stalin ti Baro a Tawen a mangtengngel ti siudad a nakaipasngayan ni Lenin iti aniaman a gastos.
  Nupay kasta, iti laksid ti yelo, umas-asideg metten dagiti Aleman iti Kazan. Isu nga dandanin naan-anay a marpuog ti USSR.
  Awan pay laeng ti kinalawag wenno kapanunotan no ania ti aramiden idiay USSR.
  Sinelebraran ni Stalin ti Baro a Tawen idiay Moscow ken iti bunker. Nalidem ti panagkitana, ngem saan a kimmapuy ti tarigagayna a makiranget.
  Ni Hitler, iti agdama, inkeddengna ti mangyurnos iti booth para iti bagina, idiay Libya, a sadiay nabara.
  Ket sadiay a tinagiragsakna ti pabuya ti pannakidangadang kadagiti babbalasitang a gladiador.
  Awan unay ti napasamak iti Aldaw ti Baro a Tawen, malaksid iti pannakabomba ti Moscow.
  Ket ti pannakairuar ti umuna a "Panther"-3. Daytoy a tangke ket addaan iti kapuskol ti kabal ti Tiger-2, ngem dakdakkel ti bakrasna, ken uppat a pulo ket lima laeng a tonelada ti dagsenna. Ket bimmaba ti kangatona agingga iti nakurang a dua a metro. Maysa a nabileg a makina a 1200 horsepower ti adda iti maysa a bloke ken iti ballasiw ti transmission. Nagbalin a nasayaat ti armas ti lugan a mismo, nga addaan iti nagsayaat nga optics ken hydraulic stabilizer. Ket iti akikid a torreta adda 88-mm a 100 EL a kanyon, umiso unay ken makatubtubngar iti kabal.
  Nagmaneho da Gerda ken ti team-na iti daytoy a lugan. Napasayaat ken nalaglag-an a chassis a nagsayaat ti panagtarayna iti niebe. Daytoy a tangke ket pakabuklan a perpekto. Ket ti nakaro ti panagkilingna a kabalna naan-anay a salaknibanna ti muging ti lugan. Nangnangruna a napigsa ti pannakasalaknib ti makinngato a paset ti 150-mm a kaso iti anggulo nga 40 a degree manipud iti horizontal. Ket daytoy ket agarup 330 milimetro ti kabal iti anggulo a siam a pulo a degree. Awan uray maysa a kanyon ti Soviet ti makastrek iti tuktok ti kasko ti Panther-3. Ti baba ket mangsakop ti kakatlo ti kalawa ti muging ti 120-mm a kaso ken adda iti isu met laeng nga anggulo, ken praktikal met a di makastrek.
  Ti muging ti torre ket 185 a milimetro ti kapuskolna ken iti anggulo a 50 a degree, a di met makastrek dagiti paltog ti Soviet.
  Ngem nakapkapuy dagiti sikigan iti 82 mm nga addaan kadagiti bakras, ken mabalin nga alaen dagitoy. Nangnangruna ti SU-100, maysa a baro a Soviet self-propelled gun a dagus a nagun-od ti kinalatak kadagiti militar gapu iti kinalakana a mapataud ken ti paltog a mangtubtubngar iti kabal.
  Pinaltogan ni Gerda ti umuna a paltog kadagiti tropa ti Soviet. Tinukkolna ti tangke ti IS-2 ket kinunana:
  - Nasayaat daytoy a mannakigubat!
  Napaliiw ni Charlotte, a pinaltoganna ti kabusor, ken linabsingna ti makina ti Soviet babaen ti panangiprentana iti maysa a buton babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Daytoy a teknik ket dandani awan pakapilawanna!
  Intudo ni Christina ti napartak ti panagputokna nga automatiko nga Aleman a kanyon babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket napaliiwna:
  - Ti side armor ket medio nakapuy! Kayatmi koma nga adda napigpigsa a kotsemi!
  Nagputok met ni Magda, nga inusarna ti lamolamo a sakana, ket gapu iti pungtotna innalana dayta ket impukkawna:
  - Adda laeng koma tallo, ken ad-adda a naay-ayam a tallo!
  Ket nagkatawa dagiti babbalasitang a nagkaykaysa... Talaga a nasayaat ti tangke, nangruna ti kababalinna iti panagmaneho.
  Napasaran met ti combat testing ti lugan nga E-100. Nadagsen isuna nupay kasta. Ngem nasayaat ti pannakasalaknibna. Ket saan a kasta ti kinalaka a maala dagiti paltogna.
  Ket adda met dagiti Aleman a babbalasitang a nakatugaw iti dayta. Ket iti laksid ti yelo, awan sapatosna ken nakabikini.
  Ni Adala, a mangpaltog kadagiti kalabanna ken mangsapsaplit iti kabusor, ket lohikal nga inyebkasna ti bagina:
  - Agbiagtayo iti sidong ti komunismo!
  Ket no kasano ti panangiprensana babaen ti lamolamo a mugingna...
  Nagkidem ni Agata, a mangpaltog kadagiti posision ti Soviet, a mangsapsaplit kadagiti kalabanna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Ket ti kinadakkel ti balligitayo ket agpaut iti agnanayon!
  Nagpaputok met ni Agnes iti shrapnel iti infanteria ti Soviet, nga addaan iti lamolamo a sakana, siempre, ket nagngaretnget:
  - Saan, saankami nga agpaituray iti Fuhrer!
  Ti balasitang nga adda iti tangke, ni Athena, sinipa ti kabusor babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket inruarna:
  - Para iti Fuhrer, saan nga iti Fuhrer!
  Nagkatawa ni Agnes ket napaliiwna:
  -Maysakami a tribu dagiti supermen!
  Ni Andriana, a nangpaltog iti bateria ti Soviet ken nangdadael kadagiti posision ti kabusor, inruarna ti dilana ket kinunana:
  - Bigbigen ti planeta ti kinatan-ok dagiti Aleman!
  Ket babaen ti lamolamo a tulangna pilitennanto ti kalabanna.
  Agatha, agpalpaltog, napaliiwna:
  - Pigisentayo ti dragon iti pedaso...
  Saan pay a nakasagana ti tangke ti E-75. Kiniddaw ti Fuhrer a ti dagsen ket innem a pulo ket lima a tonelada ken makina a 1,500 a kabalio para iti nangato a panaggunay, nga addaan iti kabal iti sikigan a di kumurang a 170 milimetro kadagiti dadakkel a bakras. Ket kasapulan ti panawen.
  Ngem iti agdama mangabak dagiti Nazi uray kaskasano... Idi Enero, natnag kamaudiananna ni Ulyanovsk. Rinugian ti Fritz ti nangbagyo kada Gorky ken Kazan.
  Nakadanonda unay iti labes ti Moscow.
  Nakaro ti pungtot ni Stalin, ngem awan ti maaramidanna. Talaga, ania ti ar-aramidem ditoy, naan-anay a pannakapaay...
  Ngem aglalaban dagiti babbalasitang agpadpada iti langit ken iti daga...
  Isu a ti SU-100 ni Natasha ket dinadael ti eroplano a mangraut ti Alemania babaen ti panangraut ti eroplano. Nagbalin a medio nalamiis. Nupay saan nga interamente a nasirib ken nainsiriban. Nupay kasta, saan a pulos a first-grader ni Natasha ken she"s crazy.
  . Itatta ubing a babai nagbalin a kasta V addan naikaruaman tangke T -34. Laeng Bassit laeng gayyem Torre dakdakkel ken armas kalibre iti 85 milimetro imbes a 76. Chassis Paset napalabas .
  Dagiti babbalasitang nagbaliwbaliw ayan ti lugar . Isuda kas iti Ken nasapsapa , idi maysa bikini MAYSA ditoy kotse Soviet produksion Mangan Ken dagiti shell ayan ti lugar .
  Superman-Natasha ti tao Kadua naragsak kitaen nagngisiten :
  - MAYSA Sadinno dagiti pasista ?
  Nagparang uneg tangke ladawan agtutubo a mensahero . ubing a lalaki nag-tweet na :
  - Ditoy Daytoy ti tangke nga nagparang ayan ti dagiti sango maikadua lubong gubat V uppat a pulo maikapat tawen Ken sakbay dagitoy sipud idin masarakan ayan ti armas Nalabbaga buyot ti Kenkuana sarangtenna , E -25. Self-propelled a paltog nga addaan iti 88 mm kanyon ken 120 mm sango ti sango kabal ti Napintas apa !
  Talaga V iti adayo Kadua dakkel tarabaho Kabaelan ikonsiderar Aleman nga Aleman self-propelled a paltog Squat , nga addaan atiddog puon ti kayo Saan a pamiliar babbalasitang a Isu nga nasapa kannigid dagiti sango Naindaklan Patriotiko ti pagilian dagiti gubat . Ngem Superman-Natasha ti tao diretso nga agpada naisurat :
  - Isuna sitayo Siguro alan . U kaniana kaatiddog iti 71 EL .
  Zoya ditoy agpada insingasingna :
  - Kasapulan mapan V panaggaraw nga agturong iti Saan naalakon !
  Futurista-Ni Angelica V pannakarurod naamiris :
  - Ditoy takki ! Diretso ngamin agpada naglusdoy nangat-ngato sitayo kotse !
  Ti agtutubo a superbisor-opisialda makapungtot kinunana : .
  - MAYSA Daytoy ad-adu pay awan ! E-75 ket naitalek ad-adu pay nakamadmadi ! Sika naitalek ti kukuana uray ania baba maysa anngulo naitalek Saan natamaan . MAYSA Isu nga mapanka para iti dayta !
  Superman-Natasha ti tao nagballasiw ti bagina Ken nagsisilpo :
  - Kasano agpayso komunista , I Kunak kenka - iti okinnana !
  Futurista-Ni Angelica nagbarked , nagtaktakder awan sapatosna gurong :
  - Agperform tayo !
  Soviet kotse sumagmamano medio nairut nangrugi , ken nag-buzz . Punch through Aleman nga Aleman V muging saan a pudno Ken rumbeng nga adda sumrekkayo Fritz V tabla . Ngem padasen Daytoy aramiden ? Isuna manipud ti kukuana atiddog ti barilesna dagiti paltog Kasano fucked up ... Agtalinaed laeng bilangen ayan ti kapartak .
  Superman-Natasha ti tao agpungtot​ Regular Aleman nga Aleman dagiti bukodna a paltog Wen ad-adu pay nalaklaka tallopulo ket uppat isu nga kaniana nangat-ngato V dagiti anag . Ditoy Sika saan a boluntario ag-freak out-ka .
  Soviet kotse mapanen ayan ti panagasideg ti Nasayaat kahon dagiti engranahe maymayat napalabas .
  Svetlana ni Svetlana aginana lamolamo dagiti muging Ken dagiti tweet : .
  - Fuhrer nga napartak Sikami balutentayo dayta !
  Futurista-Ni Angelica pasingkedanna agpada ti :
  - Ni Hitler Sikami Dadaelentayo !
  Nabalitokan ti buokna Zoya nagngaretnget :
  - Ited kenkuana darasem Babaen rupa !
  ITI daytoy kanito nadagsen projectile ti proyektil Ni Hitler dagiti paltog naayo direkta V base dagiti torre Dagiti babbalasitang naipangato Ken nagsagaba V napigis metal
  KEN damdama ikkannak iti maysa a sek Amin uppat nagbalin a dandani isu amin lamolamo ti panti ken nakabitin ayan ti rack ti . Baba awan sapatosna sipa ti sipa dagiti kinapintas nag-blazed bonfire ti Ggil-ayab dildilpatanna lamolamo , naparabur suela ti suela dagiti babbalasitang .
  Superman-Natasha ti tao Pinadasko dayta agkidem ngem kaniana saka nagbalin a kasta nairut nga napis-it V pads , ken Unay nagsakitda nayunnat dagiti urat Daytoy ket klasiko nga rack , nga addaan tradisional panag-toast dagiti muging MAYSA iti babbalasitang saka Unay uray sexy , ken panagdildilpat iti apuy suela agar-aramid da ad-adu pay ad-adda a makaawis .
  Ngem medio nasakit ti nakemna dagiti kinapintas . Isuda ikagkagumaanda libre . Ngem pads Unay nalagda MAYSA kenkuana ad-adu pay Ken dagiti babbalasitang ket valkyries ibitin dagiti timbang .
  Agpada mannakigubat V ababa palda , nga addaan awan sapatosna saka , lamolamo ima , ngem bagi naabbungotan pirak kadena a koreo Isuda panag-raking pokers nga bonfires , ken ibelleng ti ngato karbon nga dagiti muging prito napigpigsa .
  Ditoy Ken rack ti rack agparang dagiti kasukat , ken apuy fries baba . MAYSA ditoy ad-adu pay Ken prinsipe manipud iti dinastia ni Ari William nagparang . ITI dagiti ima iti agosto ti ubing a lalaki a nagsinnukat iti prinsipe-demiurge maikadua milyon doliar para iti posision iti SS saplit manipud nasiit alambre MAYSA ad-adu pay Ken kaniana Dagiti Valkyries agpapudot manipud ti mangipuruak iti gil-ayab
  Prinsipe a Dios nagkidem , ket Kasano ti mangdungpar Superman-Natasha ti tao Babaen masel ti maselna likud Nupay ubing a babai Ken natured , ngem kaniana manipud dagiti muging sakbay likud ti ulo nasdaaw kas iti daytoy saem nga nagpintas narungsot impukkawna .
  Sumaruno pukpoken ubing a lalaki - prinsipe naibaba ayan ti Zoya . Ta Nupay Ken napis-it nairut nga ngipen , saan intengngelna manipud agikkes . MAYSA ayan ti likud nagparang nadara dagiti garit Ken mapuoran
  Barbarossa Jr. Kadua agngisiten imbaga :
  - Sursuruen sika ad-adu pay nasken !
  Sumaruno pukpoken masapul nga aramiden dayta Babaen Futurista nga Angelique . KEN daytoy agtutubo a babai Saan intengngelna manipud agikkes . ubing a lalaki indekket dayta awan sakana ti anakmo gurong V apuy . Naala napartak dagiti ramay ember Ken inwarasna nalabaga ti buokna animal V rupa . Ta impukkawna ad-adu pay napigpigsa , nasakit !
  Barbarossa Jr. Kadua naragsak kitaen imbaga :
  - Ngem Sika agpada kaykayat Kadua Dagiti Aleman !
  Kalpasan nakagun-od iti panagbettak , ken Svetlana nga . Kasano adayta Saan napis-it panga , ngem Agpada impukkawna . Amin agpada saplit manipud nalabaga-napudot , nasiit banteng ket ad-adu pay ad-adu pay nasakit , . kasano gil-ayab baba awan sapatosna babaen kadagiti sakam . Isuda ad-adu ngem dayta babbalasitang addan nairuam iti dayta iti adu a tawen aramiden ti do awanan sapatos , ken da suela ti suela saka , unay elastiko nga Ken naandur
  Ngem apuy Ken da bakes ti . Dagiti Valkyries addan V dagiti ima hold , ken saplit manipud nalabaga-napudot alambre
  Superman-Natasha ti tao iti amin karabukob impukkawna : .
  - Wen Ania Daytoy daytoy ?!
  Sumungbat ni Barbarossa Jr.:
  - Panagsaludsod kadagiti nasukir a babbai! Nakautiboka ket sungbatamto ti amin!
  Napaliiw ni Natasha:
  - Ditay" kayat ti matay iti kasta a nakakatkatawa! Intayo ket agtultuloy ti pannakidangadangtayo!
  Nagngaretnget ni Barbarossa Jr.
  - Apay a palubosannaka?
  Insungbat ni Angelica:
  - Mangkukulamkami, ket maitedmi iti tao a mangisalakan kadakami iti kapatgan a sagut iti amin!
  Nasdaaw ni Barbarossa Bock:
  - Ket ania ti itedmo kaniak?
  Sitatalged a kinuna ni Natasha:
  - Pagbalinenka nga agnanayon nga agtutubo, ket dika pulos lumakay!
  Nagtung-ed ti ubing:
  - Wen, mabalinko a palubosanka para iti daytoy! Ngem kasano a mapaneknekam dayta?
  Kinuna ni Natasha:
  - Ikabilmo ti imam iti apuy ket saannaka a masaktan! Makitamto a makaaramidtayo iti mahika!
  Siaannad nga inkabil ni Barbarossa Jr. ti imana iti apuy, insublina ket simmungbat nga umis-isem:
  - Wen, mabalinmo! Bueno, kasanon ti wayawayam a kasukat ti imortalidadko!
  Ket adda baro a gundaway dagiti babbalasitang. Ngem agtultuloy latta ti gubat... Idi Enero, naala da Gorky ken Kazan.
  Idi rugi ti Pebrero, dagiti Aleman, Finno ken Sueko ket nakatiliwda ti Karelia ken rinugianda ti panagraut idiay Arkhangelsk. Dakkel ti kimmaro ti kasasaad.
  Nayakar ni Elizabeth iti SU-100 iti daytoy a siudad.
  Isu ket makilablaban sadiay ita. Pebrero ken yelo. Ngem aglalaban latta dagiti babbalasitang a di nakasapatos.
  Sangapulo ket walo a tonelada laeng ti dagsen ti SU-100 nga addaan iti bulletproof protection. Isu ket vulnerable, ngem mobile. Ket she"s not supposed to stand in ambush masapul nga aggaraw tapno maliklikanna ti pannakadungpar.
  No aggarawka, pumudot ti tangke ket saan unay a nalamiis dagiti babbalasitang a di nakasapatos ken nakabikini.
  Ni Elizabeth, a mangpalpaltog kadagiti Nazi, ket nagkanta:
  - Ket ditoy dagiti kondision! Ket adtoy ti Mierkoles! Ngem sabagay, nasayaat ti nalamiis a paniempo para iti salun-atmo! Nasayaat ti nalamiis a panawen para iti salun-attayo!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana rautennanto dagiti Nazi. Ket nadungpar ti T-4, daytoy bassit a tangke.
  Rumbeng a mapaliiw dagiti mannakigubat kas mannakigubat ti dakkel a klase.
  Agpaltog met ni Ekaterina babaen ti lamolamo a sakana ken agkigtot:
  - Addanto ti komunismo!
  Ni Elena, a mangpaltog met iti kabusor ken mangsuntok kenkuana, ket makatuleng a nagkatawa:
  - Agur-uray kadatayo ti nauyong a balligi!
  Ni Efrasia, a mangsuntok kadagiti tangke ti Wehrmacht babaen kadagiti lamolamo a sakana, nga asul gapu iti lamiis, sitatalged a simmungbat:
  - Awan ti makalapped kadatayo!
  Dagitoy a mannakigubat ket basta super!
  Ngem, anian, bassit laeng ti kinabannuarda... Natnag met ti Arkhangelsk... Nalawag nga awan ti umdas a bala...
  Agturturong dagiti Aleman nga agturong idiay Moscow manipud iti likudan. Idi Marso, bimtak dagiti gubat para ken Ryazan. Agay-ayus dagiti bunggoy ni Hitler manipud daya...
  Kasapulan ti sumagmamano nga emerhensia nga addang.
  Ti Moscow ket agtengtengngel pay laeng, ket nangbukel ni Stalin iti konseho ti seguridad. Nagnerbios ti diskusion. Awan ti naisubmitir a baro nga ideya.
  Ni laeng Beria ti nangisingasing:
  - Mabalin a talaga a rumbeng nga itukontayo ti talna iti Third Reich iti aniaman a kondision, tapno laeng didatayo sagiden!
  Sipupungtot a simmungbat ni Stalin:
  - Saan a constructive approach daytoy, Kakadua Beria! Kasapulantayo dagiti napigsa a tignay!
  Sipupudno a simmungbat ni Marshal Vasilevsky:
  - Awan ti reserba, Your Excellency! Dandani amin dagitoy ket natinnag kadagiti di agpapada a gubat. Malaksid iti SU-100, awan pay ti sabali a kita ti baro nga armas iti serye. Pudno a nakasaganan ti IS-3 iti mabiit, ngem narigat a patauden daytoy a tangke, ken narigatto nga ilansa dayta iti serye iti sidong dagiti agdama a kasasaad.
  Sipupungtot a kinuna ni Marshal Zhukov:
  - No dika mangabak, ngarud maysa laengen ti nabati - ti matay a buyogen ti dignidad!
  Adda kayat nga ibaga ni Stalin, ngem nagparang ti maysa a balasang a di nakasapatos nga ababa ti paldana. Inkidemna ti lamolamo a mugingna, nangiyeg iti dispatch.
  Intaray ni Stalin dagiti matana iti dayta ket nakapungtot a nagngaretnget:
  - Natnag ti Leningrad, a di makaandur iti bisin ken adu a bulan a blokeo! Ita ti maikadua a siudadtayo ket naala dagiti Kraut!
  Inwaras ni Marshal Zhukov dagiti imana ket napaliiwna:
  - Oh, great Stalin... Nakaam-amak daytoy!
  Insingasing ni Beria:
  - Baka rumbeng a paltogantayo ti sangaribu a tattao kas pammadayaw iti daytoy?
  Nagngaretnget ti Supreme Commander:
  - Agulimekka, sika a kalbo nga utot! Adda masapul a maikeddeng!
  Insingasing ni Molotov, nga agngangabit ken agnernerbios nga inaprosan dagiti lamolamo a tulang dagiti babbalasitang:
  - Awisentayo dagiti Aleman a temporario nga agsardeng ti paltog, ket kalpasanna laeng mangrugi ti negosasion para iti kappia iti aniaman a kondision.
  Nagkullayaw ni Stalin:
  - Padasen! Ngem awanton ti kapitulasion. Matnagto ti Moscow, mangisayangkattayo iti gerilia a gubat!
  Napaliiw ni Beria buyogen ti makaay-ayo nga isem:
  - Ngem daytoy ket mangpaadu laeng iti saklaw ti panagsagaba dagiti tattao, Kakadua Stalin. Siguro...
  Desidido nga in-inut nga in-inut ni Stalin ti dakulapna iti lamisaan:
  - Saan! Bay-am nga isingasing ni Molotov dagiti negosasion! Ket awanen ti ad-adu pay, makilablabantayo agingga iti panungpalan!
  Linakub dagiti Aleman ti Ryazan idi katengngaan ti Marso. Gapu ta napadasan dagiti tropa ti Soviet ti kinakurang ti bala, pinadasda ti rummuar iti siudad.
  Agtartaray ni Alenka ken ti grupona, a dagiti lamolamo a mugingda ket agkir-in iti narunaw a niebe ti primavera.
  Maysa a balasitang ti mangpaltog kadagiti Nazi ket agkanta:
  - Gloria iti espiritutayo, dayag iti naindaklan a pagilian!
  Ket babaen ti awan kawesna a sakana ipuruaknanto ti mammapatay a sagut ni patay. Ket iwarasnanto dagiti Nazi iti amin a direksion.
  Kinuna ni Anyuta, a nangpaltog kadagiti kalabanna:
  - Ket ti danogtayo, sagrado a sagut, ken bayad!
  Agtaray met ni Alla, paltogan dagiti Nazi, mangipuruak iti eksplosibo a pakete ti karbon babaen ti lamolamo a sakana, ken agsisilpo:
  - Saankami a pulos a sumuko!
  Ket ngarud ti agkir-in a ni Maria, a mangpalpaltog kadagiti pasista, ken naan-anay a mangpukan kadakuada, ken agngaretnget kadagiti ngipenna, agngaretnget:
  - Awan ti manglapped kadatayo!
  Ket ti lamolamo a mugingna nangipatulod iti makadadael a pakete ti ipapatay ken pannakadadael.
  Ni Marusya, a mangpaltog kadagiti Nazi, ket medio lohikal a kunana:
  - Saan a pulos a kumapuy ti komunismo!
  Ni Matryona, a mangpalpaltog iti kabusor ken mangpukan kadagiti ranggo, medio lohikal ken nainkalintegan a kunana:
  - Ket agtalinaed ti pammati iti partido iti adu a siglo!
  Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka ti mangipuruak iti sagut ti pannakadadael.
  Nagburak dagiti babbalasitang iti ring. Ngem nabara pay laeng ti kasasaad.
  Ket dida makalibas iti sadinoman.
  Ti panagtunaw ti primavera ti nangtaktak bassit iti panagabante dagiti Aleman. Kanayonanna, nakikaysa dagiti Nazi iti Japan ket rinugianda a sinakup ti Central Asia.
  A nangsinga met kadakuada ket medio kalmado ti panaglabas ni Abril. Ket idi Mayo, nairuar kamaudiananna ti kaunaan a tangke ti Soviet nga IS-3. Ket mabalin koma a maipan iti parada ti May Day.
  Lakay ken kimmapuy, kinita ni Stalin daytoy, a nakakurba. Ti langana inyebkasna ti mortal a pannakabannog.
  Gapu iti labour-intensive a kinatao ti produksion, ti IS-3 ket saan pay laeng a makastrek iti produksion.
  Ti dakkel a nagdumaanna kadagitoy a dua ket ti laeng sukog ti torre. Kasla flying saucer, ken kasla tukak ti crane ti mugingna. Siempre, ti immadu nga anggulo ti panaginklinar sinalaknibanna a naimbag ti paset ti sango, ngem narikut ti panagpataud. Kanayonanna, nalaka a maapektaran ti makinbaba a paset ti muging ket no adda maidungpar sadiay a projectile, saanen nga agricochet.
  Inwagwag ni Stalin ti imana ket naungaw iti bunker, ket nangrugi ti sabali pay a panangraut dagiti Nazi. Nakiraman dagiti airstrikes ti TA-400 ken Yu-287 nga addaan iti forward-swept wing.
  Ket manen nagpaputokda kadagiti ballistic missile nga addaan kadagiti payak a naiturong iti radio.
  Nakaawat ti Kremlin iti dakkel a pannakadadael.
  Serioso a pampanunoten ni Stalin ti agtalaw idiay Moscow.
  Idi katengngaan ti Mayo, gapu ta nalpasdan ti pannakaiwaras manen ti Sentral Asia, rinugian dagiti Nazi manipud daya ken laud ti panangraut iti Moscow. Naggaraw ti sabali pay a narungsot a dangadang.
  Sibabannuar a nakiranget dagiti tropa ti Soviet. Ngem saan unay a patas dagiti puersa. Nagparang met kadagiti gubat dagiti tangke ti E-75 Tiger-3. Ket massively "Panther"-3. Dagiti laban ket, kunaentayo, naisangsangayan.
  Idi ngudo ti Mayo ken rugi ti Hunio, nakompleto dagiti Nazi ti dandani naan-anay a pananglikmutda iti Moscow.
  Sipapasnek nga impakaammo ni Stalin nga agtalinaed iti kabesera ken makiranget sadiay agingga ken patay.
  Nabomba ken nabomba ti Moscow. Nalikmut dayta kadagiti nabileg unay a linia ti depensa a saan unay a nalaka a parmeken. Dakkel a reserba ti bala ken taraon ti naurnong iti kabesera.
  Ket medio natalged ni Stalin iti ili iti uneg ti daga.
  Ni Hitler idi Hunio 22, 1945, idi eksakto nga uppat a tawen ti napalabas sipud idi nangrugi ti Dakkel a Patriotiko a Gubat, imbilinna a pasardengen ti panangraut iti kabesera, ket imbes ketdi sistematiko a dadaelen dayta babaen ti artileria ken aviation. Ket itultuloyyo ti agbomba a sitatalged.
  Ket ti agtultuloy nga opensiba immakar idiay Siberia. Nasken nga alaen ti Sverdlovsk ken Chelyabinsk sakbay a naabbungotan dagitoy a siudad iti niebe... Idi ngudo ti Hunio iti rugi ti Hulio, agpada a naala dagiti kangrunaan a siudad kalpasan dagiti natangken a gubat... Aggargaraw dagiti Aleman iti ballasiw ti Siberia. Nagsasaruno a natnag dagiti purok ti Soviet.
  Idi Setiembre 1945, immasideg dagiti Nazi iti Novosibirsk. Bimtak met ti panaglalaban para iti daytoy a panagtalinaed.
  Nakiranget ti Red Army a kadua dagiti lokal a milisia. Kasla bida a nakilaban ni Tamara ditoy met.
  Agpatinggan ti Setiembre, agtinnag ti niebe ken nagyelo. Ket ti batalyon dagiti babbalasitang makilablaban a di nakasapatos ken mangipakita iti nakaskasdaaw a kinabannuar.
  Ket aglalaban dagiti mannakigubat a kasla panther.
  Nagburak ni Tamara, nangipuruak iti eksplosibo a pakete ti karbon babaen ti lamolamo a sakana sa nagkidem:
  - Awan ti manglapped kadatayo! Awan ti makaabak kadatayo!
  Desperado nga agngarngaretnget dagiti dadduma a babbalasitang:
  - Mataytayo, ngem saantayo a sumuko!
  Ket agtultuloy ti laban...
  Idi laeng rugrugi ti Nobiembre a natnag ti Novosibirsk... Nagtultuloy ti gubat. Saan pay a nagsuko ti Union Soviet. Nabara ti Moscow ken napaltogan.
  Naidulin ti estratehiko a suplay ti taraon ken bala iti siudad iti uneg ti daga, isu a posible ti agtalinaed iti medio napaut a tiempo.
  Kanayon a bomba ken paltogan dagiti Aleman ti siudad.
  Nagparang met ti baro a super-heavy a tangke a "Rat." Dua ribu a tonelada ti dagsen daytoy a lugan ken addaan iti sumagmamano a paltog.
  Ti lugan nga addaan iti 400 mm armor ket nausar a kas breakthrough tank... Napasaran ti combat testing...
  Ngem naipit kadagiti hedgehog ket dinadael ti maysa a piloto a kamikaze a nangraut kenkuana.
  Nupay kasta, nagparang ti baro a tangke a "Rat"-2, dakdakkel ken nadagdagsen pay...
  Sinelebraran ni Stalin ti Baro a Tawen ti 1946 idiay Moscow, a saan pay a naala. Ti naindaklan a lider ti USSR ket agbilbilang idi iti milagro. Nagbalinen ti Moscow a pudno a sarikedked a siudad.
  Mabalin nga agpaut ti suplay a taraon iti sabali pay nga agassawa a tawen, ket gapu iti panagbaba ti populasion gapu iti panagbomba ken panagbomba, napapaut. Ngem agpannuray ti bala iti kapartak ken kapigsa dagiti panangraut.
  Nupay kasta, kinuna ni Beria:
  - Nalabit, Kakadua Stalin, makagtengtayo iti katulagan ken ni Hitler maipapan iti wayawayatayo?
  Desidido a kinuna ti Supreme Commander-in-Chief, a sititibker a nangsapsaplit iti dakulapna iti lamisaan:
  - Diak makisarita kadagiti kanibal, Lavrenty! Maawatanyo kadi!
  Nagsennaay ni Beria a nagkuna:
  - Mangnamnamatayo iti milagro, oh great one!
  Nagkuna ni Stalin, a nagkullayaw:
  -Anus ken bassit a panagregget!
  . EPILOGO TI EPILOGO
  Napasamak ti baro a tawen ti 1946 kadagiti lokal a gubat. In-inut a sinakup dagiti Aleman ken Hapones ti amin a dadakkel a siudad. Ti Verkhoyansk ti naudi a natnag idi Agosto. Dagiti Aleman ket addaan kadagiti baro nga AG-50 a tangke iti porma ti piramid.
  Desperado a nakiranget ni Tamara ken ti bunggoyna idiay Verkhoyansk.
  Dagiti babbalasitang, kas iti kanayon, awan sapatosda ken nakabikini.
  Nakirangetda agingga ken patay. Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada nangipuruakda kadagiti bumtak a pakete buyogen ti makapapatay a puersa.
  Ket kalpasanna, idi naibus dagiti bala, nakalibasda iti taiga babaen kadagiti basement ken tanem.
  Nakasaganadan a mangala iti armas ken makigubat manen, uray no gubat ti gerilia dayta.
  Idiay USSR, timmaud dagiti partisan zone ken napasamak ti nalimed a gubat.
  Ti kabesera ket agtengtengngel pay laeng, isu a kayat ni Hitler a bisinen dayta ken isalakan dagiti soldadona, nga adu unay kadakuada ti napapatayen.
  Kabayatanna, dagiti babbalasitang inkisapda dagiti Nazi ken Hapones iti nadumaduma a pamay-an ken pamay-an.
  Nangruna ni Natasha ken ti team-na.
  KEN nagbalin a kasta manen V T -34-85 nga. Ti kotse , siempre isu met laeng , saan baro . KEN para iti naladaw nga uppat a pulo maikanem ti tawen saanen a maus-usar .
  MAYSA Ditoy Ken AG -50 nga . Ipalagipna kaniak ababa piramid Kadua Unay atiddog puon ti kayo Kotse amin innem a pulo lima tonelada Kapuskol kabal ti kabal kadua amin a tao anggulo 250 mm baba ti panagkiling Para dagiti shell T -34 nga absoluto di makastrek .
  Superman-Natasha ti tao V pannakarurod nagsisilpo :
  - Daytoy Kasano panagwatwat ! Ipangato ti ngato bantay !
  Futurista-Ni Angelica timmaliaw iti aglawlaw . Itatta Isuda ket V ti kukuana tradisional bikini KEN maysa a banag pintas simmangpet dayta ayan ti panunot .
  MAYSA Svetlana ni Svetlana naiprenta ayan ti dagiti lever awan sapatosna dagiti muging Ken intayo tangke Isuna nagsisilpo :
  - Maniobra ti ! Laeng maniobra ti !
  AG -50 ti alikamen nabileg nga 105 mm kanyon Kadua kaatiddog poon ti kayo iti 100 nga EL . Isuna addaan ti kabaelan pukpoken ayan ti dakkel dagiti distansia Isuda ad-adu pay , y tallopulo ket uppat Kadua kalidad kabal ti kabal saan a napateg . Maysa pukpoken Ken gibus .
  Svetlana ni Svetlana mangrugi i-uyauy Soviet tangke Ditoy kalaban agputok ti . Proyektil uray bassit laeng pakaseknan kabal ti Ngem Tapno nagasat ta ag-slip off . MAYSA ngamin puersa colossal - uranio nga uranio core
  Superman-Natasha ti tao inyarasaasna da eskarlata bibig : .
  - Ayan ti dagiti ikono Kadua liday rupa - manen imperio mayanak !
  Futurista-Ni Angelica naputolan babaen ti panangusar iti awan sapatosna dagiti ramay saka Proyektil naayo V latta nakatakder piramidal ti bagina tangke KEN naglusdoy Kadua kabal ti kabal V ricochet nga Sigud Unay isuna aggargaraw Ken nasemento .
  Aleman nga Aleman tangke , siempre isu met laeng , di makastrek , nga addaan amin a tao anggulo uray Para IS -7. MAYSA talaga Sadinno sakbay kenkuana T -34-85 nga.
  Manen Aleman nga Aleman paltogna ... Svetlana naiprenta lamolamo muging ayan ti preno ti KEN Mabalinko liklikan ti tangke manipud dagiti pannakaabak . Nupay makapatay sagut naglusdoy iti amin asideg .
  Superman-Natasha ti tao V unget imbaga :
  - Wen Sikami Ken ipasdek !
  Futurista-Ni Angelica nagngisiten . Isuna nalamiis ripped off Kadua bagbagik bra naiwarnak nangato suso Kadua lumboy utong nga utong Inukradna dagiti ngipenna da perlas ngipen KEN nag-tweet na :
  - Natakrot Saan agtokar V hockey ti !
  KEN naiprenta eskarlata utong ayan ti trigger Kas Ditoy isuna natured Ken agkir-in she - diablo MAYSA Siguro naasi , Ruso anghel a mismo .
  Proyektil nagtayab a rimmuar manipud Saan sobra unay atiddog doula Nagkidem ni ... Ket naayo direkta V poon ti kayo Aleman nga Aleman dagiti kotse AG . Agsalsaltek ti kukuana kasla puyotan dagiti paputok
  KEN Amin uppat babbalasitang nagkaykaysada , nagtaul :
  - Maysa , dua - I naalakon ! Fritz Babaen sara Isu nga nangited !
  KEN Kasano iwagwag Isuda da awan sapatosna saka . Ditoy Daytoy babbalasitang ! MAYSA No iti panagpaltog usaren lamolamo dagiti suso ket V sangagasut maminsan ad-adda nga episiente .
  Superman-Natasha ti tao Kadua isem naamiris :
  - Daytoy tangke Itatta Para sitayo natalged . Ngem Kasano ti kukuana dadaelen ?
  Zoya Kadua isem insingasingna :
  - MAYSA V pannakigubat cowboy ti baka estilo , dakami ti kukuana Agwalistayo !
  Svetlana ni Svetlana napardas ti panagtarayna panaggaraw ti kukuana tangke Ngem kabusor , di ninamnama nagsubli Ken nagdardaras nagtaray​ Isuna napardas ti panagtarayna nakaskasdaaw napartak : amin agpada turbina ti gas makina . KEN ket nabatad naparpartak ngem ti T -34-85 nga.
  Kasla elepante nagtaray manipud Pugs nga . Amin naitalek Awan . Ngem dagiti elepante ammom no kasano umakar uray Unay napartak .
  Superman-Natasha ti tao makapungtot immakar Babaen kabal ti kabal awan sapatosna saka Ken nagngaretnget :
  - Ditoy ! Naimbag Kasano ngamin ngamin Sikami naud-udi manipud dagiti pasista !
  Zoya Kadua liday V timek , nagkanta : .
  - Amin imposible , posible V mi lubong !
  KEN nagkintayeg ti kukuana buok , kolor bulong balitok
  Futurista-Ni Angelica Kadua liwliwa nagkanta , ken naiwarnak maysa pay projectile nga Adayta pukpoken V nakabalud popa Ken awanan ti kuarta .
  - Umayda no arapaap awan kapadana ... Weave no dagiti korona naladaw ... Mute ket Gerasim inton agangay ! Itatta Isuna agsapata agsapata !
  Svetlana ni Svetlana nainget naamiris :
  - Panagsapata ti panagsapata ket bulgar !
  Superman-Natasha ti tao kayatna ti maysa a banag ibaga nalaing . Ngem Ditoy nagparang maysa pay pasista tangke Ayan ti daytoy maminsan E -75. Agpada Nasayaat nasalakniban V muging , ngem adu nakamadmadi Kadua dagiti sikigan Pudno kadi, . tallopulo ket uppat ti kukuana Amin agpapada Saan punch through
  Ayan ti daytoy daras , ni Zoya imbellengna dayta Kadua bagbagik bra KEN naiwarnak eskarlata utong
  Innalak dayta Ken naiprenta dagiti suso ayan ti trigger paltog Nagtrabaho dayta ...
  Proyektil manen naayo direkta V poon ti kayo nakadakdakkel dagiti paltog KEN sangagasut lima milimetro maysa a paltog rimmuar manipud kamarin .
  KEN daytoy Aleman nga Aleman nagdardaras nagtaray​ Nasayaat wagas iruaryo manipud kamarin ti kaaduan nasalakniban dagiti kotse ket bauten Babaen dagiti puon ti puon .
  Superman-Natasha ti tao narag-o kinunana : .
  - Ditoy makitam ! Sikami mangabaktayo !
  MAYSA Ditoy Ken maikatlo tangke Ayan ti daytoy oras " Royal". maysa a leon ". U kenkuana armas , pagluganan ti bomba kalibre iti 450 milimetro . Kas No fucked up , ngarud bassit iti amin Saan kasla .
  Superman-Natasha ti tao ayan ti daytoy maminsan inkeddeng paltogan ti bagina . Inuksobko dayta bra Ania iti kaniana ngamin ngamin nangato , ken elastiko nga suso . Presko kas iti dagiti babbalasitang . KEN soldado Kasano alaento Ken ti mangiprenta ruby utong
  Proyektil nagtayab a rimmuar ... Ken " Royal". leon " naawat direkta V puon ti kayo KEN dakkel kotse Kasano bumtak ti . Ania Ken agkadua makagunggona Babaen dagiti pingir dagiti tangke nagtayab a pimmanaw ayan ti sumagmamano ginasut metro
   Wen Ken tallopulo ket uppat nagkintayeg . Kotse apaman Saan nagbaliktad ket​ nagbalin a kasta napigis manipud daga
  Futurista-Ni Angelica uray pukpoken iti panagdisso muging , agpukpukkaw : .
  - Kasla kabalio asno nga asno !
  KEN nagpangta kadagiti Kraut dakulap .
  Superman-Natasha ti tao ket mapnek , ken nagngisiten perlas , unay dakkel ngipen :
  - Ditoy Sikami naited Babaen iti kabusor ! Kasano dayta kano !
  Zoya nagkanta , nga addaan buyogen ti ragsak :
  - Ayat Ken pannakatay ! Nasayaat Ken diablo ! Ania nasantoan Ania managbasol ... A kaniak ammo Amin agpapada !
  KEN ubing a babai immakar awan sapatosna gurong Babaen metal
  Sumaruno kalaban E -100 nga. Kotse napeggad nga KADUA bomba a mangipatayab ken 75 mm kanyon Kadua Unay atiddog puon ti kayo Daytoy puroken pannakabalbaliw , ken addaan ti kabaelan tungpalen amad Ken mannakigubat dagiti tangke MAYSA pitopulo ket lima a milimetro dagiti paltog Para Soviet tangke medyo naan-anay .
   MAYSA poon ti kayo bomba a mangipatayab naabbungotan cap
  Superman-Natasha ti tao nagballasiw ti bagina iti tulong awan sapatosna saka , ken nag-tweet na :
  - Bueno , aramidentayo ti kukuana bauten ?
  Zoya , agtayyek ngipen , immanamong : .
  - Siempre aramidentayo !​
  Futurista-Ni Angelica eskarlata utong naiprenta ayan ti trigger paltog Nagtrabaho dayta . Itupra dayta mammapatay singiren . KEN nasinga relatibo naingpis ngem ngem atiddog poon ti kayo Aleman nga Aleman dagiti paltog
  Svetlana ni Svetlana sigagagar nag-tweet na :
  - Naindaklan ! MAYSA Itatta ited Apuy kaniak !
  KEN soldado Agpada naiwarnak kaniak torso ti bagi U amin uppat dagiti suso ayan ti katayag KEN Unay uray napintas , seksi , makagargari . Isu nga Kadua kas iti daytoy babbalasitang Kayatko aramiden ayat . Bueno Siguro ag maymayat da ? Nalabit laeng ti sabali pay babbalasitang !
  KEN Ditoy agtutubo a babai natiliwnak ti kanito a cap nangrugi luktan ti . KEN nga agus-usar kaniak eskarlata utong a kasla ti mangiruar projectile ti proyektil Babaen Aleman nga Aleman bomba a mangipatayab .
  MAYSA Fritz Saan namanehar uray Ken mata agkidem ... Kasano alaento Ken bumtak ... Iti Amin sikigan naiwaras panagsigarilio metal
  Svetlana ni Svetlana nagkuskusen iti bagik napigsa dagiti ima Ken nagkigtot :
  - SIAK ubing a babai nalinteg ti Dragon !
  KEN Kasano agkatawa ! KEN alaenna dayta , wen ipakitana dila !
  Superman-Natasha ti tao innala Ken sigagagar nagkanta : .
  - Patriota nga ! Soviet patriota ! Mano Krauts ni Krauts napapatay Sika !
  Zoya pinidutna maysa a kanta , ken agkintayeg lamolamo suso , intuloy : .
  - Patriota nga ! Nalabbaga patriota ! KEN ayan ti babbalasitang Amin ti kukuam arapaap !
  KEN Agpada soldado Kasano alaento Ken bumtak nga agkatawa ! KEN dila ipakitana ! KEN agngisiten ngipen - ngipen !
  KEN awan sapatosna saka aggarawto lever nga takiag ...
  Nalawag nga adda iti kasayaatan a kasasaad dagiti babbalasitang ditoy, uray no addaanda iti daanen a tangke. Ket agtultuloy ti panagpartida.
  Ngem idi Abril 20, 1947, nangrugi ti baro a panangraut iti Moscow. Nakiraman iti dayta dagiti Hapones, Turko, ken amin a ganggannaet a tropa.
  Kamaudiananna naibus ti anus ni Hitler ket inkeddengna a pagpatinggaen ti USSR. Ket personal ken ni Stalin, a nangisilpo kenkuana iti gubat ti gerilia a sumsumged pay laeng iti teritoria ti Russia.
  Kasla, no matnag ti Moscow, ngarud awan duadua nga agpatingga ti gubat.
  Ket nangrugi ti makaikeddeng, sapasap a panangraut.
  Napan met ti panangraut dagiti super-heavy tank a "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 ken dadduma pay.
  Para iti maysa, napaltogan met ti siudad babaen kadagiti ballistic missile.
  Ket nausar met dagiti pannakigubat, di madadael a disc planes ti Third Reich. Kasta ti armada.
  Situtured a sinabat ni Alenka ken ti bunggoyna dagiti Aleman ket inikkanda ida iti gubat.
  Nangipuruak ni Alenka iti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaputokanna ti panagbettak ken nagngaretnget:
  - Para iti espiritu dagiti Ruso!
  Ni Anyuta, a mangpaltog kadagiti kalabanna ken mangpukan kadagiti ranggo dagiti kabusor, nagkigtot babaen ti lamolamo a mugingna, nga intedna ti pakete agingga ken patay:
  - Para iti kinadakkel ti komunismo!
  Ni Alla, a mangpalpaltog kadagiti kabusor ti USSR ken mangipuruak iti bomba babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, nagsasao:
  - Para ken ni Nanang Rus' iti komunismo!
  Ni Maria, a siuumiso a mangpalpaltog iti kabusor ken sitatalged a mangpukan kenkuana, napaliiwna, nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Kasapulan ti Russia ti baro a lider!
  Napaliiw ni Matryona, a pinaltogan ken sitatalged a dinadaelna dagiti kalabanna, ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana nangted iti sabali pay a sagut ti ipapatay:
  - Siempre kasapulan dayta!
  Ket manipud iti panangipuruakna, a nangdungpar iti skating rink, nagdinnungpar ti dua a tangke ti Alemania.
  Ni Marusya, a mangpalpaltog kadagiti Nazi, sipipinget a nangipalpalagip:
  - Amin ket adda sadiay idiay USSR, ngem ti kabusor innalana dayta iti bilang!
  Ket babaen ti lamolamo a mugingna ilansananto ti mammapatay ken di mapengdan!
  Pinaregta ni Alenka dagiti gagayyemna:
  - Dika agdardaras a mangitabon ken ni Rus"! Adda pay laeng dagiti aramidenmi!
  Ket babaen kadagiti ramay ti saka ti lamolamo a sakana ipuruaknanto ti makadadael a sagut ti pannakadadael.
  Ni Anyuta, a mangpalpaltog kadagiti Nazi, immanamong iti daytoy:
  - Nakaro a kabilentayo dagiti kabusortayo, saan a mamaga ti karayan ti Fatherland!
  Ket babaen ti lamolamo, nagtimbukel a mugingna ti balasitang sipipinget nga alaenna dayta ket danogenna ti kabusor.
  Kinuna ni Alla, a nangpaltog kadagiti pasista ken nangiruar iti maysa a pedaso ti eksplosibo manipud iti slingshot, a mangguyguyod iti tali babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Maysa laeng a superman - a mangsukat ken ni Stalin!
  Nagsao ni Maria, a mangpaltog buyogen ti nakaskasdaaw nga eksakto ken mangipuruak kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana:
  - Amin a saan nga agbaliw ket para iti nasaysayaat!
  Matryona, a nangtukkol iti Fritz babaen kadagiti nasayaat ti pannakapuntiriana a paltog. Ket kalpasanna, a dinadaelna ti tangke babaen ti lamolamo a sakana, napaliiwna:
  - Addatayo iti di agbaliw ken bannuar a pagayatantayo!
  Nangipuruak ni Marusya iti sibubukel a bunggoy dagiti granada babaen kadagiti awan kawesna a sakana. Isu a nagbaliktad ti bukod a paltog dagiti Nazi ket nagikkis:
  - Napigpigsaakto ngem iti amin!
  Ni Alla, idi pinaruarna ti maysa a transporter manipud kadagiti Nazi babaen ti panangipuruakna iti granada babaen ti lamolamo a mugingna, kinunana ken inlintegna:
  - Saan a siak, no di ket datayo! Napigpigsa ti amin!
  Rinugian ni Alenka ti nagkanta tapno mapapigsa ti espiritu ti pannakidangadang, a nagkomposo bayat ti panagturongna. Ket dagiti dadduma a babbalasitang, a nangpaltog kadagiti Nazi, pinidutda dayta;
  Babbalasitangkami manipud iti pagilian ti USSR, .
  A maysa a sulo para iti intero a lubong...
  Ipakitami kadakayo ti maysa a pagarigan ti kinatan-ok, .
  Adtoy dagiti bannuar nga aramid a nakanta!
  
  Naipasngay dagiti babbalasitang iti sirok ti nalabaga a bandera, .
  Ket awan sapatosda nga agdardarasda iti yelo...
  Dagiti annak a babbai ken annak a lallaki makilablaban para ken ni Rus, .
  No dadduma, ited ti nobia ti lalaki iti rosas!
  
  Addanto nalabaga a bandera iti rabaw ti uniberso, .
  Agsilnag a naraniag unay, kasla torch-flame...
  Ngamin, adda heroic swing-tayo, .
  Ket agkir-in ti bannermi a kasla nalabaga!
  
  Dikay" mamati, saan a lumabas ti nailunod a pasista, .
  Ket saan a pulos a kumapuy ti espiritu dagiti Ruso...
  Luktan dagiti balligi ti awan patinggana a kuenta, .
  Hello ken hello tayo ti asinoman!
  
  Nagsayaat a pagilian ti Russia, .
  Intedmo ti komunismo kadagiti tattao...
  Agnanayon nga inted ti Dios a sipaparabur, .
  Para iti Motherland, para iti ragsak ken wayawaya!
  
  Saanto a kabaelan ti kabusor a parmeken ti Fatherland, .
  Ket uray kasano ti kinaulpit ken kinasikapna...
  Ti di maparmek nga osotayo a Ruso, .
  Nadayag unay ti soldado a Ruso gapu iti balligina!
  
  Napintas a pagilian ti Soviet, .
  Maipagpannakkel dagiti babbalasitang iti dayta ta napintasda...
  Isu ket naited kadakami babaen ti pannakayanak iti agnanayon, .
  Ket datayo a kameng ti Komsomol ket patastayo!
  
  Makilablabankami iti ruar ti Moscow, .
  Adda bagyo ti niebe, snowdrifts, ken awan sapatos dagiti babbalasitang...
  Saantayo nga ited ti Dagatayo iti Ama ken Satanas,
  uray dagiti silotayo ket umiso ti panagputokda!
  
  Isu a gapu iti pungtot dagiti babbalasitang magagaranda a makiranget, .
  Ket babaen ti lamolamo a mugingda mangipuruakda iti explosion-package...
  Isu ket pasista, ngem nalamiis ti langana, .
  Kinapudnona, dakes laeng ni Cain!
  
  Saan a maparmek dagiti kabusor dagiti babbalasitang, .
  Naipasngayda iti sidong ti kasta a bituen...
  Ti di maparmek a monstertayo ket ti oso, .
  Siasino ti nangaramid iti Motherland nga asawana!
  
  Dakami a babbalasitang a Ruso ket nasayaat, .
  Saantayo a mabuteng iti pannakatutuok ken yelo...
  Ket ilaksidtayo, patientayo ti panangraut ti dakes a bunggoy, .
  Mauyong ti kabusor manipud iti dosis!
  
  Nabalinanda nga induron ti kabusor manipud Moscow, .
  Nupay napno iti dakkel unay a pannakabalin...
  Dakami a babbalasitang ket kasta unay ti panagpannakkelmi iti bagimi, .
  Agpukawto amin dagiti bumusbusor kadagiti tanemda!
  
  Dikay" mamati, saan a maparmek dagiti kabusor ni Rus",
  Yantangay tunggal kabalyero ket naggapu kadagiti lampin...
  Agparang a nagbalinen nga ay-ayam ti mangnganup, .
  Ket ubing pay laeng ti kabusor!
  
  Ngem ti espiritu ti Ruso, ti naindaklan nga espiritu ti mamati, .
  Ammom, adda dagiti nailemmeng a pannakabalin iti dayta...
  Marumekto ti kabusor, .
  Ngamin, di maparmek dagiti kabalyero iti gubat!
  
  Ibellengmo dagiti panagduadua, babbalasitang, .
  Dakami dagiti katutured a tattao iti lubong...
  Ibellengtayo dagiti bunggoy ni Satanas iti impierno, .
  Isawsawtayo amin a kabusor iti kasilyas!
  
  Agpatingga ti nasantuan a gubat
  Umayto ti talna ken agsapa iti rabaw ti planeta...
  Ammuem nga agnanayon nga adda iti init, .
  Sapay koma ta agnanayon a sumsumged ti kalgaw!
  
  Ket ti komunismo nga agnanayon iti dayag, .
  Ket kaduatayo ni Lenin ken ti naindaklan a Stalin...
  Iti nadara a sine ita laeng ti pasismo, .
  Ket napigpigsa ti pagayatantayo a mamati ngem iti asero!
  
  Ti Russiak agturturay iti adu a siglo, .
  Ket nangted iti ragsak iti intero nga uniberso...
  Kasapulan ti pigsa ti dakulap nga asero, .
  Ket natured, ngem iti nainkalintegan a pamay-an!
  
  
  
  DAGITI MANGMANGEK A MANGPARNUAY KADAGITI MILAGRO NGA IRMAS
  Da Gerda, Charlotte, Magda ken Christina, a nangsubok iti "Tigre" iti maysa a panawen, ti nangidaulo met iti pannakapataud ti nainkari a modelo: "Panther"-2. Inkabil dagiti babbalasitang ti makina ken transmission iti maysa a bloke - iti ballasiw, ken pinagbalinda nga akikid ken basbassit ti torre. Ket naikabil ti gearbox iti makina a mismo. Kas resultana, nagbalin a silweta ti "Panther"-2 a nakurang a dua a metro, ket bimmassit ti bilang dagiti tripulante iti tallo a tao. Immadu ti kapuskol ti kabal iti sango ti kasko agingga iti 120 milimetro kadagiti dadakkel a bakras, ken dagiti sikigan agingga iti 82 milimetro kadagiti bakras. Ket dagiti torre ket agingga iti 150 mm iti sango ken 82 mm iti sikigan, kadagiti bakras. Maigiddato iti dayta, naikkat ti intero a lugan iti 35 a tonelada, isu a posible ti agbiag babaen ti 700 horsepower a makina ken nangpaadu iti kapartak ken kinamaniobra ti tangke. Maigiddato iti dayta, simmayaat met ti panagmaniobra ti lugan, ken nagbalin a nalaglag-an ti chassis ken nalaklaka nga amang a tarimaanen ken manteneren. Adda innem a roller a dagup, a praktikal ken kombeniente. Nagustuan ni Hitler ti "Panther" 2 ket simrek iti produksion idi Setiembre 1943. Naballigi ti lugan, nga addaan iti nasayaat, makatubtubngar iti kabal ken napartak ti panagputokna a paltog. Nagtrabaho ken napartak ti panaggarawna, nga addaan iti nagsayaat nga ergonomics.
  Ket kangrunaanna, nalaklaka a mapataud ken basbassit ti kasapulan a metal. Ket maigiddato iti dayta nailasin dayta babaen ti kapital a panagbiagna. Saan unay a nalaka ti sumrek iti kasta a lugan nga addaan kadagiti dadakkel a bakras ti kabal.
  Nakaro ti parikut dagiti tropa ti Soviet. Mainayon pay, dagiti Aleman, imbes a ti programa ti Fau, ket nagpuonan iti panagrang-ay ti mannakigubat ti umili, ken nangpartuatda ti XE-162, simple ken nalaka a patauden ken nalag-an unay ken maniobra.
  Nagbalin a napataud daytoy a makina kadagiti ad-adda a paborable a kasasaad ken medio nalaka nga usaren. Ket saan unay a nalaka kenkuana ti mangdaer.
  Impabaklayna dagiti narungsot a gubat iti tangatang kadagiti tropa ti Soviet ken dagiti kaalyado. Maysa ket kagudua laeng a tonelada ti timbang ti mannakigubat no awan ti kargana ken gistay interamente a kayo ti buklenna. Isu a nagbalin nga epektibo unay ti makina.
  Nakaro ti kasasaad gapu ta nangrugin nga aktibo nga agpalista dagiti babbalasitang nga Aleman kadagiti yunit ti aviation.
  Nangrugin nga aktibo a makagun-od da Albina ken Alvina iti puntos, a naglalaban, kas pagannurotan, a di nakasapatos ken nakabikini laeng. Ket saan a mapaltogan dagitoy a babbalasitang. Ket isuda a mismo ti aktibo unay a mangputed iti kabusor. Ket anian a nagpintas dagitoy a blonde: pudno laeng nga Aryan!
  Pinduten ni Albina ti gatilio babaen ti nagarbo a sakana ket putdenna ti dua nga eroplano ti Soviet ken agpukpukkaw:
  - Gloria iti Maikatlo a Reich!
  Ipigket ni Alvina ti eskarlata nga utongna iti gatilio, maidungparna ti tallo a lugan ti Soviet ket agngaretnget:
  - Gloria iti Inatayo a Pagilian!
  Fighting girls - dikay" maibaga a nakapuyda. Saan, agresiboda unay ken kabaelanda a rugitan ti amin.
  Iti pakabuklan daytoy a buyot ket agdardaras. Ket no kalam-ekna, natalged ti linia ti sango. Ni Mainstein ket nangirugi ti kontra-atake ken nakabalin a nangparmek kadagiti tropa ti Sobiet iti labes ti Dnieper, a nangpartuat ti maysa a paris dagiti dadakkel a kaldero. Nabalinan met dagiti Aleman a pinabasol ti opensiba iti asideg ti Leningrad. Ditoy nagpannurayda iti nabileg a linia ti depensa. Plus, kalpasan ti pannakaabak idiay Ukraine, inikkat ni Stalin ti sumagmamano a dibision manipud iti daytoy a direksion ken pinalubosanna dagiti Aleman a manglapped kadagiti panangraut. Nagtengngel ti sango, ket nabalinan dagiti Aleman ti nagtengngel no kalam-ekna iti intero a perimeter ti iraraut.
  Personal a nakiranget ni Gerda iti Panther 2, agraman dagiti babbalasitang. Ket iti laksid ti kalam-ekna, nakiranget dagiti napintas a di nakasapatos ken nakabikini laeng.
  Pinduten ni Gerda dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinanogna ti kabusor sa nagkidem:
  - Gloria iti imperiotayo!
  Pinduten met ni Charlotte ti lever babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, rinebbana ti tallopulo ket uppat a torre ken pinasingkedanna buyogen ti kinaagresibona:
  - Gloria kadagiti bannuar!
  Pinduten ni Christina ti buton babaen ti eskarlata nga utongna ket dinanogna ti kotse ti Soviet, a nagkidem:
  - Ket dayag kadatayo!
  Pinaputok ni Magda ti panagbettak ti uppat a machine gun, pinutedna ti infanteria ti Soviet babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket kinunana:
  - Agnanayon, naballigi a dayag!
  Isu a naatap dagiti babbalasitang ket nagkir-in dagiti lamolamo ken nagtimbukel a mugingda.
  Ket no umas-asideg ti "Tiger"-2, daytoy a tangke, nga agdagsen iti limapulo ket lima a tonelada, ket mangikari nga addaan iti proteksion a 250 mm iti muging ken 170 mm kadagiti sikigan.
  Dayta nga addaan iti 88-mm a kanyon ti 71 EL, disente unay a makina dayta.
  Ket ita iti primavera dagiti Aleman ket umab-abantedan idiay Italia ken sitatalged a mangrumek kadagiti kaalyado.
  Alaenda ti Naples ket rautenda ti Sicilia.
  Ket dagiti tropa ti Aliado sumukoda iti ginasut a ribu. Ket naan-anay a madadaelda. Di malapdan dagiti Aleman a panther.
  Ket dagiti babbalasitang pagparintumengda dagiti Ingles ket agependa dagiti lamolamo, nakitikit a saka, ken dilpatan dagiti nagtimbukel a muging dagiti kinapintas babaen kadagiti dilada.
  Idi Hunio, padasen dagiti Aliado ti umabante babaen ti panangidisso kadagiti tropa idiay Normandy. Ngem agsagsagabada iti nakaro a pannakaabak sadiay. Manen, ginasut a ribu a balud, ken adu a natiliw nga alikamen.
  Agsagaba ni Roosevelt iti atake ti puso ket agbalin a di makabael. Ikagkagumaan ti Estados Unidos a pagpatinggaen ti kasta a narigat a gubat. Ikonsiderar ti Britania dagiti pagpilian para iti kappia kadagiti Kraut. Nakaro ti kasasaad gapu iti ad-adda a nabileg a panangbomba kadagiti siudad ti Inglatera babaen ti panangusar kadagiti jet nga eroplano. Ngem saan a makasabat dagiti mannakigubat a Briton kadagita nga eroplano.
  Isu a mangrugin a dumawat ni Churchill iti talna. Ngem awan sarday ti Fuhrer. Agburburek iti pannakaammona iti bukodna a pigsa.
  Ngem umanamong latta dagiti Briton iti talna. Ket daytoy ti mangpadanag ken ni Stalin, a mangitukon iti Fuhrer iti panagsardeng ti gubat. Umanamong ni Hitler a mangisardeng kadagiti panagbubusor iti tallo a tawen, no la ketdi awan ti partisan sabotage, ken agtalinaed dagiti partido kadagiti beddengda, ken aglaklako ti USSR iti lana ken bukbukel kadagiti Aleman.
  Immanamong ni Stalin iti daytoy... Ket inukrad dagiti Kraut dagiti imada.
  Ti umuna a danog, siempre, ket ti Gibraltar. Gapu ta naalamon daytoy a sarikedked, mabalinmon nga iyakar dagiti tropa idiay Africa iti kaababaan a distansia. Idi rinautda ti sarikedked, inusar dagiti Aleman dagiti kaudian nga MP-44 assault rifles, pinasayaat met dagiti babbalasitang: pinagbalinda dagitoy a nalaglag-an ken mapagtalkan nga amang.
  Ket da Albina ken Alvina, dagiti babbalasitang a namagbalin kadagiti eroplano ti Alemania nga ad-adda a praktikal ken napartak, nakirangetda iti tangatang.
  Ket inrumekda dagiti kaalyadoda iti kannigid ken kannawan. Naala koma a dagus ti Gibraltar. Napilitan ni Franco nga umanamong iti ultimatum ni Hitler. Dimo ipalubos a sakupen dagiti pasista ti pagilianyo.
  Nagpartak dagiti Aleman kadagiti tangke ket bimtakda iti ayan ti kabusor.
  Kalpasan ti pannakatnag ti Gibraltar, simrek dagiti Kraut idiay Morocco. Ket immakarda, a sinakupda dagiti teritoria. Nangnangruna dagiti tangke ti Fritz ket aggargaraw iti ballasiw ti Algeria. "Panther" 2 napardas nga ag-slide iti darat. Namoderno dayta nga addaan iti napigpigsa a makina, ket nagtayab dayta. Naan-anay a napnek ti "Panther"-2 ti militar babaen ti proteksionna iti muging, ket ti "Tiger"-2 ket sapasap a nakaskasdaaw a tangke. Natnag dagiti alyado a kasla nadadael.
  Nakiranget dagiti babbalasitang nga Aleman iti disierto, a gagangay a di nakasapatos ken nakabikini. Pinalangonda laeng ti kudil iti espesial a mangsalaknib a krema tapno saan a mauram.
  Kalpasanna, dagiti kinapintas dagiti natiliw nga Ingles ti nangiparintumeng kadakuada ket pilitenda ida a mangdildilpat kadagiti muging dagiti babbalasitang. Ket magustuanda dayta, nangnangruna dagiti Africano, nga ar-aramidenda dayta buyogen ti kinagagar.
  Ti maika-uppat a pulo ket lima a tawen ket naballigi unay para kadagiti Aleman; Ket idi umuna a kagudua ti 1946 kinautiboda met ti India, Burma ken ti dadduma pay nga Africa. Ket ad-adu ti parikut iti suplay dagiti tropa, pannakapalawa ti komunikasion, ken ti daga ngem iti panagresistir dagiti yunit ti Britania ken Americano. Maysa pay, saan a talaga a kayat dagiti kolonial a tropa ti makigubat. Iti teknolohia, nakaro ti kinatan-ok dagiti Aleman iti kalidad. Kas pagarigan, ti ME-262 X, ken ti kapartak ket agingga iti 1200 a kilometro iti kada oras, ken ti armamento ket lima a kanyon ti eroplano. Ket awan pay ti Estados Unidos ken Britania kadagiti jet fighter nga ad-adu wenno basbassit a maibagay a mausar iti pannakigubat, ken basbassit pay dagiti bomber.
  Maysa pay, addaan itan dagiti Aleman kadagiti diskette a dumanon iti kapartak nga agarup uppat a kapartak ti uni. Naan-anay a dida madangran kadagiti babassit nga armas, gapu iti laminar flow nga agayus iti aglawlaw dagiti kotse. Ngem gapu iti daytoy saanda a mismo a nakapaltog. Ngem posible ti mangitumba iti bomba manipud iti kangato, usaren dayta a pangsukimat, ken kangrunaanna, ramenna dagiti lugan ti kabusor, a paltogan ida babaen kadagiti jet.
  Dagiti flying saucer ket epektibo nga igam nga addaan iti dakkel a range ken kabaelanda ti agtayab manipud Europa nga agturong idiay Estados Unidos. Ket no dadduma kontrolado ida dagiti napintas unay a babbalasitang, a kaykayatda ti makiranget a di nakasapatos ken nakabikini.
  Adtoy da Gertrude ken Eve nga agtaytayab. Kasta a dua a nakaskasdaaw a cuties. Kas pagarigan, natiliwan ti maysa a nangisit nga Americano. Naigalut iti maysa a troso. Ket ngarud nagsakayda iti kinaperpektona a lalaki iti napaut a tiempo a napukaw ti puot ti balud, gapu ta nalabes ti panagtrabahona iti bagina.
  Ket ita ni Gertrude, nga addaan kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, innalana ti discus ket pinuntiriana dayta iti puntiria, a pinaltoganna dagiti eroplano nga Americano. Maysa daytoy a balasang a makilablaban.
  Ket ni Eva met, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, puntiriana ti makina a makapapatay a puersa iti kabusor.
  Ket buyogen ti pungtot ramenna ti kabusor, ket matnag dagiti kotse ti Inglatera ken USA.
  Implano dagiti Aleman ti panagdisso para iti ngudo ti Nobiembre. Umuna iti amin, awan ti agur-uray iti daytoy nga oras. Kinapudnona, saan unay a napeggad ti paniempo tapno agbiag. Ngem kadagiti natalinaay nga aldaw mabalinmo ti aglangoy a bumallasiw iti English Channel ken agdisso. Kanayonanna, adda dagiti pagimbagan ti panagdisso iti rabii, tangay narigrigat nga amang ti agdepensa iti nasipnget.
  Iti daytoy a tiempo dinadael unay dagiti Aleman dagiti armada ti Ingles ken Americano.
  Isu a ninamnama ti panagdisso nga awan ti aniaman a parikut. Ti nabileg a puersa a mangsaplit ket maipagarup nga espesial a batalyon dagiti babbalasitang nga uray iti yelo ti arinunos ti Nobiembre, awan ti sapatosda a nakabikini laeng.
  Nangrugi ti panagdisso idi Nobiembre 26, 1946. Iti anibersario ti eleksion ti Reichstag, kalpasanna ni Hitler ket nakaawat ti puesto ti Reich Chancellor.
  Awan ti nanglapped iti panagdisso. Ket dadakkel a masa ti infanteria ken uray dagiti kaudian a tangke ti piramid ti nakipaset iti opensiba. A saan a maserrek manipud iti aniaman nga anggulo.
  Dagiti babbalasitang, siempre, makilablaban iti unegda, ken situtured nga agtignayda.
  Ket dadduma a mannakigubat ti sigud a di nakasapatos a mangburak iti igid ti yelo kadagiti puddle a nagyelo iti rabii. Ket situtured unay ti pannakidangadangda. Ket mangaramidda kadagiti milagro a dakkel unay ti pannakabalinda. Ket no mangipuruakda kadagiti granada babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakada ken rip-aken dagiti Ingles, agbalin a nalamiis unay...
  Makilaban ni Gerda iti "Tiger"-4 a piramidal a tangke nga addaan iti kanyon ken bomb launcher, ken medio natured. Mangipatulod iti shell kalpasan ti shell, a mangpisang kadagiti kabusor.
  Agtigtignay a kasla nauyong, a pindutenna dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agngarngaretnget ti balasitang:
  - Aktibo nga ibukbokmi dagiti ngipenmi, ikisapmi unay!
  Agus-usar ni Charlotte iti eskarlata nga utong no agpaltog, i-press-na dayta iti buton ti joystick ken danogna ti kabusor, nagkigtot:
  - Ti sapasap a grupomi iti panagbangon!
  Nadungpar met ni Christina ti rocket launcher babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Adu ti dinadaelna a kabusor ket nagmuregreg:
  - Para iti kinadakkel ti Third Reich!
  Ket naggurruod ni Magda a nangsurot kenkuana. Iti daytoy a gundaway agusar iti strawberry nipple. Pinigisna ti kalabanna ket nagngaretnget:
  - Para iti komunismo nga Aryan!
  Dagitoy a babbalasitang ket super level! Ket no kasano nga agtaray ken awan ti saka ti infanteria dagiti babbalasitang, a mangipuruak kadagiti granada bayat ti panagdaliasatda. Ket anian a naindaklan ken makapapatay dayta.
  Kasta unay ti panaglalaban ken kinapintas dagiti babbalasitang.
  Ket duprakenda ti kannigid ken kannawan dagiti Briton. Di pakasdaawan a babaen ti kasta nga opensiba ken panagdisso agpadpada manipud Francia ken Norway, sangapulo laeng nga aldaw ti panagtengngel ti Inglatera. Nasayaat daytoy!
  Natnag ti metropolis. Ket ti sumaruno a tukad ket ti martsa iti America. Idi Pebrero, dagiti Aleman, iti laksid ti kalam-ekna, inaramidda ti panagdisso idiay Iceland: Operasion Icarus, ket sinakupda daytoy napateg a teritoria.
  Ket manen, dagiti awan sapatosna a babbalasitang manipud iti nadumaduma a batalyon ti SS ti nakipaset kadagiti gubat.
  Ket nagun-odda ti balligi, a nagkidemda kadagiti lamolamo a mugingda iti niebe.
  Insingasing ni Stalin ken ni Hitler idi Marso 1947 ti nagtitipon a gubat maibusor iti Estados Unidos. Immanamong ti Fuhrer iti daytoy, ngem iti kondision a ti USSR ket umawat manen iti Alaska, iti sumagmamano a pamay-an legal a teritoria. Ket saan nga agpammarang nga ad-adu pay.
  Immanamong ni Stalin iti daytoy... Ket nangrugi ti panangraut dagiti tropa ti Soviet babaen ti Alaska. Napartak ken naulpit unay.
  Aggargaraw dagiti baro a tangke ti Soviet.
  Nakiranget dagiti tripulante ni Elizabeth iti umuna unay, eksperimental ken saan a naan-anay a nakompleto a tangke ti T-54. Abril 1947. Adda pay laeng niebe idiay Alaska, ngem aglalaban dagiti babbalasitang a Ruso a di nakasapatos ken nakabikini. Ket kasta a napintas a babbalasitang.
  Paltogan ni Elizabeth ti kabusor babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ti Amerikano a Sherman ti mangdungpar. Ket ibukbokna dagiti ngipenna, kuna ti mannakigubat:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti naindaklan a komunismo!
  Agpaltog met ni Ekaterina babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken agkigtot:
  - Gloria iti naballigi a resulta ti buyottayo!
  Nagpaputok met ni Elena, iti daytoy a gundaway inusarna ti eskarlata nga utong ti barukongna, a nangdungpar a naimbag iti kabusor ken nagngaretnget:
  - Gloria kadagiti baro a desidido a balligi!
  Ni Efrasia, a nangkabil kadagiti kalabanna babaen ti panangusar iti utong a strawberry, ken nangsuntok iti Pershing barked::
  - Ket mangabaktayo!
  Agparang a nagwaras dagiti mannakigubat a kasla vixen. Ket iti kasta, irikepda dagiti Amerikano.
  Maysa a shell ti mangdungpar iti muging ti tangke, ngem dagus nga agricochet. Agngaretnget ken agluksaw ni Elizabeth:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti komunismo!
  Ket mangipatulod met iti projectile nga agsubli, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Daytoy a balasitang ket adda iti pudno a mision.
  Dagitoy dagiti makilablaban a kinapintas.
  Nagtakder dagiti tropa ti Soviet idiay Alaska. Ket idi Mayo, simmangpet ti umuna unay nga IS-7, a naiparang iti metal.
  Ket iti dayta adda dagiti tangke a tripulante ni Alenka.
  Dayta ti kasta a mannakilaban a balasang sadiay. Bayat la a pinaltoganna ti kabusor, eksakto unay ti panangkabilna kenkuana.
  Ket anian a nabileg a paltog: 130 mm. Isut" sumrek iti kabusor manipud iti adayo. Adda pay laeng dagiti Americano iti kangrunaan a tangkeda, ti Sherman, a nasayaat laeng para iti panangrekrut kadagiti Aleman ken Soviet a tangke nga as. Adda nasaysayaat bassit a Pershing, nga addaan iti napigpigsa a paltog ngem ti 90-mm a kalibre. Ket ti bassit unay a "Super Pershing", a ti kanyonna ket 90 mm ti kalibre ken addaan iti kaatiddog ti bariles a 73 EL, ket makabael a mangipaay iti napeggad a sugat iti sikigan ti lugan ti Soviet IS-7 ken iti asideg. Dagiti sukog-piramid a tangke ti Alemania ken dagiti paltog nga Americano ket sapasap a saan a naala manipud iti amin nga anggulo. Nadungpar ti IS-7 iti uneg ti barko. T-54 - "Super Pershing", mabalin nga alaennaka nga asideg iti ulo, ken iti sikigan iti adayo. Ngem iti agdama addaan ti USSR iti kangrunaan a tangke a T-34-85, a saan pay a naisardeng ken makilablaban kadagiti Americano. Daytoy ket agarup a kapada ti Sherman, ken nakapkapuy ngem ti Pershing.
  Isu a marigatan dagiti soldado ti Soviet. Ket kumitada buyogen ti apal iti agingga ita laeng, umuna unay nga eksperimental a tangke nga IS-7.
  Natangsit ken nalamiis daytoy a kotse.
  Aglalaban met ti IS-2 ken IS-3. Saan a makastrek a head-on ti maudi a lugan malaksid iti Super-Pershing. Bueno, mabalin met a sumrek ti IS-3 iti makinbaba a paset ti kasko.
  Medio nakapuy ti IS-2 iti frontal armor ti torreta.
  Aglalaban dagiti babbalasitang a da Natasha ken ti team-na iti daytoy a tangke. Labanan dagiti kinapintas. Ket manipud iti IS-2 mangipaayda kadagiti makarumek a danog babaen kadagiti makapapatay a shell.
  Inpigket ni Natasha dagiti lamolamo a ramay ti sakana ket imbellengna ti mammapatay, a sinuntokna ti Americano ket nagsasao:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti nasayaat a komunismo!
  In-press ni Zoya ti eskarlata nga utongna iti killer lever sa nag-blather:
  - Para iti talna ken urnos dagiti Aryan!
  Dinanog met ni Augustine ti pannakadadael babaen ti lamolamo a mugingna, a dinanogna ti kabusor ken nagtaul:
  - Para kadagiti desidido a balligi!
  Ket kamaudiananna ibelleng ni Svetlana dagiti babassit a sakana babaen ti tulong dagiti lamolamo a ramay ti sakana, putdenna ti kabusor ken agkigtot:
  - Para kadagiti dadakkel a pannakabalin!
  Nagabante dagiti babbai a mannakigubat ti Red Army babaen ti Alaska. Dimteng ti kalgaw ket nabara, ket makaay-ayo dagiti babbalasitang a naka-tangke a nakabikini ken nakasapatos. Dagiti Aleman, gapu ta bimmallasiwda iti Greenland, simmangladda idiay Canada. Ket manipud abagatan nangrugida nga umasideg manipud Argentina. Idiay Brazil adda pannakabingaybingay kadagiti pro-Aleman ken pro-Amerikano a paksyon. Dagiti Aleman, buyogen ti nabileg a danog manipud kadagiti ad-adda a nakasagana a makigubat a dibisionda, inkeddengda ti banag a pabor kadakuada.
  Addaan dagiti Nazi iti napigpigsa ken epektibo nga assault carbine, a nagputok manipud iti adayo ken napartak unay. Nagsagaba ti Yankees iti pannakaabak kalpasan ti pannakaabak.
  Umas-asideg ti baro a grupo dagiti babbalasitang nga Ingles nga indauluan ni Jane Armstrong manipud abagatan... Nakiranget ti mannakigubat idiay Brazil idi kalgaw... Nabannog a nagresistir dagiti puersa a makatulong iti Amerika.
  Ngem idiay Venezuela, nakiranget dagiti mannakigubat kadagiti tropa ti America. Nakirangetda iti daanen a Panther-2, a dandani naisardeng a pabor kadagiti piramidal a modelo ti alikamen.
  Ngem napigpigsa dagiti Briton, uray addaan kadagitoy a tangke, ngem dagiti Amerikano. Pinaputokanda dagiti paltogda kadagiti Sherman, a dati nga awan namnamana a daanen ken mabalinda laeng ti makiranget iti agpapada a termino kadagiti tallopulo ket uppat a Soviet.
  Nagputok ni Jane manipud iti adayo babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Dinagna ti kabusor ket nagkigtot:
  - Daytoy ti kinatan-ok ti Britania - saan a kumapuy!
  Intibkol ni Gringeta dagiti nakitikit a sakana iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. In-crash-na ti Sherman ket nagkidem:
  - Nalamiis ti pagariantayo!
  Ket impakitana ti dilana!
  Kalpasanna, pinaltogan ni Monica, dinanogna ti kabusor iti mismo a puntiria babaen kadagiti awan kawesna a sakana ket nagkullayaw:
  - Para iti pannakaisalakan ti kararua!
  Ket kalpasan dagitoy, nadungpar met ni Manya. Siuumiso a nadungparna ti ad-adda a napeggad a Pershing, a nangburak iti kaskona.
  Siempre, babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagkullayaw:
  - Gloria kadagiti kapanunotan dagiti naarian a puersa!
  Agresibo unay ken makagunggona ti pannakidangadang dagiti babbalasitang.
  Ket dagiti napili nga Aleman a yunit ti umakar idiay Canada. Ni Gerda iti Tiger-4 pyramidal tank ti nangrumek iti America ken dagiti dominionna. Ket nagburakda iti sidong dagiti makarumek a danog ti kabusor.
  Pinaltogan ni Gerda babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, dinanogna ti kabusor ket nag-blather:
  - Para iti komunismo nga Aryan!
  Nadungpar met ni Charlotte, iti daytoy a gundaway babaen ti eskarlata nga utong, sinuntokna ti kotse nga Americano ket naggurgura:
  - Para iti kinatan-ok ti Alemania!
  Nadungpar met ni Christina ti kabusor. Inrumekna ti kabalna, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, nagkiskil dagiti sakana, kas iti ukis ti itlog, ken naggurruod:
  - Para kadagiti phenomenal a gapuanantayo!
  Naggurruod met ni Magda, a nangrumek iti kabusor a kas iti damili ket nagngaretnget:
  - Para kadagiti kasta a resources nga imposible nga ibaga iti fairy tale, uray ti panangiladawan babaen ti pluma!
  Dagiti babbalasitang, mapaliiw koma, nalabes ti pannakidangadangda ken aktibo unay. Adu gayam ti ragsakda.
  Ket ngarud natnag dagiti kangrunaan a siudad ti Canada: Quebec ken Toronto. Ket nagbalin a nasaysayaat ti biag para kadagiti Kraut ken ad-adda a makaay-ayo...
  Indeklara ni Hitler a malpas ti America!
  Saan a nagballigi ti Estados Unidos a nangpataud iti bomba atomika. Agparang a timmallikud ti gasat manipud America a pabor iti Wehrmacht iti daytoy a kaso. Isu nga ania? Adda pay dadduma a pagbatayan ti balligi ken balligi. Isu a nasapa pay a matnag iti kinaawan namnama.
  Ngem adayo a nangatngato dagiti Kraut nga addaan kadagiti ganggannaet a rehimenda ngem ti Estados Unidos no maipapan kadagiti tropa. Ket adu ti kabaelanda nga aramiden iti panangdadael iti kabusor.
  Kas pagarigan, nakatiliw ni Gerda iti nangisit a mannakigubat. Ket isuda a babbalasitang ti nangtutuok kenkuana iti kasta unay, a nangpilit kenkuana nga agayat, isu nga inwarasna dagiti kukona. Ket daytoy ket talaga a nalamiis unay.
  Idi otonio ti '47, simrek dagiti Kraut iti teritoria ti Estados Unidos a mismo. Aglalaban pay laeng dagiti tropa ti Soviet idiay Canada.
  Ni Alenka iti IS-7 ket nakiranget iti intero a brigada dagiti Sherman ken Pershings. Dagiti Sherman ditoy ket klase ti Firefly, nga addaan iti atiddog ti barilesna a 76-mm a kanyon, a napeggad para iti IS-7 no mapaputok iti sikigan. Isu a nasarakan dagiti babbalasitang ti bagbagida iti nakaro a kasasaad. Ti IS-7, para iti amin a pagimbaganna, addaan iti paltog a limitado ti bala ken saan unay a napartak ti panagputokna.
  Isu a pinaltogan ni Alenka babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinanogna ti Americano ket nagkidem:
  - Iti dalanko nga agturong iti gubat!
  Saggaysa a dinanog ni Anyuta ti Sherman, nga inusarna ti eskarlata nga utongna, ket nagpukkaw:
  - Para kadagiti balligi ti USSR!
  Nagkantot met ni Alla kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Sinuntokna ti maysa a kotse nga Americano ket inruarna:
  - Para kadagiti kapanunotan ti komunismo!
  Nadungpar met ni Maria, nga agus-usar iti utong ti strawberry, dinadaelna ti kalabanna iti pedaso ken nag-shush:
  - Para kadagiti naindaklan a manuskrito ni Lenin!
  Ket simmuko ni Matryona babaen ti lamolamo a mugingna, a nangrakrak iti kabal ni Sherman ket nagkidem iti tuktok ti barana:
  - Para kadagiti kabalyerok ti lawag!
  Dagitoy ti lima, dagitoy dagiti babbalasitang - you can"t find cooler ones! Ket amin ket ubing ken presko unay. Ket kasla diro ti angot dagiti babbalasitang. Di pakasdaawan a kasta ti ragsak dagiti soldado a mangdildilpat iti barukong ni Venus babaen kadagiti dilada. Ket dildilpatanda latta dagiti bibigda.
  Wen, nagsubli ti IS-7 tapno saan a mapisang. Dayta ti gapuna a tangke, amin a tangke ket tangke.
  Mabalin malaksid kadagiti piramidal nga Aleman...
  Ngem napapatay ti kaaduan kadagiti Sherman, ket nagsanud dagiti dadduma.
  Kastoy ti panag-hack dagiti babbalasitang a Soviet.
  Ket iti tangatang da Anastasia Vedmakova ken Alenka Sokolovskaya ti mangirik kadagiti Kraut. Nga dagitoy a babbalasitang a Pokryshkin ket awan ti kapadana. Ket makilablaban dagiti napintas a di nakasapatos ken nakabikini. Ket mausar dagiti eskarlata nga utong dagiti suso no agpaltog, a mangpaadu iti kinaepektibo ti pannakigubat ti panagpaltog.
  Ngem ad-adda a maawatan da Albina ken Alvina. Nabalinan dagiti babbalasitang ti nakaawat iti innem a degree ti Knight"s Cross. Naited kadakuada ti kangatuan a maikanem a klase a Knight"s Cross ti Iron Cross nga addaan kadagiti bulong ti platinum oak, kampilan ken diamante kalpasan a pinaltoganda ti nasurok a sangaribu nga eroplano ti tunggal maysa.
  Dagitoy ket babbalasitang - babbalasitang agingga iti amin a babbalasitang...
  Ngem agpada a nakaurnong da Anastasia Vedmakova ken Alenka Sokolovskaya tunggal maysa iti nasurok a dua gasut nga eroplano. Ket addaandan iti walo a bituen ti bannuar ti USSR.
  Inpigket ni Anastasia dagiti lamolamo a ramay ti sakana iti firing button ti kanyon ti eroplano ket pinaltoganna ti kotse nga Americano, nga agkir-in:
  - Siak ket maysa a super girl!
  Ni Alenka Sokolovskaya ti nangsapsaplit iti kabusor babaen ti eskarlata a susona, dinadaelna ti tallo nga eroplano ken nagtaul:
  - Ket nalamiis pay!
  Dagitoy ket babbalasitang, kasta a babbalasitang!
  Ket dadaelenda ti America.
  Bueno, siempre ad-adda a makaparagsak ken nalamiis ti aramiden da Alvina ken Albina.
  Usaren ni Alvina ti eskarlata nga utong no ag-shoot...
  Ket ti strawberry ni Albina...
  Ket agpada a talaga a pagay-ayat dagiti babbalasitang nga aramiden dagiti dilada babaen kadagiti jade, pulsating rod. Addaanda iti kasta a passion ken credo ti agresion!
  Inpigket ni Albina dagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nagkidem:
  - Ket mapanda iti baybay, dagiti dashing girls!
  Alvina, firing, pinasingkedanna:
  - Nalamiis nga elemento, mangpapatay nga elemento!
  Ket ita dagiti Aleman, Soviet ken Hapones ket naun-unegdan ti bagbagida iti teritoria ti America.
  Adda bukod a mannakigubat dagiti Hapones: ninja girls. Natured unay ken mannakilaban.
  Adtoy ti maysa nga asul a balasitang a ninja, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana a mangiruar iti labaha, a mangputed iti ulo dagiti Americano ken aglablabes:
  - Saanda a lumabas!
  Ket tadtadenna ti gilingan babaen kadagiti kampilan.
  Ket ti duyaw a ninja girl ket mangiggem iti pudno a bentilador babaen kadagiti kampilanna. Ket kalpasanna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruakto kadagiti dagum nga addaan sabidong, ket ilansana dagitoy tapno patayenna dagiti tropa ti Yankee, a mangsuntok kadagiti kalaban.
  Ket agdung-aw iti tuktok ti barana:
  - Iti amin a dayag ti Hapon!
  Ket ti balasang nga addaan iti nalabaga a buok, kas iti agkiling a gilingan, putdennanto dagiti kabusor.
  Ket kalpasanna alaenna ida ket danogenna ida babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket iwarasna dagiti Yankees iti nadumaduma a direksion. Daytoy ti pannakidangadang iti kinapintas.
  Ket agngaretnget:
  - Dakami ket ninjas!
  Ket kalpasanna ti balasitang nga addaan iti puraw a buok a ninja ket mangaramid iti maniobra iti helikopter babaen kadagiti kampilan. Tadtadenna dagiti kalabanna ken rumekenna ida. Ket manipud iti eskarlata nga utong dumtengto a kasla kimat, nga agngarngaretnget.
  - Para iti balligi ti Japan!
  Bueno, awan ti makalaban kadagita a mannanakaw! Dagitoy ket babbalasitang, babbalasitang agingga iti amin a babbalasitang...
  Ket kasta unay ti kinaagresiboda.
  Ngem aggargaraw dagiti gubat buyogen ti nakaro a kinakaro. Aggargaraw dagiti puersa ti Axis agpadpada manipud amianan ken abagatan, a literal a mangipis-it iti America babaen kadagiti higante a sipit.
  Maysa daytoy a panangkita iti dati a nadayag a pagilian a mangliday iti imahinasion.
  Idi arinunos ti otonio, medio naikapetdan dagiti Kraut iti teritoria ti E.U.
  Ditoy a makilablaban ni Gerda iti tangke ti Tiger-4 ket maigiddato iti dayta malagipna ti dati, .
  Kasta met a nadayag unay a gapuanan.
  Namantsaan bassit ni Gerda iti dara, ngem naragsakan. Ngem nadadael ti rikna gapu iti nakaam-amak nga angot nga agtaud iti naputed a tian ti ghoul ken ti buteng nga umay nga agtaray ti sangagasut pay, no saan nga ad-adu pay, kadagiti isu met laeng a parsua.
  Kabayatanna, iniggaman ni Charlotte ti ulo ti napinget a kalabanna ket inaramidna ti makapapatay a "doble Nelson" move, a nangballikug iti tengnged ti parsua. Nasarakan ti umap-apuy a mannakigubat ditoy ti bagina iti akem ti maysa a kita ni Mother Teresa - no maipapan iti asi iti brutal a nasapsaplit a ghoul. Naiyebkas:
  - Naasiak, naasi, ken naasi ni nanangko - kasla masirib a kullaaw!
  Madanagan ni Gerda:
  - Saanmo kadi a maawatan?
  Nasdaaw ni Charlotte:
  - Ania ti rumbeng a maawatanko?
  - Saan ngata a mangngeg dagiti dinosaur, wenno mestiso dagiti rata ken ipis? - Inyunnat ni Gerda dagiti bibigna.
  Nagkidem ni Charlotte:
  - Diak ninamnama a kastaka a bitch! Wen, patayentayo ti di kumurang a sangaribu kadakuada!
  - Nakabilda kenka iti ulo babaen ti gayang!
  - Saan. Patienyo laengen, mangngegnakami ti megagnome. - Ditoy a nagkullayaw ti balasang. "No saan nga innala ti Sultan of the Dwarves, kayatna a sawen, dina inayaban iti serbisio, ngarud saan koma nga adayo unay kadakami.
  sinaludsod ni Gerda buyogen ti nakapuy unay a panagtalek:
  - Ken dadduma pay nga enano, elf, annihobbits?
  Napardas a naiddep ni Charlotte, buyogen ti kinaawan asi ti lalaki, ti maudi a namnamana:
  "Mabalin a mangngeg ti dadduma, ngem ania ti pakaseknanda?" Ti laeng megagnome a ni Kiy-Dar ti makaammo.
  Rinugian ni Gerda a pinunas ti nalamuyot iti dara a sakana iti nagdakkel ken narangrangpaya a bulong. Kasla nalukneng laeng ti langana ti bulong, ngem iti kinapudnona, nasiit. Ti barefoot blonde ti nangguyod iti moral:
  - Saan nga amin nga agsilsilnag ket balitok, ngem amin nga aglanglanga ket kanayon nga agbalin a crap! Adu unay ti rugit ditoy lubong isu a dika mamati iti kinadalus ti namarsua, uray kalpasan ti sumagmamano nga addang iti daga!
  Kas sungbat, insileng manen ti Fire Devil ti angin iti plastik a tubona. Kalpasanna, nabayag a dimngeg dagiti babbalasitang iti rabii. Ngem saan a nangngeg wenno saan pay ketdi a nangngeg ti megagnome a ni Kiy-Dar. Ket nalawag nga awanen ti sabali a gnome ditoy.
  Nagkanta ni Gerda ditoy:
  - No ti maysa a gayyem ket kellaat nga agbalin a saan a gayyem wenno kabusor, no di ket maysa a gnome... Kayatna a sawen a maysa a madhouse ti agur-uray kadatayo!
  Insinga ni Charlotte ti gayyemna:
  - Bueno, kayatmo kadi a ti lehion dagiti ghoul ti manglikmut kadatayo? Umayka a kadua dagiti sakam, ken alisto!
  Ket manen intuloyda ti makabannog a panagtarayda, nupay agpada a masakit dagiti mannakigubat gapu iti pannakabannogda. No dadduma maturog ni Gerda bayat ti pannagna, kadagiti nasam-it nga ababa a kanito kasla nakaidda, aginana (maysa a kita ti pannaturog iti tagtagainep - it"s just incredibly cool!). Ngem nagrupsa dagiti sirmata, kasla maysa a bunggoy ti damili a matnag iti daga - nalaka ken awan ti panagregget, ti laeng bagi ti nagpigerger a nerbios. Ket kalpasanna nangrugi manen ti amin, a kasla agtaytayab ti di makita a pendulum. Adda sumagmamano a kita ti kagudua a kinapudno ken kagudua a kinapudno iti intero nga aglawlaw; Narungsot ti pannakatubkol dagiti lamolamo a saka dagiti babbalasitang, ngem daytoy nakaam-amak nga ut-ot ti di nangipalubos kadakuada a naan-anay a manglipat iti bagbagida ken mapukaw ti pannakariknada iti kinapudno. Ket in-inut a nagbaliw ti buya ti daga... Nalawag a nagparang dagiti natayag a pader babaen ti sipnget iti aglawlaw ti nabannog nga blonde a mannakigubat a kasla adda iti nangisit a bato a pasilio. Napanunotko dagiti uni - nadagsen nga aweng ti panagtarayna. Ket adda pay sabali a nakaam-amak ken di aggunay - iti masanguanan. Adda sibibiag, a di pay makita, nga agur-uray kadagiti babbalasitang, ket nagtarayda sadiay. Siempre, dida kayat ti agtungpal iti lubong dagiti natay, ngem nagtarayda latta a kasla karnero a kinamat ti tigre. Saan pay ketdi a nalawag no apay, nangrugida nga arapaapen ti kasta a basura, mabalin a gapu iti nalabes a pisikal a panagbannog dagiti maudi a lawas ti gubat iti disierto ti Africa ken kabambantayan ti Asia...
  Insippaw ni Gerda:
  - Ket uray ti langit ket mabalin nga impierno, isu a dika kasapulan ti aglangoy iti napaut a panawen nga agturong manen iti impierno!
  Adda nangguyod iti ima ti balasang. Nagsubli ti puot iti mannakigubat. Kellaat a nasarakan ti bagina a nakatakder nga awan ti panaggarawna. Siaannad a nagdisso ti daga iti sango nga agpababa. Ket adda nakapsut a panagdisso ti danum. Immanges ti presko ken agneb iti nabannog a rupa ti balasang.
  Impukkaw ni Gerda:
  - Wow, agparang a mabalinmo ti agtaray nga agturong idiay langit!
  - Viry nga! - Naganges ni Charlotte gapu iti riknana iti abayna. - Ti lugar a nakaragragsak dagiti natnag a mannakigubat ti Dakdakkel nga Alemania. "Napno iti pudno a rag-o ti agringringgor a timekna a mannakigubat.
  Saan nga inranud ni Gerda ti kasta nga optimismo:
  - Ad-adda a kas iti forefield ti Viriya.
  Sigagagar a kinuna ni Charlotte:
  - No sadino ti ayan ti forefield, adda ti talon!
  Nalagip ni Gerda ti sarsarita, nalagipna no kasano nga, iti dalan nga agturong iti Reich Sarai, bimmallasiwda iti bassit a pirak a karayan. Manipud iti kangato ti naarian a kabalio, kasla nalaka ken alisto a makaparagsak ti panagballasiw. Narikna pay ketdi ti blonde a mannakigubat a kasla sultan, wenno sultana, a nupay kasta, nasaysayaat pay! Ngem maysa a banag ti agtugaw iti nagdakkel nga elite a kabalio, ken sabali pay ti agbiahe iti bukodmo a dua a saka ti maysa a diosa. Masdaawak no kasano kauneg ken kinaliput daytoy a karayan?
  Nasikap ngem piguratibo a kinuna ni Gerda:
  - Ket ti forefield ket kukuak!
  - Mabalinmo ti aglangoy? - Nagturong kenkuana ti nalabaga ti buokna a balasitang.
  Nagkidem ni Gerda:
  - Anian a minamaag a saludsod. Sadino ti nakakitaam iti pannakabagi ti maysa nga elite SS battalion a di makalangoy?
  Desidido a pinagkintayeg ni Charlotte dagiti gumilgil-ayab a kulotna:
  - Lipatan ti SS elite. Adda ditoy ti naan-anay a naiduma a lubong wenno uray ti awan patinggana nga uniberso nga addaan iti nakaad-adu a lubong. Saan nga amin ket kas iti napasamak kadakami!
  "Mabalinko kadi?" - sinaludsod ni Gerda iti bagina, a nangmatmat manen iti kinaawan nga adda iti uneg ti mannakigubat.
  Nagmuregreg ni Charlotte:
  - Bueno, napartak nga agpasngay! Agkurkurang ti panawen!
  - Bueno, siempre, masapul nga ammok ti aglangoy! - siraragsak a kinuna ti blonde a mannakigubat, a nakakita iti panagduadua iti naalumamay ken maigiddato iti dayta nakabutbuteng a rupa ti gayyemna.
  Maysa a kulibangbang a kas kadakkel ti albatross, nga addaan iti asul ken duyaw a nagtimbukel a payak, ti nangyugyugyog kadagiti antenna kas pagilasinan a mangpasingked a pudno ti ibagbaga ti awan sakana a blonde.
  "Kasta met ngata, wenno dandani kasta," insungbat ni Charlotte a di natalged. - Nupay ammom ti proverbio: napanunot ti pabo ket nagtungpal iti sopas, saan a napanunot ti uwak ket nagtungpal iti rattle! Uray kaskasano, nasaysayaat no ammom no kasano, ta diak mairuar. Ket maymaysa laeng ti dalan para kadatayo - iti sabali a bangir.
  Inkidem ni Gerda a siiirut dagiti dakulapna:
  - Siempre, nalangoykami a nalamiis!
  Namakdaar ni Charlotte:
  - Mabalin nga adda problema tayo iti kampilan!
  Immasideg dagiti makaay-ayo a mannakigubat iti mismo nga igid ti takdang ket simrekda iti nangisit a danum iti rabii. Narikna ni Gerda ti presion ti danum - naalumamay ti ayus ti karayan. Nagparintumeng ti awan sakana a blonde ket naagum nga imminum, sa inwarisna dayta iti nabannog ken natapok a rupana. Dagus a limmabas ti turog. Nalamiis ken naalumamay ti danum, kayatko ti agidda iti dayta ken relaks dagiti agsakit a piskel ti bagi ti babai...
  Sigagagar a kinuna ni Gerda:
  - Ket dagiti pagminasan ket saan a makita iti forefield!
  - Agurayka iti maysa a minuto! - Nagwingiwing ni Charlotte.
  Nasdaaw ni Gerda:
  - Apay nga adda manen dagiti silo ditoy?
  Impasigurado ti mannakigubat iti apuy:
  - Saan, ngem... pagarupko nga adda pay laeng gundawaytayo!
  Inkabil manen ti mannakigubat ti apuy dagiti bibigna iti puraw a plastikna. Dimngeg, a siaannad a kumitkita iti aglawlaw.
  Ni Gerda, iti biangna, nagrelaks, ket kasla nataraonan iti nadiosan nga enerhia manipud iti danum. Dinamag ni Charlotte kenkuana:
  - Ket kitaem, narigat kaniak ti agkonsentrar iti daytoy a lugar.
  Timmaliaw met ti lamolamo ti sakana a blonde. Kasla asidegen a parbangon. Nagsardeng a nangisit ti sipnget, kas iti nabiit pay unay a nagparang dagiti di natalged a giwang iti di makastrek - kasla ad-adu laeng bassit, ket matnag ti kalub ti rabii. Kaipapanan daytoy a mangrugin ti panangkamat iti mabiit unay. Nasayaat ta nakadanonda iti karayan. Ni Gerda, a nangkidem kadagiti kidayna, ket nangkita a naimbag: nalawag a makita ti danum kadagiti sakana, a mangpauyong kadagiti lallaki, ken saan a nalawag iti tengnga ti ayus. Dandani malmes ti sabali nga aplaya iti sipnget.
  Kinuna ti kasla niebe a mannakigubat:
  "No ita laeng koma nga aprosan dagiti ima dagiti lallaki ti nabannog a bagimi nga addaan kadagiti urat a tumakder gapu iti tension." Ania ngata ti ragsak a magun-odtayo iti daytoy? O agsagsagaba a lasag dagiti inosente a babbalasitang. Ti aanak ti diosa a Venus, kayatna unay ti ayat ken ragsak, ti tarigagayan ti asinoman a babai!
  Immanges manen ni Charlotte. Iti daytoy a gundaway kasla ken ni Gerda nga adda, iti tangatang wenno iti daga, a nagpigerger kas sungbat. Ket maysa a banag nga addaan kadagiti spike ken maigiddato iti dayta nalamuyot unay a naikuskos iti lamolamo a muging ti blonde a mannakigubat. Inyebkasna:
  - Daytoy ti ragsak ti boa constrictor.
  - Nangngegmo kadi? - Siraragsak nga iniggaman ti agtutubo a diablo ti apuy ti imana. - Addang ti maysa a megagnome! Ay, naangot kadi ti kasla niebe a kabaian? Simmungbat ni Kiy-Dar. - Inagkan ni Charlotte ti lapayag ti gayyemna. - Mamatika, asideg ti balligitayo, Adda ditoy iti sadinoman!
  Napaliiw ni Gerda:
  - Wen, asideg... Kas iti Bulan para iti booger!
  Rinugian ni Charlotte ti ad-adda a nagpuyot iti sitsiriana a naaramid iti magic plastic a pinarsua dagiti elf (techno-magic, nupay kasta!), kalpasanna inpigketna ti lapayagna iti daga. Iti daytoy a gundaway ad-adda a madlaw ti panagkintayeg ti sungbat ti daga.
  Pilosopikal a kinuna ni Gerda:
  - Adda kasta a pagilasinan a no napapaut ti kinadakesmo iti rugi, ad-adda a naballigi ti panungpalan!
  "Wen..." Siraragsak a nagkidem dagiti esmeralda a mata ti napintas a balasang, "immay iti awag!" Kiy-Dar nga!
  Inkabil ni Gerda ti ramayna kadagiti bibigna:
  - Agannad. Mabalin a saan a pulos nga isu met laeng a megagnome daytoy, wenno parsua a naan-anay a naiduma ti urnosna!
  Nag-freeze-da, a dumdumngeg. Ad-adda a nagbalin a maymaysa ken nadagsen dagiti panagdayyeg ti daga. Iti sadinoman iti asideg, iti nagbaetan dagiti "is-isla" dagiti karuotan, adda nagdakkel a kita ti agdaldaliasat. Kasla higante a genie, natulnog a mangsapsapul iti makinkukua kenkuana, uray no awan barbasna pay laeng nga agtutubo ti maudi...
  Kinuna ni Charlotte:
  -Dimo la ketdi mailadawan amin a bileg dagiti megagnome. Dagitoy ket nakabilbileg a parsua nga uray ti apuy ti impierno agsanud iti sanguananda!
  Dagus a nagkedked ni Gerda:
  - Saan, apay nga panunotek... No ti gnome ket napigsa a parsua, ngarud ti megagnome ket napigpigsa koma iti maysa nga order of magnitude. Ngamin, dagiti mismo a sasao a mega kaipapananna ti maminmilion a daras nga ad-adu!
  Situtulok nga immanamong ni Charlotte kas balasitang iti pannaki-date iti maysa a pop star:
  - Wen, umiso ti panagpanunotmo, gayyem! Eksakto iti maysa a milion, daytoy ket intero a di maparmek a buyot!
  Nasdaaw ni Gerda:
  - Apay a dimo tinawagan isuna idi ket binaybay-am a matay dagiti gagayyemmi?
  Imbes a sumungbat, pinapuyot manen ti agtutubo ken nalabaga ti buokna a sairo ti sitsiriana, a naglibas ti angin babaen ti bassit a panagsisilpo manipud iti kurbado a nozzle. Ket kellaat a nagyelo ni Charlotte iti tengnga ti panagsennaay, nagpigerger dagiti esmeralda a matana. Nagtugaw ti umap-apuy a lobo a babai, a sinagidna ti ima ni Gerda. Kayatko unay a sungbatan, idi kellaat a...
  Kellaat a nauram dagiti lamolamo a saka ti balasang iti kasta unay nga ut-ot isu a namimpinsan a timmakderda ket... kamaudiananna nariingda. Adda iggem ni Madeleine a club nga addaan iti alambre ti koriente a naikonektar iti dayta. Nagparang ti electric discharge blister iti de rosas a suela, uray medio agsarsarita gapu iti panagtarayna iti napudot a darat ken natadem a bato iti bantay.
  Nagngaretnget ti kapitan ti SS:
  - Wen, bumangonka, alisto nga agsagana, isuotmo ti dress uniform-mo! Dika makapagpakita iti sango ti field marshal a nakabikini laeng! Kitaem, baby, magunggonaanka, ngem no aniaman ti aramidem a minamaag, ipaturongnaka ti pilid ni Conan iti maysa nga aldaw ket maigiddato iti dayta, maikuryenteka. - Nakarkaro ti rupa ni Madeleine ditoy. - Nupay saan, saan nga aldaw, no di ket intero a lawas, nga awan uray maysa a minuto a panaginana. Adda pay laeng tiempotayo.
  Napardas a nangrugi nga agsagana dagiti babbalasitang... Ket iti sabali a kontinente, napasamak met dagiti makapainteres a pasamak, ken dagiti umasping.
  Wen, ket ita addan manen gubat, ket ti mannakigubat a ni Gerda, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangipatulod iti makapapatay a projectile. Nagsardeng ti naburak a Pershing.
  Adda dakdakkel ken nakarkaro a narangrangkis a sumsumrek ditoy. Ti kaudian a panagrang-ay dagiti Americano, maysa a self-propelled gun nga addaan iti 155-mm long-barreled gun caliber ken 305-mm a kapuskol ti kabal. Sangagasut duapulo a tonelada ti dagsenna ken nabannayat unay ti panaggarawna. Dandani nga agkarayam...
  Dinadael ni Gerda ti Sherman babaen ti nasayaat ti pannakapuntiriana a paltog ket napaliiwna:
  - Aglabas dayta kadagiti kararuatayo!
  Nagputok ni Charlotte babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinadaelna ti kabusor kadagiti napigis a pedaso ti metal ken nagkidem:
  - Para iti dayaw ken Motherland!
  Napaliiw ni Christina buyogen ti alarma:
  - Baka mabalintayo a danog dayta babaen ti bomb launcher?
  Sitatalged a kinuna ni Magda:
  - Bay-am kaniak daytoy a banag!
  Ket intudo ti balasang ti paltog iti kabusor babaen kadagiti napinget a babassit a ramay ti sakana sa dinanogna.
  Ket nagsardeng ti American monster ket bimtak.
  Dagitoy dagiti babbalasitang manipud iti Third Reich - well done!
  Dimtengen ti kalam-ekna, ket aggargaraw ti IS-7 iti niebe. Mapaspasamak ti panaglalaban idiay America. Nakaro ti pannakidangadang dagiti kinapintas manipud USSR.
  Pinaltogan ni Alenka ti Pershing babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket dinadaelna ti kabusor.
  Ket nagkullayaw:
  - Gloria iti komunismo ti Russia!
  Nadungpar met ni Anyuta ti projectile. Inusarna ti teknik babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkullayaw:
  - Ibagak a maysa a balasang a superman!
  Pinaltogan met ni Alla ket nadungparna ti sabali pay a tangke ti Patton. Ket kasta unay ti kinalamiisna.
  Ania a kita ti nateng daytoy kabarbaro a tangke ti Patton? Daytoy ti Superperschnig, nga addaan laeng iti napigpigsa a makina a 810 horsepower ken dakdakkel ti bakras ti kabal.
  Anian a makapasiddaaw a lugan a mabalin a parikut dayta para iti T-34-85. Ngem ti IS-7 ti mangdungpar kenkuana manipud iti adayo. Ket ti tangke ti Soviet, gapu ta nakaawat iti shell iti sango a kabalna, ipatulodna dayta iti ricochet. Makina a makilablaban daytoy. Ket kas sungbat, rebbaenna ti Amerikano iti maminsan.
  Sumaganad, paltogan ni Maria ket siuumiso ti kabusorna. Suntog a mismo kenkuana ken agpukpukkaw:
  - Napigsa ti buyottayo, salaknibanna ti lubong!
  Ken us-usarenna met dagiti lamolamo a ramay ti sakana.
  Ket kalpasanna, sipaten ni Marusya ti asno. Ket rumekennanto ti kabal ti kabusor a mapirpirsay. Usaren, iti daytoy a kaso, ti lamolamo a muging.
  Ket agngaretnget:
  - Para kadagiti baro a reporma ni Stalin!
  Isu ket kasta a mannakilaban a kinapintas, ken kayatna a paragsaken ti amin.
  Kastoy ti panagtrabaho ti team iti IS-7, pagsakitenna ti diablo.
  Ngem kalpasanna, umasideg dagiti babbalasitang.
  Makilaban ni Elizaveta iti T-54. Ket agtignay a desperado. Kasta nga agresibo a panaggaraw.
  Ket nasayaat unay ti kotse dagiti babbalasitang. Ket eksakto unay ti panagpaltogda manipud iti dayta.
  Kas pagarigan, innala ken nadungparda ti SuperPershing ket impukkawda:
  - Ti nasantuan a komunismotayo!
  Pinuntiria ni Elizabeth ti paltog babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Nadungparna ti puntiria sa nagkidem:
  "Nagsayaatto ti balligik!"
  Ket inkidemna dagiti kakaduana.
  Nagkidem ni Ekaterina babaen ti eskarlata nga utongna sa nagkidem:
  - Para kadagiti naindaklan a balligitayo!
  Ken no kasano nga agkatawa iti tuktok ti barana.
  Ket ni Elena, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, ti mangdungpar iti kabusor. Binukkolna ti nabileg a kabal, biningayna ti metal sa nagkidem:
  - Nabileg a nasiontayo!
  Ket agngaretngetto iti tuktok ti barana...
  - Hooray nga!
  Ket danog met ni Efrasia ti kalabanna, iti daytoy a gundaway babaen ti strawberry nipple. Rumekennanto ti kabusor ken agsasao:
  - Para iti kinadakkel ti komunismo kadagiti amin a planeta ti galaksi!
  Dagitoy dagiti kalalamiisan a babbalasitang iti lubong. Ket awan ti makalapped wenno makalapped kadakuada.
  Agkigtot ni Ekaterina ket iyugyugyogna ti barukongna:
  - Siak ket maysa a super girl!
  Ket agsilnag dagiti utongna a kasla rubi... Naminsan nga insuksokna iti rupa ti nangisit a lalaki ket pinilitna a dildilpatanna. Kalpasanna, dildilpatanna ti kinaperpektona a lalaki babaen ti dilana. Ania ti kasta a makaay-ayo a raman?
  Anian a nagsayaat dayta para iti maysa a balasitang - diak mailadawan ti kadakkelan a ragsak iti lubong.
  Kastoy ti panangdadael dagiti babbalasitang iti kabusor. Ket mariknada ti ragsak manipud kadagiti nadayag a balligi ken nagdadakkel a gapuananda.
  Ket kaaduanna a nakaskasdaaw a babbalasitang da Anastasia Vedmakova ken Alenka Sokolovskaya. Agburburekda laeng kadagiti dalluyon ti panaggartem ken tsunami ti derrep.
  Ni Anastasia ket mangpaltog manipud iti eskarlata nga utong iti kabusor, mangdungpar iti eroplano ti Yankee ken agpukpukkaw iti tuktok ti barana:
  - Napintasak a superman!
  Ni Alenka Sokolovskaya, nga agtultuloy a mangrumek iti kabusor, agus-usar kadagiti utong a strawberry ken agngaretnget:
  - Ket siak ti katayagan a balasang iti lubong!
  Kasta dagiti mannakigubat a mannakigubat, ket masapul nga ibagak a tinakawda ti sumagmamano pay! Awan ti makalaban kadakuada.
  Uray ti America... ken tunggal maysa ket nakagun-od iti sangapulo a balitok a bituen kas bannuar ti USSR...
  Gapu iti kasta a nakaskasdaaw a gapuanan nakaawatda iti naisangsangayan a premio: ti Diamond Star ti Bannuar ti USSR. A dayta a mismo ket nadayaw unay ken nalamiis.
  Naragsakkayo a kinapintas!
  Ti kasayaatan ket, siempre, nga umay pay!
  Nangaramid ni Oleg Rybachenko iti sabali pay nga operasion idiay Saudi Arabia.
  Ti buyot ni Tsar ni Nicholas II pinalawana ti teritoria ti Russia. Ti balasang a ni Margarita Korshunova ket makilablaban itan ken ni Oleg. Maysa met a mutant - maysa a mannakigubat a nakaawat iti imortalidad.
  Bueno, dagiti agnanayon nga ubbing ti nangiyeg amin kadagitoy a gang ti Mujahideen iti panagpasakup. Ket inabakda ida - a nangpilit kadakuada nga agsapata iti Tsar ti Russia.
  Maigiddato iti dayta, saan a kontra ni Oleg Rybachenko ti panangputar iti napintas ken naiduma bassit a panagtultuloy dagiti adbentura dagiti babbalasitang;
  Kalpasan ti baro a tawen, dakkel ti panagrang-ay dagiti Aleman ken ti koalision iti intero nga Estados Unidos. Maabak dagiti Americano, a makilanglangen iti ad-adda a narang-ay iti teknolohia a kabusor.
  Idi arinunos ti Marso, immasideg ti Wehrmacht iti Washington ket rinugianda a rinaut ti kabesera ti E.U.
  Saan a patas dagiti laban ken nalawag a nangabak ditoy dagiti babbalasitang... Aglalo ti tangke a piramidal, nasayaat ni Gerda, kas met laeng kadagiti obrana.
  Bayat ti pannakabomba ti White House, idi direkta nga umaw-awat ti tangkena, nakaturog ni Gerda ket inar-arapaapna daytoy...
  Nakitana ti partisano a ni Lara Miheiko a natiliwan dagiti Nazi. Maysa a balasitang nga agtawen iti agarup sangapulo ket uppat ti mangpalpaltog manen kadagiti Nazi. Dua kadagiti kakaduana ti napapatay. Ket isu a mismo ti naglemmeng iti kalapaw.
  Kayat ti lola nga asawaen kas apokona, ngem saan a patien dagiti Nazi. Ket innaladak... Rugiandakon a biroken.
  Ket kalpasanna, nangala ni Lara iti granada, nadungpar dagiti Nazi. Ti balasang ket mental a nagpakada iti daytoy a silaw ket inwarasna... Ngem saan a bimtak ti granada.
  Saan a posible ti makalibas a sibabannuar.
  Intumbada ni Lara, namindua a dinanogna, ken inikkanda iti nangisit a mata. Ngem saanda unay a kinabil, agparang a mabutengda a mangdangran kenkuana!
  Idi naipan iti kalapaw tapno mapagsaludsodan, natangsit ti kababalin ni Lara.
  Situtured a nangmatmat kadagiti mata ti koronel ti SS, kinunana:
  - Di agbayag dadaelennaka ti Fritz! Mangngegyo ti panagngaretnget dagiti paltog, aggapu ti pannakadadael manipud iti Nalabaga a Buyot!
  Insungbat ti koronel:
  - Daring girl, masabetmo ti latigo!
  Situtured nga impukkaw ni Lara:
  - Saannak a butbutngen ti saem!
  Imbilin ti koronel:
  - Iruarmo daytoy a brat iti kalsada nga addaan iti poster: partisan ket ipakitam iti intero a purok!
  Sidadaan nga insingasing ti polis:
  - Agtinnag ti niebe iti ruar ken nagyelo... Saan kadi nga iruartayo ti balasang a di nakasapatos tapno mapalamiisna ti kinaregtana!
  Nagtung-ed ti SS Colonel kas umanamong:
  - Kusto! Bay-am a magna a di nakasapatos iti lamiis, amangan no makapuot!
  Napigis ti lalat ti karnero a amerikana ken sweater ni Lara. Maymaysa laeng a kapas a bado ti binaybay-andak. Inuksobda ti nagaspang a sapatos ken nangisit a medyasda. Nabati ti balasang a di nakasapatos iti maysa a nalag-an a bado.
  Nangibitinda iti plake iti tengngedna a nakaisuratan ti: "Maysaak a partisan." Ket gapu ta naigalut dagiti imada iti likudan, inruardak iti beranda. Narikna dagiti lamolamo a saka ti balasang ti lamiis ken niebe.
  Immisem ni Lara. Talaga a nabainan iti sugat iti rupana ken ti langana. Ket mabalinmo ti magna a di nakasapatos iti niebe. Nagbalinen a narangkis unay dagiti suela bayat ti kalgaw gapu iti namin-adu a pannagna a di nakasapatos. Nabiit pay nga insuotna ti sapatosna, ket saan a daytoy ti umuna a gundaway a masapul nga ibturanna ti lamiis ken bisin.
  Nagmaymaysa ni Lara ket intuloyna ti immisem. Nagpuyot ti angin, a nangpuyot iti gambang a nalabaga a buokna, ket nagkir-in ti niebe iti sirok dagiti awan kawesna a sakana.
  Nagna ti balasang nga addaan iti kasta nga angin, kas iti prinsesa nga adda iti trono. Ket nangibati kadagiti nagarbo, babassit a tugot ti sakana, dandani kasla saka ti ubing.
  Simpatia a minatmatan dagiti tattao.
  Rinugian ti nagsasarita ti maysa kadagiti babbai a naka-fur coat:
  - Amak! Maiturturong ti balasang a di nakasapatos!
  Naraniag ti paniempo, ket dandani saan a nagsagaba iti lamiis dagiti narangkis ken naalsem a suela ni Lara. Nagna iti bagina ket impakitana dagiti ngipenna.
  Kalpasanna, nauram gapu iti danog ti saplit. Nagikkis ti balasang ket kinagatna ti bibigna...
  Namin-adu pay a nadungpar babaen ti puersa. Dandani saan a makatakder ni Lara kadagiti sakana, ket buyogen ti panagregget ti pagayatan a nangtengngel iti ikkis.
  Naipan ti natangken ti ulo a balasitang iti espesial a kubo, nga ayan dagiti alikamen a pangtutuok.
  Isu nga inguyodda iti rack ket rinugianda a puoran dagiti mugingna babaen ti napudot a landok...
  Ket dua a berdugo ti nangsapsaplit ken ni Lara babaen kadagiti saplit. Idi damo, intengngel ti balasitang ti ikkisna buyogen ti titanic a panagregget, ngem idi naikabil dagiti nalawa a strip ti landok, a nalabaga gapu iti pudot, kadagiti lamolamo a suela ti ubing, nagikkis ket napukawna ti puotna. Isu ket naiyeg iti panunotna...
  Amak...
  Nariing ni Gerda... Damn it, masapul nga arapaapem ti kastoy, no iti bisperas ti balligi, agputok ti tangkeda iti White House.
  Ket kalpasanna mapasamak dagiti kasta a naalas a banag...
  Pinaltogan ni Gerda ti SuperPersching bayat ti ipapanawna iti balay, sinuntokna a mismo dayta ken nagkullayaw:
  - Talna, trabaho ken ayat!
  Kalpasanna, impakitana ti dilana.
  Sinipa met ni Charlotte ti kalabanna, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nag-blurt out:
  - Siak ti maysa a super class girl!
  Nadungpar met ni Christina, a nagsisilpo a kasla uleg ken inpigketna ti eskarlata nga utongna iti buton ti joystick, a nangsuntok iti kabusor:
  - Dakami ket supermen!
  Ket ni Magda ti mangsapsaplit iti kabusor, duprakenna ti tangke, pilitenna ti combat kit a bumtak, ken mangipaulog:
  - Ikkannak iti aerobatics!
  Kalpasanna, agkidem kadagiti kakaduana. Daytoy a balasang ket maysa a gunner ti kangatuan a klase.
  Dadaelen dagiti mannakigubat ti Yankees ken makagun-od iti iskor... Naurnongen ti tunggal maysa da Albina ken Alvina ti dua ribu a natinnag a kotse. Gapu iti daytoy nakaawatda iti baro a premio: ti Diamond Star ti Knight"s Cross ti Iron Cross nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Kastoy ti panangilasin dagiti babbalasitang babaen ti panagbalinda a super class aces. Ket awan ti makalapped wenno makaabak kadakuada.
  Da Anastasia Vedmakova ken Akulina Sokolovskaya ken Orlova ket tunggal maysa ket nakaawat iti baro a premio: ti Order of Glory ti kangatuan a tukad nga addaan kadagiti diamante, a naragsakanda unay. Dagitoy ket kasta a nalamiis a babbalasitang.
  Ket agpatingga ti gubat... Agsuko dagiti Amerikano idi Abril 20, 1948. Ket nagbaliktad ti sabali pay a pakasaritaan ti Maikadua a Sangalubongan a Gubat.
  Iti daytoy a gundaway kasla adda panawen ti napaut a talna. Nasubli ti USSR ti Alaska ket naragsak ti amin. Ket dagiti pagilian iti kontinente ti America ket biningay ti Japan ken ti Third Reich. Iti kasta nagpatingga ti temporario a pannakabingbingay manen ti lubong.
  Nabannog dagiti Aleman iti gubat.
  Ni Hitler ket nangipalubos ti poligamia idi Maikatlo a Reich - aginggana ti uppat nga assawa ti tunggal maysa, ken nangipaulog kadagiti nainget a buis kadagiti agassawa nga awan ti anak wenno basbassit ngem tallo. Napigsa daytoy a tignay tapno maparegta ti patakaran ti populasion.
  Kanayonanna, ni Hitler a mismo ket addaan iti adu nga annak a nagun-od babaen ti artipisial nga inseminasion. Ket kadakuada nasken a pilien ti agtawid iti trono.
  Awan ti ladingit, narunaw ti Third Reich ti pinarmekna a kaduana ti Japan.
  Ngem idi Marso 5, 1953, natay ni Stalin. Ket ni Beria dimteng iti turay. Apay a ni Beria? Iti pudno a pakasaritaan, isu ket addaan kadagiti nasayaat a gundaway para iti trono, ngem ti maysa nga aksidente ket nanglapped kenkuana: ti riribuk idiay GDR, a bayat ti pannakalapped daytoy ket nataengan ti maysa a kontra-konspirasion a maibusor kenni Beria. Ket ditoy, siempre, awan ti GDR.
  Mainayon pay, kayat ni Hitler a ti nasayaat ti pannakapadtona ken pagaammo unay dagiti Aleman, ni Beria, nga isu ket maysa a Germanophile, ket agturay kalpasan ni Stalin. Ket ni Stalin, idi kimmaro ti salun-atna, nangaramid iti testamento a pabor ken ni Beria.
  Isu a naikeddeng ti amin a pabor iti pangulo ti sekreto ken saan laeng a dagiti nalimed a polis.
  Bueno, insingasing ni Beria a makilangen ni Hitler iti Japan sakbay a makagun-od dayta kadagiti nuklear nga igam.
  Dimo pulos ammo no ania ti mapanunot ti samurai.
  Nagtunos da Beria ken Hitler iti nagtipon a gubat iti Japan ken pannakabingbingay ti teritoriana.
  Idi Abril 20, 1954, nangrugi ti nagtipon a gubat maibusor iti nagdakkel a kolonial nga imperio dagiti samurai.
  Bueno, adda baro a panid nga agturong iti historia. Umab-abante dagiti tropa ti Soviet iti Japan.
  Ket dagiti Aleman met... Ditoy manen nga aglalaban da Gerda ken Charlotte iti piramidal tank. Ti kotseda ket dua ti tugawna nga agdagsen iti limapulo a tonelada ken addaan iti compact gas turbine engine a 2,500 horsepower. Mapanunotmo no kasano kapartak ti kotse nga Aleman. Ket naisangsangayan ti kabal, nalaokan iti plastik. Ket naandur unay, di makastrek manipud iti amin nga anggulo. Ti paltog ket addaan iti bassit a kalibre a 75 mm, ngem addaan iti nangato unay nga umuna a kapartak dagiti projectile iti nangato a presion a paltog. Ad-adu ti pannakastrekna iti kabal. Ket nangato ti stock dagiti shell ken rate ti apuy. Nangato ti konduktibidad.
  Super laeng ti tangke a mismo... Isu nga ammo ni Gerda no ania ti labananna.
  Nakapuy dagiti kotse ti Soviet. Ti kangrunaan a tangke ket isu pay laeng ti T-54, maysa a nasayaat a kotse, medio nalaklaka, ngem nababbaba nga amang ngem ti Aleman iti amin. Saan a pulos a nagbalin a nasaknap ti IS-7. Nadlaw dayta ti IS-10, a nakaawat iti 122-mm a kanyon, ngem at-atiddog a bariles ken nasayaat a kabal ti muging, nga addaan kadagiti nakapkapuy a sikigan. Ngem amin dagitoy ket maibagay iti kadagsen ti limapulo ket tallo a tonelada, a saan a dakes.
  Paltogan ni Gerda dagiti Hapones manipud iti tangkena a Panther-6, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana ken i-press-na dagiti buton ti joystick, bayat nga agngarngaretnget:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti panagkakabsat nga Aryan!
  Pinduten ni Charlotte dagiti butones ti joystick, eskarlata nga utong, linia manipud iti pito a machine gun, ken agkigtot:
  - Ti ragsaktayo ket adda iti komunismo ti arapaap dagiti Arya!
  Ket agkatawa manen ti balasang...
  Aglalaban da Christina ken Magda iti sabali pay a piramidal a Panther-6.
  Pinduten ni Christina dagiti buton ti joystick babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, danogenna ti kabusor manipud Japan ket agngarngaretnget:
  - Gloria ti nobiok!
  Manglukat met ni Magda iti paltog, ket agkatawa a makatuleng, kunana, nga i-press-na ti ruby nipple-na iti buton ti joystick:
  - Gloria kadagiti agtutubotayo!
  Ken no kasano nga agkatawada iti tuktok ti barada. Let"s face it, dagitoy dagiti babbalasitang a nakaskasdaaw iti ragsak ti gubat.
  Wen, kasla dimtengen ti doomsday para iti Japan. Ngem mapaspasamak ti amin sigun iti plano agingga ita.
  Aglalaban da Elizaveta ken dagiti tripulantena iti medio modernisado a tangke ti T-54. Ngem bassit laeng ti nagdumaanda. Nagbalin a naparpartak bassit ti kapartak ti panagputok ti paltog, ken ad-adda a makatubtubngar ti projectile. Daytoy ti nagdumaan.
  Ket ti makina ket isu met laeng a diesel engine nga addaan iti 520 horsepower... Agus-usar dagiti Hapones kadagiti tangke a bukodda a disenio ken lisensiado nga Aleman. Kaaduanna met a nasayaat dagiti kotse. Nangruna ti lugan a Hirohito-3, nga agdagsen iti limapulo ket walo a tonelada, nga addaan iti 105-mm a paltog nga addaan iti kaatiddog ti bariles a 70 EL, nangatngato ngem ti T-54 iti armamento, ken saan a nababbaba iti kabal ken panagmaneho ti panagmaneho, malaksid iti reserba ti bileg .
  Daytoy a tangke ti Japan ket maysa a parikut para iti USSR. Ngem adda met dagiti nalaglag-an a lugan manipud iti Land of the Rising Sun.
  Nalaklaka a tamingen dagitoy.
  Agpaltog ni Elizabeth babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket danogenna dagiti tangke ti samurai. Sisisirib unay nga aramidenna daytoy ket agkigtot:
  - Gloria iti nawaya nga Amatayo!
  Agputok manen ni Catherine, nga usarenna ti eskarlata nga utong, ket burakenna ti kotse dagiti Hapones, agkigtot:
  - Inted ti Dios Rus'!
  Kabilen met ni Elena ti kabusor, dadaelenna ti tangke ti kabusor, nga usarenna ti lamolamo a mugingna ken agngaretnget:
  - Para iti kinadakkel dagiti kapanunotan ti komunismo!
  Paltogan ken aramiden met ni Efrasia dayta babaen ti tulong ti strawberry nipple ti elastic a susona, ket agkigtot:
  - Gloria kadagiti balligi ti nangatngato a komunismo!
  Kastoy ti nasigo a panangyakarda iti tangkeda ken maliklikanda ti pannakaabak. Mabalin a maibilang a nadagsen ti tangke ti Hirohito-3, ngem medio dakkel dayta. Narigat unay ti mangburak iti kasta a makina.
  Ket ngarud surotenna dagiti babbalasitang. Dakdakkel ti kalibre ti paltog ken nangatngato ti initial projectile velocity-na. Ti kabal ti muging ti torreta ti Hapon ket napuspuskol pay ngem ti Soviet a 240 mm, ken napuspuskol met ti muging ti kasko - 150 mm iti ngato ken 120 mm iti baba. Ket nangatngato pay ti kapartak dagiti Hapones, ti makina ti gas turbine ket mangpataud iti 1500 horsepower. Wen, daytoy a tangke ti kasayaatan ti Japan. Saanmo a mabalin ti makiang-angaw kenkuana.
  Ngem ni Elizaveta, nga agus-usar iti eskarlata nga utongna, ipatulodna ti shell a diretso iti ungto agingga iti murdong, ket bumtak ti tangke ti Hapon, ta napaay a mangdungpar iti lugan ti Soviet.
  Nagkidem ni Catherine ket inagkanna ti lamolamo a muging ti gayyemna:
  - Nasiribka a Lisa!
  Saan nga immanamong ni Elizabeth:
  - Maysaak laeng a henio!
  Ken no kasano nga agkatawa iti tuktok ti barana. Daytoy ti balasang.
  Ket adu ti agdungdung-awda... Kas pagarigan, malagip ni Ekaterina no kasano a nagtalaw idin iti maika-uppat a pulo ket maysa a tawen. Napigis dagiti sapatos kalpasan ti dua nga aldaw, ket masapul nga agsagsatak a di nakasapatos. Ket para iti balasitang iti siudad a di nairuam iti dayta, nasakit, marikna ti tunggal bumtak, tunggal sanga, tunggal bunton. Ket natinnag dagiti sakana agingga a nagdara, idi bimtak ti tunggal addang gapu iti ut-ot.
  Saan a pulos nga impagarup ti balasitang a ti pannagna a di nakasapatos ket mabalin a nasakit unay. Saan nga awan mamaayna a nakipagrikna ni Hugo iti awan sapatosna a balasitang a ni Closet. No uray no kalgaw dagiti kasta a kasla balasang a saka ket kastoy, ngarud no kalam-ekna?
  Nupay kasta, dagus a nairuam ni Ekaterina, napartak a makibagay ti agtutubo a bagina, ti nasugatan a suela ket nabuyogan kadagiti callus ken nagbalinen a nagaspang. Ket nagbalin a makaay-ayo ti magna a di nakasapatos. Saan man la nga insuot ni Catherine ti sapatosna agingga a dimteng ti yelo. Nupay kasta, kalpasanna uppat kadakuada ti nabukel ket insuro ni Euphrasinya kadakuada ti arte dagiti mangkukulam. Ket masansan nga agtaray dagiti mangkukulam a di nakasapatos iti niebe tapno mapaatiddog ti kinaagtutuboda. Ket iti ababa a pannao, nasursuro dagiti babbalasitang ti nalimed a pannakaammo, ken kasla agarup duapulo ti tawenda, ken di nakasapatos ken nakabikini ket saan a nagyelo iti lamiis. Dagitoy dagiti kinapintas. Ket awan ti nalamiis ngem kadakuada, malaksid, siempre, ni Alenka. Isu ket nakiranget iti IS-10, a nabaliwan babaen ti napalawa a bariles. Nagparang ti tangke iti serye iti nabiit pay unay. Ket manmano latta. Saan a pulos a simrek ti IS-7 iti dakkel a produksion. Agparang a gapu iti nangato a gastos ken rigat iti produksion.
  Isu a dadaelen dagiti tripulante ti Alenka dagitoy a Hapones ken ag-ung-ungor kadagiti kanta iti bagina.
  Agtaytayab dagiti asul a rabii kadagiti apuy, .
  Pioneer kami, annak dagiti trabahador...
  Umas-asideg ti panawen dagiti naraniag a tawen, .
  Kanayon a nakasagana ti ikkis dagiti payunir!
  No agnegosio dagiti babbalasitang, dikay" malabanan ida. Kinapudnona, maikuna a perpekto daytoy a pinarsua ti gubat.
  Agtultuloy ti panaglalaban ket maabak ti Japan.
  Innala dagiti tropa ti Soviet ti abagatan a Sakhalin idi Mayo. Ket nagtignayda buyogen ti nalabes a panagannad.
  Ngem dagiti batalyon dagiti babbalasitang a Soviet ipakitana ti naisangsangayan a klase ti pannakidangadang.
  Kadagiti kita ti armasda, siempre, nangrugi a nausar ti AK. Nakarkaro ngem iti Aleman, ngem simple ken mapagtalkan. Ket putdenna dagiti bumusbusor, nupay nababbaba ti puntiria iti adayo ngem iti Aleman nga assault carbine.
  Piliten dagiti babbalasitang a Soviet dagiti balud a Hapones a mangagek kadagiti lamolamo, natapok a sakada ken dildilpatanda dagiti lamolamo a mugingda. Daytoy ti taktikada.
  Mannakigubat a mannakigubat ti kangatuan a klase.
  Idi kalgaw ti "54, dagiti Aleman kangrunaanna a ikkatenda ti America kadagiti tropa ti Hapon.
  Nangnangruna a napintas ti pannakidangadang ti batalyon dagiti barefoot girls nga indauluan ni Margaret. Inwaras ti balasang dagiti samurai, ket napilitan dagiti natiliw nga agtutubo a lallaki a mangagek kadagiti mugingda ken mangdildilpat iti barukong ni Venus.
  Nasayaat ti inaramid da Gerda ken ti team-na iti "Panthers" 6, ken adu ti nangibaon iti Hapones idiay impierno, ken dadduma idiay langit.
  Uppat a babbalasitang a ninja ti nakiranget kadagiti tropa ti Soviet bayat nga umab-abanteda idiay Manchuria.
  Maysa a balasitang a ninja nga asul ti buokna ti nangputed kadagiti kampilan ken nangtaray iti gilingan, a nangputed kadagiti soldado ti Soviet. Kalpasanna, nangipuruak iti gisantes nga addaan kadagiti eksplosibo babaen kadagiti ramay ti sakana, a binaliktadna ti tangke ti Soviet T-54 ket nagtaul:
  - Ti kalalamiisan a pagilian ket ti Japan!
  Ti maysa a balasitang a ninja nga addaan iti duyaw a buok ket kabilenna met ti kabusor babaen kadagiti tadem ken mangted iti boomerang babaen ti lamolamo a mugingna, nga ipukkawna:
  - Para kadagiti balligitayo a samurai!
  Ti maysa a balasitang a ninja nga addaan iti nalabaga a buok aramidennanto ti agresibo a panagrikus dagiti kampilan nga awan ti aniaman a parikut, a mangputed kadagiti soldado ti Soviet. Kalpasanna, mangipatayabto iti bomba dagiti lamolamo a ramay ti sakana. Mapisang ti tangke ti USSR ket agkigtot ti mannakigubat:
  - Iti nagan dagiti kapanunotan ti komunismo!
  Maysa a balasitang a ninja a puraw ti buokna ti nangala ken nangputed kadagiti kalaban, a kasla mangwalis iti bentilador iti ballasiw ti tay-ak, a mangputed manen iti maysa a soldado a Ruso, ket babaen kadagiti lamolamo a ramayna mangipatayab iti mammapatay nga igam a mangpisang iti agingga iti dua a tangke ti Soviet iti paset .
  Ket agngaretnget:
  - Para iti kinatan-ok ti pagilian!
  Pagay-ayat dagiti babbalasitang ti pumatay, ken ad-adda pay a pagay-ayatda ti mangrames kadagiti balud. Kasta unay a mapukaw ti puot dagiti lallaki gapu iti nalabes a panagbannog. Ket kasta ti magustuan dagiti ninja girls. Sumakayka kadagiti naigalut a lallaki ket maigiddato iti dayta saplitem ida.
  Ngem, iti laksid ti kinabannuar dagiti Hapones, mapukabakda iti nasaysayaat ken ad-adda a narang-ay a teknolohia.
  Maysa pay, iti langit adda dagiti super-class aces a da Anastasia Vedmakova ken Akulina Sokolovskaya, a mangrumek kadagiti Hapones a kas kadagiti molino ti angin.
  Ni Anastasia, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, maminsan a putdenna ti innem nga eroplano ti Japan babaen ti maysa a panagbettak ken agkigtot:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti komunismo idiay Rus'!
  Ni Akulina, a nangipigket iti maysa a buton babaen ti eskarlata nga utongna, pinutedna ti pito nga eroplano ti Hapon iti maminsan ket nagngaretnget:
  - Gloria kadagiti Bannuar ti Russia!
  Bumales dagiti mannakigubat iti Japan gapu kadagiti immun-una a reklamoda. Ket nangnangruna para iti pannakaabak iti gubat idi panawen ni Tsar Nicolas II. Saan, saanto a malipatan daytoy, ken saan a mamakawan dagiti kaputotan.
  Inpigket ni Anastasia ti ruby nipple-na ket nagputok manen, a nangpaltog kadagiti eroplano ti Hapones ken nagngaretnget:
  - Gloria iti panawen ti komunismo Beria!
  Inpigket ni Akulina dagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinanogna dagiti eroplano ti samurai ket nagkullayaw:
  - Para kadagiti dadakkel a balligi!
  Ket makagun-od da Albina ken Alvina iti rekord nga iskor. Para iti tallo ribu nga eroplano a napaltogan, naikkan kadakuada ti order: Diamond Star ti Knight"s Cross ti Iron Cross ken nabalitokan a bulong ti roble, kampilan ken diamante.
  Nagturong ni Albina nga inusarna ti eskarlata nga utongna. Naminsan a pinutedna ti sangadosena nga eroplano ti Japan ket nagkullayaw:
  - Para iti barukongko!
  Ket inladawanna ti bagina iti takiag ti nangisit a mannakigubat.
  Nagsipa ni Alvina babaen kadagiti awan kawesna a ramay ti sakana, dinadaelna ti sangadosena nga eroplano ti Hapon ken nagkidem:
  - Para kadagiti dadakkel a balligi!
  Nalablaban ken napintas unay dagiti babbalasitang nga Aleman. Ay-ayatenda unay dagiti lallaki nga addaan iti nangisit a kudil, ken kanayon a nakasagana dagiti dilada a mangpasileng iti ebony a kinaperpekto dagiti lallaki.
  Ni Albina, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinanogna manen dagiti samurai ket pinaltoganna dagiti eroplanoda.
  Ket nagkullayaw:
  - Siak ni Superman!
  Inpigket ni Alvina ti utongna a strawberry, nagpukan iti masa dagiti eroplano ti Hapon sa nagkigtot:
  - Siak ti space vixen!
  Makilaban unay ti balasitang ken aktibo iti hypersexuality-na.
  Dagiti pudno nga Aryan ket basta super! Ket iti pangkaaduan, kasta a kinapintas ti kangatuan a klase!
  Dagiti tropa ti Alemania ken Soviet, a mangparmek iti kabusor, ket umab-abante iti ballasiw ti China.
  Bayat ti panangraut iti Singapore, naisangsangayan dagiti mannakigubat ti airborne division ken ti Barracuda barefoot girls" unit. Dagiti babbalasitang, a nangiwarsi kadagiti lamolamo a mugingda kadagiti pugon ti agburburek a tropikal a tudo, bimtakda kadagiti nasarikedkedan a posision dagiti Hapones ket binayonenda ida.
  Dagitoy dagiti makilablaban a kinapintas.
  Nagkintayeg ti Japan gapu kadagiti makarumek a danog ti kasta nga agresibo a team.
  Idi otonio ti 1954, kaaduan a paset ti Tsina ket tiniliw dagiti pannakabalin ti Axis. Ket nagbalin a nakapatpateg a narikrikut ti kasasaad para iti Daga ti Agsilsilnag nga Init.
  Kinuna ni Hitler:
  - Dua a tumatayab ti saan a makatunos iti maysa a kueba!
  Ket pinaputok dagiti mannakigubat a da Albina ken Alvina ti uppat a ribu nga eroplano. Nangpataud ti Japan kadagiti nalaka ngem nababa ti kalidadna nga eroplano iti adu unay, isu a kombeniente unay ti agkolekta kadagiti kuenta.
  Ni Albina, babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinutedna ti sabali pay a samurai sa nagkidem:
  - Daytoy ti nakaskasdaaw a lubongtayo!
  Ni Alvina, babaen ti tulong ti eskarlata nga utong, dinadaelna ti sibubukel a dosena a kotse dagiti Hapones ket nagkigtot:
  - Gloria iti panawen ti komunismo iti intero nga uniberso!
  Nasdaaw ni Albina, nga agus-usar met iti utong ti strawberry ken nangtukkol iti samurai, ket nagpukkaw:
  -Komunismo kadi ti pagsasaritaanyo?
  Kinuna ni Alvina, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ken nangputed iti sangadosena nga eroplano ti Hapones:
  - Ti baro nga urnos dagiti Aryan ket komunismo!
  Bimtak dagiti babbalasitang a nagkatawa... Para iti maikapat a ribu nga eroplano napadayawanda iti Diamond Star of the Knight"s Cross of the Iron Cross babaen kadagiti platinum oak leaf swords ken diamante. Nga uray nangato unay a pammadayaw ket rekord para kadagiti kinapintas.
  Dagitoy dagiti babbalasitang a rumbeng a kitaem...
  Nupay kasta, saan a nababbaba da Anastasia Vedmakova ken Akulina Sokolovskaya ken nalab-awanda ti bilang dagiti lima gasut a natinnag nga eroplano.
  Ket nakaawatda kadagiti baro, nangato unay a premio, ken nakaurnongda iti intero a koleksion dagiti bituen para iti bagbagida.
  Puntiria ni Anastasia ti armasna babaen kadagiti awan kawesna a sakana ket tukkolenna ti kabusor, a putdenna ti kabusor ken agkigtot:
  - Para iti komunismo iti intero a planeta!
  Ni Akulina, a mangputed iti kabusor babaen ti panangiprentana iti eskarlata nga utong, agresibo nga agkigtot:
  - Uray dagiti ubbing ammodakami!
  No kalam-ekna, napukaw ti Japan ti gistay amin a koloniana, ket ti pannakidangadang immakar iti mismo nga ina a pagilian.
  Dimtengen ti tawen 1955, a narungsot dagiti gubat ken awan ti makita a panungpalan wenno igid.
  Sumuko ti Japan, in-inut ngem sigurado. Ket in-inut a maabak iti gubat.
  Ngem desperado ken naulpit ti pannakidangadang dagiti samurai.
  Naglugan ni Alenka ken dagiti tripulantena iti IS-11 experimental tank. Daytoy a lugan ket addaan iti 130 mm a paltog ken addaan kadagiti solido a riles iti baba.
  Paltogan ni Alenka babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, burakenna ti kabusor, ken agngarngaretnget:
  - Gloria iti komunismo nga addaan iti lamolamo a muging dagiti babbalasitang!
  Nagpaputok met ni Anyuta babaen ti tulong ti eskarlata nga utongna, a nangipigket kadagiti gatilio ti siam a machine gun sa nagpukkaw:
  - Dakami a babbalasitang ket nalamiis unay!
  Nagkabil met ni Alla babaen ti panangusar kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a nangrakrak iti kabusor ken nagngaretnget:
  - Umayka, adayo iti tornilio!
  Nagkantot ni Maria, nga inusarna ti lamolamo a mugingna. Tinukkolna ti kabusor ket nagkullayaw, nga inbukbokna dagiti ngipenna:
  - Para kadagiti baro a gapuanan!
  Naburak ni Marusya babaen ti tulong ti utong ti strawberry, a nangraut kadagiti kabusor babaen ti makapapatay a panangiggem ken nagkigtot:
  - Para kadagiti dadakkel ti komunismo!
  Nagputok manen ni Alenka ket nagngaretnget:
  - Tapno matay ti kolektibo a presidente ti mannalon ken diktador a gypsy a ni Sashka!
  Ket saplitnanto ti lamolamo a sakana iti kabal.
  Kasta ti panaglalangen dagiti babbalasitang, nagsayaat laeng dayta. Kaaduanna a nakaskasdaawda a mannakigubat ti klase.
  Adtoy ti panagkantada iti koro:
  Saan, saan nga agkupas ti nasiput, .
  Ti langa ti falcon, agila...
  Nalawag ti timek dagiti umili - .
  Ti arasaas ket rumeken ti uleg!
  
  Agbibiag ni Stalin iti pusok
  Tapno ditay ammo ti liday...
  Naluktan ti ruangan nga agturong iti law-ang - .
  Nagsilnag dagiti bituen iti ngatuenmi!
  
  Mamatiak a makariing ti intero a lubong, .
  Addanto agpatingga ti pasismo...
  Ket agsilnagto ti Init - .
  Ti dalan a mangsilnag iti komunismo!
  Makilablaban met ni Elizabeth babaen ti tangkena a T-54, ti kasta a makilablaban a mangkukulam a balasitang.
  Ket dagiti napintas a kotse dagiti Hapones ket matumba gapu kadagiti awan kawesda a sakada.
  Pinduten ni Elizabeth ti joystick button babaen ti eskarlata nga utongna sa nagkigtot:
  - Gloria kadagiti kapanunotan ti komunismo ti Soviet!
  Ket anian nga agkatawa daytoy a kinapintas! Ket agsilnagto kadagiti kasla perlas a ngipen.
  Innala ni Ekaterina ket intudona met babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana sa nagkidem:
  - Iti balligi dagiti imortal nga ideya ti komunismo, .
  Makitatayo ti masakbayan ti pagiliantayo...
  Sinaplit ni Elena ti kalabanna babaen ti ruby nipple-na ket inbukbokna dagiti ngipenna, nga agkigtot:
  - Ket iti nalabaga a bandera ti Amatayo, .
  Kanayon nga agbalintayo a di managimbubukodan a matalek!
  Sinipa ni Efrasia ti lamolamo a mugingna sa nagsisilpo:
  - Hail Fatherland, ti nawayatayo, .
  Panaggayyem dagiti tattao, suporta iti agnanayon!
  Ket amin a babbalasitang, nga agus-usar kadagiti lamolamo a ramay ti sakada, nagkantada iti koro:
  - Nainkalintegan a bileg, ti pagayatan dagiti umili, .
  Ngamin, ti simple a tao itakderanna ti panagkaykaysa!
  Dagiti babbai a mannakigubat, masapul a kunaen, ket mailasin babaen ti di kapapati nga agresion iti pannakigubat.
  Ket ditoy a makilablaban ni Gerda...
  Kasla super tank ti "Panther"-6-na, a mangpisipisi kadagiti posision ti samurai.
  Agpaltog ni Gerda babaen ti tulong ti eskarlata nga utong, a pindutenna ti buton ti joystick ket agngarngaretnget:
  - Para iti lubong dagiti Aryan!
  Agsapsaplit met ni Charlotte, nga usarenna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangpisang iti masa dagiti Hapones ken ag-blather:
  - Para kadagiti dadakkel a beddeng!
  Aglalaban met da Christina ken Magda. Nalabes ti panaglalaban dagiti babbalasitang, ken napintas unay, dandani lamolamo ti nakabikini.
  Pinaputok ni Christina babaen ti ruby nipple-na, dinadaelna ti tangke ti Japanese Hirohito-4 ket nagkullayaw:
  - Gloria iti pagiliak!
  Nagsipa met ni Magda, nga inusarna dagiti lamolamo a ramay ti sakana, dinadaelna ti samurai howitzer sa nag-blather:
  - Gloria kadagiti naindaklan a gapuanan!
  Dagitoy a babbalasitang ti kangatuan a klase!
  Natnag ti Tokyo idi ngudo ti Marso. Ket idi Abril 20, 1955, simmuko ti Japan ket iti kasta nagpatingga ti dakkel a gubat.
  Nasurok ti lima ribu nga eroplano a natinnag ti balasang a da Albina ken Alvina. Ket gapu iti daytoy nakaawatda iti naisangsangayan a pammadayaw: ti Dakkel a Diamante a Bituen ti Krus ti Kabalyero ti Landok a Krus nga addaan kadagiti pirak a bulong ti roble ken kampilan a diamante.
  Saan pay a nalpas ti gubat. Naglemmeng laeng iti apagbiit. Ngem pinarmek ni Hitler ti dandani intero a lubong.
  Inawat manen ni Beria ti abagatan a Sakhalin, ti rangkis ti Kuril, ken Manchuria agraman ti Port Arthur.
  Nagbalin ti USSR a napigsa a pagilian a mangdildilpat kadagiti sugatna. Iti sumagmamano a tiempo, pinarmek ti Nazi nga Alemania ti dadduma a pagilian, a nanglapped iti bassit a panagresistirda.
  Nagpaut ti gubat agingga iti pannakadadael ken panangdominar iti lubong. Ngem dumakdakkel ti sabali pay a sangalubongan a komprontasion.
  Kabayatanna, agtataripnong dagiti ulep iti rabaw ti USSR. Ket idi 1959, iti maikapitopulo a kasangayna, inkeddeng ni Adolf Hitler a rauten ti Soviet Russia, a nagturay ni Beria. Ti Fuhrer ket addaan iti dandani intero a lubong iti dasigna.
  Ngem nagbalin ti USSR a napigsa, industrial a pannakabalin. Isu a nakasarakak iti maysa a sarukod iti maysa a bato.
  Agpada nga addaan dagiti pagilian kadagiti nuklear nga igam, ngem nakaaramid da Gerda ken Albina iti generator a ti radiasion ti nangsaklaw iti intero a planeta a Daga, isu nga imposible ti panangusar iti daytoy a kita ti panangdadael.
  Ket inkeddeng ni Hitler a sakupen ti maudi a soberano a pannakabalin iti lubong. Ti beddeng iti laud ket nagtaray iti Dnieper, ken kalpasanna ti Belarus ken dagiti estado ti Baltiko iti sidong dagiti Aleman. Nabalinan dagiti Nazi a tinaginayon ti Crimea. Malaksid no ti USSR ket nangabang ti base para iti Black Sea Fleet idiay Sevastopol.
  Malaksid iti nabati a teritorio, ti Rusia ket nangiraman ti paset ti Tsina - Manchuria. Isu a ti populasion ti USSR, a sadiay ti aktibo unay a pagalagadan ket nasurot a mangparegta iti kaadu ti pannakayanak ken ti poligamia ket pinagbalin a legal babaen ti komunista, ateistiko a rehimen, ket nalab-awannan dagiti bilang sakbay ti gubat idi 1941, iti laksid uray dagiti pannakapukaw ti teritorio, ken immadu iti tallo porsiento iti kada tawen.
  Imparit ni Beria agpadpada ti aborsion ken kontraseptibo. Ket nangipaulog iti naatap a buis kadagiti pamilia nga addaan iti nakurang nga uppat nga annak.
  Sigun iti plano ken panangusar kadagiti pamay-an ti sarukod, napartak a rimmang-ay ti USSR, ket immadu ti pannakabalinna iti militar.
  Ni Hitler, a makarikna iti mabalin a pangta, gapu ta nalpasna nga inummong ti lubong iti maymaysa a Third Reich, inkeddengna nga irugi ti maudi a gubatna iti daytoy a planeta.
  Ti ngay naudi a gubat? Awanen ti nabati a parmeken ditoy Daga. Makatawen ti napalabas, nagtayab dagiti Aleman iti bulan, ket linuktan ti panawen ti panagsaknap ti law-ang. Ngem agbiag ngata ni Hitler tapno makitana ti panawen ti Star Wars ken ti pannakaparmek dagiti galaksi? Iti laksid ti nasalun-at nga estilo ti panagbiag, vegetarian diet, regular nga ehersisio ken dosis a pisikal nga aktibidad, nalawag a lumakay ti Fuhrer. Pimmigsa dagiti kalbo a paset ti ulom, umab-abutan ti buokmo, ken kasla nabannogka. Nupay ikagkagumaan ti Fuhrer ti agrag-o.
  Nupay kasta, rumbeng a maileppasmo ti maudi a misionmo ket parmekem ti USSR. Ket uray no matay ti Fuhrer, maaddaanto iti agarup sangaribu nga annak a lallaki a nagun-od babaen ti natural nga insemination. Ket maysa kadakuada ti mabigbigan a kas ti kasayaatan, ti kabaelan ken mangala iti trono ti kadakkelan a diktador iti pakasaritaan ti planeta a Daga.
  Uray kaskasano, napeggad unay ti pannakataktak, ket nupay saan nga epektibo dagiti nuklear nga igam, nangipuruak ni Hitler iti nasurok a limapulo a milion a soldado iti USSR iti umuna laeng nga eskalon. Dakkel met ti bilang dagiti tangke, eroplano, ken agtaytayab a disko. Ket daytoy ket dakkel unay a pannakabalin.
  Intultuloy ti USSR a moderno dagiti armas. Nagparang ti tangke a T-64, nadagdagsen ken addaan iti nabileg a 125-mm a paltog, a makabael a sumrek kadagiti sukog-piramid a lugan nga Aleman nga addaan kadagiti dutdot a shell. Pudno, nangrugi pay laeng a simrek ti T-64 iti produksion. Ti kangrunaan a tangke ket isu pay laeng ti T-54, a saan nga umdas ti kapigsana maibusor kadagiti modelo ti Alemania. Daytoy met ti maysa kadagiti rason no apay a nagdardaras ni Hitler iti agresion maibusor iti Russia.
  Saan a nakatiliw ti IS-11... Ti IS-12 ket pinarsua ti makina nga addaan iti 203 mm a kanyon, ngem nagbalin a nangina unay, nadagsen, ken dakkel. Ti IS-15 ket maysa a kompromiso nga addaan iti 152mm, atiddog ti barilesna a paltog. Daytoy a lugan ket umasping iti napadakkel a T-64 ken nangrugi met laeng a napan iti produksion.
  Ti Aleman a kangrunaan a tangke a "Panther" 6 ket piramidal ti sukog, ken daytoy ket bassit a moderno iti "Panther" 7, a nangipangato ti kalibre ti paltog aginggana iti 88 mm tapno mangpataud ti ad-adu a pannakadadael. Ket ti makina ket naikabil nga addaan iti napigpigsa a 3000 a kabalio, a mangted iti dakkel a kapartak ken kinamaniobra bayat a mataginayon ti dagsen a limapulo a tonelada, ken mangpasayaat iti kalidad ti kabal.
  Uray ti kabarbaro a Soviet T-64 ket madlaw a nababbaba ngem ti Aleman iti panagmaneho ken panangsalaknib met kadagiti sikigan ken muging. Ngem ti T-64 ket uray la makastrek iti maysa nga Aleman, nupay manipud iti ababa a distansia.
  Iti langit, napigpigsa met dagiti Aleman agpadpada iti kaadu ken kalidad dagiti makina. Ngem pulos a di nakaaramid ti USSR kadagiti bukodna a diskette. Ket dagiti Aleman nangikabilda kadagiti thermal ray, kas kadagiti laser, kadagiti disk ni Belonzi, ket ad-adda nga epektibo ti panagputokda.
  Ket nagtayab dagiti Nazi kadagiti disko iti kapartak a sangapulo a kapartak ti uni. Ket daytoy ket talaga a colossal. Kastoy ti kapigsa ti buyot ti Third Reich.
  Ket addaanda kadagiti tangke iti uneg ti daga. Ken adu pay ti nalamiis a banag. Iti ababa a pannao, dandani awan ti gundaway ni Beria.
  Ngem dakkel ti pannakabalin ti depensa dagiti tropa ti Soviet. Ket nangrugi ti panangraut babaen ti panangraut iti tangatang. Saan a patas dagiti puersa ken rumeken dagiti Aleman dagiti siudad ti Soviet. Sangapulo a ribu ti umakar iti ballasiw ti Russia ket alaenda ti Smolensk.
   Nagdesision ni Natasha:
  - Masapul a pilitentayo ni Hitler ken ti gangna a mangikkat kadagiti tropa manipud iti USSR ken mangwayawaya kadagiti natiliw nga ubbing!
  Immanamong ni Playful Zoya iti daytoy:
  - Siempre rumbeng nga aramidem! Ket isalakan dagiti kapuonanyo manipud iti pasismo!
  Napaliiw ni Augustine, a nangtimbre kadagiti lamolamo a sakana:
  - Aramidenmi daytoy, nga awan ti aniaman a panagduadua!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Svetlana:
  - Adda amin a pamay-antayo para iti daytoy!
  Said, done, ket dagiti uppat a mannakigubat rautenda dagiti pasista a bunggoy.
  Dagiti mannakigubat manipud Ruso a siglo ti Dios ken dagiti mutant a mangkukulam ket nakiranget manen kadagiti Nazi idi maikaduapulo.
  Adu ti soldado ti pasista a kayumanggi nga imperio. Agayusda a kasla awan patinggana a karayan.
  Siempre, inkarigatan unay dagiti uppat a babbalasitang a dadaelen dagiti tangke ken eroplano ti Wehrmacht. Manipud pay idi damo, inrumekda ida babaen kadagiti ima ken sakada, a naabbungotan iti maysa a tay-ak ti puersa. Ngem...
  Kasla rimmuar iti daga, nagparang da Oleg Rybachenko ken ti inaudi nga anak ni Natasha a ni Margarita Korshunova.
  Inarakupda dagiti lightsaber-da ket nagkargada kadagiti nanobot. Nagsaganakami a mangdadael kadagiti kagurgura a pasista. Isu a nagbalin nga innem dagiti uppat.
  Napaliiw ni Natasha Korshunova, a mangiklik kadagiti ramay ti ramay ti lamolamo, nakiskil a sakana:
  - Kasta kadi? Bueno, gasattayo a ditay" maparmek dayta iti sabali a pamay-an!
  Ti agresibo a nabalitokan ti buokna a ni Zoya, nga agtultuloy a mangrumek kadagiti Aleman, lohikal a kinunana:
  - Naparpartak nga aramidenmi dayta! Naparpartak, isalakantayo ti USSR!
  Maysa a di nakasapatos nga ubing a lalaki a saan a natataengan ngem sangapulo ket dua a kasla ni Oleg Rybachenko, a mangputed kadagiti Nazi babaen kadagiti kampilan, agpadpada nga infanteria ken tangke, ti nagngaretnget:
  - Saankami a pulos a sumuko!
  Ket nagtayab ti natadem a disk manipud iti lamolamo a saka ti ubing, a nangputed iti tallo a pasista nga eroplano a maminsan!
  Ni Margarita Korshunova, nga agsilsilnag kadagiti lamolamo a mugingna, a mangdaddadael kadagiti kalabanna, agpadpada dagiti tangke ken infanteria, inukradna dagiti ngipenna ket nagmuregreg:
  - Adda lugar ditoy lubong para kadagiti bannuar nga aramid!
  Ket dagiti makasabidong a dagum a naiwaras manipud kadagiti lamolamo a saka ti balasitang, a nangdungpar kadagiti Nazi ken dagiti eroplano ken tangkeda.
  Inwaras met ni Natasha Korshunova dagiti lamolamo a ramay ti sakana, a mammapatay ken nagung-ungor:
  - Ditayto pulos malipatan ken pulos a ditayto mamakawan.
  Ket limmasat dagiti lightsaber-na kadagiti pasista iti gilingan. Kalpasanna, dagiti blaster ti nangputed kadagiti tangke, a nangputed kadagiti torre. Naala met dagiti eroplano.
  Nagkidem ni Agustin a nalabaga ti buokna, a mangputed kadagiti kabusor:
  - Para iti baro nga order!
  Ket ad-adu pay a dagum ti naiwaras manipud kadagiti awan kawesna a sakana. Ket agpadpada kadagiti mata ken iti karabukob dagiti soldado ken eroplano a Nazi.
  Wen, nalawag a magagaran ken agbalin a narungsot dagiti mannakigubat.
  Nagkidem ni Cool Zoya, a mangputed kadagiti puraw ken kayumanggi a soldado ken tangke nga addaan kadagiti eroplano:
  - Ti landok a pagayatanmi!
  Ket agtayab ti baro, mammapatay a sagut manipud kadagiti lamolamo a sakana. Ket matnag dagiti tangke ken puraw a mannakigubat, ket mauram dagiti ipus dagiti eroplano.
  Tadtaden ni Svetlana Snow White ti miller, kasla kimat dagiti kampilanna.
  Agtinnag dagiti Nazi a kasla naputed a bunton.
  Mangipuruak ti balasitang kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a sakana, paltogan dagiti eroplano ti kabusor ken agkigtot:
  - Ti imperio ti law-ang ti tao ket mangabak para ken ni Ina Russia!
  Umabante ni Oleg Rybachenko maibusor kadagiti Nazi. Terminator boy ti mangputed kadagiti kayumanggi a tropa.
  Ket maigiddato iti dayta, dagiti ramay ti saka dagiti lamolamo a saka ti ubing a lalaki mangibellengda kadagiti dagum nga addaan sabidong, mangpisang kadagiti puon ken paltoganda dagiti eroplano.
  Agngaretnget ti ubing:
  - Gloria iti Masanguanan a Rus'!
  Ket bayat nga aggaraw, putdenna ti ulo ken muging ti tunggal maysa, ken maigiddato iti dayta dagiti torreta ti tangke.
  Dadaelen met ti terminator girl a ni Margarita dagiti kalaban, eroplano ken tangke.
  Agkidem lattan dagiti lamolamo a sakana. Adu ti matmatay dagiti Nazi. Ipukkaw ti mannakigubat:
  - Kadagiti baro a beddeng!
  Ket kalpasanna alaen ti balasang ket i-slash-na...
  Maysa a masa dagiti bangkay dagiti pasista a soldado.
  Ngem ni Natasha Korshunova ti adda iti opensiba. Tadtadenna dagiti Nazi agraman dagiti tangke ken eroplano ket kantaenna:
  - Naindaklan ken naraniag ni Rus', .
  Karkarna unay a balasangak!
  Ket agtayab dagiti disc manipud kadagiti lamolamo a sakana. Siasino ti nangputed iti karabukob dagiti pasista. Wen, balasang daytoy a mangrebba kadagiti tangke.
  Ni Zoya Angelskaya ti adda iti opensiba. Tadtadenna dagiti kayumanggi a soldado babaen ti dua nga imana. Tupra manipud iti tubo. Ket mangipuruak kadagiti makapapatay a dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana - paltogan dagiti tangke ken eroplano.
  Ket maigiddato iti dayta, agkanta iti bagina:
  - Eh, bassit a club, mapantayo!
  Eh, ti paboritok ket aramidenna!
  Agpukpukkaw ni Augustine, a mangputed kadagiti Nazi babaen kadagiti kampilan a laser ken mangikisap kadagiti kayumanggi a soldado, agraman dagiti tangke:
  - Amin ket shaggy ken iti kudil ti animal, .
  Rinautna dagiti riot police babaen ti maysa a gayang!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ipatayabna ti maysa a banag iti kabusor a mangpapatay iti elepante, ken ad-adda pay a mangpapatay iti tangke.
  Ket kalpasanna agkidem:
  - Dagiti Wolfhounds! Duapulo ket dua a siglo!
  Svetlana Snow White iti opensiba. Tadtaden, pirgisenna dagiti Nazi. Buyogen dagiti awan sakana ilansana kadakuada dagiti sagut ti ipapatay.
  Ipatarayna ti gilingan babaen kadagiti kampilan.
  Naduprakna ti adu a soldado, agraman dagiti tangke ken eroplano, ken nagikkis:
  - Dakkel a balligi ti umay!
  Ket manen ti balasang ket adda iti wild motion.
  Ket dagiti lamolamo a sakana mangilansa kadagiti makapapatay a dagum, a mangdadael kadagiti tangke ken eroplano.
  Naglugan ni Oleg Rybachenko. Nag-somersault ti ubing. Adu ti pinutedna a Nazi iti maysa a panagluksaw.
  Nangipuruak kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a pinaltoganna dagiti tangke ken eroplano, ken naggurgura:
  - Gloria iti napintas a turedko!
  Ket manen ti ubing ket adda iti gubat.
  Cool girl Margarita Korshunova ti mapan iti opensiba. Shreds amin a kabusor nga agsasaruno. Nalamiis dagiti kampilanna ngem dagiti tadem ti gilingan. Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka ti mangipuruak kadagiti regalo ti ipapatay, uram dagiti tangke ken eroplano.
  Maysa a balasitang iti naatap a panangraut. Ikisapna dagiti kayumanggi a mannakigubat nga awan ti seremonia.
  Ket agluksaw dayta sagpaminsan ken mabalitokan!
  Ket agtayab dagiti sagut ti pannakadadael manipud kenkuana.
  Ket agtinnag a natay dagiti Nazi. Ket naurnong dagiti sibubukel a bunton ti bangkay.
  Agresibo nga agkigtot ni Margarita:
  - Maysaak nga Americano a cowboy!
  Ket manen naitapuak ti dagum kadagiti awan kawesna a sakana.
  Ket kalpasanna sabali pay a dosena a dagum!
  Nalamiis met unay ti panagatake ni Natashka Korshunova.
  Ket mangipuruak babaen kadagiti awan kawesna a sakana, ken agtupra manipud iti tubo, a mangtukkol kadagiti tangke ken eroplano.
  Ket agpukpukkaw iti tuktok ti barana:
  - Siak ti agkir-in nga ipapatay! Ti laeng aramidem ket matayka!
  Ket manen ti kinapintas ket aggargaraw.
  Bagyo ni Zoya Angelskaya ti blokeo dagiti bangkay dagiti Nazi. Ket kasta met manipud kadagiti lamolamo a sakana agtayab dagiti boomerang ti pannakadadael.
  Ket agtultuloy a matnag ken matnag dagiti kayumanggi a mannakigubat, agraman dagiti tangke ken eroplano.
  Ipukkaw ti balasang a ni Zoya:
  - Barefoot girl, parmekennaka!
  Ket sangadosena a dagum ti agtayab manipud iti lamolamo a muging ti balasang. Nga agderetso iti karabukob dagiti Nazi.
  Kalpasanna, matnagda a natay.
  Wenno imbes ketdi, naan-anay a natay, iti lugar nga addaan kadagiti tangke ken eroplano.
  Augustine iti opensiba. Dadaelen dagiti kayumanggi a tropa. Dua nga ima ti awit dagiti kampilanna. Ket isu ket kasta a nakaskasdaaw a mannakigubat.
  Maysa a bagyo ti mangsapsaplit kadagiti pasista a tropa - matnag dagiti eroplano ken tangke.
  Agngaretnget ti maysa a balasitang a nalabaga ti buokna:
  - Nailemmeng ti masakbayan! Ngem agballiginto dayta!
  Ket iti panangraut, maysa a kinapintas nga umap-apuy ti buokna.
  Ni Augustine, iti naatap nga ekstasia dagiti tagtagainep, mangibaon iti pulsar nga addaan iti lamolamo a mugingna ket agngarngaretnget:
  - Dagiti didiosen ti gubat ti mangpisang iti amin!
  Ket ti mannakigubat ket adda iti opensiba.
  Ket dagiti lamolamo a sakana mangipuruakda iti adu a natadem, makasabidong a dagum a mangpaltog kadagiti eroplano ken mangtubtubngar iti kabal dagiti tangke.
  Svetlana Snow White iti gubat. Ket kasta ti kinaraniag ken mannakilaban. Dagiti lamolamo a sakana ti mangibelleng iti nakaad-adu a mammapatay a banag. Saan a tao, no di ket ipapatay nga addaan iti blonde a buok.
  Ngem no agrupsa, dikay" mapasardeng.
  Ni Svetlana Ni Snow White agkanta:
  - Saanto a diro ti biag, .
  Isu a lumlumtaw iti nagtimbukel a sala!
  Matungpal koma ti arapaapmo - .
  Ti kinapintas pagbalinenna ti tao nga adipen!
  Ket ad-adda a makapungtot ti panaggaraw ti awan sapatosna a balasitang. Ken umad-adu dagiti nadadael a tangke ken eroplano.
  Naparpartak ti opensiba ni Oleg Rybachenko. Kabilen ti ubing dagiti Nazi.
  Dagiti lamolamo a sakana ket mangipuruak kadagiti natadem a dagum - a mangpisang kadagiti tangke ken eroplano.
  Agkidem ti agtutubo a mannakigubat:
  - Ti nauyong nga imperio ket bingayenna ti amin!
  Ket manen aggargaraw ti ubing.
  Ni Margarita ket maysa a wild schoolgirl ken total terminator iti aktibidadna. Ket irikepkepna dagiti kabusor.
  Isu a nangilansa iti gisantes nga addaan kadagiti eksplosibo babaen ti lamolamo a sakana. Bumtak dayta ket dagus a mangipuruak iti sangagasut a Nazi ken sangapulo a tangke.
  Ipukkaw ti balasang:
  - Dumtengto latta ti balligi kadatayo!
  Ket tarayenna ti gilingan babaen kadagiti kampilan - dagiti bariles ti tangke ket agtayab iti nadumaduma a direksion.
  Pinapartak ni Natasha Korshunova ti panaggarawna. Putden ti balasang dagiti kayumanggi a mannakigubat. Ket maigiddato iti dayta ipukkawna:
  - Balligi ti agur-uray iti Imperio ti Russia.
  Ket ikisaptayo dagiti Nazi iti naparpartak a kapartak, agraman dagiti tangke ken eroplano.
  Ni Natasha Korshunova ket maysa a sibong ti Terminator.
  Saanna a panunoten ti agsardeng ken agbannayat, ket mapaltogan dagiti tangke ken eroplano.
  Ni Zoya Angelskaya ti adda iti opensiba. Kasla mangputed dagiti kampilanna iti karne ken metal nga ensalada. Agpukpukkaw ti balasitang iti tuktok ti barana:
  - Ti pannakaisalakantayo ket adda iti puersa!
  Ket dagiti lamolamo a ramay ti saka ti mangipuruak met kadagita a dagum.
  Ket adu a tattao a natukkol ti karabukobda, bunton ti bangkay, kasta met dagiti naburak a tangke ken natinnag nga eroplano a naiparabaw iti aglawlaw.
  Nauyong a balasang ni Augustine. Ket dadaelenna ti amin a kasla robot a naaramid iti hyperplasma.
  Ginasut a Nazi ken adu a tangke ken eroplano ti dinadaelna. Ngem pumigpigsa ti amin. Ket agngaretnget met ti mannakigubat.
  - Diak unay maparmek! Ti kalalamiisan a banag iti lubong!
  Ket manen ti kinapintas ket adda iti atake.
  Ket manipud kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, agtayab a rummuar ti gisantes. Ket tallo gasut a Nazi ken sangadosena a tangke ti nasinasina gapu iti nabileg a panagbettak.
  Ni Augustine, nga agay-ayam kadagiti piskel ti tianna ken mangyugyugyog kadagiti susona kadagiti eskarlata nga utong, inkantana:
  -Saanmo a maitured a sakupen ti dagatayo!
  Adda met ni Svetlana Snow White iti opensiba. Ket saannaka nga ikkan iti uray maysa nga onsa a panaginana. Wild terminator nga balasang.
  Ket putdenna dagiti kabusor ken ikisapna dagiti Nazi. Ket ti maysa a masa dagiti kayumanggi a mannakigubat ket natnagdan iti kanal ken iti igid dagiti kalsada, agraman dagiti naburak a tangke ken eroplano.
  Nag-wild dagiti innem. Narungsot a dangadang dayta.
  Nagsubli ti aksion ni Karate kid Oleg Rybachenko. Ket umabante, nga iwagaywayna ti agpada a kampilan. Ket ti terminator boy ti mangtarawidwid iti gilingan. Matnag dagiti napapatay a Nazi.
  Masa dagiti bangkay. Sibubukel a bantay dagiti nadara a bangkay, maysa a bunggoy dagiti nadadael a kotse ken eroplano.
  Malagip ti ubing nga imbentor ti naatap nga estratehia. Saan a naglalaok met dagiti kabalio ken tattao.
  Agkigtot ti mammapatay iti ubing a ni Oleg Rybachenko:
  - Asi pay manipud iti panunot!
  Ket addanto tonelada a kuarta!
  Ket ni Terminator Boy iti baro a movimiento. Ket mangala ti awan kawesna a sakana ket ipuruakna dayta.
  Nagngaretnget ti boy genius:
  - Master class ken Adidas!
  Nagbalin a talaga a nalamiis a pabuya. Ken mano a Nazi ti napapatay? Ket pinapatayda ti kaaduan a bilang dagiti kadakkelan a kayumanggi a mannakigubat, agraman dagiti tangke ken eroplano.
  Adda met iti gubat ti barefoot girl a ni Margarita. Dadaelenna dagiti buyot ti cinnamon ken asero ken agngarngaretnget:
  - Dakkel a shock regiment! Iturturongmi ti amin iti lungon!
  Ket dagiti kampilanna ti nangputed kadagiti Nazi. Narbek ti masa dagiti kayumanggi a mannakigubat. Ket kaduada dagiti tangke ken eroplano.
  Nagngaretnget ti balasang:
  - Nalamiis pay ngem ti panther! Paneknekam a sika ti kasayaatan!
  Ket ti gisantes nga addaan iti nabileg nga eksplosibo ket agtayab a rummuar manipud iti lamolamo a muging ti balasitang.
  Ket kabilennanto ti kabusor.
  Ket alaenna ken dadaelenna ti sumagmamano kadagiti kabusor, tangke, ken uray dagiti eroplano.
  Ket ni Natasha Korshunova ti addaan iti autoridad. Ket kabilenna dagiti kalabanna, ket dina mapaay ti asinoman.
  Mano a Nazi ti napapatayen agraman dagiti tangke ken eroplano.
  Ket natadem unay dagiti ngipenna. Ket kasta unay ti safiro dagiti mata. Daytoy a balasang ti kangrunaan a berdugo. Nupay berdugo amin a kakaduana!
  Ipukkaw ni Natasha Korshunova:
  - Nauyongak! Adda multa para kenka! Saanmo nga alaen uray maysa a ruble!
  Ket manen ti balasitang ket mangpapatayto iti adu a Nazi babaen kadagiti kampilan.
  Aggargaraw ni Zoya Angelskaya ken adu ti naputedna a kayumanggi a mannakigubat.
  Ket dagiti lamolamo a saka ti mangipuruak kadagiti dagum. Tunggal dagum patayenna ti sumagmamano a Nazi wenno paltogan ti eroplano babaen ti tangke. Talaga a napintas dagitoy a babbalasitang.
  Umabante ni Augustine ket duprakenna dagiti kalabanna. Ket maigiddato iti dayta dina malipatan ti agpukkaw:
  - Dika makalisi iti lungon!
  Ket alaen ti balasang dagiti ngipenna ket ibukbokna!
  Ket kasta a nalabaga ti buokna... Agtaytayab ti buokna iti angin a kasla proletariano a bandera.
  Ket literal nga agtaud ti amin iti pungtot.
  Svetlana Snow White nga aggargaraw. Ditoy a naputedko ti adu a bungo ken torreta ti tangke. Maysa a mannakigubat a mangibukbok kadagiti ngipenna.
  Ipakitana ti dila. Ket kalpasanna agtupra manipud iti tubo - mangpaltog kadagiti eroplano. Kalpasanna, agdung-aw:
  - Nataykayto a lallaki!
  Ket manen, agtayab dagiti makapapatay a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana, a mangdungpar iti infanteria ken eroplano.
  Agluksaw ken agluksaw ni Oleg Rybachenko.
  Maysa a di nakasapatos nga ubing a lalaki ti mangiparuar iti sangabukel a dagum, mangtukkol kadagiti tangke, ken agkanta:
  - Mapantayo ag-hike, manglukat iti dakkel nga account!
  Ti agtutubo a mannakigubat ket adda iti kasayaatan a kasasaadna.
  Isu ket medyo sumagmamano a tawenen, amin ket adda kadagiti adbentura a kaduana ni Natasha ken ti kompaniana, ngem kasla ubing. Napigsa laeng ken masel unay.
  Inkanta ni Oleg Rybachenko:
  - Uray no saan a sumurot ti ay-ayam kadagiti pagannurotan, labsantayo ti fraternity!
  Ket manen, nagtayab dagiti makapapatay ken makasair a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana. Agpada a para kadagiti eroplano ken tangke.
  Agsilsilnag ti lamolamo, nagtimbukel a mugingna, nagkanta ni Margarita Korshunova buyogen ti ragsak:
  - Awan ti imposible! Mamatiak nga addanto parbangon ti wayawaya!
  Inwaras manen ti balasitang ti makapapatay a kaskada dagiti dagum kadagiti Nazi ken kadagiti tangke ken eroplanoda, ket intuloyna:
  - Pumanaw ti sipnget! Agsabong dagiti rosas ti Mayo!
  Ket apaman a nangipuruak ti mannakigubat iti gisantes babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, sangaribu a Nazi ti dagus a nagtayab iti tangatang. Wen, marunaw ti buyot ti kayumanggi, impierno nga imperio iti mismo a sanguanan dagiti matatayo.
  Natasha Korshunova iti gubat. Agluksaw a kasla kobra. Pumpuyotan dagiti kabusor. Ket kasta unay ti matay a Nazi ken madungpar dagiti eroplano.
  Inusar ti balasang dagitoy kadagiti kampilan, ken bukel ti uring, ken pika. Ken dagum.
  Maigiddato iti dayta, agngaretnget:
  - Mamatiak nga umay ti balligi!
  Ket ti dayag dagiti Ruso ti makasarak!
  Dagiti lamolamo a ramay ti saka mangipuruakda kadagiti baro a dagum, a mangtubtubngar kadagiti kalaban.
  Zoya Angelskaya iti atap a panaggaraw. Panagrang-ay kadagiti Nazi. Tadtaden dagitoy iti babassit a pedaso.
  Mangipuruak ti mannakigubat kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramayna. Rumrakenna dagiti kalaban, agraman dagiti tangke ken eroplano, bayat nga agngarngaretnget:
  - Asidegen ti naan-anay a balligitayo!
  Ket agpataray iti atap a gilingan nga addaan kadagiti kampilan, a mangwalis kadagiti tangke. Talaga a balasang daytoy a kas iti balasang!
  Ngem nag-ofensive ti kobra ni Augustine. Bang-ar daytoy a babai para iti amin.
  Ket no ag-on, kayatna a sawen nga ag-on.
  Kalpasanna alaen ti nalabaga ti buokna dayta ket kantaenna:
  - Luktanko amin a bungo! Dakkel nga arapaapko!
  Ket ita dagiti kampilanna ket agtigtignay ken mangputed iti karne ken metal babaen ti duralumin dagiti eroplano.
  Mapan met ni Svetlana Snow White iti opensiba. Awan ti inhibitions daytoy a balasitang. Apaman a maputed dayta, nabuyogan ti adu a bangkay, ken nakaidda dagiti eroplano ken tangke iti aglawlaw.
  Agngaretnget ti blonde a terminator:
  - Anian a nasayaatto dayta! Anian a nasayaatto dayta - ammok dayta!
  Ket kalpasanna agtayab ti mammapatay a gisantes manipud kenkuana.
  Ti awan sakana, guapo, masel nga ubing a lalaki a ni Oleg ket agdardaras manen a lumasat iti ginasut a Nazi a kasla meteor ket agdardaras a pumanaw. Ket mangala iti bomba ket ipuruakna.
  Bassit ti kadakkelna, ngem makapapatay...
  Kasano a mapisang a babassit ti maysa a masa dagiti eroplano iti tangatang.
  Nagung-ungor ti ubing a Terminator:
  - Ti nadawel nga agtutubo dagiti nakabutbuteng a makina!
  Ti awan sakana a balasang a ni Margarita aramidennanto manen daytoy iti gubat.
  Ket adu ti putdenna a brown fighters. Ket putdenna dagiti dadakkel a clearing iti nagbaetan dagiti tangke ken eroplano.
  Agkigtot ti balasang:
  - Lambada ti salami iti darat!
  Ket mangdungparto dayta buyogen ti napabaro a pigsa.
  Ad-adda pay a nakapungtot ni Natasha Korshunova iti opensiba. Kastoy ti panangsapsaplitna kadagiti Nazi. Saan unay a nalaka kadakuada ti mangsaranget kadagita a babbalasitang.
  Innala dayta ni Natasha Korshunova ket nagkanta:
  - Makabulsek ti barefoot kick-ko!
  Ti panagtaray iti lugar ket sapasap a makakappia!
  Ket nangiruar ti mannakigubat iti kasta a panagsasaruno ti danog kadagiti kalabanna.
  Ket mangipuruak kadagiti disc babaen kadagiti lamolamo a sakana.
  Ditoy a tinarayko ti gilingan. Nagtulid ti masa dagiti ulo ti kayumanggi a buyot, ket sumsumged dagiti tangke, sumsumged dagiti eroplano.
  Isu ket maysa a makilablaban a kinapintas. Kabkabilna ti bagina iti kasta a kayumanggi nga armada.
  Aggargaraw ni Zoya Angelskaya, a mangrumek iti amin. Ket dagiti kampilanna kasla gunting ni patay.
  Nakaay-ayat laeng ti balasang. Ket dagiti lamolamo a sakana mangipuruakda kadagiti makasabidong unay a dagum.
  Danog dagiti kalaban. Tudokda ti karabukobda ken agaramidda kadagiti lungon, mangaramidda kadagiti tangke ken eroplano a bumtak.
  Innala ni Zoya Angelskaya, inyugyugyogna dagiti eskarlata nga utong ti napno a susona, sa nagkidem:
  - No awan ti danum iti gripo...
  Nagpukkaw ni Natasha Korshunova gapu iti ragsak:
  - Isu a basolmo dayta!
  Ket babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana mangipuruak iti banag a mangpapatay a naan-anay. Pudno a balasang daytoy a babbalasitang.
  Ket agtayab ti tadem manipud kadagiti lamolamo a sakana. Ket adu a mannakigubat ti mangdungpar dayta, a mangputed kadagiti torreta manipud kadagiti tangke.
  Barefoot Augustine nga aggargaraw. Napartak ken naisangsangayan ti kinapintasna.
  Anian a naraniag a buokna. Agtaytayabda a kasla proletario a bandera. Pudno a vixen daytoy a balasitang.
  Ket putdenna dagiti kalabanna - a kasla naipasngay nga addaan kadagiti kampilan kadagiti imana.
  Nalabaga ti buokna, damn beast! Nakigubat iti kukuak babaen ti panangusarko iti natural a lawag, nga awan ti pinturana.
  Innala ni Augustine ket nagsisilpo:
  - Ulo ti toro dayta - saan a mapukaw ti panunot dagiti mannakigubat!
  Ket ngarud adu manen ti naduprakna a mannakigubat.
  Nagmuregreg ti ubing a Terminator a ni Oleg Rybachenko:
  - Basta ti kasapulam! Anian a balasang!
  Pinasingkedan ni Margarita Korshunova, a mangipuruak iti pug-aw babaen ti lamolamo a sakana, a mangburak iti torreta ti tangke:
  - Dakkel ken nalamiis a balasang!
  Sidadaan nga immanamong ni Augustine iti daytoy:
  - Maysaak a mannakigubat a mangkagat iti siasinoman agingga a matay!
  Ket manen, babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, mangilansa iti mammapatay, a mangtukkol kadagiti eroplano.
  Saan a nababbaba ni Natasha Korshunova kadagiti kalabanna iti gubat. Saan a balasitang, no di ket tapno agngudo iti kasta a mangkukulam iti gil-ayab. Ket marigatan dagiti Nazi: matnag dagiti eroplano ken tangke.
  Ket agkigtot:
  - Anian nga asul a langit!
  Ni Augustine, a nangiruar iti tadem babaen ti lamolamo a sakana, a nangputed iti torreta ti tangke, pinasingkedanna:
  - Saan kami nga supporters ti panagtakaw!
  Nag-tweet ni Svetlana Snow White, a mangputed kadagiti kabusor ken mangpaltog kadagiti eroplano,:
  - Saanmo a kasapulan ti kutsilio tapno mapapataymo ti maag...
  Nagkidem ni Zoya Angelskaya, a nangipuruak kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a sakana ken nangtukkol kadagiti tangke ken eroplano babaen kadagiti natan-ok a sakana:
  - Agulbodka kenkuana a kasla nauyong!
  Innayon ni Natasha Korshunova, a mangputed kadagiti Nazi:
  - Ket aramidem dayta kenkuana iti maysa a sentimo!
  Ket alaento dayta dagiti mannakigubat ket agluksawda. Nadara ken nalamiisda unay. Iti pangkaaduan, adu ti ragsak kadakuada.
  Maysa a dandani lamolamo, guapo, masel nga ubing a lalaki a nakasuot laeng iti shorts, ni Oleg Rybachenko, ket kasla estilo unay iti pannakigubat.
  Maysa a napintas a balasitang, ni Margarita, ti nangipuruak iti maysa a pedaso ti antimatter babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana ket nagkanta:
  - Napigsa ti danog, ngem interesado ti lalaki...
  Inlansa ti boy genius ti kasla helicopter propeller babaen ti sakana. Pinutedko ti dua gasut nga ulo manipud kadagiti Nazi ken tangke, ket nagkidem:
  - Medyo sporty nga!
  Ket agpada - maysa a lalaki ken maysa a babai - iti naan-anay nga openwork.
  Naggurgura ti terminator boy a ni Oleg, a mangputed kadagiti kayumanggi a soldado:
  - Ket addanto dakkel a balligi para kadatayo!
  Nagsisilpo ni Margarita kas sungbatna:
  - Papatayenmi ti amin - nga awan ti saka!
  Talaga nga aktibo a terminator ti balasang.
  Nagkanta ni Natasha Korshunova iti panangraut:
  - Iti nasantuan a gubat!
  Ket nangilansa ti mannakigubat iti natadem a boomerang disc. Nagtayab iti arko, a nangputed iti adu a Nazi ken torre ti tangke.
  Innayon ni Zoya Angelskaya, nga intuloyna ti pannakaikisapna:
  - Isunto ti balligitayo!
  Ket nagtayab dagiti baro a dagum manipud kadagiti awan kawesna a sakana. Ket adu ti nadungparda a mannakigubat ken eroplano.
  Kinuna ti blonde a balasang:
  - I-checkmate tayo ti kabusor!
  Ket impakitana ti dilana.
  Nagngarngaretnget ni Augustine a di nakasapatos ken umap-apuy, a mangiwagwag kadagiti sakana ken mangipuruak kadagiti swastika nga addaan kadagiti natadem nga igid:
  - Bandera ti imperial nga agpasango!
  Sidadaan a pinasingkedan ni Svetlana Snow White, a mangipuruak iti bola ti hyperplasma babaen ti lamolamo a mugingna:
  - Gloria kadagiti natnag a bannuar!
  Ket naggigiddan nga impukkaw dagiti babbalasitang, a nangrumek kadagiti Nazi:
  - Awan ti manglapped kadatayo!
  Ket ita agtayab dagiti disk manipud kadagiti lamolamo a saka dagiti mannakigubat. Napigis ti karne, ken marebba dagiti torreta ti tangke ken ipus ti eroplano.
  Ket manen ti panagung-ungor:
  - Awan ti mangabak kadatayo!
  Nagtayab ni Natasha Korshunova iti tangatang. Rinisangna dagiti kalabanna ken dagiti nagpayak a buitre, ket inruarna:
  - Dakami ket she-wolves, nga ag-roast iti kabusor!
  Ket manipud kadagiti lamolamo a ramayna agtayabto ti makapapatay unay a disk.
  Agbaliwbaliw pay ketdi ti balasang gapu iti ekstasia.
  Ket kalpasanna, agmulmulagat:
  - Dagiti mugingmi ket pagay-ayatda ti apuy!
  Wen, talaga a seksi dagiti babbalasitang.
  Naggurgura ni Oleg Rybachenko, maysa a guapo, masel nga ubing a lalaki a naka shorts:
  - Ay, nasapa pay, dagiti guardia ti mangsapsaplit kaniak kadagiti sara!
  Ket inkidemna dagiti mannakigubat. Agkatawada ken ibukbokda dagiti ngipenda kas sungbat.
  Pinaputed ni Natasha Korshunova dagiti Nazi ket nagkigtot:
  - Awan ti ragsak iti lubongtayo no awan ti pannakidangadang!
  Ti terminator boy, nga addaan iti lamolamo, nagtimbukel, kasla ubing a mugingna, a sumuko iti pulsar ken mangdadael kadagiti pasista, ket nagkedked:
  - No dadduma uray ti panaglalaban ket saan a makaparagsak!
  Immanamong ni Natasha Korshunova:
  - No awan ti pigsam, no kasta wen...
  Ngem kanayon a nasalun-attayo a mannakigubat!
  Inwaras ti balasitang dagiti dagum iti kabusor babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, pinaputokna ti adu a tangke babaen kadagiti eroplano, ken nagkanta:
  - Kanayon a nasalun-at ti maysa a soldado, .
  Ket nakasaganan para iti gapuanan!
  Kalpasanna ni Svetlana Snow White ket nangsapsaplit manen kadagiti kabusor, a nangrakrak kadagiti torre dagiti tangke ken dagiti ipus dagiti eroplano.
  Napartak unay ti panagtakaw ni Zoya Angelskaya. Inlansana ti sibubukel a bariles kadagiti Nazi. Ket pinigisna ti dua ribu babaen ti maysa a panagbettak.
  Kalpasanna, nagkidem:
  - Dika agsardeng, agkir-in dagiti mugingmi!
  Ket naka-combat gear ti balasang!
  Saan met a nakapuy ni Augustine iti gubat. Kastoy ti panangsapsaplitna kadagiti Nazi. Kasla matukkol manipud iti bunton nga addaan kawar.
  Ket mangputed kadagiti kalaban, kantaenna:
  - Agannadka, nasayaatto dayta
  Addanto pie inton otonio!
  Talaga nga arado ti nalabaga ti buokna a sairo iti gubat, kas iti jack-in-the-box. Ken no kasano a sumsumged dagiti tangke ken sumsumged dagiti eroplano.
  Ket adtoy ti pannakidangadang ti awan sapatosna a balasitang a nakatunik, ni Margarita Korshunova. Ket magun-odan dayta kenkuana dagiti Nazi.
  Ket no madungparna, madungparna.
  Agtayab dagiti nadara a splash manipud iti dayta.
  Naulpit ti kinuna ni Natasha Korshunova idi nagtayab dagiti panagiwarwaras ti metal manipud kadagiti lamolamo a sakana, a nangrunaw kadagiti bungo ken torreta dagiti tangke:
  - Gloria iti Russia, gloria unay!
  Agdardaras dagiti tangke nga umabante...
  Dibision iti nalabaga a kamisadentro - .
  Kablaaw kadagiti tattao a Ruso!
  Isu a nakiranget dagiti babbalasitang kadagiti Nazi. Isu a maputed ken mapisang dagitoy. Saan a mannakigubat, no di ket talaga a panther a nawayawayaan kadagiti kawarda.
  Ti natangken nga ubing a lalaki a ni Oleg Rybachenko ket makilablaban ken rautenna dagiti Nazi. Kabilenna ida nga awan asi, putdenna dagiti tangke, ken ipukkawna:
  - Kaslakami kadagiti toro!
  Ni Margarita Korshunova, a nangrumek iti kayumanggi a buyot, ken nangputed kadagiti tangke ken ipus dagiti eroplano, nangpidut:
  - Kaslakami kadagiti toro!
  Innala dayta ni Natasha Korshunova ket nagung-ungor, a nangputed kadagiti kayumanggi a soldado agraman dagiti tangke:
  - Dika"t mabalin nga agulbod!
  Pinagsisina ni Zoya Angelskaya dagiti Nazi ket nagkidem:
  - Saan, saan nga babaen ti ima!
  Ket alaenna met ken wayawayaanna ti bituen babaen ti lamolamo a sakana ken leppasenna ti adu a pasista.
  Innala, inruar ni Natasha Korshunova ti maysa a kimat manipud iti eskarlata nga utong ket nagkigtot:
  - Agpuor ti TV-tayo!
  Ket agtayab ti mammapatay a bunggoy dagiti dagum manipud iti lamolamo a sakana.
  Nagkidem ni Zoya Angelskaya, ti nangrakrak met kadagiti Nazi ken dagiti tangke ken eroplanoda:
  - Ti panaggayyemmi ket monolithic!
  Ket manen it"s thrown so hard nga agkullayaw dagiti sirkulo iti amin a direksion. Daytoy a balasang ket puro a panangdadael kadagiti kalaban.
  Ti balasitang, nga addaan kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, alaenna ken ilansana ti tallo a boomerang. Ket daytoy ti nangpataud iti ad-adu pay a bangkay.
  Kalpasanna ti kinapintas ket mangiruar:
  - Saantayo nga ited ti asi iti kabusor! Addanto bangkay!
  Ket manen ti mammapatay a banag ket agtayab manipud iti lamolamo a muging.
  Medyo lohikal met a kinuna ni Red Augustine:
  - Saan laeng a maysa a bangkay, no di ket adu!
  Kalpasan dayta, innala ti balasang ket nagna a di nakasapatos kadagiti nadara a puddle. Ket adu ti pinapatayna a Nazi.
  Ket no kasano ti panagngaretngetna:
  - Masa ti pammapatay!
  Ket kalpasanna, kabilenna ti heneral ni Hitler babaen ti ulona. Buraknanto ti bungona ket itedna kenkuana:
  - Banzai nga! Mapanka idiay langit!
  Nakapungtot unay ni Svetlana Snow White iti opensiba, nangruna ti panangtukkolna kadagiti tangke, ken dagiti eroplano met, agkigtot:
  - Awan ti asi para kenka!
  Ket sangadosena a dagum ti agtayab manipud kadagiti lamolamo a ramayna. Bayat ti panangsuntokna iti amin, marpuog dagiti eroplano. Ket talaga nga ikagkagumaan ti mannakigubat ti agpisi ken mangpapatay.
  Maysa a masel, naikitikit nga ubing a lalaki a naka-shorts, ni Oleg Rybachenko, a mangtukkol kadagiti uwak babaen ti sitsiriana, agkir-in:
  - Napintas nga martilio!
  Ket ipuruak met ti ubing ti kasta a nalamiis a bituen iti porma ti swastika babaen ti lamolamo a sakana. Maysa a narikut a mestiso.
  Ket narba ti masa dagiti Nazi.
  Nagngaretnget ni Oleg Rybachenko:
  - Banzai nga!
  Ket adda manen ti ubing a lalaki iti naatap nga atake. Saan, agburburek laeng kenkuana ti pannakabalin, ket aggargaraw dagiti bulkan!
  Natan-ok a Margarita ti aggargaraw. Rigisenna ti tian ti tunggal maysa.
  Maminsan nga ibelleng ti balasitang ti limapulo a dagum babaen ti sakana. Ket adu a nadumaduma a kita ti kabusor ti napapatay, tangke ken eroplano ti natinnag.
  Agkir-in dagiti lamolamo a mugingna, nagkanta ni Margarita Korshunova no maipapan iti kinaragsak:
  - Maysa, dua! Saan a parikut ti panagleddaang!
  Dikay koma pulos maupay!
  Pagtalinaedem a nangato ti agong ken ipusmo.
  Ammuem a kanayon a kaduam ti pudno a gayyem!
  Kasta nga agresibo daytoy a kompania. Agtupak ken agpukkaw ti balasang:
  - Agbalinto a bangkay ti Dragon President!
  Ni Natasha Korshunova ket maysa laeng a kita ti terminator iti gubat. Ket nagngaretnget:
  - Banzai nga! Alaen a dagus dayta! Ket nalpas ti diktador!
  Ket timmayab ti granada manipud iti awan kawesna a sakana. Ket maidungparna dagiti Nazi a kasla lansa. Ket dadaelennanto ti adu a mastodon ken addaan payak, impierno a makina.
  Anian a mannakigubat! Kadagiti amin a mannakigubat - mannakigubat!
  Adda met ni Zoya Angelskaya iti opensiba. Kasta ti nakapungtot a bitch.
  Ket innalana ket naggurgura:
  - Ti Amatayo ket ti Puraw a Dios a mismo!
  Ket kabilenna dagiti Nazi babaen ti triple mill!
  Ket ti nalabaga ti buokna, nga agkir-in kadagiti lamolamo a mugingna ken dagiti rubi nga utong ti suso ni Augustine, nagngaretnget kas sungbat:
  - Ket nangisit ti Diosko!
  Pudno, ti nalabaga ti buokna ti mismo a pannakaiparangarang ti panangallilaw ken kinadakes. Para kadagiti kabusor, siempre. Ket para kadagiti gagayyemna isu ket maysa a darling.
  Ken no kasano nga alaenna ken ipuruakna babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana. Ket adu dagiti mannakigubat ti kayumanggi nga imperio, kasta met dagiti tangke ken eroplanoda.
  Impukkaw ti nalabaga ti buokna:
  - Russia ken ti nangisit a Dios ti adda iti likudantayo!
  Maysa a mannakigubat nga addaan iti dakkel unay a potensial a makigubat. Saan, nasaysayaat no dika makibiang iti sidong ti maysa kadagitoy. Kas kadagiti torre dagiti tangke, napigis dagiti payak dagiti pasista nga eroplano.
  Ni Augustine, a mangrumek kadagiti kalabanna, nagsisilpo:
  - Gilingtayo amin a traidor nga agbalin a pulbos!
  Ket agkidem kadagiti kakaduana. Wen, daytoy umap-apuy a balasitang ket saan nga eksakto a banag a makaipaay iti talna. Malaksid iti talna ni patay!
  Ni Svetlana Snow White, ti mangrumek kadagiti kabusor, ket nangiruar:
  - Papatayenka babaen ti pila!
  Pinasingkedan ni Red Augustine:
  - Papatayenmi ti amin!
  Ket manipud kadagiti lamolamo, nakitikit a sakana, agtayab manen ti sagut ti naan-anay a pannakadadael! Ket nakaad-adu a tangke ken eroplano ti namimpinsan a bimtak a nagbalin a babassit a barbas.
  Ket kalpasanna, agkimat ti balasitang a kasla naggapu iti eskarlata nga utong.
  Iti panangipatulodna kadagiti sagut ni patay babaen kadagiti lamolamo a mugingna, nagkanta ni Oleg Rybachenko kas sungbat:
  - Naan-anayto a banzai!
  Kinuna ni Augustine, a nangpisang kadagiti Nazi babaen kadagiti lamolamo nga imana, pinagputedna ida babaen kadagiti kampilan, ken nangipuruak kadagiti dagum babaen kadagiti lamolamo a ramay ti sakana, a maminsan a dinadaelna dagiti tangke ken eroplano:
  - Iti ababa a pannao! Iti ababa a pannao!
  Nagkidem ni Natasha Korshunova, a mangdadael kadagiti kayumanggi a mannakigubat, agraman dagiti tangke ken eroplano:
  - Iti ababa a pannao - banzai!
  Ket tadtadentayo dagiti kalabanmo buyogen ti naatap a kinarungsot.
  Maysa a di nakasapatos, guapo nga ubing a lalaki a naka-shorts, ni Oleg Rybachenko, a mangputed kadagiti kalabanna, kinunana:
  - Daytoy gambit ket saan nga Intsik, .
  Ket patienyo, Thai ti debut!
  Ket nagtayab manen ti natadem, agputed iti metal a disc manipud iti awan kawesna a saka ti ubing. Pinutedna agpadpada dagiti torreta dagiti tangke ken ipus dagiti eroplano.
  Inkanta ti mannakigubat a balasang a mangrumek iti metal a ni Margarita, a mangputed kadagiti mannakigubat ti kayumanggi nga imperio ken ti kabal dagiti tangke:
  - Ket siasino ti masarakantayo iti gubat?
  Ket siasino ti masarakantayo iti gubat...
  Saantayo nga angaw dayta - .
  Pagsisinaenmikayo!
  Pagsisinaenmikayo!
  Nasayaat ti pannakipagtrabahoda kadagiti Nazi idi...
  Isu a nagparintumeng ni Hitler ken ti bunggoyna iti sanguanan dagiti babbalasitang ken ubbing.
  Ni Natasha Korshunova umuna iti amin pinilitna dagiti Nazi a numero uno a mangagek kadagiti awan kawesna a sakana.
  Kalpasanna, inagkan ni Hitler ken ti amin nga adda iti aglawlawna dagiti lamolamo a suela ken muging ti dadduma a babbalasitang. Ket dildilpatanda dagiti mugingda babaen kadagiti dilada. Ket maysa a guapo unay nga blond nga ubing a lalaki, ni Oleg Rybachenko, ti inagkan ti maysa a balasitang a lamolamo a saka.
  Kalpasanna, gapu ta naragsakan unay iti pannakaibabain dagiti kalakian a parasito, imbilin ni Natasha:
  - Ita, sakbay a patayenkayo amin, pirmaanyo ti bilin para iti naan-anay ken awan kondisionna a panagsuko ti Third Reich iti Union Soviet!
  Nasayaat ti amin a nasayaat ti panagpatinggana. Nagsuko ti Third Reich ket nadisarma ti nabileg a Wehrmacht. Napan ni Hitler ken ti bunggoyna iti pagbaludan ni Beria.
  Napartak ti panangukom, ngem nalinteg. Idi Hunio 22, 1959, nabitay ni Hitler iti mismo a Red Square!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"