|
|
||
ИЗБОР ДИВИДЕНД ПОРТФОЛИОА СА МАКСИМАЛНИМ ПОВРАТКОМ 2021. ГОДИНЕ |
Ако желите да прикупите само портфе дивиденди, онда можете да користите услугу FINPROPHET.COM (https://finprophet.com), коЌа се назива "РеЌтинг профитабилности компаниЌа". Ова услуга Ќе потпуно бесплатна.
У овом случаЌу имате две могу"ности:
1. Ово Ќе избор компаниЌа са максималном ДИВИДЕНД профитабилнош"у, коЌу узимате за основу. У овом случаЌу се апстрахуЌете од раста цена.
2. Бирате компаниЌе са максималном профитабилнош"у ДИєЕЛИДИЗАЦИєЕ и РАЗМЕНЕ. Да бисте максимизирали профит.
ПогледаЌмо испод слику за НАСДАК размену.
На пример, као што видите из табеле. Еккон Мобил има висок дивидендни принос, али укупан принос (послед®а колона) Ќе релативно низак у поређе®у са следе"ом позициЌом Валеро Енерги.
Ви одлучуЌете где "ете инвестирати. Али очигледно Ќе да Ќе исплативиЌе одабрати компаниЌе коЌе показуЌу не само висок принос од дивиденди, ве" и добар раст на котациЌама акциЌа.
Оцену приноса можете видети на веб страници finprophet.com. Да бисте то урадили, потребно Ќе да изаберете одговараЌу"е дугме у бочном мениЌу. Као што сам рекао, ова функциЌа Ќе потпуно бесплатна.
Више предвиђа®а можете добити на FINPROPHET.COM (https://finprophet.com).
Успешна улага®а и
победе на финансиЌским тржиштима!
|
Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души"
М.Николаев "Вторжение на Землю"